Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Próbáltátok már valamelyik UV-s megoldást cipő fertőtlenítésre?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #100304 üzenetére
Nem iso, azt pontosan kimérik, de nem akkora probléma, a szervezet tudja kezelni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Strava rekordoknál ti is találkoztok ilyen 2:00 min/km csávókkal? Érdekes módon a többi futásuk messze nem űridő... Nem tudom mi értelme van így elcsalni az első helyeket, vagy hogy miért nem tiltja le őket a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Csonthártyára valami tipp? A jobb lábam megint kezdi beadni az unalmas. Nyújtani próbálok, de gondolom a vége megint egy hét kihagyás lesz vagy legalább egy jó pár nap, aztán kezdődik előlről. Jó lenne valami tartósabb megoldás...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Futottam tegnap lassú tempóban. [link] Az jött le, hogy így 6:45-ös átlaggal túl tudom lépni az 5km-es falat, szóval tényleg a cukor nem szabadul fel rendesen, és ha zsírégetővel megyek, akkor úgy nem akadály a távolság. Ez nagyon jó hír! :-) A végére persze meguntam, és odapörköltem neki egy rövid távon. Jó lesz ez, ha tudom tartani ezt a tempót, akkor akár még hosszabb versenyek is szóba jöhetnek hobbi szinten. Csinálni fogok egy hosszabb futást valamikor olyan 10km feletti céllal, hogy lássam hogyan alakul a pulzus, mert most is felment 140-ről 150-re a végéig, ami nekem meglepő. Lehet, hogy csak a frissítéstől függ, és ha viszek be cukrot és sót rendszeresen, akkor nincs ilyen.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #99501 üzenetére
Köszi! Közben utánaolvastam a gyógyszer mellékhatásainak, és azt írják, hogy a vérnyomás le tud esni, és attól szédülök meg. Valószínűleg az alacsony cukor mellett edzésen még a vérnyomás is alacsony, azért nem megy. Az még feltűnt, hogyha előtte cukrosat eszek, akkor jobban megy, úgyhogy talán szőlőcukorral fokozható valamennyit a teljesítmény. A vérnyomásra a sós víz az egyedüli ötletem. Kipróbálom valamikor mindkettőt. Nekem ez a 6:15 alapozós tempó volt mindig, szóval azt hiszem visszaveszek rendesen 6:15-6:45 közé, aztán meglátjuk, idővel biztosan könnyebb lesz, és talán ki tudom tolni a távot hosszabbra és rendesen alapozni. Sosem volt annyira jó az állóképességi alapom, ha 160-as pulzus a max, amit tudok tartani, akkor érdemes erre ráfeküdni, hogy lemenjen az alap pulzusom. Talán ennek van értelme, ha már a tempó nem megy. A térdem legalább most rendben van, kopp-kopp. Ennek is örülni kell. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Futottam párat augusztusban. Az jött le, hogy kocogva megy az 5km, 6:15 min/km, 160-as pulzus. [link] Rendesen futva 170-175-es pulzus között teljesen elkészülök 3km után. Egyébként így is, csak így el tudok jutni 5km-ig, és most a fogyás, súly kontroll a cél. Ha hirtelen felállok, akkor is mindig megszédülök újabban. Nem világos, hogy ez a gyógyszer miatt van, vagy szív probléma. A gyógyszerről annyit találtam, hogy nem tudják felvenni normálisan a cukrot tőle az izmok vagy nem szabadul fel úgy a raktárakból. Nagyjából ezt is tapasztalom, hogy az állóképességem kuka. Pár éve még félmaratont, maratont futottam, most meg ez a 3-5km a max. Siralmas.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Voltam én is tegnap. 5km, rendesen lefáradtam tőle. Most nem mértem órával, hanem érzésre futottam. Így valahogy könnyebb volt kitartani, de sajnos így is elfogy a lendület 3-5km között. Nagy valószínűséggel a gyógyszer okozza, állítólag van olyan hatása, hogy visszafogja a cukrot, ami eljut az izmokhoz, és emiatt durván csökken tőle az állóképesség, mintha csak zsírból futnék egy bizonyos idő eltelte után.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #96054 üzenetére
Igen, de nincs változás egy-egy sync után ugyanúgy benne maradnak a régi edzések az óra naplójában, pedig az óra azt írja, hogy sync-eljek, mert az megoldja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Suunto órával kapcsolatban kérdeznék. Mostanában írja, hogy sync-eljek, mert 50% felett van a memória használata, viszont sync-el sem megy lejjebb. Próbáltam keresni valami megoldást Suunto app-ban, hogy törölje az óráról a régi edzéseket, de nincs ilyen menüpont. Mire számítsak, mi lesz, ha betelik?
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #96017 üzenetére
Nincs tapasztalatom a többivel, csak nekem az jött le a magnéziumnál, hogy verseny előtt közvetlenül érdemes beszedni, akkor véd a görcsöktől körülbelül a bevételtől egy órával, és nem olyan sokáig, talán 1-1.5 óráig. Ha reggel veszed be, akkor nem biztos, hogy a versenyen használni fog. Én még úszásnál tapasztaltam ki, mert a hideg víztől mindig begörcsölt a vádlim, aztán elkezdtem Ca+Mg-t szedni rá, és egy bizonyos időtartamra elmúlt a görcs.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Ma egy kicsit beerősítettem. [link] Nem így terveztem, sőt az utolsó kört le sem nagyon akartam futni, de valahogy mégis így alakult, úgyhogy lett egy 4:46-os kilométerem is. Picit érzem a csonthártyát, egyéb nyavalyákat, de úgy néz ki, hogy napi egy futással elevickélek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én ma este újra megpróbálom, hátha csak átmeneti láb gyengeség, és tudok vele futni 3km-t. Ropognak a lábamban is rendesen a kisízületek. Most kenegetem, olyan extrém fájdalmat, ilyesmit nem tapasztalok, inkább csak néha belenyilal.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dottorei #95375 üzenetére
Reggelre már erősen csökkent a fájdalom, de ma még nem próbálok rá. Már van annyi tapasztalatom, hogy még időben kiszálltam vele, ha erőltetem, akkor tuti jobban begyulladt volna. Jegelni nem kell, nadálytővel jó lenne kenni. Hát igen, a bemelegítés is kellhet meg a masszázs is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #95369 üzenetére
Nekem amikor volt, akkor fél év kihagyást jelentett. Végső esetben a nadálytős pakolást kipróbálom én is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Mármint a csonthártya? Hát annak érződik, sípcsont eleje, nyomásra fáj, ha felfeszítem a lábfejem, akkor is fáj, talajfogásra is. Ilyen szokott lenni, egyszer már volt betonon ugrálástól. Mondjuk most nagyon meglepődtem, talán magyarázza, hogy minden nap futottam 5 nap alatt 8x 3-5km-t, de eddig egyáltalán nem érződött semmi, hogy gond lenne. A sarkam fájt meg kicsit a bőnye, nem is a csonthártya, amiatt hagytam ki a tegnapot, erre most bekrepál az egész... Na mindegy, már megszoktam, legközelebb óvatosabban kezdek neki, és oda-vissza sétálok a betonon futás helyett, hátha ennyi elég, hogy elkerüljem ugyanezt. Ha nem, akkor egy hónapig csak napi egyszer futok vagy kétnaponta.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én megszívtam, a térdem mellé még egy csonthártyagyulladást vagy annak kinéző dolgot is beszedtem, pedig direkt kihagytam a tegnapot, mert éreztem, hogy sok lesz ez így egyszerre. Furcsa, hogy csak ma futás közben jött elő rögtön az elején. Adok neki még egy napot, aztán holnap újra próbálom a futást gyulladáscsökkentő gyógyszerrel.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #95319 üzenetére
Savat azt tényleg tud csinálni. Ez az arabica, amit iszok azért viszonylag gyenge sav és koffein terén. Egy átlag kotyogós robusta valszeg egész napra kitartana.
Kell a tempó, az adja a csínját az egésznek, ha néha felpörgeti az ember.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95314 üzenetére
Elméletileg a végtelenségig. Gyakorlatban próbáltam elhagyni, de egy hónap után visszajöttek a tüneteim. Most a lehetséges minimumra szorítottam le a mennyiségét, de ezt már tényleg nem tudom nélkülözni.
A kávé terén lehet, hogy feladom. Az az 50kcal, ami benne van pont annyira eltelít reggel, hogy délig ne kelljen semmit bevinnem. Azt aláírom, hogy koffein nélkül is elvagyok, úgyhogy tényleg csak placebo lehet, legalábbis ilyen minimális gyógyszer dózisnál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95306 üzenetére
Gyógyszer miatt. Egyszerűen hulla fáradt vagyok koffein nélkül. Meg tudom próbálni, hogy mi van nélküle, hátha azóta változott. "elso kave/tea ebredes utan 2.5-3 oraval legyen!!!" - akkor nem biztos, hogy felébredek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Futottam 5k-t. [link] Úgy tűnik jelentős részben fejben dől el, illetve valamennyire keringés is. Lassan kezdtem 5:40-6:00min/km az első 3km 155-160 pulzus kontrollal. Utána a 4-nél egy kicsit elkészültem, gondolkodtam, hogy elég volt ennyi. Aztán az 5. végét megküldtem egy kicsit 4:50min/km-el. Az 5.-ben már nagyon meg akartam állni, egy pillanatra meg is történt, de aztán észbe kaptam. Sajnos ez a gyógyszer hoz valami extrém fáradtságot, amit nehéz kitrükközni. Napi 3-5 kávé le szokott csúszni, plusz a zöld tea, az valamennyire kompenzálja. Később pulzus terén jobb lesz, le fog esni 1-2 hónapon belül ugyanilyen 5:40-es tempónál 160-ról 130-ra, talán azzal nőni fog az állóképesség valamennyit. A tempót úgy tervezem, hogy tartom, nem megyek 5:30min/km alá, és reménykedek közben, hogy a térdem is bírni fogja a rendszeres futást. Most így állok.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma is éhgyomorra a szokásos 3km-en. Most inkább betonon kerültem a két közeli tavat. [link] Nem vagyok valami jól a futás óta, de azért este rápróbálok újra, hátha akkor jobban fog menni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz robag93 #95240 üzenetére
Engem kétszer szopattak be hasonló módon kettőből. Szerintem az ilyen átverésekből befolyó bevételre épül az egész MÁV. Írtam Fogyasztóvédelemnek velük kapcsolatban, azt mondták nem lehet semmit tenni, mert benne van az ÁSZF-ben minden szépen leszabályozva. Akkor még érdekelt, azóta nem járok MÁV-al.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én ma nem voltam reggel, talán este tudok menni, de kicsit leégtem a napon. Ti mennyit futottatok? Hogy álltok az UB-vel?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma is éhgyomorra. [link] Rápróbáltam másodszor is 10 perc pihenő után, de az már nem ment. Majd talán este. Most el vagyok készülve.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #95185 üzenetére
Valami nagyon marginális lehet, ennyit találtam: [link] Glicerinből lehet cukrot. Elég a szén számot nézni szerintem, 2 glicerinből lesz egy glükóz. Az olajsav mellette 18 szén atomos, abból van 3 egy glicerinen. Ha csak a szénatomok arányát nézzük, akkor 1g : 20g nagyságrendileg az arány, úgyhogy muszáj a szervezetnek fehérjéhez is nyúlni. Egy fokkal jobb a kókuszzsír meg hasonló rövid szénlácos zsírok, ott 1:12g az arány.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #95181 üzenetére
Zsírból semmit. Fehérjéből tud cukrot gyártani a szervezet. Ha nincs rendben a bevitele, akkor izmokhoz fog nyúlni. Vannak glükoplasztikus aminosavak, azokat érdemes bevinni, ha nem akarsz izom vesztést. Zsírból ketotesteket tud előállítani a szervezet, azok valamennyire cukor pótlékok éhezéskor vagy ketogén diétán.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95175 üzenetére
Jó volt a megérzésem, megy a napi 2 vagy akár több is állóképességből. Szerintem ha ott rápihenek 10 percet minden harmadik km után, akkor egymás után is megy. A lábam viszont nem díjazta ezt a mostani futást, most olyan pontokon fáj, ahol eddig nem. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95175 üzenetére
Hát próbálkozom, de szerintem itt mindenki nagy harcos, aki sérüléssel küzd.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #95156 üzenetére
Gondolkodtam, hogyha csak ennyi megy, akkor lehet több értelme van napi 2x futni. A másik lehetőség, hogy maradok, ülök negyed órát, aztán újra 3km. Szerintem csak ideiglenesen elfogy a dopamin vagy valami ilyesmi, aztán idő kell amíg visszatermeli a szervezet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Futtottam én is ma éhgyomorra 3k-t. Jobban ment, mint eddig szokott, de 3k-nál elfáradtam. Nem a kaja vagy a pulzus miatt, valszeg a gyógyszer okozza. Kuka az állóképességem mióta szedem. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95066 üzenetére
Köszi! Végül a 7 órába is belefértem, ha ma már nem eszek semmit. Egyelőre nem vonz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95043 üzenetére
Ma összejött 13-ig nem ettem leszámítva a reggeli kávét. Nem is voltam igazán éhes, csak a vége felé.
Nincs igazán mivel mérnem, esetleg mérleggel meg tudom nézni, hogy 80g az mennyi.
Én óránként szoktam enni valamit, ha bringát rendesen megküldöm. Legalábbis úgy rémlik, de már régóta nem tekerek. A 3.5 óra soknak hangzik. Futásnál is olyasmi idő, mintha frissítés nélkül akarnál letolni egy maratont. Nem igazán szokott összejönni. Én 27km-t próbáltam meg egyszer nyáron frissítő nélkül. Ott az utolsó 1km-en majdnem összerogytam, már a kocogásra 180 volt a pulzusom, úgyhogy muszáj volt sétálni. Azóta viszek legalább vizet.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #95032 üzenetére
Én 3 részre osztanám legalább, de minél több kisebb adagra osztod, annál könnyebb a gyomornak. Régebben csináltam, hogy lefőztem a lencsét, aztán óránként ettem néhány kanállal, amikor megéheztem, közben meg ott volt mellettem. Akár így is lehet, bár valaki ragaszkodik a szertartásokhoz, hogy odaülni az ebédlő asztalhoz, beszélgetni, stb.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #95017 üzenetére
Szerintem az lehet a trükkje, hogyha visszafogja magát az ember, és marad a kisebb evéseknél, akkor jóval kevesebb kalóriát visz be.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94998 üzenetére
A tejet nem bírom, rizstejjel szoktam és 1kk cukorral, de az utóbbit el tudom hagyni. A rizstejből 100mL 61kcal. Talán annyi még belefér. Na ez jó hír, köszi!
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94994 üzenetére
Nekem nem jött össze a tervezett délig koplalás, elcsábítottak. Igazából nehezen megoldható a semmi, mert erősen kávé függő vagyok. A kaját még kihagynám, de a kávét már nehezen. Marad a 16 helyett a 14 óra, ha ma már nem eszek. Majd jobban utána olvasok a témának, hogy milyen időbeosztást érdemes csinálni.
Péksütiben nekem a bolognai párna a gyengém. A zöldségeknek én is örülök.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #94985 üzenetére
Nem profi versenyekre gondoltam, hanem amatőr versenyekre. Futottam pár ilyennel, akik síkon nagyon jól bírták, aztán jött az emelkedő és mind lemaradt, mert arra nem edzettek. Szerintem nem pusztán erő kérdése, hanem izom memória is, hogy ki mennyire bírja az emelkedőket.
Szerintem meg de, ha minden edzésen megvan a 10. Sok kicsi sokra megy.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #94969 üzenetére
Ilyen emelkedőnek sprint ameddig bírod, lefele kocogás, amit érdemes legalább 10x, hogy valami haszna legyen. Nem csak a sebességet tudod így növelni, hanem jobban bírod majd az emelkedőket. A versenyeken a pestiek rendre el szoktak vérezni az emelkedőkön, mert edzésen csak síkon futnak. Lépcsővel is lehet ugyanezt, csak az kényelmetlenebb valamivel. Ha van ennél is hosszabb emelkedőd 2-500m, akkor azon lehet gyorsan felfutni ameddig tüdőből bírod, aztán ha már meg kell állnod, akkor onnantól vissza kocogás. Ebből elég 5db egy edzésre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94942 üzenetére
Én bepróbálkozok ma a 12 órás időkerettel. Még 5 óra koplalás reggeli előtt/helyett.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #94937 üzenetére
Szerintem mindenki meg tudja találni azt a módszert, étrendet, ami működik neki.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz SpaceKombajn #94932 üzenetére
diéta = étrend, életmód váltás = étrend + mozgás, fatal error.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94921 üzenetére
Köszi! Merre lehet megtalálni, vagy mit takar a csoport tagság?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94909 üzenetére
Nem kell foglalkozni a negatív gondolatokkal. Mindig csak a következő lépésre kell figyelni. Ha kényelmetlen, akkor lehet stílust, technikát váltani egy darabig, amíg az is kényelmetlenné válik. Nálam így megy. Az eléhezés inkább úgy jön, hogy érezhetően nincs energiám futni. Ez ritkább, mert a frissítőpontokkal, gélekkel, stb. meg lehet előzni, illetve könnyen kezelhető. Inkább az szokta betenni a kaput, hogy túlmelegszem, olyankor először csak elkezdek fázni 40 fokban, utána meg már kóválygok, ha nem sikerül vizet találni. Mondjuk most ezek nem veszélyeztetnek, mert örülök, ha 5k-t lefutok. Elkezdtem diétázni, hátha a súlyon múlik. Jó lenne valahogy áttörni ezt a határt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Tegnap úgy aludtam el, hogy azon agyaltam milyen a jó vezető? Aztán azt álmodtam, hogy katonaságban voltam, és a NASA órámat csesztettem futás előtt. Erre odajött valami őrmester, megfogta az órát, megpróbálta kettétörni, aztán fogta, eldobta jó messzire át a kerítésen. Mondom az egy 200.000 Forintos óra volt bakker. Nem érdekelte. Utána hívott, hogy menjek szemetet vagy moslékot vagy mit vinni. Ilyen krumpli héjakat. Mert hát nem agyalni kell meg számolgatni, hanem csinálni. Kicsit így képzelem el Tomot. Úgy látszik túlságosan elkényelmesedtem a NASA technológiával, és edzés vagy erősítés helyett mindig csak picsogok. A jó vezető meg gondolom példát mutat, bár erről vannak viták, hogy jó e, ha ugyanazt csinálja, mint a beosztottak vagy inkább csak az irányt jelöli ki nekik...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz werszomjas #94701 üzenetére
A Podiartot eddig csak dicsérték itt. A többiről nem tudok semmit.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest