Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    válasz itouchfan #86150 üzenetére

    3 régi nevesebb terepverseny van Magyarországon, ugye az UTH, a Mátrabérc és a Piros 85. Ezek mind a bakancslistámon vannak, ebből ugye most a P85-öt ki is pipáltam.

    Ahogy írtam szerencsénk volt az időjárással, csak a startban esett egy kicsit, aztán elállt, majd 11 felé ki is sütött a nap, de nem volt túl meleg. Dömösre le a Szőke forrás völgye gyönyörű volt, bár a rengeteg falevél miatt eléggé figyelni kellett. Dobogókőig teljesen jól ment, semmi gondom nem volt (36 km 1600 szint), a tervezettnél 10 perccel hamarabb értem oda. Ott jött aztán egy kis mélypont (semmi komoly, csak kedv annyira nem volt), s hiába volt jól futható lefelé szakasz, nem nyomtam annyira, amennyire lehetett volna szerintem. Kisördög azért itt belém bújt, hogy kiszállok 66-nál, de ahogy jött a gondolat, úgy el is hessegettem. Kopár Csárdára már jó kedvvel érkeztem (54 km 2100 szint), s készültem fejben a Nagy-Szénást megmászni. Riogattak vele, hogy nehéz, de nem volt gond, viszont a hegyről lefelé a köves, meredek részen kifejezetten szarul ment. Fáradtak voltak a lábaim, a bal lábam izomzata tiltakozott is (jobban terhelem sajna a betegség miatt), de végül még világosban értem be Nagykovácsiba (66 km 2500 szint). Ott gyorsan póló csere, fejlámpa felvét (mondjuk azt már Kopár Csárdánál magamhoz vettem), s indultam is neki az utolsó 20 km-nek. Aki ismeri a Mókus-kört az ismeri ezt a szakaszt is, csak ugye most visszafelé kell megtenni. Így sötétben, fáradtan már annyira nem volt jó, kicsit lassultam is, meg fejben itt volt a második mélypont (bár ezt se nevezném annak, mert hiszti, nyafogás, nem volt). Átálltam robot üzemmódba, s csináltam a dolgom. Julianna major (?) után Szépjuhásznéig volt egy komolyabb emelkedő, ott egy sporttárssal összeverődtünk, s egészen János-hegyig együtt mentünk. János-hegyre fel megint nem volt gond, mondhatnám élveztem is, viszont az a szenyó falépcső az Erzsébet kilátó mellett idegesített. Ekkor már a lefelék eléggé kellemetlenek voltak, fájtak, s jött még a sötétben a legköcsögebb szakasz, Budaörs felett szar meredek árkos, nagy kövekkel, gyökerekkel tarkított lefelé, ami szintén fájt. Itt csak sétáltam. A fejlámpám is kezdte megadni magát (hibáztam, mert volt pótlámpa kikészítve, de nem hoztam magammal a Kopár Csárdától), szóval tartalék üzemmódba kapcsoltam azt is + a Fenix 7 lámpáját kihasználva megoldottam a helyzetet. Végül csak beértem Budaörs határába, a végére megtáltosodtam, s 12 óra 31 p után jó érzéssel beértem a célba .

    Pár megjegyzés még:
    - erősödnöm kell a lefeléken, a lábaimat erősíteni kell
    - fogynom kell, k*rva sokat, nagyon számít
    - állóképességem tök jó, jobban éreztem magam most a végén, mint májusban a Szentlászló után
    - frissítés jól sikerült, csak a végén hanyagoltam már el egy kicsit, erre legközelebb figyelnem kell (frissítés: óránként 2 gél + 6 deci iso (65-70g szénhidrát), pontokon banán + sajt, hogy legyen valami szilárd is a gyomromban + BCAA
    - volt táblázatom a különböző szakaszokkal, de nem "magoltam be" azokat, nagy segítség lett volna, ha tudom kb. mikor jön a következő pont (nem mindegyik segítő tudta).

    Magáról a Piros 85-ről. Ismerősöktől tudom, hogy régen tényleg nagy presztízzsel rendelkező túra/terepfutó verseny volt. Most úgy érzem egy lehúzós rendezvény lett, amióta átvették Kimmel Péteréktől. A rendező külön kiemelte, hogy 1200 szalagot tettek ki a 900 helyett, de volt olyan rész, ahol nem volt egyáltalán egyértelmű merre is az arra. Csobánka után én pl. tudtam merre megy a piros, de nem arra vezetett a szalagozás. Későn regisztráltam nekem 35 eFt volt így. Kaptunk egy "faék" egyszerű érmet (fából van csak a széle fém), nem kaptunk pólót (annyira nem baj, csak ennyi pénzből lehetett volna...). A célban nem volt melegvíz fürdéshez. A frissítőpontok kínálatával nem volt gond, mindenféle jó volt, de a segítők nem voltak annyira aktívak. Csak a viszonyítás miatt Csanya UTH Szentlászlója is kb. ennyi, de kapsz fém érmét vagy hűtőmágnest, pólót vagy csősálat vagy karszárat. A crew meg ég és föld... de sporttárs azon mérgelődött, hogy az októberben megrendezett Vadlán 108-as távja 25 eFt volt, és az is jóval jobb rendezés volt, mint ez. Az időmérés nem volt a helyzet magaslatán, nekem 1 óra 10 perccel többet mértek, mint a valós. Ja a buszos transzferért külön kellett fizetni 2000 Ft-ot, nem fért bele az alap regisztrációs díjba... Gyönyörű útvonal, főleg szép időben, de magát a versenyt nem ajánlom senkinek ezzel a rendezéssel. Lehet nem is megyek már én sem vissza időt javítani, mert csak azért ennyi pénzt nem adnék ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák