-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
legjoe69
csendes tag
Sziasztok! Lehet érdemes lenne összeszedni hogy kinek milyen betűvel kezdődik a sorozat száma. Olvasgattam Reddit-en és YT-on is, hogy vannak P-vel és F-el kezdődőek. Van aki azt állítja, hogy a P-s a jobb zaj szempontból. Mondjuk nekem F-es van, de nem vészes a hangja eddig, igaz nagyon időm se volt tesztelni. Egy Digital gép volt nálam előzőleg pár hétig, na az sípolt kegyetlenűl nagyobb terhelésnél, még a másik szobában is lehetett hallani, ilyet a Pro-nál nem tapasztaltam eddig. Jó lenne ha páran megtennétek, hogy beírnátok milyen a gépetek sorszámának első karaktere és hogy mit tapasztaltok zaj ügyileg. Hátha le tudunk belőle szűrni valami okosságot :-) köszi!
-
-
ForRedGlory
félisten
A Polusba senki ne induljon PS5 Pro-ért, már nincs.
-
MODERÁTOR
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése -
Siegrune
csendes tag
válasz madkiller #181593 üzenetére
Közel raktam, amikor mértem, de nem tudom mennyire pontos, tekintve hogy csak egy telefonos alkalmazás. Ugye csináltam egyébként 2 videót is ami szerintem jól szemlélteti a hangerő különbségeket:
A probléma az hogy a PRO-nál 2 méteres távolságból is ugyanúgy hallani, még ha fejhallgató van rajtam, és egy játékban épp csend van (pl. nincs háttérzene), akkor is, ez így sztem elég gáz.
Annyival nem jobb a grafika általában, hogy megérje ezt a konstant zajt, legalábbis nekem, de persze ez egyénfüggő is lehet. Próbálgattam, összehasonlítottam sok játékot a hagyományos PS5-ömmel az elmúlt 2 napban, és arra jutottam, hogy nem éri meg megtartanom a PRO-t így. Ha ugyanolyan halk lenne, jó lenne, de így sajnos csalódás összességében.
[ Szerkesztve ]
-
Siegrune
csendes tag
válasz krx21 #181592 üzenetére
~2 - 2.5m, de amint írtam van 4 éve egy PS5-öm és annak semmi hangja nincs... nem tudom miért olyan nehéz elhinni egyeseknek, hogy nem minden PS5 PRO halk, guglizz rá, hogy "ps5 pro fan noise", sajnos rengeteg embernél probléma. PS4 PRO-m alapjáraton halkabb volt, mint ez, sokan pedig esküdnek rá, hogy az ő PS5 PRO-juk ugyanolyan halk, mint az alap PS5. Nekem ebből az jön le, hogy kb 50-50% esélye van az embernek, hogy éppen milyet kap, még itt a fórumon is erősen megoszlanak a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz TrishtanAG #181583 üzenetére
1. "Amikor egy játékban FSR-el skáláznak fel valamit"
Nincs ilyen, hogy a játékban valamit skáláznak fel. A játék van felskálázva FSR-rel.
2. "úgy szétzizisedik a kép, mintha egy kis bitrátájú jútúb videót néznél"
Ez sem igaz így, implementációtól is függ, meg attól is, milyen felbontásról skáláznak fel. A Death Strandingben pl. egy 24 colos monitoron közelről sem igazán tudom megmondani a különbséget a Quality FSR2+sharpening és a natív között 1440p ultrán. Most direkt megnéztem, ahol éppen járkáltam, ott zéró artifact/ghosting.
3. "Próbáld ki hogy PC-n kipróbálod bármilyen játékban DLSS-el vagy FSR-el, hogy szuperhiper FPS módra teszed ezeket"
Ha "szuperhiper FPS mód" alatt azt érted, hogy Ultra Performance/Performance, akkor magától értetődő, hogy sokkal trébb lesz a végeredmény, mert annyira alacsony felbontásról skáláz fel. Ilyen 720p-ről 4k meg hasonlók. Ha Quality FSR-t használsz, azért közel sem ez a helyzet.Azért amikor mennek ezek a Digital Foundry videók, ahol lassítva mutatják, hogy "huhú, mennyire szar, mert a háttérben lévő, a képernyőn 3mm-es konfettikre ha rázoomolunk és lelassítjuk a felvétel sebességét a harmadára akkor látjuk a zizegést ", az olyan kb., hogy 10-ből 8 embernek mutatnád játék közben, és nem értené, hogy mivel van bajod.
Ami tré a konzolon, hogy sokszor performance/ultra performance-nak megfelelő FSR-t használnak (mint a Veilguard, ami performance módban még 500p környékére is lenéz elvileg, nem csoda, hogy pixelart indie game-be megy át ). A PSSR jobb, a DLSS meg még jobb.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Siegrune
csendes tag
Több helyen is utánaolvastam, utánaérdeklődtem a dolognak, de nincs egyértelmű álláspont. Sok ember írja hogy hangos nekik a PRO, sokan azt írják, hogy teljesen halk... valószínűleg tényleg az van, hogy szerencse kérdése éppen milyet kap az ember.
Én szerintem nem zsákbamacskázok, hétfőn visszaküldöm, maradok egyelőre a sima PS5-nél. Majd talán jövőre leváltom egy PRO-ra, ha megoldódnak ezek a kezdeti problémák és fixen halk géphez lehet majd jutni.
-
monster95
tag
válasz F-ECT$ #181585 üzenetére
2-3 méter ülsz a tv-től és ez nektek annyira feltűnő.Mert én abszolút nemezér kezdek játszani egy játékot hogy azt figyeljem végig hogy minden egyes pixel a helyén van e.Ha leköt a sztori akkor nem ez a haj fogja se lerontani,és ha a sztori egy kalap kaka akkor lehet ott még 8k haj is meg csúcs szuper grafika az a játék egy jó nagy ….. marad.
Én sose voltam ennyire grafika őrült.Szeretem a szép grafikát de nem ennyire.A sztori s lényeg leginkább szerintem. -
zipcss
tag
vegre beuzemeltem a pro-t, black ops6 multi olyan, mintha felvennel egy szemuveget, ugy hogy elotte sose volt rajtad. minden reszlet szep meg a feliraton is el lehetnolvasni a feliratokat, eddig annyira blur volt, hogy eszrevette
. sokkal nagyobb a kulonbseg. -
F-ECT$
titán
válasz Farkassacred #181582 üzenetére
Itt nézd meg a bal oldali képen a hajat.
Dive ever, work never.
-
kwzatz
addikt
válasz TrishtanAG #181574 üzenetére
Ugyan csak a Zero Dawnnal tudom összehasonlítani (bár amennyire tudom, a Forbidden West nagyjából ugyanabból még több, kicsit még tovább polírozva) de szerintem nem ilyen dolgokból adódott szerintem a "nadeazEldenRing", hanem abból, hogy az összességében egy fényévekkel jobb, érdekesebb, izgalmasabb játék.
Egyébként én nem láttam, hogy köpködték volna a Forbidden Westet, inkább csak azt, hogy "jó-jó, szép, meg oké, de ezt láttuk már ezerszer"."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
TrishtanAG
senior tag
válasz Farkassacred #181582 üzenetére
Amikor egy játékban FSR-el skáláznak fel valamit, és úgy szétzizisedik a kép, mintha egy kis bitrátájú jútúb videót néznél. Próbáld ki hogy PC-n kipróbálod bármilyen játékban DLSS-el vagy FSR-el, hogy szuperhiper FPS módra teszed ezeket. Amit ekkor fogsz látni a grafikából, az a "szúnyoghálós" jelenség
Konzolokon ezt általában UE5-ös játékoknál szokták használni, mert natívan nagyon nem bírja őket a hardver normális sebességgel megjeleníteni.
[ Szerkesztve ]
www.adventuregames.hu
-
Farkassacred
őstag
Mit takar pontosan ez a szúnyoghálós jelenség? Telken 48, otthon 55-ös oled tévén játszok konzolon (box és ps), de engem max ami zavarni szokott az az, amikor a fű vagy a fák futás közben nőnek ki mellettem. A grafika mindkét konzol mellett tökéletes szintre emelkedett véleményem szerint. A legszebb játék amivel találkoztam eddig az a Forbidden West volt, ott tényleg volt valami új.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
glspeter1
őstag
válasz hombre[EU] #181579 üzenetére
PS az egyetlen amin megy a játék, de emiatt sem fogok váltani.
Maximum ha lejjebb megy az ára, de az sem most lesz.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Peat76
őstag
válasz F-ECT$ #181577 üzenetére
Szerintem nem vészes, hallani de nem zavaró, Spiderman 2 Quality Pro mód!
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
hombre[EU]
veterán
válasz glspeter1 #181575 üzenetére
szeretik itt összehasonlítani a pc-vel és ott az a helyzet,hogy ha cserélsz egy vga-t akkor minden egyes játékban észreveszed,hogy egy újabb,erōsebb hardware-ed lett...in pedig nem ez a helyzet. ami szerintem egy probléma és a jövōben jó lenne megoldani
illetve àtlagban gyorsulnak a játékok 30%-ot (ennél azért jobb lesz a pro,ha erre írnak software-t) viszont akkor miért nem 30%-kal drágább, miért 100-zal?
de én simán megértem azokat,akik megveszik a prot. ha az egyetlen/elsōdleges platformod a ps akkor csak így tudsz jobb minōségben játszani...Life, Uh, Finds A Way
-
nagyúr
-
TrishtanAG
senior tag
válasz polonic #181571 üzenetére
Megadja. Én ezalapján állapítottam meg, hogy milyen kevesen hozták át a mentésüket a játékosok közül, mert az első két nap alig volt 3 százalékon, akik megkapták a 40. szintért járó trófeát. Ugyanígy megadja az összes olyat, amit nem lehet még egyszer megcsinálni, mint amilyen pl. a képességfa kimaxolása.
www.adventuregames.hu
-
glspeter1
őstag
válasz hombre[EU] #181561 üzenetére
Szerintem is. Anno ahogy jött a ps4 pro már váltottam is a simáról.
Itt most abszolút de nem érzem szükségét. 1 év múlva még ennyi energiát sem fognak fektetni a pro-ra való optimalizációba és ugyan olyan gatyán fog futni mint a fat-en.
És pont emiatt inkább én is veszek egy szép LG oled tv-tÉlj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #181531 üzenetére
Tesztek szerint közel azonos, de még maxon is alig tér el +20-30W max a slimhez képest a pro.
Akinek "jó" FAT van azonál lehet egy -10-15W max a slimhez képest lefele.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Zsinder
aktív tag
Ha valaki Budapesten keresne, akkor kb egy órája az Árkád Media Marktban volt még 6db Pro.
-
madkiller
őstag
válasz adamssss #181557 üzenetére
Csak azért gondolod még, hogy nem fogyott el a kraft az alapgépből, mert az egyre kisebb felbontásról fsrel upscalelt játékok mennek rajta. De pont ez a kolléga által használt kifejezéssel élve, amit át is vettem szúnyoghálos kép miatt az új játékok szarabb ül néznek ki, mint a régiek. Pl egy grafikailag pcn agyon dicsért wukong után egy ezer éves uncharted 4 látványától lefostam a bokám olyan tűéles a képe. PS5 proban sincs bent az a hihetetlen kraft, de a pssr olyan képet ad, ami nem szúnyoghálos, hanem éles és újra élmény vele játszani.
-
Siegrune
csendes tag
Felraktam egy zajszint mérő alkalmazást a telefonra, nyilván nem ez a legpontosabb, de egy képet azért ad a hangerőkről.
PS5 / PS5 PRO menüben ~42 dB-t mért az alkalmazás (nincs különbség)
PS5 ingame (Stellar Blade, de próbáltam mást is): ~50 dB
PS5 PRO ingame (Stellar Blade, de próbáltam mást is): ~57-58 dB -
TBT
addikt
válasz Farkassacred #181541 üzenetére
Megértem a csalódottságot, de ez "csak" egy félgenerációs frissítés - főként az Unreal 5 motoros férc munkák miatt. Ha minden nagy dolgot ellőnek most, még nagyobbat kell majd gurítaniuk a PS6 bejelentésekor. Így még csak apróbb dolgokon változtattak (illetve irányt mutattak a jövő felé: lemezes játékok elhagyása, nagyobb + gyorsabb tárhely, jobb WiFi, saját grafikai felskálázó technika), a lényegi dolgokat illetve a mostani dolgok továbbfejlesztését majd a PS6 fogja elhozni - a Japánok szerint közel 4 év múlva.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Bad Pritt
félisten
válasz TrishtanAG #181506 üzenetére
A fizika is beteg tud lenni, a különböző sodrású folyó különböző módon viszi el Aloyt úszás közben.
Én most azon lepődtem meg, hogy ha úgy viszed végig a fő küldetéseket, ahogy a készítők elképzelték akkor össze is fűzi a játék őket és organikusan lehet folytatni az egész sztorit. Van egy pont a végefelé, ahol muszáj megcsinálni Erend küldetéssorozatát ahhoz, hogy folytatni tudd, ennek a végén pedig rögtön megjelenik a főszál folytatásához szükséges dialóg opció. Jó ötlet, ügyes kivitelezés.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
undercover
őstag
Én kipróbáltam a helldivers 2-őt is... Ahhoz sem jött még patch, de igy is sokkal stabilabban fut és nincs annyi fps drop.
Leginkább majd belsős címeknél fog kijönni a különbség. De nem tudom sokan miért generációs ugrást vártak mikor nem volt igérve ilyesmi.Szerintem aki nem látja a különbséget a sima PS5 meg a Pro között az nem a konzol hibája.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Siegrune
csendes tag
válasz undercover #181550 üzenetére
Úgy tűnik tényleg az van, hogy van akinek halk, van akinek hangos...
Egyre jobban gondolkodok rajta hogy visszaküldöm, hátha nagyobb szerencsém lenne ha kapok egy másik gépet... -
Hasznalt ps5-rol kb 200k a valtas. Hat ez nekem a no fucking way amikor rengeteg jatek meg a sima ps5 erejet sem hasznalja ki. (Vagy legalabb is gatyan nez ki)
anno megvettem a ps4pro-t mert ott annyira gyengus volt az alap gep de az 5-nek velemenyem szerint nem ez a helyzet.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Elderath
őstag
válasz tboy93 #181538 üzenetére
Nagyon. Örülök ha itt másokat nem zavarnak ezek, akkor meg is értem miért nem vált valaki, de mióta kijött a PS5 gen a legtöbb ember az FSRt szidja, hogy visszamentünk már már ps3 szintre lassan képminőség tekintetében a 60 fps módoknál
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
monster95
tag
válasz hombre[EU] #181548 üzenetére
Spider man 2,red dead 2,f1 24.
Ezeket próbáltuk.Igaz f1 24 észrevehetően szebb volt de nem annyival hogy magyarázz a 200k töbletett.És nyilván egy f1-et nem a grafika végett játsza az ember.
Spider man 2 is volt észrevehető különbség de minimális.Mivel ez quality módban ps5-ön is már lélegzet elállító volt.Én quality módban játszottam 30fps-el ugye és már arra is azt mondtam hogy ez valami brutál. -
Mike
veterán
válasz Oposzumtoszó #181524 üzenetére
Nem szűnt meg csak valakinek nem jár, nem tudom mire fel. Jelenleg a magyar supporttal levelezek emiatt nem sok sikerrel, ha nem jutok előbbre akkor EU központ majd a japánok jönnek
-
undercover
őstag
Igy pár óra használat után... Én nem tapasztalom amugy, hogy hangosabb lenne mint a régi FAT PS5-öm. Ha lenémítom a hangot halatszik közelről, hogy áramlik a levegő kb.
monster95: A Sony nem ígért olyat, hogy eltörli a grafikai módokat. De a Pro esetében szebb képpel és jobb teljesítménnyel társul a Quality meg Performance mód.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
hombre[EU]
veterán
válasz monster95 #181537 üzenetére
nem tudom mivel játszottatok eddig már 2-3 éve minden,amiben FSR-rel oldják meg a magasabb felbontást azok,olyanok mintha szúnyoghálón keresztül néznéd a képet...és nem "állóképen nagyítva bámulva" hanem mozgás közben. mosott és zajos
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
monster95
tag
válasz Farkassacred #181541 üzenetére
Tegnap havernál én is ki próbáltam a pro-t.Pont erről beszéltünk hogy a sony megint mennyit hazudott.+1tb hely meg kicsit szinte észrevehetetlen grafikai javulás,és plusz néhány fps és máris plusz 150k.És ha hozzáveszük a meghajtót akár plusz egy kontrollert és játékot,máris ott tartunk hogy 400k+
Én 220k-ért vettem 1 hónapja kb a slimet 2 kontival és pluszba ea fc 25el.És ez mind újonta.Reálisan gondolkodva nem megérős a pro. -
balintka
addikt
Egyik PS5 gépről a másikra van lehetőség atrakni a menteseket elofizetes nélkül?
-
Farkassacred
őstag
válasz syler123 #181535 üzenetére
Legjobb grafikai mód Eleve itt is kettészedték a dolgot a beállításoknál, pedig arról volt szó, hogy a pro-nál már nem kell majd választanunk. Véleményem szerint jól meglettünk vezetve most is, a pénz beszél.. Se a hűtéssel nem foglalkoztak, se talp, se disc, se játék, se óriási/ésszerű változás a grafikában, cserébe van 2 terra helyünk. Másról sincs szó csak, hogy visszafele fejlődik az ipar.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
-
monster95
tag
válasz Elderath #181533 üzenetére
Abszolút nem sértéskén de egy játéknál pont a haj számít?Az hogy két hajszálal több legyen?
Én nem úgy játszok hogy beülök 5 centire a tv elé és csodálom a haj textúráit,vagy épp és nagyítóvál lesem hogy huuu waooo itt már 2 hajszálal több van plusz 150k-ért.
Persze ezva szubjektív véleményem és könyen lehet velem van a baj de az is lehet hogy nem. -
kwzatz
addikt
válasz Elderath #181533 üzenetére
Eleve nem értem, hogy ennél miért használnak FSR-t, mikor egy RX6700-zal (PS5 ekvivalens) simán játszható 60 fps felett 1440p high/ultrán, ha van megfelelő proci mellé. Ehhez a játékhoz a PS5/PS5 Pro CPU-ja kevés bizonyos helyeken (pl. Act3), azon meg nem segít az FSR.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
syler123
veterán
válasz Mephike #181510 üzenetére
Miért, nem azért veszed a pro konzolt hogy a jobb grafikai módban használd? Eszem megáll milyen kérdéseket tesztek fel. A hangerejét a legjobb grafikai módban kell tesztelni, mert abban fogod használni, gondolom nem a wattspórolás miatt veszed a pro konzolt.
Hozzáteszem, hogy ennyi pénzért, ha már pro konzol, simán kaphatta volna a válogatott ventiket, 1 beszállítótól, ami halkabb és a ps5-be meg ment volna a többi.
Pl ssd-k esetén van ugye, hogy az olcsóbbaknál kapod a random vezérlőt (amit éppen kaptak), a márkásabb a fixen jobbat.[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
bal oldalt fosinger FSR, jobb oldalt PSSR. Főleg a hajat érdemes nézni. Képet persze kinagyítva
[ Szerkesztve ]
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Sanyi.mTs
addikt
Fogasztással hogy áll az új gép a többihez képest? Pro vs slim vs fat
-
S e t h
nagyúr
Kipróbáltam a még hivatalos pro támogatás nélküli Wukongot, van egy a hely a játékban ahol mindig megakad, nos ott most reccenés nélkül megy, de ezen felül további pluszt nem tudnék mondani a konzolról.
Első látványra már az is meglepett, hogy mennyivel kisebb, akkor még nem gondoltam, hogy ez akár a hűtés rovására is mehet, először el sem akartam hinni mekkora zajt generál, szokható, de ez akkor sem a fejlődés, hanem pont innen indultunk a ps4 érából.
Nem tudom változott-e a kontroller minősége, voltak itt pro és kontra vélemények, érzésre és éppen ezért szubjektív, de mintha könnyebb is lenne, nem érzem úgy a súlyát, de mivel nem raktam mérlegre így ez csak feelinges.
A folyamatos kapcsolatszakadás viszont red flag, emitt elég kompromisszumos most a használat, időlegesen a router restart segít, de a másik helyiségben lévő ps5 alapgépen ilyen nem fordul elő.
A telefont időnként rá szoktam dugni a kábelre töltés céljából, az kb. ugyanezt a hektikus viselkedést hozza, időnként van kapcsolat a telefon és a konzol között, de van hogy nem is látják egymást, vagy felismerik, de töltés szempontjából irrelevánsnak, sőt ez függ, változik akár kábelektől is, de olyan is előfordult, hogy a telefon elkezdett jajgatni, hogy azonnal húzzam ki a kábelt, mert beázott, wtf.
Már is megfordult a fejemben, hogy az első játék telepítése előtt kellett volna nyomni egy gyári beállítások alaphelyzetbe állítását, mert most folyamatosan az az érzete van az embernek, hogy dadog az egész, béta jellegű ez a sok bosszantó jelenség.
Ugyanakkor ezeket a bosszantó nyomorokat tudná kompenzálni, ha lenne rá olyan játék, amivel próbálták volna piacra vezetni, így viszont lapozgatom mi kapott pro támogatás, csak éppen ezekkel már mind játszottam és a szemmel éppen, vagy még úgy is szinte észrevehetetlen javulások miatt ezeket nem szedem le újra.
Amiért érdemes megvásárolni a konzolt azok a játékok még nem nagyon jelentek meg és a Sony hozzáállása alapján lehet a GTA lesz az első.
Ja és talp nélkül úgy néz mintha eldőlt volna, volt egy vertikál kialakítás évekig nálam, most meg vegyek külön egy talpat, mert egyébként olyan mintha a gyerek fellökte volna.
szerk:
A venti hangjához.
Pláne nem értem, hogy amikor kilépek egy játékból, bezárom, nem csinálok semmit, kint vagyok a menüben, a venti meg pörög ezerrel és addig hallgatom, amíg ki nem kapcsolom a konzolt.
Az meg külön megmosolyogtató amikor egy 8 éves játéknál pörög.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
senior tag
-
Wlac
Ármester
160 óra Phasmózás után csak azt tudom erre mondani, hogy majd megtanuljátok, hogy a ennél a játéknál a patch az nem javítást jelent, hanem szimplán azt, hogy a játék máshogy lesz bugos, mint eddig.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
LÁZ
addikt
válasz Oposzumtoszó #181524 üzenetére
bug
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
senior tag
Sziasztok!
Biztos én vagyok a láma, de a stars pontok virtuális egyenlegre váltása opció megszűnt?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Siegrune #181518 üzenetére
Igen tudom játék függő is volt.
Régi szép idők... ott mázlim volt, mert egy relative csendes glacier fehér Pro-m volt a végén már (hangosabb feketét eladtam)... na az tényleg csak akkor porszívózott igazán, amikor valami hülyeséget csinált a játék... pl God of War térkép nézet, unlimited fps. stb[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Batyops
aktív tag
válasz FollowTheORI #181516 üzenetére
Nekem a 30fps-el sincs bajom ha az beton stabil es cserébe jobb latványt kapok pl. Egy egy ex címnél. De ertem amit mondasz és biztos vagyok benne hogy sokan ezert is valtottak pro gepre. Mondjuk en ha lehet mostanában a 40 fps-es modot hasznalom igy ment le a spider man 2 is es az már nekem teljesen jó volt de nyilvan kinek mi
[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
válasz raveinT #181513 üzenetére
Biztos vannak esetek ahol jobban látszik a különbség a két gép között. Az egyik játék ahol teszteltem az a Last of us part 2 . Na itt számomra nagyítóval kell keresni a különbséget. Való igaz hogy élesebb a kép egy kicsivel de kn ennyi. Azert azt is hozza kell tenni hogy vannak játékok ahol tényleg látványos a különbség de azert nem kell itt csodát várni. Igazából csalodott nem vagyok a tesztek és a rengeteg video alapján azt kaptam kb amire számitottam.
-
Siegrune
csendes tag
válasz FollowTheORI #181515 üzenetére
Igaziból a PS4 PRO-nál nagyban függött attól, hogy milyen játékkal játszik az ember.
A hagyományos PS4 (patch nélküli) 1080p játékok többnyire azért elég halkan mennek rajta, meg az egyszerűbb, pl. 2D játékok is.A PRO képességeit kihasználó játékoknál viszont tényleg baromi hangos volt, de! itt legalább volt egy dinamika a hangerőben, és tényleg csak akkor volt hangos, amikor szükség volt rá.
A PS5 PRO-nál eddig azt érzem, hogy játék közben van egy konstants alapzaj, ami igaziból totál nem logikus, mert kétlem, hogy az 1080p PS4 játékoknak akkora hűtés kéne, mint egy Stellar Blade, vagy bármi másnak 4k felbontás mellett... szal, itt nem a maximum hangerővel van baj, hanem azzal, hogy konstans
*** közben Kendek pont megválaszolta, amit írtam Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Siegrune #181511 üzenetére
A PS5 esetén nem ugyanúgy működik a ventiszabályzás, mint a PS4-nél. Itt van egy minimális fordulatszám a játékokhoz, vagyis bármit indítasz, akkor automatikusan feljebb kapcsol, akkor is, ha amúgy a hőmérséklet ezt nem indokolná. De ha ez nem elég és melegszik, akkor persze még jobban nő a hangerő.
-
nagyúr
válasz Batyops #181514 üzenetére
Igen, csak ha nem sebességre (60 fps) használod majd a plussz erőt, akkor visszatérsz a 30-ra, az meg nem mindig jó.
Jelenleg az én bajom az volt, hogy a perf mód (60 fps) néha kritikán aluli képet ad, így inkább 30-al mentem, de legyen azért szép a 4K OLED tévémen, ha már van.
Most már tudok közel ilyen szép képet, 60-al is kapni, és ez azért érezhető javulás gameplayben.Számomra ez volt a Pro értelme, és mivel remélhetőleg mostmár ez mindig így lesz (hogy lesz elfogadható képpel 60 fps performance mód), azt fogom választani mindig, nem a "mégszebb"?? 30-at.
De majd kiderül.
Erre most jelenleg pl a Horizon Zero meg Forbidden West a jó példa, hiába van 30 fps mégjobb kép (Pro Res)... a Pro Performance is már bőven elég jó kép, cserébe "sima" futás.
(az original PS5-ön a Resolution-t preferáltam)Sony helyében én azt kötelezővé tettem volna ami a Cerny által mondottakból következett volna (nem kell minőség vs sebesség dönteni) -> fejlesztőkenk kötelezővé tettem volna a 60 fps-t Pro-n... aztán igazítsák ehhez a sebességhez a lehető legjobb grafikát amit tudnak. Legyen ez az egyetlen "Pro" mód... de sajnos nem így lett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kendek #181509 üzenetére
Jah... ugyanez volt a Slimmel is...
Ott is attól függően milyen original FAT-hez hasonlítottad, hangosabb vagy halkabb volt.
Számomra most picit zavaró, de még mindig fényévekkel jobb mint a PS4 Pro volt... még nem tudom mihez kezdek.
Vagy visszaküldöm, vagy megszokom...Talán a Sony belenyúl majd egy rendszer update-el. Bár nem tudomi ezen lehet e javítani... mert a "hangszíne" is szar.
[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
válasz FollowTheORI #181501 üzenetére
Azért a Gpu teljesítmény különbségéből is lehet majd profitalni es a jobb ray tracingből ahogy idővel jobban ki tudják majd hasznalni , de ketségtelen hogy a Pssr ami nagyot fog majd menni. Csak még ennek idő kell.
-
raveinT
tag
Mulatságos amúgy olvasni, hogy van akik szerint "ég és föld" a különbség grafikában az alap és a pro között, van aki meg őszintén leírja, hogy olyan nagy csoda azért nincs
Nekem annyi jut erről eszembe, mikor a hogwarts legacy videot néztem, ahol egymás mellett volt párhuzamosan a ps4, ps4 pro és a ps5 verzió futtatva. Egymás mellett látható volt a különbség, de az ember önmagában játszik valamelyik verzióval, nem egymás mellett 2-3 gépen, és úgy viszont mindegyik teljesen korrekt, élvezhető.
Tehát persze, biztosan jobb a pro valamennyivel, de azért az "ég és föld" kommentek megmosolyogtatóak (és ezt nem bántásból írom, aki tényleg így érzi, jó neki, számára akkor tényleg megérte)
-
GEIL
addikt
válasz Siegrune #181511 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Siegrune
csendes tag
válasz Mephike #181510 üzenetére
PS5-ön Resolution mode, PS5 PRO-n pedig a Resolution PRO mode, de igaziból nem ez számít, mert miután bebootol a játék már 1-2 mp után felpörög a venti, és a többi módnak is ugyanilyen hangereje van, sőt ha PS4 játékot indítok el, akkor is kb ugyanilyen a hangja. Ha csak a PRO játékoknál lenne ilyen az eltérés, azzal még könnyebben megbékülnék.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Siegrune #181507 üzenetére
Sajnos ez ilyen, vagyis nem egyforma a hűtési hangerő még az egyező típusú modellek esetén sem. Ez főleg a ventilátor miatt, meg persze előfordulhat némi coil whine is.
Szerencséd volt a régebbi konzolod esetén, de másoknak meg az volt hangosabb. Annak idején is ez ugyanígy téma volt, nem új keletű dolog. -
ribizly
veterán
válasz FollowTheORI #181501 üzenetére
Igen, kb. azzal tudnak majd mindenhol stabil 60+fps-t produkálni, ahol nincs a cpu limit 60 alatt. Ráadásul közben csendesebb is lesz a gép, mert alacsonyabb felbontáson kell majd renderelnie. Engem egyedül azzal tudnának behúzni, ha a PS4 címnek képjavítása mellett/helyett azok framerate-jét megdupláznák (felőlem akár FSR-el, de egy gyári mod-nak jobban örülnék, ha már létezik) rendszer szinten
. Na úgy már lenne +1 vásároljuk., főleg, hogy a PCSX4 egyre több címmel megcsinálja [ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Siegrune
csendes tag
válasz -FLY-> #181502 üzenetére
Pedig nagyon sokan írják, hogy hangos / jóval hangosabb, külföldi oldalakon is, elég rákeresni, hogy "ps5 pro fan noise"
de lehet, tényleg az van amit páran írtak itt a fórumon, hogy a Sony többféle ventillátort is használ a hűtéshez és szerencsétől is függ, hogy éppen milyet kap az ember.
Megpróbáltam szemléltetni:
PS5
PS5 PROAz elején mindkét konzol a menüben van, majd pár másodperc után elindítom rajta a Stellar Blade-t. Az utolsó pár másodpercnél pedig kilépek.
PS5-nek is van egy minimális hangja, ha közelről hallgatja az ember, de ez 1-2 méteres távolságból már nem igazán hallható. A PRO sajnos bőven hallható.
-
TrishtanAG
senior tag
22 óra játék után azt kell mondanom, hogy a HZD Remasterben néha már nemnormális szinten vannak megcsinálva a részletek.
Az már az eredetiben is volt ugye, hogy a hidegben rohangálva látni lehetett Aloy lélegzetét, de itt, ha hosszabban szaladunk fel vele egy hegyre, akkor kipirul az arca, izzadtság gyöngyözik a homlokán, meg a karján (és a six packes hasán is, ha olyan ruhát adunk rá), mozognak a széltől a szőrpihék az arcán, átvilágít a lemenő nap a fülcimpáján(!).
A szálló hó megtelepszik a ruháján és lassan olvad, ha zártabb helyre megyünk. Meg volt egy NPC csajszi, aki valami sima kendőszerűséget viselt és átütött a bimbije rajta a hidegtől
[ Szerkesztve ]
www.adventuregames.hu
-
Peat76
őstag
Gran Turismo 7-hez nincs még Pro patch?.
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
nagyúr
válasz -FLY-> #181502 üzenetére
Lehet, hogy csak enyémben szarabb a venti... de redditen is többen írták. Úgyhogy mindkettő igaz lehet... vagy te nem vagy erre érzékeny.
Az alap PS5 meg az XSX elkényeztetett ilyen szempontból... szinte kuss van terhelés alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Alonso0180
tag
Hát nálam is hangosabb az fix... gondolom akkor ez is ilyen lutri, hogy ki milyet kapott.
-
-FLY->
őstag
válasz FollowTheORI #181486 üzenetére
Hangosabb dolgot nem értem, halkabb szerintem, mint a 2. rev fat gépem (de az sem volt hangos).
-
nagyúr
válasz Batyops #181499 üzenetére
A PSSR terjedése lesz majd a nagy különbség... csak ilyen címből nagyon kevés van most.
Nagyobb alap felbontás, 60 fps + PSSR együtt lesz a "game changer" az alapgéphez képest... erre már példa külön külön van... de mind együtt, még ritka. Majd ha mindegyikből belövik ehhez az "optimumot".
Azért remélem kapnak még további patch-et a mostani játékok is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Path of Exile 2
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok