Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Civilization VI PS plus elofizuval 3.200Ft.
En behuztam, szerintem ennyit nagyon megér
-
Moby
addikt
válasz Szabi® #82396 üzenetére
Bizonyos feladattípusokra volt fürge, általánosan meg nem volt az. A játékok viszont ma is úgy épülnek fel, hogy a processzort általános feladatokra használják, és itt ez volt a lényeg. Készült rá olyan játék, ami nem ezt a felépítést követte, de ilyenek főleg a sony stúdióktól jött, általánosan szinte minden jobban futott X360-on a jobb prociteljesítmény miatt (pedig az grafban még talán gyengébb is volt, erre már nem emlékszem biztosan).
-
opr
nagyúr
2027-ben aztán jön a nyilatkozat, hogy végül úgy döntöttek, hogy inkább csak a nextgen konzolokra fókuszálnak, nem ígér 100%-ra semmit, de jövő év végén már azért istenbizony jön a patch!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
Vannak pontatlanságok, pontosan a cpu volt abba fürge, sőt annyira fürge volt és olcsó egy géphez viszonyítva hogy az amerikai légierő össze is kötött "párat" US Air Force connects 1,760 PlayStation 3's to build supercomputer. Az más kérdés, hogy fejleszteni milyen volt rá, a "kérdező" nem arra volt kíváncsi.
-
Moby
addikt
válasz Szabi® #82379 üzenetére
Ez nem tudom hogy jön ide, a CELL nem volt valódi többprocesszoros CPU. Az SPE-k nem processzormagok, hanem vektorprocik, és csak stream típusú feldolgozásra voltak jók, a kialakítás is ilyen volt (ringbus kötötte őket össze). Volt egy darab általános célú ppc magja. Nagyon sokáig, évekig nem tudták normálisan a multiplatform fejlesztők kihasználni az SPE-ket, ezért szinte minden szarabbul futott PS3-on, mint X360-on, ami viszont valódi multiproceasszoros rendszer volt (abban a PPE-hez nagyon hasonló, PPC magból volt 3 ha jól emlékszem). A CELL abba "bukott" bele, és azért nincs ma már, mert az egy átmenet volt a CPU és a mai GPU-k között, de CPU-nak az 1 magjával nem volt túl fürge, a GPU-k meg közben szabadon programozhatóvá váltak, így nem sok értelme maradt ennek a felépítésnek. A sony eredetileg nem is akart GPU-t a PS3-ba, úgy gondolták, ezt a feladatot el fogja látni a CELL is, így is indultak a szoftverfejlesztések, de a fejlesztők megőrültek az egésztől, és végül "belesírták" az nvidia gpu-t, de emiatt csúszott a gép végül 1 évet, és lett $600, és bukott a sony rajta nagyon sok pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz Bencus88 #82387 üzenetére
Egyelőre nem tolták el. Azt mondták, hogy tanultak a hibáikból, és így nem mondanak előre biztos dátumot, mert bármi közbejöhet. Továbbra is 2021 vége a cél mind a cp next-gen patch, mind a witcher next-gen patch esetében. De tény, a tapasztalat azt mondatja, - velünk felhasználókkal - hogy ezek bizony csúszni fognak a jövőévre (bár én naívan bízok, hogy összejön még idén ).
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
-
JHONNY 79
aktív tag
Szeretnék egy kis segítséget, megerősítést kérni.
Megjött a Ps5 konzolom és szeretném üzembe helyezni. A PS4 konzolomon a feleségem és a saját profilom van beállítva, utóbbihoz kapcsolódik Store-ból vásárolt játék is. Jól gondolom, hogy az új konzolba csak be kell lépnem a felhasználói fiókokkal és minden ott lesz? Tehát ha nem akarok játék mentéseket átvinni akkor nincs egyéb teendőm? A trófeák,megvásárolt játékok a profilomhoz tartoznak, bejelentkezek az új gépen, a régit pedig lehet inancializálni? -
Szabi®
addikt
Igen, meg ha vissza is térne, azt csak úgy tudnák megoldani, hogy külön blokként beleraknák, mint mobil gpu vagyis ahogyan a gamer laptopokban van. 2013 előtt egyébként az amd elég jó cpukat rakott össze (Piledriver/Bulldozer), a baj ott volt, hogy az intel akkor kezdett beérni, és született meg az "i" széria. Ebből az első generációja még nem is, a második már látványosan verte mag/szál/teljesítményben a mezőnyt. Ennek a következményeképpen volt nagy visszhang, hogy a ps4 jóval gyengébb processzorilag, mint a pc. hiába voltak 8/6 magos procik amd fronton, az intel megoldása mind single core-ban, mind multi core-ban verte a mezőnyt.Ps3-nál meg pont a processzor volt dög erős, kapott is 8-9 évet a masina
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz marquuard #82372 üzenetére
Felkészül: Witcher 3 és Cyberpunk 2077 nextgen delay..
De legalább tavasszal minden IS egyszerre fog megjelenni, aztán meg azért fognak sirni a kiadók, hogy bukják a pénzt, mert egyik elviszi a másik elől a figyelmet.[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Szabi®
addikt
válasz BusinessGuy #82368 üzenetére
Megkérdezhetem milyen hardverekkel raknál össze 2006-ban egy erősebb pc-t, mint PS3 ?
Csak mert a Ps3-at akkoriban szuperszámítógépekkel tudták elméletben érdemben össze hasonlítani, és ott is a top500-ból a századik lett, ergo ha te tudtál ilyen gépet háztatáson belül építeni, akkor multimilliomos voltál. De várom a hardveres javaslataidat ettől függetlenülJavaslok neked egy ELTE-és disszertációt azokból az időkből ami eléggé érhetővé teszi, miért volt a pc lemaradva, és eloszlatja a ködöt
Egy részlet és nem tech sallanggal van íva, bármelyikünk megérti, és írtam fentebb is, nem volt többmagos párhuzamosítás a játékokban akkoriban,sokkal hátrébb volt a pc technológiailag, a konzoloktól :
#82363 VTom Pontosan, az amd rakott le az asztalra elsőnek olyan IGP rendszert, ami a több magon felül, és a megfelelő gyorsítótárazáson felül már megfelelő órajelen ketyegő gpu-t is kapott, azaz IGP-t, így együttesen lett Soc, egy zárt blokkban. Az igp memória méretét és frekvenciáját a ramból szakította ki magának.Az intel megoldásai ilyen szempontból elég gyengék voltak akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
oké, már találtam máshol.....
[ Szerkesztve ]
-
Griff55
senior tag
Főleg hogy a PS4 Xbox one generáció már megjelenéskor szenvedett, és még a natív 1080p se volt meg, és még az is droppolós 30 fps-sel. Nem véletlen nem kértem a konzol élményből mostanáig...
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
marquuard
veterán
Nem jó jel, főleg a tegnapi Dying Light 2 után. Remélem nem BF.
PSN ID: marquuard
-
3L1T3
addikt
Legjobb példa a Battlefield 4, jó PS4 vs. PC összehasonlítást kívánok mindenkinek aki tovább tolja ezt a butaságot.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
BusinessGuy
őstag
Ez úgy bullshit ahogy van a ps4 megjelenésnapi csúcskártyák ugyan úgy jobb minőségben kitolják a játékokat ps4-nél mint akkor.
Ps4 ami agyonveri a pc-t bármikor is? Maximum ha pc-n lefosták az optimalizációt és egy szimpla bugos portot adtak ki. Ellenkező esetben a ps4 már a megjelenés napján is alig hozta a pc-n elérhető medium szintet nemhoy gen végén...Szabi 2005 2006-ban bőven össze lehetett rakni ps3-nál erősebb gépet pláne hogy ps3 pont gpu-ban vérzett..
[ Szerkesztve ]
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz arsfunr08y #82299 üzenetére
Semeddig!
Hívd fel a Sony Központi Szalont, két héten belül lesz konzolod.
Az alzát meg mondd le.
LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50
-
-
MODERÁTOR
-
Szabi®
addikt
Semmi gond, sokan szebben emlékeznek vissza az akkori pc-s érára, pedig akkoriban még a játékok pc-n a többmagos párhuzamosítást sem ismerték, hiába volt már Athlon X2 a piacon.
Számtalan revízió kellett amd fronton is amire megszületett a Brisbane kiadás ami 6000+ néven került piacra, és ez már tudott 3ghz-et két magon. (így is harmatgyenge volt)
Közben 2006-ban megjelent a Gears Of War első része Xbox360-an, ami akkor a legszebb játék volt a világon, a pc-nek 1 év kellett mire megkapta a saját verzióját, és irgalmatlan hardverigénye volt, nem véletlenül, ott látszott, hogy annyival volt a pc-s éra hátrébb.
Aztán 2007-re a pc már felzárkózott annyira hardverekkel, hogy megjelent a Crysis, amit először csak erőfitogtatásnak akartak kihozni, hivatalosan is "techdemo" volt, de végül kapott egy pársoros story line-t.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Szabi® #82355 üzenetére
De a pc-nél mindig igaz, hogy gyorsabban avul. Ps4-nél is igaz, hogy a megjelenés napi csúcskártyák mostanra egy kalap szart se érnek kb (ok, most pont de, de ez a teljesen abnormális piac miatt van).
Az egyetlen értelmes összehasonlítás az, ha vesszük a multiplatform játékokat, és összenézzük a konzol grafot meg a pc-s max grafikát, aztán ennyi.
De amúgy ezzel is az a baj, hogy melyiket, ugye, mert van, ami fos konzolon, de nem azért, mert gyenge.
Ah, mindegy, hülyeség volt belemenni, semmi értelme, még az elvileg harmatgyenge sima fat Ps4-nél is van olyan, amiben a mai napig agyon veri a legerősebb PC-t is a memóriakoherencia miatt, pedig papiron az aztán tényleg gyenge volt, már mikor megjelent is.Mindegy, hagyjuk, mert minél többet agyalok rajta, hogy lehetne egy értelmes összehasonlítást csinálni, hogy legyen egy tényként kezelhető konklúzió finghegyezés helyett, aztán akinek igaza van igaza van és kész, annál inkább rájövök, hogy sehogy. Nameg a kérdés is hülyeség úgyis.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
libus
őstag
God Of War-ra lesz Ps5 update?
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Szabi®
addikt
Netto hülyeség amit írsz, 2005-ben, 2006-ban, te nem raktál össze Ps3 erejű gépet játékra.
Az akkori gpu-k is visszább voltak a Ps3 teljesítményétől. Ennek utána nézhetsz
Nem viccből csapott le az amerikai hadsereg a CELL-re. Én úgy látom néha nálad, hogy te "kötelezően" állsz sokszor ezekbe bele, és nincs meg mögötte a "tapasztalat".
Nyugodtan nézd vissza 2005-ben milyen videokáryták voltak, és ha ez nem elég akkor ezeknek a videokárytáknak told ki a teljesítményét 2009-2010-re amikor is a Ps3-al már bőven olyan játékokkal játszottál, amivel az említett 2005-ös technikákkal nem, de a 2006-osokkal sem. Hol volt akkoriban pc-n az 1080p gaming ?Single core-ban nem annyira erős volt ? 6 feldolgozó egységet hasonlítasz az egyhez ...3,2ghz .....
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Szabi® #82353 üzenetére
Játékra tudtál, mert az már akkor is elsősorban a gpu-n meg a memória mennyiségén múlt, single core-ban meg amnyira nem volt erős a cell. A több magot meg évekig tanulták, mire ki tudták használni, illetve volt hozzá olyan környezet, hogy ez ne reszelővel rejszolás legyen.
Szóval kizárólag cpu-t nézve papiron teljesen igazad van, a cell nagyon sokkal megelőzte a korát, illetve sokat köszönhet neki az egész ipar, de teljes rendszert nézve simán tudtál olyan PC-t építeni, ami erősebb volt. Csak fel kellett hozzá törni a malacperselyt. Meg a nagyi sírját. Meg eladni a házad, kocsid, asszonyt valami arabnak, ilyesmi."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
válasz kecsu10 #82331 üzenetére
A kérdésed az volt abban a bizonyos topikban, hogy volt-e olyan időszak amikor a konzolok erősebbek voltak mint a pc, és én írtam hogy volt, mivel 2005-ben, 2006-ban te nem tudtál olyan gépet összerakni, ami erősebb lett volna egy Ps3-nál. És nem is tudtál, ha csak nem a NASA-nál dolgoztál, mivel a Ps3 procija már hat feldolgozó egységet kapott, egységenként 3,2ghz-en. Nah ehhez képest az akkori cpu felhozatal az megállt az egymagos Athlon,Barton,Sempron technikánál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Imilenni
addikt
Nyomjátok a Deathloopot?
Milyen az AI? Nagyon buta?Press "F" to pay respects.
-
opr
nagyúr
válasz F-ECT$ #82345 üzenetére
Akkor nekem az már nem tűnt fel. Mondjuk igaz, ha valamibe nagyon elmélyedek, legyen az könyv, film/sorozat, játék, foci, akármi, akkor tőlem aztán egy háború is lemehet a közvetlen közelemben anélkül, hogy feltűnne.
-
F-ECT$
titán
válasz kecsu10 #82326 üzenetére
Hogy papíron mennyire volt erős azt passzolnám, de a PS 1-2 körüli időszakban mi PC-sek azt láttuk, hogy a megjelenéskor elég erősek voltak a konzolok (arányaiban erősebbek mint a mostaniak egy top pc-hez viszonyítva), de akkoriban a pc-k teljesítménye sokkal gyorsabban nőtt, tényleg szinte kuka volt egy 3 éves top pc. Ekkor jött be viszont az optimalizálás, ami pc-n mindig az aktuális top hardverre volt csak, így a konzolok az életciklusuk közepére-végére már "sehol sem" voltak nyers erőben egy pc-hez képest, de közel hasonló minőségű grafikát tudtak kipréselni magukból. (Illetve a grafika már akkor sem volt elég önmagában egy jó játékhoz.)
Elnézve a PS5-öt, ebben is bőven benne van még 5-6 év, csak remélem nem az lesz, hogy a pár év múlva megjelenő játékok a szép grafika mellett a target 30 fps-t nyújtják csak.[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
opr
nagyúr
Játék alatt nem szokta pörgetni a lemezt. Simán lehet, hogy még telepít, csak már játszható.
Nekem az a tapasztalat, hogy amikor bekapcsol a gép, ha van benne lemez, azt pörgeti pár percig, meg utána ha elindítom a játékot, akkor is pár percig, de utána hála égnek bekussol.
Nem nagyon hangos az se, de a konzol annyira néma, hogy mégis idegesítő."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
S@c@
őstag
Sziasztok! Végre megjött a ps5om a series X mellé. Nagyon jó cucc. A kontroller szuperjó,most a Last of Us 2-vel bekezdtem.
Az első lemezt felraktam,második is bent. Folyamatosan pörgetni fogja végig játék alatt? Vagy még telepít valamit csak már játszható?
-
RazoR
veterán
válasz ProEvoFan #82313 üzenetére
Sok az biztos!
Én megrögzött PC-s voltam világ életemben, nemcsak a gaming miatt, hanem a folyamatos bütykölés, mindig fejleszteni valamit, bizniszelni hardevraprón hardvereket, stb. De úgy voltam vele, hogy ha játék akkor csak a PC jöhet szóba. Addig amíg át nem lépték a vga árak az én lélektani határomat, már a 2070s-ért és szívtam a fogamat a 235k-s ára miatt. Novemberben még gamer pc volt (EVGA 2070Super, épített víz, 35" 21:9 1440p Gsync monitor), imádtam. Aztán jöttek a mostani vga árak, bár akkor még nem volt ennyire durva talán a helyzet. Terveztem a cserét egy 3070-re de azt mondtam, hogy ennyit nekem már nem ér meg az, hogy PC-n toljam. Eladtam a VGA-t, a vizet, a monitort és vettem egy Q80T-t meg a PS5-öt. Sosem gondoltam volna de kicsit sem hiányzik a PC. Azóta túl vagyok az összes UC-n, a két LoU-on, az Astron, stb és köszi szépen, tökéletesen elég amit a PS5 nyújt 150k-ért, nem vagyok és nem leszek hajlandó kiadni egy vga-ért 6-7-800k-t. Még egy OLED-re cserén gondolkodom... -
nagyúr
-
kecsu10
aktív tag
Semmi gond, nehéz műfaj ez a fórum, szerintem ennél több potenciális félreértés nem sok helyen lehet. Balika: én csak azt tudtam amit a többiek írtak ott, bár sejtettem, hogy valami hibádzik, hiszen a pc mindig is egy olyan műfaj volt, aminek csak a pénztárca szab határt. Marky: nekem aztán teljesen mindegy mekkora felbontás, nekem a 1080p is bőven elég. A hozzászólásmban nem arra utaltam, hogy nekem lenne igényem a natív 4k60 Rt-re, de a marketing ez. Fiatal gyerekek szerint 60 fps nem elég, játszhatatlan úgy a méltán híres Warzone, én meg meg se nyitok olyan játékot. De el fogják vinni afelé az embereket, hogy ez a jó és ez kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kecsu10 #82331 üzenetére
"S ők azt mondták, hogy a konzol akkoriban olyan szinten volt megjelenéskor, amit pc-n sem volt elérhető."
Azt én is láttam, csak nem akartam beleszólni, de PC-ből akkoriban is vehettél jóval erősebbet. Nekem 2005-ben volt egy 24" 1080p monitorom, mellé egy 7800 GTX, és vitte az úgy a játékokat, ahogy a topikban említett Xbox 360 csak szerette volna.
[ Szerkesztve ]
-
kecsu10
aktív tag
Én nem hasonlítgattam, ha megnézed a konzolos topikban is én kérdeztem, hogyan voltak akkoriban ezek a dolgok, mert abban az időben nekem csak pc-m volt. S ők azt mondták, hogy a konzol akkoriban olyan szinten volt megjelenéskor, amit pc-n sem volt elérhető. Én ezt nem tudom, csak azt az információt adtam tovább amit ott kaptam. Hidd el nagyon is tisztában vagyok azzal amit írtál, pláne Last of us rajongóként. Azt, hogy a ps6 fogja tudni arra értettem, hogy natív 4k60 és Rt. A pc ma már tudja ezt. Én mindössze erre gondoltam, semmit nem szerettem volna hasonlítgatni, nálam is tökéletesen megfér egymás mellett a kettő.
-
opr
nagyúr
válasz kecsu10 #82326 üzenetére
Bocs, de ebben a hsz-ben kicsit sok a marhaság.
"Amit most a csúcs Nvidia kártyák tudnak, azt majd nagyjából a ps6 fogja tudni."
Miért nem azonnal a ps29? A technológia meg úgy dönt, hogy az nv annyira erős, hogy inkább megsértődik és egy helyben marad, vagy mi? Hagyjuk már. Plusz eleve baromság hasonlítgatni. Ps4-ben a gpu elvileg ma már olyan tré, hogy kb egy hűtőben erősebb van, aztán mégis kifacsart magából egy uncharted 4-et, egy hzd-t meg egy tlou2-t. Mondj PC-n olyan játékot, ami annyira gyönyörű, mint a tlou2. Max grafon persze, ne szarozzunk.A másik ez:
"Épp kérdeztem a srácokat, hogy a PS3/x360 időszakban a pc-k hogyan viszonyultak a konzolhoz, és mondták, hogy nagyjából kb egy szint volt."
A "srácoknak" fingjuk nincs, miről beszélnek. Pont ugyan ez volt, hogy már amikor megjelent, lehetett erősebb PC-t építeni, ha a gatyádat is ráköltötted. Pár év múlva meg aztán pláne. Max azt tudom elképzelni, hogy a srácoknak (mint a legtöbbünknek akkoriban) fostalicska gépe volt, nagyon maximum alsó-középkategóriás, aztán ugyanazt látták a konzolon, mint a PC-n, ezért emlékeznek rá úgy, hogy kb egy szint. De, ismét, ez most is így van.
Nemrég jött PC-re a hzd, death stranding, detroit. Ha kb középkategóriás, vagy az alatti géped van, hiába erősebb papíron, mint a konzol, kb ugyanazt fogod látni, vagy még rosszabbat, mint egy sima fat ps4-en.Semmi, de semmi értelme hasonlítgatni, ezt mikor fogadják már el az emberek végre?
-
Moby
addikt
válasz keIdor #82320 üzenetére
"én csak azt látom, hogy nagy az emberek igénytelensége..."
Én nem játszok mobilon egyáltalán, nem is fogok, de hogy a géminget az igényeséggel összehozni....hát az nagyon meredek. Van több milliárd ember, akiknek nincs ingerenciája tévék és monitorok előtt baszódni napokat videójátékokkal, maximum annyit jelent ez nekik, hogy előkapják a mobiljukat, és játszanak 5-10 percet. Hogy ettől igénytelenek lennének? Aligha. Azt sem nagyon látom, hogy olyan hűdesok okos, értelmes, magasan iskolázott, magára és a környezetére igényes embert termelne ki a nagygépes géming önmagában[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Na ez az, ez zavar. Gépen azt mondom, hogy gyere vazzeg, beszéljünk erről.
Régen toltam, az utóbbi bő 5 évben egyszer játszottam fps-t gépen pár hónapja egy ilyen céges gyilkoljuk pe egymást munkaidőben ökörködéssel, de fél óra múlva nagyon előjött az az irgalmatlan mennyiségű q3 arena, ami a kezemben volt. Ok, nem volt 90% feletti a rail, de bőven 70% felett volt azért. És nem mx518-al, mint régen, hanem egy fostalicska (ok, logitech és elvileg gamer de fostalicska) vezeték nélküli egérrel.Kontrollerrel... Hááát... Végülis, ahogy mondod, kell a többi játékosnak is a pont, szóval ha úgy vesszük, van valami hasznom a pályán...
-
kecsu10
aktív tag
válasz F-ECT$ #82305 üzenetére
Ez valóban igaz. De épp a minap beszéltünk erről a sima konzolos topikban, hogy egyrészt a piac nem volt ennyire egyoldalú, mert az Nvidia nagyon leuralta a piacot, másrészt az elmúlt évtizedben a pc piacon nagyon szétnyílt az olló: elérhetők olyan hardverek amik nagyjából egy generációval előrébb vannak mint az adott konzolok. Amit most a csúcs Nvidia kártyák tudnak, azt majd nagyjából a ps6 fogja tudni. Tehát megjelent egy olyan szegmens ami korábban nem volt. Épp kérdeztem a srácokat, hogy a PS3/x360 időszakban a pc-k hogyan viszonyultak a konzolhoz, és mondták, hogy nagyjából kb egy szint volt. Ma más a helyzet, nagyon más. Erre jött még rá a bányászat, és a covid. Ezért tartunk ott, ahol. A hiper prémium pc drága, de más szintet is képvisel, ha őszinték vagyunk. Szóval azért árnyaltabb is a kérdés, nem olyan egyszerű a képlet.
-
opr
nagyúr
Biztos sokan, mert ahogy fentebb irtak, meg nyugaton is elkezdtek, meg a jomodubb csaladok is, mert olyan ara van a PC gamingnek, ami mar az O gyomrukat is megfekszi. Az Astro meg ilyen teren is zsenialis, mert miatta ugy kezdik a konzolozast, hogy mennyira kiralysag a kontroller, nem ugy, mint En, hogy blergh, ez borzalmas - de aztan megszoktam. Tovabbra is ugy gondolom, hogy borzalmas az eger-billentyuzethez kepest, de mar nem erdekel, osztonszeruen kezelem, a jatekra figyelek.
-
opr
nagyúr
válasz Marky18 #82312 üzenetére
Mondjuk igy belegondolva ez nagyon jogos. 10 (novemberben 11) eves lanyom is siman tudna venni maganak egy ps5-ot meg par jatekot, ha akarna... Nem visszuk tulzasba, havi £20-at kap, de baszik elkolteni, ugyhogy mostanra tele van level.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Szerintem a topik 99%-a egyetért velem abban, hogy a mobil gaming egy rakás sz@r.
Tartalmilag meg a játékok minőségét is figyelembe véve.
Biztos, hogy hatalmas pénz van benne, ezt nem is tagadom, meg van rá kereslet, én csak azt látom, hogy nagy az emberek igénytelensége... ha csak ilyen játékok lennének, már rég kerestem volna más hobbit.
A mikrotranzakció mennyiségről nem is beszélek inkább...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ProEvoFan
nagyúr
Lemezes Spider Man Miles Moralesben lévő Pókember Remastered kód önállóan is futtatható? Tehát nem kéri a lemezt indításnál?
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
-
Moby
addikt
A teljes piac kb kerekítési hibáját látjátok. A legnagyobb pénz a gémingben továbbra is kína mozgatja, ott meg elsősorban a mobil megy, másodsorban a pc géming, és a konzolokra meg kb senki nem kíváncsi, nincsenek is komolyan jelen (ennek mindenféle politikai okai is vannak, nem csak gazdasági). Hogy ezt most majd hogy vágja ketté az új társadalmi szabályozás (a gyerekeket letiltották a játékokról), ezt még csak tippelgeti mindenki. A tencent mindenestre rendesen megrengett bele.
Forecastek meg vannak, persze nem ilyen hardware szintűek, de 2021-re kb ugyanakkora (minimális) zsugorodást prognosztizálnak a pécének és a konzoloknak is (köszönhetően a covidnak, a halasztásoknak, és minden másnak). Ennek a 10-20 millió eladott újgen konzolnak, meg amit itt a fórumokban láttok, hát az a kb semmi része.[ Szerkesztve ]
-
Marky18
aktív tag
A 90-es evek gamereinek a gyerekei mar elmultak 20 evesek, par szaz dollarjuk siman van egy konzolra. Emellett elerhetetlen arban mozognak a VGA-k - nyugati berezeshez is -, igy egyre tobben fordulnak a konzolok fele.
A konzol gaming sokkal nagyobb utemben novekedik, mint a PC es az uj belepok is inkabb konzolt vesznek. -
opr
nagyúr
Hmmm... Igazad lehet. Novembertol Juliusig ment el 10 milla. Az azt jelenti, hogy nagyon honyoritva, beletippelve azt is, hogy nyilvan megjelenes elott is le volt gyartva sok, de azt is, hogy nyilvan porog a gyartas felfele, kb havi 1 milla konzolra jon ki.
Akkor 2022Q2 (tehat mondjuk majus - Q2 kozepe) az 17 milla. Huh, jo alaposan mellelottem.De most egyszerusitettek a gyartason, plusz minden porog ezerrel, legyunk optimistak, tegyuk fel, hogy majusig 20 milla. Akkor is durva lenne, ha meg mindig nem lehetne kapni. Es meg az is kb minden rekordot megdontene.
-
-
opr
nagyúr
Azert 2022 Q2-re mar csak eljutunk addig, hogy le tudod emelni a polcrol. Ha nem, akkor tenyleg minden letezo rekordot meg fog donteni a PS5, mert az azt jelentene, hogy az elso ket evben eladnak ~50 millio konzolt, ami peldatlan lenne.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha megnyomom a PS gombot, akkor a képernyő alsó részén megjelenik több gyorsgomb (pl: alkalmazásváltó, hang, mikrofon, kikapcsolás, stb) ezt első alkalommal a tapipad megnyomásával tudtam személyre szabni. Ez a menü hol található, mert már nem reagál, hiaba nyomom a tapipadot?
-
BusinessGuy
őstag
válasz F-ECT$ #82305 üzenetére
Még ha a fele 180k lenne, de a valóság az átlag 200-250 nettó...
Mindenesetre most vga-t venni halál, volt igaz már rosszabb is, de annyi pénzekért vesztegetnek szaros rx6600-akat meg rtx 3060-akat amennyibe egy 3080-nak kéne fájni és a különbség nem kicsi a kártyák között... -
F-ECT$
titán
válasz Szabi® #82282 üzenetére
Nekem valami 30e Ft rémlik a Voodoo 1-ért olyan '97 körül (nem a megjelenéskor vettem). No az se volt kevés, kb fél havi átlagkereset, de most az átlagkereset fele 180k, amiért nemhogy top kártyát nem kapsz (mint ami a Voodoo 1 volt megjelenésekor), hanem még egy erős közepeset se nagyon. És akkor arról nem is beszélek, hogy "sima" cpu, alaplap, ram, monitor volt csak kapható, nem kellett 2x annyiért "gamer" cuccokat venni mellé.
Dive ever, work never.
-
kzolee216
senior tag
KV-nál körülbelül mennyi volt az átfutási idő a rendelés leadása után a gép megérkezéséig (lemezes)? Csak kíváncsiságból kérdezem. Köszi. Múlt héten adtam le a rendelésemet.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Már többszőr leírtam, de attól függetlenül, hogy most volt pár drop a későbbiek folyamán ugyan úgy befog állni a hiány. Így ha tehetitek iratkozzatok fel, mert nem oldódott meg egyik pillanatról a másikra a PS5 ellátás. Ellenkező esetben már kiszolgálta volna a KV az összes előrendelőjét.
- Lemezes jön többszőr
- Digitális még mindig kb 15%-a a teljes beérkező mennyiségnek. (Mellesleg a LEMEZES verzió is képes futtatni a digitálisan vásárolt játékokat. Lehet most nevetsz, de tapasztalat, hogy ezért van aki ezt a gépet rendelte...)
- Karácsonykor ugyan úgy nem fogsz tudni venni konzolt.
- Sőt 2022 Q2-be se.Konklúzió. Vagy szerencséd van és leakasztod valahonnan ahol nincs rendelési lehetőség, csak kiteszik polcra aki-kapja marja alapon, vagy bebiztosítod magad és rendelkezel rendeléssel is.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
cactuar
aktív tag
válasz cactuar #82228 üzenetére
Na, tesztelgettem egy kicsit a gépet. Úgy néz ki, sikerült kifognom egy hangosabb példányt. Kb a Series S és a PS4 slim között van venti hangerőben. Nem vészes, 2,5 méterről, tv alacsony hangerőn, és játék közben alig hallani, meg általában fejhallgatóval játszok. De már rákészultem, hogy teljesen hangtalan lesz, hát nem az sajnos
Astro's Playroom viszont parádés játék lett, egy huzamban megcsináltam az első 3 világot, mindent megkeresve. Az új kontroller is zseniális, nem hiába dicsérte mindenki.
Nagyon tetszik Switchen is a HD rumble (kár, hogy kevés játék használja ki) , hát ez még arra is rátesz néhány lapáttal -
balazs025
senior tag
válasz arsfunr08y #82299 üzenetére
Inkább telefonon jelentkezz fel a Központi Szalonnál a várakozólistára, ha nem szeretnéd figyelni a MM vagy a Telekom készletét. Az Alzától sok jóra nem számítanék, ha jól tudom még most is elég lassan haladnak, digitállisból meg főleg.Kendek megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest