Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz parandroid #30799 üzenetére
Rendben, korábban adidas neo-kat használtam, de az nem igazán való a napi 6-10 km sétálgatásra, habár kényelmesebb, mint az olcsóbb cipők, az tény.
Itthon is 15 ezer környékén van mindenhol, ezért nem is rendelném kintről, nem akkor a különbség.
Everybody lies.
-
parandroid
félisten
válasz Pttypang #30798 üzenetére
Vagy 5 éve vettem egy Darts9-et (fekete, fehér pipával) utcára, nem sokkal később egy DS5-öt (fekete, neonzöld pipával), hogy felváltva tudjam őket hordani. Szinte ugyanaz a két cipő, a talp teljesen egyforma, a felsőrészben minimális eltérés van. Idén vettem egy Zoom Speed TR3-t, mert annyira jól nézett ki, és asszony választás elé állított, hogy az egyiknek mennie kell. Mivel a DS5-nek szinte már teljesen sima volt a talpa, és a felsőrész is kezdett (csak kezdett!) foszlani, azt választottam. A mai napig bánom, imádtam azt a cipőt. Többet nem engedem magam zsarolni. A Darts9 még megvan, kicsit már viseltes, talpa annak is simára kopik lassan. Kutyasétáltatáshoz, és melóba járáshoz a melósruhához (amíg nem kell átbújni a munkáscipőbe) még mindig ezt hordom.
Azóta gondolom mindegyikből vannak már új modellek, Downshiftert nézegettem én is, de futáshoz inkább ennél komolyabb modelleket vettem, utcára meg a kevésbé bevált futócipőket (meg a Speed TR-t) használom.
Ahogy néztem amúgy, árban továbbra is verhetetlen, felénk 40-50 eur között van állandóan, szóval sokat nem veszthetsz vele.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
Nike downshifterrel van valakinek tapasztalata?
Napi használatra venném, utcai cipőnek főleg, vagy arra mennyire alkalmatlan?Everybody lies.
-
inf3rno
nagyúr
Attól is függ, hogy milyen típusú kórokozóról van szó. Pl nekem nagyon ritka, hogy elkapom az influenzát, vagy ilyen megfázásos vírusos betegségeket (azért néhány évente egyszer előfordul). Ellenben bakteriális torokgyulladás, ínygyulladások, stb. jóval gyakoribbak.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #30785 üzenetére
"Akik állandóan vitaminokat szednek azok a betegek."
Az, hogy korrelációt vélsz felfedezni a kettő között, még nem biztos, hogy kauzalitás is van, legalábbis nem feltétlen olyan módon, ahogy gondolod. Valószínűleg azért szedik őket, mert sokszor betegeskednek, és azt várják tőlük, hogy ez ritkulni fog, nem pedig azért betegesek, mert vitaminokat szednek. Egyébként nem valószínű, hogy ez segít rajtuk, ritka manapság a hiánybetegség. Edzéssel többet érnének el, meg gyakoribb kézmosással, meg ha mindenki kivenné a betegszabadságot, ahelyett, hogy végigfertőzné a teljes munkahelyet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
úgy sejtem ez a big pharma téma lehet, akkor talán jobb nem kibontani...
Az évet elkezdtem, hétfő pihenőnap 5km, egyelőre szeretnék egészségesebb távokat futni, így kedden a szokásos 10 helyett 15km lett, 5:10 tempóban ami kicsivel erősebb lett annál amit elvileg akartam, de belefér. Szerda totyogós, közösségi 17km. Ma is egy 15-re kellene kimenjek, 5:30-5:20 környékén de inkább ahogy jólesik, de nem gyorsabban. Esetleg teszek a végére 4-6 amolyan repülőt ahogy hívjátok.
Holnap megint pihenő, szombatra félig le van szervezve egy ismerőssel egy közös futás, az is 15-17 lesz valószínűleg. Vasárnapra kellene egy 25-öst, ha Margitszigetre kimegyek akkor kb 27 lesz - ki, 4 kör, haza.
A terv ez aztán meglátjuk. Szerintem csak lazára veszem azt is, semmi komplikáció, nem akarom erősen kezdeni az évet. Decemberben sok lazsálás ment, futottam, de nem emlékszem mikor volt 20-nál több, talán csak a november végi félmaratonon. Ideje az ilyeneket is elkezdeni.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
6030D
őstag
Ez kb a "van ismerősöm, aki 40 éve dohányzik, mégse rákos" vita...
A sport erősíti az immunrendszert. Az összevissza kajálás után ha elkezdesz rendesen enni, persze, hogy jobban érzed magad. Attól még van olyan, akinek kell pótolni, van akinek nincs. Van olyan, akinek csak egyes tápanyagok nem úgy szívódnak fel, mint másoknak, azért kell pótolni. A megfelelő mennyiséget ma már nagyon nehéz bevinni ténylegesen. Amit meg megeszel húst, bőven tartalmaz annyi antibiotikumot, hogy javítja az immunrendszered.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
margithid
veterán
válasz bencze #30789 üzenetére
Hm, ez nem hit, hanem nálam tény. És mint írtam amit megfigyeltem magam körül az is.
Kis mozgás volt azért mindig az életemben, kb plusz 10-15 kg-mal voltam több mint most.
Leálltam a szemét kaja evéssel, engem ez hozott igazán fel. Mikor szedtem a vitamint és szemét kaját ettem, beteg voltam.
Arra akarok kilyukadni, hogy egészséges táplálkozás és mozgás elegendő.
Aki beteg sokat az valamit nem jól csinál, ilyen egyszerű. Én évek óta nem voltam orvosnál például, görcsön kivül fájdalmam nem is tudom mikor volt.
L karitin, mindenféle táplálék kiegészitő, vitaminok stb szerintem csak egy baromi jó üzleti lehetőség gyártóknak.emiki6
Pontosan!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Az se mindegy milyen vitamint szed az ember (mi a hozdozóanyag, van e ami segíti a felszívódást). Pl ott a kurkumin (ami gyulladáscsökkentő és másnaposság ellen is jó), amit ha kurkumából visz be az ember, akkor úgy tudja javítani a felszívódást, hogy csökkenti a szemcseméretet (finomabbra porítja), forrázza vagy főzi, de ez még nem az igazi, ha meg akarjuk dobni a felszívódást, akkor kell hozzá feketebors (akár 200x-osára is növelheti a felszívódás hatékonyságát), esetleg érdemes zsiradékkal is fogyasztani.
Arra akarok kilyukadni, hogy hiába visz be az ember (sok) vitamint, ha a hasznosulás mértéke alacsony.
Bencze: Szerintem arra utalt, hogy a vitaminok nem csodaszerek. Ha nincs rendben az életed, akkor nem ettől leszel jól, ha meg egészségesen élsz nem feltétlen van rá szükséged.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bencze
senior tag
válasz margithid #30788 üzenetére
Tehát szarul étkeztél és nem mozogtál, de mégis a vitaminok szedése tesz tönkre? Ez így nem kerek persze mindenki az hisz amit akar, ez a szép a hitben...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
margithid
veterán
Régen én is szedtem ilyen vackokat, mellette szemetet ettem. Rosszul is éreztem magam a bőrömben, akkoriban mondjuk nem is sportoltam, és egy évben 2-3szor elkapott a megfázás.
Stresszoldásra kiváló a sport, de szerintem mai világban aki nem stresszel az kb halott.
Persze mindenki azt csinál amit akar, meg amiben hisz, csak leírtam, hogy velem mi a helyzet, meg a környezetemben. -
borix
őstag
Nem jól figyelted meg.
Vannak emberek akiknek erőssebb a szervezetük télen ritkán betegednek le ha mégis akkor pedig pár nap alatt kimennek belőle ismertem ilyen embereket.Mások a többség hamarabb lebetegednek és nehezebben is gyógyulnak ki belőle.
A vitaminoknak ásványi anyagoknak elég széles a tárháza D,B-vitaminok,vas,jód,cink stb az alma,túró,kolbász nem fogja feltölteni.
Pl a strsszes élet elégé tudja rombolni az immunrendszert. -
tomcica
Topikgazda
Alairom en is,h aki viszonylag kenyelemben tartja a testet az idovel mehet a levesbe (mocsingnak).Telen fazni kicsit,nyaron kevesebb kajaval ellenni.Neha a hatarokat feszegetni csak jot tesz az emberrel.
Iden mar ellazultunk jobban mi is,19fok van a szobaban atlagosan.Furdoszoban lett uj ablak-a regi igen szelelt,mondjuk futes meg nincs abban a helysegben,de nehany evig meg nem tervezzukMajd egyben egy geotermal kozponti futeses rendszert,ha osszejon.
Auto nincs,varoson belul gyalog v kerekpar (utobbi inkabb).Esoben azol,ahogy normalisan kellThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
margithid
veterán
Megfigyeltem egy dolgot. Akik állandóan vitaminokat szednek azok a betegek.
Én semmit nem szedek, cserébe igyekszem odafigyelni mit eszem, normális szénhidrátokat, zab, lenmag, tojás, akár szalonnával, kolbásszal, túró, csirkemell.
Narancsot vagy almát is kb 3-4 hónapja ettem utoljára, semmi bajom, hála istennek évek óta.
Ezt csak azért írom, mert sokan a vitaminoktól várják a csodát, pedig nem szabadna.
Ja és a szobámban fűtés sincs, az egész házban nappal 18 éjjel 16 fok van, de nekem néha még ez is sok.Más...
Kaptam karácsonyra egy alcor move pulzusmérős karpántot, kb semmire nem jó, az idő mutatásán kivül.
Pulzust nem mér, nem is voltak ilyen ábrándjaim, hogy mutat valami normálisat, de még a megtett távomnak is kb a 2/3-át számolja. -
inf3rno
nagyúr
Én csak Béres kalcium + magnézium tablettát szedek félmaratonok és hosszabb tekerések előtt, esetleg közben is, ha 3+ óráig tart, mert régebben volt, hogy görcsölt, főleg bringától meg úszástól. Nem kötelező edzés előtt bevenni, én azért szoktam meg így, mert nem folyamatosan szedem. Egyébként elbírna egy D-vitamin töltést is, lehet, hogy csak az alacsony, és amiatt esett le a kalcium, magnézium. 10-20.000 NE-t simán be lehet vinni gond nélkül pár nap alatt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #30773 üzenetére
Szerintem lényegtelen, hogy együtt szeded e. A D-vitamin segíti elő a felszívódásukat télen érdemes azt is pótolni (2000NE/nap), valamennyire esetleg akadályozhatják egymást, de max dupla adagot szedsz be, ha úgy gondolod, hogy több kell. Edzés előtt egy órával ha beveszel egyet-egyet (500ca, 250mg), az bőven elég. Én B komplex-et szoktam szedni cinkkel, az jót tesz a májnak, piálás előtt vagy után jó az, csökkenti az oxidatív stresszt. A magnéziumhoz szokták szedni fejfájósak, mert az idegrendszernek is használ.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
6030D
őstag
Ezt én is hallottam, hogy nem jó együtt, de akkor nem tudom minek árulják egy tablettában. Ok, bármelyik lehet marketing duma. Én reggeli után veszek be egy multivitamint, a magnéziumot, meg most egy b-vitamin komplexet kúra szerűen a "sérvre". Utána meg pezsgőtablettában megiszom a kalciumot (az aldisban más is van) mikor elkezdek dolgozni, de azt csak azért, hogy már legyen lötty. Szokj rá a minimum 2-3 liter folyadékra, eleve a sporthoz is jobb/kell.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Corpuscle
őstag
Ca+Mg 2:1 arányban javasolják az értők (1000mg:500mg napi adaggal). Én multivitamint szedek, olyat ami kicsit combosabb dózisban tartalmaz ásványi anyagokat, B-vitaminokat, halolajat. Nem akarok reklámot csinálni egyik gyártónak sem, rákeresel biztos találsz. Igaz, én nem tolom olyan szinten, mint itt sokan, de nem szoktak görcs problémáim lenni. 3-4 liter víz az becsúszik minden nap. Szerintem ne akkor igyál amikor szomjas vagy, folyamatosan keveset. Tisztában vagyok vannak munkahelyek, ahol "technikailag" nem tudsz ennyit fogyasztani. Olyat is hallottam már, hogy felesleges ennyi folyadékkal terhelni a szervezetet. Van aki teljesen ellene van a különböző "bogyók" fogyasztásától, elég az amit napi szinten beviszel táplálékból. Nem vitaindítónak szántam, mindenki döntse el saját maga, mit gondol helyesnek.
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
Egy tablettában szedem a magnéziumot meg a kalciumot, lidlben szoktam venni de igazából bárhol lehet kapni. Van még az ampullás kivitel is aminek a két végét kell letörni olyat is érdemes venni mert az egyből felszívódik, ha érzed, hogy mindjárt begörcsöl és gyorsan be tudod nyomni lehet megúszod.
-
bencze
senior tag
Köszi, mindenkinek, beszerzek valamit és majd próbálok vízre is figyelni. Amikor szomjas vagyok iszom, nem szoktam elkomplikálni. Mondjuk azt elfelejtettem megjegyezni, hogy a tegnap este 15km-t futottam, ami azért nem volt tipikus mostanság és akár az is lehet, hogy nem ittam eleget lefekvés előtt. Még ilyet is hallottam, hogy nem jó kalciumot magnéziummal együtt és egyiket mondjuk reggel másikat este vegyem be és akkor talán jobban felszívódik. Van ilyen, valamint adagolást milyet érdemes? (mástól is 400mg magnéziumot hallottam, valamint állítólag b6-tal érdemes kombinálni, nem tudom, kalciumból mennyit érdemes, eladni biztos bármit eladnak az embernek.. )
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
6030D
őstag
válasz bencze #30768 üzenetére
Nekem régen rendszeresen volt nagyobb (kerékpár) edzések vagy piálás után , de néha csak magától is.
Elkezdtem szedni naponta 375 mg magnéziumot (dm), illetve a fent említett események után 1,5x ennyit. Azóta rájöttem, hogy sima dehidratáltság is okozhatja (hiszen az alkohol is azt okoz...), ezért a folyadékfogyasztást is érdemes megnézned.
Azóta nem volt görcs. Ha valami miatt elkezdi csipegetni, akkor veszek be magnéziumot.
Most már kálciumot is iszom, de nem tudom, hogy okozhat(ott)-e görcsöt a hiánya.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bencze
senior tag
Tegnap reggel arra ébredtem, hogy a vádlim görcsöl mint állat... még most is érzem. Sok okosságot olvastam neten - magnézium, kálium hiány, dehidratálás, öregkor ez tényleg ilyen bonyolult és esélyem nincs eltalálni, vagy van mégis valami tipikus ok amit megpróbálhatok elkerülni a jövőben? Nem edzettem erősebben sőt, lazábbra vettem a decembert, leginkább a kajálás ment el rossz irányba persze. Még volt pár ilyenem talán 1 éve, fene tudja mitől, elmúlt, de most biztosra mennék, elég szar érzés, hogy még mindig érzem kicsit. Valami tipp?
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #30763 üzenetére
Wao ekkora tavon ilyen kozeli befuto igazi csemege
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz Peterhappy #30765 üzenetére
Tegnap még kimentem betegen, gondoltam a decemberi után bepróbálkozom a januári streakkel is, csak visszafogottabb számokkal. Egész nap dögrováson voltam, kb az aszpirin tartott életben, olyan is lett az az 5,5 km. Sportérték nulla, de legalább többet ártott, mint használt, szóval mára inkább beláttam, hogy eljött az a pillanat, amikor a pihenés, regeneráció, és a hosszabb távú célok érdekében jobban járok egy pár napos szünettel. Ma már jobb a helyzet, de holnap még tutira pihenő lesz, a csütörtököt meg majd meglátjuk.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Peterhappy
őstag
válasz parandroid #30763 üzenetére
Egyúttal grat a 10km PB-hez!
Idén én is szeretnék benézni 50 perc alá. -
Peterhappy
őstag
válasz parandroid #30762 üzenetére
Így-így! Pár hónap múlva ez abszolúte reális cél lesz (főleg a kirándulóhely).
Tévével nincs gond, hetente egy, maximum két mesét, ha megnéznek.
Plusz persze a meccsek Apával -
parandroid
félisten
A hétvégi versenyhez még némi adalék, úgy is, mint #whywerun:
Az eredeti képhez katt a képre.
Kedvenc népi hősöm, Florian Neuschwander, aka RunWithTheFlo (a vicces figura, középen), harmadikként ért célba 30:50-nel, 1 mp-cel lemaradva Tilahun Babsa (a háttérben, hanyatt) mögött. A győztes Aaron Bienenfeld 30:37-tel húzta be a napot, ahogy a mellékelt ábra mutatja, nagyjából mindent beleadva.
Tudom, hogy ezek a fiúk csak amatőr futók, és soha nem lesznek igazán nagy nevek nemzetközi szinten, de valahogy ezeket az eredményeket helyi amatőr futóktól, testközelből látni szinte minden helyi rendezvényen számomra még nagyobb motiváció, mint egy Boston Marathon, vagy egy olimpiai befutó.
Köszönöm, hogy elmondhattam, leülök magamtól.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Peterhappy #30761 üzenetére
Gyerekeket autóba be, keresel egy frekventáltabb kerékpárutat, vagy jobb minőségű erdei kirándulóhelyet, a kicsit sportbabakocsiba, a nagyobbaknak (futó)bicikli, kutyát utánuk kötni, és hadd szóljon. Ők is jobban fogják élvezni, mint a tévé előtt ülést.
p
-
Peterhappy
őstag
válasz #78687232 #30755 üzenetére
Az 1000 km minimum reálisnak tűnik. Heti 40-50 km-mel számolok, legalább 30 héten át (2-3x 15km-mel) kalkulálok.
Kiesnek a hideg és sötét hónapok. A hideget az ízületeim nem bírják (hiába az aláöltözet), a sötét meg azért para, mert a környéken csak kis utcákban tudok futni, 90%-ban az úttesten. Igaz fényvisszaverő trikóban, de (halkan) zenét hallgatva. Soha nem volt gondom/konfliktusom még, de azért jobb félni, mint... de vasárnap reggel/délelőtt ha csak tehetem, megyek, akkor békés a környék.
Plusz ha Asszony nincs otthon/vizsgázik/tanul stb. én felügyelem a Gyerkőcöket, nem tudok lelépni. Ezért az elliptikus. Az azon elvégzett edzés minősége természetesen nem összevethető a futáséval, de azért novemberben 130, decemberben kis híján 150 km összejött a gépen, ami azért csak bőven több mint a semmi
De már azzal is beérném, ha nyár végén nem dőlnék ki másfél hónapra az allergia miatt (augusztus 22. és október 4. között három futásból összesen tudtam 11 kilométert összekaparni, olyan kutyául voltam).
Tavaly összesen 364,5 km volt a futás és mellé 322 km az elliptikus. De ha úgy veszem, hogy júniusban kezdtem és ha valaki 2017. január 1-jén azt mondja nekem, hogy egy év múlva haza fogok járni közétek, erre a fórumra, garantáltan hülyének nézem .
Most azt mondanám, 1000 km futás és 500 km elliptikus az idei cél, de majd lesz, ahogy lesz. Ma az igazi cél, hogy mind inkább a napi rutinommá és így életem részévé tegyem a rendszeres mozgást és hogy ezzel a Gyerekeim előtt is követendő példaként szolgáljak.
Szerk: Most még azt találtam ki, hogy péntekenként korábban végzek, akkor haza-hazafutnék, ha nem is minden héten.
Plusz tavaszra talán végre lesz autónk. Akkor a Feleségem tudná vinni a Gyerkőcöket reggelente oviba és akkor egy esetleges hajnali keléssel is lehetőséget teremtenék a futásra.Na majd lesz valahogy. Mindegy is, csak fussak/fussunk.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Bekezdtem az evet en is,a 12km fokozo tempo megszaladt,2km bemelegedes utan neztem ra az orara,igy a 10km idejet tudom csak.Elso fele 21:12 (165-167-es pulzusu konnyu tempo) masodik fele volt az erdekesebb 17:39 (175-177-es pulzus jart vele) ossz ido 38:52 es 172-es atlagpulzus.Ez erzetre ugy 85-90%,egy komplett sebesseg meg volt benne.
Alakul
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #30757 üzenetére
Ez de jooo
Felenk ma csak azert nem lesznek kint a januari "fogadalmasok",mert szakad az eso hajnal ota,es nem ugy nez ki,h el fog allni egyhamar.A homerseklet viszont pazar,az egesz osz es december durvan enyhe volt.
Mai program 12km fokozo tempo,mivel csuszik minden igy az atletika palyan lesz korozgetve.
-
borix
őstag
Újévi motiváció 2018-ra.
Ha valakinek problémásabb is az életkörülménye és kevés szabadidővel rendelkezik a mellett is éves szinten azt a 150ó (átlaban kb 1500km körül jön ki) ki lehet hozni ha teszi a dolgát az ember ez legtöbbünknek elég is.Ebe beleférnek a betegeskedés,nyaralás stb miatt kieső idők is.
Kell a rendszeresség fontosabb mint a kemény edzések nem jó a jojózás 2-3 hónapig 200km utána jön a nyár és 100km se jön ki havonta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szép sorban:
Chuck Norris: ezen nem mernék elindulni. Nekem egyrészt messze van, tömegközlekedéssel járok mindenhova. Másrészt pedig nem tudnám lefutni, túl kemény. Most talán túlzottan hideg nem lesz, tavaly húzósabb volt.
vighpeter: az 1000 km szerintem még ennek ellenére sem lehetetlen, nagyjából havi 80 km. Tény, nekem nincsen családom, de napi szinten min. négy órát utazok, hajnalban kelek éjszaka fekszek. Ha csak heti két szabadnapon futsz 10-10 km-t, már akkor is sikerül éves szinten az ezres.Mindenkinek grat, nagyok vagytok. Erre az évre nem tudom mit tervezzek, kicsit tanácstalan vagyok. Asszem csak futni fogok minden cél nélkül.
-
Danika256
aktív tag
Én is gratulálok mindenkinek! Ma még én is futottam egy hosszút-19km alapozós pulzusváltogatót, az utolsó 15 percet 4:40 körüli tempóval felkapva. Sajnos a polaron nincs éves összesítés, de összesen 2426km futást sikerült idén csinálnom, valamint edzéses gyaloglás 244km sikerült. Az idei célom, hogy 5:00-án belül letudjak egy keményebb félmaratont meglett, de keményen meg kellett küzdeni érte! Jövőre a célom nekem sem lehet más mint egy 1:40-en belüli idő, amihez kellene egy 45:00-ás 10km is, ami 10k-ra egy külön cél lesz!
Kemény, akadályokkal teli, rögös és hosszú, fárasztó egy év volt, a következő sem lesz másmilyen
Mindenkinek gratulálok a teljesítményéhez és egészségben, sikerekben, sok élvezetes futásban gazdag Új esztendőt kívánok ! -
emiki6
veterán
Pedig így kéne."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
parandroid
félisten
válasz bencze #30751 üzenetére
Nekem is kész a decemberi projekt, sikerült végigtúrnom magam rajta. 376 lett a vége, a mai 10k-s versennyel sikerült 'megkoronázni'. Kicsit aggódtam azért a végére, anyós jött látogatóba az ünnepek között, persze betegen, szóval jöttek a migráncs bacik, valamikor hét közepén még bőszen hánytam, azóta csak úgy általában vagyok szarul, tele van a fejem takonnyal, levegőt nem kapok, a torkomra már ráment, remélem a fülemre nem fog. Ha veszek be aszpirint, akkor pár óráig egészen jól nézek ki. Szóval ez a tegnapi futásnál már szépen látszott (+10 ütés), a mai verseny előtt kevéssel betoltam egy gyógyszert, így azért bírtam végig, de nagyon nem mertem erőltetni. Egy laza PB azért összejött, sikerült lemennem 50 perc alá 10k-n, végül is ez volt a cél erre az évre, úgyhogy akár elégedett is lehetek, ráadásul viszonylag konzisztens pulzussal is ment a dolog, és a tempót is egészen jól sikerült tartani. Az idő hőmérséklet-ügyileg ideális volt (12-13 fok), ellenben erős, hideg szél fújt, és a verseny több, mint fele erdei úton ment, ami az elmúlt napok masszív esőzései után elég ramaty állapotban volt. Ráadásul viszonylag szűk is volt a járható része, a sár, és a mocskos avar miatt csúszott is, és volt azért benne néhány kaptató, valamint egy építkezés miatt kicsit változott idén a pálya, szóval 2 szűk fordító is került bele. No de nem lehet mindig minden ideális, mindezek függvényében a 49:45 nekem egy különösen szép eredmény. Mondjuk meg is lett a böjtje, estére most még szarabbul vagyok, mint délelőtt, szerencsére holnap még ünnepnap van, talán ki bírom kúrálni magam.
Az évemről már korábban írtam, meg a tervekről is (meg amúgy is ott van minden a garminban, meg straván), szóval ebbe minek még egyszer belemenni, aztán év közben még úgyis beszélgetünk mindenféléről.
Mindenkinek gratula az idei évéhez, akinek nem lett meg az éves terve, annak kitartást a jövő évre, akinek meglett, annak hajrá, tessék csak tolni tovább, és sok-sok 'balesetmentes' km-t, és megszámlálhatatlan maradandó élményt kívánok minden kedves barátomnak (és tomcicának) - (c) vertigo.
p
-
bencze
senior tag
Dec hónap meglett, habár csak lötyögés volt, nem volt kedvem rendesen elkezdeni még. Majd kis fáziskéséssel legfennebb.
2017
Volt egy 3:22:52 maraton (budapesti Spar októberben) és egy 1:31:49 fél (Siófok, K&H, november), habár ez utóbbinál nem tudom a pálya mennyire volt pontos, ez nem volt hitelesített. Mért pályán 1:36 valami volt a tavasszal (Vivicitta).
Rosszabb ne legyen jövőre se, ezt úgy magamnak mint mindenkinek kívánom.És az idénre már én is befejeztem a futást.
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
2017.
3305km és mellé 40667m szintemelkedés mindez 308 óra futást jelentett ez mellé még 1500kmt töltöttem kerékpáron. Futottam fagyban hóban sárban kánikulában éjszaka hajnalban, társaságban vagy legtöbbször egyedül, voltam fent és lent estem nagyokat benéztem az ultratávra de meghaltam 1km-en is. Tanulságos év volt, de nem állunk meg, van még min csiszolni holnap már folytathatom. Hasonlóan eredményes évet kívánok minden kedves topic lakónak.
-
inf3rno
nagyúr
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #30728 üzenetére
Párban könnyebb, ha néhány tizes után váltjátok egymást. Talán annyi előnye van egyedül, hogy nem kell máshoz igazodni, nincs olyan, hogyha a másik kidől, akkor elmegy a verseny, stb. Egyébként párban is elég nehéz, ismerősnek 100 körül jöttek a holtpontok, aztán valahogy betolta. Én nem szerettem a tavalyi UB-t, azért legalább egy évet kihagyok, leginkább az zavart, hogy a csapat miatt nem tudok kiszállni, egyébként simán feladtam volna már az első szakaszom után, később meg pláne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
gratula mindenkinek a végigfutkározott évhez, bízom benne, hogy mindenkinek sikerül reális célokat kitűznie és természetesen el is érnie 2018-ban. lássuk nálam, hogyan alakult a dolog, illetve kíváncsiságból visszanéztem a tavalyi évértékelőmet is:
"az én évem összefoglalva nem túl dicsőséges vagyis persze jobbra számítottam:
906 km jött össze. év végére indult be valami, mert az utolsó két hónap ebből 260 km, remélem jövőre már nem is lesz 100 km alatti hónapom, míg idén a november-decembert nem számítva egy db 100 km feletti volt. mondjuk 2015 az 468 km volt, ahhoz képest a javulás egészen jómég van 3 hónap alapozósdi, aztán gyorsuln iszeretnék: tavasszal 1:50, ősszel pedig 1:40 alatti félmaraton a cél, aztán meglátjuk, hogy ebből mi jöhet össze."
nos, sajnos ezek a célok csak félig sikerültek. január 76 km, július 45 km és október 95 km lett. tavasszal összejött az 1:50-es fm, de ezen csak 3 percet tudtam javítani őszre.
a számok idénre: 1629 km lefutva, 172 óra és 146 edzés alatt. jövőre inkább erről az oldalról megközelítve tűznék ki célt, és 200 futó edzést szeretnék lenyomni (km-t nem írok direkt), ha nem változik a preferenciám és kezdek el megint többet bringázni. illetve természetesen az 1:40 alatti fm továbbra is cél marad
szerk: az utolsó héten azért sikerült egy alltime legjobb hetet zárnom 64,5 km-rel. ma már nem mentem ki arra az 5-re, hogy meglegyen a 70, maradjon meg ez a cél is jövőre
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
nekem 844 km futás jött össze idén, mellé 64km úszás, meg 5306 a bringa, mindenestől 344.5 óra, mind kevesebb, mint tavaly, de ősszel volt egy több hónapos lightos időszak.
új pb-k:
félmaraton: 1:45:23
fél ironman: 6:05:04
ironman: 12:16:26meg egy age group 4/17 aluminium manen
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
törölt tag
Összesítés:
-
Peterhappy
őstag
válasz #78687232 #30733 üzenetére
Es tenyleg megcsinalta (ezuton is grat!)
Osszesen nem futottam iden 500-t, keson kezdtem es az mar most tisztan latszik, hogy jovore sem fogok annyit, mint kellene/szeretnek. 3 gyerek, melo, napi 2,5 ora utazas, Felesegem foiskolara jar... 1000-t terveztem jovore, de akkor csak 500-t irok be es ha megis osszejon az 1000 akkor jovo ilyenkor mar tudok kolcsonadni
-
Vertigo18
addikt
válasz Peterhappy #30732 üzenetére
Nos, az elmúlt négy nap négy futással telt. Bevallom, alig-alig tudtam betenni valahogy a napi programba, a fiam már utál, kevesebbet játszottam vele, a lányom hőzöng, mert... mert lány és kész.
Viszont...
Mindenkinek köszönöm a biztatásokat, tanácsokat, ösztönzést, felajánlásokat... Sajnos t1 cimbitől megtudtam, hogy idén nem lesz Bsi emlékérem, AMIÉRT elkezdtem ezt a tervet, de 28-én, amikor megtudtam, már nem akartam feladni... De itt a 2018-as év, új célokkal!
Mindenkinek sok km-t az újévre!
Minden barátomnak (és tomcicának ) Boldog Új Évet Kívánok! (sajnos én ma IS éjszakázom - ez egy igazi átok)
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Chuck Norris
senior tag
válasz #78687232 #30729 üzenetére
Rosszul fogalmaztam bocs, a harmadik nagy tó alatt a Fertőt értettem, és ezen is csak a második részvételemet tervezem január végén.
Írtam is még amikor neveztem, hogy jöjjetek innét a fórumról is de nem mutatott rá senki fogékonyságot@vighpeter nem hinném, hogy a sarazás jót tesz neki, ha meglátta volna a boltos kislány abban az állapotában ahogy kivettem a cipőből egyből szét is tépte volna a garancialevelet
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Peterhappy #30732 üzenetére
Őt nem kell félteni, simán oda tudja tenni magát.
Én viszont szívesen kölcsönöznék 500 km-t, ha van készleten. -
Peterhappy
őstag
válasz Vertigo18 #30719 üzenetére
Bevallom férfiasan, én idénre már nem terveztem egyetlen kilométert sem, úgyhogy a 14 (13,9) km amit beletettem a héten, az abszolút grátisz volt számomra.
Nem tudom most hogy állsz, de arra gondoltam, ha csak egy paraszthajszálon múlna az éves célod, felajánlom, hogy ezt a 14 (13,9) km-t kölcsönadom neked jövő év végéig, mondjuk egy 20%-os kamat mellett.
Ez esetben 2018. december 31-ig kellene "megadnod" ~17 km-t. Neked meglenne az éves terved, én meg a mai kamatráták mellett csinálok egy gyümölcsöző befektetést
Remélem enélkül is sikerül "befutnod", de az ajánlatot fenntartom számodra, ha élni kívánsz vele, csak szólj
-
Peterhappy
őstag
válasz Chuck Norris #30704 üzenetére
Annyi segítséget kaptam magam is itt, hogy örülök, ha egy icipicit is tudok törleszteni felétek
Viszont azt nem tudom, mennyire egészséges hogy egy terepfutás után el kezd amortizálódni a betét, terep ide vagy oda. Érdemes lehet fokozottan figyelni a betétet és felkeresni a boltot ahol vetted, ha nagyobb a gond.
Az UB-hez meg nagy kalappal, ahogy írták is, ha több UTT van a hátad mögött, miért ne sikerülhetne?
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #30727 üzenetére
Sima ora volt csak nalam,nem mertem se pulzust,se GPS.Ujabban egyre tobbet futok erzesbol.
A tempo resz az kb a maratonos iram (168-172 pulzus) a vegen a fokozo resz feltolta 180-185re. A tobbi csurgas sem alapozos,hanem mar konnyu temponak nevezheto kb. 155-165 pulzuszona.
Azt kell ehhez tudnod,h a heti edzes minden nap 20-21km + ez a hosszu 30-as.Harom eros nap van,kedden egy erosebb tempo 165-168utes az eleje 8-10km,majd egy 4-6km felkapva 175-180pulzusu fokozora.
Csutortok pedig 16km 155-165 konnyu tempo,ennek nagy resze lassubb egy picit mint a maratonos iram,a vege nagyjabol felgyorsul 4.00-4.10ig.
Szombat a 30-as kulonbozo helyekre rakva a tempot,mult honapban 5-10km tempo volt meg csak benne,az is konnyed maratonos alatti picivel.Minden verziot gyakorlok,azt is h temposabb az eleje es hulladek labra kifutom akar alapozos iramtol lassubra (kb regeneracios totyoges) a maradekot.Van,h az eleje alapozos,majd a veget fejezem temposabban szinten ures labra.Meg volt olyan is,hogy 10-12km benne kozepen a tempos.
Ennel,ha nem jon a tempo utan a boogie a labba,akkor szemrebbenes nelkul lassitok akar 6perces regeneracios cammogasba.Magatol kell,hogy megjelenjen a gyorsasagi allokeppeseg.(tegnap is ugy jott)A tobbi nap ez a harom kozott mind regeneracios celt szolgal,mennyiseg azert van 20km,de 4-6km extra lassan inditva - altalaban nem is tudnam mashogy,olmosnak erzodik a lab.Majd magatol gyorsul,amennyit epp gyorsul.A pulzus 150 fole nem mehet,de inkabb 135-145,neha megmerem,de erzem meres nelkul is.
Heti 2x a regeneralos nap kozepen,amikor mar elfogadhato allapotban van a mozgas van 10x70-100m repulo sprint (kb 80-90%) soook pihenovel,a fuvon szoktam a palya belso iven koronkent egy,a tobbi resz 300-330m laza cammogas.A hosszunal,ha ilyen eros tempo van,akkor a pulzus 20km utan mar nem esik meredeken le,ugy szamold,hogy nagyjabol 5-7 utessel feljebb van,mint ahol "kellene" lennie.Sokszor gyakorlom a falba utkozest,igyekszem kontrollaltan.Felig ures hassal megyek ki,nem viszek ennivalot meg ilyenek.
Amikor kiurul a raktar a sebesseg kepes egy jo percet is lassulni kilometerenkent ugyanazon a pulzuson!
Tavaly rengeteg ilyen hosszut mentem,vegig lassan teljes kiurulesig.Kellett egy jo ev,h a test az edzes utani potlast es regeneralodast felgyorsitsa.Most olyan,h ha osszetorten is,de masnap siman ki tudok menni futni 20km-t.Ja,ami meg erdekes lehet annak,aki nem csinalt huzamosabb periodus extra magas heti kilometert minimalis pihenessel,hogy a fejlodes nem linearis,van egy idoszak amig szepen gyorsul az alap sebesseg es a felso pulzuson az iram is.Utana beersz egy szurkuleti zonaba akar hetekre (honapokra) amikor mindennel bajod lesz,eloszor faradt vagy a tempokat elesre futni,valahogy nyulik az egesz,mint a rago.Nagy a szoras a jo es a gyengebb napok sebessege kozott,akar pihentnek erzed magad akar nem.Neha epp akkor jon ki gyorsabb tempos sebesseg X pulzusra,amikor hulladek faradtan indultal es nem is gondolnad.Maskor pont forditva,erzed h pihentebb vagy porog az eleje az edzesnek,egyszer csak belassul minden.
Kesobb jon egy zona,amikor olyan faradt vagy,hogy mar az alapozos sebesseged is lassul.Sokan itt engedik el a mokuskereket. NEM SZABAD.
Ugyanis minden latszolagos ok nelkul,ahogy folytatod a munkat,egyszer csak osszeall minden magatol - mert semmit nem csinalsz mashogy,csak epited a heti epitessel - es elkezdesz repulni konnyeden a felmaratonos iramodon (kb laktatkuszob anaerob belepo).Szintet leptel,es durva dolgok jonnek,kepes az alapozos sebesseg,valamint a konnyu tempo akar 10-20mp-t is arreb kerulni ugyanazon a pulzuson.
Tavaly egy ilyen esetnel 145-149-es alapozos pulzuson 4.20-30-as iramig gyorsult a lab.160-as pulzuson meg beert 4perces ala.Ugy erzodott,mintha nem is az eddigi testeddel futnal epp.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz Chuck Norris #30728 üzenetére
Ja hogy te ennyire jó vagy? Ha kétszer megcsináltad az utt-t, szerintem menne az ub is. Mindenképp a megfelelő energiabeosztáson van a hangsúly és még így is hatalmas szenvedés lehet a második fele vagy vége. Szurkolok
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz tomcica #30725 üzenetére
Ebben nagy igazságod van, hogy páros teljesítésben még lenne akár sport értéke is a dolognak nem csak a szenvedés csak egy szépséghibája van; nem lesz meg utána az az igen megcsináltam érzés, legfeljebb csak annyi, hogy futottam egy nagyot és a kettő között óriási különbség van. Ha egyszer elindulnék -nem tervezem- csak az érdekelne, hogy valahogy beérni szintidőn belül, tudom teljesen máshogy közelítem meg a dolgot mint te.
@SwitcX már beneveztem a harmadik nagy tó megkerüléséhez
@bandus: szerintem nem kell itt értelmet keresni, van annak egyáltalán valami értelme, hogy valaki lefut/legyalogol ennyit, semmi. Még azt sem mondanám, hogy egészséges, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Chuck Norris #30724 üzenetére
azert tegyuk hozza, hogy az ub futoverseny es nem teljesitmenytura. annak nem latom ertelmet, hogy a felet lefutod aztan a masikat lesetalod
tomcica: errol van esetleg tracked? a tempo utan a csorgas az laza tempot jelent vagy alapozosat? mennyire tud itt visszaallni a pulzusod az utolso 10 km-re?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ultra Tisza-tó próbának nem lenne megfelelő? Még mindig csak az ub fele, könnyebb megcsinálni.
-
tomcica
Topikgazda
Mivel te sokat turazol,igy lehet erdemes lenne parban ketten teljesiteni (nem tudom ott is 32ora-e a szintido?) es akkor 110km korul jutna fejenkent a tav,ami elso probalkozasnak - meg ha nagy resze gyaloglas is - tokeletes lenne.
Nekem ma volt az idei utolso kemeny edzesem,holnap mar csak regeneralos totyges lesz.Mai 30km aminek az elso 20km-es resze 1:21-re tempo,a maradek 10km laza csurgas ossz ido 2:09 (edzesen ezt ilyen gyorsan meg nem csinaltam,mondjuk 7-8 ilyen 30km-es szombaton volt eddig az alapozasban,az elso 5db mind 2:30 kornyeke).A 20km-s tempo is fokozora lett futva,utolso 6km 3:50-4:00 koze,azt azert ereztem,meg utana hulladek labra a 10km soran se volt teljesen oszinte a mosoly
-
Chuck Norris
senior tag
válasz tomcica #30711 üzenetére
Ezzel az 5x42-vel még sokat is mondtam, mert az keményebb lenne mint az egész UltraBalaton
Utánajártam a gazdaságos haladásnak:
Megnéztem a kiírást, hivatalosan 220Km (rákeresve a neten inkább csak 210) és 32óra van rá. Ha az lenne a cél csak, hogy szintidőre meglegyen akkor én úgy tudnám elképzelni, hogy 12óra alatt lefutni 100Km-t és akkor van még 20óra a 120(110)Km-re amit annyi idő alatt le is lehet gyalogolni. -
inf3rno
nagyúr
Lement nálunk a Hajag kupa. [link] Gyakorlatilag az utolsó 2-3 km-t leszámítva tükörjég volt. Felfelé minden második lépésnél megcsúsztam, nem volt kellemes, volt, hogy a bokám is majdnem kifordult, meg elkezdett zsibbadni a lábfejem, mint ahogy újabban terepen szokott. Lefelé már inkább az út mellett csapattam a hóban, ahol csak tudtam, úgy viszonylag gyorsan lehetett haladni, egy 4:00-s tempót is fel tudtam venni egy szakaszon. Idén így alakult, edzésnek kiváló volt, aszfaltos versenynek hát annyira nem (talán 10-15 perccel gyengébb eredményt lehetett hozni, mint tavaly), de egyébként is úgy mentem most próbaképp, hogy nem akartam helyezést. Maga a futás így sokkal élvezhetőbb volt, az eredményhirdetés már kevésbé. Valahol az egyensúlyt meg kéne találni a kettő között.
A hónapot így 122km-el zártam, az évet 767km-el, ami talán egy maratonnal erősebb, mint a tavalyi, nincs nagy különbség. Eloszlásban a tavalyi elég össze-vissza, egyik hónapban 170km, a másikban 70km. Az idei egyenletesebb
en szarilyen szempontból. A tavaszt tudtam úgy hozni, ahogy kell, meg most a decembert, a többi hónap sérülés, megfázás vagy lustaság miatt ment el. Erre a részére jövőre jobban odafigyelek majd. Úgy tervezem, hogy májusig tartom ezt a heti 25-30km körüli átlagot, és csak akkor emelek rajta, ha úgy érzem, hogy ízületből menni fog több is. Egyelőre voltam ugyanezen a 16km-en gyalog is (kb. 4 óra), és térd, csípő, boka, gyakorlatilag minden megfájdult tőle, szóval a maratoni távok még ízületből nem mennének, legalábbis nem lenne kellemes, valószínűleg a heti 40km-el is hasonlóan járnék, ezért csak óvatosan emelem majd. Remélhetőleg tavaszig ez azért javulni fog valamit, aztán majd akkor eldöntöm, hogy kell e nekem a maraton, vagy megmaradok jövőre is a max 30km-es távokon.Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz ladybug #30698 üzenetére
Most kifordítottad, amit én írtam... Én azt írtam, hogy motíváló lehet az is például, ha valaki km-célt tűz ki magának és azt a célt legyőzendő indul neki futni. Egy csomó motíváló célt írhattam volna.
De ez nem azt jelenti, hogy ha nem tűzöl ki magad elé bizonyos km-nyi futást célnak, akkor az demotíváló!
Ha kávét iszol, segít ébren maradni. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem kávézik, az mindenképp elalszik!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
bandus
veterán
igen. illetve a pontatlansag mindenkepp a hibaja, most nem tudok linkelni, de ha visszakeresel itt futasomat akkor lathatod, hogy atvisz hazakon, mikozben az utcan futok es hasonlok mondjuk engem nem zavar, csak megemlitettem. 25-ert szerintem is nagyon jo vetel
-
bencze
senior tag
Te tudod kell neked vagy sem. Nekem poénnak tűnt ez a 2017 km. Tavaly megpróbáltam, olyan 1500 sikerült, idénre olyan 3500 fölött lesz (strava és smashrun szétcsúszott vagy 40 km-t fene tudja miért). Szerintem a lényeg az benne, hogy elég nagy szám és csak úgy lehet normálisan teljesíteni, ha konzisztens vagy - ami a legtöbb ember számára kihívás, az itt olvasottak is megerősítik ezt. Ezáltal egy kis extra, hogy az embernek eszébe jut, nem lesz meg az adott szám ha sokáig ülsz a babérjaidon. Ez a 2017 stb. annyiban is extra tud lenni, hogy a hozzá tartozó facebook csoportot lehet olvasgatni ami néha idegesítő, de néha meg lát az ember érdekeseket is. (ezt a bsi csinálja asszem, van strava klub is hozzá heti toplistával meg ilyesmikkel)
Én azt gondolom, hogy a sok km jó és segít legtöbbünknek, legalábbis aki eddig nem nagyon sportolt annak pár aktív év hasznos lehet, erősödni, és erre nem elég egy 3 hónapos edzésterv valami verseny előtt - illetve teljesíteni biztos elég, egy közönséges versenytávot, de ha valamennyire fejlődni is szeretne az ember, megfelelő állóképességet összehozni, akkor nem biztos. Talán van akinél elég, nekem nem, kell a sok hétköznapi munka hozzá.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ha van vmi nagyobb forgalmú adok-veszek csoport Fb-n, ahol el lehet passzolni egy órát, akkor kérnék egy linket. Egy Garmin adok-veszek-et találtam, de az eléggé halott
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Chuck Norris #30707 üzenetére
Az ultraknal a kaloria es folyadek visszatoltese valamint a mentalis ero a kulcs.Ot nap ot maraton siman hozhato,megse garantalja azt,hogy egyben le tudsz futni napi 3-4 maraton tavot.
Sok ultras ugy csinalja az edzest,hogy vagy egy hosszabb tavot tol le es utana par napot pihen,vagy back-to-back ket nap ket hosszu (az elso nap hosszabb,a masodik kb 3/4-e de hulladek labra) pl szombat-vasarnap,utana pedig pihen ha kell tobb napot is.
Meg kell tanulni gazdasagosan haladni,megfeleloen visszatolteni haladas kozben ami elfogyott.Ezt kell,hogy az edzes megcellozza.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
6030D
őstag
Használt Polar M400 vásárlásnál mire érdemes figyelni, rákérdezni?
Kinéztem egyet, 25e Ft-ért árulják, a pántot egyszer sem használták. Gondolom így azért ajánlott vétel.
Esetleg valami negatív vélemény ellene? Stravával rendben kommunikál?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Haugland
aktív tag
válasz Chuck Norris #30705 üzenetére
Én az év elején (1,5 éve kocogok és fárasztom az itteni társaságot néha bugyuta kérdéseimmel) kitűztem egy célt, miszerint 2017-ben 1500km és egy félmaratonnak meg kell lennie.
Szépen el is kezdtem gyűjtögetni a kilométereket. Voltak közben gondjaim az emásztéssel, torokgyulladásokkal, stb... és edzésterv nélkül 3x12km es futásokat igyekeztem csinálni hetente átlagosan.Tegnapelőtt léptem át az 1500-at, és a félmaratont is összereszeltem november elején valahogy.
Az elmúlt 1 évben sokat tanultam az itteniektől (köszönetérte ezúton is) és jobban megismerkedtem magammal is, így 38 évesen...
Amit biztosan ki merek most már jelenteni, hogy 2018-ra nem feltétlenül a mennyiséget, hanem a futások minőségét próbálom meghatározni majd, és belőni egy drazstikusabb táplálkozásmód változtatást!
Tesztzsír arányomat azonnal el kell kezdenem változtatni! Kb 18 kg-t kellene fogynom a mostani majdnem 100-ból...
Szép kis évnek nézek elébe
Persze úgy nehéz, hogy nővéremtől pl. egy hatalmas saját zsírában sütött libamájat kaptam karácsonyraApropó!
2018-ra célokat kitűző fórumtársak:
Ne csináljunk egy közös oldalt, ahol január közepéig mindenki beírhatja a 2018-as céljait, majd 2018 év végén elővesszük ezt a listát? -
Chuck Norris
senior tag
A minap beszéltem valakivel aki lefutotta egyéniben az Ultra Balatont, pont csak azt a lényeges dolgot nem kérdeztem meg tőle, hogyan készült fel rá. Gondolkodtam rajta, az én megoldásom az, hogy ha le tudnék futni őt egymást követő napon öt maratont 4:15-4:30-on belül akkor akár meg is lehetne, vagy ez teljesen hülyeség szerintetek?
-
ladybug
őstag
válasz Chuck Norris #30705 üzenetére
Maratont egyet, félmaratont többet is lefutottam már. És bizony marha jó érzés volt célba érni, később pedig visszagondolni rá.
Titeket mi hajt előre?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #30674 üzenetére
Köszönöm a tippeket örülök, hogy találtam valakit akit nyaggathatok a kezdő kérdéseimmel Jövő év elején csináltatok egy podiartot is tesztképpen.
Ma futottam 28Km-t a talpbetétemmel ami nem lenne annyira izgalmas magában de most kipróbáltam, hogy milyen terepen menni vele. Most is végig jól éreztem magam viszont a betéten már látószódnak a kopás nyomai, pedig egy hetet sem hordtam. Még mindig úgy érzem, hogy sokat segít, semmi fájásom nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz ígyvanferi #30701 üzenetére
Valahogy így gondolom én is. Azért futok, mert jólesik. Ha valami verseny lesz, arra úgyis készülök, amúgy meg akkor és úgy futok, ahogy tetszik. Nekem versenyek elött sincs kitűzött célidőm. Közben érzem csak azt, hogy tudok-e jobb időt futni, mint legutóbb. Én ezt előre nem látom. Én vagyok csak így ezzel?
Azért kérdeztem, mert sokszor olvasom/hallom innen-onnan és az utóbbi hozzászólásokban is megjelent, hogy kinek mi volt az idei évre a célja.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
parandroid
félisten
válasz #78687232 #30700 üzenetére
Nekem segít a jó célkitűzés, a titka az, hogy ügyesen kell meghatározni, mit szeretnél. Tényleg óvatosnak kell lenni, és nem szabad a határokat feszegetni előre, mert abból csak csalódás, meg frusztráció lesz. Nekem erre az évre havi átlag 200 km volt a terv, de előre biztos voltam benne, hogy lesznek lazább hónapok, amikor nem lesz meg, de azt be lehet hozni az alapozásnál, meg az őszi hosszúakkal. Végül a 2400 helyett 2700 lesz a vége, ami őszintén szólva engem is meglepett, de ehhez kellett ez a nagyon durván meghúzott december - amit nem az éves mennyiségért, hanem a mindennap futásos projektért húztam meg, csak úgy mókából, mert ilyet még nem csináltam, és viccesnek tűnt.
A Garmin mérlegről majd írok részletesebben, de hadd ne mobilról...
p
-
ígyvanferi
addikt
Hát ha neked az kell, hogy legyen egy előre meghatározott km mennyiség az évre, akkor határozd meg. Van, akinek enélkül is megvan a motiváció, aztán annyi lesz a végén a táv, amennyi. Ezt te tudod.
Én magamnak például feleslegesnek gondolom, úgyis közbejön majd valami, ahogy az elmúlt években mindig, tehát úgysem lesz meg. Év végén az utolsó pár héten meg nincs kedvem megszakadni, mert ennyi vagy annyi km hiányzik még a kitűzött mennyiségből. Ha meg annyi km-t tűzök ki célul, amit több hónap kihagyással is lehet abszolválni, annak meg nincs értelme.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest