Elden Ring - Shadow of the Erdtree - Tippek és trükkök kezdéshez

Az itt összeszedett trükkökkel kicsit nagyobb magabiztossággal indulhatunk el felfedezni az árnyékok földje megannyi rejtélyét.

Tippek

Karakterpontok újraelosztása

Amennyiben kifogytunk a Larval Tearekből, de szeretnénk újra elosztani a képességpontokat, hogy eltérő buildeket is kipróbáljunk – különös tekintettel az új fegyverkategóriákra, részben pedig az újfajta talizmánokra való tekintettel – akkor ebben a kiegészítő segítő kezet ad. A kezdőpont relatív közelében legalább négy Larval Tear lelhető fel, távolabb pedig még kettő, melyek mindegyike hasonló, jól látható módon van megjelölve: messziről is észrevehető, kékesen fénylő sírkövek vannak elhelyezve kör alakzatban.


[+]

Gyors fejlődés

Ha esetleg nincs megfelelő szintű karakterünk az új kalandhoz, vagy csak szeretnénk PVP-zni (mindkettőhöz 150-es szint az ajánlott), van egy terület, ahol könnyedén felhúzhatjuk magasabb szintre. A Sunken Chapel grace melletti épületben egy tűzmágus folyamatosan idéz meg óriási számban a csontvázakat, melyek mindegyikének leölésével 1800-2500 lélek ütheti a markunkat, az XP-gyorsítók használatának függvényében (ez nagyjából 60 ezer XP-t jelent percenként). Arra viszont ügyeljünk, hogy a fal felé néző mágust ne pusztítsuk el, mert nem fog újraéledni. Úgy tűnik, a From Software ezt a hivatalos megjelenésre foltozta, és mostantól továbbra is csak a mindenki által ismert Moghywn farm a működőképes megoldás.


[+]

Scaductree Fragmentek

Miquella arany színű jelzőkeresztjeinél (melyeket könnyedén ki lehet szúrni távolról) rendszerint egy, ritkább esetben kettő Scaductree Fragment található. Emellett a fejükön korsót hordó, szürkés, szellemszerű figurák is ilyen fejlesztési elemeket dobnak, így ezekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Hogy komfortosabban tudjunk mozogni a játék világában és ne csattanjunk el egy-két ütéstől, ezekből minél hamarabb érdemes legalább annyit felszedni, hogy három szintet bele tudjunk tolni a karakterünk erősítésébe.


[+]

Tárgymenedzselés

Az új kiegészítő érkezésével helyett kapott a játékban két új tárgymenedzselési opció (melyek az alapjátékra is érvényesek). Az egyik egy jelölőponttal mutatja, hogyha egy olyan tárgyat szedtünk fel, amilyen előtte soha nem volt a birtokunkban (pl. Blasphemous Blade a fegyverek almenün belül). A másik opció pedig a frissen felszedett tárgyak számára egy külön almenüt hoz létre az Inventory fülön belül. Fontos, hogy ezen opciók alapesetben ki vannak kapcsolva, így a beállításokba navigálva érdemes bekapcsolni őket.


[+]

Trükkök

Flexibilis hozzáállás

Maradjunk nyitottak és flexibilisek! Bár a Shadow of the Erdtree továbbra is igyekszik megtartani egyféle balanszot a használható tárgyak kapcsán a játék PVP aspektusa miatt, bekerültek azért olyan tárgyak is, amelyek egyértelműen jobbak alapjátékbeli társaiknál – legyen itt szó bizonyos talizmánokról, varázslatokról, vagy fegyverekről. Ne féljünk tehát belenyúlni a buildünkbe és új dolgokat kipróbálni, valószínűleg fogunk találni valamit, ami méginkább előrelendíti majd a karakterünket.


[+]

Furnace Golemek legyőzése

Az egyik előzetesben feltűnő tűzóriás főellenfélből (Furnace Golem) nem csak egy, de legalább 6-7 található az árnyékok földjén, legyőzésük pedig értékes jutalmakkal (általában Crystal Tear) gazdagíthat minket. Megküzdeni velük azonban a megfelelő technika nélkül kimondottan nehéz lehet. A legoptimálisabb lóhátról ütlegelni a lábukat, mert ilyenkor nagy eséllyel nem használják a nyomkövető tűzlövedékeiket, illetve ha felemelik az egyik lábukat, hogy dobbantásra készüljenek, a lóval a dupla ugrásnak köszönhetően tovább maradhatunk a levegőben, hogy ezen támadásokat könnyen elkerühessük. Egyedül akkor kell távolabb futni és ugrani egyet, ha az óriás mindkét lábát berogyasztja, mert akkor elsöprőbb erejű, közelről kivédhetetlen mozdulatra készül. Ha pedig sikerült megrogyasztani a sok ütésnek hála, és a földre kerül, könnyedén 40-50%-os sebzést vihetünk be neki az arcát megütve. Az itt szemléltetett taktika egy Furnace Golem kivételével az összes ellen működik és trivializálja a velük való harcot (az utolsónak viszont páncélozott a lába, így ott eltérő megközelítés szükséges).


[+]

Térkép- és környezetismeret

Az árnyékok földjének felépítése sokkal nagyobb mértékben épít a vertikalitásra és a rejtett útvonalakra – van, hogy egy sziklaszirt alatt elterül egy tekervényes barlangrendszer, az alatt pedig egy hatalmas földalatti tó, ezt pedig a térkép nem tudja átadni a 2D-s, egyrétegű mivolta miatt. Így a szokásosnál nagyobb figyelmet érdemes fordítani nem csak a környezetünk megfigyelésére és elemzésére, hanem a térképjelölő ikonok használatára is.


[+]

Boss lelkek duplikálása

A játékban három Finger Ruin elnevezésű terület található, melyek közül kettőnél vannak koporsók is. Ezekkel interakcióba lépve (az alapjáték Walking Mausulemjeihez hasonlóan) másolatot készíthetünk a főellenfelek lelkéből, hogy ne csak az egyedi fegyverüket, de a varázslatukat is meg tudjuk vásárolni a Roundtable Holdnál.


[+]

Koncz Dávid

Azóta történt

Előzmények