Új hozzászólás Aktív témák

  • Sza_Sa

    senior tag

    válasz tboldi #34861 üzenetére

    Mesélek. Direkt nem teszem offba, ez hozzátartozik egy autós topic-ba.

    Első nagy problémám, ami már az autók keresése közben zavaró, miért nem tesznek fel az eladók ingyenesen elérhető hd képeket? Miért kell fos, kis felbontású képekből állapotot megtudnom? Egyes eladók ezt még megfejelik összesen 3 db képpel, amiből aztán tényleg nem lehet semmit látni. Az igazán profik pedig életlen, bemozdult, 3db sd képpel teszik fel a portékájukat. Aztán várják a csodát és nem értik miért nem ment el még a kocsijuk.
    Egyébként ez a szolgáltatás a használtautón "turbó képek" név alatt fut, a sztenderd 6 sd kép helyett 12db hd képet tölthetsz fel, 375ft-ért, a hirdetés törléséig. Ez ugye egy olcsó autó értékének nem fedi le a 0.01%-át, a milliós autókról nem is beszélve...
    Persze te is megveheted a szolgáltatást mint vevő, csak ezzel szinte semmit nem érek, ha az eladók sd-t tesznek fel, meg én lehet, hogy hónapokig fogom bújni a hirdetéseket, szóval ez nem egy gazdaságos dolog. Meg egyáltalán, nekem vagy az eladónak az érdeke, hogy jól be legyen mutatva a terméke? :(((

    Szóval, a karácsony előtti szép időben megcsináltam a belső takarítást, majd a fényképeket a beltérről. Tegnapelőtt meg szintén szép volt az idő, gondoltam lemosom, majd megcsinálom a külső képeket is, aztán majd ráérek feltenni a hirdetést akármikor. Aztán szerda este volt egy kis időm, gondoltam megszerkesztem, feltolom aztán majd úgy is ünnepek után jönnek az első vevők, ki a fene vesz kocsit karácsony után, szilveszter előtt??? Ilyenkor alkoholba kell fektetni a dellát, nem? :D

    Na akkor bemelegedtünk, jöjjön a lényegi rész.

    12 nagyfelbontású kép, jól kitöltött adatlap, alvázszám megadva, minden fontosabb, műszaki óta történt javítás leírva, alkatrészek felsorolva, ahol lehet dokumentummal alátámasztva. Plusz értéknövelő extrák leírva (téli nyári szett) Hiányosságok, nem működő dolgok, hibák, sérülések tételesen felsorolva. Ha kell be is tudom linkelni a hirdetést, nem töröltem, csak inaktívvá tettem.
    Azt azért tudni kell, az autó nem volt makulátlan, 15 éves olasz autóról beszélünk. Küszöb hátul már elkezdett rozsdásodni, és ami rosszabb, belülről kifelé, bal hátsó ajtó nem mindig zárt be második kattanásra, ablakmosó motorja pár hete megadta magát, ülés egy helyen kikopva stb. Ezek már olyan hibák amikkel nem szerettem volna foglalkozni, már akkor tervben volt az eladás.

    Egyébként egy szinte törésmentes autó volt, két kisebb, garázsba való beállásból történt sérülést szenvedett el a 15 év alat, az első lökös és a hátsó ajtó sérül, mindkettő cserélve lett, a lökös kettétört, a hátsó ajtót csúnyán megnyomtuk. Friss vezérlés cserével, friss hátsó dobbal, 5 éve cserélt Monroe első gátlókkal, másfél éves fékekkel, stb. Minden egyéb dolog működött rajta, jött-ment, mint faluba a traktor.

    Szóval tolom fel a képeket, töltöm ki a kitöltenivalót, írom az autóról a fontosabb dolgokat, és még talán le sem zártam a hirdetést, már csörög a telefonom. Összenézünk Esztivel, mindkettőnk arcán "döbbenet" (kösz. Blikk)
    1. vevőjelölt: tesókám, mennyiért adnád oda a kocsit? Mondom neki, ne rohanjunk előre, most tettem fel a hirdetést, ha nem kel el 2 hét alatt, beszélhetünk a kedvezményről. Következő kérdése,
    - oszt' garanciát adsz az autóra? Legalább 3 hónapot adjá' rá!
    - semmit, milyet adnék?
    - mert az tudod, hogy kell adnod?
    - nekem ugyan nem, magánszemély vagyok, eljössz, megnézed, kipróbálod, hibákat leírjuk az adásvételin, aztán ennyi. Egyébként a feleségem jogász, tudja, hogy mit kell adni.
    - jó' van, akkó' tényleg nem engedel (sic!) belőle?
    - nézd, elmondtam, ha nem megy el, visszatérhetünk rá.
    - egyébként jó áron adod a kocsit, el fog menni.
    Így búcsúztunk el, egyébként udvarias ember volt, egy kicsit rámenős, de bemutatkozott, elköszönt, minden extra.

    2. vevőjelöt: jónapot a kocsiutánérdeklődnékmitkelltudniróla?
    elkezdem mondani neki a leírt dolgokat, magyar, egygazdás, stb, stb, majd a szavamba vág:
    - mennyit enged belőle, nekem ennél sokkal! kevesebb pénzem van rá, csak munkába járásra kell.
    itt egy kicsit előjött belőlem az úriember, mondom neki,
    - nézd, (tegezve) szerintem akkor ne raboljuk egymás idejét.
    erre köszönés nélkül rámtette a telefont.

    Ezenkívül még tíz, hasonló emberrel kellett megküzdenem, de voltak igazán kedvesek is, mint például egy nő, Kecskemétről indultak volna el az autóért, még 23.45-kor küldött sms-t, hogy mikor hívhat, mikor indulhat. Aztán reggel mikor indultak volna, már hívott is egy másik ember, hogy úton vannak valahonnan Zalából, 30 percen belül megérkeznek , így szegény nőt vissza kellett hívnom, hogy még véletlenül se induljanak el, mert lehet, hogy feleslegesen tesznek meg 700km-t. Amilyen csalódottságot éreztem a hangjában, az nagyon kemény volt. Győzködött, hogy ők tényleg elviszik, ne adjam oda senkinek.Szegényt nagyon sajnáltam, de elmondtam mindenkinek, nem teszem félre senkinek, aki előbb jön azé az elsőbbség. Még a férje is felhívott, hogy ők elutalják az összeget is, csak ne adjam el. Nem győztem elnézést kérni, de nem tehettem meg, akkor a másik, már úton lévő fiatal párral szúrok ki.
    Ez volt az eladás messze legrosszabb pár perce, meg amikor visszahívtam őket, hogy elkelt az autó. Nagyon megérintett, még ma is összeszorul a gyomrom, mikor eszembe jut.

    Aztán akik reggel eljöttek, megnézték, hoztak magukkal egy fényezőt, ő is átnézte, mentek vele egy nagyobb próbakört, aztán elvitték. Kaptak hozzá kb 30 liter benzint, előtte héten tankoltam tele. Természetesen alku nem volt, egyszer kérdeztek rá finoman, de mivel a próba és az adásvételi alatt még vagy 10-en kerestek, tudták, hogy nem kell engednem. :)

    "Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

Új hozzászólás Aktív témák