Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz Melorin #92206 üzenetére
Attól, hogy tartja a lábfejed (ami jó!) még legyen kényelmes is....ergo stimmeljen méretben. Leginkább kicsi ne legyen hosszban mert a talpad rövidebb nem lesz soha
Az van, hogy ezt csak te érezheted...mi helyetted nem.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Melorin #92202 üzenetére
Miért hasonlítod az újat egy alul felül széttaposott 9éves matuzsálemhez? Ha nem érzed jónak, kényelmesnek elsőre akkor vissza kell küldeni...szerintem
Most látom is pont ezt írta előttem. Ma nagyon hasonló véleményen vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #92202 üzenetére
Nekem amit leirtal jol hangzik mondjuk nem szeretem ha tul sok hely marad a cipoben...epp csak ne erjen vegig a nagylabujjam es kesz (de nem birom az ilyen masfel ujjnyi tavolsag elol meg hasonlo dolgokat).
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
-
SirRasor
addikt
válasz Melorin #74989 üzenetére
Maga a Garmin edző nem jó? Pont erre találták ki.
5k-tól a félmaratonig, 3 edzővel, tetszőleges nehézséggel (teljesítésre, időre) végezhető és mindig odarakja eléd, ami éppen jön.A 3 fószer közül Jeff Galloway-t ajánlom; nála csináltam 5k-t, 10k-t (elképzelhetetlen volt az 5k után, hogy menni fog valaha is a 10k ), majd a félmaratont is. Semmi extra, csak követtem a tervet és betartottam mindent és elértem teljesen amatőrként a félmaratont. Szerintem ennél jobb reklám az edzéstervüknek nem is kell.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
ígyvanferi
addikt
válasz Melorin #74991 üzenetére
Ez egy couch-to-5K felkészítő edzésterv, ahol egyre növekszik a terhelés, amolyan tölcsérszerűen és a vége az, hogy na akkor fuss 5 km-t (illetve 10-et) egyben? Érdemben nem tudok segíteni a felvetett problémádon, de nem elég végigfutni indulás előtt aznapra mit javasol a terv? Amúgy ha ilyen szigorúan követni kell abban a tekintetben, hogy mit kell csinálni, akkor szerintem még az is lényeges, hogy melyik nap (hány pihenő nap legyen egy-egy edzés között, pont nem mindegy). A tervben is gondolom fix napok vannak kijelölve az edzésre, mittomén, minden kedd-péntek-vasárnap. Azt meg azért észben lehet tartani. Vagy hogy épp hanyadik héten jársz. Esetleg ezt bele lehet venni az elnevezésbe, hogy még könnyebben kereshető legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Melorin #74989 üzenetére
20-20 alkalom? Az hány hét előre? Mármint én kb egy hétre előre gondolom ki a konkrét edzéseket, ennél nagyobb távban maximum vázlat van, hogy mekkora, és milyen jellegű terhelés legyen adott heteken. Hiába előre kőbe vésni, mert úgyis reagálni kell arra, ha nem megy olyan jól a tempó, rommá iszod magad péntek este, vagy épp el kell vinned a szomszéd macskáját miskároltatni.
-
Hi!King
őstag
válasz Melorin #71209 üzenetére
Merre laksz, hogy -1 fok volt? Erre nem tudom mióta nem volt már fagy. Pedig jobb lenne, mert befagyna a talaj, így sáros minden a sok esőtől.
Egyébként én is így vagyok vele, hogy csak reggel vagy este tudok futni, de legtöbbször reggel. Így mikor mások már rövidnadrágosat futnak, én van hogy még mínuszban hajnalban. Tegnap kivételesen ráértem kora délután, és futottam egy rövidnadrágosat 8 fokban, nagyon jól esett.
-
Hi!King
őstag
válasz Melorin #71207 üzenetére
Én Petzl Tikkát ajánlom, kicsi, könnyű, kényelmes, esőálló és elég jó a fénye még erdei ösvényeken szaladgáláshoz is.
A gerincnél szellőző csík nem tudom milyen, de nem hangzik jól. A jó ruha nem némi csíkoknál szellőzik, hanem mindenütt egyenletesen, gerincnél különösen nem jó, mert a végtagok ízületeink kívül épp a derekat kell óvni a hidegtől.
A futótempóddal biztosan nincs gond, mert nem a futótempót kell igazítani a hideghez, hanem a ruházatot a futótempóhoz és az időjáráshoz. Azért ne fuss gyorsabban, mert fázol.
Kesztyűd, illetve sapkád/fejpántod volt?
-
tomcica
Topikgazda
arra gondol @igyvanferi,hogy ha jon egy -5-10 fokos tel (ami lenne egy normalis) az a teli futas...ha rendszeresen kimesz,akkor igen gyorsan meg lehet szokni a -1-0 koruli hofokot,es egyaltalan nem fogod teliesnek tartani
fejlampa nalam = Petzl,abbol is valami reactiv,ha van ravalo (nem kell a NASA,eleg a belepo kb 25-30ezer ft lehet)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
Kell egy kis idő míg kiismered saját magad öltözködési igényét. Eleinte én is vagy túl, vagy alá öltöztem, most már csak ránézek a külső hőmérőre és tudom mit fogok felvenni a futáshoz. Nálam amúgy a -1 az egy póló, egy Dekás futópulcsi, illetve egy Dekás szélmellény, meg egy még nem télinek mondott futógatya. Kiegészítőnek, egy vékony csősál és vékony futósapka kesztyűvel. Ennyi.
Run&Ride
-
jimpo
senior tag
Nitecore NU17 9.890 Ft, bár fejlámpa de nem annak használom. A módosítás remekül működik, azóta is úgy használom. Szerintem a EBLOG -10% kupon is jó rá.
Simán világít úgy előtted, mint amilyen egy közvilágítási lámpa. Igaz a hatótáv nem nagy, de azért használok külön fejlámpát is. Különösen településen kívül.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ígyvanferi
addikt
El kell keserítselek, ez még nem volt az első téli futásod.
Hova kellene a fejlámpa? Városi, alapvetően kivilágított környezetbe vagy terepre? Esetleg kevésbé kivilágított városi útvonalon is mész? Előbbi esetben egy belépő kategóriás Petzl vagy Silva szerintem bőven elég. Ezek úgyis pehelysúlyúak.
-
Hi!King
őstag
-
Hi!King
őstag
válasz Melorin #70983 üzenetére
Nekem alul melegítőalsó jellegű nadrág vagy vastag téli futónadrág, felül egy póló és fölötte téli futófelső vagy egy hosszujjú póló (többféle anyagú is van), néha nyakas pulóver. Alapvetően alulöltözök induláskor, hogy mikor kilépek még fázok, de a futás átmelegít.
Ami még ajánlott, egyrészt sapka vagy fejpánt, én utóbbit azért preferálom, mert a hajamnál nem fázok, a fülemnél igen. Másrészt kesztyű. Folyamatosan futva az ember jobban fázik kézfejen, fülün, mint ahol eleve ruha van rajtad.
-
parandroid
félisten
válasz Melorin #70987 üzenetére
Max ha vízálló is. Pl. valami gore texes cucc, vagy nike shield, ilyesmi. De alapvetően a lábad fog utoljára fázni. Vagy csak ha átázik a cipő. Vagy épp attól, hogy valami jó kis vastag pamutzoknit húzol, amibe beleizzadsz, és azért fázol, mert tiszta nedves rajtad.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Studi
veterán
válasz Melorin #70987 üzenetére
Én nem szeretem a zártabb cipőt. A vízállóak azok, de ha lehet én sima futócipőben futok, ráadásul azt is vékony zoknival használom. Nem fázott még futáskor a lábfejem, dolgozik az eleget, hogy melegen maradjunk.
Bringázáshoz nem tudok elég védelmet adni a lábfejemnek, hogy -5-ben ne fagyjon le egy óra alatt, de futásnál ezzel sosem volt gondom. -
Studi
veterán
válasz Melorin #70983 üzenetére
Nagyon nehéz ezt meghatározni, inkább csak tippeket tudunk adni, hogy mire érdemes figyelni. Én például ilyenkor alul egy - felül két réteg, de lehet, hogy ugyanennél a hőmérsékletnél másnak még elég a tanga és a pántos top.
Amit érdemes figyelni:
- napsütés nagyon keményet tud még ilyenkor is rúgni a hőérzeten
- alul ne öltözz túl, mert a lábaid melegednek be leginkább
- a felső legyen variálható, minimum zippzárral nyitható
- sál-sapka se legyen túl télies, mert ezen keresztül tudsz leginkább párologtatni
- torok védelme miatt viszont azért ajánlott a vékonyabb sál, csősál
- kézfej nagyon tud fázni, vékony kesztyű még pluszos időben is kellhet
- testhez tapadó alsó réteg, illetve nadrág a legjobb, fölé jöhet lazább, alulra max egy rövidnadrág ha nem vagy exhibicionista, még egy laza hosszú az túlzás
- vizes idő, vagy eltűnő napsütés az kellemetlen és gyors változást tud hozni
- nagyobb tempó - kevesebb textil
- esőkabát - széldzseki csak egy réteg elhagyása mellett, nem rá a szokásosra
- ízületeket ha szükséges külön védeni, főleg a térdet[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Melorin #65307 üzenetére
Forerunner 230/235 szerintem. Előbbi az optikai szenzor nélküli, utóbbi ugyanaz optikai pulzusméréssel. 20-30k forint között vannak használtan, de még mindig tud mindent, ami futáshoz kell.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #64780 üzenetére
Intenzivnel gyulladas,huzodas.
Extenzivnel tulfaradas.
Na,mondjuk nem annal a mennyisegnel es sebessegnel jarsz meg,hogy akkora kockazata legyen egyiknek is,de ha volt gond a sipcsonttal(csnthartya?!) akkor azert oda kell figyelni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #64771 üzenetére
Az ido lefaragas ugye az intenzitas noveles,annak is van egy kockazata.
A tav noveles ezen a sebessegen ugye extenzitas noveles,annak meg mas a kockazata.
A lenyeg,hogy ne egyszerre tortenjen a ketto. Amelyiket konnyebb utvonalnak erzel,azzal kezddThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #63922 üzenetére
Egy kis helyzetjelentés ha elfér itt:
úgy egy hete már egyáltalán nem fáj a sipcsontom, úgy tűnik megerősödött vagy valami ilyesmi.
Az 5km-re felkészítő program utolsó lépésénél járok, és a héten jön az 5km egyben
A jelenlegi tempómat elnézve kb. 50-60 percet fog igénybe venni ez nekem De már annak is örülök, hogy ott tartok ahol.
Szerintetek ha lefutottam, utána mi következzen? Kezdjem el lefaragni az időt? -
xy.zsolt
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63922 üzenetére
Hat igy lataltanba erre gondolok,de ilyet meg az orvos se tud hirtelen lereagalni.Ha nincs lathato zuzodas,lilulas akkor annyit mond h pihentesd es jelentkezz ha nem mulik el akkor se mittomen 2het utan. Annyi kort lefutottam mar az orvosokkal,hogy ha nincs nyilt combnyaktores akkor be se megyek,mert ugyse tud segiteni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63915 üzenetére
Lehet csonthartya gyulladas is,az eleg makacs idovel beedzodik,viszont addig nem kellemes
Nalunk a klubban a tiniknel szokott elojonni,amikor mar nagyobb terhelest kapnak,a testuk meg meg novesben van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz Melorin #63915 üzenetére
Nem ütötted be véletlenül? Amilyen ügyetlen vagyok nekem mindig sikerül. Futóskönyvben leírtak szerint a leggyakoribb fáradásostörés sípcsontban jelentkezik. Elliptikustréner pl pont erre a csontra(is) jó, erősíti, kíméli. Egy rtg vizsgálatot elvégeztetnék rajta. Gyógyult hajszálrepedes is okozhat hónapokig fájdalmat, vastagabb, bedagadt végtagot, bármit is írnak a neten, hogy nem kéne “érezni”. Ugye minden repedés törés de minden törés repedés. Ha megpattan a csont(disocatio nélkül) az sokszor fájdalmasabb, makacsabban gyógyul. Ettől elvonatkoztatva lehet egy banális csonthartyagyulladas.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Melorin #63705 üzenetére
igen tapasztaltam anno....ezért onnantól fele mennyiséget kevertettem ki és lezárt üvegben naponta felráztam erősen, hogy ne tapadjon össze. Bocs, hogy ezt nem említettem akkor Szerencsére nem nagy költség fele mennyiséget (szőlőcukor nélkül) újra kevertetni.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz Melorin #63485 üzenetére
De ha túl van terhelve valamelyik izmod, akkor annak regenerálódnia kell, a bicajozás nem annak az izomnak az erősítését szolgálja, hanem hogy annak pihentetése mellett mozogjál, aztán utána visszatérsz a futásra.
Sajnos a sport olyan, hogy mindig a szűk keresztmetszethez kell alkalmazkodni. Ha valami fájás nem marad abba futás közben, akkor pihentetni kell, de idővel nyilván a szűk keresztmetszet is fejlődni fog.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63485 üzenetére
Lehet rajta olyat is csinalni,hogy emelkedore felfele kiallsz a nyeregbol es taposod vegig kiallva persze azert esszel. A labad le ne csusszon a pedalrol.Nem tudom milyen bringad van.
Tudod meg erositeni szinten emelkedore nagy lepesekkel (szinte kitores elore) szep lassan fellepdelsz.Lefele seta. Ezt szoktak a skandinavok hasznalni,futok es sifutok is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63325 üzenetére
Az elejen igen,de amikor az mar jol megy,akkor kell egylabas is...igazabol a futashoz az egylabas plyo-ugrabugra kell ezekkel naaaagyon ovatosan,szepen turelmesen,mert visszanyalhatnak
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63313 üzenetére
Egy kis plyometrikus edzes itt tudna segiteni...ez alatt most neked ertem 10-20mp ugralokotel (akar kotel nekul,de mozgasd a kezeidet mintha benne lenne...legyen meg a teljes test ritmus) 10-20mp pihenokkel. Szepen heti 1-2x es ezt nem szabad faradasig...csak szepen 60-70%-ig barmennyinel is tartasz. 5-6 x 10-20mp ON 10-20mp OFF az szep lepes elso celnak,de fel kell epiteni.
Lepcsozes is segit,azt alapos bemelegites utan nehany lepcsore felszokeles (2-3 lecso magassagtol fuggoen,lefele seta)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
félisten
válasz Melorin #63248 üzenetére
Az egeszseg egy a sok dolog kozul, ami befolyasolja az ember eletmodjat. Amit itt a topicban tolunk jonehanyan, az kurvara nem az egeszsegrol szol egyebkent sem. Az ultramaraton meg a 4 perces atlagu felmaraton csoppet sem szol az egeszsegrol. Nem noveli sem a varhato elettartamot, se a hetkoznapi komforterzetet. Majd' mindenki tele van szopasokkal, fajo achillesek, terd, mittudomen. Azert csinaljuk, mert kell az endorfin meg a tobbi, teljesitmennyel jaro dolog.
while (!sleep) sheep++;
-
xy.zsolt
őstag
válasz Melorin #63222 üzenetére
Na, csak a lényeget nem írtam .... 5x futottam fel-le 5-600métert....fel 5:00, le 4.10es tempóval. Engem nem a táv csinált ki hanem a pl a lejtőn futás...és/vagy utána a pár darab teljes testsúlyos egylábas sarokemelés a lépcső fokán. Szóval más körülmények is számíthatnak mint csupán a lefutott táv....sajna én "tettem érte, hogy lesérüljek"
-
xy.zsolt
őstag
válasz Melorin #63210 üzenetére
Ahogy írsz róla a tünet az kb olyan mint az én sípcsontomnál keletkezett csonthártyagyulladásomnál volt...mintha görcsölt volna az izom ha futni próbáltam....persze nem ment. Én eléggé túlterheltem, fel-le futás után jött elő a következő sík futáson, amit nem is futottam már ezerrel. Remélem neked nem ez van mert hosszú a felépülés...nekem 6hónap volt.
-
Alg
veterán
válasz Melorin #63205 üzenetére
Ha az első, sípcsont melletti izom fáj akkor próbálj meg lazábban, kisebbeket lépve, és nem sarokra hanem a bokád lazán tartva, a talpad középső/első felére érkezni, de semmiképpen ne feszítsd semerre a lábfejedet. A felfeszített lábfej+sarokra érkezés nyírja ki azt az izmot (feszített álapotban kap egy ütést).
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63052 üzenetére
En az anaerob zonat keresztedzessel alig tudom edzeni,igen magas a kuszobom. Elliptikuson is mar hullik szet a gep mire 170 fole tudom tolni a pulzust. Igy hogy nem hasznalok ventillatort es meleg van a szobaban 165-168 bpm-n tudom a tempos zonat edzeni.Feljebb ezen nem megyek,elvagyok most az anaerob nelkul is. Azt amugy is naaagyon rovid ido alatt vissza lehet maxolni 4-6het,aki reszponzivabb annak 3-4het (nalam ez van,gyorsan reagalok barmilyen edzesvaltasra).
Viszont minosegi futas (tempo,resztav,emelkedo,hosszu) + aerob keresztedzes az mas kombo,abban latok raciot FUTAS szemszogbol. Triatlonos szemszogbol persze mas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
En zabpelyhet szoktam csokis tejsavo feherjevel...neha megbolonditom meg valamivel amit megkivanok bele...banan,fekete csoki "pottyek",foldieper,meggy.
Ja vizzel ontom fel.
Tusolas elott betolom,tusolas hajmosas stb. utan meg johet valami konkretabb.
Vissza kell tolteni a szenhidratot idoben,kulonben mosott xar feeling van egy ideig,akar egy-ket napig is. Na most,ha valaki napi 2x edz,annak igen komolyra kell venni a visszatoltest.
A kocsid se megy uzemanyag nelkul.
Annyi a napi 2x vagy esetleg egy de hosszabb edzeseknel,hogy ha nem cel a leurites akkor erdemes mar kozben is toltogetni szepen. Ide jo barmilyen izo + banan,de akar mezes limonade is jo home-made LanyUs BCAA-ja is jo ide,mert fel is tud szivodni.Edzes utan mar inkabb penzkidobas,mert egy 30gr tejsavo feherje jobb valasztas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
90-es pedálfordulat felett nevezzük pörgetősnek a tekerést. Akinek egyből nem megy az idővel kis lépésenként emelje kezdve ott ahol még nem zihál. A helyes nyeregmagasságra is figyelni kell....majdnem egyenesig nyúljon ki a láb, ahol még a csípő nem billeg tekerés közben. Ha 90 felett vagy már zihálás, magas HR nélkül akkor kitűnő a keringésed ami futásnál is előny. Ja és ilyen szempontból a tekerés sebessége lényegtelen....az ugyanis izomerő kérdése (más téma)
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Melorin #63008 üzenetére
Tempe szenzort használok lassan egy éve. Igaz be van bugyolálva teflon szalaggal hogy ne melegítse annyira a nap.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #62919 üzenetére
Ugy szoktuk,hogy laza tureles bemelegitessel ellenorizzuk,ha a bemelegites (ez esetben 10-15perc legyen) vegen is faj,akkor NE fuss vele
Surun van olyan,hogy itt-ott "nyikorog" meg futas elott,elejen,de bemelegedes utan elmulik,akkor terhelheto.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz Melorin #62712 üzenetére
visszakuldod ha nem jo a meret es ennyi. plusz azert nagyon tul sem kell aggodni szerintem ezt a cipo dolgot.
megvolt a heten a masodik “reggeli” futasom, ez mar jobban ment, igaz csak 8 utan tudtam elindulni.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #62712 üzenetére
Ha webshop akkor olyan helyrol,ahol vissza tudjuk kuldeni amugy minden markaban fel van irva a labmeret,ugy kisebb az esely a mellefogasra. Neha azert markan belul is van valtozas
-
Alg
veterán
válasz Melorin #62599 üzenetére
De a jog az tényleg csak nagyon-nagyon lassú jog legyen, ne futásra gondolj hanem ilyen szinte csoszogós futómozgásra, alig gyorsabban mintha sétálnál, apró lépésekkel.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
parandroid
félisten
válasz Melorin #62596 üzenetére
Ha így le vagy gatyásodva erőnlétileg, akkor egyszerű a helyzet: legalább heti 3-5 alkalommal kimenni, legalább 30 percre, és lassan kocogni, amíg bírod, utána kis séta, aztán megint kocogás. Nyilván a kocogások időtartamát kell növelni először: 1 perc jog, 1 perc séta, később 2 perc jog, 1 perc séta, aztán 3-1, ha megy az 5 perc, akkor mehet akár 2 perc séta is, illetve ott el kehet kezdeni a 30 percet kitolji 40-45-re, ha megy majd a 10 perc, akkor akár 4 perc szünet, de egyszer-kétszer egy órát is kint lehetsz. Közben pihenőnapokon járj el nagyokat sétálni, vagy tekerj egy laza kört bringával (lehetőleg egy órát legalább). Nem lesz gyors, de egy-két hónap alatt ezzel el lehet érni a fél óra egyben futást, még ha az csak 4 km körül lesz is először.
p
-
jimpo
senior tag
válasz Melorin #61646 üzenetére
A 745 javára.
Magasság és szintemelkedésmérés (barometrikus)
Zene kezelése, igaz azt a 245 Music is tudja
Percenkénti légzésszám grafikusan
NFC Garmin Pay
Climb Pro
LaktátküszöbA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Melorin #61641 üzenetére
Hátha ez az összehasonlítás segít dönteni.
A 745 Multisport óra, nem csak futáshoz hanem a mindennapokban is használhatod.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Agony
aktív tag
válasz Melorin #61641 üzenetére
Attól függ mire akarod használni... ha csak futás akkor szerintem Forerunner 245 (Music) kiváló választás, de lehet azzal is érdemes várni egy kicsit, mert lassan megjelenik a Forerunner 255, akkor gyanítom lesznek jó akciók.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz Melorin #51708 üzenetére
Ha nem sajnálod rá a pénzt és hosszútávú megoldást keresel, akkor Runderwear.
Nem mondom, hogy olcsó, de sokszor van 30%-os akció, meg kuponok, meg ha hármas csomagban veszed olcsóbb, stb... cserében viszont full varrás mentes mindenhol és garantáltan nem dörzsöl ki, baromi jó anyaga van.
Nekem ebből van két fecske fazonú és két boxer, ezeket váltogatom kb. 1,5 éve és egyiknek sincs semmi baja. Se kopás, se szakadás, se fakulás vagy elszíneződés... kb. mintha új lenne.
Jól szellőzik, nem gyulladsz meg benne és mosás után pikk-pakk megszárad. Télre van belőle merino gyapjú változat is, de azt még nem próbáltam.Még a Vertigo féle zokni fetisisztáknak ajánlanám a zoknijaikat, mert azok is baromi jók. Én pl. versenycipőben szoktam használni a bokazoknijukat és az benne a jó, hogy két régetű. Van egy belső nagyon vékony zokni, amibe megy a lábfejed és van egy külső vastagabb réteg, ami érintkezik a cipővel. A belső vékony réteg jól szellőzik, nem dörzsöl ki, a külső réteg pedig a vastagsága miatt komfortosabbá teszi a kevésbé párnázott cipőket és mivel a "két zokni" egymáson csúszik el (nem a bőrödön), így gyakorlatilag nulla az esélye a hólyagoknak.
Start with a whisper, end with a scream!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Melorin #32569 üzenetére
Vízzel átmoshatod. A gumis részeket a talpán esetleg fogkrémmel, fogkefével, de szerintem felesleges annyira alaposnak lenni vele. Valaki mosogépbe teszi, valaki meg nagyon nem ajánlja, mert eldeformálódik tőle. Esetleg alacsony hőfokon centrifuga nélkül meg lehet próbálni azzal is, de akkor meg ugyanott vagy, mintha beáztatod egy vödörbe.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31991 üzenetére
Nem gondolom, hogy feltétlenül hülyeség lenne csak nekem kicsit össze-vissza mér (néha a mellkaspánt is, az mondjuk konzisztensebb). A fenix 5-ön nem zavaró, és így látom az rhr-t.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31973 üzenetére
már miért ne tudnád visszaküldeni, miféle boltból vetted? általában jobb a visszatérítési politikájuk mint az itthoniaknak, plusz a 14 vagy akárhány napos szabály eu-s, nem?
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31859 üzenetére
Nem igazán tudom, az enyémen zafírüveg van, nem foglalkoztam a témával. Valami olyan helyen érdemes rákérdezni, ahol felhasználói visszajelzések vannak nem reklám. Én egy Run4IQ facebook csoportban szoktam infókat olvasni a fenix 5 szériával kapcsolatban de nem tudom, hogy van-e 735-ös csoport vagy hol lehet kérdezni. Mindenesetre gyakorlatilag 0 reklám csak userek kérdeznek, beszélgetnek.
(#31860) tomcica
Kösz, alapvetően nem vagyok elkeseredve volt már ilyen, csak fura, hogy egy 21km könnyű szarul tud esni. Ilyenkor jön az, hogy mi a fenét keresek vasárnap félmaratonon ha levánszorogni is alig fog menni, de tapasztalatból tudom, hogy 1 hét alatt ég és föld különbség is lehet. Én úgy sejtem nálam rengeteget jelent a mentális rákészülés, ha kicsit is lelkes vagyok és várom akkor felkészült leszek fejben, előtte 2-3 napig jobban figyelek kaja mennyiségre és minőségre stb. Onnantól még a meleg tud betenni, tegnap 22 fokban futottam ami nem tűnik soknak de gyakorlatilag az elejétől izzadtam szóval teljesen új a szitu. A héten minél korábban kellene fussak, pár napig érezzek meleget lehet az is segítene
Nekem egyébként valahogy mindig úgy van, hogy megvan a napi feladat de ha valaki megkérdezné, hogy akkor még egy ennyit? még egy könnyű nap is azt mondanám, hogy kösz nem, annyi energia nincs. Szóval valahogy annyira vagyok hitelesítve amennyit előre eldöntöttem. Fura dolog.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31857 üzenetére
No, gratula, használd egészséggel. A Strydhez elvileg jár egy ingyenes e-könyv is, amikor én vettem választani lehetett, a "The secret of running"-t választottam mert az volt a nagyobb / drágább. még nem álltam át teljesítmény alapú edzésre (inkább dombozásnál számít), de ha már adják érdemes leszedni.
Én egyelőre csak a pace-re meg távolságra használom, mert pontosabb a gps-nél (meg ez ugye föld alatt is megy, meg futópadon stb). Az órán állítsd a pace-t és távot mindig a Strydre (talán footpod szenzor alatt, "Always" a default "Indoors" helyett ha hasonlít a menü az enyémhez), az automata kalibrálást kapcsold ki, egyszer mérd le és kézi kalibrálással állítsd be (nekem valami 100,5%-ra van állítva, de lehet kis eltérés köztük). A mai margitszigeti futásom szerint 5,39km-t mért egy körre (első kört nem fix ott mértem a de a következő 3db 5.39 volt zsinórban) ami azt jelenti, hogy 1%-on belüli becslés ami azért egész jó (a szigetkör hivatalosan 5,35km). Pályán ki lehetne pontosabban mérni de azt sose csináltam meg.
A Stryd Power nevű connect iq appot kell feltedd, ha a power mezőt ki akarod rakni a képernyőre. Ant-en párosítsd ne bluetooth-on ha tudod, állítólag jobb valamiért.
Race Screen appot javaslom még, kicsit sűrű szokni kell de versenyre nagy királyság ha időre mennél.Nem tudom kinézetre a 735 mennyire hasonlít a 9-es szériához, én alapból 3 mezős képernyőket használok mert olvashatóbb a 4 mezőnél, mondjuk Distance, Pace, HR, második oldalon lap distance, lap pace és lap hr, harmadiknak distance, power, pace, negyedik a race screen app... kb így, ezek közt tudok fel meg le lapozni bal közép meg alsó gombokkal.
--- más ---
Én ma egy 21km-t csináltam 5:15 pace-re tervezve. Állítólag 5:18-ra sikerült, az óra szerint lassúbbra tippeltem, azért nem erőltettem. Nem ment jól. A pulzusmérő pánt 3x is meghülyült, elment ilyen 2-3 akár 10 percre is felfelé, nem győztem mozgatni, pedig rég be voltam izzadva. Hát lehet ennyi volt neki. Nem volt fontos nem pulzus alapon edzek csak azért szeretem tudni hogy állok, azért ad valamennyi visszajelzést.
Hát szóval valamitől szar volt futni, untam is, a sziget meg tele volt babakocsisokkal, kezdődik a szezon másfelé kell menni futni.
Mivel biciklivel voltam és bánatomban hazafele kerültem a Tesco fele vettem egy ilyen dreher24 iso sört amit helyben lenyomtam mert ki voltam száradva, majd hazavittem egy doboz fagyit amit betoltam a rizses vindaloo után. Talán a kalóriadeficit tett be mostanra, de nem bánom, már legalább 2 hete nem ettem ilyen szemetet, a reggelre úgyis újabb 3 havi negatív rekordot mondott a mérleg.
Majd holnapra főzök valami jó egészségeset 2 kiló zöldségből.[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31850 üzenetére
Ugyancsak papír infó tapasztalatról talán más tud, esetleg youtube reviewk, viszont a fenix 3 az connect iq 1.3 és a fr735 az meg 2.0 szóval az újabb menőbb appok is rámennek (szoftver platform újabb, ezt értettem többek közt azon, hogy modernebb). Ez lehet, hogy nem hangzik fontosnak de nem biztos, hogy teljesen felesleges, én használok egy néhány appot.
Megvolt a heti 2 edzésem, volt egy 4 x 2km cruise interval és egy 6 x 1km interval, hát mit mondjak, jó volt, ezek a km-ek kicsit feszesek nekem nem mondom, hogy nem vártam a végét de egy hajszállal jobb a még gyorsabb 200 vagy 400m-eknél. Nagy gond nem volt vele bírtam szóval gondolom a többi csak nyafogás és nem számít.
Ha valakit érdekel.
EgyikMásik
p.s. nem tudom mennyire zavaró ha képet rakok be, 130/150 kb de lehet széteshet mobilon vagy ki min nézi szóljatok ha szar... asszem az analízis rész nem látszik mindenki számára a sima linken meg különben is gondoltam ha valaki esetleg kíváncsi 1-2 grafikon erejéig így egyszerűbb. Szólhattok ha valamit rosszul csinálok vagy valami.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz Melorin #31846 üzenetére
Ha már Garmin akkor mostanában voltak akciók, 80 környékén fenix 3. Igaz, hogy 3 éves, előző széria de sok szoftver update volt rá, stabil és sokat tud. Nem a legjobb a gps-e de manapság egyiké sem jó, jóformán árfüggetlen. Amennyiben 100 alatt megkapható szerintem tudást figyelembe véve ez lehet a nyerő kategória.
Ha megfelelő áron van (nemtom) akkor ennél újabb az fr735 ami egy elég fullos óra, kezemben nem járt de papíron sokat tud és modernebb. A Suunto egyes verzióinak is utánanéznék, azt hiszem a Trainer nem touch screenes csak a 'nagyobb' modellek (én nem hiszem, hogy egy ilyen touch screenes kell legyen).
Kb ezeket nézném ha vásárolnék manapság. Külföldről sokszor olcsóbb, még ha a garancia kicsit macerásabb is de azért postával megoldható.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
válasz Melorin #25440 üzenetére
Egy Tesla Model S-t használtak.
Tegnap voltunk a mainzi maratonon. Kiesett egy ember az egyik váltóból, amit a futócsoportunk szervezett, és párom vállalta, hogy beugrik 8km-re. Megvártam, amíg vált, aztán két hátizsákkal, meg kabátokkal felmálházva rohantam a következő váltópontra szurkolni. Ő 8km-t futott, nekem 5km-t kellett odáig gyalogolni, de meglett, 10 perccel előtte ott voltam. Délután 3-kor, amikor indultunk haza, akkor esett le, hogy egész nap talpon voltam (6 előtt keltünk, 7:45 körül parkoltam le Mainzban), se kaja, se innivaló, ráadásul egész nap esett, hol jobban, hol kevésbé. Jobban elfáradtam, mint ha nekem kellett volna félmaratont futni. Mondjuk a megtett táv is megvolt. Szóval fárasztó dolog ez a szurkolás, főldg nagyobb csapattal...
p
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest