Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz S e t h #121899 üzenetére
Nem tudom mások hogy vannak vele. Én csak simán nem olvasom el a cikket, vagy nem nézem meg a videót, ha olyanról szól amit még nem vettem meg vagy nem néztem meg.
Elég sűrűn olvasok híreket, posztokat, nézek videókat, és így is megy. Szerintem csak annak lehet spoiler -ezni, aki valamennyire akarja is.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
S e t h
nagyúr
válasz ρσгτσ #121894 üzenetére
Nem kedvelem a God of war szériát, nem, ez nem igaz, mondjuk úgy, hogy szerettem 2018-ig, utána elmegy kategória számomra.
Ha viszont nem akarok remeteként egy kő alatt elbújva elvágnom magam a hírektől, akkor kénytelen vagyok day one megvenni a játékot ha kicsit is érdekel a sztori vége, mert tudom, hogy nem leszek képes pár napon túl elkerülni a spoilereket.
Nem éri el egy fóbia szintjét, ahol már foshni kell a spoilerektől, de haver, azért megvenni egy játékot, mert tudom, hogy mennyi walking dead csatlakozik a webre nap mint nap?
Kicsit azért röhejes, és meg is értem Barlog csalódottságát.
[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
zozika84
őstag
válasz kolosszus87 #121866 üzenetére
Ezt küldheted is a CMA-nak
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
Bogyi007
veterán
válasz keIdor #121868 üzenetére
Tedd hozzá hogy szerinted, én meg az Xbox mellett a Pc-t tartom fölöslegesnek játékra prioritásnak...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Akkor ezt magyarázd el az angol hatóságoknak és a Sony góréinak akik a COD miatt harcolnak... 😁😁
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
‘Completely f***ing stupid’: God of War director bemoans retailers selling Ragnarök early
“You know, right now, I can really understand the benefit of having just an installer on the physical disc,” seemingly referencing the recent news that Modern Warfare 2’s retail disc contains a tiny fraction of the game.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kecsu10 #121887 üzenetére
Nem "az" a Kaci vagyok :-) Szerintem még jóval előtte kaptam ezt a becenevet mlg a középsuliba hosszú és egyeseknek nehezen kimondható német nevem okán.
Vannak híres és nagy múltú monitor tesztelő oldalak pl. rtings Best gaming monitor és rászűrsz 1440p, de végig is mehetsz. Aztán amikor egy szimpatikushoz érsz pontozás vagy tudás alapján megnézed van-e jó árba vagy használtan. Ha nem jó mész tovább. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz tboy93 #121884 üzenetére
Te általánosan írtál valamit, sehol nem írtad, hogy te szeretsz kanapéról kidőlve játszani.
Én válaszként E/1-ként írtam, hogy részemről sokkal jobb lenne, sehol nem általánosan írtam, hogy "Azért vesz valaki valamit, mert"
Legközelebb írd E/1-ben."Azt asztalnál ülve kényelmes használni"
Nem. Nem csak asztalnál. Csak egy kis képzeleterő kell hozzá
Volt egy fasza bőrfotelem, oldalt kartámaszos, fogtam egy bútorlapot, felraktam a karfára, hátradőltem a kanapén, még ilyen lábemelős része is volt, felcsaptam azt. Vettem egy 1m2 szövet egérpadot, amin rajta volt a billentyűzet meg az egér is, és életem legjobbjait játszottam több éven keresztül egér + billel, ja és közben egy 106" vásznat néztem 3 méterről.
Ennyit arról, hogy nem kényelmes az egér bill.Arról a rétegről meg nem is esett szó, akik megunták a PC fejlesztést, meg a csalók tömkelegét, és alternatívának gondolták a PS5-öt... aztán be is lett harangozva az egér bill és hány játék támogatja? 20 talán.
"A konzolt használó réteg nagyon-nagy része tökéletesen jól elvan a kontrollerrel."
Vagy, mert a játékkészítők nem adnak lehetőséget másnak a használatára? Nagyon nem ugyanaz.
Kb mint a 30 FPS-sel mindenki elvan... Ja, csak mert nincs más lehetőség, ahol van, ott lehet választani.
Itt is, ha lehetne választani talán megvenném a Sniper új részét, de nem fogom, mert nem fogok bohóckodni kontrollerrel, meg aimozni, mert az elveszi az élményt.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
floatr
veterán
válasz tboy93 #121884 üzenetére
Azért mert a shooterek nagy részéhez sokkal jobb az egér. Még nem próbáltam a gyro aimet - lehet h az is elég jó - de az is csak pár játékban működik.
A legtöbben azért konzolt vesznek, mert a PC "kocka eszköznek" van elkönyvelve, meg okosba azt gondolja az egyszeri felhasználó, hogy majd mennyivel olcsóbb lesz.Amúgy visszatérve arra, hogy mit is akar eladni a ms vagy a sony: a ms azt kommunikálja, hogy az előfizetők a felhasználók, akik a storeból is vásárolnak majd, miközben az eszköz nem igazán lényeges. A sony azt kommunikálta idáig, hogy neki az eszköz eladása számít, mert a vásárlók kénytelenek ökoszisztémán belül maradni. Manapság viszont az a legfontosabb kérdés, hogy számít-e az eszköz egyáltalán, és az egyes játékok eladása, amikor az előfizetés kezd meghatározóvá válni.
-
kecsu10
aktív tag
válasz hombre[EU] #121886 üzenetére
Ja hogy úgy, hát igen Végülis megoldják konzolon is, úgy biztos röhögve oldja meg a 3070ti 5700x kombó. De nem tudom az a cél e esetemben. Bár magas fps Nem kell, nem szoktam valorantozni se várzónozni.
-
kecsu10
aktív tag
válasz Kaci84 #121885 üzenetére
Az a baj ami engem érdekel azok mind sztori játékok. (Nem véletlenül vagyok itt és van konzolom.) Tudom én, hogy rengeteg címet jól futtat 4k-ban a 3070ti, talán mindegyik, ha bekapcsolom a dlss-t és mondjuk pár dolgot lejjebb csavarok. Majd még megálmodom mi legyen. De van millió felé monitor, annyi tesztet kéne nézni, hogy ahhoz se kedvem se időm nincs. Te egyébként "az" a Kaci vagy?
-
őstag
válasz kecsu10 #121883 üzenetére
Azért tűnhet úgy, mert nagyon nem mindegy min játszol. Pl. teszteltem megjelenéskor a 3080-at és Exodus alatt volt 34FPS minimum , igaz ez nagyon erős játék, de Forza Horizon 4 alatt meg 124FPS volt a minimum. Érdemes azokat figyelni ami érdekel vagy érdekelni fog, hogy azok alatt mit tud a gép.
Nekem szimpatikusabb a 1440p és ha belefér a 100+fps. Ahol az kell tudni fogja a gép.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Atomgeszi #121877 üzenetére
Hullára nem érdekel az egér bill támogatás, most mondom hogy kanapéről szeretek kidőlve játszani Frászt kezdjek egér + bill.-el? Azt asztalnál ülve kényelmes használni, az meg nekem éppen elég 8 órában az irodában. A konzolt használó réteg nagyon-nagy része tökéletesen jól elvan a kontrollerrel.
-
kecsu10
aktív tag
válasz hombre[EU] #121867 üzenetére
Kizártnak tartom. A rendes 4k-hoz kell a 3080 és fölfelé. Anélkül nem megy csak komoly kompromisszumok árán, akkor meg nem kell a pc. Jó lesz az 1440p. Egyébként miből gondolod, hogy bírná a 4k-t?
-
kecsu10
aktív tag
válasz Kaci84 #121881 üzenetére
Egyébként igaz. A fent említett konfigot most 500-ért vettem. 5700x 3070ti, 1tb ssd. Ha úgy számolom nem is drága, és azért erősebb mint a konzol. Persze én sem 4k-ra tervezem, de legyünk őszinték pc-n az nem is ugyanazt jelenti. Hosszútávon szerintem olcsóbb. S bármilyen fülhallgatót, kontrollert egyéb dolgot lehet vele használni amit akarsz. Onnan veszel játékot ahonnan akarsz. (Amúgy a Sony saját játékai is úgy futnak rajta, ahogy konzolon nem). Év végéig van pluszom, nem is fogom már szerintem megújítani, nem éri meg mert nem használom ki. Persze marad a konzol, mert a God of wart plane a Last of ust ki Nem hagynám.
-
őstag
A PC dràgasága túl van misztifikàlva. Aki ért hozzà és tudja mit érdemes venni hogy ne legyen drága annak nem jelentősen drágább. Ha meg valaki online játtszani akar és végig kell az előfizu akkor már egyáltalán nem olcsóbb. Akkor még bele se vettük ahol amúgy is kell valami PC vagy éppen a játékok árát. Persze ezek nagyon szubjektív dolgok de a nagy átlagba és hosszú távon igenis olcsóbbakna gamek PC-re.
Ha 4K 60-at veszünk alapul akkor valóban érezhető a külőnbség, de ez még viszonylag új dolog eddig nem is volt igény rá kifejezetten PC fronton. Most kezdték el nyomni a 3080-al, de itt PC-nél egyre olcsóbb lesz ez. Viszont a legtöbb PC szerint a 1440p 60 a platform viszonyai között méret és asztalnál ülés pont tudja azt az élményt.
Véleményem szerint egy 6700XT Ryzen 3600-al tudja azt az élményt egy ilyen gépet pedig 300 körül össze lehet rakni.
Akkor még szóba se hoztuk a PC több évig használtas dolgokat mint a táp a ház meg a hűtő de egy alaplap is lehet 5 év proci is símán. Jótálási idők is hosszabbak hoszabb időtávban símán kijöhet hogy 2 év után 6 év előtt meghal a konzol ami rendesen lerontja az ár átlagokat.[ Szerkesztve ]
-
glspeter1
őstag
Eskü, közöm nincs a God Of War világához.
Egyik játékkal sem játszottam soha az életben
De! Annyira felkapott lett a téma (az új kontrollert, a tévéket meg a 30 vs 60 fps-t leszámítva ), hogy kedvet kaptam hozzá. Persze a 2018as kiadással kezdve.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ezaz mw2 kurvara laggol, legalabbis szerverlagg tuti van, szanalmas
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz tboy93 #121874 üzenetére
"2) azert mert kanaperol akarsz a nappalidban kenyelmesen kontrollerrel jatszani"
Én tökre örülnék , ha a fejlesztők hajlandóak lennének több játéknál is natív egér billentyűzetet engedélyezni..
Sokkal jobb lenne olyan matcheket tolni, ahol midnenki ugyanolyan hardveren és fps-en van, nincs csaló csak a játékos.. de szarnak rá.
PS4-et is feltörték.. egyből mennek rá a magyar feliratos játékok.
Itt meg?! Még a store sem jelzi rendesen. Barom bosszantó.Visszatérve egér témára, PS4 gépeken még működött a XIM. Teljesen jó alternatíva volt egér + billentyűzetre.
PS5 esetén mit csináltak? Kinyírták.
Mi lenne, ha egyszer az életben ezek a rohadt gyártók foglalkoznának egy kicsit a játékosokkal, és nem pedig csak bosszúságot okoznának a pénzhajhászási mániájukkal?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
addikt
válasz keIdor #121872 üzenetére
Az emberek jelentős része nem is igazán használ olyan PC -t, ami normális minőségben tudja futtatni az említett címeket. Nem is nagyon lenne értelme olcsó konzolok mellett, amit fejleszteni sem kell rendszeresen, mert egy generáción keresztül támogatják.
Nekem nem nagyon vannak gamer ismerőseim, de szinte mindenkinél van otthon konzol.
Persze A! gamer az már más kategória. Ott a PC a király.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Én nem vágyakozom semmire, de szerintem olvasgass egy picit inkább, rengeteg anyag került most a nyilvánosság elé a Microsoft-Activision nyűglődés miatt és tisztán látszik, mire költ a Sony, miből van pénzük és merrefelé halad a piac.
A kényelem és ár/érték arány egy konzol fő húzóereje, az, hogy az exkluzívokkal reklámozzák nem azt jelenti, hogy az is a fő bevételi forrásuk.Arról ne is beszéljünk, hogy tulajdonképp már most van olyan Sony játék, ami mindhárom platformon jelen van (Destiny 2), szóval...
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nagyúr
válasz syler123 #121865 üzenetére
Az a baj, ha az exkluzív játékok megszűnnek létezni, akkor miért is vegyek PS-t?
1) azert mert 180-200-250e Ft-bol kapsz egy gepet amivel 5-7 evig mas teendod nincs csak bekapcsolni es jatszani, nem kell benne vga-t cserélned, ramot bovitened, forumot turnod hogy mi az ami kompatibilis a rendszereddel
2) azert mert kanaperol akarsz a nappalidban kenyelmesen kontrollerrel jatszani
3) azert mert olyan eszközt akarsz amit ha bekapcsolsz nem kell 8 féle drivert, appot, stb-t frissitened, a jatekok telepitese egy gombnyomas a storebol / lemez berakasa utan automatikus
4) azert hogy a kontrolleren egy gombnyomassal megallithasd a jatekod es elrakhasd sleep modba a geped, majd fél óra utan egy ujabb gombnyomassal ugyan onnan folytathasdNa, az ex cimeken kívül pl. en ezek miatt maradok PS felhasználó akkor is, ha minden sony cim kijon PC-re is. Mondhatni pont leszarom mire portoljak a jatekokat, hullara nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
A játékok ott lesznek minőségben, de a Ps fog leértékelődni...
De nem fog, pont ez a lényeg. A PS brand nem csak a konzolt jelenti, hanem a teljes ökoszisztémát, előfizetésekkel, játékokkal, mindennel, aminek csak egy része a dedikált hardver, ami ugyanúgy kényelmes marad, mert egyszer veszed meg, plug and play módon működik problémázás nélkül és 10 évig támogatják.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz syler123 #121869 üzenetére
Hát jó, de valaki nulláról építene, mert mondjuk a régi elavult. Vagy csak most építené az elsőt, vagy most döntene úgy, hogy visszajön PC-re, mert megunta mondjuk a 30 fps-t, mert kevés neki. Annak a személynek nem 270 lenne a vége, hanem minimum duplája. És az is csak középkategóriás vas lenne.
Illetve a mostani hardvereidért is már fizettél egyszer. Azt számold bele. Azon felül +270k a VGA.
Ismerőseim majdnem 100%-ánál nincs már desktop PC az ingatlanban, mert mindent megold notebook, iPad, okostelefonról. A gamer haverjaim 100%-a meg konzolos, én tartok egyedüliként asztali PC-t már.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
addikt
"Igen amúgy az Xbox is ebbe a hibába esett. 360 idején volt értelme. GOW, Halo, Forzák, ezek nem voltak PC-re. Meg annak idején RDR1 stb. sem, tehát más stúdiók is csináltak only konzol címeket, pl. Rockstar.
Ma PC mellett egy Xboxnak tényleg nulla értelme van.
Akkor kell Xbox, ha nem akarsz PC-t."Közben pedig az a jelenlegi helyzet, hogy azonos idő alatt több Series konzolt adott el a Microsoft, mint Xbox 360 -at. Ami a legsikeresebb generációja volt sok exkluzívval.
-
syler123
veterán
A Pc árat azért ne úgy számold, hanem úgy, hogy a legtöbb helyen ígyis úgyis kell, nekem is pl már amikor megjelent a ryzen 3600 benne volt a gépemben, csak vga-t nem vettem jobbat, maradt a 1070, szóval ha csak vga-t veszek ma már jobban megérné, mint hogy csak 270-ért vegyek egy Ps-t.
Amikor megvettem a ps5-öt, akkor még 185 volt, ott lenne most is a helye, áremelés ide vagy oda...Nem bánnám, ha idővel elhagyná ez a vezető végre a ps brand-et és maradnánk az ex címeknél, hogy jó döntésnek számítson a Ps.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Igen amúgy az Xbox is ebbe a hibába esett. 360 idején volt értelme. GOW, Halo, Forzák, ezek nem voltak PC-re. Meg annak idején RDR1 stb. sem, tehát más stúdiók is csináltak only konzol címeket, pl. Rockstar.
Ma PC mellett egy Xboxnak tényleg nulla értelme van.
Akkor kell Xbox, ha nem akarsz PC-t.A Sony is ide tart, saját maguk alatt vágják a fát. Kellett ez a Jim Ryan, mint egy falat kenyér a brandnek, hosszútávon sok pusztítást fog csinálni ez a pali, beáldozza a rövidtávú nyereség érdekében.
Annyit azért hozzátennék, hogy 500€-ból azért egyáltalán nem építesz jó gépet ma már. Nagyon alap gamer gép egy 3060-al meg 12400-al is 1000€ körül lesz minimum.
Vagy veszel használt, régebbi generációt, 2060 és 10400-al mondjuk, de az meg már nem lesz konzol szintjén azért.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kolosszus87
senior tag
válasz Bad Pritt #121864 üzenetére
Ezt te csak szeretnéd ha így lenne...de nem lesz! Mindig is az ex címek lesznek a legnagyobb húzóerői egy konzolnak, ezek adják el az adott platformot. Ex címek nélkül értelmetlen ennyi platform, elég lenne 2 a PC meg még egy doboz azoknak akik régimódian tv előtt kanapén szeretnek játszani. Azzal a lépéssel amire te vágyakozol a Sony saját magát építené le hosszútávon.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
syler123
veterán
válasz Bad Pritt #121854 üzenetére
Az a baj, ha az exkluzív játékok megszűnnek létezni, akkor miért is vegyek PS-t? Ezzel előbb utóbb ki lehet nyírni a Ps Brand-et, és tuti nem csak én gondolom így.
Csak a saját szemszögemből nézve, pl az alapkonfigom (pc) van annyira jó, hogy csak vga-t kellene vennem, ha játszani szeretnék, szerintem sokan vannak így. Namármost egy Ps idehaza, jó 270eFt, ha ezen vga-t veszek, akkor 1 eszközzel kiváltottam mindent és jobb minőségben játszom a Sony címeit, azt ne is hozzuk szóba, hogy day 1 ott vannak a virágboltban, ami ps tulajként rettentő bosszantó.
A játékok ott lesznek minőségben, de a Ps fog leértékelődni... A Sony kaszál ezzel azt én értem.Csak gondoljunk bele mennyi Nintendo Switch futna, ha a nintendó is kiadna mindent Pc-re, részemről biztos nem a régi mobilhardware-t választanám, hanem akkor már inkább egy Steam Deck, még ha drágább is.
Részemről ha már ennyire nem prioritás a ps, akkor adják ki a játékokat xbox-ra is és akkor 1 konzolon elérhető minden. A Series x még olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz floatr #121862 üzenetére
Ja persze, nincs új a nap alatt, ugyanazt a pályát kezdte meg a Sony, amit a Microsoft az előző generációban, csak lassabban. ne legyünk meglepődve, ha belátható időn belül lesz olyan SIE játék, ami egyszerre jelenik meg PC-n és PS-en és be is kerül az előfizuba. Kell a pénz.
-
kecsu10
aktív tag
válasz Kaci84 #121861 üzenetére
Tudtam én, hogy ide kell írni.
Hasonlóképpen gondolom. 1440p elég lesz, ekkora méretben alig van közöttük különbség, 1440p-n pedig még jó sok évig elég lesz a 3070ti 60fps-re. A kérdés az, hogy a ps5 hogy fog kinézni ezen a felbontáson. Eddig a 4k tv-n és a 1080p monitoromon láttam, hát a monitoron nem volt a legszebb. De gondolom 1440p 27 collon a konzol játékok is szépek lesznek.
Nagyon köszönöm a tanácsokat! -
őstag
válasz kecsu10 #121860 üzenetére
Ez PC-n FPS igény függő. 3070Ti 4K 60-at nemigen tudja de leginkább nem. 1440p 60 FPS PC az egy nagyon jó minőség. Ezt tudja is kényelmesen egy darabig, PS5-nél így sok esetben nem lesz 4K amikor lehetne. Sok játéknál a performance mód amúgy sem tudja. Monitornál a méret miatt amúgy sem ad hozzà annyit hogy megérje a költség. 1440p-ben egy 100+ Hz monitor is beleférhet és akkor tényleg játéktól meg igénytől függően tudsz játtszani.
-
kecsu10
aktív tag
Inkább off-ba rakom, de az Fps téma mellett lenne egy fontos kérdésem. Monitort váltanék. Ezen lenne a Ps5 és a 3070ti pc is. 1440p elég lesz ugye? Milyet ajánlanátok? Monitor topikba írtam, de ott ritkábban válaszolnak. Még az is felmerült bennem, hogy 4k legyen a monitor esetleg, de a 3070ti nem tudom mennyire oldja azt meg. Illetve az is a kérdésem, hogy pc-n ha 1440p felbontáson megy a játék, az rosszul néz ki egy 4k monitoron 27 vagy 32 collon? Nagyon köszönöm ha tudtok segíteni!
Bocsánat, fontos infó, hogy nekem a 60 hu bőven elég, mert ha többet tud a gép akkor is úgy állítom be, hogy 60 FPS legyen, mert lövöldözős és egyéb sok framet igénylő játékokkal nem szoktam játszani.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz floatr #121855 üzenetére
Presztízsértékük van a minőségük miatt, de látható, hogy PC-n is remek lett az összes, szóval ennek nincs köze az exkluzivitáshoz. Olyannyira marginális ezeknek a játékoknak a bevétele a PS összbevétel szempontjából, hogy ha mától ingyen adnák az összeset, akkor is piacvezető maradna a cég. Nyilván szeretnék megtartani azt a profit marginta saját kiadású játékokkal, mint eddig, viszont a növekvő fejlesztési költségek miatt a PS konzolokkal ezt már önmagában valszeg nem tudják megtenni, szóval nyitni kell nekik is a nagyobb közönség felé.
-
Bad Pritt
félisten
válasz ImACeltic #121851 üzenetére
Mint a yeti, persze.
A valós az, hogy a HZD-ből elment több mint két millió, a GoW-ból 1 millió úgy, hogy több éves játékok és már a kutya sem beszélt róluk. A Sony-nak jelenleg annyi a célja, hogy a lehető legtöbb pénzt kiszedje minden megjelenéséből, mert
pénzéhes cégiszonyat drága már az ilyen minőségű játékok fejlesztése és kell a profit. Ha ezt úgy érik el, hogy egy évvel a konzol premier után dobják ki PC-re, akkor egy évvel utána fogják. Abban biztos lehetsz, hogy nem fognak 3-4 éveket várni, hisz látják, hogy van rá kereslet, be fog indulni a gépezet náluk is.
Sokszor írtam már én is, az exkluzívok ideje lejárt, a minél szélesebb közönség elérése és a szolgáltatásokba bevonása a jövő.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Rony949
őstag
Srácok, unalmas már ez!
Beszélgessünk a PS vs Xbox témáról.
-
Bad Pritt
félisten
válasz ImACeltic #121845 üzenetére
Erre nincs forrás, szóval engedjük el, a valóság az, hogy az exkluzívok az első pár hónapban termelik a legnagyobb bevételt (nyilván), utána exponenciálisan csökken a kereslet rájuk, amit boostolni tudna a PC megjelenés PC-n és konzolon is.
-
melega
őstag
Srácok a Star wars Jedi survivor ps 5 re lemezen is jön?
Az első része most 2700 Ft Jedi fallen order ps storeban
[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
válasz Atomgeszi #121822 üzenetére
A végtermék függ a költségvetéstől, a ráfordított időről és az egyenéktől, hogy adott fejlesztőnek mennyi tehetsége és tapasztalata van.
Tehát nem mindegy, hogy a WB Games Montreal fejleszti 4 év alatt 50 millióból vagy a Naughty Dog 6 év alatt 100 millióból. Kitalált számok ezek.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Kendek #121836 üzenetére
Iszonyatosan fárasztó fordítani páromnak egész játék alatt. Kb mint a FOrma1-es közvetítéseken dolgozó fordítók úgy érzem magam.
De ennyit valóban nem fogok kifizetni .. majd, ha becsúszott olcsóbbra.
De ahogy látom ezek a régebbi COD-ok sem nagyon akarnak olcsóbbak lenni a store-ban.HFW jóáras kódok is eltűntek apróról
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #121832 üzenetére
Ez amolyan remake jellegű változat, szóval nincs hozzá upgrade opció. A teljes árát nem éri meg, ha már fillérekért behúztad a remastered-et, és tulajdonképpen nyugodtan játszhatod azt is, mert túl sokat nem veszítesz vele. Az elmúlt napokban kiderült, hogy a legtöbbeknek amúgy sem a grafika a fontosabb hanem a futási teljesítmény. A játék remastered változata remekül fut, és amúgy remekmű, és ehhez a remake sem tesz hozzá túl sok mindent.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha megvan a TLOU1 digitálisan ps4-re. Akkor van valami kedvezmény PS5 változatra való váltás esetén, vagy mindenképp teljes áron lehet csak?
-
polonic
félisten
Van még jól árasított last of us part 1? Korábban, mintha láttam volna, hogy valaki ideírta.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ImACeltic #121821 üzenetére
"Elég rossz a memóriátok amúgy. PS4-en mi volt a bevett szokás? Addig tolni a grafikát ameddig lehet, és ezt 30 fps-el."
Én ezért sem vettem pl. PS4-et.. addig kihúztam Xone-al, majd mikor kijött a PS4pro megvettem egyből azt(amúgy vicces, mert anno 300euróért vettem Bécsben, átváltva volt kb 90 ezer. ha jól emlékszem, régi szép idők - itthon meg már akkor is 120 fölött volt asszem')
Egyből PS4Pro-n be is állítottam a performance, meg minden növelőmódot, amivel kicsikarhatok pluszt teljesítményt.Szo-szo.. akkori genben elment, szép volt, de azért, hiányzott valami folytonosság, főleg a harcoknál, ahogy gyakorlatilag eldarabolódott minden. De elfogadtuk, mert ennyit tudott a hardver.
Kijött a PS5, majd megvettem, megkapta a HZD a PS5 Patchet és konkrétan egy új világ nyílt meg ezzel. Egy folyamatos képi világ, mintha egy gyönyörű filmet nézne az ember.
És akkor ugye sorra kapták meg a játékok(már amelyik) a 60 FPS patchet és hát a jót könnyű megszokni. Főleg, ha még szép grafikával is párosult.De amikor sajnos a 60 FPS mód egy hányás grafikával párosul, az megint a túlsó véglet, és azért bosszantó, mert míg 5-ből 3 megcsinálja nem szembetűnő butítással, a maradék meg hányást tesz le.
A másik véglet, meg mint a gotham, hogy 30 fps és még csak nem is szép. Na ez olyan, mint a zs kategóriás filmek.. inkább 3 zs kategóriájú filmes álljon össze, és tegyenek le közös büdzsével egy 5x jobb filmet és mindenki jobban járna.
-
ImACeltic
őstag
válasz Atomgeszi #121813 üzenetére
Elég rossz a memóriátok amúgy. PS4-en mi volt a bevett szokás? Addig tolni a grafikát ameddig lehet, és ezt 30 fps-el. Mért? Mert ettől volt nextgen a nextgen, hogy lefostad a bokád pl az Uncharted 4-től, a Horizon Zero Dawn-tól, a God of War-tól és a The Last of Us Part II-től. A gép minden erejét ebbe fektették bele.
Na most, hogy crossgen érát élunk, az alapból PS4-re tervezett játékokat - ahogy írtam korábban - könnyen felhúzzák PS5-ön magas frame rate-re, mert nem a PS5 gépet veszik alapul, ezért maga a látvány sem lesz nextgen. Mégha vannak is büntetően jól kinéző crossgen játékok, pl Horizon Forbidden West.
Viszont ez a crossgen éra úgy látszik elkezdte megváltoztatni a játékosok igényét és sokan inkább már a 60 fps-t részesítik előnyben a grafika kárára.
Ha valóban megfordul ez a dolog, akkor ennek idő kell. Most vagyunk kb a fordulóponton, ami a crossgen és nextgen érát illeti. Most jött ki az első két játék ami a bevett szokást követi, minőség 30 fps-el. Tudom, a Gotham Knights-on ez nem látszik. Itt tényleg valami félre mehetett fejlesztői és/vagy kiadói oldalon.
Tehát aki szobrot emelne a 60 fps-nek, az még ne vegye ki a vésőt a fiókból mert a készülő nextgen játékoknál már a fejlesztés elején eldöntötték, hogy 30 vagy 60 fps-t céloznak meg és mivel most, 1-2 hete lötyög a hugy a biliből kifele, ezért most indulhat be a reakció erre fejlesztői oldalról. Tehát a 2-3-4-5 éve fejlesztés alatt álló játékok többsége sanszosan nem lesz 60 fps.
Nagyon kíváncsian várom, hogy a jövőre érkező Forspoken és Spider-Man 2 milyen módokkal fog megjelenni. Ha jól tudom, a Forspoken-nél bejelentették már a performance módot. Kérdés mennyire lesz az stabil. Az Insomniac már varázsolt egyet a Ratchet and Clank Rift Apart-al, de a Spider-Man 2 nyilván sokkal nagyobb lesz mert open world, szóval meglátjuk.
Bevallom, engem is elhúzott kicsit ez a crossgen éra a 60 fps irányába, de én beérném 40 fps-es quality módokkal is. Csak erre a fejlesztő nem alapozhat mert gondolom még kevés gamernek van ilyen eszköze.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
addikt
-
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
PS5-hoz a 70-80 ezres arkategoriaban a Steelseries Arctis 7P+ az ajanlott vetel, vagy valamelyik mas modell a markatol? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz ImACeltic #121777 üzenetére
"Nyilván fejlesztőtől és kiadótól is nagyban függ, hogy ezek a módok milyen eredménnyel készülnek el, vagy éppen nem készülnek el. "
Csak tőlük függ. Ha másik 8-nak sikerül megcsinálni normálisan, akkor a kifogás felesleges, és a drága ár is felesleges."Ezek alapján Józsi és Béla eltudja dönteni, hogy hogyan akar játszani. Ha Józsinak a pixelekre és a részletekre áll fel a pendrive-ja, akkor a minőség módra állítja a játékot. Míg Béla a frame rate-re húzogatja a répát, így teljesítmény módban tolja.
Hol itt a gond?"Ott a gond, ahol nincs ilyen lehetőség a választásra, mert csak egy választás van, és az a 30 FPS.
Ahol van lehetőség, senkinek semmi baja. Senki sem ezekről beszélt.
-
kecsu10
aktív tag
Oldalakon keresztül az fps-t olvastam, döbbenet. Ehhez képest a különböző pc topikok semmik, ott mondjuk inkább az fontos hány fokos mennyi rpm mellett az alkatrész Na de hadd kapcsoljam össze a két helyzetet: jövő héten jön az új pc, amiben (most még) nincs Bluetooth. Azt olvastam valahol, hogy a ps5 kontrollert már egészen jól támogatja a Windows. Ahhoz ugye kéne Bt? Egy sima Bt adapter elég lesz? Vagy inkább ne hatjsam túl a dual sense-t es vigyázzak rá, maradjon meg a konzol mellett? (Van series kontrollerem is, de az ugye nem adaptív, már amelyik játék ugye támogatja). A szívem inkább afelé húz, hogy óvjam a ps kontrollert.
-
cross56
senior tag
válasz ricshard444 #121798 üzenetére
Nagyon kiváncsi leszek mit tudnak kihozni a gèpekből, na nem mintha a mostani játékok ne lennének így is gyönyörűek.
Emlékszem anno az xbox 360/ps3 korszakban volt az, hogy a generáció eleji játékokhoz képest a generáció végi játékok hatalmasat ugrottak grafikàban.
Remélem itt is ilyesmit tapasztalunk majd. -
Bogyi007
veterán
válasz ImACeltic #121802 üzenetére
Bár a Ps5 topicban vagyunk így logikus is a válaszod, de a Ps4 verzióról is vannak már infók esetleg?
-
mrThomi
addikt
Estét ! Egy gyors és hülye kérdésem lenne. Véletlenül fordítva tettem be a lemezt, csak pörgette pörgette, próbálta beolvasni de nyilván nem sikerült neki. 5mp késöbb eszméltem aztán gyors kivettem, betettem jó felével és utánna már oké volt. Lehet ebből valami baj vagy ilyenekből nem szokott gond lenni ?
[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- PS4 Games - Fiók kisöprés
- XBOX 360 Games - Fiók kisöprés
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest