Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Alg #85950 üzenetére

    Jó lett, legalábbis a hangulatot jól visszaadja.
    Ha már ígértem, illetve kaptam jóleső dícséretet, illetve ösztönzést is a beszámolóra, írok egy pár mondatot, bár Ladybug maratonja és Alg terep félmaratonja jóval nagyobb teljesítmény a szememben, és én is szeretnék majd távban felfelé lépni, amint a futótérdből kigyógyult térdem lehetővé teszi.

    Alg is leírta, hogy a körülmények tényleg parádésak voltak, szerintem a szervezés is jó volt, a célban valóban hiányzott egy kis frissítő, legalább egy limonádé/üdítő + gyümölcs, banán vagy házi süti jól esett volna. Az én tervem az volt, hogy igazából futok egy jól eső tempósat (amíg a térdem bírja) ezen a 12 km/380 szintet tartalmazó pályán, tulajdonképpen a hazai pályámon, ahol minden ösvényt ismertem, rengeteget montiztam és futottam már errefelé. A rajtnál ennek megfelelően nem akartam túlságosan előre állni, így kb 20-25 méterrel állhattam a rajtkapu mögött, ami mint kiderült később, hiba volt, mert sokan voltak előttem, akik lassabb tempót választottak a rajtnál, így beragadtam kicsit, aztán próbáltam előzgetni. Emiatt kicsit frusztrált lettem, ami azt eredményezte, hogy a táv első felében (6 km, egy kissé hullámvasutas szakasz - se komoly emelkedő, se komoly lejtő nincs benne, sok rövidebb fel-le igen) egy 165 körüli HR limitet akartam belőni, de ezt úgy 3 km-nél felrúgtam, mert egész jóérzések voltak. Tudtam, hogy a kellemetlen rész 6,5-10 km között jön, végig felfelé, amiből 2 km ilyen 7,5-8% környéki emelkedő, itt akartam előzgetni, gondolván, hogy a kevésbé jó helyismerettel rendelkezők elfutják magukat az elején és ez nem fog jól esni nekik. Na hát mivel a HR limitet nem sikerült tartani, ezért nekem se esett jól, de azért így is egy 4-5-t tudtam előzni az Erzsébet kilátóig vezető 3,5 km-es szakaszon (igaz, full limiten, 180-190 közötti HR-en nagyrészt), de nem tudtam hányan vannak előttem, fent mondták, hogy egész elől vagyok. A lejtő nem az erősségem, pláne nem ez a felül viszonylag meredek, lépcsős, köves, levelekkel borított pár száz méter, de vitt a hév, túléltem, aztán a maradék másfél km jól futható részt 4:00 környéki tempón sikerült abszolválni, az utolsó pár száz métert aszfalton pedig 3:30-on, ami jó visszajelzés volt, hogy bírják a lábak a gyűrődést. Lefelé azt hiszem még egyet sikerült előzni, így összességében abszolút 10. hely lett a 209 indulóból, és ami relevánsabb, a 90 férfi közül pedig 9. hely. Nem ez a lényeg számomra, hanem, hogy futottam egy jót, jóérzésekkel, gyönyörű helyen, jó hangulatban, de mindenképp egy pozitív visszajelzés, hogy az eddigi limitált edzésmennyiséggel is (min. 3, többnyire 4 futás/hét, amit a térdem engedett), aminek igen jelentős része alacsony pulzusos KM gyűjtés, heti egy résztávval kiegészítve, lehet egész jól felkészülni és számomra jó átlaggal kifutni egy ilyen óra környéki távot (1:03 lett nekem, hárman mentek be azt hiszem 1 óra alá, a többi 1-2 percen belül volt előttem). Folyt. köv, a cél a Naszály Trail M táv, 18 km/680 szint, aztán pedig Ensport Budai Trail Tél, szintén M táv, 17,5 km, 600 környéki szint.

    Jó hosszú lett, sorry, annak pedig :R :R aki el is olvassa. ;]

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák