Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
azt hiszem a hétvége tanulsága az lesz, hoyg széldzseki nélkül nem indulunk télen hosszú futásra, napsütésben és szélcsendben sem
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Alg
veterán
Nem láttam elsőre senkit, csak magamat az elején háttal A múzeumi fordítótól akkor hozták a drónt kifelé mikor odaértem
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
boygabi_
aktív tag
Milyen futócipőt ajánlanátok 10 max 15K-ig. Tudom nem nagy összeg, de mostanában ennyi van rá. Amiben elkezdtem futni egy Adidas Furamo. De ebbe már beletettem nagyon sok kilométert 2 félmaratont és azok felkészüléseit.
Mikor bemegyek egy üzletbe totál összezavarodok mit kellene venni. Nem tudom milyet. Minek jó az ára stb.
-
beltram
tag
Következő verseny?
Február 28-án a föld alá jön valaki?pace be with you
-
tomcica
Topikgazda
válasz gombi01 #12033 üzenetére
hallod nem az en vilagom ez a futopad,nagyon bizonytalan voltam rajta,nem ezen fogom megdonteni a rekordokat egyszer be is lendultem is "elhagytam" a szallagot,azaz elol mar a muanyag boritasra leptem,meg szerencse hogy nem szaladt ki a masik labam,meg nagyon rossz hogy a gyorsitashoz nyukalni kell (ha lenne egy ujjon elhelyezett taviranyito az sokat segitene azon h kihozza az ember a maxot,na de nem erdekes)
a teli felkeszules,ez a hibrid amivel kiserletezem nagyon ugy tunik,hogy durvan bejon,erzem is a lepesemen,a pulzuson,a faradason (szinte minden javult,nem csak egy-egy aprosag)
mas...
skacok gratula a kemeny idoben tolt versenyhez,az idoket ne is nezzetek,mi ilyenkor nem szoktuk,csak a pulzus es az bedobott erofeszites ami mervado,az ido ugyis egyedi (terep es idojarasfuggo) akar a jovo evben ugyanitt futotthoz se hasonlithatjatok,az mas hogy atlagpulzus mennyi es azon finomitani,hogy 170+ legyen vegig
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #12038 üzenetére
Ilyen körülmények között azért nem csoda, embert próbáló volt.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
concret_hp
addikt
Nekem nagy szar lett, 2 10en épphogy belül... nem éreztem az erőt, meg bokam is rakoncatlankodott párszor ...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Alg
veterán
Toltuk neki
Első 10k meglepően jól sikerült, óra szerint 51:30, eredménylista szerint 50:13 lett - a novemberi 1:47-es futásomon kerek 50:00 volt, de itt volt közben két domb, meg hó
15k már 1:20 környéke, már a lejtőket nem tudtam úgy megfutni; valahol itt toltam be a féltávos frissítőnél kapott gélt.
16-17k körül az utolsó domb után kezdte húzni a görcs a vádlimat. óvatosabbra vettem, frissítőpont után rendbe jött.
Utolsó 2k-n az a szembeszél nagyon nem hiányzott, meg a vasúti felüljáró semVége óra szerint 1:54:52, eredménylista szerint 1:54:38, összesítésben 129/554, korosztályban 22/47
HR AVG: 164, az utolsó kivételével minden emelkedőt végig futottam.Az időjárási viszonyokat és a pályát tekintve nagyon elégedett vagyok, nem nagyon hagytam benne semmit (talán az utolsó dombon tudtam volna jobban haladni fel és le is, ha tudok előzni), az utolsó 2k már nagyon nehezen akart elfogyni, és nem esett jól hazasétálni sem a metrótól
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
deicide
veterán
Kaposvár dombjai félmaraton.
Összességében jó volt, de borzasztó nehéz volt futni a pálya elég nagy százalékán.
Ezzel együtt 1:36 lett, kihoztam belőle a maximumot, abszolút 19. hely, korosztályos 14, közel 600 indulóból.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
sikerult tegnap felavatnom a cipot crossfit utan a futopadon (kint meg minden tiszta mocsok) 5K progressziv 18.31-re (utolso harom darab ezres megtolva 3.30-3.19-3.07 ugy ereztem siman ment volna 3perc alatt az utolso,csak nem mertem feszegetni a padon - mellenezel es repulsz is )
az elso lepesnel eltunt a cipo a labamon,mintha mindig is ebbe futottam volna,porgos,gyors...aaaa keeeesz
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Apropó, aki már ott van, tudna nyilatkozni a hóhelyzetről? Le van takarítva a "pálya"?
-
kolosanyi
veterán
Ketózisnak hívják ezt a folyamatot, nem feltétlenül rossz, van direkt olyan diéta, amikor ezt akarják kiváltani. A sok vagy kevés bevitel mindig relatív. Függ testtömegtől, életkortól, nemtől, fizikai aktivitástól. A futás nagyon energiaigényes mozgásforma, szóval előfordulhat, hogy kevés a beviteli értéked. Megoldás: konyhamérlegen leméred, hogy miből hány grammot eszel meg és a bevitt kalória, fehérje, szénhidrát, zsír értékeket hozzáigazítod az elhasznált mennyiségekhez. Ebben nagy segítség a Myfitnesspal (vagy a kalóriabázis, kalóriaguru stb).
-
gombi01
tag
(#12026) Alg:
én is szoktam érezni, amikor megállok pis@lniTéli Tihany 20km kipipálva! -3°C ban indult de kisütött a nap és a végére lett vagy +5°C.
Brutál jól futható volt, igaz az elején néha bedugult a tömeg miatt az egy nyomsávos részeken de ott meg mentem árkon-bokron keresztül, nem szarakodtam felraktam a szögest a cipőtalpra azt nyomtam ahogy tudtam. A 10km utáni részen már ritkán volt hó vagy jég ott lehetett menni.
Szép ez a Tihany meg kell hagyni !
Az egyik ellenőrzőponton mondták, hogy kb 1400 induló volt!!!hajrá mindenkinek aki holnap indul a kaposvári versenyen! TOLJÁTOK !
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Alg
veterán
Ti is éreztek néha fura ammóniaszagot futás után?
Előtte, nem ,de most télen nekem előjött, úgyhogy utánanéztem kicsit: elvileg azért van mert kevés a szénhidrát-bevitelem, és fehérjét kezd el égetni a szervezet.
Na most ezt nem értem, mert az étrendem döntő része tészta, rizs/burgonya, zabpehely meg hús. A maradék is gyümölcs, tojás, kenyerek, ilyesmik, szóval nem hiszem el hogy kevés lenne a szénhidrát bevitel
Vagy lehet hogy a reggeli futások miatt van, amikor még nem/keveset reggeliztem?
-
Alg
veterán
@Newboy911: még megnézem hátha találok BP-ről fuvart holnapig, ha nem, élek deicide ajánlatával és vele megyek Kápolnásnyékről
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #12020 üzenetére
Egyébként ha szeretnétek egy közös fotó erejéig összefutni Kaposváron, viszek fényképezőt, az adatlapon látható számon el tudtok érni.
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #12020 üzenetére
Ez végül is nekem jó, az időjárási nehézségek nekem dolgoznak. :-)
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Több forrás is megerősítette, Kaposváron esik a hó.
És akár 10-20cm is eshet. Jó kis versenynek ígérkezik, főleg az utolsó hegyről a lépcsőkön lefelé...
Viszont átértékeltem a versenyt, futnom kell, mert ott lesz Ladányi Timi, aki egyszerűen nem lenneszabad, hogy előttem végezzen és 1:32:00 alatt is fog tudni, az meg gyalogolva nem megy.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
bandus
veterán
nekem tetszik, ha a vivicitta után rendbe tudok jönni, akkor szerintem bevállalom vagy lehet, hogy csak ezt, nem tudom még egyelőre jó lenne tudni edzeni mondjuk. lehet hétvégén bevállalok egy naaagyon lassú, hosszú futást. egyre sürgetőbb már ennek a pulzusmérőnek a beszerzése.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alg
veterán
Vivicitta után egy héttel Fehérvárra valaki?
Egész jó kis rajtcsomagot tettek össze
-
-
Alg
veterán
válasz tomcica #12007 üzenetére
Jól látom hogy átlátok rajta?Gombi: WTF? Ezmiez te jó ég - egyébként nem is néz ki rosszul, csak azt a rugós talpat kellene kihajítani róla a csába
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
2 honap utazas utan megerkezett a karacsonyi ajandekom,ez A cipo,ehhez kepest minden mas csak xaros kinai gumicsizma
majd beszamolok rola,csak most minden tiszta sar felenk,a hazban azert futok benne majd egy kicsit,ha nem mas a folyoson azt az 5m-t
-
gombi01
tag
Megint egy szuper találmány
Enko running shoes"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Newboy911
tag
Nekem pedig tegnap megjött a Polar M400. Köszönet Algnak a segítségért.
Nem tudom mi volt tegnap de a polar szervere lassú volt. A szinkronizálás, pedig csak egy edzés volt benne szintén sok időbe telt. (Ez persze lehet a szerver miatt.) A futás hatékonyságot elég nehezen találtam meg benne. Azt gondoltam, egy grafikonon mutatni fogja a lépésszámot. E helyett a végére kiírta hogy 54 Elit.
De hogy valami jót is írjak, szerintem nagyon jól össze van rakva az óra.
A gombok, hátérvilágítás, GPS, rendben van. Majd a résztávozás beállítására leszek még kíváncsi. -
bandus
veterán
hat megvolt a futopados resztavozas, egy kiliket nyomtam, sorrendben: 5:27, 5:00, 4:45, 4:55, 5:15-re, nem volt rossz, de maga a futopad nem jon be aztan a mellekhelysgbe menet szembesulhettem egy jo kis felfazas tuneteivel, igy szerintem a het hstralevo reszeben pihenni fogok :/
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
Nekem fogalmam sincs általában a pulzusomról futás közben. Egyszer megmértem résztávozás után, akkor be is írtam, de amennyire közvetlenül egy max.-os 200 m emelkedő után sikerült, biztos nem pontos.
Ezek a 7-8 perc/km-es futások meg egyáltalán nem mennek. Nem is próbálom inkább, halálra unnám magam az első km-en. Na nem is futok 20-30 km-eket. Nekem kényelmesebb 6-os tempón belül maradnom mindig. Aztán ez lehet, hogy a hosszú távú fejlődés szempontjából nem ideális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.