Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marinea2
addikt
válasz Atomgeszi #151901 üzenetére
Az elejen engem is nagyon zavart, mara mar megszoktam.. De en is orulnek neki ha kilehetne kapcsolni.
Nalam az osszes ilyen kutyu amit csak lehet(erosito, router, modem stb..) minden elvan dugva szem elol + amin meg igy is zavaro a vilagitas leragasztva .[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
markknight
veterán
válasz Atomgeszi #136202 üzenetére
Ez nem a Sony-n, hanem a fejlesztőkön múlik. Amelyik játéknál úgy döntenek a fejlesztők, hogy ezt támogatják, ott támogatva is van, tudod használni. Ilyen emulátorozás meg szimulálás.. ne a Sony terhe legyen szerintem.
Üzletileg én alapból elvágtam volna ezt a lehetőséget. Van egy drága konzolom, meg hozzá egy 30 ezres kontrollerem. Legyen szíves mindenki ezt használni és hozni nekem a sok-sok pénzt. Szóval alapból egy nagy engedmény, hogy jöhetnek a third party kontrollerek, meg a fejlesztők azt csinálhatnak amit akarnak.
Fontos, hogy nekem nem fáj. Tőlem játszhattok egy gitáron is, nem érdekel túlzottan. Hogy a ledet miért nem lehet kikapcsolni én sem tudom. Én a csippantást is kikapcsolnám ha lehetne, de nem helyette minden alkalommal hallgatnom kell mikor bekapcsolom a konzolt.. meg nézhetem ahogy sárgán világít.. csodás.
-
markknight
veterán
válasz Atomgeszi #136189 üzenetére
Pont olyan dolgokat soroltál fel ami tanulható, képezhető. Nem akarom játszani a Dalai lámát, de feladni nem bűn, meg beletörődni és mantrázni, hogy "nekem nem megy" sem az. Mindenki úgy éli az életét ahogy szeretné. Viszont van egy híres mondás, ami pont idevág: Nem akarásnak nyögés a vége.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Atomgeszi #133982 üzenetére
Nézd át előtte az EA Play -t, mert lehet onnan más játék is érdekelni fog. Akkor meg lehet jobban megéri az éves előfizetés, ami 7990 forint.
Bár így ugye nem kerül a tulajdonodba a játék, de könnyen lehet, hogy többet spórolsz vele.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz Atomgeszi #133974 üzenetére
Ezért írta fent a nagyságrendi összeget, ami egyébként 1.229 forintért 1 hónapot jelent. Vagy vársz akcióra 5 rongy körül. Egyébként nem hosszú játék, 1 hónap alatt nagyon lazán tolva is végig lehet vinni.
Annál úgyis jóval hamarabb végig fogtok menni rajta, mert nagyon adja magát a játék. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
marinea2
addikt
válasz Atomgeszi #132280 üzenetére
Engem a tutorial resz taszitott valamiert. Most itt vagyok
a terkep felso csucskebe, nekem bejon nagyon a terep! 5-6 oranal jarok de meg csak nezelodom meg par mellek kuldit csinalok amik tenyleg nagyon hangulatosak es minosegiek. Remelem ezt megmarad a jatek vegeigLancmarasba es a kornyeken "Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
nagyúr
-
_drk
addikt
válasz Atomgeszi #123737 üzenetére
Az addigi megkapott összes játékot bukod.
Ezt igazából, csak akkor észleli az ember, ha pár év után lemondja az előfizut és benyomva a gépet észreveszed, hogy pont amivel játszanál az úgy volt meg és most éppen megint 10-15 ezer ft csak!
Az eléggé lehúzó érzés.
Ha folyamat előfizuban vagy akkor nincsenek gondok. -
Farkassacred
őstag
válasz Atomgeszi #123772 üzenetére
Meg lehet szokni a kontrollert, sok gyakorlással meg végül még "pro" is lehet az ember talán. Nálam most az utolsó előtti nehézségi fokozaton van a Ragnarök, de úgy érzem játék végéig maradni is fog ezen. Bár ha nagyon nehéz lesz, akkor ez még mehet lejjebb is.. Mondjuk a legnehezebb fokozaton is tervben lenne a játék, úgy hogy remélem nem kell majd piszkálom a fokozatokat.
Sokat tudok én is bénázni a bossoknál, de egy kis türelemmel mind sikerült eddig.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
lmno
őstag
válasz Atomgeszi #123103 üzenetére
“Akármennyire is jó az angolom, meg németem.. ha van magyar felirat, bekapcsolom és kész. Akinek meg megfelel az angol, az meg használja azt..”
Ezért nem is lesz jobb az angolod vagy a németed… Vagy szerinted aki jól beszél angolul annak csak úgy az ölébe hullott a tudás? -
lo_jo
senior tag
válasz Atomgeszi #123096 üzenetére
Igen, vannak a nehezen, de megoldható dolgok. Ezeknél a katalizátor a pénz, és akkor már vissza is tértünk oda, ahonnan indult: a magyar piac lepkefing. Arról meg nem is beszélve, hogy a kicsi és eléggé árérzékeny piacon nagyon megy a legális trükközés/kiskapuzás és használt játékok, így még kevesebb az új, teljes áron eladott példány, tehát egészen egyszerűen nem éri meg. Vagy hajlandó lenne az ismerősöd mondjuk 5-10% felárat fizetni a magyar feliratért?
Szigorúan magánvélemény: A játékok 99%-ban a nyelv annyira egyszerű, hogy egy általános iskolai angoltudás elég hozzá. Nincsenek bonyolult nyelvtani szerkezetek, ha van egy alap szókincs, akkor a kontextussal együtt simán összerakható, hogy mi történik, ki mit mond. Persze van az az 1% (még ez is túlzás, talán 0,1%), ahol viszont kell a komolyabb tudás. Szerintem mondjuk ott az átlagember (nem átlaggémer, hanem azok, akikkel a boltban találkozol) magyarul sem boldogulna (megnézném pl. a Disco Elysiummal mit kezdene egy átlagember magyarul). Alapvetően kerülöm a "mindent eredeti nyelven" túltolt sznoboskodást, de a játékoknál tényleg igaz, hogy talán a japán címek kivételével majdnem mindet angol nyelven írják. Mármint a szöveget, forgatókönyvet, így a legjobban biztos, hogy az adja át. Ki lehet ragadni borzasztó félrefordításokat, amik valóban a fordítóknak küldött placeholderek miatt lesznek, kontextus nélküli szavakat, pár szavas kifejezéseket kapnak, aztán meg egy másik ember összeollózza. Ugyan lehet, hogy szól, hogy ez így nem jó, de akkor már nincs idő még egy kör fordítást-lektorálást letudni. Aztán meg ott vannak a köznyelvben is már állandúsult borzadalmak, mint például az ársapka. NEM, NINCS SEMMILYEN SAPKA SE AZ ÁRON, SE A FIZETÉSEKEN. A cap jelent tetőt is, de használják a capacity rövidítéseként, de valamelyik barom egyszer lefordította sapkának és azóta az amerikai sportoknál is fizetési sapka és a boltban is ársapka van. Húzza a fejére az a hatökör azt a sapkát.
-
crue
őstag
válasz Atomgeszi #123087 üzenetére
Egyébként hogy képzeled azt a szerinted egyszerű megoldást amivel a Sony varázsütésre ki tudja cserélni a szövegeket bármelyik random fejlesztő játékában? Attól, hogy nem tudod elképzelni hogy ez nehéz, még az (inkább lehetetlen).
Ráadásul pont annak a platformnak a topikjában panaszkodsz, ahol a legtöbb "gyári" magyarítás van. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Atomgeszi #123081 üzenetére
Lektorált. Egy igényes fordítás idő, az pedig pénz, a magyar piac pedig kicsi. Olyan kicsi, mint amennyire a magyarok nyelvtudása az. Ergo, akinek ez a hobbija, igazán beleölhet a tanulásba időt és energiát, ma már szinte pénz sem kell hozzá, tele van az internet mindennel.
A játékban ha jól tudom nem csupán angol, de német és spanyol nyelv is van, ez mind világnyelv. Ezek közül 2022-ben illik már valamelyiket beszélni, legalább olyan szinten, hogy nagy homály ne legyen a sztoriban miatta.
W | W | H | W | W | W | H
-
lo_jo
senior tag
válasz Atomgeszi #123081 üzenetére
Jogilag ez ennél milliószor bonyolultabb sajnos és nem csak a Sony miatt. Nem véletlen, hogy PC-n is a mai napig megy a “sufni” magyarítás, nem nagyon látsz olyat, hogy a közösségi ingyen fordítás bekerülne a hivatalos “csomagba”. Hiába csinálsz valamit ingyen, jóhiszeműen, az a játék kiadójának óriási felelősséggel jár és viselnie kell a jogi és anyagi következményeit, ha probléma lenne később. Ráadásul te nem kérsz érte pénzt, de a lektorálás, szerződések, ügyvédek munkája, stb komoly összegekbe kerülnek, amik előre nem kalkulált költségek. Ezeken felül meg ha probléma lenne, akkor téged nem tud előkapni a kiadó, hogy javítsd, mert nincs velük semmilyen szerződéses viszonyod, nem tartoztok egymásnak kötelezettséggel.
-
opr
nagyúr
válasz Atomgeszi #122047 üzenetére
Hát nem bakker. Nagyon égő, de megtanultam a leckét.
Ha kapok kódot, akkor vagy beváltom vagy valakinek odaadom kb azonnal és kész, ha meg elnézem, akkor úgy kell rá tekinteni, hogy az a kód nem van, hanem nem van...[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
floatr
veterán
válasz Atomgeszi #121912 üzenetére
Az ember csecsemőkora óta adott helyre pozícionálni tanul a végtagjaival. Biztosan meg lehet tanulni kezelni egy nehezebb interfészt is, de nem értem azt, amikor valaki elkezd relativizálni ennyire egyszerű dolgokban is.
#121913 Deck
nem véletlen, mert már az újhoz is van wall hack[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Atomgeszi #121877 üzenetére
Hullára nem érdekel az egér bill támogatás, most mondom hogy kanapéről szeretek kidőlve játszani Frászt kezdjek egér + bill.-el? Azt asztalnál ülve kényelmes használni, az meg nekem éppen elég 8 órában az irodában. A konzolt használó réteg nagyon-nagy része tökéletesen jól elvan a kontrollerrel.
-
ImACeltic
őstag
válasz Atomgeszi #121822 üzenetére
A végtermék függ a költségvetéstől, a ráfordított időről és az egyenéktől, hogy adott fejlesztőnek mennyi tehetsége és tapasztalata van.
Tehát nem mindegy, hogy a WB Games Montreal fejleszti 4 év alatt 50 millióból vagy a Naughty Dog 6 év alatt 100 millióból. Kitalált számok ezek.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #121832 üzenetére
Ez amolyan remake jellegű változat, szóval nincs hozzá upgrade opció. A teljes árát nem éri meg, ha már fillérekért behúztad a remastered-et, és tulajdonképpen nyugodtan játszhatod azt is, mert túl sokat nem veszítesz vele. Az elmúlt napokban kiderült, hogy a legtöbbeknek amúgy sem a grafika a fontosabb hanem a futási teljesítmény. A játék remastered változata remekül fut, és amúgy remekmű, és ehhez a remake sem tesz hozzá túl sok mindent.
-
ImACeltic
őstag
válasz Atomgeszi #121813 üzenetére
Elég rossz a memóriátok amúgy. PS4-en mi volt a bevett szokás? Addig tolni a grafikát ameddig lehet, és ezt 30 fps-el. Mért? Mert ettől volt nextgen a nextgen, hogy lefostad a bokád pl az Uncharted 4-től, a Horizon Zero Dawn-tól, a God of War-tól és a The Last of Us Part II-től. A gép minden erejét ebbe fektették bele.
Na most, hogy crossgen érát élunk, az alapból PS4-re tervezett játékokat - ahogy írtam korábban - könnyen felhúzzák PS5-ön magas frame rate-re, mert nem a PS5 gépet veszik alapul, ezért maga a látvány sem lesz nextgen. Mégha vannak is büntetően jól kinéző crossgen játékok, pl Horizon Forbidden West.
Viszont ez a crossgen éra úgy látszik elkezdte megváltoztatni a játékosok igényét és sokan inkább már a 60 fps-t részesítik előnyben a grafika kárára.
Ha valóban megfordul ez a dolog, akkor ennek idő kell. Most vagyunk kb a fordulóponton, ami a crossgen és nextgen érát illeti. Most jött ki az első két játék ami a bevett szokást követi, minőség 30 fps-el. Tudom, a Gotham Knights-on ez nem látszik. Itt tényleg valami félre mehetett fejlesztői és/vagy kiadói oldalon.
Tehát aki szobrot emelne a 60 fps-nek, az még ne vegye ki a vésőt a fiókból mert a készülő nextgen játékoknál már a fejlesztés elején eldöntötték, hogy 30 vagy 60 fps-t céloznak meg és mivel most, 1-2 hete lötyög a hugy a biliből kifele, ezért most indulhat be a reakció erre fejlesztői oldalról. Tehát a 2-3-4-5 éve fejlesztés alatt álló játékok többsége sanszosan nem lesz 60 fps.
Nagyon kíváncsian várom, hogy a jövőre érkező Forspoken és Spider-Man 2 milyen módokkal fog megjelenni. Ha jól tudom, a Forspoken-nél bejelentették már a performance módot. Kérdés mennyire lesz az stabil. Az Insomniac már varázsolt egyet a Ratchet and Clank Rift Apart-al, de a Spider-Man 2 nyilván sokkal nagyobb lesz mert open world, szóval meglátjuk.
Bevallom, engem is elhúzott kicsit ez a crossgen éra a 60 fps irányába, de én beérném 40 fps-es quality módokkal is. Csak erre a fejlesztő nem alapozhat mert gondolom még kevés gamernek van ilyen eszköze.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Callisto
őstag
válasz Atomgeszi #121765 üzenetére
De értem és ugyanazt mondom én is. Annyira számít nekik a 30 FPS, hogy elnyomja azt ami sokkal fontosabb egy játékban: art, design, hangok, hangulat, sztori. Ez van. Ez tény. El kell fogadniuk. Ami multiplatform pl. PC-n játszom, mégis teljesen hidegen hagy, ha egy játék jó pacinges 30 vagy 40 FPS, mert teljesen lényegtelen az előbb felsoroltakkal szemben. Nem a 60 FPS-től lesz emlékezetes vagy jó a játék maga.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz Atomgeszi #121750 üzenetére
Csak azok számára ölheti meg, akik - ismétlem - nem a játékért játszanak. Őket azonban egyáltalán nem is sajnálom. Megérdemlik. Menjenek mással jászani.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Atomgeszi #121717 üzenetére
Gta5-ben van 60fps mód... Amúgy más játékosoknak meg mondjuk a magasabb felbontás az igénye, vagy részletesebb árnyékok, RT, akármi. Valakinek fontosabb lehet a 300k patkány megjelenítése egyszerre, meg a natív 4K felbontás, mint a 60fps. Legalábbis a fejlesztők így gondolták. Nem a 60fps-től lesz next gen valami. Ettől még nincs mentségük erre, "illett volna" performance módot belerakni. A Gotham Knightsról meg ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
válasz Atomgeszi #119605 üzenetére
30 FPS-est semmi pénzért!!! Múlt héten meg olyan esett meg velem, hogy indítom a Siege-et PC-n és toljuk neki. Egyből látom, hogy valami nem kerek. Iszonyatosan fo*ul futott. Mondom meccs után gyors ránézek. Átállította magát a gyökér patch után 4k@60-ra 1440@120-ról. A 30 az ennél is nagyobb megrázkódtatás. Annó a Miles Morales-nél kikapcsoltam a 30 FPS RT módot a PS5 vásárlás után nem sokkal. Azonnal lőttem is vissza 60-ra, azóta se futott semmi ilyen módban a masinán.
-
Lord_Sordi
csendes tag
válasz Atomgeszi #119584 üzenetére
Én is így vagyok vele PS4-n belenyomtam 7 órát ismerősöm ideadta anno kölcsönbe., aztán félbehagytam. Utána volt a covidos akció, h ingyen be lehetett húzni a complete editiont. Úgy voltam vele hogy majd PS5-n folytatom egyszer. Mikor megvettem a PS5-t a KV-nal járt hozza a Forbidden West, így mondom, akkor ideje nyomni PS5-n. 20-25 órát beletettem már de sokkal sokkal jobb élményt nyújt PS5-n. Nekem már ez is brutal szép. (Tudom h a második része egy magasabb szint) Kb a történet közepén járok és imádom. Nem hiszem el h elsőre hogy nem fogott meg, mert sztem ennek van a legjobb tutorialja, ahol nem éreztem h ez egy tutorial, hanem a történet szerves része. Befejezem az első részt és pörög majd a második rész.
[ Szerkesztve ]
PSN: Sordi91
-
Gorgonka
aktív tag
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Atomgeszi #116207 üzenetére
Ja ez a sima ajánlott levélként való feladás ára. Ha nem kell feladóvevény (amivel igazolod a vevőnek, hogy feladtad), akkor sima levélként add fel. Az talán 600Ft körül van. Elsőbbségi plusz 150-200Ft, akkor gyorsabban odaér. De ha legolcsóbban akarod, akkor sima levélként add fel. Ha úgy kéred, akkor fel kell adniuk, csak nyilván a postás nem fogja a postaládába gyömöszölni a tokot, hanem vagy ajtóig viszi, vagy értesítőt hagy, hogy át kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Atomgeszi #116168 üzenetére
A videó legelején lecseréli a ruhát. Az, hogy utána is látszik a pajzs effekt, valszeg valami bug. De nem, ott már nem ancient armor van rajta, és emiatt nem, pajzsa sincs.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Atomgeszi #116168 üzenetére
Sőt, a többi ancient armory-s videóban sem látszik a kék csík.
Gyanítom akkor, hogy a korai verziókban nem volt, frissítéssel már jelölik az életcsíkon.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Gaben92
őstag
válasz Atomgeszi #116165 üzenetére
Benne van az armor leírásában, hogy "projects a damage-absorbing force shield".
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
penge111
addikt
válasz Atomgeszi #115823 üzenetére
Ti nagyon szerencsések vagytok. Én asszonykámnak irgalmatlan mennyiségü ruhája, táskája, cipője stb. van. 52 nègyzetméteres a lakás. A gyerekszoba, pici háló, nappali. Hova a tökömbe rakjak el annyi cuccot. Apró adat a régi szekrényből 28 darab női táska került kidobásra, elajándékozásra. Simán maradt még ugyanennyi táskája. Nálunk is az lett volna a cél, hogy valami szellősebb szekrénykombót nézzünk. De ennyi cuccal érdekes lesz. Most olyasmi felé tendálok, hogy legyen egy modern, dizájnos tolóajtós gardrób+ valami kis modern szekrényke, média szekrénnyel.
Ui: ez lett volna a kiszemelt [link]
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
F-ECT$
titán
válasz Atomgeszi #115823 üzenetére
Sajnos a feleségem ilyen tárolgatós, én kidobnám a cuccok felét. De a nappali más kérdés, olyan pici az előszobánk, hogy oda nem fér előszoba szekrény, így ha vendégség van, akkor a kabátokat pl a nappaliban kell tárolni, ahhoz meg kell a nagy szekrény.
A legutolsó festésnél mondjuk eldőlt, hogy a 2 könyves szekrényből az egyik kuka, mert tényleg csak állnak rajta a könyvek. Amit egyszer már elolvastam, azt szinte sosem veszem elő újra, így azokat is eladom majd szép lassan.Dive ever, work never.
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- XBOX 360 Games - Fiók kisöprés
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest