Elden Ring - Shadow of the Erdtree - Tippek és trükkök kezdéshez

Az itt összeszedett trükkökkel kicsit nagyobb magabiztossággal indulhatunk el felfedezni az árnyékok földje megannyi rejtélyét.

Tippek

Karakterpontok újraelosztása

Amennyiben kifogytunk a Larval Tearekből, de szeretnénk újra elosztani a képességpontokat, hogy eltérő buildeket is kipróbáljunk – különös tekintettel az új fegyverkategóriákra, részben pedig az újfajta talizmánokra való tekintettel – akkor ebben a kiegészítő segítő kezet ad. A kezdőpont relatív közelében legalább négy Larval Tear lelhető fel, távolabb pedig még kettő, melyek mindegyike hasonló, jól látható módon van megjelölve: messziről is észrevehető, kékesen fénylő sírkövek vannak elhelyezve kör alakzatban.


[+]

Gyors fejlődés

Ha esetleg nincs megfelelő szintű karakterünk az új kalandhoz, vagy csak szeretnénk PVP-zni (mindkettőhöz 150-es szint az ajánlott), van egy terület, ahol könnyedén felhúzhatjuk magasabb szintre. A Sunken Chapel grace melletti épületben egy tűzmágus folyamatosan idéz meg óriási számban a csontvázakat, melyek mindegyikének leölésével 1800-2500 lélek ütheti a markunkat, az XP-gyorsítók használatának függvényében (ez nagyjából 60 ezer XP-t jelent percenként). Arra viszont ügyeljünk, hogy a fal felé néző mágust ne pusztítsuk el, mert nem fog újraéledni. Úgy tűnik, a From Software ezt a hivatalos megjelenésre foltozta, és mostantól továbbra is csak a mindenki által ismert Moghywn farm a működőképes megoldás.


[+]

Scaductree Fragmentek

Miquella arany színű jelzőkeresztjeinél (melyeket könnyedén ki lehet szúrni távolról) rendszerint egy, ritkább esetben kettő Scaductree Fragment található. Emellett a fejükön korsót hordó, szürkés, szellemszerű figurák is ilyen fejlesztési elemeket dobnak, így ezekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Hogy komfortosabban tudjunk mozogni a játék világában és ne csattanjunk el egy-két ütéstől, ezekből minél hamarabb érdemes legalább annyit felszedni, hogy három szintet bele tudjunk tolni a karakterünk erősítésébe.


[+]

Tárgymenedzselés

Az új kiegészítő érkezésével helyett kapott a játékban két új tárgymenedzselési opció (melyek az alapjátékra is érvényesek). Az egyik egy jelölőponttal mutatja, hogyha egy olyan tárgyat szedtünk fel, amilyen előtte soha nem volt a birtokunkban (pl. Blasphemous Blade a fegyverek almenün belül). A másik opció pedig a frissen felszedett tárgyak számára egy külön almenüt hoz létre az Inventory fülön belül. Fontos, hogy ezen opciók alapesetben ki vannak kapcsolva, így a beállításokba navigálva érdemes bekapcsolni őket.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények