Elden Ring - Shadow of the Erdtree - Tippek és trükkök kezdéshez

Az itt összeszedett trükkökkel kicsit nagyobb magabiztossággal indulhatunk el felfedezni az árnyékok földje megannyi rejtélyét.

Trükkök

Flexibilis hozzáállás

Maradjunk nyitottak és flexibilisek! Bár a Shadow of the Erdtree továbbra is igyekszik megtartani egyféle balanszot a használható tárgyak kapcsán a játék PVP aspektusa miatt, bekerültek azért olyan tárgyak is, amelyek egyértelműen jobbak alapjátékbeli társaiknál – legyen itt szó bizonyos talizmánokról, varázslatokról, vagy fegyverekről. Ne féljünk tehát belenyúlni a buildünkbe és új dolgokat kipróbálni, valószínűleg fogunk találni valamit, ami méginkább előrelendíti majd a karakterünket.


[+]

Furnace Golemek legyőzése

Az egyik előzetesben feltűnő tűzóriás főellenfélből (Furnace Golem) nem csak egy, de legalább 6-7 található az árnyékok földjén, legyőzésük pedig értékes jutalmakkal (általában Crystal Tear) gazdagíthat minket. Megküzdeni velük azonban a megfelelő technika nélkül kimondottan nehéz lehet. A legoptimálisabb lóhátról ütlegelni a lábukat, mert ilyenkor nagy eséllyel nem használják a nyomkövető tűzlövedékeiket, illetve ha felemelik az egyik lábukat, hogy dobbantásra készüljenek, a lóval a dupla ugrásnak köszönhetően tovább maradhatunk a levegőben, hogy ezen támadásokat könnyen elkerühessük. Egyedül akkor kell távolabb futni és ugrani egyet, ha az óriás mindkét lábát berogyasztja, mert akkor elsöprőbb erejű, közelről kivédhetetlen mozdulatra készül. Ha pedig sikerült megrogyasztani a sok ütésnek hála, és a földre kerül, könnyedén 40-50%-os sebzést vihetünk be neki az arcát megütve. Az itt szemléltetett taktika egy Furnace Golem kivételével az összes ellen működik és trivializálja a velük való harcot (az utolsónak viszont páncélozott a lába, így ott eltérő megközelítés szükséges).


[+]

Térkép- és környezetismeret

Az árnyékok földjének felépítése sokkal nagyobb mértékben épít a vertikalitásra és a rejtett útvonalakra – van, hogy egy sziklaszirt alatt elterül egy tekervényes barlangrendszer, az alatt pedig egy hatalmas földalatti tó, ezt pedig a térkép nem tudja átadni a 2D-s, egyrétegű mivolta miatt. Így a szokásosnál nagyobb figyelmet érdemes fordítani nem csak a környezetünk megfigyelésére és elemzésére, hanem a térképjelölő ikonok használatára is.


[+]

Boss lelkek duplikálása

A játékban három Finger Ruin elnevezésű terület található, melyek közül kettőnél vannak koporsók is. Ezekkel interakcióba lépve (az alapjáték Walking Mausulemjeihez hasonlóan) másolatot készíthetünk a főellenfelek lelkéből, hogy ne csak az egyedi fegyverüket, de a varázslatukat is meg tudjuk vásárolni a Roundtable Holdnál.


[+]

Koncz Dávid

Azóta történt

Előzmények