Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Esőben nem megyek ki futni. Ha futás közben kap el kisebb eső, attól még lefutom az adagot (mint ma is volt kis eső). Sokat nem szabad futni esőben, mert cipő, zokni átázik, és a láb felpuhul, stb. Én csak heti 3-4 x1 órát futok. Azt be lehet osztani esőmentes időszakra. Esőkabát nőknek és gyerekeknek való
Viszont már sokszor bicajoztam akár 4-5 órát is egyfolytában erős esőben, 10-15 C fokban. Hozzá lehet szokni, bár nem kellemes. Bicajon a lábfejem szárazon tartása volt a legfontosabb, és azt zártam el a víztől.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
majd megbánjuk ezt a hülye kitartást öreg korunkra. fel sem tudunk majd kelni az ágyból. de én is ilyen vagyok, lefutottam a 15 kört, pedig már 12-nél éreztem hogy fáj a lábam, de nem álltam meg, hagy fájjon
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
szki
őstag
Azért jobb egészségesebben meghalni, mint betegen A rendszeres futás ebben segíthet.
Fájdalommal nem célszerű futni, mert a komolyabb sérülést jobb elkerülni. Bicajos sérülésem még sose volt, de futástól én is szedtem már össze pár hosszabb-rövidebb sérülést:
- vádli izomfájdalom kezdetben pár km-től! Ekkor 4 napig járni is alig tudtam, de bicajozni igen (akár napi 120 km-eket).
- jobb belboka fájdalom túl gyors tempótól. Ez már 6 hete kisebb-nagyobb problémát okoz futáskor, de bicajozáskor nem.
- bal térd külső felületén szalag dörzsölődés miatti fájdalom. Néha visszatér a futás miatt, de bicajtól sose.
Ezek miatt nem tudok, és nem is igazán akarok heti 3-4 óránál többet futni. Ez elég egy félmaratonhoz felkészülni. De nem tudok egy 42 km-es maratonra felkészülni.
Viszont egy 600km/24 órás bicajozást jövő nyáron meg fogok csinálni. Mert az arra való felkészülés nem sérülésveszélyes. Viszont sokkal több edzésidő kell hozzá, mint egy 42 km-es futáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
na megvettem a kalenji cuccokat.
futottam is most hogy hazaértem egy kis 15 perces sprintet, hogy kipróbáljam. jól szuperál.
csak egy kicsit a felső alja eláll a derekamtól, bejön alatta a hideg. gondolom nem kell begyűrni a nadrágba. a kisebb méret meg már kicsit volt tényleg. majd lehet begyűröm legközelebb. igaz nem zavart, hamar bemelegedtem.2,4km 13,5 perc alatt! ez tőlem igen jó!
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
szki
őstag
Jó a ruházat! Áramvonalas külsőt ad, és gyorsabb is tőle a futásod
Számomra kényelmesebb, ha a felsőt betűröm a nadrágba.Készülök a 11.12.-i Sárvár-Fürdő félmaratonra. De elég nehéz a futásokat beleillesztenem a heti programba A heti 3x1 óra futás talán meglesz. De ennek többszöröse a bicaj, mert az a helyközi közlekedési eszközöm.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Megvolt a 3 szigetkör, megállás nélkül. 159-es átlagpulzussal toltam, az időeredmény lehetne sokal jobb, látszik, hogy még erősen van hová fejlődnöm hobbifutóként is. 6:56' lett az átlagkilométer, 1:49:52 lett a vége, 15,8 km.
Agyalok rajta, hogy érdemes-e elindulnom siófokon 20.-án. Valószínűleg 2:30 körül futnám a végét.
Honnan tudja az ember, hogy készen áll a félmaratonra? 253 kili futás van a trackeremben összesen, június elején kezdtem az egészet és volt egy három hetes kihagyásom a nyáron sérülés miatt.
less qq more pewpew!
-
Djuree
félisten
válasz Polacheck #807 üzenetére
5+ km egy szigetkör? én csak 2-re emlékeztem akkor ezekszerint kb. 10 éve ennyire jó formában voltam, hogy előtte sosem futottam, és ott meg nekiálltam és megállás nélkül lefutottam egy versenyen azt a távot
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
na toltam itthon az utcákon egy laza 4km-es karikát. hát szomorú ami itt van. még be is szóltak kocsiból itt a kutya nem fut, aki fut azt meg kigúnyolják (irígykedés forjeva), szar egy hely ez, pedig 25ezres város. tiszaújváros sokkal kisebb, mégis ezerszer fejlettebb mindenben, gondolkodásban is. persze itt egy futót nem láttam, még meg is néztek az emberek, gondolom futót itt szökőévben egyszer látnak...
-
szki
őstag
válasz Polacheck #807 üzenetére
Szerintem készen állsz! Ha megy a 15 km, akkor menni fog a 21 is! Még kell a kilométereket gyűjtögetni jövő héten, és az utána lévő két hétben csökkenteni kell a terhelést.
A pulzusod szerintem rendben. Persze nem ártana kalibrálni a zónákat.
Ha 60 percnél többet futsz, akkor a frissítésről se feledkezz el!A Siófoki versenyt néztem én is a naptárban, de drágállom a nevezést. Meg nem szeretem a nagy tumultust. Így én a 11.12.-i Sárvári Fürdő félmaratont néztem ki. De sajna kevesebbet futok, mint terveztem, mert kedd óta kíméltem a jobb bokámat, illetve nem akartam semmilyen apró sérülést összeszedni. Mert komoly távokat kellett bicajjal lenyomnom
(#809) Djuree: A Szigetkör kb 5300 méter, és 4 kör egy félmaraton kb.
A beszólogatókkal nem kell foglalkozni. Engem is furán néznek, mikor futok, bicajozok. De mikor a faluban valamely kaptatón eltekerek 30-cal felfelé a bicajt tolók mellett, akkor elgondolkoznak Kedden egy enyhe emelkedőn még bicajost is előztem futva a 11. kilométeremnél (12 km/h-val futottam kb).
Ma bicajozás közben is nekem is beszóltak kis kölykök egyik buszmegállóból (Eghyházasrádóc). Velük se foglalkoztam, mert úgyis gyorsabb vagyok, mint a helyközi busz[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz gaborbol #811 üzenetére
Szerintem bennem volt még egy kör ilyen sebességgel. Gondolkodtam is rajta, hogy ha nem kellett volna sietnem haza, akkor megfutottam volna ott helyben a félmaratont. 12 környéknén volt egy kisebb holtpont, ahol azt éreztem, hogy a térdemet meg a combomat nem nagyon tudom hajlítani, de változtattam a tempón és a mozgáson 1km-re és elmúlt. Lehet egyébként, hogy egyébként is jó taktika gyorsabb kiliket beiktatni valahol középtájon, hogy ne unja meg az ember és biztos, hogy az sem tesz jót, hogy monotonul ugyanazt a mozgást végzi a lábunk végig.
Versenyen ráadásul lesz frissítés is, úgyhogy talán valamennyivel egyszerűbb, ha nem futom el az elejét.
Viszont a ruhától kicsit aggódok. Vettem technikai hosszúgatyát és alsót is (felsőm volt), mindkettőből csavarni lehetett a vizet a végén (mondjuk belül nem maradt, kivezette frankón), ez most még 4-5 fokban oké volt, de Balatonon ha beszívok egy kis szelet, esetleg esőt, hóesést, akkor ott fagyok meg amint megállok a célban.
less qq more pewpew!
-
szki
őstag
válasz gaborbol #811 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni!
7 hete futottam az első félmaratonomat (terepen!). Eredetileg 15-16 km-t terveztem futni. Aztán olyan jó erőben éreztem magam, hogy nem álltam le, hanem még rátettem a távra, hogy meglegyen a 21 km. Sőt az utolsó 5 km-t futottam a leggyorsabban 5 perc/km-es tempóval. Aztán sajna 2 hete az utcai félmaratonom már közel se volt ilyen vidám (de azért gyorsabb). A következőnél redukálom a hibákat
Kb azt olvastam valahol, hogy úgy kell futni hobby futáskor, hogy ha vége a futásnak, akkor ne okozhasson gondot, ha egyből utána le kell futni ugyanazt a távot. Talán ezért edzek csak 11-12 km-es futásokkal a 21 km-re
Persze ez nem teljesen igaz mert kell néha intenzívebb edzés is. És persze egy verseny megint más.(#812) Polacheck : Kell olyan edzésnap, amikor beiktatsz egy hosszabb futásba (10+ km) kb 2x1 km-t, amit gyorsabban futsz meg. Illetve kell olyan edzésnap is, amikor repülő futásokat végzel (pl 10x 100 gyorsulva). És persze kellenek terepfutások (boka erősítés), és persze hegyi futások (izomerő növelés). Dombon fel tempósa, lefelé sétálva, vagy óvatosan, mert nagyon megterhelő a térdnek. A lényeg, hogy változatosan kell edzeni! Nekem se sikerül persze megvalósítani...
A ruházat majd kialakul. Próbálgatni kell...
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Polacheck #812 üzenetére
ez a baj a ruházattal, hogy vagy meleg vagy jól szellőzik. a kettő fizikailag lehetetlen egyszerre a futóboltban is így mondták, így én meleget vettem, nem futok még annyit hogy nagyon leizzadjak. igaz így is elég vizes volt a felsőm tegnap, azért facsarni még nem lehetett belőle. de így megállni és a hidegben maradni életveszélyes. ezért kell váltócucc, le a vizeset, megtörölközni és fel a szárazat. 1-2 percig félmeztelenül lenni a hidegben sem olyan veszélyes mint izzadt ruhában.
ha 15-öt tudsz futni, menni fog a 21 is. én 4-et tudtam régebben csak, és az 5,5km-es versenyt is le tudtam futni, ráadásul elég jó tempóban. a tömeg húz magával, érdekes de így van.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
tudom, nem egészen erre való a topik, de azért....eladó egy L-es kalenji szélálló mellény 2000 ft-ért.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rii
nagyúr
ha kikecmerget a dtáhátból, énis megyek megint futni ... és a téli futásnál nekem is megfordult a fejemben a váltóruha .... már cak a hazamenetel miatt ... de nem tudom melegben tárolni, jhanem csak kint a szabadban ... tskában, hidegben ... vagy egy kva forró termosznyi tea köré tekerjem? (:30 percet tartaná a melget a termosz
csak a táskát kell lelakatolni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Djuree
félisten
hát igen, ez a probléma, hogy a váltóruha is kihűl kegyetlenül. ezért én lakásból indulok és oda is futok vissza, csak így meg betonon futok, ami nagyon nem jó. de ha kimegyek a pályára akkor meg kell váltóruha. nem egyszerű...
-
gaborbol
őstag
Én talán majd januárban állok neki ismét, március-április futópad/edzőterem, aztán ha jön a jó idő akkor majd vissza a szabadba.
Nem akarok beruházni téli szerkóba, esőbe hóba csapatni, ahogy a félmaratonra fel tudtam készülni a padon úgy a teljesre is sikerülni fog. Először úgyis azt kell elérnem hogy 4 órát tudjak futni, aztán lehet dolgozni az időn.Csak most nem úgy fogom csinálni,mint a félmaratont 21km a max. amit futok, hanem felmegyek 45km-re és akkor nem halok majd meg a végén.
Nike-nak találtam nagyon szimpatikus félmaraton felkészítő tervet még magyarul is, de a teljes maraton felkészítőt sehol sem találok ebből a fajtából pedig nagyon kíváncsi lennék rá.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz gaborbol #820 üzenetére
4 óra. 45 km. még rágondolni is szörnyű nekem már 30 perc után fáj a lábam. eddig a levegő volt a gyenge pont, azon túlnőttem, de félek a lábamon nem fogok túlnőni pedig legalább 10km-t szeretnék futni, nekem több nem kell, csak az időt javítgatnám. de most a 6 sem megy már, múltkor laza 4 után már fájt kicsit. de idegesítő ez....sajna a 100kiló nem futósúly, hiába nem vagyok kövér, erős a lábam is, de az izületem nem erősebb mint egy 60 kilós emberé...
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
valami izületvédőt/porcerősítőt érdemes szedni szerintem ha az ember normális férfisúly környékén mozog (értsd, 100kg ) és sportol. Én úgy szoktam, hogy 1 hónap arthroxon, 2 hónap béres csonterő, majd egy-két hónap szünet és eddig komoly bajom nem nagyon volt, pedig a bal térdem erősen kattogott eleinte futástól, de most például a 16 kili után sem volt olyan gond, mint az elején már 5 kili után.
less qq more pewpew!
-
gaborbol
őstag
válasz mukibuci #823 üzenetére
Köszi szépen rá is nézek akkor.
Djuree: Megy az szép folyamatosan talán csak idő kell neki. Nekem is szarakodott a térdem 2-3 km után régebben, most meg már semmi gondja nincs. Kiegészítőt én is szedek rá (Glucosamine Chondroitin MSM) Előttem nem szedtem soha, igaz futni se futottam
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz Polacheck #816 üzenetére
d2d, door to door, azaz ajtótól ajtóig futást kell csinálni télen. Másképp könnyű megfázni.
Persze én könnyen vagyok falun, mert 100 méterre van a kedvenc földutam kezdete, és ezen az erdő széle is csak bő 2 km (bár túl sok a vad). Terep domb is van dögivel közel, ha ahhoz van kedvem. Az aszfalt meg a ház előtt vezet el, és nincs benzingőz, erős forgalom, stb.
Csak az ízületeim nem szokták még meg a futást(#820) gaborbol: Sok Sikert a felkészüléshez!
Nike edzéstervek nekem nem tetszettek. De ötleteket loptam belőle. A 42 km felkészüléshez, és lefutásához mindenképpen pulzusmérővel kell dolgoznod, hogy ne találkozz a maratoni fallal! A Fuss Dagi Fuss című filmet ajánlom mindenkinek
Ha jól van belőve a pulzuszóna, akkor tudsz majd 4 órát futni!
Egy újabb érdekes cikk Lubics Szilvia edzőjével: Segít-e az edzésterv?
Hosszú cikk, de minden futónak érdemes elolvasni. Idézek: "Hogy a lábai bírják, pulzus és tempókontrollt használtunk. Két fő kritérium volt: nem mehet 140-es pulzus fölé, és 5 perces km-nél gyorsabban sem. 8-10 óráig kell ezt figyelnie, utána már fárad annyit, hogy nem tudja elfutni magát a továbbiakban."(#821) Djuree : A tempóból kell visszavenned. Nekem is a jobb boka, és a bal térd jelez, ha túlterhelem. Bezzeg bicajozásnál sosincs vele probléma. Pedig átlag napi 2 órát bicajozok, és sokszor vannak 8 órás vagy hosszabb tekerések
(#822) Polacheck: Proenzi3-mal próbálkozok 4 hete. Talán segít. Talán még most is akciós valamely gyógyszertár láncnál.
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Ez a hülye óraállítás keresztbecsapta a terveimet egyébként, a hétköznapi futásokat nem tudom hová fogom beilleszteni, esténként amikor kilépek a melóhelyről már konkrétan sötét van. A belvásor ilyen szempontból nagyon rossz, ahol van normális közvilágítás a közelben (béke tér környéke), ott nagy a forgalom és érezhetően szar a levegő, a kis utcákban pofáraesek a felpúposodott betonban és a gödrökben a sötétben. A sziget meg sötétben nem fun.
less qq more pewpew!
-
Apollo17hu
őstag
válasz Polacheck #826 üzenetére
Pedig a Margitsziget végig ki van világítva. Hangulatos lett, bár én jobb szerettem, amikor sötétben, ködben 10-15 méterről kezdtek körvonalazódni a szembefutók.
Most már csak a kistermetű, kivilágítatlan házijószágokra kell figyelni, ha sétáltatás közben a futókörre tévednek. -
greenmukk
tag
Csak nekem tűnik nagyon keskenynek a Margitszigeti futó pálya/út vagy mi a neve. Nem futotam még ott,meg nem is láttam de így a videót nézve keskenynek tűnik. Kétszer ilyen szélesen már jó lenne.
-
Apollo17hu
őstag
válasz greenmukk #830 üzenetére
Valóban keskeny, de pont annyi hely van, hogy a szembefutók könyökei/vállai ne érjenek össze. Én, ha előzök valakit, inkább lelépek a futókörről, és kicsit nagyobb ívben kerülök, mert az előttem lévő nem mindig érzékeli, hogy fut mögötte valaki (főleg, ha zenét hallgat).
Az szokott inkább kényelmetlen/zavaró lenni, ha ketten-hárman csoportban futnak, és úgy gondolják, hogy elférnek egymás mellett is - a futókörön. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz Apollo17hu #829 üzenetére
Végig, kivéve mondjuk a bringóhintó büfé mögötti részt, ahol konkrétan vaksötét van és a lábadat sem látod, illetve van jó néhány olyan rész, ahol a világítás elé már belógnak a fák és ezért sötét van. Például ilyen pont a margithídnál lévő széles sáv, ahol ráadásul van egy helyen egy 5 centis gödör is a rekortánban.
#830: tényleg szűk, de sokan mellette futnak, úgyhogy nem nagyon szokott gond lenni.
MOD: Megnéztem a videót, Winklair jól kiosztja a rekortánt
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
tomcica
Topikgazda
olyan 26perc koruli itt felenk a lelkes kezdo futok ideje (akiken nincs felesleg es valamit sportoltak elotte)
de ez egyenfuggo,edzesfuggo...es fantasztikus eredmeny ahhoz kepest h sok felnott nem mozog semmit!!
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
ha minden ember tudna 26 percet futni nem lenne itt semmi gond. de az emberek 90%-a sztem 1km-t nem tudna lefutni. én kötelezővé tenném vagy nemtom. ennyit megtehetne mindenki.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Az 4,8-as kilik 5 km-en keresztül. Oké, hogy rajtam van felesleg, de azért vagy máshogy értelmezzük a "lelkes kezdő futó" fogalmát, vagy felétek laknak szuperemberek. Lelkes, kezdő futónak szerintem a 6 perces kilik is király eredménynek számítanak ilyen távon.
less qq more pewpew!
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Polacheck #835 üzenetére
csak azokat latom akik kijonnek edzesre,regi focistak,lelkes amatorok stb...roluk tudok velemenyt alkotni...most ahogy igy emlititek azok akik egyaltalan nem mozognak valoszinuleg le sem tudnak futni 1-2 km-t...
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Kis pihenés(akarom mondani időhiány) után ismét elkezdtem futkározni.
A szokásos távot tartom,ami 10-11km,vagyis a következő községig be,aztán vissza,némi aszfalt,de főként földút.Tegnap előtti eredmény:
13km, 1:08:00, ami 5:25min/km, átlag 11km/hMai futás:
10km, 51:45, ami 5:10min/km, átlag 11,6km/hÁttértem én is az Endomondo-ra,jobbnak tűnik a Cardiotrainer-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
szki
őstag
Hello!
Már azt hittem a maratonra készülsz, és azért nincs időd írogatni!
Kis kihagyás után elég tempósan kezdted újra a futást.Maradtam az Endomondo-nál. Sok telefonos alkalmazást kipróbáltam. Futásra van jobb is. De nekem ez megfelelő, mert a bicajozásokhoz bevált. Futásnál meg elég, hogy kilométerenként bemondja a megtett kilométerek számát, az össz időt, és az utolsó kilométer idejét. Az Endomondo WEB-es felülete viszont szerintem a legnagyobb előnye. Folyamatosan fejlesztgetik, és persze a "kihívások" is nagyon jópofák. Elég jól ki lehet utólag elemezni a futást/bicajt, meg szép statisztikákat lehet gyártani. Nekem idén már 10000 km került bele De ebből csak 250 km futás.
Persze a GPS mintavétel lehetne sűrűbb, de ritkán forgolódok, meg hosszú távnál nincs nagy jelentősége. -
gooool
őstag
Nem, a suli elsődleges, meg kondizok is, illetve személyes dolgok is közbejátszottak.
Én is meglepődtem,hogy mennyire jó a tempóm,az meg pláne,hogy képes vagyok a fent említett távok végén 1.5km-es hajrára(4:28-as kilométer).Az Endomondo jó,amit kell megjelenít és szvsz jobb a GPS lekövetése.
Üdv, Balázs
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Na, kimentem ma megint 3 kört futni a szigetre, de 1 kör után elkezdett fájni a combhajlítóm alatt a térdem hátsó részénél valami izom a lábamban brutálisan, úgyhogy még egy fél kört futottam és egy felet sétáltam, úgy döntöttem, hogy inkább nem cseszem szét a lábam két héttel félmaraton előtt. Jövő héten így pihentetni fogom és hétvégén meglátom mennyire javult.
less qq more pewpew!
-
rii
nagyúr
nekem az erőnlétem esett vissza 2 hét takonypóc után ... két kör ment csak, 21 perc. 3,6 km
meg majd elkezdek görgőzni .... remélem.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
szki
őstag
válasz Polacheck #845 üzenetére
Fájdalom esetén egyből abba kell hagyni a futást, és pihentetés...
Magamhoz képest remek futóformában vagyok, de most a rengeteg bicajozás miatt már nem jut erőm futni is. Picit tartok attól is, ha futok egy szép nagyot (15+ km), akkor pár napig nehezemre esik bicajozni boka v. térd probléma miatt. Szóval idén már félmaratoni versenyre se jutok el szerintem
Persze ha bejön a rossz idő (csúszós utak, és nagy hó), akkor sokat fogok futni a télen még Persze kellemes erdei környezetben.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Üdv Mindenkinek!
4 hete kezdtem el futni, hogy mozogjak valamit a nyári bringázás helyett. Kezdésnek 3km-rel kezdtem heti 4-5 alkalommal. Most tartok 4.5km-nél, jövő héten 5km-t tervezek futni. A terv tavaszra egy félmaraton lenne. A felszerelésem elég kezdetleges, de eddig tökéletesen meg vagyok mindennel elégedve:
Kalenji Kapteren 50 cipő
Kalenji Deefuz Essential nadrág
Kalenji Isolate Essential felső
Kínai pamut sapka, kesztyű, husszú ujjú magas nyakú polóA gondom egyedül az, hogy mínusz fokok esetén már eléggé fázok benne. Nem csak a futás elején hanem végig. Ki mit ajánl, mit vegyek még fel? A Decathlonból lehet ajánlani cuccokat, de inkább csak az olcsóbb termékek közül sajna.
Előre is köszi!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Balaton félmaraton nevezés letudva
less qq more pewpew!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.