Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103427 üzenetére
Ha heti 3x futassal kellene operalnom hosszutavra keszulve,akkor igy nezne ki:
egy laza hosszu 90-120perc (amikor maraton fele akarsz kacsintgatni ezt felemelni 120-150percre,utolso 30perc maratonos iram...par ilyen eleg verseny elott 2-3db, havi egyszer-egyszer)egy 20-40perc felmaratonos tempo,egyik heten fix pace,masik heten progressziv kb. maratonosrol-15K pace-ig (aki 1:25-tol lassabb FM-et tud,annak 30-50perc)
egy laza rovid 30perc + 10x repulo gyorsito sprint sikon es/vagy emelkedore
+ egyeb kardio mozgassal az alacsony zonat edzeni bringa,uszas
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #103427 üzenetére
Ez is nagyon szép terv. Látszik, hogy hosszú távra tervezel.
Zsolt : nem baj, találok másikat
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103345 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103316 üzenetére
annak vege lett, mire felgyogyultam.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103328 üzenetére
Kerdeztem a "nenit",azt mondta nem szereti a mackos pasikat...szoval tessen sajtreszelot faragni a pocakbol
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #103310 üzenetére
Egyik nap straván pont panaszkodtam a Z1-Z2-re szerintem azért ugrottam be.Més que un club!
-
Lortech
addikt
válasz Peterhappy #103311 üzenetére
IF felesleges azoknak, akik gyakran és sokat futnak, csak megnehezíti a glikogén visszatöltést következő edzésig.
Amennyit te futsz vagy épp Never79, normálisan funkcionáló anyagcserével, tudatos* táplálkozással a testsúly megtartása kéne komoly kihívás legyen, nem a fogyás.*Tudatos:
-időzítés terén: megfelelő mennyiségű CH edzés előtt és után _közvetlenül_, lehetőleg kevés fruktóz, zsír nélkül!!!
-minőség terén: alacsony szénhidrát, sok fehérje, sok zsír,
minimális cukor, liszt, gabonák, tészta, krumpli, feldolgozott élelmiszerek stb, különösen azon ételek fogyasztása kerülendő, amik CH-ban és zsírban egyaránt gazdagok.Példa nap (példa!):
-reggeli 7:00: 3 tojás, bacon, sajt, kaliforniai paprika, paradicsom, ruccola, jégsaláta, olívaolaj. (zsír és fehérje, minimális CH)-futás 10:00-11:00, előtte 1 banán, utána 1-2 banán, + opcionálisan 30g fehérjeturmix
-ebéd 13:00: grillezett csirke, sült zöldségekkel (cukkíni, padlizsán, répa), esetleg minimális rizzsel, bulgurral, főtt krumplival
-uzsonna snack 16:00, alábbiak közül az egyik:
-fél marék makadámdió, pekándió, mandula (nem túl sok CH, sok zsír, sok rost)
-1-2 kocka 85%+-os étcsoki (<10g CH, sok zsír, sok rost)
-bogyós gyümölcsök alma (közepes CH zsír nélkül)
-fél doboz túró citromlével vagy sajt (minimális CH, sok zsír, sok fehérje)-vacsora 19h: zöldség, saláta, hússal / hallal / sajttal / tojással (zsír és fehérje, minimális CH)
Ez még nem ketogén, és nem koplalás, csupa jó kaja, és nem húzza be a kéziféket a szervezet mellette. Az agy pár nap alatt átáll arra, hogy nem csak kakaóscsigából tud megfelelő mennyiségű kalóriához jutni...
Amíg a CH-t nem csavarjuk fel a többivel együtt, addig az adagok emelhetőek étvágynak megfelelően gyakorlatilag büntetlenül, CICO ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103316 üzenetére
Milyen poraz? Akkor mar inkabb GYOMORGYURU
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103313 üzenetére
hat januartol nekem is uj kör. ez a cirka ket honap kihagyas zabalassal egybekotve tuti felhozott 5kg-t, szoval azzal kell kezdeni. majd. addig meg bejgli es szaloncukor
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103313 üzenetére
ugy tuti futna.
ugy tuti fogyna. (ha esti futasig nem enne semmit, max utana )csak elirtam
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103311 üzenetére
Plusz az éhgyomorra történő futás/bringázás, bár az esetedben ugye nem megoldás, mivel csak este tudsz futni.
ugy tuti futna. multkor kiprobaltam, hogy elhagytam a reggelit (igaz este 10hkor meg ettem), nem volt veszes delig kibirni kaja nelkul. bar az nem 18h, csak 14. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103287 üzenetére
A kep csak illusztracio
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103274 üzenetére
tegnap meg futas elott kocogott egy 70 koruli emberke a varosban, rovidgatya polo + kesztyu komboban, asszony mondta irigyli rendesen, ebben a korban meg betonon tolja.
en meg mondom azert, hogy egyatalan fut, aztan delutan csak futottam en is
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103272 üzenetére
rajtunk kivul (asszonnyal voltam) 4 ember volt meg a rekortanon
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103180 üzenetére
-
veterán
Nekem mennyi randin mondtak mar, hogy a futas milyen kozossegi dolog, meg mennyi lannyal randizhatok onnan
Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #103182 üzenetére
tapasztalt ultrás ismerős mondja, hogy erősebb hosszú futások után egy gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító lefekvés előtt kell. Ha szenvedős volt a futás, akkor mehet kettő.
-
norby_42
aktív tag
Most már árult el, bölcs tanító, akkor mi a másik három szín?
(Tippjeim: ingyen vízhólyag, következmény nélküli gumicukor zabálás, képesség a bármikor elalvásra)Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #103140 üzenetére
Nono, azért nem szar az, ilyen kialakításút magamnak is ilyet vennék. Meg úgye arra a kis időre, ami el nem hagyják, minek drágább...
Eat pasta, run fasta
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103140 üzenetére
aztan veheted a draga hallokeszuleket
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103125 üzenetére
megnezzuk, johecc majd egy keddi focira a szerbekkel
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103122 üzenetére
Most sajnos naaagyon gatya a helyi fociklub keves gyerekbol meritenek,es nincs is meg az a nagy tuz,mint regen. 80-90-es evekben a helyi gyarak tartottak egy-egy csapatot,volt harom ceges plussz a varosi klub.Szinte heti szinten volt ingyenesen nezheto rangado. Szerintem az nagyon jot tett mindenkinek.Popularis volt,elerheto,es hetente volt eles csata.
Volt ismerosom jarmu hijan futva jott jatszani a szomszedos falubol kb 4km egyirany.Befutott,jatszott es hazafutott.Amig nem kapott otthon biciklit.
Viszont meselek egy friss peldat,van egy hetprobas lany,aki a futos reszet az edzeseinek velem csinalja plane telen. Van neki edzoje doboszamokra,es ugrosakra,meg a sprintre/gatra. A 800m viszont komoly fejtorest okoz neki,igy beallt velunk a telre.
Mult heten csinalta a 10x200/200m folyamatost,ami nekik kb az 5km-es tempo sebessegen tortenik (a 200/200m atlagosan azt a sebesseget adja) csak ugye 4km osszesen,cserebe valtogatas. Annyit mondott utana,hogy soha nem gondolta volna,hogy a futas ekkora mentalis energiat ker.Ebbol lathatod,hogy mekkora kenyelemben elnek,vagy milyen gyorsan meg tudnak valamit kapni es csinalni.Ilyen lett a mai vilag. Viszont a kozep- es hosszutavfutas pont olyan dolog,ahol a tehetseg csak egy ideig eleg,utan kemeny edzes kell,amibe a mentalis resz is beletartozik.
Mondtam is neki vigyorogva,hogy "isten hozta a DARALOBAN"
Amugy nem szivbajos leanyzo,nem kell felteni,siman csinalt nyaron olyan challenget,hogy 400m kitores 20kg-vel,piheno,400m burpee,piheno es 400m medvejaras. Valami instan latta,es kitalalta hogy megcsinalja. Mondtam is neki,hogy ha a nehezebb verziot szeretne,akkor forditsa meg a sorrendet medvejaras,burpee + kitores
Vegul meg is lett 50perc alatt (pihenovel egyutt). Szoval bevallalos.[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103122 üzenetére
mert ok kocognak amikor te versenyzel veluk
esetleg szigoruan szabott tempoval futnak (ha jol emlexem a gyereknek ilyesmik voltak par eve hogy x km y ido alatt kell)de amugy eleg gyorsak, meccseken lehet latni, vagy ha focizol veluk
-
norby_42
aktív tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103106 üzenetére
es ne ulj le a helyiekkel inni
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #103079 üzenetére
Nem futócipő ez, hogy elkopjon párszáz km alatt...
Eat pasta, run fasta
-
kuntics
aktív tag
válasz Peterhappy #103052 üzenetére
Domb? Emelkedő sincs sok a környéken Hogy miért ennyi a pulzusom azt nem tudom, de a 140 magas lenne? Nálam ez meg z2, azt hiszem 145-től van z3. De majd ránézek erre a pulzusmérő övre, de emlékeim szerint az óra is hasonlót mért.
sajnos rendszerességet biciklivel nem tudtam tartani munka miatt. Van, hogy 2 hét kimarad, majd utána 3 egymast követő nap is mentem. Futásra kevesebb idő kell, az még belefér 12 óra munka után is. Csak tavaszig kellene egy normális tempót összerakni. Vagy csak kell vennem egy görgőt z2-zni télre -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103044 üzenetére
7:40-es iramhoz bele kellene setalnom (mar ha kilometerben adta es nem merfoldben)
-
kuntics
aktív tag
válasz Peterhappy #103044 üzenetére
Sajnos biciklire sincs sok idő, 12 órás meló mellett van 3 szabad napom és akkor sem mindig tudok menni. Örülök, ha 2500km-t összeszedek idén. Persze munkába járas is van 2x20 perc. De ha eljutok, akkor 2-3 órás időtartamot szoktam menni (50-60km, 140bpm alatt, ami a z2 teteje óra szerint)
futás az okt végén kezdődött felváltva biciklivel időjárás függvényében. Heti 2, most már inkább 3 a cél, eddig a garmin napi javaslatok szerinti időtávon mentem (30-40 perc)
van külön kis magene pulzusmérő övem, sport közben az mér, nem az óra. Nem hinném, hogy azzal lenne a baj.
Ennél lassabban nem tudok kocogni, az már tényleg séta lenne. Sétából meg van elég, nem ülőmunkat végzek, kocsi híján meg mindenhova gyalog járok.
a 6:00-t még nem próbáltam, a tegnapi felmérő futáson volt egy 5 perces szakasz ahol maxon kellett futni, azt végigfutottam kb 5:20-as km-rel.
Kb 3 perc alatt felmegy a pulzusom 155-160 környékére,lefele nem nagyon akar jönni. Ettől függetlenül nem érzem fárasztónak, másnap semmi izomláz. -
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #103005 üzenetére
Hatalmas kalapemelés itt is
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103015 üzenetére
csinald csak azt, csak esszel, kisebb terheles/ismetlesszam/gyakorisag, helyseg vegrehajtasra ugyelve.
-
Never79
tag
Gratulálok!
A leírtak alapján jó irányba haladsz, hogy teljesen szétb*szd a tested, de végül is minek az neked . Flectorral futni
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #103008 üzenetére
az amugy mi, van rola diag? nehogy kinyird itt magad.
-
ígyvanferi
addikt
Szeretek ilyesmiket olvasni, hogy: "úgy voltam vele, 5km-t még kocogok", meg hogy "csökkentett tempó". Aztán kiderül, hogy ez azt jelenti, 20 km után az 5:15-ről egy minimálisat visszaveszel 5:30-ra és így futod le a maradék 40-et simán. És tudom, hogy ez nem is álszerénység a részedről.
Ilyenkor elszégyellem magam, hogy mostanában egy 5--7 km-es körre kimennem is nehézséget okoz. -
norby_42
aktív tag
nemnormális
Szép kör, egyszer körbefutom én is, de előbb a Tisza-tavat
Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
szeeep...amugy meg a december 15.-i versenyre vidd ki a gyerekeket bicajjal kisernek jelszo a regi:
"Mi baj lehet?!"ps: ja varj ez egy korozo? na akkor meg egyszerubb
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
oh vazze, grat
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #102912 üzenetére
Nagy kópé vagy, csak rádumáltál
Bár a Mordor túra viccesebb lett volna...Eat pasta, run fasta
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #102914 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm .
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #102912 üzenetére
Ez kb a strava challenge megfelelője annyi különbséggel, hogy érmet is küldenek?
A tracking mennyire macerás?
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #102879 üzenetére
Na közben addig-addig gugliztam, hogy találtam férfi méretben is black friday akciót!
Vietnam Coast Virtual Challenge
Választható, hogy 161km vagy 2052km-et akarunk-e megtenni.Kvázi postaköltség árban, 9.99$, hát annyiért eddig a legjobb BF akció, amit idén láttam.
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #102902 üzenetére
Írtam PM-et. Kulcsszó: 5/3/1 mószer.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102902 üzenetére
Leszedned a testsulyod minimalra,nagyot mennel combos terepversenyen
eros comb,minimalis felsotest ADNA@jimpo jol is nez ki az a kek Altra. Erzesre milyen,melyik masik cipore hajaz?
Sosem volt Altram pedig szeretem a low drop cipoket.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102893 üzenetére
Hallod kopik mar az en erom is,ez van...regen a testulyom duplajaval tudtam deadlift-et, es max mellet is (!)
Azert 90-95kg-vel deadlift megy 3x3db most is. 55kg vagyok per pillanat.
De amikor latom,hogy a sprinter tinilanyok 50-56kg-s testsullyal 100kg-s deadliftet tolnak,meg 80kg guggolast,akkor azert megnezem,hogy melyik oltozoben is pakoltam le a ruhaimat GEPEK
Mondjuk a combja egyiknek olyan vastag,mint a derekam ,es a felsotest erejuk messze nincs aranyban 30-35kg-vel melleznek.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #102802 üzenetére
Peterhappy: romlik a hulladék tűrő kepessegem és néha már pörgetek vagy azonnal törlöm. Amúgy óvatosan, mert elég sok minőségi címet is felraktam hiába nem sztárolták fel a filmet. Változik az ember
Tomcica: ma nem adta napom volt. Egyszerűen nem volt erőm a dombon felfelé, de azért nyolcszor megmasztam 33 szint 400-500 méteren. Ennek ellenére azért jött egy szegmens PB felfelé is. Na és mit szólsz a boka súlyomhoz
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102827 üzenetére
lehet inkabb berakom a gonoszt az agy ala dobozostul, ott nem fog csufolodni velem
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102757 üzenetére
Ha jol remlik ez:
[link]
nem tudom mi lett a sorsaEsetleg ez?
[link]
Nem fog nagy helyet,es also-felsotestThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
gorgo: gondolj arra, hogy a szobabicaj sokkal vacakabb
-
veterán
Nekem is ez az egyetlen gep, ami miatt fizetnek talan, de itthon lenne az igazi. Csak emiatt meg nem megyek terembe, ha minden mast megcsinalhatok itthon.
Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
Lattam egyszer egy kis kockat,kickstarteren,nem tudom mi lett belole...az minimal belteri evezogepnek volt tervezve.
Megprobalom megkeresni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102747 üzenetére
Evezes is tud segiteni,mobilizal is,es kondit is epit. Laza folyamatos easy row-rol beszelunk,ilyen 120-130-as pulzuson...nem cibalos 2K iram
Ja es a drag-et allitsd legkonnyebbre,nem kell akkora ellenallas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102747 üzenetére
abszolut nem baj ha pihizel kicsit. meglehetosen tultoltad ezt az evet
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102723 üzenetére
az sincs mar messze valoszinuleg
meg tobb szabadido -
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #102652 üzenetére
Köszi, kár, hogy ezt nem lehet váltóban csak könnyebb lett volna nekem is úgy
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #102637 üzenetére
Grat itt is! Nem a teljesítményt vitatva, az megsüvegelendő, de nekem ez eléggé agyament "verseny", hogy gyerekek, nénik, meg bácsik között cikázva az 1m széles se rekortánon...A karitatív cél szuper, de inkább utalok a sulinak, ovinak, mintsem itt elinduljak komoly szándékkal.
Studi - nagyon szép egyenletes tempót mentél! Profin kivitelezett futás volt![ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Nagy nagy gratula! Szép teljesítmény!
Egy gondolat: "Egy honapja meg 3:07es maratont jegyezhettem" - azért havi szinten egy ilyen csúcsterhelés (nem tudom mikor volt előtte az Ironman, de az sem annyira régen, ha jól emlékszem) azért erősen top szintet kíván felkészülésben. Azért talán nem az a mi célunk, szintünk, szóval szerintem semmi gond azzal, ha nem adja ki mindig a 110%. Sokat kivett az a maraton az biztos.
Más, voltam Siófokon, félmaratonon. Bocs, ha hosszú lesz.
Előzmények: kb egy hónapja valami nem teljesen kerek nálam. Semmi fájdalom, rossz érzés, testi tünet. Viszont a HRV-m a béka segge alatt, a nyugalmi pulzusom meg épphogy magasan, a nyári 45-46 körüli most már 50-51. Mentek az edzések, de futásban is jött ez a +3-4 ütem pulzusnál. A Garmin szépen le is húzogatta a verseny előrejelzéseim, és a VO2Max is csökkenő pályán van azóta. Stresszes volt az időszak, az tény, amit sikerült egy péntek esti szakítással megkoronázni. Így nemhogy nyugalomban készülhettem volna Siófokon este, hanem még ültem a kocsiban Pesten, és agyaltam, hogy kell-e ez nekem. De végül nekiindultam.
A pályát aki ismeri: ideális PB pálya, ha az időjárás is úgy akarja. Kicsit kanyargós, meg az eleje a tömegben nagyon szűk, akkor kell figyelni, de amúgy sík végig, a kanyarok inkább csak megtörik a monotonitását. Szeretek ott futni, főleg ha olyan az idő, mint tegnap. Ideális 6-8 fok lehetett, napsütés, árnyékban kicsit hűvös, napon tökéletes. Szélcsend. Egy rövidnadrág, vékony hosszú felső, fejen csősál volt az outfit, lábon meg Adios Pro 2.
A terv: 1:40 alá menni. Korábbi PB-m 1:43 körüli, amit szeptemberben, a felkészülés alatt javítottam 1:42-re egy jól kontrollált versenyen. Így elég magabiztos voltam, hogy tudom az 1:40-et. Használtam a Garmin Pacepro-t, 1:39:30 célidőt állítottam be egy enyhe negatív splittel, így kb 4:48-4:37 közötti tempókat adott, a vége felé gyorsulón. A készülődés, a verseny előtti időszak már elég nyugis volt, egy szolid bemelegítésre is jutott idő, ezt azért illett volna kicsit jobban megpörgetni, de elkalkuláltam magam.
A futás: a második zónából (4:30-5:00 tempó) indultam, nem fogtak meg minket az első zóna után, így volt tömeg, kerülgetnivaló az elején. A Petőfi sétány szakaszon ráadásul figyelni is kell, fekvőrendőrök, mini járdaszigetek, csatornák, és ilyenkor falevél kupacok nehezítik az amúgy is szűk szakaszt. Ez persze egyből viszi a pulzust, de azért igyekeztem nyugisan végigtolni. A tempót kicsit túltoltam, az első 3-4km-en sikerült a célidőhöz képest 25mp előnyt összeszednem. De szépen lassan a tempóm összeért a Pacepro tervvel, de km-enként 1-2 további másodpercet azért csipegettem. Az első kör sima ügy volt. A másodikban, ~15km körül jött egy kis bizonytalanság. Úgy éreztem szétesett a mozgásom, mintha a lábaim nem is lennének igazán alattam. De a tempóra nézve láttam hogy nincs időveszteség, sikerült 1-2km alatt fejben is rendberakni a mozgást, és haladni tovább. A végére már fáradtam, de ahogy csipegettem a másodperceket a célidőhöz képest, úgy reálissá vált, hogy 1 perc előny is összejöjjön. Szolidan megtoltam a végét, így meg is lett: Garmin szerint 1:38:19, csip szerint 1:38:58. A különbség reális, mert az elején végig nagy íveken mentem, hogy ne törjön meg a tempóm a kanyarokban, ez viszont plusz m-eket hozott bőven.
A frissítést nem variáltam túl, az előző este eseményei miatt próbáltam hülyebiztosra venni, két fél literes szoftkulacs volt nálam ISO-val, így nem volt megállás a frissítőpontoknál. A reggelit kicsit túltoltam, így 2km-nél picit beszúrt az oldalam, de ezt párszáz méter alatt sikerült leküzdeni.
A Garmin szerint 1:38:3x volt a verseny előrejelzés, úgy érzem ez megint pontos volt, ha nagyon meghajtom a végét, akkor talán fél perc még lehetett benne, de így is azt érzem ez most legalább 99%-osra sikerült. Az első 18 kilométerben 6 másodperc szórás volt mindösszesen, negatív split lett a teljes távra nézve, és totálisan kifutottam magam.
[lStrava ink] -
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #102652 üzenetére
Gratulálok a teljesítményhez !
Én a hétvégén nem futok mert romon vagyok most is még a tegnapi meló miatt.
Holnap reggel indul a heti futás. kellemes 0 fok körül lesz az idő.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Chuck Norris
senior tag
Gratula az egész családnak!
-
tomcica
Topikgazda
Szoval mar ott tartunk,hogy a lanyok/nok tamogatnak be a celba
?!
Na mindegy,vaj ma a szivem = massziv gratula Neked is,es a tobbieknek szintenThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
nagy nagy gratula (nem is neked, toled ez elvart , hanem felesegednek, lanyodnak)
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102583 üzenetére
thx
-
Never79
tag
Hét közben én már nem ülök le futás után játszani, egyszerűen nincs kedvem, hétvégén azért játszom néha többet (max 2 óra, de már utána nem köt le). Dio 4-et toltam casual módban, de már a kieget nem vettem meg, nem is tudom, hogy meg fogom-e. A gépemre sem költöttem már jóideje. Baldur's gate 3-at néztem meg vanilia boltból (mielőtt megvenném gondoltam megnézem), de annál meg minimálisra kellett vennem a grafikát, úgyhogy elengedtem azt is.
-
tomcica
Topikgazda
Elsore ugy olvastam:
"gyujtsd az erot a fogyasra" - na mondom jol nezunk ki,a kenyszerpiheno alatt felhizik,de kozben energiat gyujt a lefogyasra,a viulag egyensulya fennmaradThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102576 üzenetére
ismerem,meg egyeb modokat is,de maradok a vanilla LOD-nal semmi resurrected (a ceges laptop ugyse vinne) semmi egyeb mod
sorceress fire+ice es kesz.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102576 üzenetére
ezekkel a modokkal ovatosan
tavaly decemberben elkezdtem az xcom: long war modot, es most par hete felbehagytam (kb. a vegjatek van meg), de mar eleg uncsi volt
most az xcom2: long wart kezdtem el, hat ez sem lesz rovid
(3 hete csak kondi, kb. a megorules hataran vagyok. "szerencsere" etkezessel* sikerul kordaban tartanom a depit.
*csak tomegelek a gyurashoz
es megjott a lidlis bejgli idoszak, meg a tescos szaloncukore is.)
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #102452 üzenetére
Köszi! A tiéd elég jól bírta akkor. Én annak a töredékét raktam bele az elmúlt egy évben, amióta megvan. Bár feltételezem, hogy a dual kevesebbet fogyaszt, mivel kevesebb dolgot mér.
Egyelőre még nem jelentkezett nyilvánvaló félremérés, mindenesetre készenlétbe helyezek csereelemet.#102460 Never79: annál már többet mentem vele azóta, hogy először jelzett, az biztos. Meglátjuk. Kb. egyébként olyan 160 óra körül használtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #102402 üzenetére
Szép
De már csak 10 sör, egyet ittam helyetted. Neeked nm tudom kakaóscsigára mi a váltószám
Eat pasta, run fasta
-
tisn
addikt
laza
-
tomcica
Topikgazda
Derek edzes
-
basta123
csendes újonc
válasz Peterhappy #102351 üzenetére
40év
86.5 kg
193 cm
49 a nyugalmi
nem tudom mennyire pontos, csuklóról mérve 190 volt a max -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102282 üzenetére
Konnyu legyen a lepesed,es elsore par kor eleg
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102293 üzenetére
thx
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102286 üzenetére
akkor mezitlab, legalabb leviszi a borkemenyedeseket
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102282 üzenetére
zokniban! fuss, szetszedi a borod a mufu.
(a zoknit is, csak az nem faj annyira) -
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102265 üzenetére
egyetertek. tul sok ideje van
-
tomcica
Topikgazda
Az se baj,ha szep
-
INTELligent
senior tag
Peterhappy, Never79: Nem is ertem, hogy juthat ilyenek az eszetekbe, alig van idom sportolni .
A felvetes jogos. Csak tul introvertalt vagyok + az sem segit, ha nem tudom, hogy jovore melyik kontinensen leszek .xy.zsolt:
-
Never79
tag
Bazz tényleg egy rugóra jár az agyunk, én is valami hasonlót akartam írni.
-
xy.zsolt
őstag
vagy inkább kettő
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #102254 üzenetére
Mért szerinted nekem milyen? Erdőben eset őzek, róka, macska. Bicóúton este max. 1 kerékpáros faszi, illetve néha kacsa. Velük azért nem sexelnék, de még a seggük se jó, pedig az őzek szokták mutogatni is.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102178 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102161 üzenetére
thx
szerintem igy hogy mar tudom, hogy semmivel sem terhelhetem egy het alatt remelhetoleg rendbejon. de majd a doki megmondja mi legyen. (o eleg jo tempoban tolja a futast, ossze szoktunk futni a ligetben) -
veterán
válasz Peterhappy #102135 üzenetére
Tegnap lasagne volt meg forro tea a befutonal, ma a babgulyas meg redbull
Everybody lies.
-
veterán
válasz Peterhappy #102130 üzenetére
Viztakarekossagi promocio resze volt, valami 300 darabot osztottak ki, hogyha nincs otthon ilyened, akkor kapsz egyet, nekem meg talan a miskolci lakasban nem ilyen van, de ki tudja, mikor jut el oda, max elajandekozom, csak vicces volt az egesz A babgulyas viszont kegyetlen finom volt.
#102131norby_42
Koszi, a frissitessel meg mindig szerencsetlenkedek, az a bajom egyedul talan.Everybody lies.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102060 üzenetére
dehogy, par napig most nem futok, max annyi. tegnap is turaztam egyet vele
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #101975 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek !
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #101966 üzenetére
Azt nem tudom hogy csináltad, de le a kalappal . Mivel tegnap olyan energikusan éreztem magam, estére kitalálta a csípőm és a combon, hogy akkor jöhet egy kis húzódás. Úgyhogy csak bringázás volt, de ott is rá kellett jönnöm hogy a hegyeket ismét szokni kell (de a könyöklő tetszik)
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #101966 üzenetére
Így is többet futottál eddig a héten a maratonod után mint én a bruttó 61km-emmel ( CD, WU, du koci, összesen) Én Max 73km-rel zárom majd a hetet....amiből 20k 7:00 körüli tempón ment ☝️....hogy szét ne hulljak idő előtt.
[ Szerkesztve ]
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101868 üzenetére
Kis pontosítás:
Hétfőn 0.-8.
Kedden 0.-6.
Szerdán 0.-9 Diákönkormányzattal együtt
Csütörtök, Péntek 2.- 7.
Ebben szétszórva azért van 7 lyukasóra, csak 30 óram van, de szörnyű leosztásban.És a kézi kedd, csütörtök 20:00-21:30
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #101868 üzenetére
tudom, fiam is hasonlo koru, 4 edzessel (ahova meg utazni is kell) + 1 meccsel. mindig faradt, este fel 8-kor er haza, akkor tanul. (heti 2-3x meg elmegy kondizni is) hetvegen ha nincs meccs, masik napon biraskodik, gyakran ket meccset is fuj. es heti 1-2x velem kispalyan is focizik.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #101854 üzenetére
Jah ez jó ötlet, amíg a VO₂max-om több mint a leélt éveim száma addig biztosan nem maratonozok
[ Szerkesztve ]
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101849 üzenetére
Sajnos relatív későn kezdtem, meg nem vagyok annyira tehetséges/nincs meg a sebességem az 5000-10000 méterhez, ellenben szerintem az állóképességem egész jó és bírom nagy edzésterhelést.
Matthieu Bonne nagyon érdekes, egy éve 131 km-t úszott megállás nélkül, most meg a 6 napos rekordot döntötte meg, brutál a csávó. Elvileg a 48 órával és a 10 napos/1000 mérföldes rekorddal is szemezget, de a 24 órára azt mondta, hogy az neki is lehetetlen. 2017-ben egy 4:15-ös maratonnal kezdett, 4 hónap felkészülés után. -
Never79
tag
válasz Peterhappy #101847 üzenetére
Badar Gergő érdekes lehet tényleg. Lehet rosszul feltételezem, de azért gyúrnia kellene ultra távú futásra. Más behatás éri az ember ha folyton fut mondjuk 8-10 h-n keresztül, mint az, ha közben van egy "kis" tekerés is. Állóképessége biztos meglenne hozzá, speckó munka kellene tippre fél-1 év.
Egyik srác 2x-es extreme man a környékünkről, most kezd el terepfutni, (UB trailen volt párban, az azért megviselte egy éve, ha jól tudom), készül a Szentlászló trail-re. Kíváncsi leszek mit fog alkotni.
A fiatalok meg csak fussanak sprintet, amíg olyan az izomzatuk, ultrát meg hagyják meg az idősebbeknek .
Szerk.: nem ismerek én sem sok versenyt, a hivatalos EB/VB távokat néztem, 50, 100 km, 6-12-24-48 ó 6 nap. DUV-n tényleg fent vannak az eredmények, rangsorolva.
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #101840 üzenetére
Nézd meg a DUV eredményeiket a hivatalos távokon, meg hogy hol tart a világ . Ne az UB/Sparthatlon-ból indulj ki . Vagy lehet mást gondolunk világszínvonalúnak . A VB/EB eredményeink az utóbbi időben talán csak Tominak volt 3. hely az is 2-3 éve, és a fiúcsapatnak egy 3. (ha jól emlékszem).
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #101821 üzenetére
Ultrafutásban kire gondolsz?
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #101807 üzenetére
A hetvegen kifutott noi 2:09-es maraton rekord utan mar nem is mondok semmit...fiu oltozot kezdem is lebontani,mar a noi oltozo marad
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #101817 üzenetére
Ha erős stabilitás kell akkor a Pro2 tényleg nem a te cipőd hosszabb távokra Már a Speed-nél is érezni, de a Pro-ban konkrétan kényelmetlen nekem sétálni, annyira nincs támasztás belül/hátul (futásnál ok, nem sarokra érkezem)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #101815 üzenetére
Neked a Speed2 kemény az aszfalton?....akkor Pro2 pláne 'gallyra' vág majd....pedig elvileg az való maraton távhoz (nem 0km-esen)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #101812 üzenetére
vágott végül gallyra,
Mármint gajraBocsi...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest