Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #97349 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény! Ha viszont mindig előjön valami, akkor az unalmassága ellenére rekortán futást csinálnám szint nélkül. Majd óvatosan egy-egy emelkedő. Lefelé nem terhelném. Tudom a terep jobb és változatosabb.
A bringán laza volt néhány csavar, ezért zörgött, tegnap visszakaptam, mentem is egy próbát. Tehát én is ilyen kombinált edzésen vagyok. Előnye, hogy nagyon jól rehabilitálja a térdeket is. Drukkolok!Pepe: ma közepes intervallum pulzusos, térd rehabos tekerés volt. 2 óra 56 km 1000 szint terepen. Őszintén? Elfáradtam Kemény terep volt és bele kellett állni a pedálba rendesen. Lefelé meg már görcsölt a tenyerem, pedig egyujjas fék van rajta.
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #97349 üzenetére
Hibrid edzes ->
Heti egy minosegi tempos futas (3-4km-rol indulva kiepiteni 8-10km)
Heti egy hosszu laza futas (90-120perc)
Heti egy 200m/200m-es nap (ha nem lenne gond akkor ez emelkedore menne es rovidebb)
Minden mas km gyujtes kardio keresztedes elliptikus,bringa,evezes,uszas ami elerheto (akar kombinalhatod is oket)
Heti 2x erosites,egyik teljes test altalanos,masik direkt lab.Ilyen hibridnel csak heti ossz edzesORABAN tudsz szamolni,annyira mas minden mozgas.Heti 8-10ora elsore szepen kiepitheto,utana lehet majd novelni.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Lortech
addikt
válasz itouchfan #91724 üzenetére
Terhelés != "terhelés".
Azonos lépésszámot feltételezve nincs kérdés, de azonos távot feltételezve is ilyen egyértelmű és vajon monoton növekszik a "terhelés" vagy van az extrémitásokon anomália? A konstans táv is gyakran elfelejtődik ezeknél az összehasonlításoknál. Mindenesetre ha van ilyen tanulmányod, szívesen olvasnám, köszi.
Nehéz lehet ezt mérni, mert vagy önbevallásra építenek, vagy méricskélnek, de ott leginkább az izületekre ható erőket lehetne vizsgálni, ami a terhelést jól leírja, viszont az nem egyezik meg azzal a "teheléssel", amiről én beszélek. Nem önmagában a terhelés az érdekes, hanem hogy az a terhelés milyen sérüléseket, fáradást okoz az izületekben, amit ki kell heverni és ez meg nagyban függ a formától, pl. attól, hogy hogyan érkezel, a természetes csillapításod mennyire használod adott tempón.Az se mindegy szerintem, hogy egy profi futóról beszélünk, akinek z2-z4 fél percen belül van és mindegyik tempót jó formával futja, vagy egy egysebességes amatőrről, akinek még ki se alakultak rendesen zónák, van 2 perc közte és z2-t 7 percre adná.
Thank you to god for making me an atheist
-
xy.zsolt
őstag
válasz itouchfan #91724 üzenetére
Azért abban van logika, hogy z4-nél a talp elsőfelén landolva ad csillapítást a lábfej IS.....amíg Z2-n futva ugyan, de sarokra érkezve ilyen nincs.....ergo nagyobb ütés éri az ízületeket....még úgy is, hogy a cipők csillapítása általában a sarokrésznél maximális.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
válasz itouchfan #91045 üzenetére
Nem annyi, csak elment az eleje nagyon. 4 perc lett volna az első is. 4.50-5p környéke a könnyű, a 4.40 már közepes, 4.30-4.20 a gyors. Az utóbbit csak egyszer futottam.
5 perc felett próbáltam már, de nem ment, talán a hosszabb lábaim miatt. Kényelmetlen úgy futni, mindig begyorsulok. Te ezt nem tapasztaltad magadon? Tehát, ha futsz egy lassút és észrevétlenül is elkezdesz visszagyorsulni az alaptempódra. Nálam mindig ez van. Azért köszönöm. -
SirRasor
addikt
válasz itouchfan #88587 üzenetére
Egyáltalán nem veszem zokon és tényleg a futásaim nem mindig a lehető legoptimálisabbak. Van, amikor jobban figyelek és van, amikor...egyre többször hallgatok podcasteket, amire jobban figyelek, mint magára a futásra. Az biztos, hogy zenével sokkal jobban tudtam koncentrálni.
Z2 teteje nálam a 156-157, csak most az beállítás alatt van. Max pulzus 191, ami szintén beállítás alatt van. 196-198 lehet a valós. Igazából ez holnap derül ki igazán, amikor 99% max terhelésen próbálom lefutni a 10k-t, tehát lehet meg is nyomom a vége felé, hátha elérem a 200-at
A tegnapi futás meg Z2-nek indult. Ha ügyes vagyok, akkor 155 körül tudom tartani. Viszont érdekes podcastot hallgattam és 10 percig figyeltem a pulzusra, utána meg már csak lazán, érzésre ugyanazon a tempón futottam. Sajnos ilyenkor elkezdhet felfelé kúszni a pulzus és hát nem vagyok tökéletes
Egyébként azért a Z3 se annyira vész: szakirodalom szerint ott átlagban ~70% szénhidrát energiaégetés megy, de én a Z3 aljánál voltam és nem a tetejénél, tehát azért ott még bőven zsírégetés is van, habár nálam az nem igazán számít.
tomcica thx, mindjárt megnézem a videót.
Lortech ezeket mind tudom; a szakirodalmat elolvastam régen hozzá és 2x évesen, konzisztensen, több évet végig is toltam úgy, hogy majdnem mindent be tudtam tartani.
Hol ment félre? A proteinbevitelt és az alvás részét nem tudtam odatenni. Ja meg a génjeim nem jók Ennyi.
De a futást legalább jobban *szereti a szervezetem. Ezért is kezd egyre jobban tolódni az edzés a futásra és az elmúlt 1 évben vissza is vettem az egyéb kondiból, de érzem, hogy nem jó irányba megy a szervezetem, úgyhogy most visszaállok a heti minimum 5 súlyzózásra/testsúlyos edzésre, még ha időben rövidek is lesznek.
EDIT: ja egyet kihagytam: anabolikus szteroid kellett volna és akkor van látható eredmény. Akinek rosszak a génjei, azok max szteroidokkal tudják felvenni a versenyt.Más
A könyvet nem tudtam teljesen befényképezni, de az edzésterveket 5k-tól 42k-ig lefényképeztem és megosztottam. Van benne az 5k-t leszámítva mindegyik távhoz tutibiztos és haladó edzésterv is egy kis extrával a végén:
ELMÉGY MA FUTNI?[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
parandroid
félisten
válasz itouchfan #86782 üzenetére
Jó, akkor most ugyanezt kérjük a garmintól... 40% elég is lenne...
Kis futás: tegnap kimentem a kellemes 13 fokban, sütött a nap, lengedezett a szellő, egy vékony hosszú ujjas felső elég is lesz, nem kell aláöltöző sem... Aha, 3 km után elment a nap, megjöttek a felhők, felámadt a szél. Kellemes hűvös lett, legalább gyorsjtottam, hogy melegedjek. Ma sikerült fájó torokkal, meg égő szemekkel ébrednem, szép munka volt, jár a vállon veregetés. Remélem, csak meghűlés, ma pihenőnap, sok tea, és tényleg próbálok nyugton maradni a seggemen...
Faszom, hogy ahogy öregszünk, már egy kis szél is taccsra tesz azonnal.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #86443 üzenetére
Írtad nagyon sok gyakorlatot csinálsz, de rendszeresen csinálod azt a féle nyújtását is, amikor ülsz és keresztbe rateszed a bokad a másik térdedre? Ilyenkor érzem, hogy ott nyúlik. A másik, ami nélkül nekem over, amikor a láb előre és a boka teljesen befelé fordít? Ez a talpról indulva nyújtja egész a fenékig. Nekem a 30 km után enyhén előjött, de ezek segítettek. Hátha...
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #86402 üzenetére
Teljesitmenyt nezve azt viszont tapasztalatbol ki tudom jelenteni,hogy egy jol "behangolt" futo inkabb feszes picit,mint tul laza kotesu
Az ilyen "perecbe" tekerem magam pilates es joga bajnokok kozul keves kerul ki hatekony futomozgassal.
Igy nezve egy tulnyujtott izom meg ront is a futasonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz itouchfan #86150 üzenetére
3 régi nevesebb terepverseny van Magyarországon, ugye az UTH, a Mátrabérc és a Piros 85. Ezek mind a bakancslistámon vannak, ebből ugye most a P85-öt ki is pipáltam.
Ahogy írtam szerencsénk volt az időjárással, csak a startban esett egy kicsit, aztán elállt, majd 11 felé ki is sütött a nap, de nem volt túl meleg. Dömösre le a Szőke forrás völgye gyönyörű volt, bár a rengeteg falevél miatt eléggé figyelni kellett. Dobogókőig teljesen jól ment, semmi gondom nem volt (36 km 1600 szint), a tervezettnél 10 perccel hamarabb értem oda. Ott jött aztán egy kis mélypont (semmi komoly, csak kedv annyira nem volt), s hiába volt jól futható lefelé szakasz, nem nyomtam annyira, amennyire lehetett volna szerintem. Kisördög azért itt belém bújt, hogy kiszállok 66-nál, de ahogy jött a gondolat, úgy el is hessegettem. Kopár Csárdára már jó kedvvel érkeztem (54 km 2100 szint), s készültem fejben a Nagy-Szénást megmászni. Riogattak vele, hogy nehéz, de nem volt gond, viszont a hegyről lefelé a köves, meredek részen kifejezetten szarul ment. Fáradtak voltak a lábaim, a bal lábam izomzata tiltakozott is (jobban terhelem sajna a betegség miatt), de végül még világosban értem be Nagykovácsiba (66 km 2500 szint). Ott gyorsan póló csere, fejlámpa felvét (mondjuk azt már Kopár Csárdánál magamhoz vettem), s indultam is neki az utolsó 20 km-nek. Aki ismeri a Mókus-kört az ismeri ezt a szakaszt is, csak ugye most visszafelé kell megtenni. Így sötétben, fáradtan már annyira nem volt jó, kicsit lassultam is, meg fejben itt volt a második mélypont (bár ezt se nevezném annak, mert hiszti, nyafogás, nem volt). Átálltam robot üzemmódba, s csináltam a dolgom. Julianna major (?) után Szépjuhásznéig volt egy komolyabb emelkedő, ott egy sporttárssal összeverődtünk, s egészen János-hegyig együtt mentünk. János-hegyre fel megint nem volt gond, mondhatnám élveztem is, viszont az a szenyó falépcső az Erzsébet kilátó mellett idegesített. Ekkor már a lefelék eléggé kellemetlenek voltak, fájtak, s jött még a sötétben a legköcsögebb szakasz, Budaörs felett szar meredek árkos, nagy kövekkel, gyökerekkel tarkított lefelé, ami szintén fájt. Itt csak sétáltam. A fejlámpám is kezdte megadni magát (hibáztam, mert volt pótlámpa kikészítve, de nem hoztam magammal a Kopár Csárdától), szóval tartalék üzemmódba kapcsoltam azt is + a Fenix 7 lámpáját kihasználva megoldottam a helyzetet. Végül csak beértem Budaörs határába, a végére megtáltosodtam, s 12 óra 31 p után jó érzéssel beértem a célba .
Pár megjegyzés még:
- erősödnöm kell a lefeléken, a lábaimat erősíteni kell
- fogynom kell, k*rva sokat, nagyon számít
- állóképességem tök jó, jobban éreztem magam most a végén, mint májusban a Szentlászló után
- frissítés jól sikerült, csak a végén hanyagoltam már el egy kicsit, erre legközelebb figyelnem kell (frissítés: óránként 2 gél + 6 deci iso (65-70g szénhidrát), pontokon banán + sajt, hogy legyen valami szilárd is a gyomromban + BCAA
- volt táblázatom a különböző szakaszokkal, de nem "magoltam be" azokat, nagy segítség lett volna, ha tudom kb. mikor jön a következő pont (nem mindegyik segítő tudta).Magáról a Piros 85-ről. Ismerősöktől tudom, hogy régen tényleg nagy presztízzsel rendelkező túra/terepfutó verseny volt. Most úgy érzem egy lehúzós rendezvény lett, amióta átvették Kimmel Péteréktől. A rendező külön kiemelte, hogy 1200 szalagot tettek ki a 900 helyett, de volt olyan rész, ahol nem volt egyáltalán egyértelmű merre is az arra. Csobánka után én pl. tudtam merre megy a piros, de nem arra vezetett a szalagozás. Későn regisztráltam nekem 35 eFt volt így. Kaptunk egy "faék" egyszerű érmet (fából van csak a széle fém), nem kaptunk pólót (annyira nem baj, csak ennyi pénzből lehetett volna...). A célban nem volt melegvíz fürdéshez. A frissítőpontok kínálatával nem volt gond, mindenféle jó volt, de a segítők nem voltak annyira aktívak. Csak a viszonyítás miatt Csanya UTH Szentlászlója is kb. ennyi, de kapsz fém érmét vagy hűtőmágnest, pólót vagy csősálat vagy karszárat. A crew meg ég és föld... de sporttárs azon mérgelődött, hogy az októberben megrendezett Vadlán 108-as távja 25 eFt volt, és az is jóval jobb rendezés volt, mint ez. Az időmérés nem volt a helyzet magaslatán, nekem 1 óra 10 perccel többet mértek, mint a valós. Ja a buszos transzferért külön kellett fizetni 2000 Ft-ot, nem fért bele az alap regisztrációs díjba... Gyönyörű útvonal, főleg szép időben, de magát a versenyt nem ajánlom senkinek ezzel a rendezéssel. Lehet nem is megyek már én sem vissza időt javítani, mert csak azért ennyi pénzt nem adnék ki.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz itouchfan #85840 üzenetére
En is vegeztem, a 6 perces atlag eselytelen volt, az elso 10k-n meg ment, de utana jott ket setalos emelkedo… gyonyoru volt az erdo.
Strava link: [link]
Gopro jott, ha vallalhato anyag lett akkor lesz video."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
xy.zsolt
őstag
válasz itouchfan #85818 üzenetére
Ettől még a mai 7k reco futás és a 20-20 fekvőtámasz után a megszokottnál nehezebben ment most a 6perc plank 🙂 Igaz ez mind délután történt 3óra leforgás alatt.... de kívánom, hogy esetemben is legyen úgy ahogy írtad. Normál esetben a futás délelőtt zajlik, minden más délután-este
[ Szerkesztve ]
-
-
Never79
tag
válasz itouchfan #85600 üzenetére
Ha nem lényeg az érem meg minden plusz frinc-franc, akkor szétnézhetsz a TTT naptárban is. De hogy ilyen korán előre meg legyenek hirdetve a versenyek/túrák azt nem tudom. Szerintem a vasárnap feltétel eléggé leredukálja a lehetőségeket. Nekem így elsőre 2 jutott eszembe. Hello Pilis Trail, Muzsla trail, de az mindkettő szombaton volt.
-
bandus
veterán
válasz itouchfan #85600 üzenetére
[link] ez egy jó oldal, amikor működik. sajna visszamenőleg nem lehet valamiért megnézni rajta melyik verseny mikor volt, a 2024-es naptár pedig még nincs kint.
szerk: illetve valaki említette itt még az itra race calendart, ezt is érdemes bngészni: [link]
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #85249 üzenetére
itouchfan: a szálkás alkatoddal fél év alatt simán túlszárnyalod az 5 perces 30k-t
Peetta14: akkor pihent lábakat kívánok Az időjárás necces lesz eső szempontból. A hr nálad nem tényező! Annyira alacsony, mint nálam regeneráló futásnál
Tom: Nektek is jó körülményeket! Hajrá!
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #85238 üzenetére
Csak óvatosan! Eszembe jutottál! A vak sötétben azért le lehet esni a tempóról, mert nem érzed annyira a környezetet. Nos 23km felett amikor történt egy ilyen, akkor izomból elkezdtem húzni és bizony ott már elkezdett fáradni az ITB körül. Nem volt gond, de már 2 órája használatban volt és éreztem rajta. Nálam nem a hr széthullása a gyenge pont, hanem a hátsó combok befeszülése, amik extrán terhelődnek a nagy tömegtől.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz itouchfan #85159 üzenetére
A Polar Ignite-on, ami feleségemnek van, szintén mágneses a töltő, de az egyben az adatkábel is. Mivel a Polar máig nem ugrotta meg azt a szintet, hogy telefonról lehessen az új órát beüzemelni, ezért ezen a kábelen csináltuk, ami természetesen megszakadt, így félig történt meg a művelet, aztán nem értettük miért indul újra 10 percenként az óra. Végül megoldottuk újra próbálkozással. De hasonló volt nekem anno az M430-al aminek nem mágneses töltője van, de egyedi csatlakozója, ami már a beüzemeléskor megszakadt, később rengetegszer volt hogy nem csatlakozott rendesen és nem töltötte.
Baromi jó órákat gyárt a Polar, minden más szempontból jó tapasztalataink voltak a márkával (Coros-al ellentétben például látszik, hogy futók is résztvesznek a funkciók tervezésében), de csatlakozóból egyszerűbb lenne egy sima USB-C, akkor kompatibilitás is lenne meg nem is csesznék el.
Szerk.
@itouchfan:
Jónak tűnik a Vantage V3 az alapján amit eddig tudni lehet róla, csak az AMOLED kijelzőt nem kellene erőltetni. Az Ignite 3-nál is az okozza a rövid aksi időt készenlétben (pedig GPS módban viszonylag jónak számít).[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #85030 üzenetére
Köszönöm, de én csak meg akartam mutatni, hogy átlagember miképpen tud fejlődni ( én soha nem voltam atléta, csak mozogtam vegyesen, kangoo, jumps, úszás, monti, futás, kondi ), aztán elbillentem a futás felé. Első körben térdes, majd ITB-s voltam, aztán külső talpél és szépen lassan megtanultam mi okozza ezeket, hogyan kerüljem el.
Tavaly pl. a folyamatos résztáv nem vált be, túledzettem, folyamatos tempón szenvedtem stb. Ezzel a sávos építkezéssel és a végén a kigyorsítással viszont jött az eredmény. Tom leírta, aki szeretné beépíti és építkezik vele Nem tudom kiverni a tegnapi versenyen Papi 03:40-en annyira könnyedén futott... Nulla erőlködéssel... Hihetetlen... Na persze itt azonnal kapcsolnom kell a reális célok kitűzéséreNever: ezekre a távokra ennyi szinttel nem is tudok mit mondani
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz itouchfan #84958 üzenetére
köszi
És jól gondolom, hogy a Margitszigeti Atlétikai Centrum
a legközelebbi, ami kimondott sportlétesítmény, kimért pálya, öltözővel, stb?[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #84768 üzenetére
Nehogy valaki magára vegye! Megy az adok kapok nálunk is!
Fut egy 04:00, de számára alacsonyabb pulzusos edzést, akkor megkapja a magáét ( lazsálsz, így könnyű edzeni stb. ) Meg ha versenyen is kienged a végén, mert nagyon szenved, akkor üdvözlöm a világomban stb.
Karod akkora, mint az ötévesemnek... Cserébe jön mikor edzünk már együtt jó lenne egy 60%-os terhelés, na meg a betegség osztás. Elvagyunk -
Chuck Norris
senior tag
válasz itouchfan #84462 üzenetére
A GPS -el teljesen meg vagyok elégedve, gyorsan megtalálja a jelet és olyan még nem volt, hogy elvesztette volna, a hosszúaknál mintha picit többet mérne. A csuklós pulzusmérésről meg tudok véleményt mondani, nem használom ezt a funkciót de akit komolyan érdekel ez a téma az gondolom úgyis mellkaspántot használ.
-
ígyvanferi
addikt
válasz itouchfan #84189 üzenetére
Nézd meg a Jászság Dinamikája Futónapot (Jászberény), október 21-én, van 7 km-es táv, egész baráti nevezési díjért vagy a Pápai SportcentRunt, ami október 28. és 5,25 km-es a rövidtáv. Facebookon több infót találsz mindkettőhöz. Nem ismerem egyik pályáját sem, de mindkettő síknak tűnik és nagyjából aszfaltosnak, esetleg murvás szakaszokkal tűzdelve.
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #82723 üzenetére
Ez remek hír a lábadról Én is nagyon szeretem az intervall edzéseket! Tudom, hogy lehet pörgetni és gyorsan vége is van Annyira figyelek, hogy 172 legyen a max. pulzusom 400 m gyors részen ( 185 maxhoz ). De most ez nekem még egy távolabbi lépcső, mert ez a "sávos" építkezés eredményes és másodpercről másodpercre faragja az időket. Ha elérkezett az ideje, értem ezalatt hogy pl. fix 04:30-at tudok tartani 70 percen át 86%-os pulzuson, akkor tervezek kigyorsítani. Utána új ciklus... A tömeg viszont beakadt 94-95 kg körül, mert kaja ügyileg "normál" étkezem, nem diétázok drasztikusan.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz itouchfan #82632 üzenetére
Itt megint esik, pedig mára már nem volt előrejelezve. 5-10 percig nem esik, aztán 15-20 percre megint… De akkor is elmegyek futni.
3,5 hétig szabadságon leszek. Remélem, lesznek szárazabb napok is.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #82352 üzenetére
Akkor a tegnapi edzes-menu jo lett volna neked is,ha szintes FM a terv ugye beszelunk konnyu tempo + konnyu emelkedo komborol (ez egy szett) koztuk laza regeneralo,majd kezdik ujra.
Amikor pedig mar kozeledik a verseny akkor mehet mas variacio akar konnyu emelkedo + eros tempo + piheno laza,majd vice versa eros emelkedo + konnyed tempo kombo.
Soot lehet azt is varialni,hogy az emelkedonel lefele van megkuldve felfele csak kocogas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #82122 üzenetére
Kemény teljesítmény, de a 2/3-a lement már Nyeléskor akad a cucc Amióta az mhn újrakezdte a gyártást kókusz-csoki, epres-fehercsoki 4500-4800 közötti áron beszerezhető. Ezzel a fehérjével büntetni lehetne!
A Berodual bár tágítja a hörgőt, növeli a pulzust enyhén, tehát amit oxigén felvételnél nyerünk azt pulzusnál veszítjük.tisn: ezzel a pogácsás történettel megleptél! Visszattolteni a raktárakat jó az. Nem kell nekünk se csirkemellen élni
igyvanferi: ez a cipő nagyon komoly! Te vagy benne Flash
-
törölt tag
válasz itouchfan #80921 üzenetére
A hagyományos módszerrel. Viszek időnként karórát, most főleg, mikor betegség kínoz és kitapintom a csuklómon. Egy előnye van még esetemben, az összehúzódások erősségét is érzékelem így. A tempót érzem, mikor kicsit emelkedik visszaveszek, vagy nő a pulzus erőssége. Mikor minden rendben nem szoktam nézegetni, csak nyomom neki, órát sem viszek.
-
SirRasor
addikt
válasz itouchfan #80787 üzenetére
Ne is mondd, a hőség előtt szerintem szépen tartottam és figyeltem rá.
Azóta ráálltam arra, hogy amit lazának érzek, azt kezelem Z2-nek, még ha Z3-ba kúszik is Tudom, nem szabad...Hi!King tudomásom szerint a 80-20 edzésidőre is vonatkozhat. Azaz ha pl.: csinálok egy hosszú Z2-es futást, amibe teszek pár intervallumos Z5-öt, akkor az is jó, nem?
Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
Sot,ha combos a heti mennyiseg akkor 90% laza 10% tempo/gyors is siman jo sot vannak akik felmennek extrem 95-5 aranyra es jol muzsikalnak,csak ahhoz turelem kell es fegyelem,hosszu idon at....utana meg jon az eredmeny
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Hi!King
őstag
A 80-20 nem edzésidőre hanem edzésekre vonatkozik. Azaz egy 5 * 1000/1000, 2*1.5 km bemelegítéssel és levezetéssel 100%-ban az intenzív rész és nem 50%-ban, ha csak a fele van savasodási küszöb felett.
Nyilván hobbi futóknál gyakran a 20% több mint 20%, mert nem tudunk annyiszor futni mint a profik (heti 12-13 edzés simán kijön nekik ha reggel is van edzés), de akkor sem edzésidőre számolandó.
-
SirRasor
addikt
válasz itouchfan #80781 üzenetére
Már megállt a fejlődés, úgyhogy muszáj lesz hozzányúlni.
Egyébként nem futottam számomra gyorsan: kb. utazótempóval mentem, csak most nagyon csalt a GPS (ilyen ritkán van FR745-el): 5:40 volt a reális, nem 5:20. Körről körre érezhetően hamarabb csipogott.Köszönöm az észrevételt; legközelebb sétálgatósat csinálok.
Azután meg legyilkolom magam egy brutális hegyimenettel, amilyet még sose csináltam. Lesz mondjuk 1-2 km bemelegítés, utána meg fel-le fogok futni a dombon egészen addig, amíg ki nem dobom a taccsot. Ha nagyon elfáradok, akkor csak az emelkedő szögét csökkentem oldalirányú menettel. Gépezet kikormolásnak gondolom ez is jó Meg legalább megtudom mennyi a max pulzusom.-Pepe- Páncélomat félretéve egy szál lenge futógatyában indultam a csatába
Most már annyira nem gond ez a fajta meleg, ha tudok közben inni. Majd 35+ fokban lesz vicces, amikor levegőt venni is nehéz.Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #80593 üzenetére
Oda jol hangzik a regi elezos edzesunk:
10x 400m tempon (kb FM iram szoval vissza kell fogni a lovakat) piheno koztuk 100-200m kocogas + kifutni az emelkedohoz (az a piheno kb 300m) es 10db rovid meredek emelkedore gyors kb 85-95% (lefele kocogas)
Ebbol ment 4-5 ismetles
Egyik edzes,amelyik utan setalva mentem hazaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz itouchfan #79425 üzenetére
Az MHN nemrég kezdte újra a gyártást és 5.700 Ft/kg volt akcióban kókusz csoki és epres fehércsoki. Még ha nem is egy scitec ízvilág ( ami manapság sokat romlott ) egy mennyei házi sütemény csodájával ér fel ehhez képest. Szerencsére egy kiadós futás után bátran eszem egy finom pékárut
Eszembe jutottál múltkor a 28 km-es eltévedős erdei kalandom alatt a jobb ITB kapott rendesen. Már-már kezdtem érezni. Teljes mértékben túlterhelés okozza nálam.
Hol tartasz most a futással 40-60 perc? Mesélted, hogy óvatosan térsz vissza.Danielsz a bokád?
-
parandroid
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest