Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #89594 üzenetére
Ha úgy folytatta, ahogy 01.01-én kezdte, akkor tartható Hát látod alig eszik valamit! Van futás a háttérben Tom?
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #89582 üzenetére
Jó lesz ez! Első körben alapozol és meglátod merre az arra Örülünk, hogy visszatértél!
Peterhappy: gondoltam Rád lekvár evés közben De nem azért, mert lekvárok vagyunk Többet úszunk, mint Tom egész életében Tekerni sem teker, szóval előrébb járunk abban is Nem volt elég 3 főtt tojás kolbásszal. Éhes voltam és még vagyok is! Elegem van ebből az éhezésből és ez még nem is a Tom féle hardcore verzió Amúgy futásban még előtte jársz?
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Kis érdekesség nso-ról.
1971: Úttörő-sporttelep, Úttörőstadion (ma Margitszigeti Atlétikai Centrum) -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Én ma kijutottam az öltözőből. 6.21km, 5:30-6:30 körüli tempó, 150-160 körüli pulzus, sok megállóval. A gyógyszert, ami az izomműködést befolyásolja kb. egy hete hagytam abba. Szarnak szar, kb. 3 km után mintha maratoni távot futnék olyan érzés. Valószínűleg ez ilyen, és tényleg nulláról kell újra építenem az izomzatot, keringést, testsúlyt, mindent. Ilyesmi állapotban utoljára 1998 körül voltam. Ha lehetséges fejlődni, akkor meg tudom csinálni 1-2 év alatt. A térdem ezt az alapozó tempót egyelőre bírja, meg porc építőt is szedek napi 2-3x. Ha az lesz a gyenge pont, akkor konzultálok majd egy orvossal, hogy van e bármilyen kevésbé invazív lehetőség. Egyelőre most manuálterápiára fogok menni, állítólag az is sokat tud segíteni. Szal kicsit rozzant vagyok, de talán még nem teljesen a padlón. Van kedvem újra edzeni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tisn
addikt
clifi 9
https://prohardver.hu/tema/bestbuy_ruhas_topik/hsz_28351-28351.html
-
veterán
válasz sherlock82 #89578 üzenetére
Izomzatbol szeretném visszahúzni 70 kg környékére max. Lefelé innen nem mennék.
#89579tomcica
Ezt akartam irni, hogy a minosegre ramenni a mennyiseg helyett sokat dob az egeszen. Ugyanitt mogyorovajat kellene fogyasztanom gondolomEverybody lies.
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz norby_42 #89575 üzenetére
és tartalmaz (fa)rostokat is
emlegetted a csokit.....hát ebéd után (rakott káposzta), vennem kellett egy táblával amit már a hazaúton be is toltam Most utána küldök az NFL meccs alatt egy flakon kólát és egy zacskó pattogatott kukoricát.....visszatöltés ON
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #89569 üzenetére
Jajj,elnezest igazad van neked az egesz papirbol legyen
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
-
veterán
válasz xy.zsolt #89565 üzenetére
En most a 175 centihez vagyok 67-68kg, de ennel nem szivesebben mennek lentebb, mert uszni, fekvozni meg overall izomzatot hasznalni mas temakban azert szeretnek, semmi pro versenyzo kinezetes 60 kg-ot nem szeretnek, olyan volt '14 kornyeken, amikor sokat bicikliztem a bukkben.
#89573Peterhappy
Én is mindig biztostuzok, hogy nem költök a tartóra, de aztán csak értelmesebb lenne, ha valami csat tartaná, nem a döfködés lenne. Sufni verzi valakinél? Irattartó kapcsok?[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #89570 üzenetére
Én ILYENben futkorászok, pl. Zsolti pedig ILYENben.
Nekem sokkal jobban bejött a mellény, mint a széldzseki, de ezt aztán végképp embere válogatja.
Rajtszámtartó: az, amire soha nem költenék, aztán ha el-eljutok néha valami közösségi kocogásra (legutóbb itt, a kerületi lötyögésre), mindig verem a fejem a falba, hogy döfködhetem a biztosító tűket a (nekem) komolyabb futócuccaimba... -
tisn
addikt
válasz sherlock82 #89571 üzenetére
Én 96kg/185cm-rel futok, hogy többet ehessek
Én 188 cm 93 kg.ezt a versenyt konnyen nyernem sracok
de az eleg jo, hogy ha lefogynek 10kg-ot meglehetne a 60 perces 10km.
-
veterán
válasz Peterhappy #89548 üzenetére
Most a sima alaoltozo + futofelso, mindketto hosszu, vekony csosal, fejpant jo szokott lenni. Fix, erosebb szembeszelnel szoktam erezni, hogy azert athuti a ket reteget. De egy ido utan visszamelegszik. Futomellenyt nem tudom annyira ertelmezni, meg a rajtszamtartora se vettem ra magam eddig.
Everybody lies.
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #89565 üzenetére
Jól látod! Intenzitásra és mennyiségre kb. hasonló az edzéstervem a bajnok Papiéhoz. Tehát ha csak az időt és a pulzus zónát néznénk, akkor a Tom által felírt receptet követi kb. az ő edzője is. Na persze 1 perccel gyorsabb, mint én. Illetve csak volt, mert kb. 40 secre lehoztam a különbséget, de itt azért már minden másodpercét dolgoznom kell.
Általában úgy érek haza, mint Péter! Felzabálnám a hűtőt 17-korrobag93: én 96 /192 Jó is ez a 96! Nehezen kap el a szellő
[ Szerkesztve ]
-
robag93
aktív tag
válasz Peterhappy #89564 üzenetére
Én 96kg/185cm-rel futok, hogy többet ehessek
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #89564 üzenetére
Kényelmesebb/könnyebb fogyva gyorsulni (ha volt +súly) mint súlytartás mellett erőből gyorsítani a tempót....LanyUs tapasztalja is ez utóbbit.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Mióta igyekszem többet edzeni, megint visszajött a zabálhatnék. Mindent IS felzabálnék Nem múlik el nap csoki nélkül, ma még péksütit is vállaltam, pedig legalább attól ügyesen távoltartottam magam mostanság.
Szoktátok írni, 1kg mínusz hány mp javulást jelent adott távon. Na erre ma rákerestem, és találtam két kalkulátort is. Bedobom ide, mert engem sokkolt a dolog.
Bedobom némi motivációnak a
LanyUsmagamfajták kedvéért.
2022. év végén, kb. 81 kilósan futottam ~3:51-es maratont. Azt vettem alapul.https://runreps.com/tools/weight-vs-pace-calculator
https://runbundle.com/tools/weight-vs-pace-calculatorNyilván extra befolyásoló tényező a kor, a magasság, vagy hogy az a +5kg pl. zsírban vagy izomban jelentkezik-e, de azért a kontraszt akkor is nagyon durva, még ha a második, megengedőbb kalkulátor értékeit veszem alapul.
Viszont innen nézve nem is annyira vészes a köztem, és a 71 kilós futóhaverom 3:15ös maratonja közötti különbség. (egészen addig, míg áprilisban be nem üti 3 óra alá)
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #89552 üzenetére
Milyen viselet az a "kompressziós szar"?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Ugyan nem volt szélcsend, de ma már teperni kellet valamennyi minőséget.
Az eredménye: Új VO²max csúcs.
5x1000/500 volt a menü...a szembeszeles enyhe emelkedőn (ahol tegnap elengedtem) lett csak 4:00án felül. HR 170 fölé nem ment....(gyorsak előtt 15mp megállással)[ Szerkesztve ]
-
robag93
aktív tag
Használ valaki GW5-öt? Az istenért sem tudom a GPS-t működésre bírni. Pedig egyszer már sikerült, hogy a GPS adatok is meglegyenek a futáshoz, Stravaval is sikerült szinkronizálni, de azóta egyszer sem. Ma is próbáltam, kimentem, újraindítottam, sétálgattam pár percet, de semmi. Pedig teljesen tiszta az idő. Érdekes módon a Google Maps viszont megy, de sem a Samsung Health, sem a Strava nem. Elvileg az alkalmazásengedélyek rendben vannak. Lehet a Google Maps adatait kapja telefonról? Tippek?
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #89550 üzenetére
Pedig jó cucc. Én utálok beöltözni, 0 fokig most is rövidnadrágban megyek, igaz húzok hozzá kompressziós szart. De felülre kell valami. Főleg, ha hajnalban az autók között/mellett cikázok, külön jó szolgálatot tesz a fényvisszaverő felület. Újabban sapkát és kesztyűt is azért húzok (soha nem hordtam futáshoz), hogy minél láthatóbb legyek.
Nyilván ha végig salakon/rekortánon karikáznék, nem kellene - így viszont remek szolgálatot tesz. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #89548 üzenetére
A futosmellenyt en is tudom javasolni,van is egy a szekrenyben
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Pttypang #89546 üzenetére
Nekem az a filozófiám, hogy annyira öltözzek fel, hogy vizesen szélben se fázzak. Tehát én mindig kicsit túlöltözöm. Ez 6 éve folyamatosan a hajnali mínuszos futásoknál bevált. Annyira izzadós vagyok, hogy ha fürdőnadrágban mennék ki, akkor is tiszta víz lennék, tehát itt a jól szellőző ruhák elmélet nálam megdőlt. Technikai cuccok Lidl, Aldi, Deca és irány!
Éhgyomorra megyek, nem viszek 2 óra alatti futásig semmit. 5g glutamin + 10g bcaa megy le izommegtartása végett a 86% feletti edzésnapon ( ma pl. az volt 83 perc közepes pulzussal 86% ). A laza 70-75%-os napon nincs aminosav, az az örömfutás napom[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Pttypang #89546 üzenetére
Szélálló = futómellény?
Nekem az tökéletes szokott lenni, egész télen abban futok, akár rövid, akár hosszú van alatta (már csak azért is, mert fényvisszaverő és sokszor sötétben kezdek vagy végzek).Széldzseki nekem sok lenne, abba teljesen belesülök. Van futódzsekim is, három év után végre befogtam kutyasétáltatásra, mert futáshoz alkalmatlan (szerintem).
-
veterán
válasz LanyUs #89539 üzenetére
Nulla fok korul kószált a hőmérséklet, azon gondolkodtam, hogy a szélálló ilyenkor dobna-e a komfortérzeten, vagy csak leizzadnék alatta bónuszként. Nem gondolom túl akkor a pulzus elmászását, zselét vagy valami nasit szoktál vinni 1 óra feletti edzésekre?
Everybody lies.
-
itouchfan
senior tag
Jóreggelt
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
LanyUs
senior tag
válasz sherlock82 #89540 üzenetére
A város tiszta jég volt, a rekortán havas, alatta jeges. Én nem futnék tesztet, mert minden lépésnél csúszik a talp elrugaszkodáskor. Egy halom idő elmegy ezzel a küzdelemmel. Elengedném melegebb reggelre, csütörtökre pl.
Cipő választás jégre! Aszfaltos! A sima talp jobban betapad, mint a terepes barázdákitouchfan: mi a helyzet Veled? Edzés / rehab / térd?
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Jééé, nem vettem észre a tegnapi válaszod, elnézést. Kb. egyszerre írtunk, figyelmetlen voltam.
Nekem is a talp volt az első, ami szúrta a szemem De nem futni vettem volna, csak túrázni, arra szerintem elég lett volna. Hogy saras-dagonyázós terepfutásra jó lett volna-e, azt talán Chuck, Never, H!king tudta volna talán megmondani.Szerk: Most nézem utóbbi válaszolt is Tényleg nem tudom hol járt az agyam tegnap délután.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz sherlock82 #89536 üzenetére
Van nálad is szett Azért említettem, mert pár hete épp erről beszéltünk. Megyek egy kis hajnali hótaposó futásra
Pitypang: ugyanez az edzés volt vasárnap nálam is. A folyadék megfagy vagy ihatatlanul hideg. A végére a pulzus mászás normális +10-15 simán benne lehet még ha nem növekszik a tempó akkor is. -
veterán
Felmaratonos harminc perces kis treninget kicsit megnyujtottam, de elfelejtettem barmi frissites jellegut vinni, pedig egy kis vizzel biztosan boldogabb lettem volna a vegere, ott mar nem akart 155 ala menni a pulzusom, pedig nem siettem
Everybody lies.
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #89533 üzenetére
"Én ma örültem volna egy ilyen 16kmh-s szélcsendnek "
Azt a Runalyze szedi valahonnan, közel sem biztos hogy ahol én épp futottam annyi volt.
A közelben időkép-es állomás nincs az tuti. Legközelebb Balmazújváros, Tiszavasvári van...
Bár lehet a műholdakról megmondják, hogy 2 méterrel az út felett adott pozícióban milyen szél fúj.
Ez kicsit olyan mint a GPS-es tempó egy alagútban.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
LanyUs
senior tag
válasz LanyUs #89507 üzenetére
sherlock82: 14 évesen nagy öröm volt elkezdeni használni ezt a ma már veterán gépet, ami a képen van Láb adapter, 45 fokos pad, állítható dőlésszög, mell adapter... hát/váll adapter is van, de sajnos az alacsony belmagasság miatt nem fér el. Pedig a tricpesz edzését is azon szerettem a legjobban. Scott padot egyedül nem használom nehogy beragadjak Van 120 kg súly, 2 pár súlyzó, francia, sima rúd. 20 évig toltam, aztán a futás / bringa sokkal jobban megtetszett. Kivitt a 4 fal közül Inger eddig nem volt, de le voltak ragadva a tárcsák padlóra. Elszégyelltem magam, lehet néha belehúzok A szalagok és a csatolható súlyok maradnak a dobozban. Feleségem kért meg szereljem össze neki
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Az idei első (küszöb)tologató hullámvasút, benne 10km ~300 W de még inkább alatta.
17 km 1ó 19p Average 4:37/km 162 bpm 275 W 173 spm 1,24 m 236 msKellemes idő napsütéssel, Oldal és kereszt szélben. A Rebel V2 került munkába.
Egy pár darab sikerült olyannak, amilyennek ideális körülmények között lennie kellene. ~300W mellé 4:05 tempó.Van ám szórás Tempóban kérem, kicsit furcsa is volt futáskor. Taposom neki, de nem haladok. A pulzus meg egy nagy rakás...
Mindegy a Teljesítményt beletettem.
Elsőre nem volt rossz.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
robag93
aktív tag
No, meg is jött az UA cipő (1) (2). Ezt a néhány sort úgy olvassátok, hogy teljesen laikus vagyok, eddig ebben a Li-Ningben futottam aszfalton. Lemértem 300g, puha talp és nekem nagyon kényelmes volt addig, amíg bent sétáltam, ugráltam benne 5 percet. Szerintem meg fogom tartani, akkor is, ha főleg aszfaltos cipő lesz. Ki tudja, lehet ettől fogok majd erdőbe merészkedni A mérete szerintem standard, éppen ekkorát hordok Nikeból is. Egyelőre még az éles teszttel várok mert több cipőt is várok a héten és mindet nem akarom megtartani Kicsit bánom, hogy a mai 14500-as áráról lecsúztam, de 17-ért is BB-nek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Szerintem a hatszögek annyira nem problémások, könnyű terepre szánt terepfutó és túracipőknél gyakoriak a pontszerű minták, bár általában x-ek szoktak inkább lenni, attól még tudnak tapadást adni a könnyű vagy közepesen nehéz terepen (a kimondottan nehézre csak bordázott tud igazi lenni).
Itt inkább a talpszélesség problémás, terepre túl széles (minél nehezebb a terep, annál keskenyebb talp ajánlott). Ha ehhez puha talp is társul, akkor ez jó cipő aszfaltra vagy döngölt fölútra, de terepre nem igazán.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #89524 üzenetére
Az a talp nekem több, mint fura. Nem tudom igazán elképzelni, hogy mélyebb talajban ezek a hatszögek hogy tudnak hatékonyan tapadni. Vibram ide vagy oda nekem ez nem tetsző design.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #89524 üzenetére
Lehet az en izlesem nyakatekert,de nekem meg tetszik is ez az UA
-
Peterhappy
őstag
Zalandora, BS-re nézzetek rá, mindkettőn mennek most jóféle akciók.
Egy utolsó Pega39-t berántottam BS-ről a méretemben, de nagyon agyalok még egy UA terepcipőn (Laccki Kollégáé az érdem). Túrázásra tökéletes lenne, ennyiért ajándék.
-
Agony
aktív tag
Csak a STRAVA-n van beállítva ez a privacy kör, Garminba semmi. De amit Peterhappy is ír az is érdekes, mert nálam böngészőből megnyitva a linket is látszik a 18K:
https://www.strava.com/activities/10558616352
Biztos az a baja, hogy nem vagyok előfizető.
Start with a whisper, end with a scream!
-
attiss66
senior tag
válasz meszi85 #89483 üzenetére
Majd leírom a tapasztalatokat, ha megjön a cucc. 10 000 Ft-ért már elvárná az ember, hogy használható legyen. Gondolom meg lett tervezve, le lett tesztelve/remélhetőleg/azáltal, aki tervezte. Vagy csak a hasukra ütnek, hogy na"csájjunk egy arcmaszkot valamibűl" . Én csak orron keresztül nem szeressem venni a levegőt futás közben, és a mostansági hideg levegős futás megköhögtet. Ezért mindenképp kell valamilyen arcmaszk, ha a szabad levegőn akarok futni. Mivel nincs futópadom, ezért hát marad a kinti futás, köll az arcmaszk.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #89520 üzenetére
Mobilon nálam is stimmel
-
Studi
veterán
No de! Az órán, vagy a Straván van beállítva a privacy? Mert azt el tudom képzelni, hogy ha az órán, akkor a kapcsolt appoknak sem küldi át a regisztrált pozíciókat, csak annyit, hogy az első 1600m-t mondjuk 6 és fél perc alatt tetted meg. És akkor teljesen jogos, hogy a Strava abból nem tudja, hogy mi volt az első km-en.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
9x1000/500-nak lódultam ma neki, de közben 50-60kmh-ra erősödött a szél
Hátszélben fékezve 4:00, pofaszélben meg szakadjak meg a 4:20ért....hát neeem, ilyen szivatásból nem kérek. Az első pofaszeles gyorsnál elengedtem és Inkább futottam kivételesen egy Z3as tempót, amilyet amúgy nem szoktam. A szél meg bekaphatja[ Szerkesztve ]
-
-
margithid
veterán
Megjott a mizuno horizon 6.
Nagyon tetszik első blikkre, felveve érződik rögtön hogy stabil cipő. Csillapítás is rendben van.
Szerencsére méretet is jó lett, mizunoból tényleg 1 számmal kisebb kell.
Tesztekben azt írják, hogy hosszú betörési időszak kell ennek a cipőnek, de én ezt egyáltalán nem érzem.
Szerintem ez a 28k jó ár érte. Aki stabil cipőt keres annak ajánlott! -
robag93
aktív tag
-
Peterhappy
őstag
Értem, köszi, bár fura, mert néha meg nem "sorsol össze" minket, hiába futunk együtt pl. a 20km-ből 18km-t. És akkor meg a hozzáadás a megoldás - és még sincs duplázás.
Vagy pl. futóedzésen, mi együtt dolgozunk öten-hatan, de rajtunk kívül még köröznek harmincan - hozzáadással szoktuk megoldani, de nem dupáz.
@Tom:
-
Peterhappy
őstag
-
tomcica
Topikgazda
Csak egyszer nez be az asszony a stravaba,es meglatja,mennyi futas volt mas nokkel...akikkel "mitadisten" osszesorsolta...hat a maradek egyetlen herejet is le fogja nyisszantani
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #89505 üzenetére
A "hozzáadás" funkció a Stravában épp erről szól: azokat kell hozzáadni, akik egyáltalán nem mértek. Ha valakivel az utatok nagy része egyezik, akkor összesorsol, de amúgy nem szabad használni, ha mindketten mértetek.
-
LanyUs
senior tag
Ahhha, így már értem honnan a 100 km feletti hét! Futsz 5 km-ert és hozzáadod a többiek 10-esét. Úszásnál rajtad az óra vagy Mari néninek adod, aki már 4-kor felkelt és úszik egy finomat? Nem állt össze nekem 3 gyermek mellett ez a sok sport Hú közben látom Tom is megtalált Egy kicsit szeretgetni kell néha Téged is. Érezned kell a törődést
Szelíd: magyar film egy testépítő magyar nőről. Dráma, de nekünk tetszett. Megnézése után nem fognék rá a súlyzókra az biztos. Épp tegnap kezdtem berendezni a feleségemnek a padot, mert edzeni szeretne. Ha kész dobok fel képet sherlock!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Meg a vegen kiderul,hogy stikaban beleromboltal 32km-t a laza heten (elol a served meg mar akkora,mint dobrogi puttonya - ez csak fekete humor volt,termeszetesen semmi bajom nincs Dobrogivel )
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #89499 üzenetére
Tud furaságokat a Strava.
Volt szerencsém Peettával együtt futni szombat reggel. Ő 10km-t morzsolt, én 22km-t (jobban ráértem). Hozzáadott a futásához, aminek a vége az lett, hogy a Strava nekem berakott egy 10 és egy 22km-es futást is, azaz összesen 32km-t reggelre.
Olyan apróságok nem zavarták meg a Stravat, minthogy Peetta futásának egy részén ott sem voltam, vagy hogy azzal egyidejűleg teljesen máshol futottam. -
robag93
aktív tag
válasz Peterhappy #89503 üzenetére
Mit ad isten az egyik körmöm éppen a napokban fog leesni
-
robag93
aktív tag
válasz sherlock82 #89501 üzenetére
Hát sajnos azt elhiszem.. Én le is tiltottam a térképet úgy ahogy van most, de valamiért a számokat is hozzáigazította, hiába nem látható a térkép..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest