Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
addikt
válasz ígyvanferi #14797 üzenetére
Ez lenne a megoldàs ? Nem lehet helyettesíteni màsfajta betéttel ?
-
tomcica
Topikgazda
ha minden igaz,ma en is hozzajutok egy emberesebb orszaguti vazhoz,de amig nincs az orszagban es nincs osszerakva addig nem akarom elkiabalni,heti 3x hosszabb laza atmozgato futast fogok kivaltani vele,egy kis valtozatossag,azert 5x futoedzes es egy CF marad
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #14796 üzenetére
Akkor topik zárható?
-
t1
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Asics GEL Phoenix 6 cipő 300km körül járok benne, és a gyári talpbetéte ami benne van a bal lábamnál 300m múlva 2-3 cm-t hátra csúszik így a nagy lábujjam lelóg a betétről és zavar nem érzem így annyira stabilnak a cipőt mint az elején ( kb 2 hónapja van meg ) . Volt valakinek hasonló problémája,ha igen ilyen miatt vissza lehet vinni garanciáztatni vagy ez a kopás része? -
kolosanyi
veterán
Borzasztó ez a kerékpáros topik. Semmi másról nem szól, csak ki milyen cuccot vesz, szerel, vagy épp akar venni. Se egy edzésterv, se egy táplálkozásról szóló poszt, még útvonalak se nagyon vannak. Értem én, hogy kocka fórum, de azért na...
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #14792 üzenetére
Ez már a
- Hogy is hívják azt a németet, aki állandóan pakolászik a szekrényemben?
- Alzheimer mama. Alzheimer.
esete.Gondolom nem kicsit merültetek ki.
Buliban hasznos! =]
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #14773 üzenetére
1 kis vicces adalék: a verseny napján ingyen van a nagyatádi strand, így a verseny után beültünk kicsit a termál vízbe, majd átöltözés után az autóhoz tartva úgy szóltak, hogy a bringát is haza kéne vinni, mert nekem aztán eszembe nem jutott a depó fele menni kikértem a bringát meg a bringás depóból a cuccomat, de az úszót elfelejtettem, csak otthon vettem észre. 23:30-kor hívtam fel a strandot, mondták menjek másnap meglesz eredményhirdetés előtt arra kanyarodtunk, egyből találkoztam egy "sorstárssal", de nem ez a durva, hanem hogy legalább 50 db úszócsomag volt még ott, csomó bringás, 2-3 komplett bringa, vagy 20db szervízautóra leadott pótkerék és stbstb
azért érződik h volt meleg, elvileg 686 induló volt és 620-an értek be limitidőn belül, (gondolom volt pár ember, aki valami oknál fogva nem tudott rajtolni)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #14789 üzenetére
Elméletileg ortopéd orvosok tudnak vényre lúdtalpbetétet írni, és úgy tb támogatással olcsó, de ezt már régen olvastam. Érdemes lenne azért körbekérdezni az sztk-ban vagy a háziorvosnál, hogy mi a helyzet. Azt mondják, hogy az orvosok ezt a személyre szabottat javasolják inkább, mint az egyen betéteket.
Cipőben úgy tudom, hogy van stabil meg neutrális. Gondolom nektek stabilból kell valamilyen fajta. De ezt igazán futóboltban pl spuriban tudnák megmondani, hogy melyik.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #14787 üzenetére
Én Hévízen voltam a hétvégén, az talán még melegebb volt, de nagyon jót tett. Beültem az iszapba egy órára, és úgy néz ki használt. Már alig fáj a lábam. Tudom javasolni mindenkinek! :-)
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz Tav-Csoves #14788 üzenetére
Hali
Nem tudom neked mi jelent olcsót, de kifoghatsz jó leárazásokat, akkor 19-20 ért megvehetsz 30K feletti cipőket is. Nekem is így sikerült..
A lúdtalp sajnos mindenben "számít", mindenben hátrány, legalábbis nekem nagyon. Ezért van pl az, hogy megfelelő méretű cipő nekem nincs is, mert szélesebb kell, mint amilyen a hosszához tartozna. Így nehéz kigyúrni, de utána nem jelent gondot.Én vettem bele jó kis sport betétet, sokat segít. Illetve lehet a lábad bevizsgállásával csináltatni direkt a te talpadhoz szabott betétet is, de annak elég borsos az ára. Viszont azt mondják megéri!
Ha teheted szmogban ne fuss, keres megfelelő helyet a sportoláshoz![ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy hol tudok nagyon olcsón, futócipőt venni, amin van garancia is.
egyébként számít, hogy bokasüllyedéses, lúdtalpas vagyok?
a cipőt belvárosban használnám, betonon.
Szmog ellen milyen szájmaszkot javasoltok? Hol lehet beszerezni, és meddig jó?
köszönöm a választ! -
inf3rno
nagyúr
Gratula! Nagyon durván tolod! Nem fordult meg közben a fejedben, hogy inkább a vízben maradsz?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz deicide #14768 üzenetére
Én végigtoltam még tavaly 16 órás tekerést. Nagyjából az jött ki, hogy hosszú távon mindenképp a lassú szénhidrát, zsír, fehérje, stb... a nyerő. A gyors szénhidrátot (szőlőcukor, banán, stb.) nem tolerálja az emésztésem, és átfolyik rajtam fél-egy óra alatt, ami miatt nagyon gyorsan eléhezek, és túl sokat kell figyelni a kajálásra. Futásnál az aszalt gyümölcs és a házi füstölt szalonna vált be, a cukros löttyök nekem nem fekszenek. Szerintem is egyén függő lehet, nekem pl kell 2 óra az emésztéshez, különben nagyon felkavarja a gyomrom az edzés. Közben csak keveset eszek, ha nem muszáj, és inkább kevés hosszabb víz ivást tartok, mint sokszor rövidebbet.
Buliban hasznos! =]
-
Apollo17hu
őstag
Gratu!
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #14775 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd, abban az időben ezt végigcsinálni...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Newboy911
tag
válasz concret_hp #14779 üzenetére
Hatalmas gratula, és köszönjük a beszámolót.
-
concret_hp
addikt
még meggondolom megyek-e jövőre, igazából erősebb féltávokra jobban lenne kedvem gyúrni, több is van, meg az még úgy az épeszű kereteken jobban belül van de tulajdonképpen azon kívül, hogy sok idő / energia befektetésbe kerül nincs komoly ellenérv
vagy fullba vagy sehogy :D
-
t1
addikt
Gratulàlok hatalmas teljesítmény. Mióta sportolsz illetve készülsz a megmérettetésre ? Jövőre féltàvot szeretnék bevàllalni
-
Alg
veterán
Ilyet sem fogok mostanában csinálni
Mikor tervezed a következőt?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
anorche1
őstag
Nagyon jó volt olvasni, köszi, és gratulálok
[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
tomcica
Topikgazda
nagyon gratula meselj mit csinalnal mashogy a felkeszulesedben,ha ujra lehetne csinalni?!
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
concret_hp
addikt
no a nem olyan rövidre () sikerült beszámoló:
Szerdától már teljes mértékben a pihenésre koncentráltam, bár ebben a kánikula nem segített. Abban biztos voltam, hogy péntek-szombat közti éjjel nem fogom túlaludni magam, de előtte szerencsére sikerült pihenni így nem volt gond
Reggel 4:01kor ébredtem magamtól, de még próbáltam pihizni a 4:40re állított ébresztőig. Leerőltettem egy adag müzlit narancslével aztán indultunk is Gyékényesre, a tervek szerint 6:30-ra meg is érkeztünk, közben próbáltam még enni kicsit, de nagyon nehezen csúsztak a falatok. A rajtig hátralevő 1 óra nagyon gyorsan eltelt, a bringa bedepózásánál volt egy kis sor, de nem volt vészes. Egy pillanat alatt megszólaltak az ismert felvezető zenék, de őszintén szólva az egész rajtceremóniából nem sokat érzékeltem, egyszer csak végre eldördült az ágyú és elindultunk a tó felé szinte a mezőny legvégéről indultam, egyrészt el akartam kerülni a „verekedést” az elején, másrészt találkoztam Józsival pár perccel a rajt előtt és akkor már nyilván nem megyek másfele
Az úszás első körében azt leszámítva, hogy elég sűrű volt a tömeg nem volt semmi érdekes, 42:06-al jöttem ki, ami elég meglepő volt, mert majdnem 1 percnél léptem a tóba, de mondjuk szinte végig valaki mögött úsztam lábvizen (nehéz is lett volna nem valaki mögött lenni ). A 2. körben kicsit ritkult a mezőny és kezdett rendesen sütni a nap, az utolsó 500 méteren már eléggé vártam, hogy kiérjek a partra, kezdett melegem lenni. Az 1100m-s bójától fogtam egy jó lábvizet és úgy éreztem tök jól haladunk, de mégis 47:39 lett a 2. kör (igaz a két kör közti „séta” is a 2. körhöz számolódik) végül 1:29:45 lett az úszás, az 1-2 héttel korábban megírt itinerben 1:30-at terveztem.
A depóban nem volt semmi különös, sikerült nagyjából jól megtörölnöm a fejemet, a többit meg nem is annyira terveztem, mondván legalább kicsit később lesz melegem, Szamival és Józsival is találkoztam
A bringa elején amint felültem gyorsan bevertem egy mézes kiflit és ittam pár deci hideg vizet, hogy pörögjön az anyagcsere. Egyből elkezdett folyni az orrom és folyamatosan izzadtam, nagyon párásnak éreztem a levegőt, egészen az arborétum végéig (25km körül). Szerencsére picit felhős volt az ég és eszembe jutott, hogy ha nem tűz rám a nap, tulajdonképp le is vehetném a kartyűmet, mert csak melegít eme briliáns ötlet megvalósítása után valamint hogy beértem egy jó fás részre, érezhetően jobban lettem. Az előzetes terv az volt, hogy próbálom 150-en tartani a pulzusomat, de semmiképpen sem engedem 155 fölé és különösen figyelek arra, hogy ne toljam meg az elejét. Ez egészen jól sikerült, 10km-nél 147, 20km után 149 volt az átlag pulzusom. Az arborétum dombját egészen könnyen vettem, sokat segített, hogy tudtam, hogy nem olyan hosszú ill. hogy jóval nagyobb dombokat is megmásztam már mostanában . 30km körül észrevettem, hogy sikerült bent hagynom a kerekekben a prizmát, de azzal nyugtattam magam, hogy ez kb. 5 másodperc veszteség lehet , az 50km-s frissítőnél azért kivettem gyorsan . Nagyatádig már nem sok érdekesség történt. A megbeszélt helyen lassítottam, leadtam a „rendelést” a következő körre és állítottam kicsit a nyergen, amivel még 50km-t sem mentem a verseny előtt, ami persze nagy hiba, de ez most így alakult. A jól megszokott nyergem eltört valamikor talán májusban, de nem tűnt vészesnek, aztán amikor már az lett, akkor próbáltam 2 másikat, nem váltak be, ez lett a harmadik. Az első kis kör is viszonylag jól eltelt, próbáltam tartani az eltervezett frissítési ütemet, hűteni magam, mert a felhők sajnos eltűntek teljesen. A talpaimat kezdtem érezni, hogy valahogyan nem jól vannak a cipőben, így úgy döntöttem, hogy zoknit cserélek a kör végén, ill. megálltam kicsit enni-inni, néztem már ki jobban 110km bringa után, de lehetett volna rosszabb is. A második kis körön már eléggé meleg volt, 12:50 körül kezdtem ezt a kört, felhő egy darab nem volt, és picit fájt a talpam a derekam meg még egy kicsit jobban, de a talpamon a zoknicsere sokat segített, a derekam meg legalább csak lassan lett rosszabb. A kinti fordítónál teljesen el volt fogyva a vizes kulacs amikor odaértem, de próbáltam nem ideges lenni ezen, inkább megvártam, míg adnak egyet 2:05öt álltam emiatt + a teljes elindulás, megállás és ráadásul hidegnek sem mondanám a vizet, arról nem is beszélve, hogy eléggé koszos volt az ivó része. Egy profi versenyen szerintem ilyennek nem szabad megtörténnie, de fátylat rá, végülis semmi nem múlt ezen. Ez után kaptam meg a kört Mikitől, ő is le volt zsibbadva picit úgy láttam. A harmadik kis körön már tényleg nagyon meleg volt és ráadásul a gyomromban is kezdtem érezni, hogy lötyög a víz, így próbáltam nem sokat inni és főleg vizet + pár korty citromos sört. Annyira le voltam izzadva, hogy a bukósisakra locsolt vízből ami a szám felé csorgott, azt kb. úgy éreztem, mintha sót nyalogatnék magában . Rögtön a kör elején meg kellett állnom, ugyanis a klasszikus sziszegő hangot hallottam, már az „emelkedős utcán”. Megállok, leszállok, első kereket nyomom: jó, hátsó: jó. Közben már kérdezik is hogy kell-e pumpálni, még egy ellenőrzés, mindkettő kemény ennek azért bevallom eléggé örültem . Ötvöskónyinál a felüljáró már nem igazán esett jól, de aztán valahogy csak elértem a kinti fordítóig, ahol korrigáltak az előző körön, jó hideg vizet kaptam és ott már az járt a fejemben, hogy már csak egyenesen vissza kell menni a depóig szerencsére egy jó bringás sorra is rá tudtam állni (persze a megfelelő távolság tartása mellett), két váltós rajtszámos emberke ment elég jó tempót + egy egyéni versenyző aki nem tudom addig hol járhatott bár az is lehet, hogy már én kezdtem fejben (derékban, gyomorban) gyengülni, mert minimális pulzusemelkedéssel elég sokat javult a tempóm. Próbáltam 25-30m-nél nem jobban lemaradni és menni velük így pikkpakk ott volt megint a körforgalom, ahonnan már csak gurulni kell még megálltam egy kis frissítésre aztán irány a depó. Összességében nem volt rossz a bringa, bár eléggé gyengus lett, ahhoz képest, hogy 6 óra körül terveztem menni, vagy picivel kintebb, 6:23:54 lett a bringás időm, amiből a moving time is 6:08, a pulzust viszont sikerült kordában tartani, 150 lett az átlag. A pedálfordulaton bőven lehet majd dolgozni, épphogy 60 feletti átlagot hoztam, igaz a lejtőkön kb. sosem tekertem + a frissítők előtt is csak gurultam, minél kevesebbet kopjon a fék Úgy voltam vele, hogy inkább menjek lassabbat, nehogy nagyon lefőjjön a kávé a futáson, inkább 1 órával rosszabb legyen, mint DNF.Többen mondták, hogy ha nagy meleg van érdemes a depóban zuhanyozni egyet, így is tettem, álltam egy 3-4 percet a hideg víz alatt, elég jól áthűlt a testem, a futás első körének végéig nem is nagyon volt melegem. Próbáltam nem kapkodni, és végül 13:12-t töltöttem a depóban.
A 8*5250m futásra az volt a tervem, hogy az árnyékos részeken belesétálok, a többin futok, ill. ha érzem az erőt futok, ha kevésbé, akkor sétálok, ill. minden vagy majdnem minden körben leülök 1-2 percre amíg frissítek és alapvetően nem hagyom elszaladni a pulzusomat. Igazából szép lassan eltelt az egész, az első felében próbáltam nagyon beosztani az erőmet, még ameddig egész jó állapotban voltam, addig is sikerült eleget pihenni. Próbáltam mindig figyelni az ismerős arcokat, kicsit ezzel is eltervelve a figyelmem arról, hogy még elég sok van vissza, ill. mindig jó látni 1-1 ismerőst, pacsizni egyet és vigyorogva tovább futni A parkig próbáltam mindig futni, a kis parkos részen séta az árnyékban és 1 kis víz ill 1 v 2* ittam ott izót. Az árnyékból kiérve kis futás, aztán ahogy az erő adja a patakig, ott a kis emelkedőn fel séta, majd a frissítőpontig futás. A kinti frissítőnél minden körben kólát ittam, ezzel nagyjából megduplázva az éves fogyasztásomat , a fordítóig, ill. amíg vissza nem értem a frissítőig futás, ott néha még ittam 1 kicsit, aztán a kis lejtőn megint séta biztos ami biztos a parkba visszaérve egyből séta az árnyékon, aztán viszonylag gyors váltásban futás-séta-futás, a frissítőn 2 nagy darab dinnye + előtte kis izó. Innen megpróbáltam mindig egy rövid belesétálással eljutni a fordítóig, ahol leültem, minden körben jött a sótabi meg mikor mit találtam még ki mellé (bcaa, magnézium, multivitamin, glutamin), szinte minden körben egy kis citromos 0%os sörrel vegyítve. A harmadik kör vége felé eléggé feltámadt a szél, jópár fokot hűlt a levegő és úgy tűnt, jön egy kiadós vihar, ami szerencsére elmaradt, vagy legalábbis halasztódott késő estig. Ez a mínusz pár fok elég sokat dobott a hangulatomon. A negyedik kör végén kértem egy kis masszírozást és volt egy hosszabb pihenő, kb. 5 perc, ami ismét megadta a plusz lendületet. Furcsa mód a bal vádlimnak esett a legkevésbé jól a masszírozás, amivel korábban sosem volt gond, de szerencsére itt sem lett. Az 5-6. körben eléggé megörültem annak, hogy nem kezdek drasztikusan lassulni, gyakorlatilag elég stabil 40 perces köröket hoztam a pihit is beleszámítva, és amikor nem ültem, talán 2-3 alkalommal fordult elő, hogy kilógtam volna a 8 perces kilométerekből és a séták során is elég gyorsan esett a pulzusom, ami egy objektív jele volt annak, hogy még nem vagyok teljesen elkészülve az erőmmel, az egész futás átlagpulzusa 147 lett, a kör végi pihik nélkül kb. 150 lehet. A 6. kör végén beragasztottam az egyik lábujjamat, mert kidörzsölődött, ill. a bal lábfejem kezdett fájni kicsit, de itt már úgy voltam vele, ha rosszabb lesz, már akkor is nagyon sok időm van megtenni a maradék két kört. Szerencsére nem lett rosszabb Az utolsó két kör komolyabb események nélkül telt, szépen be is sötétedett közben én pedig a célegyenesben egy újabb kör futás helyett a bal oldali sávba váltottam és 100m múlva valóra vált egy álom
a részidők:
396. hely a férfiaknál (összesen 427.) 1:29:45(319) 08:44 6:23:54(349) 13:12 5:19:36(418) 13:35:09
érdekes a korcsoporton belül stabilabb a helyem a számok közt: 37-34-37 és összesen 38.vagy fullba vagy sehogy :D
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #14755 üzenetére
deicide - a Magyar Atletikai Szovetsegnel kell meg idoben jelentkezni,ott elmondjak h nyilt nevezes van vagy klubon keresztul kell regisztralni,illetve hogy kell-e sportorvosi igazolas stb.
gombi: le a kalappal aki ilyen melegben egesz nap tolta
beszamolot kerunk aki csak ment valamit
-
deicide
veterán
Ez azért erősen egyénfüggő. Én általában indulás előtt fél órával tolok szendvicset, banánt, kakaós csigát, ilyesmit, hogy legyen energia. Nyilván pacalt mondjuk nem, de szilárd kaja nekem nagyon is kell, úgy tapasztaltam. Verseny előtt is 1 órával két szendvics, előtte fél órával banán. Persze, sokan vannak, akiknek ez nem megy, de ki kell tapasztalni, mi működik, az energiazselé nekem kevésnek bizonyult.
[ Szerkesztve ]
-
Bannani
tag
-
borix
őstag
válasz Newboy911 #14763 üzenetére
Azért mondod ezt mert neked valószínű nem a nagylábujjad a leghosszabb ezért lehet neked elég
Egy számmal nagyobb minimum kell sok embernek az is kevés.Linkelt oldalról.
(I)A tökéletes futócipő vásárlásának ez az egyik legfontosabb állomása. A tökéletes futócipő jól tartja a lábat, de nem szoros. Általános probléma, hogy a futók néha túl kicsi cipőt vesznek. Futócipődnek egy vagy két számmal nagyobbnak kell lennie az utcai cipőnél!(/I)[ Szerkesztve ]
-
Newboy911
tag
válasz Apollo17hu #14758 üzenetére
Én ma dettó így jártam.
6 óra után délután mondom megyek egy laza 20-22K-t ebben a jó időben.
Ebéd már rég volt, de délután ettem egy banánt, + indulás előtt egy pohár ISO, biztos ami biztos.
És 6K-tól elkezdett rázni a hideg, éreztem hogy leesett a cukrom.
Ilyet akkor tapasztaltam utoljára, mikor az első 10K körüli távot futottam kb 3 éve.
De arra a következtetésre jutotta, hogy a hét végén kevés volt a szénhidrát bevitel.
Érdekes, a pulzusom meg a p@csába lenn volt végig. -
borix
őstag
válasz Bannani #14756 üzenetére
Először menj el egy futócipő boltba csináltass egy számítógépes lábtípus vizsgálatot infó .
A cipő legyen 1-1.5 számmal nagyobb a lábadnál.
Ha kinéztél pár cipőt és nem tudsz dönteni gyere vissza és segítünk.
25-30E árban már elég jó cipőket lehet venni nagyon mellé nyúlni nem tudsz.
Ha lehet futásnál kerüld az aszfaltot.
Ez a 2-3km,hogy jött mi benne a vonzó?[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
válasz Bannani #14756 üzenetére
Hali
Igazából én sem túl rég kezdtem, tavaly nyár végén, bár a tél kimaradt. Egész hamar szép eredményeket lehet elérni, ha komolyan veszi az ember, de ehhez olyan étkezést is kell folytatni. Én 1.3Km-en kezdtem tavaly , alig bírtam ki, ki voltam mint a kutya. Aztán szépen fokozatosan lehet növelni a távot és a sebességet.
De hangsúlyozom, tényleg fokozatosan, mert én is a magam kárán tanultam most meg, hogy szétcsaptam magam a túledzettséggel! Ezt mindenki kerülje el, mert igen drága ár a "sietségért" és igen meg is kell fizetnem nekem is, de nagyon...
Szóval kb 6-9 hónap alatt bőven el lehet jutni 10km fölé, jó tempóval, de éppen ekkor nem szabad túlzásba vinni...
Nekem a Salomon nagyon bevált, árkategóriában kb ott van, mint amit megadtál. Az enyém jó terepre és aszfaltra is, tényleg tökéletes. Jah igen a kigyúrásra kell hagyni időt, ha nem akarod, hogy felhólyagosodjon a bokád Hintópor, kenőcs ilyenkor nagyban segíthet, meg is előzheti. -
Newboy911
tag
válasz concret_hp #14757 üzenetére
Ezek szerint túlélted
Szerintem mindenki várja a beszámolót.
Jöhet a bő lére eresztett verzió, engem minden részlet érdekel. -
Apollo17hu
őstag
Néha szoktam energiaitalt inni futás előtt. Főleg ebben a nagy melegben, hogy jobban bírjam.
Viszont azt vettem észre, hogy inkább az ellenkezőjét érem el vele, mint ami a célom: már a futás elején szívdobogásom van, izzadok, mint egy ló és gyengének érzem magam. Kb. ezek a tüneteim, akkor is, ha leesik a vércukorszintem, ezért nem is értem az egészet.Ti tapasztaltatok hasonlót, vagy van ötletetek, hogy ez miért lehet? Nem bírom a koffeint, vagy mi? (egyáltalán nem kávézom)
-
Bannani
tag
válasz Newboy911 #14755 üzenetére
Sziasztok! Szeretnék hobbiszinten elkezdeni futni, előbb csak hosszú sétákra gondoltam, ehhez keresnék futócipőt, másik témában ajánlották, hogy kérdezzek itt rá. Célom a továbbiakban az lenne, hogy 2-3km-eket minél gyorsabban tudjak majd lefutni, de ki tudja, ha elkap majd a gépszíj lehet a hosszabb távok is csábítóak lesznek. Leginkább betonon lenne lehetőségem futni. Talán még annyit érdemes megemlítenem, hogy futómúlttal szinte egyáltalán nem rendelkezek, 180cm magas vagyok, 80-85kg között ingadozik a tömegem mostanában. Remélem minden fontos tényezőre kitértem, árban a 25, nagyon max 30 ezer forint lenne, amit nem sajnálnék erre.
'Mind over matter'
-
gombi01
tag
Tegnap volt az IRONMAN Nagyatádon. Haverom lenyomata ebben a pusztulat melegben. Toltam neki bringázás és futás közben a frissítést de még nekem sem esett jól ez a hőség. Le a kalappal minden finisher előtt, emberfeletti volt.
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Newboy911
tag
válasz deicide #14747 üzenetére
Szép az amikor edzésből fut az ember egy PB-t.
Önbizalmat ad
Lassan érdemes nézegetned a szenior OB eredményeit. -
Danika256
aktív tag
válasz beltram #14750 üzenetére
Okés köszi, hát remélem csak valami húzódás féle, még most hét elején adok neki egy esélyt. Ha lassú tempóban ok lesz, akkor egyelőre marad az.Amúgy ha nem erőltetem, akkor csak enyhén érzem, tényleg olyan mintha izomláz vagy valami húzódás féle lenne, így érzetre. Szóval fájni nem fáj míg neki nem állok mozogni. 500-1000m után meggörnyedek és vége..De nem értem semmi gond nem volt eddig..Hét eleje eldönti mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Newboy911 #14743 üzenetére
+1 en is ugyanigy jartam az asics gelemmel, nekem a sarkam dorzsolte ki a merevites, meg az achillesem kezdett fajni tole, de most mar ugy erzem a nagy labujjamban is begyulladt vmi in. Nem vagyok boldog. :s szinten elado 150km utan (hogy rohadna meg)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
deicide
veterán
A mára előírt menet is megvolt, lassan összeáll a heti program.
A javasolt progresszív tempóból végül 5km teszt lett, egy kikötése volt tomcicának, hogy nem mehetek 100%-on, alatta kell maradni. Ezzel együtt 5km PB lett (3:45/3:52/3:41/3:47/3:44 --> 18:49), pulzusátlag 165 körül, volt még benne 30-40mp kb. Talán nincs is olyan messze a cél...
Azért átmozgattam 1 óra bringával még a vihar előtt, 115-ös pulzuson, majdnem elaludtam.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Danika256
aktív tag
Semmit, most jött elő múlt hétvégén. Sportitalt szoktam inni 10 km után, de 1 is alig ment le tegnap is.. Ahogy olvastam nem vagyok egyedül ezzel a problémával, csak a megoldás nincs meg, az általában egyéni.. Valószínű sok volt a heti 31 ről 42 km-re váltás.De ez sem biztos..
-
Newboy911
tag
Én nem ajánlom senkinek. A sarka nagyon kemény, van benne egy merevítés.
Dörzsöli, nyomja, próbálkoztam több féle cipőfűzési módszerrel, egyik sem lett tökéletes.
Ismerős nem rég vitte vissza a Hervisbe. Neki kidörzsölte a bokáját és ki is kopott a szövet,
ennél a résznél. Neki szerencséje volt, levásárolhatta.
Nekem viszont van egy jó állapotú megkímélt Asics gel zaraca futócipőm US:9, 27cm, EUR 42,5-es méretben eladó -
Danika256
aktív tag
Sziasztok
Elég nagy gondban vagyok, hátha ti tudjátok a megoldást. Már második alkalommal nem sikerült a futás, egyszerűen 1km környékén úgy begörcsöl a gyomrom, hogy nem tudok továbbmenni még kis sebességgel sem!!
Nem tudom mi lehet, még hétvégén kezdődött. Vasárnap lement a 10-es kis pulzusú, majd másnap a 15km -es gyors tempójú edzésnél 800m után kezdődtek a gondok. Volt már ilyen ritkán pár km után, de mindig hamar elmúlt, hát most nem és 200m szenvedés után meg kellett állnom. Nem maradt más csak a haza gyaloglás.
Ma hajnalban újra nekiálltam, folyadékbevitellel, mindennel készültem, de megint csak kifogott rajtam. Kis sebességen sem menne.. Nem tudom mi lehet, de eléggé kétségbe vagyok esve, így már 1 hét kiesik, ha nem tudom folytatni a felkészülést a végén még leépül a szervezetem..Hátha valaki járt már így, legyetek szívesek írjátok meg, hogy mi a megoldás. Köszi!
-
-
tomcica
Topikgazda
en ugye nem eszem hust (ovo-lakto vega vagyok) sovany turo,gomba,szejtan,tojas,tofu,szoja (egyeb formaja) sajt (itt a zsirra azert ugyelni kell ha mennyiseget tolsz belole) huvelyesek (itt a szenhidrat reszere szinten ugyelni kell - bab,lencse,borso,sargaborso)
-
-
tomcica
Topikgazda
Massziv regeneralo hetet tartok,nagyjabol 25km-t toltam bele a heten (utaztam,meszeltunk,pihentem) igy 2-3 konnyu es piheno nap utan kezdem csak erezeni milyen faradt is a testem,meg csak most jon ki.Nem hiaba szoktak a nagyok is tartani akar 2-3 hetes regeneralo periodust a szezon vegen,vagy ket ciklus kozott.
-
maggi1886076
addikt
Apranax dolo gélrol mi a véleményetek? Doki ezt ajánlotta.
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
Alg
veterán
Asics Zaraca 2/3 - al találkozott már valaki, van róla tapasztalat?
Maratonman-nél akciós, 16ért
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
ki kell szamolnod,nem csak esz nelkul tolni befele a feherjet "mert az milyen jo"...a MEGFELELO mennyiseg es arany fontos,aztan h ezt japan szuzlanyverbol viszed be,vagy tukortojasbol az nekem teljesen mindegy
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz tomcica #14728 üzenetére
Lényegében akkor szükséges mert senki sem tud kajából bevinni mindig elegendő fehérjét van mikor jól jön a tápkieg ahogy a vitaminokat is megvesszük mer azt a mennyiséget zöldségből és gyümölcsből nem kapnánk meg nem eszünk annyit hozzá.
kolosanyi
Mostanában a meleg miatt későn megyek el futni 23 ó körül,után értek haza.Jól jött a turmix mert már csak egy pár falatot ettem lefekvés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
roviden: nem...hosszabban: ha be tudsz eleg taplalekot vinni a megszokott napi kajadbol akkor nem kell,ha kerdeses es epp a feherje hianyzik,akkor egy sima feherjevel KIEGESZITHETED (nem kell komplex,designer stb. sima whey eleg) en 1.5g x testsullyal szepen elvagyok,nem akarok az izomzaton novelni,igy mind a szenhidratra mind a feherjebevitelre oda kell figyelnem (a szenhidratra persze jobban) h szalkas/szivos/eros izomzatom legyen,a futashoz minden felesleges kg hatvanyozottan felesleges (meg a sprintereknel is!) az izom ugyanugy tulsuly
-
kolosanyi
veterán
Nem is engem kérdeztél, de szerintem nem. Étkezz inkább egészségesen, számold a tápanyag bevitelt. Jobban jársz, ha nem turmixból, hanem szilárd kajából viszed be a megfelelő fehérje mennyiséget.
(#14728) tomcica
Akkor teljesen egyetértünk.Annyi, hogy én az egész napos össz. fehérjebevitelt számolom, nem csak az állatit, mint ahogy a builder közösségben megszokott. Érdekes mód a 1,5 g / tskg-os értékkel még simán tudok izmosodni, erősödni, bár nem célom a tömegnövelés. Mondjuk a kalóriadeficit miatt meg szépen megy le a zsír, úgyhogy nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
-
deicide
veterán
A fehérje mellé egy jó 20 perc nyújtás, masszírozás tud segíteni a gyors regenerálódásban és a sok alvás.
beltram: nem szeretek feloldani, azt szeretem, hogy csak kiöntöm a kupakba és mehet befelé. A 6900Ft/50 adag még mindig jóval olcsóbb, mint az 550Ft-os ampullák, amiket eddig ittam.
Gondoltam kellene valami olcsóbb megoldás. Az ampullákat megtartom és versenyre is a literesből öntök és akkor az övtáskában is tud lenni a cuccból. Literes Mg-ot viszont nem találtam, azt honnan lehetne?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz deicide #14721 üzenetére
Most már 10k letudok futni 6.4 átlag tempóban.Ez nem megterhelő különösebben de azért lefáraszt.
Munkába koránkelés miatt (5-6 ó alvás) elég rossz alvó is vagyok ezért igazán azért érdekelne,hogy mivel lehetne felgyorsítani a regenerálódást másnap ne keljen kávézni energiaitalt tolni mert nem pihentem ki magam. -
deicide
veterán
Ugyan nem engem kérdeztél, de tegnap vettem én is végre egy ilyet. Eddig edzés után sajtot, túrót ettem, de a megváltozott edzésprogram miatt szerintem muszáj komolyabban venni az edzés utáni fehérjebevitelt, mindent nem lehet sajttal, tejjel, stb-vel visszapótolni.
De lazább menetek után (aerob tartomány) marad a természetes forrás.Aztán majd tomcica megmondja, mi a jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
tomcica
Szerinted csak futáshoz érdemes költeni táplálékkiegészítő fehérjére?És ha ingen a gyors felszívódású vagy a kevert fehérje ajánlott? -
-
deicide
veterán
válasz tomcica #14717 üzenetére
Egyébként így volt, az első hármat vissza kellett fognom a végén, ahogy az órára néztem, hogy ne legyen 1:20 alatt (mondjuk a vége meg már nem esett jól, de pont az a lényeg). Úgyhogy az 1:22-es átlag az szerintem kb jó lesz a 175-ös pulzushoz és max a pihenőket ahogy írtad minden 4-et 55-re feltolom az 1:00-ról.
-
-
tomcica
Topikgazda
Tegnap dolgom volt Pesten es a Spuriba is feljutottam,egy ilyen vart ram 40.5-es meret,jocskan learazva 19ert,nem hagyhattam ott valszeg az Inov8 X233 lesz likvidalva,mar leszolgalta az ovet jocskan,esetleg marad heti 1x valtociponek amig meg van egy kis elet benne
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #14710 üzenetére
nem fontos h preciz 4.,,-es vagy 4.10-es iram legyen,ezt erzesbol fusd,amit epp enged a meleg es a tested allapota,igen jobb lenne picit lejjebb vini a pulzust 160-162 okes,az iram meg legyen amennyit epp ezen kitol a test,az okes
a 400-as nap feszes,annal meg kell futni a mercet,es a progressziv tempod a fontos,ott szinten,a tobbi tempos es hosszuban futott tempo csak kiegeszites,lehet engedni ha epp kell,nem gond
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #14712 üzenetére
igen,ez igy "papiron" okes,eloben ha csinalod igazitani kell foleg a 400-as resztavokon,ugyanis ha 80korul nem megy fel 175 fole a pulzusod majd es viszonylag 155-58 kornyekere vissza is tud allni (ergo kezded megszokni) akkor ket utvonal van,egyik h beletorsz 200-as gyorsabbakat mondjuk minden 3-4.-ik 400m utan (a piheno ugyanaz) 35-37re,szoval jocskan felkapva,a masik utvonal (ez neked most jobban fekudne a tervezett versenytavok miatt) ha felfele torsz bele 800m-t (+2-4mp/400m) mondjuk minden 4.-ik 400m utan,szoval 4x400m (R200) 800m (itt lehet R400 ha eloszor kell,kulonben majd marad a R200) es ismet 4x400m majd fejezel egy utolso 800-al a veget megtolod
egy harmadik 400-as edzes is tud osszefuzni,ha 3-4db megy a szokasos tempon R200 (1 percre ahogy szoktad) de minden 4.-ik 400m utan a R200m 50-55mp (tehat nem a szokasos pihenod ritmusa,hanem feszesebb) utana megy minden tovabb ismet 3db 400m es a negyedik 50-55mp piheno...igy felmesz 12db-re tehat 3x van reszleges piheno
-
deicide
veterán
válasz tomcica #14711 üzenetére
Szuper, akkor minden második héten a csütörtökit lelazítom rövidebbre, pár dombbal, az pont van az útvonalon. Verseny szeptember közepéig nem lesz, szólok előre. 21km-esek és 2 órások lesznek novemberig, összesen 3 verseny.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz deicide #14709 üzenetére
ez igy tokeletes,de igen eros het 4 viszonylag minosegi nap...erosebbre mar semmit ne vegyel,ha kell akkor havi egy heten inkabb lefele kell csokkenteni,megpedig a csutortoki napot lefelezed 4-5km ugyanezen a ritmuson es ramesz nehany rovid eles emelkedot,de ne sokat...feles napra,a tobbi nagyon is jo igy,hangsuly a tempokon van (a megfelelo iramon) a 400-as nap picit gyorsit,ennyi egyelore
ha versenyed van kozte akkor azt be kell iktatni,h ne torje meg a felkeszulesi ciklusodat
-
deicide
veterán
válasz deicide #14709 üzenetére
Ami kimaradt, a mai 10km 167-es átlagon ment, 182 a max pulzusom. Ez talán kicsit akkor erős, lehet lejjebb kellene vinni 4:10 környékére, 161-162-es pulzusra? Bár a meleg idő is bejátszott, hűvösben ez jóval kényelmesebb, mert igazából a tüdőm nem bírja, a lábaimnak a 4:00 meg sem érződik.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Köszi, így van, megelégedettséggel használom az első perctől kezdve. Nem hiszem, hogy más kellene még egy órába, mint amit ez tud.
tomcica: a megbeszéltek ellenére a 2db tempós 10-est erősebbre veszem, a mai volt a keményebb, a vasárnapi lesz majd a lazább. Borzasztó meleg volt már hajnali 5-kor is, de azért ment a 4:05 a 10km-en. Plusz 2km bemelegítés és 2km levezetés.
És akkor így néz ki a hét:
Hétfő: Céges foci, 1 óra bohóckodás, kvázi pihenőnap
Kedd: 10x400 + R200 (82-83mp között)
Szerda: 1 óra laza bringa
Csütörtök: 14km (2+10+2, a 10km 4:05-ös tempón)
Péntek: pihenő
Szombat: 10km benne progresszív 6km 3:55 --> 3:45-ig
Vasárnap: "lazítós" 14km benne 10km 4:20-4:25 körüli tempó.Jó ez így, vagy kell lazábbra/feszesebbre venni valamit?
Köszi előre is.
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #14707 üzenetére
De, csak tele van kanyarral meg dombokkal. Kedvencem, amikor olyan domb van, hogy közben kanyarodik is és a felénél van egy fém lassító, ami teljesen elveszi a lendületet.
-
kolosanyi
veterán
Ma elkészült a szervizbe beadott bringám, fel is avattam. Nyomtam egy "Deseda kört", 26 km lett 22 km/h-s átlaggal. Első észrevétel: buzi nehéz a terep. Második: buzira szétcsaptam a lábam (mondjuk a tegnapi 10*100 R100 se volt valami halvány cirógatás). Harmadik: nagyon sokat jelent az aszfalt gumi, meg a normálisan beállított váltó. Sík úton így lazán tudok 30 felett tekerni a dögnehéz montimmal is, bütykös gumival ez csak álom volt.
-
kolosanyi
veterán
válasz concret_hp #14700 üzenetére
13-14 körül van a testzsírszázalékom, 110-111 kiló vagyok épp folyadéktól függően, illetve 195 centi magas. Fogalmam sincs, hogy mennyivel voltam gyorsabb vagy lassabb korábban, nem mértem még le.
(#14701) Apollo17hu
Lol. -
Newboy911
tag
Nekem is megvolt a heti résztáv. A pihenőt levittem 200m-re.
Jelentem nagyon kevés az a 200m. De csak összejött valahogy. -
Apollo17hu
őstag
válasz kolosanyi #14699 üzenetére
Ha jó helyre születsz, még komoly versenyekre is eljuthatsz ilyen idővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest