Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz _ak_ #42274 üzenetére

    Hogy írjak hozzá egy kis gyakorlati tapasztalatot is (GL+ Allgrip, manuális váltó, 5500 kmel):
    - Vészfék-asszisztens: szerencsére még nem kellett kipróbálnom.
    - Holttér figyelő: Nagyon praktikus dolog és megbízhatóan működik (nem jelez feleslegesen, de nem is marad el jelzés amikor kéne)
    - Hátsó keresztirányű forgalomfigyelő: ez csak akkor van, ha van tolató radar is, ami nem GL+ felszereltség, hanem GLX (de kérhető opcionálisan, nekem is így van). Borzasztóan hasznos, nagymértékben megkönnyíti a tolatva kiállást, főleg ha valami furgon mellől kell kiállni
    - Sávelhagyás figyelmeztető: annyira nem érzem hasznosnak, illetve szerintem kicsit túl érzékeny. Magyar utakon rendben van, de osztrák szűk hegyi utakon feleslegesen bejelezget.
    - Sávtartó: ez egy vicc, semmit se ér. Ha nem "fogod a kormányt", akkor kikapcsol, ez önmagában nem lenne gond, de nem azt érzékeli, hogy ténylegesen fogod-e a kormányt, hanem hogy mozgatod-e. Na most ha már ígyis úgyis mozgatom, akkor minek a sávtartó... Igazából ez inkább csak egy sávelhagyás figyelmeztető extra, mert ha nagyon ki akarsz menni a sávból akkor visszakormányozza a kocsit. De nem működik úgy, hogy csak rajta tartja az ember a kezét a kormányon, és hagyja hogy az autó tekergesse. Egyszer kipróbáltam, azóta se kapcsoltam be.
    - Adaptív tempomat: ez egy zseniális találmány :) Aki rendszeresen jár városon kívül és főleg autópályán, annak nagyon javaslom. Egyszer-kétszer előfordult, hogy még azt érzékelte, hogy van előttem autó, pedig az már lehúzódott, de olyan nem volt még, hogy ne érzékelte volna az előttem haladót. Automata váltóval városban is sokat használnál valószínűleg, de manuálissal kicsit furának érzem, hogy ő ad gázt meg fékez én meg váltogatok (bár teljesen jól működik ez a felállás is). Ez előtt sima tempomatos autót vezettem, de ég és föld a kettő. Sima tempomatot csak elvétve használtam, ezt folyamatosan.
    - Ami kimaradt a lentiből: frontális ütközés figyelő. Tulajdonképpen élesben (szerencsére) nem próbáltam ki, de körforgalmakat nagyon nem szereti, rendszeresen bejelez ott :) Illetve néha autók hátuljára is bejelez. Szóval nem rossz, de szerintem kicsit túl érzékeny.

Új hozzászólás Aktív témák