Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #91475 üzenetére
Túl magasra teszed a lécet! Lehetetlen megugranom Figyelembe veszed, hogy nem vagyok atléta ugye? Akku nélkül nyomjak le egy akksist + fussam már meg végre a 40 perces 10k-t. Hol lesz itt a sikerélmény? Ja és menjek be 90 kg alá. Ha háromból háromban elbukok, akkor mi lesz az irány?
-
veterán
Felprobaltam egy sense ride 5-ot tegnap, embertelen magasnak ereztem a talpat, azon gondolkodok, hogy valami minimalista cipovel folytatom a terrex utan, ami sokkal alacsonyabb a salamon-nal.
Everybody lies.
-
Agony
aktív tag
Sajnálhatod, pedig nagyon szexi szettel készülök!
Még régebben Tom mutatta és muszáj volt behúzni egyet...
Az 1"-ost nem mertem bevállalni, de 3" NIKE-m van, úgyhogy az még vállalható.
(BOA Jorts AeroPro 3" short)[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
veterán
Egesz eros, nekem kicsit gyors a legalacsonyabb sebesseg is a harombol, de majd kiderul. Nem sok tartalom van a hasznalattal kapcsolatban, ahogy gyorsan korbeneztem, masszoromet megkerem majd, talaljunk ki valamit nekem.
Lehet, hogy visszaviszem, mert hangos, a henger meg jobbnak erzodik nekem.
Azt tovabbra se ertem, ez miert 30 es nem 15 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
válasz LanyUs #91474 üzenetére
A szántóföld nagyon trükkös, egy srég lépés, félrelépés és oda az edzetlen boka.
A terep lassít is rendesen, figyelni kell minden lépésre, főleg ahol te mész.
A kézi stoppered analóg? Mert ez esetben dupla Az sebesen rohanó mutató a hangjával: tik tik tik tik tik. Tedd a füledhez közel indulás előtt és mikor nyomod gondolj a hangjára.
Az a 8-10 ütés az edzett szív és érhálózat ismérve. Épülget a kapilláris hálózat, rugalmasabbá és nagyobb átmérőjűvé válnak a koszorú erek. Javul a szív pumpa funkciója, nő a kamrák mérete és rugalmassága.
Te a méreteidnél fogva egy viking vagy. Azért így küzdelmes lehet. -
Agony
aktív tag
Múlt vasárnap volt egy 30K-s hosszú 4:00-ás maratoni tempón, ma pedig megvolt a maratoni tempó erősebbik felén 3:55-ön. Frissítés nélkül átlag 165 BPM-et adott (LT küszöb 172 BPM), úgyhogy remélhetőleg rendben lesz ez a 3:55-4:00 közötti zóna a versenyre is.
Ezzel a mai 25K-val meg is lett az első 100K-s hét:
Jövő hétre is hasonló a cél, egy plusz pihenőnappal (hétfő, csütörtök), aztán verseny előtt 3 héttel még megy egy 34-35K körüli utolsó hosszú. Remélem nem sikerült begyűjteni semmi sérülést/betegséget, aztán már csak a versenyt kell túlélni.Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #91474 üzenetére
Amikor majd lezuzod az e-bikeos csokat ugy,hogy te nem vittel akksit es csak izombol tekersz,akkor lesz kesz a kondi...addig nincs itt semmi latnivalo,iparos epitkezes...alvas,visszatoltes...jovo heten mehet tovabb a DARALO
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #91447 üzenetére
Én Papit szántóföldre viszem majd futni hadd bukdácsoljon a barázdákon. Rekortánon esélyem sincs, kicsit dolgozzon már meg a tereppel. Csak nehogy lesérüljön! Gyenge bokának a terep nem a barátja...
Ma résztáv 400m 164hr/185-höz, ami kimondottan jó pulzus nekem ( ez is 8-10 ütéssel lejjebb van, mint 1 éve ). 100m-ként ki volt jelölve a pálya, így szépen látható volt a konstans tempó 24-25 -> 48-50 > 73-75 -> 98-100s. A pihi lassú kocogás, 80-100m és már 140 alatt járok, 200m pihinél már 130-nál kattog. Nem is pihenek többet, hanem 180m körül indítom a következőt. Iparos nap semmi extra, csak a jó zene, az izzadtságcseppek és a magány a pályán + a kézi stopperem, amivel minden kört mérek. Majd futok haza reggelit készíteni a csajoknak
Utolsó 400m-nél belehasaltam ma a tempóba. 100m/20 200m/42 400m már csak 88s lett. Volt ez már 80-82 között is, az elmúlt napok extra terhelése azért gumikötéllel húz még vissza
Ui.: ja e-bike, tegnap jött velünk egy gyakorlott, de nem edzésben levő bringás. Emelkedő, sár, sok tolás, energia hatékonyság miatt kevés rásegítés -> beállt a comfeszítője. Szóval kemény menetek ezek elektromos rásegítés ide vagy oda[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
Csak pislogok, röpködnek itt az 1:40 körüli FMek
Nekem1:56 lett ma, nem PB, de nem is annak szántam. Mondjuk 10nél eszembe jutott, hogy ebből még három lesz... De gyorsan elment a másik fele is. Jövő hét végén 3/4 maraton a terv
Eat pasta, run fasta
-
törölt tag
Mindeközben a keselyű is berepült.
[link]
Egy helyen megálltam beszélgetni, két helyen meg fotózni, aztán szedhettem a csülkeimet. -
tomcica
Topikgazda
válasz szimpláncsak #91466 üzenetére
3-4 cipo az semmi @igyvanferi-nel az also polcon tobb all bontatlanul akkor kell venni amikor jo aron kinaljak,30ezer az mar hatareset egy Asics-nal
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Voltam én is ma, gyönyörű időben, 24km / 700m szint / 6:50-es átlagtempó, félig-meddig pulzuskontrollal. Így megint 50k felett a hét.
Kicsit most fáj a fejem, többet kell inni...
Nem volt annyira meditatív mint ugyanitt múlt héten esőben, meg kicsit sajnálom is hogy nem bringázni mentem, az most már hiányzik
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
Decathlon sajat masszazspisztolyai ajanlottak?
Everybody lies.
-
tisn
addikt
Ne az óra mondja már meg! Sokszor, mikor fáradt vagyok, gondolom a gép tiltana, de itt jön a poén, hogy elindulok és jobb lesz, persze nem széthajtva magam.
az ora mindig csak ajanlas. a heten asszem 5x kocogtram, ebbol 3x pihit javasolt, 2x 30 perces regent. nem foglalkozom vele, ha beoltoztem, kimentem autoval , akkor nem fogok hazamenni a kedveert -
törölt tag
válasz tomcica #91453 üzenetére
Jó, hogy még van, aki ennyire régi vágású stílusban nyomja.
Eldöntöttem venni fogok.
Nálam zene sem kell, mert a természet zajait hallgatom, madár, óbégató ember. Néha te a fejemben, hogy nyomjad, jó lesz ez! Igaz te időnként jó hosszúkat futsz, ráadásul körbe. Azt elhiszem, hogy el lehet unni.
Jó az, edzi a jobb lábamat, mert nehezebb emiatt emelni. Meg lehet szokni, ne ítélj el minden jót. Mi lesz még itt, ha súlymellényben ropod? Visszasírod a tepsi mobilt.Asics Evoride Speed most le van árazva a BS-en.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz szimpláncsak #91456 üzenetére
Keress egy joaru Evoride Speed-et,ha tetszett a Noosa 14.Nalam az van melle az Asics-tol,meg egy Novablast 3. Jol muzsikalnak
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Valamelyik nap betévedtem egy hervisbe. Ki volt rakva az új gel-pulse 15. Szerintem, ha bemegy az ára 30 alá elég jó vétel lehet, kb mint egy tri-noosa 14. Flytefoam középtalp, ahar külsőtalp. Fura, hogy eggyel feljebb lépett az eddigi amplifoam után, bár sok másik modelljénél is meglépte ezt az asics Hátha lesz valahol teszt róla
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #91452 üzenetére
Hallod volt egyszer a kezemen a Fenix 3 HR...brutalis meretu volt vekony a csuklom talan ezek az uj S modellek mar kisebbek,nalam a 40-42mm kep atmero tokeletesen eleg.
Mobilt emigy se hasznalok,csak delelott a munkahelyen ceges dolgokra,privatra nincs...old school a bacsi[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #91451 üzenetére
Az enyém 6éves, de még tervezem egy ideig használni.....most vettem új töltőkébelt hozzá Megy rajta a csuklós hr mérés, így az akkut heti 2x töltöm....zimankós héten 3x.
A lényeg az, hogy nem rohangálnék egy tepsi méretű mobillal akkor sem ha zsebben vanBESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
En epp igy hasznalom a 245 music-ot elinditok egy indoor run-t,es csak a stopper megy persze 400-as korpalyan,igy eleg ez.
Amikor kint futok,megy zene + GPS,abbol is a tav es a tempo van a kijelzon,meg az eltelt ido.
Ilyen automatikus 1000m meg hasonlok (pulzus alarm) ki vannak kapcsolva.
Csuklos pulzusmeres letiltva.Nekem ne szivja az akksit.
Elotte 235 volt,tette a dolgat,nem csereltem volna le,ha nem kapok a bandatol szulinapra egy 245-ot (az elott meg 230 volt,na abban nem volt csiganyalas terkep az egyszer kellett volna,meg annak leesett a kulso szamlapja...elfaradt a ragasztas,mondjuk attol mukodott,de viz kozelebe mar nem mertem vinni)[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Igen egy fullos 5000m kellene,sik jol futhato feluleten.Olyan napon,amikor erzed h dagadsz az erotol
Elotte 2-3km fokozos melegites 5:00-rol 4:30-ra + mi szoktunk 400m kb celtempon (legyen ez neked 97mp 400m ergo 4:00-as) 400m kocogas + 200m porgos (40-45m) 200m seta + par perc piheno es mehet is a felmero.
Ha van aki tud menni melletted bicajjal es igy segiteni az jol johet.Egy nagyon picit tekerjen gyorsabban,mint te,de csak 3km utan odaig add te a ritmust.Ha nincs ilyen segito,akkor mehet soloban is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #91448 üzenetére
Tényleg a pontosság, ott is szokott gond lenni, a teszteket elnézve. Mondjuk az utcán lévő házakban már ezzel is futottam.
A vonal nem mindig pontos. Még a végén kiderül, hogy jobb lett volna a Google mapsnál maradni. Mondjuk az meg a földútnál fogy el és lehet vonalkázni. -
xy.zsolt
őstag
Pepe....ezért a Garminért 18k-t perkáltam 3 éve használtan. Mostani áruk 25-30k között van. Az akkori elvárásaim nekem is minimálisak voltak, de azóta bővült az igényem Viszont eddig olyan még nem akadt amit erre az órára ne tudtam volna rápakolni vagy eleve ne lett volna rajta (pl Interval) .....A navit, wattmérőt, ez a pacert, stb mind rápakoltam és van olyan pontos mint az 5-15x drágábbak
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
válasz tomcica #91435 üzenetére
Akkor az 5000-et nem sumákolhatom el, meg kell futni.
Erre sem készültem, csak úgy jött.
A másik amit megfigyelte, amiatt nem tudom tartani a lassút, az a folyamatos begyorsulás. Egyszerűen ráállok egy tempóra és ott ragadok.
Szerintem az izombemelegedés teszi, mert soha nem szoktam bemelegíteni. Ezért van az, hogy lassan futom az elejét, ez látszik is a Strava bontásában. Aztán egyre jobban megy, mint tegnap és elfutom. Ez ellen nagyon küzdök. Szándékosan lelassulok, majd ismét vissza, de szinte észre sem veszem magamtól.
Lehet vennem kellene egy órát, bár a számomra teli felesleges funkciók miatt nem szeretnék. Ki sem használnám a nagy részét.
Egy olyan puritán kellene, ami csak a távot, időt, tempót méri.
Amit Zsolt linkel gyakran, a Pacer viszont egy nagyon hasznos funkció, jól jönne, nem futnám el.
Se pulzus, se kalória, se alvás figyelő, sem fáradtság mérő, egyéb számomra semmit mondó infó nem kellene. Gyors az anyagcserém, égetek, mint a fene, a kalória számláló már itt elesett. Mikor 100kg voltam lassabb volt. Érzem, mikor hogy állok, alszok, idegi fáradtság stb. A frontokkal nem számol... Napközben pocsékul voltam, elment a front, este teljesen helyrejöttem. Reggel mérem, az óra szerint nem lenne ideális. Erre célzok.
Lehűlés függő is, melegben mentem egyik nap, nem volt túl kellemes, jött az este hűlt a levegő a táv végére gyorsultam. Ilyen a szervezet, az enyém főleg rapszodikus, nem mérhető.
Ne az óra mondja már meg! Sokszor, mikor fáradt vagyok, gondolom a gép tiltana, de itt jön a poén, hogy elindulok és jobb lesz, persze nem széthajtva magam. Most kinek van igaza? Azt hogy adná meg, hogy fáradtan mennyit menjek salakanyag kihajtás szempontjából? Méricskélnék, a frászt hozná rám, fals eredményt közölne. Oda lenne a spontaneitás.
A telefonban azt szeretem, hogy nagy ló betűkkel a három legfontosabb dolgot írja ki. Idő, megtett táv, valamint az aktuális sebesség. Ahogy a Zsolt által betett fotón áll, az pont tökéletes lenne, a többi meg sallang(nekem).
Mikor résztávoznék, elég lenne a számlap középen a tempó kijelzése, mikor lefutnám esetleg csipogna, hogy megvolt a 400m. Ennyire alap műszer kellene.
Ezek a karperecek meg nem tudják, azokat is néztem, ráadásul kicsik is.
Eddig sem ettől fejlődtem, hanem, hogy gyakran futottam, meg étrendet váltottam.Volt földút is, ahol majdnem a bokám szegtem többször is, barázdák között futottam, ott lelassultam. Legalább lámpa nem volt. Valóban nem volt annyira gyors futás, cipőtesztnek jó volt. Hidegfront volt, ami ledarált piszkosul, aztán javult és a végére jobb lett. A frontokkal nagyon küzdök, kivédhetetlen, a természetet nem lehet legyőzni.
-
szimpláncsak
tag
Na, ma futottam egy félmaratont. Ez volt szerintem életemben a 4. Kb. 2 éve volt ilyen utoljára, utána kimaradt egy 1.5 év. Kicsit biztonsági játékra mentem 5 körüli km-ekkel. Lehet ment volna gyorsabban is, de két éve pont ezzel rontottam el, hogy kimaradt a fokozatosság, ezért túlterheltem a térdem ( meg a cipő választás sem volt anno jó)De jól esett, jól is ment A végén azért a noosa 15-ben a bal talpam már kicsit éreztem, szerintem kicsit csúszkàl benne a lábfejem.
Szerk: ja a félmaraton ideje 1:43:30 lett.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #91443 üzenetére
Bocs ha untatlak ezzel titeket , de tényleg jól működő, hasznos apk ez garmin-ra.
Így néz ki a screen-em holnap pl 4:45 tempóhoz programozva: Mikor igy elsötétedik a kijelző virtual pece része akkor gyorsítanom kell a célidő eléréséhez...ezesetben 4:44es tempó kell (Req.pace) a maradék távon mivel 9mp lemaradást mutat (ahead)
Amint stimmel a tempóm (ahead 0:00) vagy gyorsabb vagyok a célidőhöz képest (ahead értéke +mp-t mutat) akkor kivilágosodik a képernyő.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Mára az edző 2:15 edzést írt elő Z2-ben, kellemesen elfáradtam...
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #91441 üzenetére
Holnap tesztelem a virtual pacer-t 5:00nál gyorsabb tempón. Imádom, hogy csak annyit kell tennem, hogy ne menjek célidőhöz képest +/- 2 másodperc eltéréssel
Így a pace-t ki sem kell tennem a screen-re ...csak a távot és talán a HR-t, de azt már úgyis extrában jelzi a garmin ha valami nemvárt miatt 170 fölé mennék ....szóval elég csak a távot + virtual pacer-t[ Szerkesztve ]
-
-
Peterhappy
őstag
Szerdán voltam manuálterapeutánál, gyors állapotfelmérés, és masszírozás fért bele az egy órás etapba. Volt értelme. Vannak gondok, sok is, de úgy fest, annyira nem is tragikus a helyzet, mint képzeltem.
A legfontosabb, hogy úgy fest, alátens heresérvemhasi fájdalmam valójában nem is hasi, hanem valóban medence, illetve csípőhorpasz, plusz a forgó (vagy mi) teteje. Ezen már most is tudtunk reszelni egy keveset, így bár futás után van még fájdalom hastájékon, de már most sokkal jobb a helyzet!
A bal combtövem futás közben/után gyakorlatilag teljesen fájdalommentes A jobb az még mindig sz.r. De hát valamit hagyni kell a következő alkalmakra is.Pici gerincferdülés, két gigacsomó a combokban, hátul (erről tudtam), nem jó, nem tragikus. Minden kezelhető
Hála az égieknek a sípcsont fájdalom is a múlté (koppkoppkopp!), így múlt szombat óta hét alkalomból összejött 80km (és ma még nem voltam kint kocogni).
Hétfőn kifutottam egy max 189-es pulzust, pénteken egy 1km-es erdei sprintre futotta, erre rá tudtam dobni tegnap 10x200m tempós futást (közte 400 méternyi pihikkel, hogy a pulzus nagyjából visszabillenjen), jó érzés volt újra max hangerőhöz közel futni
De sok munka vár még rám. -
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #91435 üzenetére
Múlt hétfőn 12k@4:20 volt felkapásokkal.....szerinted holnap milyen tempó legyen 2kWU+12k+1kCD-n? Menjen a fokozó ( #91183 ) vagy fixen 4:35-50ig valahol?
A héten még szerdán lesz 10x400/200 és pénteken 3-4x2000/850 interval....többi Reco....mint legutóbb
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #91429 üzenetére
A leggyorsabb 3-5K felmerodbol lehet kiszamitani,hogy milyen sebesseg kell a lassu rostokhoz (kb. 1perccel lassabb legyen,mint a 5K felmerod atlag km-e...szoval aki fut 20perces 5K-t 4perces atlag annak kb 5perces a laza km gyujtes...nem kell precizre,es ez arra a feluletre vonatkozik,ahol az 5K felmero tortent).
Kezdoknel altalaban lemegyunk meg lassabbra biztos,ami biztos alapon. Mondjuk altalaban ok maszatolnak mindent joleso szurke zonaban...mert ott mar erzik,hogy haladnak,de meg nem annyira veszes,hogy "fajjon". Na ezt kell neked elkerulni,laza legyen direkt laza...munkanap pedig megfeleloen gyors. FM vagy gyorsabb iram,attol fugg epp mire keszulsz,es milyen edzesnapod van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Orulok neki,hogy nem egybol full kretenben kezdte a FM PB-t igy "ehes" maradt a kovetkezo(k)re. Ez is fontos am 1-1 PB kiserletnel.
Nezd meg Zsoltot is,amikor mar elersz egy szinten egy PB probara osszeugrik a gyomrod,szinte felsz...regi edzom Bela-ba szerint ez nagyon jo jel,mert meg komolyan gondolod. Viszont tudni kell kezelni a mentalis nyomast.
Korai ez meg Pepenek,csak elvezze,epitkezzen,van rengeteg jo uj cipoje,szepen epitse fel a kondit,es neha kuldje meg igy,joleso erosre.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #91429 üzenetére
15-20km mehet neked 5:00-5:20 lassu alapozos km gyujtes,akar lehet nehany alkalom 15km es utana egyik alkalom 20km,szoval lassan kacsinthatsz felele,de ne egybol mindet 20-ra ...a veget felkaphatod,beszelunk itt az utolso 1-2km-rol,DE csak ha epp jol esik,es szinte "kiszakad" beloled,hogy mennel mar valami pockosebbet,ilyenkor a vegen egy km 4:30 kornyeke,meg esetleg meg egy km meg jobban csavarva rajta fokozosan (uccso km 4:30-rol 4:00-ig...de csak a legvege legyen 4:00 ilyen 300-400meter).
Ha nincs ilyen felkapos hangulatod,akkor legyen a lassu km gyujtes utan 3-5x 60-100m 90-95% (esetleg egyet felkaphatsz maxra).
Mindketto azzal a cellal tortenik,hogy adj egy impulzust a gyorsabb izomrostoknak is,de epp csak egy kicsit.EZ ARANYAT ER!
Itt a tobb nem jobb,szoval nem szabad sokat,epp csak felporgeted kicsit.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #91416 üzenetére
Hű, nem gondoltam volna, hogy ilyen tág idő intervallumot adsz a félmaratonoknál.
Ezt sem éreztem ennyinek belülről, csak futottam. Lassúnak is éreztem itt-ott, gondoltam 4.50 környéke lesz, aztán elővettem a telefont és meglepődtem. Lassút szerettem volna, de megint elfutottam, a vége meg örömködés volt.
Az is lesz, mármint a rövidebb táv.
Gondolod nekem a lassú rostok beedzéséhez 5.10-5.20 kell majd? Az nagyon lassú, ma megnézem, hogy megy, a leglassabb cipőben próbálom.
Ez nagyon fontos, ha azt mondod annyi a lassú rostnak, akkor viszont ezt nagyon komolyan veszem, nem akarom elszúrni!
Majd időnként előveszem a telót.
Az iramjáték biztosan kelleni fog, azt mindig elcsalom, inkább hosszúra megyek.
Akkor a kérdés.
A 20km környéki távokat lassan nyomhatom, mondjuk 5 perc körüli, vagy lassabb tempóban, esetleg teljesen hanyagoljam?
Mi legyen a 15km-rel? Arra nagyon ráálltam.
A célom még mindig az, hogy növeljem az állóképességet, egyre többször tudjak hosszút futni. Relatív, nekem ez hosszú, másnak meg a 30km. Ebben az értelemben véve. -
meszi85
tag
Több, mint 3 hét betegség után tegnap és tegnap előtt sikerült futnom. Leteszteltem a Under Armour U HOVR DS Ridge SPD terepcipőt [link] . Akkor 14,5k volt még.
Dobozból kivéve minőségi cuccnak mondanám. Méretben Nike-val megegyező.
Terepre vettem, de odáig el is kell jutni. Szóval aszfalton is kipróbáltam, na oda nem való.
Tapadás aszfalton és terepen is kiváló. Elsőre túl merevnek tűnt a cipő, aztán engedett.
Aszfalton nagyon kopogós talajfogásnál, a hab réteg túl kemény, visszaüt.
Terepen döngölt földúton és kavicsos murvás úton próbáltam, tapadás kiváló, a hab réteg még itt is kemény volt nekem. Valamikor még kipróbálom emelkedőn és durvább terepen.
Nekem így elsőre kicsit kemény a hab, jó nyilván ez azért is van, hogy nehogy vmi átbökje a talpat. Plusz aszfalt cipőkhöz vagyok szokva és a kis súlyom is közrejátszhat.(68kg) -
xy.zsolt
őstag
Seville Maraton élőben mostantól ES2n és elvileg 8.50től M4sporton!
A Világ leglaposabb maratonja....5-6m szinttel[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #91406 üzenetére
Egyik kedvencem Bonatti Pro-m van,de csak vizturo kepessegben ter el,meg picit konnyebb,amugy szabad,zsebek,kapcsok identikusak. Learazva a Bonatti WP az egyik best-buy kabat jo valasztas
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #91402 üzenetére
Pepe neked messze nem ez a max PB-d felmaratonon,de nem ajanlom hogy surun raprobalj kethavonta egyszer boooven eleg,plane kesobb amikor mar gyorsabb az iram.
Helyette javaslom,hogy ezen a 4:30 (+- 5mp) gyujtsd a minosegi kilometereket heti 2x 10-12km eleg,a tobbit mi lassabb iramon szoktuk,hogy a lassabb izomrostok is edzojenek. Azok lehetnek hosszabbak,de neked az kb 5:10-5:20-as laza.
Meg ugye van iramjatek (ilyen 30mp gyors 30mp laza,vagy 1perc gyors 2perc laza) kezdve 10percnel es felmenni kb 30percig szepen.
Meg van ugye max sebesseg es ero epitese,ez rovid sprint,lepcsozes,emelkedozes stb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Majdnem üresen a tegnapi félmarcsa után. A hajnali abrak, akarom mondani zabkása még nem csúszott le előtte. De felengedtem, mielőtt indultam.
10.03 km 48 perc AVG 256 W 4:47 /km 176 spm 153 bpm 243 ms Air Power 3 %
Átlagpulzus a pár nappal előttihez képest +8 bpm, ami egy másodperc tempó eltéréssel és 6 Watt teljesítmény különbséggel lett futva. Ilyen ha üresebb a tankom, picit a tempó tartás nehezebb talán. De van hogy bekapcsol a Robot pilóta...
Amúgy aludtam mint a tej 5 óráig. Igaz az esti futás emelt a nyugalmi pulzuson 4 ütést, de az alvás közbeni átlagon csak kettőt.Reggeli IS következik.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Tegnap meló után nem voltam kocizni sem, igaz nem aludtam többet. Hanem megnéztem a Halo sorozat új részét, szigorúan angolul magyar felirattal... Nem jön be Master Chief, azaz John 117 magyar hangja.
Ma futás volt, amolyan műszakzáró. Így a 3. tizenkettes után estére...
21.3 km 1óra 38 perc Average 4:35/km 148 bpm 270 W 175 spm 1,24 m 240 ms Benne 3 x 2 km ~300W tempóAz Altra Torin 6 pörgött a talpak alatt. Cseppenő eső, de nem kezdett neki. Ettől függetlenül jó idő volt. Szerencsére nem volt sok sár az úton, arra legalább nem kellett figyelni.
A tempó nem esett annyira jól, de "lomha" cipőt is had kapjon a test. Ne csak a könnyűeket, a 0 mm drop szintén kell.
Még egy kis töltés és alvás! Ilyenkor már aludni szoktam... A hat óra alvás legalább kell mikor meló van, 4 -kor kelek olyankor.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #91404 üzenetére
Zene nálam alap! Vagy rádió és az edzésnek megfelelő ritmus Anélkül el sem indulok már! Hajnalban a sötét, ingermentes futásokat máshogy ki sem bírom. Semmi nem történik Rekortánon is alap a zene. Sőt, tegnap az erős MTB terepet egyedül fülessel csináltam, pedig bringán soha nem használtam biztonsági okokból. De sokkal jobb volt pörgött a lábam, pörgött az ebike is, pörgött a zene é a táj. Ha tudnék repülni szerintem röpködnék, de sok a vezeték
-
bandus
veterán
ma elcsabultam es megleptem magam egy salomon bonatti trail kabattal alapvetoen elegedett vagyok a nike gore-tex infinium kabimmal, de ez egy windstopper anyag, es szigoruan nezve nem felelne meg a foversenyem altal tamasztott 20k-s vizallosagi keiteriumnak. nem akartam, hogy a rajtbol forditsanak vissza, es inkabb vettem egy ilyen dzsekit.
egyelore nagyon tetszik. konnyebb es kevesbe hangos mint a nike. van benne par jo feature is: kis patenttal ossze tudod kapcsolni elol igy full kicipzarazba sem lebeg. a hata kicsit buggyos, hogy alaferjen a zsak, plusz anmellso zseben keresztul inni is lehet. szerintem nagyon fasza, elso blikkre megeri az arat. aztan majd kiderul elesben"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Futópad vásárláson gondolkodok, ebben szeretnék kérni kis segítséget.
105kg/187cm vagyok (+asszony is használná, ő nem ekkora ), ha heti 3x1 óra meglenne rajta akkor már örülnék (+asszonynak is kb ennyi, neki talán picit több).
Nagy sebesség nem jellemző egyikünkre se.
300k körül nézegettem futópadokat, örülnék ha ebbe beleférne, de ha nagyon muszáj akkor azért több is lehet, csak nem tudom érdemes-e az adott igénybevétel mellé.
Amiket néztem:
Domyos T900D
Pro-Form Performance 400i
Van esetleg ezekkel tapasztalatotok? Melyiket lehet érdemesebb, vagy mi mást ajánlotok?Ha az év nagy részében a teraszon lenne (fedett, csapadékmentes (max pára), árnyékos, de oldalról nyitott) a gép, használaton kívül ponyvázva, azt vajon mennyire viselné jól?
Télre meg megpróbálnék a garázsban helyet szorítani.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
törölt tag
válasz LanyUs #91403 üzenetére
Igyekszem.
Ne keseríts el, akkor a tavalyi futásom kuka, meg sem történt?
A Decas csuka, meg a lábamon lévő féltéglányi bőrkeményedés nem erről árulkodik.
Jól nyomod, hogy még a zenére is ügyelsz, én csak a sebességet néztem, a hosszát meg el. A zene miben segít? Nem jut eszedbe a látványpékség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest