-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Az biztos, ha nem nézem a stáblistát, akkor is megmondom 10 perc után, hogy a Semmelweis filmet NEM a rákaifilipke rendezte!
Koltai Lajos zseniális filmet csinált egy olyan emberről, akire méltán büszkék lehetünk. Zseniális és izgalmas film. Vecsei H. Miklós nagyon jól hozta a szerepet, tökéletes a szerepre.
Kovács Tamás nekem kicsit túljátszotta a szerepét. De Gálffi László is jó választás volt.
Összességében az egyik legjobb magyar film.-
-
V.Stryker
nagyúr
Egy tök átlagos film az AI önállósodásáról. Van benne egy két jó mozzanat, főleg arról, hogy milyen veszélyei vannak a digitális világnak, amúgy valahogy nagy hiányérzetem volt a végén. Valahogy nem volt kifejtve, olyan lapos volt. Nem is tudom... jónak nem mondanám. Egy tanárom nagyon rá volt feszülve, hogy nézzük meg mert ez aztán hű, meg ha... de Ő túl van a 60-on, más szemmel nézte valszeg, mint én több, mint 20 évvel fiatlabb szemmel.
4/10-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Pro Koryak #168727 üzenetére
Ez tényleg sokkal gyengébb (Memories of Murder) a többihez képest. Megvannak benne a szokásos kóreai túljátszások, de nem ellensúlyozza semmi. Nem rossz film, de egyáltalán nem is jó. Egynek elmegy inkább.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a Angmareul boatda c. koreai film ajánlást. Rohadt jó kis film volt, de elég erős. Vértől, erőszaktól írtózóknak nem ajánlom. Egyszerűen imádom a teljesen más megközelítését a kóreaiaknak, hogy teljesen más a cselekmény lefolyása, nézőpontja. Ismét egy olyan film, amire azt mondom 1x nézős, de 1x kötelező a műfaj kedvelőinek.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ez a Yellow Sea koreai film nagyon kemény volt. Kifejezetten jó volt, jó akció jelenetekkel. Kicsit erős, nyers, de jó.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Fly me to the moon (2024)
Üde színfolt a mostani gagyi kínálatban. Magasan veri minőségben az idén látott legtöbb filmet.-
-
V.Stryker
nagyúr
The Greatest Beer Run Ever
Minden előzetes utánaolvasás után kezdtem neki a filmnek. Szó szerint azt sem tudtam miről szól. Valami Másnaposok féle vígjátékra számítottam ,de nem is tévedhettem nagyobbat.
Kocsmatöltelék fiatalok fotelfizikázása a vietnámi háborúról, mígnem az egyik felelőtlenül kitalálja,hogy sört visz a háborúban lévő haverjainak.
Igaz történet alapján, egy film a megvilágosodásról. Zac Efron egy erős bajusszal hozza a szerepet, teljesen jól. A film mellékszereplőjeként Russel Crowe emeli a színvonalat.
Nagyon jó kis film volt. Bátran ajánlom mindenkinek. Nálam 7,5/10-
-
V.Stryker
nagyúr
Popzene legjobb éjszajkája - Netflix
Ha kívánhatnék valamit, az egy kisszék lenne, hogy leülhessek akkor oda a sarokba és csak úgy elfüleljek ott. Néztem néztem és rájöttem, hogy basszus, ezeke a kedvenceim és rohadt öregek. És ha ők öregek, akkor én sem vagyok fiatal...
Kinek ajánlom? csodálkoznék, ha 40+ alatt ezt sokan értékelnék. Szóval 40+ -osoknak...
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Hittérítő, indiánok.... Brutál jó kis film.Nem túl hosszú, de nagyon megfogja az embert. Gyerekkel nem ajánlom,mert van egy-két véresebb jelenet. Talán az egyik legjobb film a kategóriában, ami közel állhat a valósághoz valamennyire.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz NeoPampalini #156389 üzenetére
Ezt az RRR-t hol lehet megnézni? Elvileg netflixes, de nekem nem hozza.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Terrifier 1-2.
Botrányosan rossz filmek. Nincs sztori, nem tudni ki miért van ott ahol és mit miért csinál, ez a végére se derül ki. Igazából csak úgy csinálják, amit csinálnak és kész.
Nem paráztat kicsit se, inkább a gusztustalanságra megy, de annak is gyenge.
Mindkét rész tele van hibával, logikai buktatóval. Silány, értelmetlen, szóra sem érdemes.
Egymás után néztem meg őket. Nem is ismertem,de a hírekben, hogy írták a moziban való rosszulléteket, kíváncsi lettem. Nem is értem... Kár volt az időmért.1/10
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ettől a Démonok között -től a frász kitör srácok.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Atya világ! Nagyon izgalmas film kerekedett ebből a sajnálatos történet megfilmesítéséből.
Számomra 2,5 óra izgalom volt. Az igazi sztorit nem ismerem annyira, hogy tudjam mennyi volt a túltöltés benne, de a film jó volt.9/10 simán jár neki.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Mindkét főszereplő zseniálisan hozza a karaktert, épp ezért kár a filmért. Sajnos nagyon röviden meg tudom fogalmazni: Nézed a filmet, látod őt, de a film nem engedi közel hozzád.
Ellenpéldaként a Freddie Mercury filmet tudnám felhozni, ahol nagyon közel hozzák hozzád a karaktert. Nagyon jól megismered, átjönnek az érzések. Ez a film, sajnos nem. Pedig a világ egy olyan karakteréről van benne szó, hogy úgy érzem, ami abból az emberből kijött élete során, toporzékolnom kellett volna izgalmamban, örömömben, szomorúságomban a film alatt. És ez egyszerűen elmaradt. Össze lett csapva, háttérbe lett szorítva. Csalódott vagyok.5/10
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valamelyik streaming szolgáltatón várható a Maverick ? Megnézném újra a mozis élmény után, de se virágboltba, seholse nincs.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Préda (2022)
Indián lányka megküzd a predátorral. Teljesen irreális sok helyen, de hát a predátor sem létezik! Szóval nekem tetszett, jól szórakoztam rajta és elérte a film,hogy egy pillanatra se álmosodja bele este 11kor.
Kezdhetünk és tudnánk is egy csomó hibát felírni. Én is tudnék megjegyezni pár dolgot, de nem spojlereznék. És mint írtam, a predátor is csak fikció.
8/10 a szórakozásért jár neki.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz gyuromoj #151926 üzenetére
Epp a hétvégén néztük meg. Jó, de valahogy hianyos. Az akciók jók, de közben meg a nagy semmi, a nagy nézések. Nekem túl sok volt az amcsi maszlag. Illetve olyan semmilyen, nagyon hianyzott, hogy a
negatív fél nem volt kifejtve, szinte semmi nem volt róla, egy személy se.
Nalam 5/10.-
-
V.Stryker
nagyúr
Léghajósok (2019)
Meglepően izgalmas volt. Nem értek a repüléshez, így ha vannak benne hibák, azokat én nem vettem észre. De szerintem a film nem rossz. Érződik a szereplőgárda nagyságán , hogy nagyrészt a pandémia alatt készült. Ennek ellenére bátran ajánlom.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Laraxior #136509 üzenetére
Nagyon érdemes. Sok benne a sarkítás az élő tagok részéről ( Freddie volt a drogos, italozós, bohém, magukat meg beállították úgy,hogy este 10kor józanul hazamentek a feleségeikkel a buliról. Aham... anyátok p.csája.).
Ezt leszámítva szerintem jó a film, nekem tetszett többjére is. De mondjuk én rajongó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem valahogy kimaradt eddig az Egy asszony illata c. film.
Bizonyára ti már mind láttátok, így csak azért írom be, hogy nézzétek meg újra.Hát mit ne mondjak, jogos az Oscar díj. Kár, hogy mostanában ritkán készülnek ilyen filmek. Az utolsó hasonló talán az Életrevalók.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Fitzgerald #135888 üzenetére
A Midway egy ordenálé fos. Olyan gagyi cgi és olyan vacak az egész, hogy kitéptem a hajam tőle.
A Greyhound csatahajó viszont jó.-
-
V.Stryker
nagyúr
Látom, már más is megírta, de azért hozzáteszem a magamét, hogy borzasztóan fos lett a Midway. Ilyen gagyi CGI-t már ezer éve nem láttam. Ja de... A vadon hívó szava még hasonlóan fos. A kislányom jókat rötyögött rajta, de én kínomban sírtam. Én nem értem,hogy egy Harrison Ford, hogy tudta a nevét adni ahhoz a minősíthetetlen szarhoz.
Az 1917 is inkább érdekes volt számomra, mint jó. Sok volt benne a hatásvadász dolog és percre pontosan kiszámítható volt. Még az is, hogy hol lesz egy orvlövész.
A munkám miatt mostanság kevés időm van filmet nézni és egyszerűen csak ámulok, hogy mennyi fos van mostanában még híres színészektől is.-
-
V.Stryker
nagyúr
Na jó. Nálam ez a tavalyi és egyben az idei év legjobb filmje. Imádom, imádom és imádom.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Háromszor fogtam neki, mert kétszer belealudtam. Elég gyengusz lett. A hangulat nagyon hiányzik belőle. Nagyon érződik, hogy le akarták zárni és olyan is lett. Nem lett egy lebilincselő darab.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudnátok olyan régi filmeket ajánlani, mint pl. a Fehérnemű hadművelet, Boeing boeing, Verseny a javából, stb.
Nem baj ha a virágbótba megtalálhatóak. -
-
V.Stryker
nagyúr
Atya vilag! Hat ez nagyon gagyi. Ha asszony nem akarta volna nezni, husz perc utan kikapcsolom. Minden téren egy gagyi fos.
Igaz, elfogult vagyok. 99%-ban minden szuperhos filmrol ugy tartom, hogy max 15 eveseknek csinaljak. Igaz, Vasember 1-2, Deadpool eleg oke volt.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Tibiajax #130145 üzenetére
Köszönöm, már láttam. Tényleg jó.
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy ezért a sok szarért a fehérek kértek-e bocsánatot a feketéktől, indiánoktól valaha. Az, amit ott csináltak, simán vetekszik a nácik tetteivel. Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem.-
-
V.Stryker
nagyúr
Úgy látszik ez egy ilyen jó filmes nap. Habár 2018-as,de most jutottam el a Zöld könyv - höz. Huhh, hát erős film. Jó kis érzelmi hullámvasút. Most meg nem bírok aludni. Simán jár neki a 10/10.
Ma megvolt Az ír is... hat, nagyágyúk ide vagy oda, az előző két filmhez képest sehol nincs.
A pápához visszaterve... nagyon kellett egy ilyen ember a katolikus egyháznak. Megnyit olyan kapukat, amiket eddig senki. Megszólít olyanokat, akiket elvesztettek. És talán ami a legfontosabb... önkritikát gyakorol.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Zseniális. A film, a hangulata, a zenék. mind telitalálat nálam, pedig nem vagyok vallásos. Az utóbbi hónapok talán legjobb filmje.
10/10
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nyitva (2018)
Magyar romantikus drámának írják. Szerintem ennél jóval vidámabb. Maga a film nem biztos,hogy mindenkinek tetszeni fog, de huszonéven túl, benne vagy túl egy hosszabb társas kapcsolaton, betalálhat. Mi a feleségemmel, tizenév kapcsolat után jól szórakoztunk rajta, sok elemét magunknak tudtuk érezni és talán ettől függ majd, hogy kinek tetszik és kinek nem.
6-7/10
Netflixen is megtaláljátok.-
-
V.Stryker
nagyúr
Adam Sandler féle könnyed vígjáték. Tele van közhelyes, primitív poénokkal. DE, annyira nem is kiszámítható, másrészt nagyon jól szórakoztam rajta. Nem kell tőle sokat várni, de amit Adam Sandlertől várhatunk az benne van. Én jókat nyerítettem rajta.
Olasz film, olasz szinészekkel, az olasz maffiáról. Maga a sztori már ezerszer lerágott csont. Viszont a szinészi gárda, a főszereplő főleg telitalálat. A film hangulata, a zenék, az esetenkénti erotika kisugárzása, a maffia mozzanatok szerintem mind mind jók. Nekem kifejezetten tetszett. Kivételesen este nem elaludtam, hanem felébredtem rajta. Akár azt is mondhatnám, hogy egyike, a sajnos ritka, Netflixes minőségi tartalomnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés , de van vagy lesz olyan streaming szolgáltató, akinél előfizetve rögtön elérhetőek a moziban játszott új filmek? Pl. itt az Ad Astra. Megnézném, de nincs időm moziba menni. Ilyenkor jól jönne egy legális lehetőség.
-
-
V.Stryker
nagyúr
The Ballad of Buster Scruggs (2018)
A Coen fivérekhez méltó film. Gyönyörű képekkel tele, számomra mondjuk néhol unalmas részekkel, megfelelő sötét humorral és dramaturgiával. Az az egyszer kötelező nézős fajta. A vadnyugatot nagyon szépen mutatja be, bár szerintem kicsit fehér emberre munkálva.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Skandináv zenés vígjáték. A sok nyálas zenés film mellett jó egy ilyen metálos verziót is látni. Néhol kicsit bugyuta, kiszámítható és illúzió romboló mikor
Elég egyszerű sztori, de a karakterek szerintem tök jók. Nem tudom, nem nagy szám, de valamiért mégis végig akartam nézni a hibái ellenére.a lakókocsiban úgy lovagolja meg a csaj, hogy látszik a faszi fekete alsója, hogy igazából semmi nincs. De a szinészi alakítás nem rossz a csaj részéről. 6/10 pont.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nem nagyon lehet mit kifejteni egy ilyen krimi vígjátékon. Néhol talán kicsit még gagyi is, de tele van poénnal és ami a legfontosabb, hogy tök jól szórakoztam rajta. Nem akar több lenni annál, amit mutat és igazából ez is jelent valamit. Nekem bejött. Tipikusan az a fajta, amit szivesen megnézel többedjére pl. főzés közben, amikor csak úgy zörögjön valami.
6.5/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
CGI...béna az egész, sokat gondolkodtam rajta, hogy ez ennyire fos, vagy én nem értem a szándékos iróniát. Tele van CGI-vel. A gyerekszinészek nem túl jók, a párbeszédek gagyik, hatásvadász szinte minden megmozdulás benne. Igazából kár volt pazarolni az időt. Mondtam már, hogy tele van másodosztályú CGI-vel?
Jóindulattal 3/10. Szívem szerint inkább 2/10.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ez a filmet én nem értettem meg. Abszólút nem jött át,hogy ki mit miért csinál.
Miért ölte meg a gyereket? A férj utána miért nem ölte meg a nőt? A végén hova húzták ketten a gyereket? Amúgy voltak benne jó pillanatok, az operatőri munka nem rossz.
Mikor a bölény áll az úton vagy amikor a repülővel felszállnak. #értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ahogy eddig egyik részében sem, úgy ebben sem kellett csalódni. Remek skandináv krimi. Az eleje lassan indul, de a film felére felcsócsált, visszaöklendezett és ezt még vagy kétszer. Hátra volt a masik fele, ami szintén nem kímélt. Vegig gombóc volt a torkomban. Az utolsó percek ezek után nyálasnak tünhetnek, de belefér.
Egyértelmű 10/10!
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Aventador91 #120480 üzenetére
Épp most jutottam oda, hogy megnézzem a Joker trailert én is. Hát ez állat lesz. Én már ez alapján előre 10/10-re pontozom. Bár sokszor volt már innen bukó...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Most láttam vagy negyedszer és még mindig tudtam izgulni és még mindig egy zseniális filmnek tartom, amely utolsó percig fordulatos, megvan benne a megfelelő dramaturgia. Az én véleményem szerint Scorsese feldolgozása (A tégla) még a világhírű és igen tehetséges színészek ellenére sem közelíti meg az eredeti filmet. A négy oszkárt meg aztán végképp nem értem. Azt egyszer megnéztem és emlékeim szerint csak anyáztam,hogy mennyire egyértelműen nyúlták az eredeti adaptációt és amit véletlenül egyedileg oldottak meg, azt meg ahhoz képest hogy elb.szták.
Nagyon tudom javasolni azoknak, akik kedvelik a krimi thriller kategóriát és esetleg kimaradt. Illetve utána még meg lehet nézni a második és harmadik részét is.
Nem kell azért félni tőle, mert kínai. Sok keleti film kenterbe veri a később ámerikába készült másolatot. Lásd az eredeti Oldboy -t... atyavilág az milyen zseniális minden téren.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lezso6 #118961 üzenetére
Vicceltek, ironizáltok, de én tényleg úgy gondolom, hogy külföldi film oscart nem kaphat, ha nem valami zsidó szenvedésről szól. És ez botrányos.
Amúgy biztos csak azért nem értem,hogy miért nem lehet ezekről nyiltan beszélni, mert sem fajgyűlölő, sem homofób, sem semmilyen fób nem vagyok.csicso82: Lehet inkább a könnyed szórakozáson van a lényeg. Nem akarja megváltani a világot, nincs tele erős hangzatokkal, csak elmesél egy könnyed történetet és kész.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Megzavarnám az intellektuális beszélgetést azzal, hogy szerintetek mi a titka azoknak a filmeknek, mint pl. a Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le ? Egyszerűen sokadszorra is szivesen nézem meg, ha épp megy a tv-ben, mert most épp megy a tv-ben!
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kedvelem a sorozatgyilkosos filmeket, ezért esett erre a filmre is a választásom egy alkalmas pillanatban. Maga a film nekem mégsem tetszett. Egyszerűen nem volt élvezeti értéke. Charlize Theron oszkárdíjas szerepe zseniális, megérdemelte érte kétségtelenül, de ez a filmet nem menti meg. Igazából most jöttem rá, hogy mi a gond a filmmel. Nincs akinek szurkolj, nincs benne egy pozitív személy, a kocka végig el van vetve és tudod, hogy nem lesz változás benne. Olyan érzés az egész, mint amikor bokáig állsz a csatorna szélén és tudod, hogy márpedig itt mosoly nélkül fogsz elsülyedni benne. A film valami ilyenen visz végig és ha másért nem, az igaz történet drámaisága miatt egyszer érdemes megnézni. Nem egy könnyű darab.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sokadszorra néztem meg az Életrevalók-at. Láttam már színdarabban, másik film verzióban, de az eredeti film verhetetlen továbbra is. Omar Sy zseniális itt is és főleg itt. De nem is ez a film legfőbb érdeme, hanem, hogy sokadszorra nézve is kihozza az emberből az érzelmeket. Minden alkalommal amikor megnézem oldja a belső feszkóm és úgy érzem,hogy lelkileg ha nem is feltölt, de érezhetően emel a belső energiaszintemen.
Sokadszorra nézve is: 10/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kár az időért. Botrányosan tele van közhelyekkel és olyan a valósághoz csöppet sem közelítő ostobasággal, hogy majdnem felsírtam közben. A negyedétől már muszáj volt közben a laptopot nyomkodni,mert csak idegesítettem magam a baromságokon.
2/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kicsit csalódott vagyok. Ez fakadhat abból, hogy nagy rajongója vagyok Freddie Mercurynak és lehet nagyok voltak az elvárásaim. A szereplőválogatás teljesen jó volt, Rami Malek tökéletes volt a szerepre, de ezen kívül sok jót nem tudok a filmről mondani.
Az egész film nekem egy kicsit feszült volt, több figyelmet fordítottak nem annyira fontos dolgokra és kevesebbet a fontosabbakra.
Kifejezetten hiányzott,hogy nem vágtak be eredeti felvételeket. Pl. a Live Aid koncertnél ez nagyon hiányzott, hanem végigtolták Rami Malekkel. És még itt sikerült felb.sznom magam azon, hogy többször mutatják a két srácot az állványon, akik az eredeti koncerten is ott voltak ( a másik oldalon), de a filmben valamiért ezt többször hangsúlyozták. Minek?
Mindezek mellett helyet érdemelt volna a szólólemeze vagy a Montserrat Caballével kapcsolatos munkája is megért volna 5 percet, amit mondjuk elvehettek volna a macskás képekből.Szóval nekem fáj a szívem, mert azt hittem kapok egy bármikor betehető filmet a nagy kedvencemmel, de nem ez történt.
A filmnek 5/10, Freddie Mercurynak 10/10!
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tudom, hogy illik-e úgy vélemény írni, hogy nem tudtam végig nézni a filmet. Annyira közhelyes, szánalmasan giccses, hogy a felénél feladtam és nem tudok több időt rápazarolni. Egyszerűen minden perc pazarlás. Kedvelem a témát, a stílust, nagyon jó filmek készültek belőle, de ez valami bűn rossz. Olyan párbeszédek vannak benne, hogy majd kitéptem a nemlétező hajamat.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Reggel arra keltem,hogy feleségem ezt elkezdte nézni. Hát sok választásom nem volt nekem se, mint újra nézni. Atya világ! Szeretem Kevin Costner -t, mondjuk a Farkasokkal táncolóba, ami a világ egyik legjobb filmje a maga műfajában, de itt?! Ez a film egy közhely. Szinte másodpercenként követik egymást a nyálas, kiszámítható, közhelyes cselekmények. 8.6 az IMDB-n kicsit érthetetlen, hacsak nem posztumusz kapott 8-at a halott szinésznő/énekesnő miatt.
1/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nagyon jókat írtak a filmről, mindehol dicsőítették, ráadásul Ryan Gosling nagy kedvencem (Túl a fenyvesen óta), mindezek mellett nagy sci fi rajongó is vagyok és ezért azt hittem, hogy ez egy 10/10-es film lesz nálam. Sajnos nem így lett. Igazából a színészi alakításokba annyira nem kötnék bele, kivéve, hogy gyengusz a feleség. Viszont maga a cselekmény az nekem nagyon hiányos. Látszik,hogy nagyon az emberre koncentráltak és ez sikerült is. Így viszont nekem nagyon hiányzott egy kicsit több műszaki tartalom, mint ami az Apollo 13-ba volt. Nagyon jól bemutatja az űrverseny emberi oldalát, de nekem hiányérzetem van, főleg egy ilyen kezdő 15 perc után, amivel indul a film.
Viszont az operatőri munka, a képek mind mind zseniális.7/10
#értékelés
volandy[/I: Ettől neked még tetszhet, nézd meg nyugodtan és ettől ne legyenek előítéleteid. ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ami nem öl meg - The Girl in the Spider's Web (2018)
Nagyon vártam ezt a filmet, mert az eredeti Tetovált lány sorozat nagy rajongója vagyok.Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy tegnap ezen film előtt megnéztem az eredeti Millenium sorozat előző részeit Noomi Rapace -el. És sajnos azok tükrében ez egy fos lett. A szereplőválogatás siralmas. Michael Nyqvist meghalt sajnos, de a helyére betett szinész és egyébként is az egész szinészi gárda siralmas, jellegtelen. Nincs egy erős karakter, próbálnak rájátszani, de felszínes az egész.
A filmen is látszik,hogy belenyúltak a nagy amerikai filmipar részéről... nincsnek a dramaturgiák teljesen kifejtve. Egy gyengécske adaptáció lett csak, sajnos.5/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Huhh, hát ez baromi jó film volt. Végig kikövetelte a figyelmet, végig volt izgalom. Nagyon érdekes volt ez a sok képernyőképes vágás. Az elején furi volt, de hozta a saját dramaturgiáját. Kétgyerekes szülőként kifejezetten örültem a happy endnek.
9/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz hhenry #117511 üzenetére
Igen, az eredeti kínainak... az amerikai Caprios változat ahhoz képest túrós palacsinta. Szigorúan piszkos ügyek 1-2-3
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ez egy óriási film. A végén a feliratos résznél sem bírtam elkapcsolni, annyira beleroskadtam a gondolataimba a hatására.
Operatőri munka 10/10, zene 10/10 és az egész film is 10/10.Nem egy könnyed szórakoztató film. Néhol vannak benne hangzatos giccsek,de a film kárpótól összességében ezekért.
Azt hozzátenném, hogy szerintem nem a 20 év alatti korosztály a célcsoport. Nem vagyok meggyőződve róla,hogy átjönne a lényeg. Gondolat ébresztő, érdekes film igaz történet alapján.#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Atya világ ez milyen film volt. Két óra gyomorgörcs.
9/10 csak azért egy pont levonás, mert valahogy ne jön, hogy a közeljövőben megnézzem még egyszer.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
A kezelés (The Treatment) 2014
Ez egy rohadt nehéz film. Ideggyengék, gyerekes érzékeny szülők semmiképp ne nézzék meg. Akik szeretik az erős thrillereket, azoknak mindenképp ajánlom. Olyan tabukat mutat meg, amik sajnos körülöttünk léteznek, mégis próbáljuk elzárni magunktól és nem beszélni ilyenekről. Erős film... kimozdít, felháborít, zaklatott, dühös és ideg leszel.
A maga műfajában 9/10.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz atike #117017 üzenetére
Őszintén szólva, mi asszony kérésére abbahagytuk fél óra után, mert vontatott volt nagyon. A rendezőt kedvelem, de ez valahogy túl lett művészieskedve vagy hogy mondjam. Én kedvelem a sorozatgyilkosos filmeket, de az első fél óra még engem se vett rá, hogy újra egyedül nekiálljak.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Mert több olyan filmmel találkoztam, amit a kommentekben lehúztak és nekem mégis tetszett. Egyszerűen rossz célközönség kommentjeit láttam. Pl. szerintem Lajkó - Cigány az űrben is nehezen érthető egy ma 20 éves vagy annál fiatalabb számára, le fogja szarozni. De aki kicsit is érezte a rendszerváltást, érti A tanu c. filmet, azoknál elmegy. stb.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Atyavilág, ez nagyon gáz. Vannak jó zenés magyar filmek, pl. a Made in Hungária szerintem tök vállalható, de ez nagyon nem. Klisés, túljátszott, gagyi. Szippantós Buci nagyon rossz, rossz a szerep is. Áááá, rossz az egész. Szerintem a célközönség azok, akik felvételről a régi lajcsi showkat visszanézik és kelly family-re ropják. Remélem, ezzel nem sértettem meg senkit...
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valahol félúton a thriller és a horror között, egy egyszer nézős, klisés, de azért izgalmas filmecske. Semmi komoly és vannak benne logikai hibák.
Pl. mééé megy a gyerek sor végén hátramaradva? Érdekes lenne, ha egy kicsit többet kihoztak volna belőle, még egy 20 perc elfért volna a végén. A prímet a süket néma szinész csaj viszi a filmben.
5/10
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jópofa kis film volt. Kifejezetten tetszett a dolgok kifigurázása. Jók voltak a karakterek is, a poénok is. Néhol kicsit talán gyengécske. Igazából az az egybajom van vele, hogy erősen egyszer nézős. Ha nem láttam volna, akkor simán megnézném újra, de azt nem érzem,hogy elővenném még bármikor is.
5,5/10
-
-
V.Stryker
nagyúr
Őszintén szólva nekem tökre tetszett. Maga a poénok sokat dobnak rajta, anélkül szar lenne, de így emészthető. Egyszer mindenképp nézhető. A sztori is egész jó volt, még ha nem is egy agysebész munka.
6/10 -re simán jó.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ismét egy skandináv filmmel jelentkeznék.
Egy szokásosan jó skandináv krimi, thrillerről van szó. Jól felépített, végig izgalmas és végig kétségek közt hagyva a nézőt a film kimenetelével kapcsolatban. Az eredeti svéd hang még jobban rátesz a hangulatra. Kicsit az eddigiekhez képest mégis más, mert könnyedebb vagy legalábbis nem szorong a néző a film alatt. Érdekessége, hogy ennek ellenére napok múlva is napközben eszembe jutott és körülötte jártak a gondolataim. Többet nehéz róla spoiler nélkül írni. Javaslom mindenkinek.
8/10 nálam.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Több Escobarral kapcsolatos filmet, dokumentum filmet láttam már, de ez mindent vitt. Javier Bardem tökéletesen hozta a figurát, a film a dokumentum filmekben megismert részleteket is hozta. Ötletem sincs, miért van lehúzva az Imdb-n, hacsak nem politikai okokból az amerikaiak részéről, hiszen az ők szüleiket mérgezte. Penelope Cruz számomra csak narrátorként szerepelt a filmben, szerepe és személyisége nem ragadott meg túlságosan, mert egyszerűen Escobar annyira tökéletesen formált karakter volt, hogy minden eltörpült mellette.
Más filmekben pozitív személyiségként, dokumentum filmekben bűnözőként ismerhettük meg, ebben a filmben viszont úgy láttam Escobart, mint a kettő együtt, mint Escobar, az ember.Nálam 8.5/10.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Úúúú, már a trailer alatt libabőrös lettem. Bohemian Rhapsody...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sicario 2
Hát ezt jól elb@szcsizták. Nincs egy cselekményvonal, a film végére nem lyukadunk ki sehová. A befejezés tök értelmetlen, sikkes. Kár érte, mert az első rész nagyon jó volt.
5/10, de ha nem kedvelném Benicio del Toro -t, akkor ennyi sem lenne.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jó kis kalandfilm. Sajnos a könyvet még nem olvastam az expedícióról, így anélkül kell véleményt formálnom.
A filmet a főszereplő Pal Sverre Valheim Hagen simán elviszi a hátán. Zseniális színész, jó alakítással. Az egész filmre visszagondolva először rá és az arcára asszociálok vissza. A színésztársak is rendben vannak, az egész film jó, van benne néhány igen jó felvétel és néhány nem túl jó cgi.cápás Ami nekem hiányzott, az egy kicsit több szenvedés az útról. 100 nap nem kevés egy tutajon és ez a nem kevés nem jön át annyira.
Nálam 7/10.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ismét egy remek skandináv bosszú thriller. Mindenki nagyon jó benne, de Pal Sverre Hagen ismételt negatív karaktere mondhatni tökéletes. Kifejezetten érdekes volt, hogy az elején elindult cselekményvonal kicsit elkanyarodik. Izgalmas, akciódus film. Bátran ajánlom akár amerikai filmeken szocializálódott egyéneknek is. Gyerekkel ne nézzétek, vannak véres jelenetek. 16 év felett ajánlom.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Álmatlanság (1997) - eredeti norvég verzió
Egy olyan kivételes eset, amikor szerintem a 2002-es amerikai feldolgozás jobban sikerült. Kétségtelenül Al Pacino és Robin Wiliams kicsit más szint. Ennek ellenére ha azt már előzőleg nem láttam volna többször, akkor azt mondanám, hogy teljesen jó film, mert tényleg az. Viszont az ügymenet, sztori teljesen le van koppintva az új verzióba, igazából mintha ugyanazt felvették volna más szinészekkel.
Ha láttad az eredetit és megnéznéd ismét, akkor nyugodtan nézd meg ezt a verziót. Ha már láttad és nem érzel rá újra késztetést, akkor ezt is kihagyhatod.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz gyuromoj #115189 üzenetére
Hát ez szánalmas. Igazából nem tudom meg tudom-e nézni majd. Az eredeti Életrevalók nagy kedvencem, jó a hangulata. Ez meg valami elb@szott gyenge vicces sz@r lesz.
És ahogy említették előttem, az Oldboy-t is elcseszték, de olyan szinten, hogy valamiért szó szerint ideges lettem tőle. Az eredeti óriási.
De említhetném az eredeti Szigorúan piszkos ügyek trilógiás és az amerikai remake A szikla című sz.rt is... az is egy amerikai gyomornak megemészthető fos lett és pont a lényeg veszett el, nagy színészek ide vagy oda.
Mondjuk lehet ,hogy ezeknek is van célközönségük. Pl. nem tagadom, a feleségem az eredeti Szigorúan piszkos ügyeket meg se nézte, merthogy kínai sz@r szerinte... Mákja,hogy régi a kapcsolat...
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Egy kicsit ellensúlyoznám ismét az amerikai moziipar remekeit.
Skandináv krimi/dráma műfaját nézve. Ami kifejezetten tetszett, azok a karakterek. Semmi kigyúrt, szétbotoxolt, telesminkelt csapat, akár a szomszéd panelben is élhetnének és ez ad egy különös hangulatot is a filmnek. Nagyon tetszett, hogy a karaktereknek külön kis sorsuk van, amik akár a mindennapi életből is jöhetnének
(pl. a rendőr lánya).
A történet nem rossz és kifejezetten tetszett, hogy a film utolsó negyedéig nem feltétlen lehet összerakni a sztorit, ami a végén kialakul.
A film zenéje hátborzongató, erősen drámai, nagyot emel a film elején és végén, zseniális, tetszett.Nálam 7/10.
Kicsit nehéz film. Aki pörgönrúgásokra, hatalmas poénokra, kivillanó cicikre vágyik, azoknak nem ajánlom.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Mostanában rácsúsztam kicsit a skandináv filmekre. A Q ügyösztály esetei fantasztikusak. (Nyomtalanul, Palackposta, Fácángyilkosok)
Ma viszont megnéztem két kevésbé ismertet. Instant dohány első és második részét is. Döbbenetesen jó filmek. A második rész végénél már a mellkasom is szortított.
Aki egy kicsit kiszakadna a happy endes amerikai mozik világából, azoknak nagyon tudom javasolni. A fenti öt filmből nálam mind 10/10.
És akkor nem beszéltem az eredeti Tetovált Lány - Millenium 3 részes sorozatról.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Érdekes, hogy pont azt fogalmazták meg többen, amit magam is gondolok a Solo -s SW-ről. Eddig fél évre előre rá voltam készülve, jegy az első pillanatban megvéve előre a neten, de most semmi. Ha nincsnenek benne régi ismerős szereplők, akkor valami 6 pontos sci-fi -re gondolnék, ami annyit ér, hogy virágboltba megnézzem. Amúgy a színész se valami telitalálat.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Hát ez teljesen fos volt, pedig az elején nagyon bíztató volt. Zseniálisak az elején az operatőri munkák, szinte mint egy jobb nathional geograpicos természetfilm.
Maga a film sztorija már ezerszer lerágott amerikai maszalag. A szinészi játék sem túl kiemelkedő.Az meg vicc, hogy mikor a csapda odacsapja a lábát, akkor utána sántálva még jár, miközben a valóságban szarrá töri az összes csontot. Nálam 5/10.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Vonat Busanba - Zombi expressz
A maga nemében teljesen korrekt film. Sőt, egészen jó film, jó fordulatokkal. Nekem kifejezetten tetszett.
8/10 mindenképpen jár neki.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Semmiféle előzetes infóm nem volt a filmről, a borítót láttam, de nem ismertem a sztorit, illetve az orkok, elfek is távol állnak tőlem.
Így nézve a filmet, tök jó kis vasárnap délutáni film volt. Szerintem nem volt annyira gáz, bár a történet elég gyenge, több helyen bele is lehetne kötni. Ennek ellenére annyira nem volt gáz, bár szigorúan egyszer nézhetős kategória. Nem érzek késztetést bármikor is mégegyszer megnézni, de egyszer jó volt.6/10
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kedvelem a műfajt, a filmben szereplő szinészeket is, de nekem ez kevés volt. Valahogy hiányzott valami a filmből.
Az imdb pontszámot abszolút nem érzem indokoltnak. Gondolom az indián téma miatt olyan magas.
Érdemes egyszer megnézni, de nálam 6/10 max.
#értékelés
-
-
V.Stryker
nagyúr
Biztos volt párszor ,de ez a Három óriásplakát Ebbing határában c. film zseniális lett. Ritka mostanság a többször nézhetős film, az meg aztán végképp, amit délelőtt nézve azt mondom,hogy este megint meg kéne nézni. Ez olyan, de nem tudom miért. A hangulat, a karakterek, a zenék zseniálisak, holott ha belegondolunk a cselekmény nem egy ma megszokott pörgős. Sokan írták a végével kapcsolatos kritikát. Szerintem hozzászoktunk az ámerikai hepiendhez és pont azért jó szerintem, mert a végén itt is rúg belénk egyet a film, sőt az utolsó párbeszédben is dob egy olyat, amit nem kövekeztethetünk ki és ez jó. Nem kell mindig happy end és nem kell mindig a kiszámíthatóság, mert az uncsi.
Nekem is jól esett volna ha a végén meglesz a gyilkos, de az csak a lelkünknek tett volna jót. Ez viszont szórakoztatás és itt nem kell ilyen, ez nem a való világ. Nálam 10/10.
#értékelés
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia