Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz Polacheck #13198 üzenetére
ugy bizony, kar, hogy mar nem vagyok oda jaratos. de szerencsere a volt kedves azert hoz neha ezt-azt. onnan jott legutobb a futopolo es a compresszios pro combat alaoltozo 5,5k-ert. es persze megkertem, hogy ha lat az uj 3-as lunar flyknitbol barmilyen szinben, akkor 2 parat legyen szives hozni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
kolosanyi
veterán
válasz anorche1 #13195 üzenetére
Fejben hamar át lehet állni, viszont mire az izomzatod, szalagok meg minden megszokja, eltelik egy kis idő. Illetve nekem az a személyes tapasztalatom, hogy 5 percesnél lassabb km-eknél nem érdemes ezt a technikát alkalmazni, legalábbis nekem mindig nagyon szétszedi az achillesem. Ha gyorsan futok, akkor nem.
-
anorche1
őstag
Ma megpróbáltam futásnál nem sarokra, hanem talppárnára érkezni. Fura volt. Főleg hogy folyamatosan figyelnem kellet, hogy ne álljak vissza sarokra. Kb. mennyi idő, mire átszokok?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
kolosanyi
veterán
De utáltam, mikor az alacsonyabb, könnyebb csapattársaim megvettek egy 15 ezres cipőt és 2 szezont végigjátszottak benne, nekem meg minden évben 35 ezres versenycipőket kellett vennem, amikor röpiztem.
Azóta már megszoktam, nem háborgok. Nagy méretekkel minden ezerszer bonyolultabb. -
borix
őstag
válasz Polacheck #13192 üzenetére
Ebben egyetértünk példának írtam.
Vegyünk egy 180cm magas emberkét 68kg normál lábtartással vesz magának egy 15E cipőt és jól elvan vele földúton,murvás úton.
De ha 100kg aszfalton fut és mondjuk befelé dőlő lábfeje van rá van szorulva a minőségibb cipőkre és már szűkül az alternatíva. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
nyilván nem a 2015-ös modelleket lehet kifogni ennyiért. de azért valljuk be, hogy bedobáltál két idei modellt és egy olyat amit már sehol nem lehet kapni, nyilván ezeket olcsón beszerezni elég nehéz lenne. Saucony támasztottból is van választék olcsóbban (pld phoenix), Nike-ból is (pld zoom structure) és így tovább. Nem hitvitát akarok nyitni, nyilván van amit nem lehet olcsón megvenni (hokát sem találsz nagyon 30 alatt) viszont szinte mindenre van értelmes alternatíva ami kezdő cipőnek tökéletes.
less qq more pewpew!
-
harry3
őstag
Az a baj, hogy a telefon az alkalmazás miatt kellene.
(#13178) deicide : Nekem Z-m van és rájöttem, hogy nem túl könnyű, meg hát inkább a méret a baj, mert akkora, mint a karom.
Más: Mitől lehet, hogy nagyon trappolósan futok, azaz nagyon csapkodom a talpammal a földet? Utána a bokám is fáj. Nemrég vettem a cipőt, mivel betonhoz van ajánlva(Nike Revolution EU), azóta van ez, a korábbival nem volt baj, de szerintem azzal meg erősen sarokra érkeztem.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Első cipőt nehéz olcsón vásárolni ez tény. De ha kicsit képben vagy, akkor már könnyebb külföldről normális áron venni, vagy figyelni az itthoni leárazásokat.
Amit írtál abból az Asics már kb mindenhol mérethiányos, de 22 körül ideér, a Nike szintén kb ilyen áron van, a sauconyt meg nem néztem most hirtelen és ezek az első árak amiket találtam, biztosan le lehet 20 alá vinni mindegyiket megfelelő utánajárással (pld sportsshoes 20% kupon van kb kéthavonta)
less qq more pewpew!
-
borix
őstag
A nagyon akciós cipőket már próbálom kerülni mert párszor megjártam velük valószínű,hogy valami raktáron beragadt jó ideje ott tárolt cipők.
Megveszi az emberke szétmegy a lábán hamar majd jön fikázni az adott terméket habzó szájjal.25E vettem akciósan egy Panama Jack cipőt 35E volt az új ára mind a 2 cipőnek kettétört keresztbe a talpa egy éven belül.
Visszavittem kicserélték egy újra az már nem az akciós fajta volt amit 3 éve használok és nem akar szétesni.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Akkor vegyünk egy befelé dőlő lábfejű emberkét aki választja pl Saucony PowerGrid Omni 12-13, Asics GT-1000 2, Nike LunarGlide 5-6
Ezeket hol veszed meg 15E?bandus
Asics GT-1000 2 vettem 25E a normál ára 30-32E
Ki lehet fogni utolsó darabokat nyomott áron de kicsi a valószínűsége,hogy a megfelelő méret is lesz vagy nem viszik el előled.
Ne ebből induljunk már ki könyörgöm.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Nekem igen, a GT1000 drága, de legalább jól működik. Pont nemrég vettem még kettőt, mert kifutó. Aztán őszre rászánom magam valamelyikre a gyors cipők közül is, az is drága lesz. Mondjuk elvoltam az 5K-s Kalenjiben is, csak valszeg a térdem nem szerette.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alg
veterán
15E nem veszel normális cipőt 25-30E kezdődnek.
Dehogynem, csak okosan kell
Még a "versenycipőm" is 25k alatt volt (Adios boost, 22k)De szerintem a topicban a többieknek sem 25-30 ezres cipője van... (jó, most lett egy Hoka )
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz gombi01 #13179 üzenetére
Nekem kb ugyanez van, 6. hete nem futok. Pontosabban egy hete futottam egy szigetkört, mert már alig éreztem, gondoltam rendbe jött, de pár napig megint alig bírtam ráállni, most megint érzem, hogy javul. Most jövő hétfőre van időpontom orvoshoz, de a szombati Gerecse50-et már meg fogom csinálni, igaz kevésbé futva, inkább lassan kocogva egy 8 óra körülit. Megjött a Hokám, abban úgyis kevésbé terhelek elvileg sarokra.
less qq more pewpew!
-
gombi01
tag
(#13171) dni
ismerősömnek pl volt gondja a talpával konkrétan ez:
talpi bőnye
Elég nehezen gyógyult pedig egy sima lépcsőzés nyomott csak azt is rendes bemelegítés után.Ilyen esetben szerintem menj el dokihoz, hátha kapsz egy pontos diagnózis és megfelelően tudod kezelni.
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
deicide
veterán
válasz harry3 #13176 üzenetére
Attól függ, mekkora a karod. Az 5"-os Z1-em még éppen kényelmes volt, illetve inkább úgy mondom, megszokható. Azért egy óra jóval komfortosabb viselet. Illetve a nagyobb súly és ezáltal nagyobb terhelés miatt a tartó hamar elrongyolódott.
-
Alg
veterán
válasz harry3 #13176 üzenetére
Nem a tok kicsi, hanem a telefon nagy
Ha csak zene kell, akkor egy pici lejátszó(Sansa Clip) talán szerencsésebb.
Tepsit karon (vagy bárhogy máshogy) vinni szerintem nem a legkényelmesebb
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
harry3
őstag
Sziasztok!
Azokhoz szólna a kérdésem, akik telefonnal futnak és karpántot vagy valamilyen övtáskát használnak. Akár hol nézegettem minden tok kicsi(5"). Ekkora telefon lehet még kényelmes a karon? -
deicide
veterán
válasz Polacheck #13173 üzenetére
Uhh, olyanom nekem is volt, alig bírtam lebotorkálni a lépcsőn, annyira fájt a talpam, ez még akkor volt, mikor 120 kiló felett voltam. De valahogy az is elmúlt, de az legalább bejáratódott használattól. A bokaszalag húzódásom nem nagyon lett annak idején jobb terhelésre, azt szénné krémeztem diklóval, annyira, hogy lehámlott a bőr róla. Mert pihentetni nem tudtam.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Ez a talpfájdalom nem vicces dolog, azzal nem szabad futni. Nekem az a típus van, ami reggelente első ráállásnál brutálisan fáj, aztán bejáratódik. 6. hete küzdök vele, talán most érzem, hogy sokat javult, de majd meglátjuk.
Kenegetés nekem nem nagyon használt (de egyébként kb. minden futósérülésre gyulladáscsökkentőt (mondjuk voltaren forte) meg fekete-nadálytőt szoktak ajánlani), csak a pihentetéstől javul.
less qq more pewpew!
-
deicide
veterán
Elsőnek a szokásos, diclofenac vagy voltaren krém, gyulladáscsökkentők (nekem 1-2 hét alatt eddig minden hasonló elmúlt kenéssel). És amennyire lehet, kevéssé terhelni. Ha nem múlik, akkor viszont lehet, hogy orvos segítségét kellene kérned.
-
őstag
Sziasztok,
Tavaly nyár végén kezdtem el nulláról futni fokozatosan felépítve 7Km-es távig jutottam. Télen pihentettem a témát, helyette más indoor cardio mozgást választottam . Múlt héten kezdtem el a szabadban futni újra, de előtte pár héttel már elkezdtem heti két alkalommal 15-20-25 percet futógépen futni az edzőteremben, ahol nem volt probléma lábammal vagy más végtagommal . 29 éves vagyok, 187cm és 89kg Asic Gt 2000-2 cípőt szereztem be tavaly, melyben nem csak futottam, hanem TRX-eztem, Ellipszos trénerezte, de nem hiszem, hogy ennyi terheléstől már elvesztette volna a csillapító képességét.
A múlt hét szerda esti 5-6km-es futás óta azonban fáj a bal talpam közepe ha ráállok. A nap végére már elég kellemetlen fájdalommal jár a járás, de pl bringázáskor nem jelentkezik a fájdalom, ahol ugye lábfejjel tekerek.
Izületvédőt, multivitamint szedek tavaly tavasz óta, amikor elkezdtem fogyózni mozogni, és sikeresen le is adtam több mint 23kg-t, a futást viszont nyár végén kezdtem, hogy a bokám, térdem ne mennyen annyira szét.Az volna a kérdésem ilyen hosszó bevezető után, hogy mivel volna érdemes bekenni, hogy enyhüljön probléma?
-
bandus
veterán
válasz Polacheck #13168 üzenetére
olyan másfél óráig elvagyok folyadék nélkül, meg persze utána is, de már nem jó. plusz tegyük hozzá, hogy szeptemberben kezdtem futni, így igazán melegben sem edzettem még. az ennél hosszabb, lassú futásokhoz nekem már kell innivaló, de ezen kívül többre nincs szükségem. öv nem szimpatikus, kézben nem akarok cipelni semmit, egyetlen kulacs hordozásához szerintem ennél nincs jobb megoldás.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
kolosanyi
veterán
válasz deicide #13147 üzenetére
Én most egy 35l-es túra hátival futottam szombaton, elértem belőle menet közben is, amit akartam, de azért nem olyan jó félvállra átvenni és benne turkálni miközben futsz. Jön egy gödör és kifordul a bokám, mert nem figyelek.
Egyébként nem volt kényelmetlen futás közben a háti, szépen magamra tudtam húzni rendesen ás úgy egyáltalán nem mozgott. De tény, hogy rendesen beleizzadtam.(#13150) beltram
Ezt is néztem, tényleg egész jónak tűnik és a 2l-es víztartály is jó. Most 1l-t vittem magammal, de el tudtam volna képzelni többet. Izzadékony vagyok, így szerintem egy félmaratonon el is fogyna normál esetben ez a 2l. Tetszik a táskán, hogy vannak elülső zsebei. A szöveg idegesít, mert nem értem, de megmutogatja.(#13151) Polacheck
Én is hasonló véleményen vagyok. Egyszer futottam övtáskával, de 10 km-re mentem, úgyhogy csak pár apróság volt benne, ilyen kulcs meg egyebek. Egy kulacsot még pluszban a derekamon nehezen tudok elképzelni.(#13152) deicide
Nekem 1 óra fölötti futásokhoz jól hön a víz, mert tényleg nagyon izzadékony vagyok. Télen is ez lehetett a baj, amikor kimentem hosszabb távokra. Egyszerűen kiszáradtam másfél óra alatt. Emlékszem edzőtáborokban a 3 órás edzéseken a dög melegben olyan 3l víz szokott elfogyni nálam. Ennyit azért nem tervezek futni, de jól jön az a víz.(#13155) Alg
Köszi szépen, neked is, meg a többieknek is. Akkor ez eldőlni látszik, szerintem megveszem a dekás zsákot. De azért még megnézem élőben, hogy milyen. -
kilinked
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, tanácsokat a múltkori kérdésemre. Még egy lenne (biztos volt már róla szó, pár oldalt visszaolvastam, de nem ott láttam):
Van-e a Budapesten olyan atlétikai futópálya (400 méteres salakos/rekortán kör), ahová bárki bemehet ingyen/viszonylag olcsón futni, nem csak az adott egyesület igazolt atlétái?
Ha intervallum edzést szeretnék végezni, mondjuk 8X (200 méter sprint + 100 méter kocogás/séta), akkor egy ilyen pályán tudnám a legkönnyebben végrehajtani.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
többszörös visszaeső vagyok Minden évben elkezdek futni, nagyon szeretem, nagyon élvezem, de mindíg elég csúnya vége lesz. Ált az első 5km edzéstervet pörgetem le, bár az elejét kihagyom, és utána fokozatosan emelem a távot, de pár hónap után rendszeres térdfájdalom van, általánban jön a hideg, és hónapokra mellőzve a futás.
A helyzetemet kicsit nehezíti, hogy munka és család mellett este 8-9 után tudok elmenni futni, amikor már nyugi van otthon, és mindenki pihizik. Heti 3 nap belefér, viszont a helyszín sajnos adott, ilyenkor már nem akarok elkocsikázni sehová, marad a betonon futás. Van esetleg valakinek valami gyakorlat ajánlása arra, amivel térdet/bokát fel tudom készíteni otthon a betonon futásra? Kicsit megerősíteni, mielőtt idén is nekivágnék...
MZ/X
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Mostanság eléggé elszoktam a futástól, szeretnék újra belerázódni. A dolog apropója hogy voltam Szarvasűzőn és valami tragédia amit futottam. (5,6km @ 30min ~200m szintemelkedéssel)
Tudnátok valamilyen olyan programot, térképet mondani ami megjeleníti a tengerszint feletti magasságot is? Szeretnék keresni itt, Pécsett valami hasonló adottságokkal bíró szakaszt hogy időről-időre meg tudjam mérettetni magamat és figyelemmel követni a fejlődésem."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
deicide
veterán
válasz Polacheck #13154 üzenetére
Eleinte én is frissítettem versenyeken, nem vittem övet, de rájöttem, hogy jobban működöm úgy, ha a saját ritmusom szerint frissítek, illetve akkor a tempó sem törik meg a megállással. De ez megint egyéni, nyilván ha mindenki így tenne, nem kellenének frissítőasztalok.
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #13151 üzenetére
Nekem pont az van amit beltram linkelt, én szeretem - ha össze van zipzárazva akkor egész kicsi könnyű lapos, víztartály mellett kb. kulcs telefon pénztárca fér bele, ha széthúzom akkor egy váltónadrág+pulcsi+akár széldzseki is.
Szerintem miután megvettem írtam róla hosszabban is. Szerk: megvan
Illetve van egy Deuter egykulacsos övtáskám is - ha gondolod valamikor szívesen kölcsönadom bármelyiket, szerintem most 2-3 hétig biztos nem fog kelleni úgyhogy akár futhatsz egy hosszabbat is benne. (szerk: ez kolosanyinak szólt természetesen)
didros: dekás tecnikai alsóneműt vettem, szerintem jó
[ Szerkesztve ]
-
didros
senior tag
Vettem egy futónadrágot a Lidl-ben. A lazább változatot, nem a passzosat. Ez alá kellene valami alsónemű, igaz? Ti mit hordtok az ilyen futónadrág alá? Gondolom ha felveszek egy pamut fecskét az nem lenne valami komfortos, mert megtartja a nedvességet.
-
deicide
veterán
válasz Polacheck #13151 üzenetére
Megszokás kérdése szerintem. Ha jó szorosra húzom, egyáltalán nem mozog sem oldalra, sem fel/le. Ezzel futottam a Böllhoffon is az 1:23:49-et félmaratonon. Csak eleinte valóban kényelmetlen, hogy ott van. Ellenben egy 3 óra alatti maratonon nekem elképzelhetetlen, hogy hátizsákból rángassam elő a kaját, meg nagyon bepüffedne a hátam is, az meg rontja a teljesítményt. Persze nekem is van szívókás zsákom is, de azt csak hegyi, edzős maratonokhoz használom, ahol nem gond megállni 1-2 percre, míg leveszem a hátamról és előveszem a zselét, stb.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz kolosanyi #13146 üzenetére
Én övtáskát semmiképpen nem vennék. Ha beleraksz egy fél literes palackot, mozogni fog a derekadon és kegyetlenül kényelmetlen lesz, legalábbis nekem az volt.
Hátizsák vagy mellény inkább a megoldás szerintem. Nekem Salomon S-lab van, azt kb nem érzed, hogy zsák van rajtad, futás közben is elérhető minden zsebe, kényelmes, stb, de az ár miatt ki fog esni. A decathlonosokból valaki már használ egy típust a topikból (Alg talán). Én mindenképpen olyat választanék, ami legalább két ponton van elöl összekötve és legyenek első zsebei is, ugyanis azokat éred el menet közben a legkönnyebben plusz az ott lévő kulacsokat sokkal könnyebb feltölteni egy frissítőponton mint a háton lévő tartályt. Egyébként itt is az az ajánlott, mint mindennél: menj el a decathlonba, vedd fel, ugrálj benne, próbálgasd, stb.
MOD: Ez amit Beltram linkelt pld faszának tűnik nekem.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Because
őstag
helló!
nem szoktam sokat futni maximum 5 km, de azt aszfalton és a vége felé már érzi a térdem.... gondoltam valami csillapításos talp segítene... milyen futócipőt ajánlotok, amit ilyen deichmann, hervis boltokban (fel szeretném próbálni és helyben ezek vannak) lehet kapni és nem drágább 15000-nél?
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
Sérülés miatt lehet, hogy ki kell hagynom a Vivicittát.
Csütörtökön futok még 1 próbát, hátha...
Ha még akkor is fennáll a fájdalom, akkor írok és akit érdekelne, azzal megbeszélhetjük... -
deicide
veterán
válasz kolosanyi #13146 üzenetére
Ha a menet közbeni hozzáférés fontos, akkor csak az első jöhet szóba, nekem zsákból nem sikerült sosem előszedni futás közben semmit. Az övtáskát viszont meg tudod forgatni a derekadon, én hátul hordom és ha kell valami előre tekerem és kiveszem a zipzáras részből. A kulacshoz meg forgatni sem kell, azt ki lehet venni hátulról is. Ellenben van ebből olyan, amiben csak 1 kulacs van, az jobb lehet, mert ez így lehet, hogy útban lenne a kezednek. De lehet fel kell próbálni, csak szemre tűnik úgy.
-
kolosanyi
veterán
A szombati hosszabb futásom közben fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék venni egy kis táskát víznek, meg energia szeletnek, apróságoknak (iratok, kulcs stb). 10 ezernél többet semmiképp nem szánnék rá, így leszűkült a kör a decathlonos Kalenji cuccokra. Ami nem is baj, mert eddig ami van tőlük azzal elégedett vagyok. Szerintetek az ilyen övtáska fazon, vagy inkább a kisebb hátizsákok a jobbak. És ha már háti, akkor egy pici, könnyű 5l-es, vagy egy kicsit nagyobb 8l-es a megfelelőbb választás? Túl sok cuccot nem vinnék magammal futáshoz, a fent leírtak, meg max fejlámpa és egy pulcsi, ha besötétedne és lehűlne a levegő, de ezek nélkül megvagyok, a lényeg a víz meg a "kaja". Viszont az fontos lenne, hogy kényelmes legyen, minél könnyebben elérjem a fontos dolgokat menet közben is. Nektek mi a véleményetek?
-
kolosanyi
veterán
Van. Csinálni kell.
Vannak technikai útmutatók, de legtöbbjük annyi dolgot mutat, hogy ha mindre figyelni akarsz egyszerre, akkor csak görcsössé válik a futásod, pedig pont lazának kell lenni közben. Ahogy egyre többet csinálod, egyre jobban fejlődik az állóképességed és nem lesz ilyen szar érzés pár km, még sok se.
-
Jojo5
őstag
2,84km-t futottam 20 perc alatt, de majd megdöglöttem, az első lépéseknél elkezdtem érezni a vádlimat, ami most nem fáj csak elfáradt, illetve a tüdőmet majd kiköptem....
látszik, hogy csak kondiztam és bicikliztem, utóbbit bírtam tüdővel rendesen, de ez a futás nálam mumus, valakinek valami 5lete, hogy lehet javítani a dolgokon ?
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
kolosanyi
veterán
Szerintetek ez megér 5 ezret?
-
Alg
veterán
200m 33 mp alatt - hátrafelé
-
kolosanyi
veterán
-
deicide
veterán
válasz kolosanyi #13133 üzenetére
Csak nyugodtan, tényleg hasznos.
Newboy911: Most már tudom, hogy milyen tempónál, milyen időközönként kell tolni, régebben még előjött a jellegzetes feszülő érzés, akkor ittam, jó volt úgy is, de hatékonyabb, ha még előtte betolod.
concret_hp: egy ismerősöm hozott BSZM-re, ő ezt használja jó ideje, azt mondja, száraz helyen tárolva hónapokig eláll.
[ Szerkesztve ]
-
Newboy911
tag
válasz deicide #13132 üzenetére
Ez most nekem is hasznos info, én is kerestem folyékony MG-t.
Te mikor szoktad betolni a MG-t ? Ha jön a görcs vagy még előtte,
meghatározott időben ?Ma én is elővettem a bringát ebben a szép időben.
Nekem így a szezon elején még 50Km a komfortzónám határa.
(Na jó már 40-nél kivoltam )@kolosanyi
Tomcica azt fogja mondani, hogy néha feszegetni kell a határokat -
kolosanyi
veterán
deicide, lopom a módszered. Vagy 30 deka sajtot ettem meg, mióta megjöttem a futásból. Meg még ennyi sonkát is, de az most nem lényeg.
-
deicide
veterán
válasz anorche1 #13131 üzenetére
A Scitec folyékony magnézium 1 literes jó áron van, a jövő héten én is veszek, mert ha kis ampullákat veszek, az 3x annyiba kerül. Így inkább a mostani meglévő ampullákat üresen megtartom és majd versenyek előtt abba töltöm bele a literes flakonból.
-
kolosanyi
veterán
Végül érdekesen alakult a délután. A futópálya feltúrásának a híre elvette a kedvem a szigetkörtől, így bepakoltam a hátizsákomba egy üveg vizet, szőlőcukrot, csokis, szójás, nem tudom milyen energiaszeletet és az óra szerinti 4-es terhelési zónában tartva a pulzust elindultam a Városmajortól ki a Hűvösvölgy felé. Gondoltam megnézem, hogy ilyen pulzustartományban, folyamatos cukor utánpótlás mellett meddig bírom. Úgy 17 km-ig különösebb gond nélkül vettem az akadályt, élveztem a dombos terepen a futkorászást. Aztán bekattant, hogy télen 15 km-nél mindig falba ütköztem, nem tudtam tovább távot növelni, végül az achilles gyulladásom miatt szünetet is kellett tartanom. Hát ezen felhergelve magam, úgy voltam vele, hogy csakazértis lefutok egy félmaratoni távot. Innen bele-bele gyalogolva, de végül meglett. Bazira szenvedős volt a vége, de megcsináltam.
Tomcica most ki fog herélni.
[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
vettem végül egy reebok training cipőt 70 euroért, úgy döntöttem, hogy ha komolyabban akarok futni nem csak hébe hóba akkor veszek egy gt 1000\gt2000-est később.
Erre a fél évre egy training cipő szerintem megteszi.
bandus: Sajnos igen, a meló nagyon pörgött eddig meg most is Hamburgban nyomulok, igaz még kevés pénzért, de ami késik nem múlik, törtetek ahogy csak lehet.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz Melorin #13120 üzenetére
Jó futást benne.
(#13121) gombi01
Köszi, épp megy a folyamat.(#13124) concret_hp
Nekem meg csak egy felmérőm volt a héten, ja meg egy futás hétfőn, de mindenem fáj. Azért ma kihasználom a szép időt és elmegyek a Margit szigetre kocogni egyet, úgyse voltam még ott, csak árvízkor. -
Newboy911
tag
válasz Melorin #13120 üzenetére
kicsit nagyobb cipőhöz ezt a cipőfűzési technikát használd.
-
Melorin
addikt
Megvan életem első futócipője
Saucony Jazz lett, kb 2 órányi próbálgatás után, az eladó örömére
Kiderült h szép és nagy a rüszköm vagy mim és még széles is a lábfejem így a Saucony-kon kívül alig volt cipő ami jó lett volna. Viszont neutral a lábam, ennek örülök.
Ebből is egy kicsivwl nagyobb méret kellett h jól érezzem magam benne, viszont így egy picit előrecsúszkál a lábam lejtőn. Remélem nem baj. -
kolosanyi
veterán
Elkövettem egy hülyeséget. A tabletem panaszkodott a Windows driverekre, ezért az eszközkezelőben turkáltam és jó pár eltávolítás, meg újratelepítés után nagy nehezen sikerült felismertetni a rendszerrel. Viszont most az M400-at sehogy se tudom szinkronizálni a géppel. Nézegettem a Polar support oldalát, de ott csak annyit írnak, hogy ellenőrizzem le az eszközkezelőben, hogy felismeri-e a Windows. Ha nem, akkor keressek fel egy Polar szervizt. Hát épp ez a baj, hogy nem. Nem tudja valaki, hogy drivereket honnan lehet leszedni? Első szinkronizáláskor automatikusan megkereste a gép, de most arra nem hajlandó.
-
Newboy911
tag
Szia,
Cipő kérdésben szakembert szoktunk ajánlani(futóbolti eladó), lehetőség szerint lábállás diagnosztikával.
Itt megtudhatod pronáló, szupináló, vagy neutrális a lábad állása.
Ha erre nincs lehetőség, megpróbálhatod kis utánaolvasással, vizes papír teszttel (régebbi cipőid kopását megfigyelve) magad elvégezni.
Ez utóbbit akkor is javaslom hogy ha szakemberhez fordulsz. Legalább tudni fogod hogy miről beszél.
Szerintem érdemes beszerezni futós cuccokat: póló, zokni, alsó gatya, hűvösebb időben aláöltözet, stb.
Szerintem az olcsóbb dolgok is megteszik kezdetben, de kinek hogy, a pénztárcájához mérten. -
Newboy911
tag
válasz concret_hp #13109 üzenetére
Kemény vagy, az egészet nem adják oda ingyen.
Én csütörtökön "csak" egy szeles 21K bringával, utána közvetlen 10K futás....
Fáradt vagyok, de este nagyon nehezen alszok el. -
Jojo5
őstag
Sziasztok
Szeretnék nekiállni kocogni/futni mivel Hamburgban dolgozom jelenleg, előtte kondiztam, de itt most nincs erre lehetőség.
Aerob\kardió jelleggel csinálnám, hogy ne jöjjön fel sok zsír....
kb. fél évig futnék benne heti 3-5x, meg utcára is hordanám ha lehet.A kérdésem a következő lenne, futó cipők közül miket érdemes választani általában ?
ezek közül melyiket ajánlanátok
kérlek titeket az árakat is nézzétek, ha lehet minden árkategóriából mondjatok légyszí, úgy mint olcsó 40-60 euro de a drágából is ami mondjuk 150-200 euro
A másik kérdésem, hogy futó ruhát érdemes-e venni aláöltözet, gatya, polo ?(A különleges anyaguk miatt kérdem, vagy jó a pamut poló, gatya és annyi)
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #13109 üzenetére
Kemény a triatlonosok élete.
-
concret_hp
addikt
hát nekem meg nem adta
tegnap hajnalban nyomtunk egy 82km-t bringával, du még mentem a városban 12-t úgy mentem futni (és szerdán is vót edzés )... nem adták ki a tempók... 550-es pályán 1-2-3-2-3-2 kör vagyis a tempó nem lett rossz, de sz@rul esett... aztán reggel még úszó edzés ma most picit fáradt vagyokvagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
ma ADTA 10x 200m (R120) 3x26mp 6x27mp 1x28mp (a kilencedik) pulzus 95%-on
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
beltram
tag
Május 9, gyertek! Ingyenes, vészesen fogynak a helyek.
pace be with you
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest