Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, vettem egy S24-est Poco X6 Pro után (ami brutál jó teló, csak túl nagy volt). Nagyon tetszik minden, nem ismeretlen az S széria nekem, volt 22-esem, aminek a botrányos üzemidő miatt kellett mennie, remélem, ennél ez jobb lesz. 3 kérdésem van, amire talán itt kapok választ.
1. Néma üzemmód: mi a legegyszerűbb módja annak, hogy 1 gombnyomással a teló lenémítsa a csengőhangot és csak rezgésre álljon át? Az előző telómnál, ha lehúztam a teló jobb felső részéről a gombsort (nem tudom a nevét, az állapotsávról kell lehúzni), ott ezt ki lehetett választani, itt a szerkesztésben nincs olyan opció, hogy néma, hogy egy gombbal átálljon némára és rezgésre
2. AOD: azt szeretném beállítani, ha le van fordítva a teló, NE legyen AOD (ez most is így van, maradjon is így), de ha felfordítom és akkor van AOD (most is így van) ne csak az ikonok látszódjanak a telón, hanem pl ha email jön, akkor annak a tárgya, tartalma is látszódjon. Most úgy van, hogy hozzá kell érnem a telóhoz, hogy az látszódjon. Gondolom, hogy a Lock Screenhez van köze, de nem tudom, pontosan hogy állítsam be.
3. Gallery: az előző telómról a képeket átmásoltam az S24-be a DCIM/Camera mappába, de a Galleryben nem jelennek meg a képek, amik pedig ott vannak. Érdekes módon a teló fájlkezelőjének image mappájában sem látszódnak, de ha amappák közé megyek, ott az Internal storage/DCIM/Camera alatt ott az összes kép. Mit csinálok rosszul, hova másoljam, ha nem ide, vagy milyen jogosultságot adjak minek, hogy látszódjanak? -
KD6-3.7
őstag
Nálam olyan bug van, hogy, a kezdő képernyőn, ha balra húzom a Google Discover jön be, híreket lehet olvasni. Na ez teljesen amerikai lett. Csak amcsi hírek, minden hír angol nyelvű. Régió és nyelv az magyar.
-
nyesix
senior tag
A UI7 el nem úgy volt, hogy az akkumulátor adatok között látszani fog a töltési ciklusok száma is?
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Tegnap reggel leszedtem én is a one ui 7-et, azóta 5-ből 5-ször sikertelen volt az nfc fizetés. (Simple classic)
Másnál jó volt?
Megnéztem, nfc be van kapcsolva, simple appon belül is.
Annyit látok, hogy az alapértelmezett nfc app kiválasztásból eltűnt a simple opció. -
amdboy
senior tag
válasz
nincsnév007 #2689 üzenetére
Milyen egy menüre gondolsz?
-
emiki6
veterán
válasz
mhydas99 #2576 üzenetére
S25 lett végül, nagyon kellemes meglepetés, hogy mennyire kényelmes tud lenni a lapos él. A kisujjas alátámasztás bőven veri az s10e-t, mert azon pont ott volt a jack lyuk, ahol a kisujj felfekszik.
Meg jó az anyaghasználat, a hátlap és él textúrája is kellemes tapintású.
Mindez valszeg igaz az s24-re is.
-
amdboy
senior tag
Nálam működik, most is onnan írok
-
kmarci25
veterán
Vajon a ph alkalmazás miért nem működik a frissítés óta?
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Tegnap megkaptam a fissítést és az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet allitani azon, hogy ha valaki hív milyen legyen a háttérszín? Csak mert jelenleg mindenféle szinben pompázik, van mikor baba rózsaszín meg lila és hasonló szép szinek, de szeretném ha fixre lehetne állítani. Köszi a válaszokat
-
versionen
csendes tag
válasz
gezatata #2673 üzenetére
A frissítés régió kód csere után nem akkor jön amikor a helybéli régió kóddal.
Én is váltottam régió kódot, most THL Thaiföld.
Volt hogy előbb jött havi javítócsomag.
Most még nem jött frissítés.
Ha később sem jön visszaállítom az eredeti régióra aztán ha frissült újból
visszateszem THL-re vagy INS-re. -
gezatata
aktív tag
Te is a SamFw_Tool - al váltottál régiót?
Az [itt leírtak] szerint? -
nincsnév007
addikt
Nekem most a ph app nem akar működni
-
mclion51
csendes tag
Ma reggel megjelent az UI 7 frissítés!
Szerintetek nyugodtan frissítsem, vagy várjak egy kicsit? -
diegho
nagyúr
Nálam 1 bug jött elő. Ma reggel a navigációs sáv alá is betöltötte a chrome a honlapokat, így ha valamelyik oldal alján kellett valamire bökni, azt nem lehetett, mert ott volt a navigációs sáv. Átraktam húzásos navira, majd vissza és jó lett.
-
TomPack
őstag
válasz
KD6-3.7 #2668 üzenetére
1x-esen vannak az animációk mióta (10 hónapja) megvan a telefon! A One UI7-óta ilyen lassú a lezárás-feloldás, és ez az ami igazán bosszantó! Ezelőtt tök gyors volt, ha hirtelen kellett valami csak előkaptam, rátettem az ujjam és már fel is oldott. Az app véletlen megnyitás csak hab a tortán!
-
KD6-3.7
őstag
válasz
TomPack #2667 üzenetére
Na jó ez tényleg ilyen, de nekem még sosem sikerült ezt a véletlen indítást, lájkolást előidéznem, legalább is nem emlekszem rá.
Baromi gyorsnak kell lenni, hogy az animáció közben bármit is benyomjak.
Próbáld ki, hogy az animációk, áttűnés tempoját gyorsabbra veszed a fejlesztői beállításokban, de szerintem a lezárás akkor sem gyorsul. -
TomPack
őstag
válasz
KD6-3.7 #2662 üzenetére
Arra gondolok, hogy pl. ha a főképernyőn állva a power gombbal lezárom a képernyőt, és 0,2 másodperc múlva, -tehát szinte azonnal- egy másik ujjammal rábökök valamelyik app ikonjára, akkor ugyan a kijelző kialszik, és az elsötétülő képernyőn látszódik az adott app animációja ahogy előugrik/megnyílik! Vagy éppen a futó appban a parancs végrehajtódik ha úgy zárom le azt! Pl olvasom a Facebook-ot, és a power gombot megnyomom hogy lezárjam a kijelzőt, de ha szerencsétlenül fogom a telót, akkor belájkolok valamit. De nem csak a Facebook app, mindegyik app így viselkedik. Vagy épp a telefon saját beállításaiban az almenü megnyílik stb, és a feloldás után az adott app/beállítás almenü fogad.
Ha dupla koppal zárom le, akkor nem áll fenn ez a hiba! Akkor is animálva zár le, de az animáció ideje alatt nem tudok appot megnyitni.
Ki tudnátok próbálni, hogy nálatok is ilyen-e?
-
TomPack
őstag
Pitaka-val tökéletes a vezetéknélküli töltés!
Másnak is lassú lett a telefon lezárása és feloldása?
Ha rányomok a power gombra hogy lezárjam, olyan lassú az animáció, hogy mielőtt kialudna a kijelző, előtte még simán megtudok nyitni akár egy appot is!
Ha kikapcsolom az animációkat a kisegító lehetőségekben, akkor már jobb egy fokkal, de még így is gyorsabb vagyok nála! -
diegho
nagyúr
Jelenleg spigen ultra hybrid zero one tokot használok, viszont nem megy vele a vezeték nélkül töltés. Ki mit használ, amivel megy a vezeték nélküli töltés is?
-
amdboy
senior tag
válasz
mhydas99 #2657 üzenetére
A nem szabad 0-100 tölteni egy olyan dolog, hogy kinek mi. Rengeteg érv és ellenérv van. De én még nem találkoztam olyannal, hogy be tudták volna bizonyitani, hogy a 0-100 töltés ártana főleg a modern akkumulátoroknál. Egyébként pedig én is minden telefonomat 100%-ig töltöm.
-
mhydas99
senior tag
Nem szabad allandoan 0-100-ra tolteni. De neha kifejezetten szukseges, kulonben az akksi nem kalibralt es fals eredmenyeket mutat. Plusz igy kondicionalod is az akksi teljes kapacitasat. Valaki havi egyre eskuszik, az is teljesen rendben van. Es nagyjabol 2 hetente csinalom, de van hogy havi egy lesz belole. Gondot nem okoz, mert igy egy ev alatt kb. 10-20-szor csinalod meg, az meg semmi.
-
emiki6
veterán
válasz
migabi24 #2652 üzenetére
Mondjuk ezt én is így csinálom az S10e-n. Általában nem csinál csodát se a cache wipe, se az újraindítás, de azért ritkán megcsinálom. (És mivel nem csinál csodát, pedig szükség az lenne a csodára, ezért akarom lecserélni.
)
maszibmw: Valinas szerintem nem írt hülyeséget, a li-ion sem szereti ha maxra töltik, teljesen lemerítik. Én biztos nem meríteném szándékosan 25% alá. 100-ra is csak azért töltöm, mert az s10e sose volt egy akksi bajbok.
-
-
-Valinas-
senior tag
válasz
mhydas99 #2646 üzenetére
Nem sok mindent tudnál csinálni, ami többet árt az akksinak, mint az, hogy teljesen lemeríted, hogy "kalibráljon".
Ezek 60-80% között szeretnek dolgozni, nem pedig "maratont" futni. Kevés töltés, de sokszor (nem összekeverendő a ciklusszámmal), lehetőleg nem túl melegen. -
mttmco
csendes tag
sziasztok én még nem frissítettem a telom ha az ujrakiadott verzio elérhető lesz és valaki feltenné irhatna róla nagyon megköszönném
-
mhydas99
senior tag
válasz
Viktor77 #2642 üzenetére
Ugy vagyok vele hogy naponta lefrissul vagy 10 app, 24/7-ben megy, akkor legalabb inditsa magat ujra. Kethetente egyszer teljesen lemeritem az akksit es ugy toltom kikapcsolva hogy kalibraljon az akksi. Plusz ez egy zsebszamitogep, a RAM-nak nem tesz jot ha folyamatosan aram alatt van.
-
mhydas99
senior tag
válasz
nincsnév007 #2640 üzenetére
Nekem ejszaka sokszor frissit, mert ujrainditasra van rakva hajnalra mindennap. Azert megy plusz 2-3%-ot.
-
amdboy
senior tag
Komolyan kezdem magam hülyén érezni....Lehet rosszul használom a telómat
Játszani nem nagyon szoktam mobillal, ami megy a telefonálás, messenger, face, néha kis tiktok és kb ennyi. Fényerő kb háromnegyeden és örülök ha estig kibirja, de van olyan is, hogy már napközben rá kell töltenem.
-
manokaki
addikt
2 nap alatt volt 4 óra 10 perc kijelző használat ( ekkor volt kb az aksi 51% -on ) , internetezés , messenger, wifin hasznáalt 80%-ban , kb 1 óra telefon beszélgetés, 4-5 fotozás ,25 perc jo fogás , email kb 10 perc , ennyi kb, semmi játék...
éjszakára 22,00-05.00-ig repcsi mod ,
kijött volna még 1 nap de nem akartam 20% alá menni esetlegesen..
Ja és a legfontosabb ahol S24-en nem volt vagy alig térerő ott ezen van ..Attila
-
nincsnév007
addikt
most én is 2 nap 18 órája töltöttem a telefont, 3 óra 15 percel képernyő időnél vagyok, 33%-on, de most nem használtam annyira, most nem kellett vibert használnom, kár hogy az nagyon meríti.
-
mhydas99
senior tag
válasz
Nagyfejű #2634 üzenetére
2 nap alatt, 19 szazalekos akksinal osszes 3.5 ora SoT volt. Hat az teljesen atlagos nemcsak S25-nel, de szinte exynosos S24-nel is. Annyi, hogy Exynos keszenleti fogyasztasa tobb. Egy ejszaka alatt az 8 elite nagyjabol 3-4%-ot merul, az Exynos 6-8-at. Szoval ebben semmi kulonos nincs. Ha nagyritkan 8 orat nyomogatom a telefonom, szinte megallas nelkul, cikkek olvasasa, YT, alapveto logikai jatekok (szinte grafikamentes), chat, akkor az Exynosos S24-em 100-rol 30-40 szazalekra zuhan. Mondom, 8 ora folyamatos nyomkodas mellett, igen, wifirol. Szoval nem eget rengeto a SD. Fogyasztasban wifin kb. 10%-kal birja tovabb. Ha viszont nincs wifin, hanem a mobilnetre tamaszkodik folyamatos mozgassal, akkor lehet a kulonbseg kb. 20%-os a SD javara.
-
Nagyfejű
aktív tag
-
mhydas99
senior tag
válasz
Ricardo #2631 üzenetére
Azt irta 2 nap itan kozel 50%-kal rakta toltore. Ha sosem ersz a telefonhoz, de a net az be van rajta kapcsolva es hat ertesitesek/frissitesek tortennek a hatterben, akkor 10-15 szazalekot meril egy teljes nap alatt.
Azaz ilyen felhasznalassal napi 1 orat volt hasznalva kezben a telefon, az sem jatek volt.
Az minden, csak nem atlagos hasznalat. Az nem hasznalat. -
manokaki
addikt
válasz
migabi24 #2624 üzenetére
leginkább a kamerában jobb , meg ugye a nagyobb aksi, de maga a telefon is sokkal nagyobb mint az S25 , szerintem az S25-őt leginkább a mérete miatt lehet szeretni , én leginkább amiatt választottam, mint előtte az S24-et is , külsőre nem sokat változott csak még vékonyabb lett ..
-
mhydas99
senior tag
Ugy tunik a legujabb Antutu nem megbizhato.
Teszteltem az S21, S24, es Moto edge 40-en. Az hagyjan, hogy mind a 3 kb. 10-20%-kal volt tobb honapokkal ezelott, mikor lefuttattam. De az, hogy a Moto erosebb, mint az S21 az kizart. Kb. 10%-kal kellene az S21-nek erosebbnek lennie. Es igen, minden telefon maximalis teljesitmenyre volt allitva, kihulve, minden hatterben futo app kilove. -
emiki6
veterán
válasz
baitsee23 #2610 üzenetére
Yt komment:
"You can get 2.7 million on Antutu. For some reason, samsung treats antutu as a game and hence it's set to balanced profile in game booster settings, head to customize for individual games and you will see antutu there being capped. If you set it to performance you get much higher performance and numbers." -
manokaki
addikt
válasz
mhydas99 #2615 üzenetére
Én most egy hete használok S25-öt , 2x volt S24-em , igaz mindig kb 1.5 honapig csak
, most az S25-öt probálgatom ,de az aksi időben nagy a különbség az S25 javára ,márcsak a készenléti állapotban is kevesebbet fogyaszt , és a gyorsaság ellenére ha használod akkor is , mielőtt megvettem féltem picit mert volt a kezemben 1 hétig egy OnePlus 13 illetve a 13R is a 6000-es aksijával , de azt kell mondanom ugyanolyan használat mellett , 2 nap után este ezt ( S25) 47%- on raktam tötőre , az OP 13-at meg 55% körül , mindig irogatom magamnak a telefon SOT -okat
már vagy 15 éve
-
mhydas99
senior tag
válasz
baitsee23 #2614 üzenetére
Aligha, mert nekem is hasonlo eredmenyek jottek ki.
Az hogy a Snapdragonok mindig jobbak, mint az Exynosok az teny.
Az hogy generaciorol generaciora egyre kevesbe rosszak, az is teny.
Normal hasznalatnal kb. mindegy.
Akkumulatoridoben, jelerossegben, videokeszitesben es nyers teljesitmenyben jobbak a Snapdragonok, atlagszemmel is feltunik.
Ettol meg nekem megfelel az Ex2400, de ha hasonlo aron valaszthattam volna ekozott meg SD 3 kozott, akkor gondolkodas nelkul azt valasztottam volna.Amugy TechMo azt is elmondta mar egy masik tesztjenel, hogy az Exynosos S24 fenykepekben jobban teljesit, mint az SD3-as. Videokban viszont nem. OneUI6 alatt volt szembetuno a ket chip kozti kulonbseg, foleg akksiidoben melegedesben. Nyilvan teljesitmenyben is, de az alap. Es a SD3-as jelerossegben is megbizhatobb volt. Szoval azert elismeri o is, hogy fotozasban jobb az Exynos az optimalizalas miatt.
-
baitsee23
őstag
válasz
nincsnév007 #2612 üzenetére
Én is erre gyanaxom. Az a forma mindenáron le akarja járatni az Exynos 2400-at.
-
mhydas99
senior tag
válasz
nincsnév007 #2612 üzenetére
Nem volt.
-
-
mhydas99
senior tag
Befutott egy osszehasonlito teszt az S25-S24SD-S24Ex triorol. Angolul, igy a OneUI7 frissites utan. Hat erdekes. Ugy tunik az Exynosos S24 GPU teljesitmenyet felere vagtak vissza az Antutu szerint, cserebe jobb az akksiido.
-
Balázzs
senior tag
Én zúzom a telóimat rendesen, ezért is néztem ezt a tokot: [link] Eddig szuperül bevált.
-
mhydas99
senior tag
Ha tok nelkul akarod hasznalni megtartva igy a telefon eredeti ergonomiajat akkor az a legjobb ha Skint ragasztasz ra. Persze a leejtesektol az sem ved. De ha minden korulmenyek kozt tudsz ra vigyazni, akkor az is jo megoldas.
En mindig is tokban tartottam a telefonokat, egyedul otthon szoktam kivenni. Hiaba vigyazok rajuk, eddig minden telefonom legalabb egyszer kicsuszott a kezembol. Volt igy mar kijelzotoresem is ketszer sajnos. Ugyhogy erdemes vedeni. -
emiki6
veterán
válasz
zöldhunyor #2601 üzenetére
Eddig minden telefonom tok nélkül nyúztam. S2 z3c, s7, s10e. Az s7-nél találtam ki, hogy gumilábat (valojában szilikon) kell tenni a teló hátuljáta, hogy asztalra téve ne karcolódjon a hátlap meg a kamera, ezt az s10e-nél is továbbvittem.
Nagyon praktikus is a gumiláb, mert mint bump kiváló fogást biztosít, zsebből kivéve elrakva nagyon stabil a kezelés.Persze hogy mennyire csúszós egy teló azt csak tapasztalni lehet, ha már megvan. Voltam most a mediamarktban, de a lopásgátló miatt nem lehet érdemben kipróbálni, csak a méret érződik. A 120hz-es kijelző nagyon adja amúgy.
Viszont mivel új telót tervezek venni kivételesen, ezért gumiláb helyett valami ilyesmire gondoltam, hogy a sarkok védve legyenek a bal-esetektől:
Persze ez mivel ragasztott, ezért idővel el fog engedni, fogyóeszköz, viszont jól ötvözi a tokmentes filozófiám a kritikus pontok védelmével.Ilyet (oatsbasf) is szívesen kipróbálnék de sajnos csak ultrákra van:
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a nagytesó S24+, viszont van annyi apró eltérés, hogy érdemes külön is ránézni, mit nyújt a legfrissebb kompakt androidos csúcsmodell.
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest