Hirdetés
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #31107 üzenetére
Na, látom te is nyomod rendesen, jólvan!
Igen, a maraton az tényleg olyan volt, mint anno az ókorban, végkimerülésig, de meglett, amiért az egészet elkezdtem, aztán a csúcson abba is hagytam hirtelen.
Most viszont bringa van, de az időfutamgépet meghirdettem, azt a pozíciót nem bírja a hátam sajnos.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz bandus #31053 üzenetére
Sasolok megint egy ideje, sokáig nem voltam gépközelben, esküvő, család, stb.
Igen, tavaly megfutottam a 3 órán belüli maratont és azóta nemigen futottam. Most a bringázást próbálom edző segítségével kimaxolni. Az a baj, hogy rosszul időzítettem, tavaly megnyertem a mezőny Országos Bajnokságot, csak nem volt licencem, idén lesz licenc, csak sajnos megismerték a nevem, így figyelni fognak rám, kemény lesz minden verseny.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #31034 üzenetére
Ne is mondd, múlt szombaton 4 órát írt elő az edző, csak azt nem vette tekintetbe, hogy esni fog. Azé' 4 órát görgőn letolni, nem vót' egyszerű. Legalább most szombaton ki lehetett menni, mert már kezd csömöröm lenni a heti 14 óra szobában tekeréstől.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz parandroid #24519 üzenetére
Sík vagy szintes? Ha sík, nyugodtan fusd el az elejét és inkább szenvedj a végén, hogy felmérd, pontosan hol tartasz. Bár, ha 500km-t toltál idén, akkor azért tisztában vagy vele, hogy mit tudsz. Én 52 alá tippelem kicsivel, esetleg a versenydrukk és ha megy előtted valaki, akit üldözhetsz, az tud még rátenni jócskán. Én is ennek köszönhetem a 3 órás maratont, hogy 22-ig mentünk ketten egymás mellett 3:55-4:05 között, egyenletesen.
-
-
deicide
veterán
válasz pvt.peter #24496 üzenetére
Tökjó, ma is tanultam újat, akkor átállok jövőre erre, thx!
Vertigo18: Pontosan, általában a téli alapozás 3 hónapjában szedem 90 napig és utána 9 hónap szünet. És szerintem maximálisan ettől lehet, gyakorlatilag lefelé gyalogolni sem tudtam, mert azonnal szúró fájdalommal reagált a térdem (2012-ben), aztán a 3 hónapos kúra kb 2. hónapjában kezdtem érezni, hogy lehet ez máshogy is.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz pvt.peter #24491 üzenetére
Szervusz,
Nekem a vényköteles Condrosulf vált be, 90db, 3 havi, ezt évente kell ismételni. És a régről meglévő térdropogás, fájdalmak teljesen megszűntek. Egy nőismerősöm 2 hónapja kezdte el, futni nem tudott 2-3 kilométernél többet, mert utána napokig nehezen járt a térdfájdalom miatt, azóta futottunk együtt 10km-t panaszmentesen...
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
válasz tomcica #24368 üzenetére
10-ig kb 100 méterre követtem őket, aztán a harmadik belassult picit, én meg felmentem az elsőre, hogy legyen motivációm. Aztán el is tűnt mögülem a srác, majd egy kilométer előnyöm is lehetett a vége felé, ez csökkent le vészesen a végére, ő jobban tartalékolt, mint én.
Hogy fájt, az nem kifejezés.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz kk831228 #24365 üzenetére
Nem vittem pántot, hogy ne idegesítsen fel, de saccra 165-ös átlag lehetett. 21-ig kényelmesen "utaztam" a későbbi győztes mellett/mögött, aztán ugorhatott meg, amikor már jócskán kellett energia és akarat a lépésekbe.
peterkeT: Az szép, tényleg sokat alapoztál és ez meg is látszik, grat!!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #24351 üzenetére
Köszi srácok! Meglett, igen, a végére vért hugyoztam. Nyilván a terep sem volt velem a 400+ méter szinttel, meg az sem, hogy idén ezzel a 42-vel együtt is talán ha 100km-t futottam, azaz kb semmit.
A kép magáért beszél...
És a tempó alul, látszik, hogy honnan jött a lassú megrogyás. A végére a 3. megközelített, ezt a kísérőkocsimból ki is üvöltötték nekem, ezért az utolsó kettőt még "megnyomtam". Hiába, a maraton 30km után kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Akkor már rátérhet a gyorsításra, igen. Ahhoz nézzen valami hozzá szabott edzéstervet, de saját kútfőből, illetve itteni javaslatok alapján is meg lehet csinálni a 3:30-as maratont, az 5:00 még nincs elrugaszkodva egy átlagember szintjétől.
-
deicide
veterán
válasz parandroid #24255 üzenetére
Akkor az alapjaid szerintem bőven meg kell, hogy legyenek, rá lehet menni a keringés javítására is most már, mert te is raksz bele bőven időt.
borix: saját és ismerősi tapasztalat alapján az alázatos alapozós munka minimum 3 hónap legyen, amikor tényleg nem megy 140 fölé a pulzus, ha lötyögés, akkor az. Heti 4x1-1.5 óra, inkább ez utóbbihoz közelebb.
Ebből lehet 1db emelkedős, de pulzusra ugyanúgy vigyázva.Ezután lehet megkarcolni a kardiovaszkuláris rendszert, interval jelleggel, azaz 1-2 perces köpködős 160-170-es pulzusú menetek. Ebből heti 1db, mellé 1db 155-ös pulzusú egyenletes 7-8km, amit majd szép lassan fel lehet tornázni 15-ig. Mellé maradhat a 2db alacsony pulzusú menet.
Aztán időről időre rá kell nézni a fejlődésre és aszerint módosítani a távot, tempót, mert van aki gyorsabban, van aki lassabban reagál a megváltozott terhelésre, ez mindig egyénfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz parandroid #24253 üzenetére
Nem volt tudatos. Egyszerűen a nagy súlyom miatt nem is tudtam volna mást csinálni, mint gyalogolni és biciklizni. Ezekkel pedig, ahogy akkor csináltam, a pulzusom (nem mértem még akkor) mindig az aerob tartomány aljában helyezkedett el.
De volt, hogy egy hónapban 666km-t gyalogoltam, 100 órát, rengeteg időt tettem bele, amennyit szerintem kevés élő ember tett alapozásba.
Akkor még eszemben sem volt gyorsulni, fogyni akartam, a sebesség csak utána jött, de akkor már olyan alapom volt hozzá, amire könnyen ment. Ezért is hív tomcica aerob szörnynek.Szerintem 6 hónap is bőven elegendő, hogy ráépítsd a tempót, ne add fel az idei terveid!!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #24248 üzenetére
1:15-ös félmaraton?? Az nagyon-nagyon kemény és felesleges is a 3:00-s maratonhoz. Legalábbis bízom benne, mert én szeretnék 3:00-s maratont futni, de 1:19:21-nél jobb félmaratoni időm nincs.
Ellenben 2 hete futottam ugye 28-at 3:58/km-el, az 2 óra 48 perces maratoni részidő, abból ki kell jönnie a maradék 14km-nek 1:12 alatt.
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #24224 üzenetére
Az egymás utáni napok terhelhetősége az sajnos legnagyobbrészt az alap állóképességtől és kisebb részben a regenerálódástól, energiapótlástól függ. De abban igazad van, hogy az alapozásba én 2 évet azért beletettem, ezért nem volt gond 2 éves a Szupermaratonon négy nap egymás után is 3:10 alatti maratonokat futni.
De ez kellett ahhoz is, hogy tavaly meg váltóban a 4 nap alatt 6db 15km körülit futottam 3:50/km-es tempóval, mert az alapok nélkül nem tudtam volna tomcicával ráépíteni a tempót.
-
-
deicide
veterán
válasz joysefke #24074 üzenetére
Az állóképességet mindenképpen, azt tudtam, hogy jó lesz (ennek megfelelően a pulzus felment 160-ra az elején és 165 volt a 28. kilométer végén, szinte meg sem mozdult), a sebesség volt kérdéses.
10-12 órát toltam hetente, egész télen, nagyrészt görgőn.
-
deicide
veterán
Én is meglepődtem. Elsőre nagyon rozsdás volt, szenvedtem 4db 4:00-ért, aztán volt egy lazább futás és harmadikra már minden rendben volt. Azért görgőn is próbáltam a futós résztávokat, hegymeneteket, stb-t szimulálni, de mégiscsak másfajta izmokat mozgat, úgyhogy örömteli tény ez.
-
deicide
veterán
Futni senki sem fut, csak órát vesz?
Én múlt héten elkezdtem végre futni is, mert hát hamarosan itt a Maratonfüred és a 42km azért nem viccel.
Így múlt vasárnap, harmadik idei futásra mentem 400-s pályán 28km-t 3:58-as tempóval. Mondjuk belehaltam kicsit másnap/harmadnapra vádlit tekintve, de a 3 órás maratoni részidőn (4:17/km) azért bőven belül volt.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #23443 üzenetére
Na, akkor ha ők is szereznek még egy erős embert, lesz jó kis verseny.
Igen, erős bringás ember van, nálam ugyan valamivel gyengébb, de még így is 37.2-es tempót ment 180km-en.
Futásban kell fejlődni a triónak. Az idei évem úgyis vegyes lesz, nem magamnak gyűjtök érmeket, hanem asszonyt segítem majd a bringás versenyein szélárnyékkal.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #23425 üzenetére
Semmilyet nem mennék, sőt nem is futnék nagyon idén, nagyon rágyógyultam a bringára, csak egy jó cimborám megkért, hogy itt és Atádon is legyek mán' oly kedves és fussak, mint az őrült, hogy megnyerjük.
Ami nem is olyan földtől elrugaszkodott elképzelés, mert tavaly a Nagyatádin másodikok lettek 8 perc hátránnyal úgy, hogy a futójuk 3:24-et futott. Ott azért én egy rosszabb napon is kell tudjak 3:05-öt.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #23423 üzenetére
Kvárra én is megyek, trióból leszek a futóbolond.
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #22836 üzenetére
Igen, ez a jó kérdés. Mióta bevittem a görgőt a konyhába, azóta naponta moshatnám a bringás szerkókat, mert literszámra izzadom a vizet 160-as pulzus felett.
Mondjuk hamar rászoktam a félmeztelen, csak bringásgatya kombóra és akkor csak egyet kell mosni.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz bandus #22466 üzenetére
Párom nem hagyná, hogy abbahagyjam, abba (is) szeretett bele elmondása alapján, hogy a közös edzéseken mindenkinél sokkal keményebb voltam.
Úgyhogy marad a bringa fő útiránynak, mert ő is bringázik, együtt fogunk jövőre versenyekre járni, amellett pedig hivatalos vagyok Kaposvárra és Nagyatádra is trióba, ahol én leszek a futóember. Azaz tavasszal valamit futnom is kell, hogy visszajöjjön az 1:22-1:23 körüli 21km és beférjek 42-n is 3 óra alá.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #22443 üzenetére
Csécsei Zoli jó ismerős, nagy arc, két éve volt szerencsém együtt futni vele a Balaton Szupermaratonon is, akkor még csak bontogatta a szárnyait.
-
deicide
veterán
válasz Vertigo18 #21912 üzenetére
Lehet, hogy vannak olyan modellek, amin van egy kis LED és világít, ha kifogyóban, de én még nem találkoztam ilyennel, nem küld ez infót sehová, addig megy, míg le nem merül. Ha bringázom, mindig van nálam egy 2032-es és egy ceruzaelem, pulzusmérőbe és a hátsó lámpába.
-
-
deicide
veterán
válasz #78687232 #21864 üzenetére
Ez így van. Bringás barátnő mellett most meg aztán pláne háttérbe szorul a futás.
Ellenben még mindig tudok 40-es átlagot velencei-tó körön.Az azért jólesik, hogy példaképnek gondoltok!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Nincs valaknek felfelé váltás miatt eladó Garmin, Polar, HRM-es órája? Egy bringázós ismerősömnek kellene. Olyan 30-40k környékén.
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #20648 üzenetére
Az tényleg kemény, a 400W-ot én is csak olyan 15-16 percig bírom, aztán megzuhan. Súly kb ugyanennyi.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #20604 üzenetére
Az enyém csak 12km volt, 21-en biztos nálam is magasabb lett volna. Meg öreg vagyok, 40 felett már örülök, ha ver egyáltalán a szívem.
-
deicide
veterán
válasz parandroid #20601 üzenetére
Na igen, pont most tartottam a múlt héten 5:00-n pulzustesztet, 135 lett az átlag, de ehhez azért valóban kellett 3 évnyi aerob alapozás és anaerob ráépítés. Ha ez valakinek zsigerből van meg, az erre született.
-
deicide
veterán
Köszi srácok! Megfejeltem még 1 óra fürdőzéssel a tóban este, most épp érzem, hogy történt valami, mert nehéz volt a székből felállni is.
-
deicide
veterán
Na, ez is megvolt, szinte futás nélkül az utóbbi hónapokban egy 2 órás verseny Velencén. 28.24km, 4:14-es átlag 30 fokban, árnyék nélkül. Borzalmas volt a vége, ahogy tomcica mondaná, másfél óra után megrogytam, mint a rohadt nád, de azért becsületből behoztam. Bár igazából csak magam ellen futottam, mert a II. helyezett majd' 4km-t kapott.
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #20418 üzenetére
Az lesz, talán még edzőm is lesz télre, úszni.
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #20394 üzenetére
Nekem 14km-t sikerült futnom augusztusban, azt is versenyen...
Meg ha ma este túlélem a hátralevő 70km-t, akkor 3000-et bringázok.
34.5km/h átlag, 87 óra, majd 3 óra naponta átlagban. Soha többet, csak a hecc kedvéért csináltam.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #20291 üzenetére
Nem különösebben, sőt, a sok bringázás miatt kezd még alacsonyabb lenni. Most már ilyen 33-34-es tempókat megyek 2 keréken 120-125 körüli pulzussal. De ez az irány az Ironman felé.
Cserébe a HÉTEN, ha nem esek össze vasárnapig, akkor 950km lesz a bringázás. Már-már téli alapozás folyik.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #20224 üzenetére
Az már szép tempó! Innen akkor már csak el kell képzelni, milyen ugyanez az átlag 160km-en.
gombi01: így igaz, a futás lassul tőle, nem is kicsit... viszont a keringésre tényleg jó hatással van. A szombati Balaton kör 5 óra 30 perc lett, majd' 35km/h-s átlag és 129-es átlagpulzus úgy, hogy ugyan ketten voltunk, de 130-tól már végig elöl voltam, mert a kolléga görcshatáron volt már ott a 36-os tempótól.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #20030 üzenetére
Háát, ha már majd odaállok a rajthoz, akkor nem csak teljesíteni akarom.
De még a messzi jövő zenéje, 2 év minimum.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz bandus #20022 üzenetére
Thx! Jó kis verseny volt, élveztem is már a vége felé, amikor láttam, hogy nem nagyon üldöznek.
Polacheck: Elismerésem, durva ennyit futni, jól beosztottad az erőt, ha a végére még maradt spiritusz rákapcsolni kicsit. Ez azért már ultra-táv és igen, nagy élmény átlépni az 50km-t, talán 1.5 éve, tavaly márciusban volt nekem is az első Fehérváron 4 óráson.
-
deicide
veterán
Azért az így is nagyon jó idő, elég kemény meleg volt.
Nekem 54:36 lett óra szerint, nem a legjobb futásom 14km-en, talán ha nem csapom szét magam tegnap 160km bringával 37.3-as átlaggal, meg ha futok bármennyit is az elmúlt 3 hónapban...
Azért a korosztályos első hely meglett, abszolút meg 4., ha jól számoltam.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19989 üzenetére
Van az az edzésmennyiség, ami mellett kevés a táplálkozás, nincs mese, a saját 14-16 órás bringázós heteim mellé kell az extra vitamin, Ca, Mg, Só, stb.
-
deicide
veterán
Így van, egy bizonyos teljesítmény felett már nagyon apró dolgok döntenek, amiket nehéz észrevenni és korrigálni.
atok666: hááát, én nem ítélkezem, genetika, mezőnyben haladt, sok edzés, hátszél, stb. Mert egy jó hátszélben simán tudok én is órákon át 50-es átlagot.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Igaz, csak ahhoz egy tényleg profi tréner is kellene, aki megmondja a mozgásod alapján, hogy mit lehetne javítani a hatékonyságon. Nekem hiába írja ki a műszer, ha fogalmam sincs, hogy mit kell változtatni az adatok alapján.
Bringán is ezt kezdem most el majd télen, alapozáskor, egylábas tekerés, 1000W feletti megindulások, mert a hosszútávú erővel nincs gond, ellenben a sprint az, amiben fejlődni kell.
Bár ha 2 órán keresztül megyek 300W felett, azzal is szét tudom zilálni a mezőnyt, mint a Balaton Felvidéken, de 6 ember még ott is maradt (a párszázból), akik közül 5 pihentebb és/vagy erősebb volt a sprintben. Mondjuk mindegyik fiatalabb is volt jóval nálam.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
Annyira tudományosan nem futottam, hogy ezeket kielemezve fejlődjek, VO2 Max, lépésszám, lépéshossz, futásnál ezt a három extrát szoktam nézni a pace/pulzus/táv adatokon felül.
Viszont már hosszú hónapok óta nem futottam edzés jelleggel, csak versenyt, teljes egészében a bringázásnak szentelem most az időmet, úgyhogy viszonylag régebbi edzéseket tudok linkelni.Ellenben bringázásnál nagyon sokat segít, hogy egy pillanat alatt lehet hozzá csatlakoztatni a wattmérőt, ami sokkal pontosabb edzéseket tesz lehetővé akár görgőn, akár szabadban, annak rengeteg hasznát vettem az elmúlt időszakban.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Polacheck #19920 üzenetére
Én 3 óra felett (100+km bringa) már szalámit és sajtot is viszek, bár viszonylag lassan dolgozódik fel, de érzem a hatását.
A szombati 196km (36.5-ös átlag, végig kemény tempó, 5 óra 12 perc) alatt megettem fél zacskó szőlőcukrot, 1Mg ampullát, 2 sótabit, 6L folyadékot, 2 banánt, 1 koffeines ampullát és 2 gombóc fagyit.
Ez nagyjából a te 6 órádat közelíti. A kulcs szerintem előtte 1 órával durván bereggelizni, ha bíyrja a gyomrod.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #19655 üzenetére
Én, isten őrizz. Én csak szenvedek majd tőle, mert légvonalban 1.5km-re lakom onnan és éjfélig biztos nem lehet aludni majd a zajtól. Azt nem tudom, mi a f*sznak megint ide jönnek, mikor tavaly is itt volt és ennek elvileg vándorolnia kellene évről-évre.
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19653 üzenetére
Csókoltatom az EFFOTT-ot, hogy 4 napig nem fogok tudni aludni.
Remélem elmossa az eső szerdán, már bocsánat.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
Mindenki keményet ment bringán, futva meg az az ösküi sivárság a napon nagyon kemény lehetett.
Én hoztam, amit magamtól elvártam, ami csak annyi volt, hogy menni az elejével. Aztán végül egy 7 fős szökésben benne voltam én is 85km-nél, így összetett 6. és kategória 1. lett a jutalmam.
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #19508 üzenetére
Az már azért szép adag! IM-hez mondjuk kell a km.
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19501 üzenetére
Mára én is csak 100km bringát terveztem, ebből lett 100km 37-es átlaggal, meg ráadásnak még 40, levezetésnek.
Kb úgy borultam le a bringáról otthon. Holnap pihenőnap.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #19497 üzenetére
Nem, eredményeket megnézve, volt azért szétszakadás. Én mondjuk bízom benne, hogy az ugyanaznapra szervezett Turul-kupa miatt gyengébb lesz a mezőny, de ha eljön az Epronex, Econix, DKSI, akkor tutibiztos, hogy nem marad egyben a mezőny.
Ha meg nem jön el, akkor mi ziláljuk szét.
Az éles rajttól az élmezőny 39.8-as átlagot ment tavaly, az nem olyan vészes.t1: a szintekre is lehet gyúrni, nekem sincs szégyenkeznivalóm 79 kilóval, fel tudok menni az élmezőnnyel bármelyik emelkedőn, persze nehezebb a súlytöbblet miatt.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz kk831228 #19469 üzenetére
Most miért, ahogy Alg is mondja, itt van a Fénix2-3, el nem tudom képzelni, hogy elkövetkezendő sportkarrierem során bármi más funkcióra szükségem lenne, amit a 3mam nem tud. Így konkrétan sosem tervezem lecserélni, az akksikat cseréltetem benne 3 évente, aztán viszlát. Jó, nyilván egyszercsak tönkre fog menni, akkor lecserélem.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz bandus #19303 üzenetére
Nincs edzésterv, heti 2x résztávozok, 10x1 perc ~600W, ez olyan 70-72es 400 méternek felelhet meg futásban nálam. Aztán van comberősítő alacsony fordulatos hosszú menet, dombokkal, meg van pörgetős hosszabb 300W körül, 38-40km/h-s tempóval is. Szóval ilyen vegyesfelvágott, szimulálva a futást minden téren.
-
deicide
veterán
Fúú, bocsi, mintha rémlene, csak nagyon koncentráltam az egyenletes tempóra.
ígyvanferi: az nagyon rossz lenne, mert heti 3-4L tej, 2x0.5L kakaó, 25dkg túró, 3 tejföl, 2 kefír és egy 30-40dkg sajt eltűnik a beleimben.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Én csak találomra zabálok esti edzés után, de lehet, hogy pont rosszul csinálom, nem tudom.
Pl a héten ez ment 3 nap is (20:30-21:00 között és 23:00-s alvással)
1 mérőpohárnyi BCAA
1 tányér gulyásleves 4 pogácsával
Fél pohár tejföl
2 mackósajt, 2dl tej, pár deka szalámi
4-5dkg édes túrókrém
1 túrórudi
1 krémtúróMindez ~2000-2500kcal-os edzések után. Izmok nem fogynak, súly nem nő, érzésre eszem, amit épp kívánok.
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19233 üzenetére
Persze, nem azt mondtam, hogy egyszerű, hanem hogy nekem nem olyan vészes jelenleg, de pl 3 hónap alatt bringán is nagyon szépet lehet fejlődni. Szerintem te simán 33 körül le tudnád majd hozni a 90km-t és utána maradna még kraft a futásra.
-
deicide
veterán
válasz bandus #19221 üzenetére
Én is számolgattam, nekem olyan 2:35:00 lenne a bringa kímélő üzemmódban (35km/h), egy 1:25:00-s félmaraton is menne talán, az kerek 4 óra. Az úszás meg nem megy, ott saccolni sem tudok, de 45 perc csak elég rá. Plusz a depózások, de úgy is ki lehet jönni bőven 5 óra alatt. Az mire elég, meg tudod nézni?
-
deicide
veterán
válasz bandus #19217 üzenetére
Egy 55km-es mezőnyverseny után (40 feletti átlag, szél, sokat elöl, 160 feletti átlagpulzus) simán ment egy 4:00-s tempójú dombos félmaraton. Persze az 55km nem 90, viszont a mezőny lószai miatt bőven megterhelőbb, mint egyenletesen tekerni, szóval jó összehasonlítás.
Azaz ha az úszásban jó vagy, a bringán meg kicsit kíméled magad (pl 32 és 35-ös tempó között kb 15 perc van 90km-en, de terhelésben jóval nagyobb a különbség), akkor futásban kell tudnod hozni azt, amit ezek nélkül tudsz.
Ahogy írod, ehhez gyűrni kell a sorozatterhelést és közben próbálgatni, milyen frissítők jönnek be, mi ad energiát, mert szumma azért 5-6k kcal-t el fogsz égetni, amit menet közben pótolni kell.
-
deicide
veterán
No, ki mit futott K&H-n?
Magam nem voltam életm formájában, meleg is volt kicsit, tömeg is, meg hát lehet, hogy szombaton az a 134km 36.4-es tempóval ~300W-on nem kellett volna.Azért 10. helyre behoztam az egyszemélyes félmaraton-váltót 1:24 végi idővel. Mondjuk a harmadik 7 kilométer kb annyira hiányzott, mint mókusnak az erdőtűz.
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
válasz inf3rno #19118 üzenetére
A nem "okos" görgők azok olyan 40-50 körül már vannak, a smart trainer-ek 100 felett, ezek cserébe ANT+-al kommunikálnak, tudnak wattot és minden jót kiírni.
Annyi, hogy lehetőleg ne karbon bringát használj görgőn, hanem aluvázast, mert nagyon csavarodik a terheléstől és azt a karbon nem szereti.[ Szerkesztve ]
-
-
deicide
veterán
válasz beltram #19114 üzenetére
Eddig sosem szólítottak ki, pedig minden évben többet futottam egymás után. Nyilván nem ezt akartam, hanem 1db-ot gyorsan, de ahogy mindig, most is visszalépett valaki, meg egy betegség is van. Akkor meg már jobb egyben futni, mint állni a váltások között 30-35 perceket.
-
deicide
veterán
válasz tomcica #19102 üzenetére
Simán ugyanazt tudja a bringázás is. Nekem szerdán erős tempó volt. Egy kollégával mentünk egy 44km-es kört 41-es átlaggal, 161-es átlagpulzusom volt úgy, hogy néha szélárnyékban is voltam
Aztán levezetésnek a teljes csapattal még egy ilyen kör, és egy kis ráadás, összesen 120km. Ez egy ilyen nagyon erős félmaraton kiegészítve maratonra a végén már lassabb tempóban.
Szombaton pedig hozzád hasonló résztávozás lesz 10-12x1-2 percek maximális intenzitáson (45-50km/h). Már, ha az időjárás engedi, ha nem, akkor görgőn ugyanez.Aztán vasárnap nekem is K&H céges váltó, úgy tűnik a félmaratonváltót fogom futni, egyedül.
-
deicide
veterán
válasz gombi01 #19038 üzenetére
Nagy show volt, 1km-el a vége előtt mondta Simona, hogy nyugodtan menjek el mellette, de mondtam, hogy nincs bennem több, aztán a sípályán felfelé még találtam némi energiát és elsprinteltem mellette.
Tudom, köcsög dolog, de nehogy má' egy csaj megelőzzön. Mégha egy csúcstartóról is beszélünk.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz tomcica #18986 üzenetére
Tegnap nekem is hasonló volt a csúcsfutásra hangolás, 1.5 óra 34.2-es átlag, P125.
Apropó, felértem a hegyre is, 9. helyen a kb 1500 indulóból, 4 percet javítva tavalyhoz képest és nagyon durván szétfutva magam.
Azok a 4:xx-ek naagyon fájtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest