Hirdetés
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103393 üzenetére
Amugy nem gondolkodtal meg az 1500 es 800m-es nyari versenyeken?
Az felrazna kicsit a sebessegedet, es a sebessegi allokepessegedet,arra osszel lehet 3-5K-ra uj szinten epitkezni.Mert akkor mar a 3:30-as sebesseg nem lenne semmi extra,nincs itt semmi latnivalo csak egy ujabb "nap a banyaban"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103389 üzenetére
A 30mp/30mp rendkivul jo a taktikai versenyekre havi egyszer barmilyen epitkezesbe elfer. Abbol idovel lehet olyat is csinalni,hogy 60mp 5K iram es 30mp 5K+15mp iram. Ossz mennyiseg egy Cooper (ergo 12perc) ami belefer tavolsag.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103389 üzenetére
Hanyagolni bizony
Neked innen majd az edzosebessegek ->
laza tempo 4:10-3:50 kozotti (hosszabb resztavok 2-3-4km osszesen 8-10km/edzes)
tempo 3:50-3:40 (800-1000-1200m-es resztavok 4-6km/edzes)
versenytempo 3:40-3:30 (200-400-500m resztavok 3-4km/edzes)sebessegre pedig 3:30-3:10 kozotti futasok (ezek ugye rovid 100-200-300meterek lehetnek 1000-1200m/edzes eleg)
mivel a fedetten domb se lesz,igy a dombra felfutast is le kell csokkenteni (ha igenyed van az ero ilyenfajta erintesere hetente par db belefer pl 5x rovid domb + 5x70-100m sikon,tehat elobb menjen a domb utana a sik sebesseg ha egy edzesen tortenik).
a dombot ki lehet valtani sulyozassal is deadlift,guggolas keves db nagy sulyok (ezzel azert esszel,ha eddig ilyen nem ment,akkor nem most kell elkezdeni ).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103385 üzenetére
Azert majd el kell meg a rajt elott dontened,hogy helyezesre futsz vagy a legjobb idoeredmenyre
Elobbinel sokszor gyerebbb eredmeny jon ki,de csak az ellenfelekre kell figyelni.
Utobbinal nyelgaz az elso lepestol az utolsoig,az ellenfelekkel nem torodve.A felkeszulesnel is figyelembe kell ezt venni,ha "csak" helyezesre megy az ember,akkor tobb tempovaltast is el kell,hogy birjon a 3000m soran.Ezt gyakorolni kell.
Ha az idore mesz ra,akkor pedig time trial-os 1500-2000m-es felmerok kellenek 2-3-4hettel verseny elott. Melegites ugyanaz,mint a versenyen.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103364 üzenetére
65-os vo2max-al lattam mar 9:50-10:10 kozotti 3000metert szoval ott van az alapod ahol kell is, hogy legyen.Majd a specifikus allokepesseg kell csak,hogy "le is tudja tenni" a rekontanra a mozgast az a test.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #103367 üzenetére
Én szeretek pörgetni.
A mennyire a sarkalatos pont, főleg meló után... Fáradtan "robotpilóta" módban, annak tudatában hogy másnap sem lesz sok alvás inkább nem.
Azért ma picit ment már, de igen ennyi lesz a hétre. Az ajtón kilépve már pörgött is az Endorphin PRO 2 300+ W ON... Legalább mozgattam a testet, a kilométeresben volt egy kis ujjhullám.
Nem volt olyan kellemes 73+ kilóval mint 70 alatt, de fel van adva a lecke.Holnap céges vacsi, másnaposan kis malackodás, vasárnap sütögetés és ezek kipihenése következik.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
éhgyomorral akart az lenni, épgyomorral helyett
totál igazat adok
Ugyanakkor én sem pörgetnék az év ezen szakaszában ha nem kéne őriznem a sebességet legalább még márciusig. Eskü nem értem, hogy miért nem lehet légkondis fedettpályás OB-t nyáron tartani és a szabadtérit tavasszal[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jimpo
senior tag
Nos, mivel a fórumon
van a ki 12 órában dolgozik így esélye sincs hajnalban üres gyomorra here-csaphodó edzést csinálni.
Így is 4 órakor kel, 6-18-ig dolgozik és 19 órakor fut amihez van ereje. A buszozással reggel egy félóra elmegy, plusz este körülbelül 40 perc. Vacsora 20 óra magasságában, majd alvás 21 óra után és kezdődik előröl. Bár szerencsére általában csak 3 napig tart, meg nem éjszakázik szóvalígy nem lehet biztosra venni
Mondjuk utána 3 napig nem kell a munkával foglalkozni.
Szerencsére az idei évre vége, tegnap zártam. A 12 órából 11 órát álltam, aztán persze fejlámpával futottam egy keveset. Nem is értem...
Az Álló képességi edzés legalább megvolt, eszemben sem volt az intervall. Bár jó lenne pörgetni egy kicsit a testet...
A csúcstól még messze vagyok személy szerint, de igyekszem. Gurulni mondjuk nem fogok.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
bandus
veterán
válasz xy.zsolt #103353 üzenetére
dejó, hogy mondod. szaloncukrot kell vinnem magyarországról haza
akarok venni egy karpántot, lehetőleg coros-t. de nem nagyon sikerül budapesten találnom olyan helyet ahol árulják. van erre esetleg tippetek?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
Lortech
addikt
válasz xy.zsolt #103321 üzenetére
Gonosz.
Meg ne bántódj, nem személyeskedni akarok, csak rajtad példálózok egy gondolat erejéig.
Te a kivétel vagy, akit a tanulmányokban kivennének a vizsgálati csoportból, mert anomália lennél.
Évtizedes sportmúlt, jó genetika és valószínűleg szerencsés epigenetika találkozása. A <1%-a a populációnak.
Bármi, amit csinálsz a jelenben vagy azért tűnik úgy, hogy működik, mert használ, vagy annak ellenére is - mert a meglévő alapodat nem rontja le annyira.
Nem amiatt érsz el eredményeket, hogy szívod a glicerines e-cigit, és az használ, hanem annak ellenére.
Nem amiatt tudod a súlyodat tartani, mert összeettél NY-ban mindenfélét, hanem annak ellenére - mivel az anyagcseréd van olyan állapotban, hogy elvisel némi verést.
És lehetne folytatni a sort. Egész biztosan sokmindent jól csináltál a múltban, és jól csinálsz most is, de ezért jó a tudományos módszer, hogy olyan megoldásokat találjunk, ami az átlag populációnál működik és a zavaró tényezőket kiküszöböljük. Könnyű abba a hibába esni, hogy ha valami működik nálunk, azt a tényleges mögöttes okok egy részhalmazának tulajdonítjuk, és azt általánosítjuk másokra is, akik viszont teljesen más alapokkal rendelkeznek.
A realitás az, hogy az átlagember, aki ugyanazt csinálta volna mint te egész életedben, valószínűleg nem lenne OB 5000m-en.(Én is kis túlzással annyit és azt eszem, amit csak akarok, pár hétig mindegy, hogy heti 20km futás és 4000 kcal zsíroskenyérrel és gumicukorral vagy normális kajával 2800kcal 40km futás és 3 súlyzós edzés mellett - ugyanúgy tartom a súlyom. De tudom, hogy nem ez az átlag.)
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #103266 üzenetére
Én csak egy ilyen fél edzést toltam, még lett volna kettő. Bele is kezdtem, de inkább elengedtem annyira nem ment...Az első munkarész átlagosan 5k/Copper teljesítményen pörgött, a második gyengébb lett...
Meglátszik nem nagyon megy a munka, csak a maszatolás és alapozgatás.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
run4fun
tag
válasz xy.zsolt #103251 üzenetére
Ne is mondd, ettől félek.
Apropó...olyan régen csináltam keresztedzést...
Kedden fent voltam Pesten, így kapva kaptam az alkalmon, hogy az edzőbával és a csapattal közösen edzzünk egyet. Hát...épp egy erősítő edzés volt, rengeteg combot megdolgoztató gyakorlattal. Nem kicsit érzem így 2 nappal később. Na de nem baj, teher alatt nő a pálma. -
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #103208 üzenetére
Én inkább az SL2-t vadászom akciósban - kis szerencsével feleannyiért tudja ugyanazt, és az a műhype amit az Adidas az Evo SL köré pakolt a korlátozott elérhetőséggel meg a sorsolással... megérdemelnék hogy rájuk rohadjon a készlet fél év múlva. Annyira azért nem különleges cucc.
150EUR-s árkategóriában meg egyértelműen Novablast 5, azt kapni is lehet.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #103210 üzenetére
Ugy remlik nem volt brutalis a kezdoar persze nem 100euro,de nem is 200+
Remelem meglesz a Rebel utod ebben
Jon a jo ido felbontom az utolso 14-es Kinvarat,azzal ki is merul a konnyu,puha,porgos cipokinalatom az agy alol.
Rebel V4 es ON Cloudsurfer jok,de kozepes tempoig,ha gyorsabb munka keretik,akkor neheznek es tulepitettnek tunnek.
Persze ott a Nike Rival Waffle,de az nagyon eles joszag.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #102414 üzenetére
Jol latod, a ket iranyba mas strategia kell . Hmm, mondjuk pont a nyugati iranyhoz stimmelne elmeletben az, hogy kesobb fekszel...De persze ez annyi mindentol is fugg.En peldaul amikor jottem vissza Kanadabol, akkor egyaltalan nem volt veszes a jetlag, mert annyira elfaradtam az utazas elotti napokban, hogy barmikor tudtam aludni .
Nem tudom, hogy mikor ittad a masodik kavet, de az este eleg red flagnek tunik, mert a koffein lebontasa akar 10 oraig is eltarthat (emberfuggo, van akinel azt hiszem inkabb 6 ora) - tehat mondjuk ha 10-kor szoktal fekudni, akkor ugy a 6 ora kulonbseg miatt az lenne hajnali 4, de akkor sem innek kavet este 6 utan, foleg hogy csak napi egyet szoktal. Mivel a szervezeted kevesebb koffeinhez szokott hozza, meg ha azt is erzed, hogy kell egy masodik, akkor minel elobb innam (mondjuk 2-4 korul). De itt a szamok reszemrol csak spekulaciok, mert nyilvan sok minden egyenfuggo - de azert remelem valamennyit segit.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #102404 üzenetére
Aterzem, az atallas eleg borzaszto. Es mindenki azt mondja, hogy a masik iranyba rosszabb .
Par tippet tudok mondani, ami esetleg segithet (tanulmanyt nem fogok tudni idezni, de amennyire jol emlekszem, mindegyik mogott van valami esszeru es tudomanyosan kimuatott magyarazat; na jo ezt podcastet azert linkelem ) :
- meleg furdo/szauna lefekves elott -> a megemelkedett testhomerseklet segit az elalvasban
- a NY-i ido szerinti reggel tedd ki magad eros (kek) fenynek -> ha minden lampat felkapcsolsz, az mar eleg tud lenni (NY-i ido szerinti este ennek a forditottja)
- probald meg az edzest/etkezest ugy idoziteni, ahogy NY-i ido szerint csinalnad
- nem tudom, hogy hogyan utemezed a kavet, de ott arra figyelj, hogy a koffein metabolizalasa sokaig tart (emberfuggo), nehogy az gatoljon az elalvasban
- en lehet azt is kiprobalnam, hogy alszok ~20 percet nap kozben (advanced version: lefozod a kavet es utana rogton elmesz lefekudni, lehetoleg sotetben; nem baj ha nem alszol el, csak relaxalj - a koffein hatasa kb 20 perc utan ut be)
- ne stresszelj ezenBlog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
run4fun
tag
válasz xy.zsolt #102359 üzenetére
Igen, nagyon sok futóklub volt kint, akik saját kaptafára támogatták a futókat. 0 frissítéssel indultam el, egyrészt azt hittem, hogy lesz a pontokon (így jár aki továb görgeti a verseny infókat), másrészt maratont már tudok menedzselni nagyjából vízzel és minimális tápanyaggal. Na de nem volt semmi probléma. Futottam, pacsiztam millió emberrel és a szurkolók is nyújtottak be frissítőket.
Kaptam banánt, csokit, gumicukrot, maurten zselét.
Apropó, ha valakinek mond valamit Kofuzi neve, kint volt 35 km környékén, nem is tudom hogy vettem észre a nagy tömegben. Rákiabáltam, egyből integetett.Köszönöm szépen mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
run4fun
tag
válasz xy.zsolt #102348 üzenetére
Volt ám, nem kevés.
Fura így olvasni, hogy run4fun, legyek csak Fecó.
Hihetetlen jó volt a feeling, nagyon odatették magukat a helyieket. Számos különböző negyeden keresztül mentünk, de mindegyik más hangulat fogadott népcsoporttól függően.
Nem futottam koppra a versenyt, írtam az edzőmnek is, hogy felejtse el, mert én itt most az élményt szeretném megélni és videózni, fényképezni...így is történt. -
run4fun
tag
válasz xy.zsolt #102342 üzenetére
Köszi mindenkinek!
A jó shop pedig a Manhattanban található Adidas Flagship Store. Nem tudom mikor tárazzák újra, így is csoda, hogy kaptam, pedig előtte nap mondták, hogy márciusig már semmi. De valószínű a maraton miatt ezen a hétvégén még töltik a készleteket. Az Maraton Expon 2 nap is kint voltam, mindig sold out. -
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #102328 üzenetére
Amig allando fejlodes tortenik (barmilyen kis lepteku is) addig neked nem kell heti km mennyiseget novelni plane amig nem kacsintgatsz a maraton fele. Ott viszont majd kell egy 100-120perces Z2 futas elsore,meg ha mast nem is valtoztatsz (egyik tempos napod helyett).
Utana sem kell 100km+ feltetlen,de majd ki kell epiteni a 120percben 60perc tempot,megpedig a tulso felen,amikor mar egy orat futottalThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #102311 üzenetére
Viszont nem kell fogga-korommel ragaszkodni a sub5 iramhoz,ha nehez nap van,es 5:10-et dob epp,akkor azon futsz,nem erdekes
A masik oldal,ha tovabb gyorsul es majd mar 4:40 kornyeket nyaldosod,az se gond,de ott mar figyelni kell,hogy eleg friss maradsz-e a workout napokra,mert azok nagyon fontosak.
A laza futas irama harmadlagos,de azert orulunk,hogy szepen epul az is.
Nalam vannak napok random amikor 4:30-on megy a laza,meg van olyan is amikor 4:50-5:10 kornyeke,nem is foglalkozom vele kulonosebben...pulzuslimittel csinalom van also es fele 135-145HR abba ferjen bele.
Ez ugye laza nap,full recovery napon <130 a HR.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #102289 üzenetére
Köszönöm Zsolti. Azért nevezem annak, mert intervallumnál belesétál az ember, vagy meg is áll bizonyos időre, a fartelknél viszont egy adott sebességre lassít. Igaz nem kell azt szabályosan megfutni, mint most én. Ezt nevezzük akkor hibridnek. Majd Tom megírja, hogy ez mi.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #102230 üzenetére
Vegul elcsabitott a sprinter csaj csapat,es bent edzettem a palyan.5x2km zonas felmero az en reszem. Valamint 5x400m @90mp nyulaztam nekik (200m setaval)
Nagyon szepen muzsikal a speed2,de hat eddig is azt tette az oreg rekontanon.Az utolso 2km veget fel szoktam kapni ott 2:55-os sebesseg ment a pulzust feltolta 188-ig (nyaron volt ilyen magas utoljara egyik hasonlo felmeron,de ott a meleg is rasegitett) ugy ereztem 190-ig siman elporgott volna,sot Legalabb ki lett kormozva,uccso 2km 6:55 lett,elso fele 3:34 masodik fele 3:21.@Intelligent - emelkedore sprint (vagy gyors tempo) 50-70meter is segit a lepeshosszon,meg esetleg lepcsozes,de magassagodtol fuggoen (es lepcsomagassagtol persze) 3-4 lepcsofok/lepes,szoval inkabb felszokeles az ebbol nem kell sok 3x 5-5 lepcso heti 1-2x
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #102196 üzenetére
Hajnalban jol ebredek,az beallt egybol,de este elobb alszom el (tegnap mar 8korul) szoval kihat rank az biztos.
Ha megfizetheto lenne felkoltoznek 2000m kornyekere,es ott elnek az adna
az oxegenszallito kepessegnek egy loketet.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #102166 üzenetére
Nalam igy nezett ki az elmult harom honap futas kapcsan (ebben minden benne van) - remelem a lepeshossz oszlop trendje megmarad, igazabol csak amiatt masoltam be a ket elozo honapot is, hogy latszodjon a valtozas. A szeptember utolag visszagondolva eleg arulkodo, hogy miert panaszkodott a sipcsontom.
tisn: sajnalom es jobbulast! Egyszer, amikor a bokam ment ki, nagyon megszenvedtem, hogy pont akkor volt stresszes a melo. Ha neked varhato mas stresszforras, akkor szerintem mindenkepp keress valami mast, ami kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
veterán
válasz xy.zsolt #102118 üzenetére
Kardoztam a szadvar trailen, megjott az altra torin5, ma meg kaptam
egy befutozuhanyrozsat a garminos terepfutasonmit felmaratont, meg mindig emlekszik a talpam a toltesen a bazaltkavicsokra a 80-rol jo az ln2 mindenre, csak szeresd a fajdalmat kicsit
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
run4fun
tag
válasz xy.zsolt #102058 üzenetére
Jövő héten csütörtökön megyek. Futok előtte az 5 km-es szombati versenyen is, de az csak nézelődős lesz. Valamint kíváncsi leszek, hogy az Adidas tényleg elérhetővé teszi-e ott az Adizero Evo SL-t, legalább két párat vennék, nagyon szexi surranó.
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #102064 üzenetére
Itt a kérdés az, ha valaki olyan gyorsan fut, akkor a lassú rostok hogy kapcsolnak be? Az már tempósnak számít, ami maximum kevert rost.
Ezeket az indiaiakat nézegettem, akik heti 150-200km-t futkosnak. Megnéztem az időket 7-8p/km. Ők hobbisták, csak van idegrendszerük lassan futni. Döbbenet, hogy napi több órát így lefutnak. -
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #102031 üzenetére
Jol tetted EZ az egyik fo jellemzoje egy profi modon epitkezo sportolonak. Ahogy a szolas is mondja: "Ne rugdosd a doglott lovat!" ez ide is ervenyes.
Mi a kicsikkel ugy szoktuk edzesen,hogy amikor hallom a legzesen,vagy latom a mozgasan (nem annyira dinamikus,pattogos,esetleg a felso test is gornyed mar le stb.) akkor meg szoktam kerdezni,hogy 1-10-es skalan hogy erzi magat,ha az 1-es a konnyed,a 10-es a megpusztulok. Tempos napon,ha 7-8-tol tobbet mond,akkor mar lassithat is,vagy fejezi
Kiveve verseny elotti elezesnel,ott bele kell menni.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #102004 üzenetére
xy.zsolt: ez most talp, nem boka, lehet pontatlanul fogalmaztam. Ettol fuggetlenul koszonom a javaslatot, ilyesmire magamtol nem gondoltam volna . A csipomhoz meg kaptam tuti tippeket egy szimpatikus topiklakotol .
tomcica: csak vicceltem a no-off-day kapcsan . Koszonom a tanacsot, akkor ovatosra veszem a format.
bandus: na en ezert veszem magamat mindig nehezen ra az uszasra. Tegnap is a brutto ido 2 ora volt, ebbol csak 1 orat voltam a medenceben, amibol kb 40 perc volt az uszas.
Nyaron szerencsere a triatlonok miatt muszaj volt menni. Nem is szerettem, hogy kb 40 perc volt az utazas oda-vissza - de igy most legalabb a 20 perc kevesnek tunik.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #101945 üzenetére
xy.zsolt: Köszönöm! Én a lehető legtávolabb raktam, de még úgy, hogy ne a bandázson legyen rajta, szóval az sem lehet sokkal több 10 cm-nél - megy is szélesebbre.
topmcica: köszi! A sarka nem egyenletesen kopik, mindkét cipőnél a külső oldal a sarokrészen jobban kopott.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest