Hirdetés
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz inf3rno #99754 üzenetére
Nekem ez a 3 rövidtávú Strava rekordom tartozik a nehezen hihető kategóriába 2007 óta van Garminom, a kezdeti példányok nem mindig voltak tökéletesek, GPS hiba, gyenge vétel, elrontott firmware, stb. miatt bármikor előfordulhatott az ilyesmi, de szerencsére nem volt általános. A többi rekordommal, főleg a hosszabb távokkal (5 km fölött) már nincs ilyen probléma. Szóval nem mindig szándékos ez. Ez a 3 egyébként mind hegyi futásnál keletkezett, egyszer a Bükkben, kétszer az Alpokban.
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #99476 üzenetére
inf3rno: szimpatikus versenyző vagy nekem itt a fórumon, de akkor is az maradsz ha nem versenyzel csak edzést végzel Tudom, hiányzik odapörkölni és tempóval menni, de türelem. Tom is mindig azt tanácsolja türelem, türelem, türelem. Nekem is a covid utóhatás még rántja felfelé a pulzust + szédelgés érzetet is okoz. Hiányzik a régi tempó, de eljön az, amikor itt az ideje.
El vagyok szokva a fizikai munkától. Tegnap 12 órát fát hordtam, estére beestem az ágyba. Hajnalban ma össze is szarta magát a terminátor 40 perc erős után kanyarodtam is haza. Sajnos senki nem volt a pályán, pedig szeretem ha többen vagyunk. Motivál a többi futó, akármilyen tempót megy.fateless: a történetemet régebben itt leírtam a koraszülött lányunkról ezért már nem megyek bele jobban ( 26. hét 580g ), azt hittem kilövöm magam az űrbe a fáradtságtól. Megtapasztaltam az alvásmegvonás, mint kínzási eszköz széles spektrumát is. Megdöbbentett, amit írtál, hogy mennyi minden fordulhat elő és milyen fiatalon. Kitartást kívánok
A 6 éves lányom oldala is beszúrt már kétszer is. 1000m versenyen 800m-nél, 400m versenyen 300m-nél. Ilyenkor pityizik kicsit, de a csokit a célban már boldogan veszi átINTELligent: külső talpél közepén nekem már durrant tapadási pont. Vigyázz vele ha érzékeny, mert ha tovább durran, akkor levesz a futásról!. Nagyon laza pisztolyozás és a derékmagasságban előre feltett nyújtott láb + befelé fordítod a bokád épp ott nyújt. Nekem ezek kombinációja megoldotta. Plusz érdemes megvizsgálni mi okozza. Túlterhelés vagy kitaposott cipő vagy nem megfelelő tartást adó cipő! További jó edzést
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz inf3rno #99486 üzenetére
7 éve indult még másfél éves korában, akkor még sokkal durvább volt, már biológiai terápiát akartak adni neki (DNS minta alapján előállított fehérjetermészetű molekulákkal célzottan kezelik a gyulladási gócpontokat), aztán kezdett lecsillapodni, és mostanra már ott tartunk, hogy a doki nem volt benne biztos, hogy szúrjuk vagy ne szúrjuk a térdét, csak mi inkább kértük, hogy igen, hogy ne ősszel gyulladjon be jobban, és akkor kiesik két hetet a suliból második osztályban.
Szóval lényegében a músodik cikkben említett antitestes kezelés a bilógiai terápia, de az ott említett methotrexan jól hat nála (rákos betegségekre is szokták adni), és a mája elég jól kezeli, most már 6 éve (nincs eltérés a vérképben, amit 3 havonta nézetünk - nagy élmény egy gyereknek másfél éves korától a fixen beütemezett vérvétel)
Szóval tovább imádkozunk azért, hogy elnőjje, és jövőre már akár ki lehessen hagyni az évi egy két hetes kezelést is (régen 5 ponton volt beavatkozás, most egy ponton, és az is kérdőjelesen). Nekünk már az is kegyelem volt, hogy bár ilyen kicsi korban előjött neki, de 3 hónap alatt azonosították és elkezdték kezelni, mert sokaknak csak évek alatt jönnek rá, hogy mi is a valódi baj, addig pedig félrekezelik őket."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz inf3rno #99476 üzenetére
Az 5km körüli távok 6:10-6:20 körül mennek (legutóbbi 6:09, átlagos pulzus 161), de ha visszaveszem a tempómat 7:30 körülre, akkor 15-20km megy (legutóbb 17,07km és 7:19, míg az átlag pulzus 146).
Bár én nem vagyok olyan tapasztalt futó, de azt látom, hogy mióta "megtanultam" lassan futni, azóta alacsonyabb pulzussal megy hosszabb táv.
A megtanultam annyit jelent, hogy tudatosan nem engedtem magam gyorsabban futni, ahogy írod "rendesen futva" - na, ez volt a legnehezebb, de leghasznosabb része. Előtte nem értettem, mi a jó a futásban azon kívül, hogy van egy teljesítménycél, amit elérek, és örülök, hogy ilyen-olyna időn belül sikerült lefutnom. Most már tudom élvezni azt is, ha két órán keresztül futok - jóval lassabb tempóval. (Ahogy a békés harcos útja című filmben is elhangzik: az út tesz boldoggá, nem a cél)
Legalábbis ez a jelenlegi megértésem...MOD
jókívánságokat köszi.
Ami igazán fáj szegénynek, hogy másfél éves kora óta szenved reumában. Szeretne futni, de nem szabad neki. Néha bicajjal jön el velem, de a hosszabb távokat már nem bírja. Most nyáron elvittem egy futóversenyre, ahol 500m volt a gyerektáv, és a kisebbel együtt futott. A picurt már edzem, hogyan fusson, hogy ne haljon bele, de a nagyobbal még nem volt ilyen, mert úgysem futhat szegény. Na, az 500m-t lesprintelte, elsők között futott be (8 évesen a 11-12 évesek között), aztán ahogy beért, elkezdett sírni, mert úgy szúrt az oldala. Nagy nehezen leesett nekünk, hogy mivel még sosem futott igazán többet pár méternél, egyszerűen nem találkozott még ilyne fájdalommal, mikor nem jól veszi a levegőt, és mivel ismeretlen volt neki ez a fájdalom, megijedt tőle, hogy mi történt. Ez is egy új élmény nem csak neki, nekünk is, hogy milyen dolgok jelenhetnek meg, mikor valaki úgy egyébként soha nem fut...[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
ígyvanferi
addikt
válasz inf3rno #96051 üzenetére
De nem fog betelni, mindig törli a legrégebbieket. Vagy most a gyakorlatban nem így tűnik? Hogy miért jelzi folyton a memória telítődését, az mondjuk jó kérdés. Olyasmi rémlik még az Ambit 3 Vertical, meg Suunto 5 idejéből, mintha manuálisan nem is lehetne az óra memóriájából törölni.
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #96018 üzenetére
Hát a helyzet az, hogy itt a keményebb szintes edzések hiányoznak, ezért kifingik a comb Van némi szint az edzéseim között, de azért nem ilyen gyilkos fel és le. Erre csak azért megyek, mert a munkahelyem "elküld" bevetésre, mint támogató. Alapjaiban síkon próbáljuk Tommal kihozni a max. tempót, de azért hozadéka, hogy szintre is váltható belőle valami! Köszönöm a javaslatot, edzésen ki fogom próbálni
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #96014 üzenetére
Reggeli közben próbáltam tölteni magamba, verseny közben/előtt már nem mertem, így is kapta az ívet rendesen a gyomrom
Ezt így egyszerre palacsinta közben reggel legyúrtam:
2 x 375 mg magnézium-oxid ( 2 db magnex )
2 x 2,2 mg B6 vitamin ( 2 db magnex )
80 mg Magnézium-kelát (biszglicinát) 1 db [link]
+ 3 db Vitality complex [link]
+ 1 db elektrolit tabletta [link]Aztán még a fentihez jöttek 30 perccel rajt előtt 15g bcaa + 3g kreatin + 5g glutamin peptid + 5g l-glutamin, verseny közben 6 dl 5g ch/dl tartalmú aldis iso-t tuningoltam fel 2g kreatin + 5g glutamin peptid + 5g bcaa + ment a végén 2 x 3dl víz is. L-karnitinem nincs sajna, de az még tudott volna adni néhány métert.
Danielsz:
tisn: feleségemnek fájt a feje, gyógyszert vett be, nem is akart jönni, aztán megjött a kedve
[ Szerkesztve ]
-
Dottorei
tag
válasz inf3rno #95371 üzenetére
ha nagyon fáj jegelni, movalis, aminoerg+. Pihentetés míg meg nem szűnik a fájdalom és a gyulladás ez akár hetekig tarthat. Időt kell adni a testnek hogy a futást megszokja, nagyobb testsúlynál főleg, meg hát nem ártana bemelegíteni . A masszázs is nagyon hasznos (sport, thai, balinéz, hengerezés, stb.)
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #95318 üzenetére
Én villámgyorsan lejöttem 4 kávéról 1-re a sav miatt. Ami hozzátesz a fáradtságomhoz azok a minőségi edzések. Azokon a napokon este fáradtabb vagyok, mint a sima alapozós napjaimon. Ha meg kihagynám a minőséget, akkor nincs tempó Tehát a feleségemnek csak igaza van abban, hogy ez a teljesítmény hajkurászás végett alszok el a filmek közben
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #95305 üzenetére
Alakulsz,ilyenkor kell fejben ott lenni,amikor jon a "faszerdo" kitartani,hogy atbillenjen a test es vegye a terheles.
Kitartaaaas epp tegnap mondtam a tiniknek,hogy az a kozeptav amire epp elesitenek az egy ilyen szakma.Naaagyon akarni kell,es sosem lesz konnyebb,de jo esetben gyorsabb az igen.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #95305 üzenetére
A gyogyszer miatt iszol ennyi kavet vagy elotte is ennyit fogyasztottal?
Lehet, hogy meg kellene probalnod par napig (3napos Punkosd?) Kavetol es zold teatol mentesen elni, kocogni. Max ha radtor a faradtsag, alszol. De hatha adaptalodna valamelyest a tested.Addig is, az elso kave/tea ebredes utan 2.5-3 oraval legyen!!!
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #95237 üzenetére
Sima Builder Creatine Monohydrate [link] amikor 20%-os napok vannak. Napi 2-3g jelenleg is megy + 5g glutamine peptide + 5g l-glutamin. Bcaa + glutamin éhgyomorra csak 158/185 pulzus és felette, sima 140/185-ös esetében csak egy kis víz megy előtte. Az egyik legfontosabb dolog az alapozó napokon, hogy a fejhallgató legyen feltöltve
-
xy.zsolt
őstag
válasz inf3rno #95187 üzenetére
Nem tudom a tüdőn áthaladó növényi glicerin számít-e mint bevitel....vagy az a napi 18ml nem oszt nem szoroz. 🤔 Tudom 5-10g-nál több darálthússal kéne ennem a bolognai makarónit, de nekem a hús inkább kvázi fűszer mint fő összetevője egy kajának.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz inf3rno #95166 üzenetére
ilyeneket én nem teszteltem.
Reggeli futás óta délben betoltam egy nagy adag ebédet (leves+bolognai makaroni), 1óra múlva egy zacskó m&m's-t, most pedig már a 3.kolbászos-sajtos zsemlét falom be.....de már egy doboz sör is a végét járja Ma még egy zacskó popcorn eltüntetése van tervben.
Nincs itt kalória dekázgatás ....futással kitolom ami a tárban van majd pótlom ahogy kéri a szervezet.....bízva benne, hogy nem fogyok.[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #95024 üzenetére
80ml rizstej már csak 49kcal
Én nagyon sokat futok éhgyomorra. Anno épp a fogyás szándéka miatt szoktam rá, de így, a melegebb hónapokban a legtöbbször hajnalban járok ki kocogni, ha akarnék sem tudnék előtte enni.
Melóba is rendszeresen járok bringával, van hogy még hazafelé is éhgyomorra jövök. De ezek persze általában max. egy órás tekerések.
Volt, hogy négy órát bringáztam (BuBán, nyári hőségben - 82km, 500+m szint, nettó 3:30óra), az ráadásul életem egyik leggyorsabb tekerése volt (nem vagyok valami gyors bringás), de ott (bruttó) 3:30óra után úgy elborultam, hogy öröm volt nézni.Két településre voltam a céltól, de keresnem kellett egy pékséget, mert már életveszélyesnek éreztem a helyzetet, nem mertem olyan állapotban forgalomban menni. -
Napfénysüti
nagyúr
-
norby_42
aktív tag
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94995 üzenetére
Van számodra egy remek hírem.
Még a szigorúbb böjtök is engedik a kávéfogyasztást - szigorúan a presszót/hosszú kávét.
A megengedőbb változatok pedig azt mondják, 50kcal bevitelig nem rúgtad fel az időszakos böjtöt.
Szóval a kávé még egy pici tejjel, vagy tejszínnel is belefér.Mi pl. reggelente a pékségben kezdünk Munkatársammal, csak míg Ő dőzsölésképp a capuccinoja mellé nutellás kiflit eszik, én a hosszú kávémba kérek két kocka tejszínt. Az jóformán kalóriát sem látott (mondjuk gyanítom, hogy tehenet se).
P.s.: Egy másik kávéfüggő
Szerk: Na, Gáborunk közben megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94944 üzenetére
Én a hét öt-hat napján időszakos böjtölök, 16 óra a minimum, sokszor inkább 18-20 óra.
De ezt is embere válogatja, használ-e, van, akinek nagyon beválik, van akinél abszolút nem - vagy épp nem is csinálhatja.
Én anno rengeteget fogytam vele, most nem különösebben akar működni...@Studi
@Tom: Megtoltam a hétvégét, de azon felül amúgy nagyon odafigyelek a kajára. Nagyon rég ettem annyira fegyelmezetten, mint az utóbbi hetekben. Jönnek végre a zöldségek is, én erre vártam, egyedül a kenyér sok már csak, de azt is Feleségem süti (kovásszal készíti), de a napi kalóriabevitel így is szinte mindig deficites, és alig van nasi.
@SpaceKombajn: Ez a legjobb topic az egész PH-n
Én a péksütiket próbálom most épp letenni, nullára még nem sikerült redukálnom, de drasztikusan csökkentettem a mennyiségeket.
Legutóbb két túrós táskát ettem (ha már rákényszerültem a péksütire, legalább sok fehérje legyen benne), hát órákig vertem a fejem utána a falba, hogy az árán vehettem volna inkább egy 250grammos túrót, sokkal több fehérjével, sokkal kevesebb szénhidráttal (és egyéb sz.rral).@Tisn: Sebaj, jönni fognak az eredmények, kitartás Már csak azért se add fel, mert addig pl. engem remekül motiválsz
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #94984 üzenetére
"hanem jobban bírod majd az emelkedőket" --> hehe, ezt azért vicces így leírni. szerintem 10 db emelkedőre sprinteléstől semennyire nem fogod jobban bírni az "emelkedőket". kérdés, mit értünk alatta. de igazából egy hídra se fogsz jobban felfutni tőle.
"A versenyeken a pestiek rendre el szoktak vérezni az emelkedőkön, mert edzésen csak síkon futnak." --> ezt meg hogy hoztad össze? elég brutál, semmire se jó általánosítás. mondjuk pár uth győztes is bp-n készül vagy belus tomi meg az alföldön, mégsem vérez el az uth-n vagy a tds-en. szóval ha valaki meghal az emelkedőkön, annak semmi köze ahhoz, hogy bp-n él-e, vagy, hogy edz-e emelkedőn. egyszerűen csak gyenge.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #94911 üzenetére
"Nem kell foglalkozni a negatív gondolatokkal."
Azért ha az ember ~40 évig nem így él, elég nehéz mindezt átkattintani. De teljes mértékben igazad van.
Nagyon drukkolok a diétádhoz, ha gondolod, van egy két fős hardcore elit diétás csapatunk Tisn-nel, várunk szeretettel
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #94751 üzenetére
Jo,ha mutatja aki vezet viszont neha kicsit "csalni" kell az iranyukba...ugy ertem lassitani v eljatszani h ugyanolyan nehez,mint nekik.Igy lesz kozos talalkozasi pont
Kiveve Becivel,aki utan mar en loholok,es belassit,mert van sziveAmugy ha velem almodtal jo az intuiciod,mert krumplit is hamoztam a katonasagnal,meg vittem is a konyhai hulladekot a komposztalora eleget
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz inf3rno #94751 üzenetére
szerintem tom nem uvolt, nem ilyennek kepzelem el
hanem az az aranyos tanarbacsi tipus, aki kedvesen es halkszavuan ker meg hogy gyilkold le magad, amugy meg barmiben segit, ami gondod van az eletben.
aki amikor a kisjany 50m-el vezetve er be a celba, mosolyog, es amikor nem latja senki kitorli a konnycseppet a szeme sarkabol
-
veterán
válasz inf3rno #94686 üzenetére
& #94688 Napfénysüti
Köszi!#94687 tomcica
Köszi, de igen, tényleg nem fáradtam ki, futómű limit volt, tegnapi Muzsla végére a jobb térdem mellett elkezdtem érezni, hogy óvatosra kell venni a lefelét, mert baj lehet, úgyhogy kb ennek a menedzselésével ment végig a mai táv is, szép kényelmesen, néha kicsit jobban, néha kicsit kevésbé fájt.
Hengerezhetemmeg pihentethetem mostszépen.... mármint hogy kitekerek egy sörért az ebihalba és este parno graszton pörgök az arcomon a kobucibanEverybody lies.
-
törölt tag
válasz inf3rno #94674 üzenetére
Igazad van, be is tolok egy alapozót.
A gyaloglás is jó. Módosítom az előzőket, egy gyalogló napom volt az előző 18-ban.
Az ülésnél, fekvésnél mondjuk tényleg minden jobb, hacsak nem beteg, vagy teljesen fáradt az ember.
Függőséget tud okozni a futás az biztos. Olyan rutinszerűvé válik egy idő után. Nem akaratos dolog, csak felhúzza az ember a csukát és kimegy a levegőre.
Mint az alkoholizmus: ha beteg vagy azért(nagyon lassú keringést birizgáló), ha jó kedved van azért, ha tele vagy energiával egy gyorsa azért, ha rossz kedv üldöz azért.
Menjél te is!Jut eszembe, te 135-ös pulzussal szoktad nyomni a regenerálókat. Az már a Z2-es zóna nem? Az Z1 130 alatt van, olyan 120-130 között.
Aztán lehet, hogy nálad eltolódott.
Nemrég egy 120-130 közöttit nyomtam, más érzés. -
Lortech
addikt
válasz inf3rno #94652 üzenetére
Nem a vashiányos vérszegénységet, hanem a vashiányt. 30+ éve krónikus, elsősorban vashiányos eredetű borderline vérszegény vagyok. Számos oka, altípusa van. Hematológia egyből lepattint vérszegénységgel, amint vashiány felmerül -> gasztro. Még egyszer, RBC és hemoglobin fontos markerek, de nem használatosak vashiány diagnosztizálására.
És még szép, hogy kell tudni diagnosztizálni, mert hónapokig, évekig a normál tartomány alján vegetálhat valaki az általad említett markereknél, közben lenullázva a raktárait, amit min. fél évbe kerül visszaépíteni. És közben immunrendszer és energiaszint, teljesítőképesség 0. Sokan egész életüket így élik le és nem is tudnak róla, hogy miért, mert megszokták.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz inf3rno #94633 üzenetére
Ferritin és transzerrin, ha már.. De bármi gyulladásnál, fertőzésnél a ferritin is elmászik, mivel akut fázis fehérje.
Illetve vörösvértestek alaki jellemzői, valamint folsav, B12.
Hemoglobin futóknál, átlétáknál gyakran elmászik (alacsony).
Nehéz kiháromszögelni a vashiányt egyébként, mivel az összkép kialakításához nem áll rendelkezésre minden infó (nincs rá elterjedt teszt, pl. hepcidin, vagy túl invazív (csontvelő- biopszia), illetve mert a vas anyagcserében még sok a kérdőjel.
__
xy.zsolt: nincs jó vagy rossz koleszterin. Ha a triglicerided nem magas - tippre nem az - a magas HDL mellé, akkor tök mindegy az LDL-ed, amíg nem 8-10 fölötti.Thank you to god for making me an atheist
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #94602 üzenetére
Van egy Verity Sense télire/bringázáshoz meg egy Garmin öv is, ha valamiért nagyon pontosan akarom a résztávos pulzust mérni, bár azokat inkább tempóra csinálom.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
HKorn
veterán
válasz inf3rno #94496 üzenetére
Szerintem engedd el a tempót és érzésre fuss, ahogy még jól esik, illetve pulzus a lehetőségekhez képest alacsony maradjon. Én amióta újrakezdtem 7:10-es tempót futok, annyi hogy rövid repülőket teszek bele, de egyáltalán nem erőltetem a konstans erősebb tempót, mert érzem hogy semmilyen szinten nem vevő még rá se a keringés, se a láb. Majd eljön arra is az idő, csak türelmesen, fokozatosan.
Run&Ride
-
Lortech
addikt
válasz inf3rno #94441 üzenetére
Köszi. Nem szabad feladni, meg kell találni a módját a mozgásnak.
Ma is ugyanazt a hegyi kört mentem, 5. napos széria miatt kissé fáradt vádli ellenére ma jobban toltam neki, mert vissza kellett érni megbeszélésig. Faragtam 3 percet tegnaphoz képest. Végre kellemes, tavaszias idő volt, de az elején a 3km folyamatos emelkedő a Farkas-hegy tetejéig a végére ma is próbára tett.
Lemaradt a tegnapi summary:
[kép]
Mai:
[kép]
Szint, HR, pace
[kép]Thank you to god for making me an atheist
-
Agony
aktív tag
válasz inf3rno #93753 üzenetére
Na ezt a lépcsőn háttal menős témát nem tudtam, köszi.
Mondjuk nem tudom melyiktől néztek volna rám hülyébben a kollégák... ha látják ahogy letotyogok vagy ha hátrafele közlekedek az irodaházban.
Mára amúgy 90%-ba lecsengett az izomláz, már csak minimális feszülést éreztem, de azért ezt a hetet ráhagyom a regenerálódásra már csak az achilles miatt is, meg gondolom az izületek se bánják.
Jut eszembe, Saucony Tempus-t használ valaki? Kellene valami enyhén stabil, de tempóra is alkalmas cipő. Kayanok sokat fejlődtek, de sajnos továbbra is kövérek. NB Prism v2 nem rossz, viszont inkább regeneráló futásokra, mert nem túl pörgős.
Szóval Sauconyból néztem ezt a Tempus-t vagy még a Speed-et, ami bár nem stabil cipő, de elég széles a platformja.
Start with a whisper, end with a scream!
-
xy.zsolt
őstag
válasz inf3rno #93753 üzenetére
+1.....pont ezt akartam én is írni, hogy az első 2év rehabos tapasztalatom ez
Most jöttem meg a napi 3.5k-s reco gyaloglásból....hát, nem volt olyan gördülékeny mintha mi sem történt volna délelőtt ....lehet holnap én is "csőben járok" majd[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #91712 üzenetére
Kollath-reggeli keress ra..
Viz/tej helyett en is novenyi tejjel keszitem.
Ma is az volt a reggelim (ebedem). Mandulaval, kesuval, chia maggal, napraforgomaggal, zabkorpaval, kis mazsolaval, tonnanyi zabpehellyel.
Lehetosegek tarhaza, mit raksz bele. Reszelt alma, fagyasztott gyumolcs, magvak stb. Ha ugyes vagy, ra sem lehet unni -
törölt tag
válasz inf3rno #91712 üzenetére
Bizony, fermentálva még jobb, mert a főzés során vitaminok vesznek el belőle. A fermentálás, akár a főzés emészthetőbbé is teszi ráadásul, a vitaminok megmaradása mellett. Plusz hasznos baktériumok képződnek.
Ilyenkor le kell zárni a befőttes üveg tetejét.
Víz alapból szükséges hozzá, ehhez jöhet a méz, almaecet, kefir. Ki melyiket részesíti előnyben.
Szobahőmérsékleten indul be az erjedés, ezért sem kell hűtőbe betenni. Az idővel kísérletezni kell. 8-24 óra az ajánlott. Mondjuk én a 24 órát soknak tartom.[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
-
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #91043 üzenetére
a 444-en voltak ezek a schwab-os podcastok, azokat meghallgattad? eleg jonak tunik az ott megszolaltatott gasztroenterologus, en ezekkel a speci problemaimmal egesz biztosan elmennek az o klinikajara.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
zaskar
senior tag
válasz inf3rno #90732 üzenetére
Sajnos nálam ez az állapot az évek múlásával csak romlik. Voltam én többféle vizsgálaton is, de mindent rendben találtak. Tény, hogy nagyon alacsony a nyugalmi pulzusom. Oké, 20 éve futok, de amatőrként, akkor egy profinak mégis mennyi lenne ennyi év után? Délelőtt, még két órával felkelés után is előfordul, hogy nem éri el a 40-et. Régebben adtam vért, de már évek óta nem tudok, mert ha nem éri el az 50-et, elküldenek...
-
tisn
addikt
válasz inf3rno #90258 üzenetére
szerintem azert alacsonyabb a lepesszam, mert meg edzetlen a kollega, most kezdte, nem is tudja ugy porgetni, felmegy a pulzus, meghal.
nekem anno par honap alatt felment 8:30-rol 6:30-ra a sebesseg es a lepeshossz/lepesszam is novekedett, ahogy hozzaedzodtem a terheleshez. pedig en csak kimentem heti 7x es futottam 5-6km-t egyenletes tempoban.
-
robag93
aktív tag
válasz inf3rno #90036 üzenetére
Én 10+ éve bellezem. Mindenképpen javaslom, hogy egy jó instruktorhoz menjetek el, akár csoportos, akár magán formában. Jól mondod, a hibák a nagyobb súlyoknál jönnek ki, de csak hogy mindenki képbe kerüljön: férfiaknál a kezdő súly 16kg, nőknél 12kg. Egyébként megsérülni kis súllyal is meg lehet, főleg a swingnél, mint alapgyakorlat, ha rosszul csinálod. Ha jól, akkor 60 kgmal sem
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #90023 üzenetére
Kettlebellt én is régóta ki akarom próbálni. Menniyre bonyi ezt megtanulni? Érdemes eljárni valami kurzusra az elején, hogy ne rosszul szokd meg, vagy annyira azért nem komplikált?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
válasz inf3rno #89941 üzenetére
Régi komment is komment. Akkor még nem volta, tehát most válaszolok.
Spájzolom a cipőket.
Megjött a Puma Nitro Elite.
Nagyon könnyű cipő. Felpróbáltam és egyáltalán nem pépes, mint jó néhány külföldi tesztelő írta. Furcsa volt, hogy a jó merev lábfeje ellenére a sarka nagyon puha. Nem baj, lassabb iramnál odagörgetek lábfejről. Legalább nem veri a sarkam. Ezért is jobb a saját tapasztalás. Ferinek és Agonynak köszönöm a tippeket!
Tomnak ígértem egy összehasonlító tesztet, mert egy Noosa 15-is érkezett, meg most pénteken 2 Adidas várható. Olyanom még nincs, ezen változtatnom kellett (Boston 12, Adios 8) A Takumit nem mertem bevállalni, mert lehet, hogy puha lennék hozzá.
Nem tudtam a héten sokat futni, mert akadt dolgom bőven, estébe nyúlóan.
Ahogy nem lesz trutymós az idő bevetem a szép cipőket.
Most a Pegasus 39-et hajtom. Jól leszóltam az elején, aztán egyre jobb lett! Teljesen elégedett vagyok vele. A vékonyka talpa miatt jó gyors is és nem nehéz. Kellően csillapít is.
Ami nagyon nem jött be, az a mindenki által szeretett Velocity Nitro 2. Valami hihetetlen tompa cipő. Energia visszaadása nulla, jó nagy kövér nulla. Mintha egy fadarabbal futnék a lábamon. A sarka jó puha, de sokra nem megyek vele, mert lábfejre érkezem.
Ennyit a Decásom is tudott. Őszintén? Nekem ez egy forintot nem ér, még jó, hogy akcióban volt.Te hogy vagy? Emésztésed, vérképed rendben van? Azzal régebben küzdöttél. A bél legyalulásával vigyázz, mert a bélbaktériumok lepusztításával betehetsz az immunrendszerednek is(régebben írtad, hogy ezzel próbálkozol,aztán újratelepíted őket). A savanyú káposzta kiváló regeneráló eledel.
-
törölt tag
válasz inf3rno #89611 üzenetére
Megnéztem amit szedsz. Hát ismerős pont ezért inkább keresett másik orvost, aki felírt neki lamotrigin+olanzapin kombót.
Gyógyszerszedessel kapcsolatban egyetértek veled: 3x repesztettek meg(fractura) és tettek parkolópályára. Megfogadtam, hogy 3 gyógyszercsoportot ha életembe kerül is, mellőzni fogok: szteroidok(gyulladáscsökkentő), SSRI(hangulatjavító), proton pumpa gátló(savcsökkentő). Ezek mind megváltoztatják a csont sűrűségét. Koffeinnel lesznek gondok… talán azt akkor hagyom el ha okoz egy síp csont törést( gyakori futosérülés 20hetes össze forrással ).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest