Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz sherlock82 #90099 üzenetére
bizzunk benne, hogy nem mert akkor nem fut eleget.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #90095 üzenetére
Jah, az itt éjjel/ma reggel süvített át...
Holnapra elvileg marad a napsütés meg a 8-10 fok csak szél nélkül, ha így lesz jó lenne megejteni az év első kinti bringázását"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #90089 üzenetére
Volt ido,amikor szinte az osszes cipom Nike volt...a szoges Victory 2-es meg most is szepen teszi azt a kis dolgat,ami akad neki
Remelem nem jar ugy a ceg,mint mostanaban a DisneyThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Huhhh, itt kegyetlen szél volt.
Ráadásul Kayano29-t húztam, ha már a múltkor beszélgettünk róla. Nem dicsértük agyon, de gondoltam reco cipőnek tökéletes - hát nem. Féltávnál már éreztem, hogy gond lesz (mint amikor túl szorosan köti meg az ember a cipőfűzőt - csak erről nem volt szó).
Mióta hazaértem, lépni alig tudok, úgy fáj a sípcsontom. Himbilimbi kivanNeked viszont gratula itt is
-
Alg
veterán
válasz sherlock82 #90091 üzenetére
Nem volt vészes az idő - napsütés, 7 fok, élénk szél de nem viharos.
A Deviate WTR-ben voltam, tempóra nem a legjobb, valahogy nem tudom elég szorosan a lábamra állítani, mindig lelazul.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
zaskar
senior tag
válasz ígyvanferi #90084 üzenetére
Én éppen ma futottam a 3-asban, 550 km körül van benne 1 év alatt, és még most is tetszik. Amikor vettem, még lehetett kapni a 2-est, de annyira nem bánom, hogy nem azt választottam, mert sajnos már egyre lassabb vagyok, és ehhez a lassabb tempóhoz a 3-as tényleg jobb. Nagyobb hidegben sok cipőnél a talp csillapítása megkeményedik, és kis túlzással olyan, mintha egy darab fa lenne a talp helyén (Pl. márkán belül a Ride ilyen). Ezzel szemben a Speed 3 ugyanolyan jól csillapít -10 fokban is, meg +20 fokban is, tehát azért nyújt valami pluszt a magasabb árért. Mondjuk még most se ment le az ára egy sokak számára elfogadható szintre.
-
Alg
veterán
Volt ma egy 10k tempózgatás - PB lett a vége.
Odafelé hátszéllel 4:30-4:35, visszafelé szembeszéllel kb. +10mp/km.
Oda-visszával összesen egy bő félmaraton. A pulzus is egész stabilnak tűnt, ezt kellene kb kitolni félmaratonig idén szezon végére...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bandus
veterán
válasz tomcica #90087 üzenetére
megnezem most meg parndorfban az adidas outletet, hatha akad valami. nem szeretem a markat, de eleg kiserletezos lettem. ugye irtam parszor, hogy semmi mas, csak a nike, de ahogy irod is, igazan lemaradoban vannak a sracok
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #90086 üzenetére
robag93: két edzés között eltelt napok száma. Tom írta régebben, de most nem találtam meg. Mennék én minden nap, de a térdeim... Szóval minden másnap futás, köztes napok mtb vagy szobabringa. Ha esetleg kimarad még egy nap, akkor a 3. napon már mindenképpen kimegyek futni, még ha meteorzápor van akkor is, mert nem esik vissza a teljesítmény.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #90084 üzenetére
Nem,siman vennem akar az OG Speed-et is csak nem volt meretemben,amugy is felenk csak ket ceg importalja a Saucony-kat..eleg foghijasan
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #90071 üzenetére
Saucony Speed 2-ben futottál? Én jobb szeretem, mint a 3-ast. Egy hajszállal élesebbnek érzem a 2-est. Igaz sosem futottam bennük közvetlenül egymás után, ráadásul a 2-es már lassan 500 km-nél jár, míg a másik csak 100-nál. Szélesebb is lett az alja, ami persze lehet pozitívum, ha valakinek stabilabb platform kell. Ettől ráadásul még univerzálisabb lett a 3-as, tehát ha akár napi, kicsit gyorsabb km gyűjtéshez kell valami, akkor egyértelműen a 3-as a nyerő, de gyorsabb, maratonos vagy inkább félmaratonos tempóhoz a 2-es jobb nekem.
Azt mondják, az új 4-es inkább a 2-esre hajaz, semmint a közvetlen elődjére, ami a hab keménységét (puhaságát) illeti, szóval én majd arra leszek ráizgulva (úgy 1-1,5 év múlva). -
jimpo
senior tag
Azt adta amit vártam, hosszút... Kicsit már kívántam is, így le is pörgettem reggel.
23 km 1ó 50 p Average 4:44/km 156 bpm 263 W 174 spm 1,20 m 234 ms
Benne 4+ km ~300W küszöb tologatás. Most látom utólag hogy 5 az.Az Altra Paradigm 6 volt rajtam, kellett is. A tegnapi csapd-oda nem volt kellemes...
Induláskor jobban fújt a szél mint a végén, a nap is az első háromnegyedénél sütött. De ettől függetlenül kellemes idő volt. Igaz az Altra csúszott az elvétve található jégfoltokon, ért is meglepetés néha.
Sikerült túl is öltöznöm, így 7 kilométert követően nadrágcsere, plusz póló le.
Na meg jött egy fél Milli Jegeskávé 0% hozzáadott cukorral, illetve némi szénhidrát is került a frissítőbe.
"Álltam is 8 percet."
Utána még volt egy kis pocsolás később a depónál, mert nem akartam kézben hazahozni a nagyobb flakont.Annyira nem adta, igaz idén ez a második 20k feletti távom. A combom éreztem a tempónál, főképp az utolsó kettőnél.
A pulzus is magas, de azon nem is csodálkozom. A csütörtöki esti VO2 max óta nem ment lötyögés, na majd holnap...
Plusz induláskor már éhes voltam, pedig lecsúszott a hajnali "abrak" 6 óra előtt.
Azért most már eszek egy keveset...
Na meg mosok, főzök, mert holnaptól kezdődik a műszak.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
Srácok,
Visszaküldenék egy Pega 39-t. 45-ös méret.
Legkésőbb hétfőn kell intéznem a visszaküldést, ha valakinek kellene, és 1000%, hogy elvinné, legkésőbb holnap délig keressen privátban.
10%-os kuponnal vettem, annyira jó áron, hogy szívesebben engedném át árában egy Kollégának, mintsem visszaküldjem Üzérkedni meg nem akarok vele. -
robag93
aktív tag
Megvan a 7. is még sincs este Sajnos elmaradt a VN2 tesztelés, mert taknyos esős idő volt, sajnáltam a fehér cipőt befogni.
Kezdem magam egyre bátrabbnak érezni, még volt egy (nekem ) komoly kis gyorsításom is, bár utána úgy éreztem, hogy lehet nem kellett volna Nem érzem különösebben fáradtabbnak magam az eddigiekhez képest, de azért jelentősen magasabb pulzussal dolgoztam ma. Abban maradtam magammal tom tanácsa után, hogy kéthetente egy erősebb futást tartok. Ez most kicsit hamarabb lett, de jövő héten lengyelországi síelés lesz, ott nem biztos, hogy fogok futni (max. részegen, pucéron a hóban ) Végre sikerült megreguláznom a GPSt így remélem tudok prezentálni néhány hasznos adatot: [1] [2] [3] [4] [5]. Kérdésem lenne is, hogy mely adatok a leghasznosabbak ezek közül?Próbáltam figyelni a technikámra, eddig csak futottam ahogy futottam. Ez a tanács nagyon szöget ütött a fejemben és az iramváltásnál nagyon hasznosnak éreztem. Valóban túl sokat dobáltam hátra a sarkam 8'/km-nél is. Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90077 üzenetére
4-8hetig ugyelni kell utana mar megszokod...ha kell minden 2-3 het utan tarts par nap extra lazat (vegyel ki adott heten egy vagy ketto tempos napot!) hogy egyensulyba maradjon.
Igy leirva cicafuttynek tunnek ezek a szamok,se nem magas a heti km,se nem magas az atlagpulzus...de ha valaki benez a szinfalak moge akkor durvan meglepodhetThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Ez lett a heti stat: 50km 4:41/km 147bpm 177spm 1,17m ⏱️03:54:17
Szerintem működhet, de majd 1hónap múlva biztosan tudomBESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #90072 üzenetére
Nekem valahogy a Nike vonal valahgy most foghijas vagy tulepitett cipok vannak,vagy karbonos dragasagok...nincs semmi kozepen
Ilyen regi Pegasus Turbo vagy LunarTempo...ZoomElite stb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz LanyUs #90072 üzenetére
Teljesen így voltam vele én is, írtam is Tomnak, hogy micsoda egy szeméthalom. Mondta adjak neki időt, jó is lett!
Ami viszont az is maradt, az a Velocity 2. Csalódás, jó nagy.
A Shift 3-at ajánlom neked. Tudom a 2 szétvert, de ez puhábbra sikerült, a sarokrész is.
Az Asics Magic Speed 3 finomabb, toleránsabb cipő, mint az Adios, sokan dicsérik. Valóban nagyon magas az ára, alig van akcióban.
Az Adidas Adizero Adios Pro 3 még a nagyon finom cipő, az ára meg horror. Verseny, nem verseny, egy olyat nagyon szeretnék. -
törölt tag
válasz tomcica #90070 üzenetére
Én is így voltam, mikor a Decás volt, teszek fel pár képet ide róla, hogy nézett ki, mielőtt kidobtam, 4000km után.
talp (érdekes milyen sokáig tudtam a habon is futni) [kép]
felső [kép]
oldalról [kép]
talpbetét varrásig taposva [kép]
sarokrész [kép] a hab folyamatosan potyogott belőle, de így sem volt kényelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #90069 üzenetére
A Pega 39 nekem elsőre nagyon nem jött be, majd 40-50 km után megszerettem. Ha épp nem párás a hajnal elviszem magammal a száraz rekortánra. A 96-os tömegemnél is elegendő a csillapítása ott. Igazi igásló, mint én Betonon azért határeset, de egy-egy kör még elmegy ott is. Terepre vinni tilos, ott semmit nem tart, de nem is oda tervezték.
-
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #90068 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a legnyersebbnek. Rettenetesen betapad, feszes a lábfeje, nulla rásegítés, nincs lemez, csak az energy torsion fejlesztésük, ami talán számít.
A második helyezett, amin meglepődtem, az a Pegasus 39, könnyű és gyors. Lapos talpú, de nem gyötör. A lábfejben lévő légkamra határeset a súlyommal.
Ami még van, de nem lett jó a méret, ezért visszaküldtem az a Saucony Speed 3, na arra még kíváncsi vagyok. Talán ma kapom vissza. Kicsi lett, érdekes...
A Saucony Shift 2,3, hiába nehezek, de pattogósak, emiatt pöckölnek előre.
Mizuno Wave Rebellion Sonic [link] Ez lesz a következő gyorsra, ettől is sokat várok.
Puma Deviate Nitro Elite, is csak a szobában volt rajtam. Érezhetően puhább, mint az Adios.
Ez a három gyors van. -
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #90064 üzenetére
Amikor egy pillanatra kiengedtem Tom futott a 6-os pályán és kiabálta, hogy koncentrálni!
Zsolt: szerda volt 90 perc laza, csüt. 70 perc szobabringa, péntek sírt a kicsi, ezért vele maradtam reggel. Influenzásak amúgy. Ha az esetleg elkap, akkor a hátsó comb lesz a kisebb gond Elsősorban ezért nyomtam tovább a gázt + a 3 napos szabály, amit betartok ha esik ha szakad! De mostanában engem nem kap el a kórság. Megelőzésnek nyomom a mometason sandozt, eddig nem durrant be az orrgarat -
törölt tag
válasz xy.zsolt #90064 üzenetére
Csak tudod rövid távon, azzal mókolni, hogy belelassítok, majd vissza nem biztos, hogy jó megoldás. Valahogy a tempóra kell ilyenkor ráérezni. A többi cipővel ilyen gond nem volt, nem engedett egy tartomány fölé, ez a betyár, meg nagyon akar menni. A Shift 2 pedig jó kemény talpú, de fele így sem lehet vele megindulni. Aztán becsapós is, mert nem ad vissza annyi energiát, a Shift 2-3 jó pattogós. Ez többet kivesz. Meg ugye én magamhoz mérem a növekedést, nem máshoz. Ahhoz későn kezdtem a futást...
-
tomcica
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #90059 üzenetére
persze ettől még a PB-kért jár a gratula
eddig még nem tudtam olyan gyorsan futni, hogy gond legyen az órán követése
Igaz én max 3:00ig gyorsítok....lehet te már a 2:30/km tempós sávban sprintelsz....az nekem ismeretlen terület....és szerintem az is marad[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #90059 üzenetére
Nem húzódik, az szerencsére nem szokott, a szalagok is rendben vannak.
Nem hosszútávon szeretnék gyors lenni, mint ti, hanem rövidebben, nem is vagyok szerintem hosszútávú alkat.
A baj most a sebesség belövése volt. Eddig ennyire gyors és könnyű cipőm nem volt. A tapadása miatt szórakoztam a kilövésekkel.
Most az órát értem hosszú távon, lenézek látom, de 100-400 között, hogy nézegessem?
Meg mikor nyomom a gyorsítót, arra nincs mód, azt már érezni kell, ahogy Tom mondja belülről. A gyorsulást, nem lehet olvasgatni futás közben. Megindulsz és fokozod.
Na én ezt rontottam el tegnap. Túl nagy volt a fokozó.
Ezen töprengtem, hogy futás közben hogy tudnám koordinálni, de ahogy jár a karom, hogy nézzem az órát? Akkor meg kiesek a tempóból. Te ezt hogy csinálod?
Vagy ezeket rövidítem 30-50m-re.
Nagyon szeretem ezeket a megindulásokat csinálni, de nyírnak rendesen.Tom ami kimaradt kérdés hozzád. Amit most a lábaimban érzek izomlázat, azok a gyors izomrostok sérülései, vagy a lassúk is benne vannak? Normál futásnál soha nincs ez.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #90058 üzenetére
Igy kell ezt csinalni szep munka. Annak meg plane orulok,hogy ennyire kiismerted mar magad -> mennyi stressz ert het kozben,milyen allapotban van a test,milyen korulmenyek kozott csinalod epp az eros edzest
Ezek ARANYAT ernek,pihend ki alaposan.Toltodj vissza,foleg fejben (eressz ki),amit ker a test uzemanyagot (megkivanod) azt add meg neki.
Johet a regeneracio,csalad,moka es kacagas szep ido van felenk is,sut,de nagyon szeles..lehet kint jatszani,bent tartsasozni mindent IS.
Elvezzetek tietek az eletThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90056 üzenetére
Bolcs
@Pepe - na igen,aki "pockos labu" az konnyen el-elindulgat fullosan is,akar 50-100x egy edzesen,mert nem erzi akkor es ott,hogy masnap mire fog felkelni
Nalunk ez volt a csutortoki domb,mondtam is bandanak,hogy ne sprinteljek fel,az elso 10metert meg plane ne tljak erbol,csak szepen fokozo kontrollalt gyorsulas,es utana utazni rajta (attol az meg gyors ugy is 3:10-3:20-as sebesseg volt felfele,de kepesek voltak beindulni 2:30-3:00 kozottin,ami akkora 60perces munkanal sok lett volna,megindulasbol is,sebessegbol is - ha egyaltalan ki tudtak volna tartani).
Szoval csak esszel az ilyen valtott sebessegu edzesekkel.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #90057 üzenetére
Pepe, ha már ennyi cipővel ennyire komolyan veszed a futást akkor tessék beszerezni egy normális órát is ....minimum egy megkímélt, de használt 20-30k-s Garmin 235öst (mint az enyém). Ha tudsz prezentálni adatokat akkor Tom is jobban eltud látni hasznos infókkal Az tág és kevés infó, hogy itt vagy ott fáj, húzódik, stb
na, én pl az ilyen napokon (3k-tól feszül) engedem el a teljesítményerőltetést.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #90021 üzenetére
Lenyomtam az edzést ( alapos bemelegítés után durranó 91% + 60 perctől 5 db 93-94%-os 100m szakaszokkal + tovább tartani 91-92% körül ). Nem adta napra esett, de meg kellett csinálni, mert hétköznap nincs erre időm. Gyerekek 1 hete betegek -> alvás nuku + egyik nap nem nyújtottam rendesen így nem nyertem vissza a mobilitást a hátsó combon -> már a 3. km-től elkezdett feszülni, ezért leestem a 04:30-40-es tempóról ( görcsös mozgás ).
Plusz jött az a rohadás szél is, a pálya egyik felén szembe fújt, a másikon épület miatt szélárnyék Rendesen megszenvedtem ott, szinte ráfeküdtem a szembe szélre. Egy jobb napon sokkal több van ebben De lásd odatettem azért, de ésszel kontrollal figyelve a pulzusra. Éjjel szakadt az eső, ezért a 0 km-es Pega 38 GTX-ben mentem a vizes felületen.FM PB 1:38:58 ( 4:41 )
20k PB 1:33:40 ( 4:41 )
10 mile PB 1:14:52 ( 4:39 )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én tegnap szétcsaptam magam, tehát nem ma lesz a Boston teszt.
Ilyen két éve volt utoljára, mikor elkezdtem ezt az egészet. Fáj még a hátizmom is, amin meglepődtem, hogy az alkarizmom is.
Szerintem nálam is éveket kér a test még, mert ehhez puding vagyok.
Ma regenerációs kocogás lesz a Wave Sky 7-ben, mást nem merek bevállalni. Szerintem a sok gyors elindulás okozhatta. Ez a kocogásból erőből megküldeni, majd vissza és ezt ismételgetni nem a legjobb módja a fejlődésnek. Ez nem fartlekezés volt , hanem egy jó nagy fa..ság. -
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #90055 üzenetére
Hétfőn 10k helyett 12k-t futottam erősre, emiatt aznap kicsit magasabb lett Garminon az 'edzés hatás'....ezért ma kihagyom a Z2+dombozásból a dombozást .....5k Z2 lesz csak. Így dombozás csak 2hét múlva aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90054 üzenetére
O igen,meg a masik amikor hirtelen megjelenik a forma,es ugy erzed mintha 100-as benzint tankoltal volna aznap...na akkor naaagyon esznel kell lenni,nem szabad taposni,csak szepen elvezni
Kiveve ha epp versenyre esik ez,na az neha csak 10evente 1x jon ossze,vagy meg ritkabban...olyankor tortennek a csodak,olyankor lehet taposni full kretenbe (vagy meg jobban is ).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #90053 üzenetére
Na jah, észrevettem ha pl kellően felkúrja az agyamat pl a kriptotőzsde akkor bár kikapcsol az edzés, de nem feltétlenül kell komolyabb teljesítményt várni. Ilyenkor inkább elengedem rögtön az első jelekre a témát mintsem konokul belesérüljek...és ezt már nem kudarcként élem meg mint pl az első 2 évben.
40-50év felett a regenerálódási idő az egyetlen amire a nincs ráhatásunk, megfelelő alvás mellett sem....ezt el kell fogadni sajna[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90051 üzenetére
Igen,meg ezek a precizre beallitott edzesek is tudnak am "ketelu kard"-ok lenni...ezert is mondom mindig,hogy a korulmenyeket figyelembe kell venni.Idojaras,futasi felulet,stressz a munkabol stb..stb. Hiaba irja fel az edzo az X tempo Y alkalommal,de csak majd edzes utan v. masnap nez ra a grafikonra az magaval hozza ezt a veszelyt.
Garmin edzes generatora, ha figyelembe veszi 0-24h a tobbi csuklorol merheto adatot, talan jobb,mint egy online edzo..itt tartunk (nem tudom ez igy van-e? HRV,napi stressz stb.)
Amit ezek a tav-edzo dolgok nem tudnak monitorozni,hogy mennyire kontrollaltan feszes,laza,vagy tulfeszitett az ember mozgasa adott napon.
Tegnap a fiuk 500m + 300m eroset mentek,az ugye kozeptavos munka.Tegnapelott viszont 60percet emelkedoztek.Ugy ereztek edzes elejen magukat,hogy lehet csak 500m lesz ebbol,az is nyogve-nyelve.Mondtam h melegitsenek be alaposan.Mar jeleztek h ers a legzes(liheges) magas a pulzus.Azt viszont tudni kell,hogy igy telen egy ilyen 500+300m (1perc piheno van koztuk) nem maxra kell,csak nagyon eros impulzust adjon megpedig faradt testre.
Az edzo az elsonel megnezi a mozgasukat,ha annyira gorcsos az 500m,akkor a 300-at lazabbra keri.Viszont ha szepen mozognak,akkor meg faradtan is le kell futni azt a 300-at szepen
76mp lett Becinek,79mp lett Leonnak (16eves tini),majd 46mp es 47mp lett nekik a 300m.
Beci azt mondta,ha nem vagyok ott,nem orditok az 500vegen h LASSITSON,akkor elprgeti tul gyorsra az 500-at,es ki is all.Szoltam h vegye az utolso 80metert utazosabbra,ne finisheljen...DE cserebe fussa ki a 300-at ad amit ad.
Na ilyet nem lehet messzirol vegigvezetni,meg ugy se ha kameran nezed felvetelen.Ott kell lenniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90051 üzenetére
Ez mind igaz,de nezz mar ra a szemelyidre,mit ir, mikor voltal 18-20eves utoljara?!
Mas regeneralodast es adaptalodast ker egy alapozos heti 50km,meg egy ilyen sebessegekre porgetett mint amit csinalsz(unk)
Orulok,h jol megyThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #90050 üzenetére
Jah, hát 3év, 500 edzés, 3500k, 300óra futással előrébb vagyok mint mikor elkezdtem....és kb az összes futóműsérülésem kipipálva 🙂 Ami eddig nem adaptálódott az mar nem is fog Persze azt se feledjük, hogy én a pattintott kőkorban hosszutávfutó voltam, szóval nem a totális zéróról indítottam. Pl a helyes futó technikát anno kialakították nálam...ami szintén fontos. A mai online edzős érában ez nagy hiányosság, hogy az edző nem látja futni a klienseit, nem tud korrigálni, nő a sérülésveszély, elmarad a kellő fejlődés. Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90044 üzenetére
Nem a pulzus es kardiovaszkularis terheles vegett intelek extra ovatossagra hanem a bringaval ellentetben a futas igen komoly mehanikai terhelessel van a testre.
Az izom aranylag gyorsan adaptalodik,de az inszallagok,inak es izuletek eveket kernek.
Ha valami begyullad,huzodik, "allandoan nyikorog" akkor naaagyon figyelj oda.
Igy ertettem.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #90039 üzenetére
Vissza seta,vagy a 200nal seta/kocogas vissza.Ergo 100 es 200m a piheno.En az elejen amig a test nem allt ezekre ra setalnek vissza mindket verzional.Kesobb amikor megszokod akkr a 200nal lehet lassan kocogva pihenni.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #90034 üzenetére
Erdemes egyszer megcsinalni egy edzovel tud rombolni a helytelen tehnika.
-
sherlock82
senior tag
Ma reggeli futás során ismét beigazolódott, hogy a szembe szél többet hátráltat mint a hátszél segít.
Hiába mutatott 4 fokot a hőmérőt azért még tél van rendesen.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
stefi81
tag
Ha valaki ilyet akar venni és jó is méret, elég jó árban van.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #90025 üzenetére
Amúgy számolgattam és az jött ki, hogy ez az edzés heti átlagban nekem 77%-os erőkifejtésre jön ki...és a legerősebb napok 85-87%osak. (Tehát nincs kreténben tolás ) Ha hozzászámítom a kellő regenerálódáshoz szükséges napi sétákat is akkor a heti átlag 68%. Szóval azzal, hogy tavaly szépen lecsökkent a heti átlagos HR (a célzott szintre) elvileg el kell birnom ezt a terhelést már, amit egy éve még nem bírtam. Persze folyamatosan csekkolom magam és korrigálok ha kell. A reco-s edzésnapokon pedig megy a nyújtás, plank, fekvőtámasz kombó.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #90040 üzenetére
Szerintem meg hagyd a francba....minek rizikózni. Ott a saját testsúlyod, az elég kell legyen erősítéshez.
-
sherlock82
senior tag
Kisebb súlyt max kézi súlyzóként használj. De bármilyen kettlebel gyakorlathoz edző vagy instruktor használatát mindenképpen ajánlom. YT videók alapján sem tudod helyesen megcsinálni a gyakorlatokat.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Chuck Norris
senior tag
Na még azért én is válaszolok, kisebb súllyal is simán ki tudod nyírni magad, egyáltalán nem ajánlom senkinek sem, hogy YT alapján elkezdjen otthon gyakorlatozni. Ide jártam még covid előtt, bátran merem ajánlani mindenkinek: [link] gondolom február közepén amikor már teljesen vége van az éves fogadalomnak biztos nincsenek sokan.
-
parandroid
félisten
Köszi mindenkinek, keesek akkor majd valami edzést a környéken.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
robag93
aktív tag
válasz inf3rno #90036 üzenetére
Én 10+ éve bellezem. Mindenképpen javaslom, hogy egy jó instruktorhoz menjetek el, akár csoportos, akár magán formában. Jól mondod, a hibák a nagyobb súlyoknál jönnek ki, de csak hogy mindenki képbe kerüljön: férfiaknál a kezdő súly 16kg, nőknél 12kg. Egyébként megsérülni kis súllyal is meg lehet, főleg a swingnél, mint alapgyakorlat, ha rosszul csinálod. Ha jól, akkor 60 kgmal sem
-
itouchfan
senior tag
Nyilván vannak különböző nehézségű gyakorlatok, de mindenképp érdemes szerintem. Már kisebb (10-12 kg-os) súly is tud sérülést okozni, ha nem helyes a technika. Én járok most crossfit-re heti 2x, sokszor kerül elő a kettlebell és bár rengeteget sportoltam korábban is és azt mondhatom, hogy jó a mozgáskultúrám, nagyon hasznosak és fontosak az edzői visszajelzések és hibajavítások.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
inf3rno
nagyúr
Talán úgy tartom jónak, hogy veszel otthonra, aztán még mellette eljársz csoportos edzésre is, ahol korrigálnak, ha szükség van rá. Ebben is meg lehet sérülni, ha nincsenek meg az alapok, de nem annyira bonyolult szerintem. Tuti van itt, aki jobban ért hozzá, nekem csak fél év múltam van vele. Ami lejött, hogy az elején bármilyen testtartásban elmegy, aztán ha növelik a súlyt, akkor mindened kettétörik, ha nem helyesen csinálod.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #90023 üzenetére
Kettlebellt én is régóta ki akarom próbálni. Menniyre bonyi ezt megtanulni? Érdemes eljárni valami kurzusra az elején, hogy ne rosszul szokd meg, vagy annyira azért nem komplikált?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #90025 üzenetére
Ha a lábam bírja akkor én is bírom....de jah, figyelem a jeleket. Ha kicsit is úgy érzem, hogy nem regenerálódott a lábam akkor visszaveszek amiből és amennyit kell. Ma volt az 500. edzésem mióta elkezdtem. Rögös út volt ez a 3 év.
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #90030 üzenetére
Azt irtad 4:10-es 10km lesz a terv,ahhoz azert neked mar a tempocskat is 5:00-rol vagy 4:50-rol kell inditani,meg alapozasnal is.
Lehet akkor igy 30perc abbol 10perc 5:00,10perc 4:50 es 10perc 4:40.
Kesobb meg majd gyorsitasz rajta 10mp-t mindenhol (4:50-4:40-4:30) kb marcius vegen,april elejen.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #90028 üzenetére
A Boston a következő, remélem holnap lesz rá időm. Az utóbbi időszakom zsúfolt.
Kifogás. Próbálok nem puding lenni, de a mai megcsapott.
Majdnem vettem egy Magic Speed 3-at, aztán másnapra visszavitték szerencsére az árát.
37 ezer volt. Ez már betegség.Ja, nem tudom mekkora a lábad! Nézd meg ezt az üzletet. Én itt is szoktam vásárolni, jó kis akciók vannak.
[link]
[link]
Az Adios 7-et meg ne vedd! -
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #90027 üzenetére
85% kb maratonos tempo (hajszalnyit lehet gyorsabb),a 75% az szinte a laza napi futasodtol egy hajszalnyival gyorsabb...a 80% meg a szurke zona a ketto kozott.
4:50-4:40-4:30perc/km ez neked ugy nagyjabolThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #90026 üzenetére
Koszi ilyennek is kepzeltem el...a regi Adios-ok is ilyenek voltak 2-es es 3-as modelljeim voltak. Egyik sem volt puha,amit tudott a labad,azt viszont le is tettek az aszfaltra/rekontanra. Majd lesem,felenk egyelore 110euro,szerintem lesz az 100 kornyeke mire jon a 9-es es elkezd lefogyni a 8-as meretkinalata.
Novablast nekem gyors munkara tul puha,es magas. Minden masra tokeletes.Tempocskara is,laza km gyujtesre szinten.
Majd irj a Boston 12-rol is,az is erdekel am!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
Tom teszteltem az Adios 8-at. Fú, a lelkem kifutottam benne. Gyors cipő, de nem pattogós. A lábfej rész elé kemény, de nem ver szét. Az ilyen tollpárna érzést el kell felejteni, nagyon direkt a lábfej része.
Melóznia kell a lábnak, ez arra kényszerít. Eszméletlenül tapad, a kanyarokban is. Élesebb kanyarra ráfordulva meg sem nyikkant.
Álló helyzetből puskagolyó módjára lehet kilőni vele. Hosszú távra nem jó az biztos. Alacsony építése miatt stabil is.
Intervallra, sprintre, fartlekre kitűnő. Lassú futásra teljesen alkalmatlan. A sarok rész kellően puha, becsapódáskor nem üti ezáltal a gerincet.
Aszfalton futottam végig, rekortánon még jobb lehet, meg kényelmesebb is.
Jól meg lehet kötni, tartja a lábat, nem lötyög.
Kiválóan szellőzik.
Tényleg, álló helyzetből való start valami hihetetlen vele. Mindegy, hogy térkő, vagy kiskutya füle, ez betapad. A teljes nyomatékot leadja az aszfalt felé.
Napi edzőre megint csak alkalmatlan.
Most gondban vagyok, hogy ajánljam-e.
Nem tudom volt-e Saucony Shift 2 a lábadon. Ez annál is keményebb.
Jövő héten ugyan ilyen edzésre felveszem a Mizuno Sonicot és majd arról is írok.
Az is hasonló csuka.
Itt az elrugaszkodásban semmi nem segít. Vagy megoldod izomból, vagy Saucony Speed 3, Asics Novablast széria.
Viszont, ha szereted az alacsony építést, a puritanizmust és időnként szeretsz rásegítés nélkül futni, akkor beválhat. -
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90024 üzenetére
Ez a max,amit ezzel a modszerrel be szabad hetente vallalni figyelj naaaagyon oda,ha kell lazabb het ne hezitalj,plane amig nem szokja meg a test.
A tempos napokon pedig ekkora mennyisegnel csak ovatosan a sebesseggel...mert ha ADJA nap van es megkuldod,akkor kesobb a het soran csunya visszanyalhat
Amugy isten hozott a DARALOBANThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Le is küldtem egy doboz sört annak örömére, hogy gyakorlatilag lezártam az új edzésterves hetet három tempós edzéssel az 5ből. 😎 Holnap még némi Z1+dombocska, vasárnap pedig 4k méretlen maszatolás. Aztán indul minden újra.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Vettem egy kettlebellt. Gondoltam futás mellé jó keresztedzés lesz. Legalább nem fostosodok el teljesen. Még mindig atom fáradt vagyok, az antibiotikumtól viszont érezhetően jobb a térdem és a látásom is. Gondolom voltak ott is nem oda való bacik. Vasárnap síelek, kedd anyajegy műtét, aztán egy darabig megint nem tudok futni. Lehet hétfőre beteszek egy futást.
Buliban hasznos! =]
-
jimpo
senior tag
Ma is a javasolt edzés ment.
Igaz indulásnál volt egy kis malőr és 15 perc után, ami a bemelegítés volt kapcsoltam hogy valami nem oké. Így aktivitás leállít, edzés indít, majd rakéta gyújtás....Tehát az edzés 3 x 3 x 15 másodperc 3 perces pihenőkkel, a hármas blokk után 5 perces.
Hát nem volt kellemes, de lepörgettem a Kinvara 12 -ben. Szépen sütött a nap, nagyon meleg nem volt. Ez régi kép, ma kellett a nadrág alá egy vékonyka hosszú. Meg a melegítés, levezetés közben egy plusz pólót is felvettem.Volt egy kis szellő és összevissza forogtam, így nem tudom melyik repülő milyen körülmények között ment. De nem is annyira érdekel.
Szegény pulzusnak esélye sem volt, de repkedtek a Watt -ok... I ve Got The power!
Holnapra kíváncsi leszek mit dob, mert kicsit mínuszos a hét kilométerben.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #90010 üzenetére
Holnap reggel ha csuklasz én leszek! Adok én majd gyors részt! Alapos bemelegítés után felvezetés nélkül durranó 91%. De velem lesz az Arahi 6! Ő segít úton maradni, vigyáz a térdeimre és csillapítja a becsapódást. Onnan már csak akarat kérdése kitartani. 60 perctől tovább főzzük 93-94%-os 100m szakaszokkal, majd levezetésként további fokozás 94-95%-ig. Hárman leszünk végig! Én, az elmém és Te Kapsz majd jót is rosszat is, de a végén mindig hálás vagyok Ez a tökéletes reggeli ébresztő! Ez már közel verseny tempó, de ésszel végzett nem nyélgáz.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Végre szélcsend volt....szóval mentek a 4:00/km-es 1000m-ek
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #90014 üzenetére
Ha ugy erzed mennek a labak es adja a 4:00-at akkor mehet azon,de ha megint szeles nap van,nem porog a lab,munkas edzes,akkor 4:10 kornyeke boven eleg. Szoval elkezded es amit diktal a test + korulmenyek.
Szar napon nincs gond a 4:15-os full iparos irammal semThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Nekem csak laza recovery volt ma (Garmmin pihenőnapot javasolt, de az hétfőn volt, nehogy már legyen még egy )
A tegnapi bringás edzés elég szemét volt, 30mp-es intervallok egyre nehezedve, közte 30mp egyre lazább "pihenő", aztán ugyanez fordítva, aztán ugyanez 20mp-ekkel... A végére mint a rohadt nád, szóval ma elég volt a laza kocogás[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
A holnapi 8x1000 interval-t biztos 4:00ra fussam? (ahogy edzéstervben írtam) ....na, csak mert rábólintottál és gondoltam inkább rákérdezek. Menne a 4:00 is, de azt mondtad jobb a 40perces 10k célhoz az iparos 4:15ös tempó.....ez még áll? A héten már toltam ugye 12k-t 4:20on egybe, felkapásokkal....ha ez bármit is befolyásol.
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #90011 üzenetére
előbb dicséri meg a szelet, mint téged...
Az első kép megzavart, azt hittem 3:55re futottad a 10k-tEat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #90009 üzenetére
Jo,latom belinkelted a lassu szakaszokat...de mennyire futottad a gyors reszt?! (ccc-trolloloooo )
Mi emelkedoztunk 60perc fel-le gyors,lent 150m kocogas -> rinse-repeat[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Grat mindenkinek, aki futott ma. Kőkemény szél volt.
Ki is érdemeltetek egy heavy metal klasszikust, fogyasszátok egészséggelNem mondom, nehezen vettem rá magam az indulásra, de most volt rá lehetőségem, most kellett menni. Legalább nem volt fagy.
A közeli rekortánra mentem karikázni, merthogy a házak között nem lesz majd akkora szél. Hát a habos csattogós lóf.szt, azt. Hosszában fújt, így a körpályám egyik felét hátszélben, a másikat szembeszélben futottam. Két környi rémálom után jöttem rá, hogy abból kellene főzni, ami van - úgyhogy ha már úgyis a Liberate-ben vagyok, pörögjön is becsülettel az a láb
Úgyhogy zenét (Electric Callboy - ajánló1 / ajánló2) és tempót váltottam. Széllel szemben megnyomtam izomból, a kanyar után pedig hagytam, hogy felkapjon és repítsen Amilyen pocsék futásnak indult, annyira élvezetes lett. Alig akaródzott hazaindulni.A szél amúgy olyan szinten bekavart, hogy az órám 245 méter szintet mért - közben jó, ha 45 méter volt...
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #90005 üzenetére
1 perc pihenő az sok A "nyugalmi pulzussal" sincs probléma...
Amúgy élveztem, kicsit hiányzott a pörgés már.
Alig várod hogy vége legyen csip, vége, mire eszmélsz meg jön a következő.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
9x2perc vo2maxon az szep edzes emberes...idovel forditani kell 6x3perc....majd 4x4perc...WATT az maradhat ennyi
Ezt hivjuk mi "tolcsernek".Az ossz gyors munka ugyanaz,a sebesseg is...annyi valtozik,hogy egyre nagyobb falatokban adagolod.Piheno ezeknel tul sok sehol nem lehet,a pulzus nem eshet le nyugalmira
5K-ra ez nagyon specifikus munka lenne igy.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Tegnapi 10 km 48p
Average 4:40/km 155 bpm 271 W 169 spm 1,26 m 241 msBenne 9 x 2 perc VO2 max
Average (active) 3:47/km 171 bpm 335 W 172 spm 1,53 m 206 msErre lehet mondani hogy nem egyenletes a tempó, de meg van a miértje.
Plusz volt ahol el is engedtem a taposást... Kicsit azért már gyengélkedett az elem, a 3. 12 órás nappalosom után.
Az aktív szakasz ugyan átlagosan 5k PB tempón pörgött, viszont Cooper teljesítményemen. Ilyen az ha az idő kissé szeles... Éreztem is mikor pofaszélben futottam hogy dolgozni kell rendesen.Nem volt melegem "kellemes" ~1 °C, de legalább köd nem volt. Természetesen a lámpák, láthatósági cuccok kellettek. Illetve a Velocity Nitro WTR került lábra, mivel volt egy kis pocsolya is.
De legalább ahol a gyorsakat pörgettem nem volt lefagyva, bezzeg a településen belül már igen.
Kicsit később aludtam el utánam mint szoktam, meg tovább is horpasztottam picit. A alvás közben átlagpulzuson dobott 4 ütést a történet.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #90002 üzenetére
Tempos napot kivalthatja az emelkedos edzes,csak nagyjabol azon az erofeszitesen menjen 80-85% (ugye atlagot nem tudsz ugyanugy merni emelkedokon,nem is kell).
Alapozas utan egy kombinalt napot lehet majd raszanni emelkedo (ero) + sebessegre.
Odaerunk majd elovesszuk a temat...ilyen 5-10perc kozepes emelkedozes + par perc laza + 400m-es resztavok 5K sebessegen + par perc laza+ 5perc eros emelkedozes.Ezeknel az emelkedozeseknel is csak a belso erzes alapjan mesz,a kozepes emelkedozes az kb felmaratonos erofeszites...az eros emelkedozes az 3-5K erofeszites.Szoval ezek NEM sprintek!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest