Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
penge111
addikt
Ps5 esetén nincs olyan mint anno ps4-ben, hogy a barátlistámon épp játékban lévő embereket felkérhetem, hogy nézhessem a játékot? Sőt, anno még ki is lehetet távolról így próbálni. Már minden lópikulát néztem este. Valaki innen a Tales of Aeris-szel játszott azt akartam megnézni, meg Saelinnél a Mortal Shellt. Kivették ezt az opciót, vagy eldugták?
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
keIdor
titán
-
|AP|
veterán
-
troland26
őstag
válasz kill_switch #82845 üzenetére
Hát rendeltem néhány helyről , de pl Konzolvilágtól is kerestek , hogy meglenne a gép ...természetesen vissza mondtam mert már megvolt akkor a Központi Szalonos . Csomó helyről pl E.Digital , Telekom és társai tavalyi rendelésre fülüket se mozdították ... Mondjuk Alzást el is felejtettem .... de ,ha mondjuk előtte írtak volna , hogy küldik lehet körbe kérdeztem volna ismerősöket , hogy kell e nekik .
-
opr
nagyúr
válasz Rage47 #82890 üzenetére
Par napja volt valaki, igen. Rajott, hogy szo szerint tizedannyi penzbol is tud jatszani, ha az uj AAA-kat lemezesen, megjeleneshez kozel szeretne kiprobalni, es ez eleg erv volt a lemezesre valtasban.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Rage47
veterán
Valaki megbánta itt a Digital kiadást? Most kaptam levelet, hogy lassan vehetek. Nem is emlékeztem, hogy előrendeltem, olyan rég volt
-
RudY
addikt
Sony Releases Aftermarket PS5 SSD Under the Nextorage Brand
[link] -
S@c@
őstag
Hol lehet megnzéni mennyi időt töltöttem egy adott játékkal?
-
RangerFox
Topikgazda
Hát az EA játékai kerülnek be a felhozatalba. (Nemrég kerültek be a codemasters játékai is a felvásárlás következtében). Rendszeresség nem nagyon van, előbb-utóbb bekerülnek a nagy single player címek (titanfall 2, jedi fallen order pl.), az éves megjelenésű sportjátékok meg az új rész előtti időszakban válnak elérhetővé (pl. a fifa 22 2022. május végén fog bekerülni, ha követi az elmúlt évek trendjeit.).
-
veterán
-
Griff55
senior tag
Ha valaki majd igényt tart lemezes konzolra MSRP áron írjon nekem, mert ha az alza februárnál jár, akkor a márciusi rendelésem hamarosan befuthat. Legutóbbi konzolvilágos rendelésemet le kellett mondani mert senki nem ugrott rá innen a fórumról.
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Griff55
senior tag
válasz RetroJack #82880 üzenetére
Mivel HDMI 2.0 csatlakozók vannak rajta, ezért a 4K jelet max 60hz-en tudja fogadni, 120-at csak FullHD-n tud. Youtube-on keress rá hogy tesztelték-e PS5-tel és tudja-e a 4K jelet fogadni. Emlékeim szerint tudja, mert nekem is a látótérbe került ez a monitor amikor nézelődtem.
Másik biztos választás (ami nekem is van) LG 27GL 850. Sznitén fogadja a 4K jelet 60 fps-sel, gyönyörű éles a kép.PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
RetroJack
tag
Olyan 1440p monitort keresek ami tud 4k jelet fogadni és képes 120hz-en futtatni a jatékokat amik ezt támogatják, főleg COD. Ezt néztem ki: BENQ EX2780Q, megfelel a leírtaknak ?
-
-
Peat76
őstag
Ki milyen SSD-t vett? Van valahol lista, melyik a tuti kompatibilis a géppel? Hűtő borda külön kell? Ki mit ajánl?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
saelin
veterán
válasz N.YCityBoy #82856 üzenetére
Az már nagyon hardcore! Egyébként most a Virtuous Cycle szívott be nagyon.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
opr
nagyúr
válasz Blaze_ #82874 üzenetére
Óvatosan az ilyenekkel, nem szabad ilyet publikusan mondani, mert a következő kép amit látsz, az a ház bejárata előtt három piros lada, két lefingott fekete e36, egy utánfutó, meg két verekedő kiccsalád, hogy kié a drop!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
S@c@
őstag
ProEvoFan írtad, hogy 6000Ft most a spider mand remastered ps5-re, de én nem találom sehol ennyiért. Valalki tudja hol van magyar felirattal ennyiért?
-
RangerFox
Topikgazda
-
ludxjk
csendes tag
Kv.tól ma jött email 09.03as rendelés
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Nem, konkrétan arra jutottak, hogy kb semmi érdemleges különbség nincs a két verzió között, csak annyi, hogy nem kell a csavarhúzóval szenvedni a talpnál akkor egyszer, mikor lerakod a helyére, ahol aztán 7 évig ül.
-
-
-
ProEvoFan
nagyúr
Akkor innentől a "szar az új ps5 hűtése" téma off!?!?! Köszi.
PS5: A Digital Foundry megnézte, hogy az új modell teljesítménye mennyiben javult az alapváltozathoz képest [link] -
Griff55
senior tag
Jó lenne valami kimutatást látni, hogy darabra eddig mennyi PS5 ment el az országban
PS4/pro esetében van erre vmi megbízható kimutatás? Kíváncsi lennék mekkora a hazai közönség.PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
veterán
-
nagyúr
Sziasztok!
Megnéztem a Schumacher című filmet és kedvet kaptam egy kis F1-ezéshez.
A 2015 - 2019 közötti verziókból melyiket érdemes megvenni? Ezek még egész normális áron vannak. A két legújabb verzió ára még kicsit borsos...
Anno a 2012-essel toltam elég sokat PC-n.Köszönöm a segítséget .
-
_ak_
addikt
Én is úgy van vele, hogy ha majd szólnak, körbekérdezem a baráti kört, de már csak a csomagolásról jött az értesítés és ott már nem lehet visszamondani. Plusz MPL hozta, semmi elérhetősége nincs a postásnak sem.
Nagyon ki akarták szórni a készletet, amivel nincs baj, sőt máskor még külön pacsi is járt volna érte, csak hát több mint fél év telt el a rendelés és a kiszállítás között.
Let's begin, de gozaimasu!
-
F-ECT$
titán
Azért egy értesítés a küldés előtt segített volna gondolom
Dive ever, work never.
-
törölt tag
Lehet, hogy elfelejtette már. Nekem is most jut eszembe, hogy a Euronicsban év elején felírtak egy várólistára, hogy szólnak amikor lesz digitális gép. (Mondjuk arról semmi visszaigazolásom nincs, nem is fogok foglalkozni vele.)
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
-
-
troland26
őstag
Tegnap meghozta az Alza a kb 4-5 hónapja rendelt PS5 öt ..se egy mail se egy telefon se semmi . Mondtam a futárnak , hogy viheti is vissza mert kb 1,5 hónapja már megkaptam a Központi szalonból ...Érdekes mik vannak ....
-
Medocsabi
addikt
válasz Krisz0630 #82838 üzenetére
Mindegy, mert 2021-től a fogyasztóvédelmi jogszabály változások miatt a termék értéke alapján van garancia.
Azért nézz utána a neten a bolt értékeléseinek, de ha nem sufni, akkor nagyon mellé nem tudsz lőni. -
Krisz0630
senior tag
Jó reggelt!
Tegnap találtam PS5-öt a lakóhelyemhez nagyon közel, van több darab is, 210-ért. Nagyon gondolkodom rajta, hogy megveszem. Ez is kis konzolbolt, vehetek onnan nyugodtan? Garancia szempontjából mindegy?
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
kory24
őstag
Volt szó az újabb verziójú kontrollerről.
Azt lehet tudni esetleg melyik webshop-ból rendelve 100%, hogy már az újból küldenek?
-
saelin
veterán
Lel, ez a Mortal Shell jó rövid volt és talán életem egyik legkönnyebb soulslike-ja is. A harcrendszer az nagyon jó benne, meg ez a harden mechanika tükör simán működik kombó közben is. Nagy taps ezért a készítőknek. Nekem az art style is rohadtul bejön, főleg a játszható karakter igazi alakja. Mégis mi a francot irányítunk?
Ezzel a játékkal tényleg csak annyi baj van hogy rövid. Engem tisztára a Severance: Blade of Darkness-re emlékeztetett mindvégig! Régen rongyosra játszottam azt a játékot. Fuh, na az milyen nehéz volt!
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
MODERÁTOR
válasz Wolfy33 #82832 üzenetére
Ha tényleg csak az írási sebességén javítana ennyit, akkor felesleges az újabb firmware. Mivel játékfuttatásnál az olvasás számít, áthelyezésnél pedig 5.500 MB/s a forrasztott. Szóval sehogy sem lehetne kihasználni ezt a többlet teljesítményt.
(#82831) Steady74: Próbagarit nyilván minden hirdető vállal, de nem éveket, ha erre gondolsz. Ezért is ilyen olcsó... Gondolom ezeket kiszedegethetik PC-kből meg notikból, elkönyvelik, hogy cserés, aztán eladják. Szóval valamennyire már használt, az enyémre is írtak már egy keveset... vagyis ki lett tesztelve, hogy jó...
-
Wolfy33
senior tag
válasz Kendek #82828 üzenetére
Árban nyertél. 😃 Én ezekhez a barkácsolásokhoz inkább nem közelítek, ezért döntöttem az egybe hűtőbordás mellett. A sebesség kapcsán annyi infót szereztem,hogy az a szoftver frissítés csak kéne rá vhogy mert az írási sebesség 6540 körüli 7000-re megy fel.
De tény már így is hihetetlen gyors. -
Medocsabi
addikt
válasz axlfsi #82817 üzenetére
Világ életemben xboxos voltam. Jelenleg xboxon nincs olyan jatek amit ne játszottam volna ki oda vissza.
Gamepass sem vonz már.
Ps-en viszont ott egy rahedli exkluzív játék, ami rám vár. Majd ha jönnek a játékok beszerzek egy használt series s-t. A series x-rol 5000 Ft bukoval váltottam ps5-re, sztem bőségesen megérte :) -
MODERÁTOR
válasz Wolfy33 #82738 üzenetére
Ma megérkezett nekem is a hardverapróról rendelt PM9A1-es SSD-m. 2 TB-os, 65 ezerért.
Ez a típus ugye OEM, és a Samsung 980 Pro-nak felel meg, legalábbis elvileg. A szembetűnő különbség a grafénbevonat hiánya a matricán, illetve a firmware az jelen esetben nálam Dell-es.
Nem a legfrissebb firmware volt rajta (36302129), ezt a Dell honlapjáról letöltött progival frissítettem (36304129-re).
Hűtőbordát nem vettem, hanem úgy döntöttem, hogy ezt a kérdést házilagosan oldom meg. Lehúztam a matricát (mert az ront a hőelvezetésen), vágtam hozzá megfelelő méretű alumínium lemezt, a chipekre pedig Minus Pad 8-at, majd összefogattam őket. [link]
Ami probléma felmerült, hogy a NAND chipek kb. fél milliméterrel magasabbak mint a vezérlőchip, ezt a lemez hajlítgatásával tudtam korrigálni (a képen látszódik is). A RAM viszont nem érintkezik, mert az még alacsonyabban van, ugyanakkor elvileg enélkül sem melegszik olyan mértékben.A formázáskor mért olvasási sebességteszt talán kicsit kiábrándító, mert nem hozott 6-7 ezres értéket, hanem inkább csak a minimálisan ajánlott 5.500 MB/s környékén mozgott. Igaz, a 980 Pro sem brillírozik annyira, illetve a sebességteszt sem a legpontosabb, mert nem mér konzisztens értékeket.
Viszont pár száz gigát azt átmozgattam rá a belsőről, és irtó gyors! Pár játékot pedig indítottam és tesztelgettem, és teljesen okénak tűnik, legalábbis anomáliával nem találkoztam. Persze egyelőre nincs is sok olyan cím ami igazán ki tudná használni a sebességet. -
opr
nagyúr
válasz Krisz0630 #82823 üzenetére
Kosznom a valaszt, teljesen korrekt.
Amugy jah, oszinten szolva abszolut latom az ertelmet annak is, hogy valaki mondjuk par evente cserelgeti a ket konzolt, ha nem akar egyszerre kettot tartni, plane most, hogy vegre boxon is lesznek valamire valo ex cimek, es nem csak 1-2.
Sot, igazabol tok jo otlet. Kijatszol mindent, ami erdekel az egyik oldalon, kb 1:1-be valtasz a masik oldalra, vegignyomod az ex cimeket, mire vegzel, a masik oldalon megint lesz egy szakajtonyi. Igy lehet a legkevesebb penzbol a legtobb elmenyt kapni kb lemondas nelkul, tetszik."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Bencus88
nagyúr
-
Krisz0630
senior tag
Azt tudni kell rólam, hogy megjártam mind a két tábort többször is. 7 éves korom óta van konzolom, most 31 vagyok.
Nálam ez volt a sorrend gépekben: PS1,PS2,PSP,X360,XONE, PS4 PRO,XONEX, PS4 PRO,PS5,XBOX SERIES X, PS5(folyamatban).
A múltat hagyjuk, a jelenlegi helyzetet nézve a Gamepass ár/érték aránya és "szabadsága" plusz a Forza Horizon 5 és a Stalker 2 terelt a Series X irányába. Kicsit úgy éreztem, hogy a PS5 számomra kicsit pénzlehúzás, a másik gépen mennyivel jobban megéri a Gamepass.
A visszaváltásom oka nagyjából a legutóbbi Sony Showcase miatt történt és az miatt, hogy ott miket jelentettek. Emelett nekem az XBOX kontroller visszalépés minden tekintetben, az UI csúnyácska és alacsony felbontású. Az exkluzív címek közül egyedül a Forza, amit nagyon szeretek, a Gears ilyen elmegy kategória. Halo nekem teljesen érdektelen. Talán ami a BOX mellett szól(t), az a gép csendessége, a GAMEPASS meg a Forza ennyi. Viszont egyszerűen nem akarok a PS exekről lemaradni, a legtöbb eszméletlen játék...
Két gépet nem akarok tartani, megtehetném, de nem akarok két gépre költeni, amennyi időm van játszani, arra tökéletesen elég egy konzol is.
Remélem ezzel nem robbantok ki semmilyen vitát itt a fórumban.
És azt is remélem, hogy minél hamarabb szerzek egy gépet!XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
Bencus88
nagyúr
válasz Marky18 #82818 üzenetére
Én azért adom el, mert ha kijátszom valamit utána nem nagyon játszom már vele. Max hónapok után addig meg minek álljon a polcon, meg én amúgy is spórolós vagyok, De ez, hogy egy éves ps pluson akarunk spórolni még a 12ks áron felül pár ezret és ezért tökömtudja milyen accountot kell csinálni hamis címeket keresni stb nekem nem pálya. Egy pizzat nem lehet már kapni már 2 hónap ps plusért.Ahol kapunk 6 játékot plusz multi lehetőségeket és további akciókat
Amúgy én asszem 5500 6000ért vettem éveset ismerőssel. De azért, mert erre van lehetőség és legális nem kell a rendszert kijátszani.
Úgy gondolom akinek van pénze ilyen gépre, játékokra az ne ezen spóroljon. Nyilván a mai világban mindenen spórolni kell, de hogy ennyi macerát nem érne meg nekem az biztos.
Ne vedd magadra ez csak az én véleményem
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Medocsabi #82810 üzenetére
Az kemeny! Nekem lassan fel eve megvan, de nem volt osszesen 6 orat sem hasznalva Amikor van egy kis idom, mindig a boxhoz terek vissza...
Nem tudom igy mi lesz, meg a vegen el kell adnom de akarhogy is, egyelore (a regebbi, fasza exkluziv cimeken kivul), nincs semmi olyan, ami miatt ra tudnek fuggeni.
Na, de majd telen jol kiviszem GOW, TLOU es DG jatekokatHa nem vagyok tul indiszkret, milyen indittatasbol valtottal? Oszinten kivancsi lennek, miben volt szamodra kevesebb egy Xbox (habar ha nem XSX-rol valtottal, akkor az mas...)
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz Medocsabi #82810 üzenetére
PS+ van Hardveraprón jó áron, illetve jobb áron, mint 18K.
PS storeban akcióban szokott lenni 18K helyett, 12.5Kért.
Pár hete ért véget az akció, a szűz ps+ tagoknak 9Kért volt egy év.Amik Xboxon vannak "cseles megoldások", azok itt nem léteznek. Kivéve ha van pl USA vagy angliai accountod, de itt magadnak kell megvenni az adott régió gift card-ját és arról kell vásárolni.
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok!
Ma lecseréltem az xbox series x-et egy PS5-re.
Csak fél évet vártam rá
Az lenne a kérdésem, hogy ps plus kódot honnan lehet jó áron beszerezni? Pl Xbox Gamepass és Gold előfizut jóval olcsóbban tudtam szerezni innen apróról, mint amennyibe amúgy kerül. Ps-en is van ilyen megoldás? Ha nincs, sebaj, soha nem volt PS-em, van mit bepótolnom -
opr
nagyúr
válasz Wesder #82794 üzenetére
Ez egy ilyen bicikli. De akkor most csak van egy XSX-ed, nem? Akkor nem ertem, miert mehetnel megint boxot venni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Mephike
őstag
Nálam is van PS5 és XboxSX is. A PS-t már régebb óta nyúzom, több játékot kipörgettem vele, de sosem volt hangja.
Azt tudom írni nagyjából amit más is. Nekem PS-nek jobban bejön a kontrollere, jobb a fogása, a ravaszok és igényesebb a rezgése is. Számomra sokkal kényelmesebbnek tűnik a GUI PS-en, és az egész valahogy fluidabb. Természetesen a legerősebb része a Sony masinának az exkluzív játékai.
Az XSX-nél értelem szerint a game pass a legerősebb része. De meglepő módon a gép formája nekem összességében a boxnál jobban bejön. Mármint látványra a Ps jobbnak tűnik, de kétségtelen, hogy praktikusság szempontjából nálam az MS gépe jobb és igen jobban bele is illik a nappali látványvilágába, elfér a mélyládától nem messze, nem akar kitűnni és ez tetszik.
Szóval szerintem mind a két masina jó lett és nekem a kettő együtt lefedi úgymond a mai játékvilágot. PC-n szinte már alig játszok. -
törölt tag
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel topik
- AuraSync kibeszélő topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest