Hirdetés
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Nekem közben ma kész lett a szülinapi 100k hét - igazából 8. napja minden nap voltam, igaz főleg laza/alapozó tempóban.
7 nap/7 pár cipő ment: Deviate 2 WTR, Endorphin Pro 2, Endorphin Speed 2, Velocity 3, Mizuno Wave Rider, TNF Vectiv Pro, és ma felhúztam a Takumi Sen-t egy kis tempóra - 10k PB lett belőle ("kvázi"-PB, a valós az ből fél perccel-el jobb, csak a 10k verseny amin futottam kb. 100m-el rövidebb volt - viszont az verseny volt a végén meghalással, ez meg Z3/Z4 tempó egy 19km-es hosszú futásban )
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Nekem közben megy a tavaly hagyományteremtő jelleggel elindított szülinapi 100k hét.
Eddig 53k 3 nap alatt, a mai 14k extra laza.
Annyival színesítem most hogy minden nap más cipőben megy. Eddig volt Deviate 2 WTR, Endorphin Pro2 (tegnap adta), Endorphin Speed2. Illetve tavaly szabin voltam, most munka mellett megy.Akkora szél van egyszer-kétszer majdnem elborított, a szembeszeles szakaszokon meg szinte dombfutás jellege lett a dolognak.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Közel 40k lett a hétvége... gofrit sütök vacsira
-
Alg
veterán
válasz tomcica #103219 üzenetére
Most a télen még elkoptatom a két Pumát aztán felhagyok a márkával, nem jön be a kialakításuk valamiért... plusz a Speed2 is elszaladgál még párszáz km-t szóval ráérek. Kb. tavasszal/nyár elején lesz aktuális valami daily trainer amiben lehet ~félmaraton iramos tempókat is futni.
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #103208 üzenetére
Én inkább az SL2-t vadászom akciósban - kis szerencsével feleannyiért tudja ugyanazt, és az a műhype amit az Adidas az Evo SL köré pakolt a korlátozott elérhetőséggel meg a sorsolással... megérdemelnék hogy rájuk rohadjon a készlet fél év múlva. Annyira azért nem különleges cucc.
150EUR-s árkategóriában meg egyértelműen Novablast 5, azt kapni is lehet.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #103100 üzenetére
A sárga az amit linkeltél. a halványzöld meg ez lesz.
Takumi 10 nekem is nagyon bejött. Illetve ma reggel én is fájó torokkal ébredtem, remélem nem lesz rosszabb
-
Alg
veterán
Ha valaki lemaradt a multkor a Takimi Senrol, a heten erkezett a Boraros outletbe Adios 8. Meno narancssarga es kevesbe meno halvany limezold szinben, meret egyelore van boven. 36ezer.
SL2-t vadasztam volna, ennyiert abbol vennek is
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
Ne is mondd, pár éve még volt évi 5000km bringa és némi futás, idén lesz 2000km futás és... talán 500km bringa összesen, pedig a bringát jobban szeretem, jobban ki is kapcsol mint a futás Igaz ott ha kimegyek akkor minimum 3 óra kell neki, de gyakran egész napos történet.
kuntics: Igen, most nem tudom biztosan miket implementáltak az instinct2-be, de elvileg az aktuális training readiness/training statusz alapján változtatja a dolgokat. Az elején valószínű sokáig csak egyforma alapozó edzéseket ajánl majd, de ez rendben is van.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz kuntics #103034 üzenetére
Ha folyamatosan használod az órát, azaz látja az alvást, stressz szintet stb. akkor egyszerűen állíts be egy márciusi 5k versenyt 30 perces időcéllal és csináld a napi ajánlott edzéseket. Szerintem ez jobb mint a Coach, az amolyan első próbálkozás volt valami személyre szabott edzéstervre.
Egy VO2max teszt esetleg nem árt az elején."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz HKorn #102924 üzenetére
Na jó nagy probelt lavinát indítottam el
Amúgy én a méretezés alapján S-eset lendeltem, kézbevéve fogalmam sem volt hogy fog ez rám feljönni, de fevéve már ok, nem szorít de stabilan tart, legalábbis így "szárazteszt" alapján...
-
Alg
veterán
válasz HKorn #102852 üzenetére
Rosszul nézed, nála a laktátküszöb a 100% nem a max pulzus.
Anno februárban rendes szurkálós laktátteszt után nekem ezek lettek belőve edző által, szintén laktátküszöb %-ban:
Z1: -80%: - 125
Z2: 81%-87%: 126 - 137
Z3: 88%-95%: 138 - 150
Z4: 95%-100%: 151 - 158
Z5: 100%+: 159 -[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HKorn #102814 üzenetére
Puma VN3 - 45EUR.
Elvileg EU-n belül mindenhova szállítanak."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Meg is jött a Snowleader akció, 20% mindenből: WHITE20
#102753tomcica ilyet én is szoktam, meg a lépcső szélén csípőemelést is. Erősíteni a külső farizmot, mert egy pici crossover gait-el futok...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #102735 üzenetére
Idén februárban a laktátteszten futtattak velem egy utolsó utáni kört (1750m), ott 178-ig sikerült feltornászni és emlékszem mekkora küzdés volt vele, szóval nem hiszem hogy sokkal 180 felett lenne amit max-max ki tudok futni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Tettem egy próbát ezzel a gyorsuló intervall edzéssel...
LTHR:157
3k oda -> Z2
3k @ 150BPM (5:00) -> Z3 teteje
3k @ 155BPM (4:45) -> Z4 felső része, éppen LTHR alatt
3k @ 161BPM (4:25) -> Z5
3k vissza -> Z2Kicsit túlöltöztem, azt hittem hidegebb/szelesebb idő lesz. Az utolsó 1,5km-ért már azért dolgozni kellett, de nem volt meghalós, talán egy erős 7 - gyenge 8 a tízes skálán.
Meglepően jól esett (nem közben, hanem miután hazaértem ), egészen felfrissültem tőle Szépen végigzongorázta a zónákat.
-
Alg
veterán
válasz bandus #102699 üzenetére
Jelentem a Leki is tök hasonló, legalábbis az enyém. Legközelebb összemérhetjük . Ki kellene próbálni mennyire zavaró, mert én is attól félek hogy a magas+vékony testalkatommal nem működik ez a csípőre rakott botos megoldás olyan jól (hosszú bot+keskeny csípő/váll ). A Salomon mellényre viszont nem találtam még meg hogy lenne a legjobb felrakni hogy könnyen elérhető is legyen és ne is zavarjon. Ha a vállpántra teszem akkor nagyon fejnehéz és zsúfolt az eleje a kulacsokkal meg gélekkel megpakolva. Lehet a bothoz kapott zsákot kellene valahogy felapplikálni, a gyári "quiver"-hez hasonlóan csak ott meg attól félek nagyon ugrálna.
Apropó, Runningwarehouse-on lett egy Novablast 4 leárazás, még így is 115eur, de ritkán látni ezt a típust akciósan.
Compressport cuccokból meg Snowleader-en van kínálat, néha akcióznak is.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz fateless #102690 üzenetére
2 óráig nem szoktam semmit vinni, max. energiaszeletet, gumicukrot, 1db gélt - ilyenkor városban megyek, vizet tudok kúton inni.
Terepre van egy Salomon adv. zsákom ha sok cucc kell (nagyon le volt árazva ) - most viszont azon gondolkodom hogy jobb időben, ilyen rövidebb 3 óra körüli terepes körökhöz ahol tudok vizet venni (illetve versenyre, ahol van frissítőpont) kell-e a "nagy" zsák mikor csak fél liternyi vizet vinnék magammal meg pár gélt a kötelezők mellett.
Bár lehet hagyom egyelőre a dolgot, a rövidnadrágomon van beépített öv, csak a botnak/rajtszámnak nincs hely, illetve szerintem nem elég feszes...
-
Alg
veterán
Adidason elindul a blekkfrájdéj...
De nincs semmi érdekes, rakás Berlin maraton cucc, "lifestyle" alsópolcos futócipők...Esetleg: 2,5layer vízálló nadrág 84EUR (nem GTX, saját anyaguk, semmi technikai adat nincs róla)
Illetve futóöv féláron - ez így olcsóbb mint a hasonló dekás.Apropó futóöv - ki mit használ, ha használ? Egy fél literes soft kulacs + gélek + botok + kulcs, telefonhoz néznék valamit...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Gratula mindenkinek a hétvégi eredményekhez!
-
-
Alg
veterán
válasz tomcica #102610 üzenetére
Jol latom hogy ezek kb. 5 utessel laktatkuszob feletti hosszu tempok? Illetve van az “over under”, ezt bringan csinaljak sokat, resztav picivel kuszob felett, a “piheno” meg eppen picivel alatta.
LTHR februarban lett 157re merve, lehet jovo ev elejen elmegyek megint tesztre…
Max pulzus valahol 185-190 korul lehet talan."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
tomcica nem tudom ilyesmire gondoltál-e mint anaerob edzés, mindenesetre megpörgettem a takumi sen-t kicsit:
2 x 4 x 400m, közte 200m kocogás, a két szett között 800m kocogás.
Bőven gyorsabbak lettek 5k tempónál, az enyhe (0.5-1%) emelkedőn, kis szembeszélben 95mp körüliek, azaz 3:55/km, visszafelé inkább 86-88s, azaz 3:40/km.
5k tempó most egy jó napon olyan 4:05-4:10 körül lehet.Stamina görbe alapján ok lett, a szettek között visszaállt "alap" állapotra és az utolsó ismétlés 10%-ra vitte le.
3:40-es tempó körül pedig már bármilyen nagy lábon élek, pörgetni kellett a 180+ lépésszámot.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #102514 üzenetére
Holnap egy könnyű 45perc recovery tempó a terv, megnézem a helyi adidas runners futóklubot... Aztán jövő héten rövidebb résztávok amik ezen a héten kimaradtak, 400-ak meg 1000-ek.
Úgy tűnik amúgy a threshold tempósebesség most egész jól fejlődik, laktátküszöb felett viszont nagyon gyorsan elfogyok, a legfelső 170+ pulzustartományt meg szinte el sem tudom érni
-
Alg
veterán
Nem tudom mennyire jó ötlet ennyire erős tempóedzést tenni a hétvégi hosszúba, de a héten egyetlen nem túl erős tempóedzés volt eddig, azon kívül csak Z2...
-
Alg
veterán
válasz Napfénysüti #102454 üzenetére
A Peregrine mondjuk pont egy kicsit “elesebb”, konnyu, porgosebb cipo, lehet egesz napos turara valami jobban epitett, ultras terepcipot neznek. Kenyelem szempontjabol sokan dicserik az Altra, Topo cipoket (minimal drop, szeles labfej) erdekes modon mintha a turazoknal kozkedveltebb lenne mint a futoknal… Hoka speedgoat is turazos favorit.
-
Alg
veterán
Srácok, egy kérdés a hidegre:
Jóféle, vékony thermo felsőt tud valaki ajánlani? Magas nyakú legyen, extra ha van beépített kesztyű, és Decathlonos (van oda utalványom, még idén el kell használni)
Ezzel van valakinek tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Napfénysüti #102272 üzenetére
Spórolnit olvastam, mondom WTF
-
Alg
veterán
válasz tomcica #102251 üzenetére
Inkább csak próbálom visszaépíteni ami a nyáron 4 hónap fél-1/3 futásmennyiség miatt leépült
Amúgy meg, micsoda szexizmus megy itt kéremszépen fujj hát ez nagyon nem genderkonform, nehogy a végén... mi is a szó... cancel-özve legyetek?
Szóval melyik rekortánra kell menni?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nekem ma meglett a heti tempós km...
Volt kedden este egy 8x1000m 4:25-re meglepően "alacsony" pulzussal (Z4-ben maradt jellemzően), tegnap pihenő, ma meg egyben 6k 4:50-re, ez is kb Z4 közepén sikerült éhgyomorra kora reggel. A maradék meg laza Z2, illetve hétfőn extra laza volt mert a hétvége kicsit erősre sikerült (vasárnap pihenőnap helyett 25+k séta...)"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz sherlock82 #102224 üzenetére
Fun fact: a Fjallraven Classic, ami kb. ugyanilyen táv (110km), kicsit komolyabb ellátással (real turmat kaják), díjazás és útvonaljelölés nélkül (mivel vándortúra, nem verseny), hasonló nevezési díjjal megy (270EUR)
-
Alg
veterán
válasz sherlock82 #102221 üzenetére
Nice 100M : From 245€ to 280€
Nice 100K: From 180€ to 230€
Nice 50K: From 95€ to145€
Nice 20K: From 40€ to 60€+8% admin díj
-
Alg
veterán
válasz sherlock82 #102215 üzenetére
Ha a nagyon hosszú távok nem érdekelnek, akkor a Runaway is csinál egész jó versenyeket.
A szervezés rendben szokott lenni (szokásos parkolási problémáktól eltekintve, de az nem csak rajtuk múlik), illetve folyamatosan javul. Pályajelölés eddig nekem mindig rendben volt, és az útvonalak is tetszettek ahol eddig voltam (BRZSNY, BUDA, COLD).
Van éremmentes nevezés, extra ajándékok korai vagy 4 versenyes nevezéshez, célban kalács/palacsinta, jófej szervező/önkéntes csapat."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Utolso boraros/takumi sen update: csak 41 1/3 es 42es meret van. Noi osztalyon nem neztem.
-
Alg
veterán
válasz INTELligent #102027 üzenetére
Tübingen-ben mondjuk pont nem mutat egyet sem
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #102009 üzenetére
Köszi! Ha a svédországi túrázós dolgokra gondolsz, arra minimum jövő augusztusig várni kell Én már a havazást vátom, egy jó kis friss havas erdei kör már jól esne a lelkemnek
-
Alg
veterán
válasz bandus #102005 üzenetére
Detto, a napi átlag 1 óra/heti 6-7 óra nekem is ami nagyon max belefér ha nem jön közbe semmi - de közbejön, szóval inkább ilyen heti 60-65km környékére tudom belőni max az edzésmennyiséget most... főleg ha hétvégi hosszú terepes körök vannak, azzal gyakorlatilag egy egész nap elmegy.
-
Alg
veterán
Kipróbáltam a Takumi Sen 10-et... hát ez nem gyerekjáték kategória
400-akat terveztem de nem tudtam pontosan hogy csináljam, ráadásul tegnap különösen gyengén ment a futás (a szokásosnál 20mp-el lassabban és mellé 10-15 ütéssel fentebb).
Szóval nem akartam túltolni, lett 8x400m az 5k tempónál gyorsabban (4:10), közte 400m kocogás 6:00 körül, és raktam mindkét végére 1k 4:30-as tempót (kb. 10k tempó). Kicsit mintha túl könnyű lett volna így, a pulzusok is éppen csak laktátküszöb környékén lettek (LTHR 158) - vagy a résztávokat lehetett volna gyorsítani, vagy a pihenőt rövidebbre/gyorsabbra (tippre az utóbbit választanám, mivel inkább hosszabb távokra készülök).
A cipő nagyon bejön, nálam 5 perces tempónál van kb. az a váltás ahol van elég lendület és elkezd működni, onnantól szinte kéri a sebességet és mellé a megfelelő futótechnikát is. A fűzőt még szokni kell, 3szor kötöttem szorosabbra - ha úgy érzi az ember elinduláskor hogy túl szoros, akkor talán nem kell utána feszíteni Azért a 15k végére kezdtem érezni a talpam meg a vádlim. Egy erős félmaratonra még bevállalható szerintem, ha hozzászokik az ember.
Másik cipő téma: Szerintem nálam a Puma VN3 500km után nyugdíjazva lesz, egyszerűen nem jön be... valahogy olyan esetlen, nehéz féltégla érzés, ráadásul mintha a csillapítás is elment volna belőle, tegnap már fájt mindkét térdem 10k után. A felsőrésznél is kezd elengedni az egyik overlay ragasztása. Télen úgyis inkább a Deviate 2 lesz használatban, aztán átveszi a napi km gyűjtős szerepet az Endorphin Speed 2. Abban is van kb. 500k, de ég és föld a Velocity-hez képest, 1000-ig szerintem így el fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #101968 üzenetére
38k
SL volt még (az előző, v1) 18k-ért, annyiért az is megérheti."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz tomcica #101952 üzenetére
Igazából nem emlékszem, az rémlik hogy volt vagy 7-8 pár, egy 46 ami kicsi volt, egy 46 2/3 ami a szokásos Adidas méretem és jó lett, a többi meg kicsi 42-es és alatta.
-
Alg
veterán
Impulzusvasarlas level sok: volt egy takumi sen 10 a meretemben a Boraroson, elhoztam…. meg nem tudom mire fogom hasznalni, 5-10k versenyeket max evente egyet futok, palyara nem jarok… talan 400as meg 1000es resztavokra jo lesz, esetleg felmaraton versenyre de arra meg ott az endo pro2… ja, meg futotechnika fejlesztesre.
A szine mondjuk tetszik"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Peetta14 #101822 üzenetére
Én is küzdök néha vádligörccsel, nálam a folyadék/sópótlás hiánya hozza elő. Mióta arra kicsit jobban figyelek, sikerül megelőzni - legutóbb csak a 4 órás tavaszi terepverseny legvégén jött, de ott már minden mindegy volt, féltávnál már el volt rontva
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #101817 üzenetére
Ha erős stabilitás kell akkor a Pro2 tényleg nem a te cipőd hosszabb távokra Már a Speed-nél is érezni, de a Pro-ban konkrétan kényelmetlen nekem sétálni, annyira nincs támasztás belül/hátul (futásnál ok, nem sarokra érkezem)
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #101812 üzenetére
vágott végül gallyra,
Mármint gajraBocsi...
-
Alg
veterán
Kakaoscsiga fanoknak: 90 dekas croissant es pain au chocolat, szenhidrat toltesnek
-
Alg
veterán
válasz bandus #101715 üzenetére
Hat ha ez volt a rosszul idozitett szenvedos, akkor milyen lehet egy bombaforma? 1:34:xx grat itt is!
Maratonistaknak szinten gratula - en az utobbi 3 napban Parizsban gyujtottem tavot, gyalogos varosnezes + futasok szerintem boven 100k felett lett az osszes tav…
-
Alg
veterán
En is sotetben voltam futni
[link]Elotte napkozben volt “nemi” gyalogos varosnezes -> 42ezer lepes lett ma.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Kis cipőporno Parizsbol:
-
Alg
veterán
Boraros outlet: Van takumi sen 10 kb. 38ezerert.
meg valami meno szogest lattam aminek nem jegyeztem meg a nevet de baromi jol nezett kiPuma tema: nekem sima deviate van wtr verzioban, hat ez minden csak nem vizlepergeto… sot, az extra beles konkretan mint egy szivacs szivja magaba a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Runningwarehouse: Őszi kiárusítás - nem néztem végig az árakat, rengeteg cucc van - több darabnál extra 20% kedvezmény, megéri összeállni.
Szerk: végigpörgetve nekem semmi extra nem tűnt fel, mondjuk a millió Hoka verziót nem ismerem mi számít jó árnak ott...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nyaralás, betegség, szakítás, megint nyaralás, vissza melóba úgy hogy mellette két suli... kihagytam valamit?
Nem nulla futás volt, de kb fele-harmada a korábbi mennyiségnek
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Napfénysüti #101299 üzenetére
Van hogy egyszerűen elmegy a kedve az embernek - nekem kb. június óta most kezd csak újra megjönni a motiváció és a kedv a futáshoz
-
Alg
veterán
Szétesett az Xodus-om Finnországban (a felsőrész egyben, a talp is rajta, de alul a vízelvezető lyuknál hosszában szét van repedve)
Kéne valami könnyű, szellős, párnázott terepes. Ötletek?
-
Alg
veterán
válasz bandus #99428 üzenetére
Praterben járnak futóklubok is közös edzésekre. Ott van az Adidas Runbase is, nekik már régóta meg akarom nézni egy edzésüket, csak mindig a németórás napokra szervezik VCM hivatalos edzések is ott szoktak lenni.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz bandus #99237 üzenetére
Paywall
Amúgy az ábra tök jól néz ki de gyakorlatilag bármire rá lehet húzni - mivel az idők folyamatosan javulnak, gyakorlatilag bármilyen esemény időpontjára lehet olyan "given time barrier"-t találni aminek a nagyobb arányban történő áttörése pont arra az időpontra esik"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Én is nagyjából ennyivel indulok majd neki Észak-Svédországnak, szintén Exos 48
-
Alg
veterán
Úgy hallottam a Trail nem sikerült szuperül (jó, ennyiért azért nyilván megéri megkockáztatni), az Edge lett az igazi
46-os amúgy van még mindenből, de 1,5 év alatt nem sikerült széttaposnom a meglévő Speed2/Pro2 párost, szóval szerintem nem kell még egy Speed2 kb féltávnál jár, Pro2 alig bejáratós
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz stefyY #98534 üzenetére
Én is úgy veszem észre hogy a reggeli futások nehezebben mennek, magasabb pulzussal stb. De ez szerintem csak megszokás, illetve az hogy reggel jellemzően éhgyomorra megyek, este meg vacsi után 2 órával.
Viszont ha nagy nehezen ráveszem magam a kora reggeli futásra, utána nap közben általában jobban érzem magam, délelőtt legalábbis frissebb vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Mióta ez a meleg bejött én teljesen szétestem... jó kimaradt kb 1,5 hónapnyi normális edzés is, csak lötyögés volt... Májusig 200+km-es hónapok, június 62km összesen, július eddig 70km...
Jelenleg úgy kikészít egy laza tempós 10-15km is, hogy szerintem egy 2 órás félmaratonba is belepusztulnék.
Tegnap 6k laza + 5x60-70m rövid sprint közte séta/kocogás + 3k haza, a hazafelé 3k-n már nem tudtam a pulzust lent tartani, Z3 tetejét verdeste akárhogy lassítottam.
A nyáron szerintem próbálom megint elérni a heti 50-60km-t és amolyan mini alapozást csinálni szeptemberig, aztán meglátjuk. Célverseny úgysincs most.
Meg teszek bele több bringát, azt jobban bírom a melegben úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nem tudom vótemá, de Amazonon Prime days van, elég jó akció van pl. Garmin Epixre.
Budget kategóriában az Instinct 2 170EUR-ért is erős ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz bandus #98384 üzenetére
Jah, télen a szabi alatt nekem is meglepően fájdalommentesen jött öszze a 100+km egy hét alatt...
Normális esetben meg örülök ha 50 megvan, múlt héten meg csütörtökig valamiért (jó, lehet a napi 5-6 órás alvásoknak van köze hozzá ) olyan fáradt voltam hogy a lépcsőn alig tudtam felmenni, úgyhogy elengedtem a futást...[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
6:50es tempon volt olyan pulzusom mint marciusban 5:30on… reggel 10kor.
Nem csak a meleg, a para is utUTT az mazochistaknak valo, sosem ertettem, junius vegen 130km-t a gaton szinte 0 arnyekkal
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ragya update:
Múlt héten még nem erőltettem, volt két nagyon rövid laza futás (6-8km) meg egy két órás bringa vasárnap.
Mára virradóra már normális volt az éjjeli HRV, most kimentem futni este. Pulzus még magasabb nyilván, tempó sem az igazi, de legalább nem akart összecsuklani a lábam alattam és nem kívántam a pokolba az egészet, szóval talán lassan visszatérhetek a rendes edzéshez. Közel 4 hét kimaradt, de őszre csak visszadolgozom magam a tavaszi csúcsformára verseny egyelőre úgysincs semmi betervezve, csak egy 4,5km-es céges csapatbuli szeptember elején, azt azért jó lenne 4 perc körüli átlaggal letolni.Picit még köhögök, meg mintha icipici mellkas-fájdalom lenne erős kilégzésnél, doki semmit nem mondott rá. Igaz meg se hallgatta, csak labor volt.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #97339 üzenetére
Javítani nem fogják, ráfizetéssel lecserélik egy refurbished-re.
Ha más nem segít, érdemes megnézni az óra oldalán a kis lyukakat és megpróbálni kipucolni valahogy - az vezet a barométer érzékelőhöz.
-
Alg
veterán
Ma is voltam, egyel jobb volt... mondjuk csak nagyon óvatos 6k, de legalább a lábam nem volt kocsonya és nem kívántam a hátam közepére az egészet... a pulzust is sikerült értékelhető szinten tartani, de még messze vagyok az egy hónappal ezelőtti formától.
Felhős, kicsit hűvösebb idő is segített
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #97232 üzenetére
A Verity Sense tényleg nagyon jó cucc
Felkarra vagy könyék alá szoktam rakni, és befelé fordítva, ott kevesebb a szőr vékonyabb a bőr és közelebb vannak az erek.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Holnap megyek dokihoz általános kivizsgálásra, hátha mutat valami okosat a labor... Amúgy passz, foglamam sincs mi lehet mert jól érzem magam, csak a futókedv ment el kicsit az utóbbi hetekben.
-
Alg
veterán
Vernyák már múlóban, amiatt maradt ki most 2 hét, de nagyon nehezen akar újraindulni a futómű... VO2max is nagyot esett, training status strained, lassan rá sem merek nézni az órára
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Én tegnap reggel kimentem, modom jobb mint este...
Hát nem tudom mi volt, de kedv sehol a lábam mintha kocsonya lenne, pulzus Z2 tempón Z4-ben... hagytam is 8k után az egészet...
HRV is szar amúgy, "valami van a levegőben"Holnap reggel újra próba.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
+ én sima Fenix 7-et ma már nem vennék ennyiért sem, minimum sapphire-t, vagy Pro-t, illetve ha olcsóbban kell akkor 965/955/265/255.
A sima fenix7(/s/X) nem kapta meg a dual band GPS-t, az csak a sapphire verziókhoz járt.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nyomoreklotto update: egy hete covid szeru tunetek, estenkent eros szaraz kohoges, szar alvas, fejfajas, lassan ket hete nem futottam…
Most epp ossze akarok esni, semmi erom (kialvatlansag is kozrejatszik gondolom)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz SirRasor #96527 üzenetére
Most nekem is detraining van, volt egy 4 napos "nyaralás" amikor reggelente tudtunk volna menni futni de annyira szar idő volt hogy nem erőltettük inkább. Aztán sikerült valami erősen covid-gyanús ragyát összeszedni, most azt próbálom kiheverni... talán hétvégén már tudok futni egy keveset... (tegnap este még hőemelkedésem volt)
-
Alg
veterán
válasz bandus #96211 üzenetére
Vagy cipőre úgy általában
Akkor már valami maratoni nevezés pár nap nyaralással, csak hogy meglegyen a 42 by 42 - én utóbbira hajtok van még bő 4 évem rá.Endorphin Speed 2 amúgy kb. ugyanazt tudja mint a DN2, és még van bőven belőle ahogy látom - olcsóbb is.
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #96204 üzenetére
Nem elég nagyok a csíkok rajta
-
Alg
veterán
válasz Pttypang #96188 üzenetére
Nem rossz ár ez, dekás garanciával, boltba kirendelve ahol felpróbálhatod, járkálhatsz benne, nem kell oda-vissza postázgatni ha nem jó... főleg ha méretből is van bőven választék
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Faszi első maratonja...
... 3 órán belül...
... CROCS-BANNesze neked karbonlap meg habok meg szupercipők
A megjegyzéseken amiket kapott szakadok csávókám visszanéz... lenéz... "Fair play mate"[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Never79 #95637 üzenetére
Ha kicsit kalandvágyónak érzitek magatokat és kevésbé ismert helyre mennétek: egy hegycsoporttal arrébb a Schneealpe nekem jobban tetszett mindkettőnél. A fenn"sík" is jóval nagyobb, ha egyszer fent van az ember, hatalmas terület van 1500-1900m között rengeteg kisebb-nagyobb csúccsal, lehet kalandozni. Ja, és jóval kevesebben vannak mint a Scheeberg/Rax pároson.
Van egy gerinc 1200m-en amin keresztül át lehet jutni a Raxra, ha megunná az ember
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha már ennyire topic-cipő lett, kivittem ma az Endorphin Speed 2-t egy körre.
15k Z2, tettem bele 5x100m sprintet, vissza sétával, Z1-ből indítva, kb. 16-17sec-re sikerült futni.
Nem tudom tomcica erre gondolt-e a max sebesség érintésével, mindenesetre a Garmin már nagyon hiányolta a rövid anaerob edzéseket."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #95629 üzenetére
Tényleg - király, ezt is megúsztam
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #95617 üzenetére
Szokásos
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #95612 üzenetére
Le lehet szállni a Speed2 témáról, nem akarok még egyet venni, de még a végén rábeszéltek
Speed4 viszont nagyon érdekelne, milyen benne a HG hab[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest