Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Tegnap megkezdtem a heti emelkedos edzest.Igaz erintve van az emelkedo minden heten,de csak kicsit.Viszont ahhoz,h egy-egy teljes edzes emelkedos edzes lehessen ra kell jobban allni.20perc volt az elso alkalom,hetente 5-10perccel novelem,aprilisre lesz felepitve a szokasos kb masfel ora.
Toljatok skacok,most kell lerakni a gyorsabb munka alapjat.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
kk831228
addikt
válasz parandroid #31096 üzenetére
Már most azert nem ott tart a droid, mint régen... Pl a mostani lenovot meg az előző is akkor lett újraindítva amikor véletlenül lemerült... Ráadásul 10-12 órakijelző időt nem nagyon tud egyik alma se... Mondjuk droid se sok...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bencze
senior tag
válasz parandroid #31096 üzenetére
Csodálkozom. Az S volt a második telefonom, az én emlékeim szerint kifejezetten jól támogatták, több verzió is kijött rá, 2.1, 2.2 és 2.3.6 volt az utolsó android rajta ami egy igazán jól sikerült stabil verzió volt. 2.5 évesen adtam el 13-ban. Kb 1 éves volt az utolsó update kiadásánál. A 4-re már elavult volt a hardvere, akkoriban jobban pörgött az R&D, évente nagyobb különbségek voltak mert az OS is jobban fejlődött. Csak egyet mondjak a hifis zenelejátszásom a telefonról vezéreltem 2011-ben és gyakorlatilag már akkor ugyanezt a kezdőképernyőt használtam mint most, a céges naptárammal meg időjárás előrejelzéssel, nem featurephone-szerű app gombok voltak kirakva hanem customizálható volt a kinézet, szerintem már nova launcher is volt ahol megadhattad a rács méretét (standard 4 x 5 helyett mondjuk 6 x 8 kisebb ikon stb)
A fw update egy lehetőség volt nem létszükséglet, a 4-es androidot én is Cyanogenmodból tettem fel. Ekkoriban még ugye nem létezett OTA csak drótos update, ugyanazzal a szoftverrel raktam fel a cyanogenmodot mint a gyárit (Odin). A következő, s3-amnál amire váltottam 2013-ban már gyakorlatilag nem lehetett a knox miatt (védelem), azóta nem is próbáltam ilyesmikkel foglalkozni.
Hogy egyes készülékekkel voltak gondok pl iphone 4 antenna vétel mizéria vagy samsung note megsülés, lehet, voltak hibák itt-ott, nekem ilyen készülékem nem volt szóval csodálkozom mintha arról beszélnél, hogy ez valami kísérleti technológia, pedig már elég sok éve felcserélődtek a szerepek innováció terén és a szubjektívebb szempontok maradtak mint trendiség vagy egyszerűség vs tudás.
Az "elévítés" meg ugye, most megy ez az iphone lassításos sztori, szóval nem gondolnám android standardnak, persze régebben jobban pörgött a technológia rövidebb életciklusokkal, mostanában 2 évig supportálnak mindent rendesen általában szerencsére, ami általában elég is, ha meg nincs budget akkor tovább is lehet használni, nem sok technológia jön be ami ne menjen, oké usb-c vagy bluetooth 4.1 de ez gyártófüggetlen mert a belegózott hardvertől függ.
p.s. most látom a nexus s is 2010-es telefon volt, szóval ha 11 vagy 12-ben arra váltottál azt megértem, hogy okozhatott meglepetéseket... kellemetlen...
szóval 2017-ben gyakorlatilag googlera kenni, hogy 2 random eszköz valamiért nem kapcsolódik, nyilván lehet csak nem biztos, hogy objektív.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
válasz bencze #31091 üzenetére
Félreértesz. Az össze-vissza szoftverfrissítés alatt azt értettem, hogy hol jött, hol nem. Amikor a Samsung bejelentette, hogy az egyéves Galaxy S-emre nem jön már több szoftverfrissítés, ha frissebb verziót akarok, akkor vegyek S2-t, akkor átálltam Nexus S-re, merthogy arra mindig lesz friss, ráadásul nem összegányolt, samsungos, hanem szűz android frissítés. Aztán amikor ez nem működött, az nem működött, és mindenre az volt a válasz, hogy tegyél fel 'főzött' romot, akkor lett elegem (meg a stabilitási problémák miatt, meg mert ha melegedett a telefon, akkor nem volt hajlandó töltést felvenni, inkább diszkréten lemerült töltőre dugva, meg ilyenek). De ahogy az utánad következő hozzászólást elnézem, azóta sem sok minden változott... Egyik készülékem sem kimondott dzsunka-phone volt, sőt, még olcsónak sem mondanám őket, simán akkori felsőkategória volt mind. Távol álljon tőlem, hogy bárkit bármire rábeszéljek, az meg pláne, hogy olyanokat mondjak, hogy az alma a világ legjobb telefonja, de nekem ez a jobban bevált kompromisszum. És megy vele a BT HR...
Bandus: Jól néz ki, de jó lesz az év végén fekete pénteki akcióban 60 EUR-ért, addig kitart a két Pega34, amit a mostani akcióban vettem, és még szűzen kuksolnak az ágy alatt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bandus
veterán
nike epic react
ez asszem must have lesz, csak jelenjen meg [link]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
Azt mondják, hogy régi nevén Cyanogen, vagy mostani nevén Lineage, amik jó androidos változatok. Mondjuk fogalmam sincs, hogy mitől olyan jók, de majd kiderül.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #31088 üzenetére
A redmi-ben az a jó, hogy megkéred a gyártót, hogy oldják fel neked és bármilyen ROM-ot felszórhatsz rá. Nekem legalábbis ez a terv, de még nem tájékozódtam, hogy mik a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz parandroid #31088 üzenetére
"Össze-vissza" szoftverfrissítést pl biztonsági hibák javítása céljából szoktak jobb helyeken csinálni, ebben szerencsére egyre jobbak a gyártók. Csodálkoznék ha az apple nem csinálná, igaz nem sokáig használtam, nem tudom. Olyan közel 10 éve használok Androidot de olyan még nem volt, hogy rootolni kellett volna a telefonom, ha sűrűn csináltál ilyet nem csoda, hogy problémák voltak vele. A harmadik világbeli olcsó eszközökkel lehettek ilyenek, pl a családban van Vernee Thor amivel voltak kisebb problémák egy ideig, igaz ez 35e ft-os okostelefon volt 1 éve szóval nem ugyanarról a szegmensről beszélünk, tízszer ennyiért nem ez van.
Nem mondom, az alma akár jó is lehetne, ha végre feltalálnák a widgeteket hogy a képernyőkre ki lehessen tenni contentet mint naptár, időjárás vagy mail, és implementálnának néhány innovatív funkciót mint pl vissza gomb meg értesítő led...[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
válasz Zola007 #31085 üzenetére
Nekem ezért lett elegem a droidból, az össze-vissza szoftverfrissítések, a gyári gányolások, meg amiatt, hogy rootolás, és mókolás nélkül semmi nem akart normálisan működni. Ezek szerint az elmúlt kb 5 évben nem sok minden változott... Az almának is van egy rakás f*szsága, de elnézem neki, mert bekapcsolom, és működik minden, amit hivatalosan tud, nemhogy nem kell hozzányúlni, de nem is lehet, és ez nekem egyre jobban bejön.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Zola007
veterán
rám is rámszóltak a Mediaban, mikor látták, hogy reseteltem és nyomkodom
a srác szerint azért vannak kirakva, hogy meg lehessen őket nézni, mert mindenki bejön, kipróbálja és megveszi interneten.
Mondtam neki, hogy fasza lenne, ha cipő/ruha üzletekben is csak megnézni lehetne a cipőket, talán azért tart itt a magyar gazdaság, mert ilyen a kereskedői gondolkodásmód.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Upo
addikt
válasz mukibuci #31081 üzenetére
Nem a suttyó kölykök kódolják már, hanem a bolt. Múltkor a tecsóban elkezdtük nézni a gyerekkel a telókat-tableteket, mindegyikben volt jelszó. Én ott mindegyiken dobtam recovery alól egy factory resetet amelyik engedte (huawei akart hozzá a netre menni, azt nem tudtam). Aztán ahogy néztük, jött a zalkalmazott, látta hogy tudjuk használni a telót, rögtön kiabált is bélának hogy gyere, megint le kell kódolni őket. De könyörgöm, ha már kirakják a bemutató állványra hogy nyomkodjuk, akkor miért kell lekódolni a képernyőzárat? Ez szerintem nettó parasztság, mikor nagy ritkán arra járok és van annyi időm akkor mindig dobok rajtuk factory resetet, hogy lehessen próbálgatni őket...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Zola007
veterán
válasz parandroid #31084 üzenetére
van egyik barátomnak Jonatán 6S, majd megnézem
De ha működik is vele, az rajtam nem igazán segít, a telefon adott, emiatt nem fogok másikat keresni(#31083) mukibuci: próbáltam, de semmi. Telefon látja, szoftveres gond lesz szerintem, pedig megadtam minden jogot az applikációknak
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
parandroid
félisten
válasz Zola007 #31082 üzenetére
Ha van ismerősi körben, próbáld ki egy almás telefonnal. Nem is kell rá semmit telepíteni, rögtön ott a Health app gyárilag, ha abban működik, akkor mindenben.
p
-
Zola007
veterán
válasz mukibuci #31081 üzenetére
Debreceni médiában nyáron néztem utoljára telefont, mindegyik le volt kódolva, amit csak próbáltam
(#31080) kk831228: tegnap 2 órán keresztül ezzel szórakoztam és gugliztam, szerintem amit lehetett, már kipróbáltam
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kk831228
addikt
válasz Zola007 #31079 üzenetére
Akkor passz... Ez a bluetooth mindig egy gyenge pont valamiért, nem értem miert nem tudják megoldani... Gobdolom ezerszer elravolítottad hozzáadtad kikapcsoltad a telót stb....
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Zola007
veterán
válasz kk831228 #31074 üzenetére
MIUI 8-ban már nincs ilyen funkció, biztonsági okokból kivették belőle.
-
-
tomcica
Topikgazda
A regiek kozul,aki nem ismeri a Del-Afrikai lanykat Zola Budd-ot nezzen utana.Hasonlo sztori,mondjuk a holgy meg most is "futkarozik",utoljara egy kisebb cross-country versenyen lattak az Usa-ban,16perc kozepet ment 5K-n 50 valahany evesen.A tobbiek azt hittek az oreglany csak viccel a tempoval amit beinditott a terepen,aztan rajottek,h ez igy fut
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #31066 üzenetére
Lattam a letsrun-on,aztan meg is neztem a Flotrak-en.Nagy tehetseg,eees az edzojevel azon vannak,h ne munka legyen az edzes hanem amennyire lehet jatekos is.Mert ugye tavalyelott volt egy hasonlo csillag Mary Cain,akit a Nike le is igazolt,de egyelore padlon van a terhelestol (amit ha tulel vilagszintu futova valik,vagy ment a levesbe - isten hozott a biznisz vilagaba).
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
-
kk831228
addikt
-
bandus
veterán
válasz parandroid #31072 üzenetére
bocsi, mar nekem is este volt. a no talan meg nem is a legjobb megfogalmazas, mert az a-15 years nem 15 eves rekordot yelent, hanem egy 15 ev alatti kislanyrol van szo
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
parandroid
félisten
válasz bandus #31066 üzenetére
Mondjuk ilyen korán reggel ezt 3x kellett elolvasnom, mire rájöttem, hogy a személyes névmás helytelen használata miatt nem tiszta... Komolyan kerestem először, hogy ki a pasi a történetben, illetve, hogy akkor ez most nő, vagy férfi (idő alapján nő, de ha valami mély-afrikai, akkor sose lehet tudni).
Zola: Ezek alapján én is inkább arra hajlanék, hogy az android bt hr kezelése lesz kritikán aluli. Én ugyan eddig csak garmint használtam, és csak almával, de sose volt velük gond. Futócsoportban van pár droidos user amúgy (bár errefelé az alma, illetve a garmin is felülreprezentált), de eddig rendszerszintű panaszok nemigen kerültek elő.
p
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
ha van köztetek debreceni, aki használ BT szenzort, írjon rám legyen szíves, összefutnék vele lecsekkolni az enyémet és az övével az én telefonjaimat
-
Zola007
veterán
de mindkét telefonnal gond lenne?
strava, decathlon coach, polar beat, motifit, endomondo, stb
a telefon látja, kapcsolódik, párosodik
de az alkalmazások nem látják, ha párosítva van előtte, ha nem
van amelyik látja, de nem kapcsolódik
van amelyik kapcsolódik, de zárójelben "not connected"Néztem az alkalmazásvéleményeket, minden 2. ember arra panaszkodik, hogy nem ismeri fel a szenzort, nem mutatja a pulzust, eldobja a kapcsolatot, stb.
Kritikán aluli ez a BT HRM piac[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
ezt most akkor így itthagyom
"While you were sleeping peacefully tonight, the young 🇺🇸 katelyn tuohy exploded the world record in / out (-15 years) from 5 k in 15'37"12: 3'07 / km of average, passage In 3'03 "at 1 km and 9'16" at 3000 M. Calm down. His other records are also likely to make your head spin;
1000m ➡️ 2:47.86
1500m ➡️ 4:18.51
3000m ➡️ 9:05.26""a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Zola007
veterán
válasz inf3rno #31062 üzenetére
Honor 4C-vel (BT 4.0) is kipróbáltam, azzal se működik
A Beure PM 25 órám lassan 7 éves és 10e Ft-ért hordom heti 4x, semmi baja.
A Polar RS300x órám szíja 2 év alatt szétmállott, a H6 1 év után megdöglik, a Tchibo meg újonnan se megy.
Azt ne mondja nekem senki, hogy egymás után kifogtam két rossz pántot, mert kiviszem a négysávos közepére és felgyújtom a g.cibe ezt az egész blútúsz f.szságotMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zola007 #31061 üzenetére
Elvileg nincs hardveres akadálya, hogy összekapcsold őket, a redmi4a azt hiszem BT4.1-et tud, a Polar talán 4.0-t, a Tschibo meg franc tudja. A BT szabvány visszafele kompatibilis, szóval mennie kéne mindkettővel. Én is majd Redmit akarok venni következő mobilnak.
Itt úgy tűnik ugyanezzel küzd valaki: [link], mondjuk fura a válasz, mert ANT-ot ír a csávó, pedig BT van a kérdésben. Mindenesetre alátámasztja, hogy valami szoftveres gond lehet a háttérben, mert csak az appok fele látja a HR adatot még annál is, akinél működik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Zola007
veterán
használ valaki Xiaomi telefonnal pulzusmérőt?
(főleg redmi 4a)
2 pánt van nálam (Polar H6, Tchibo BT) és nem bírom összehozni őket a telefonnalMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tomcica
Topikgazda
Ma eros tempo volt a penzum.
Motto: “The only good pace is a suicide pace, and today looks like a good day to die.”km-ek: 3:35 - 3:32 - 3:28 - 3:25 - 3:24 - 3:23 - 3:22 - 3:24 - 3:23 - 3:12
(elso 5km 17:14 - masik 5km 16:59)
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz bandus #31053 üzenetére
Sasolok megint egy ideje, sokáig nem voltam gépközelben, esküvő, család, stb.
Igen, tavaly megfutottam a 3 órán belüli maratont és azóta nemigen futottam. Most a bringázást próbálom edző segítségével kimaxolni. Az a baj, hogy rosszul időzítettem, tavaly megnyertem a mezőny Országos Bajnokságot, csak nem volt licencem, idén lesz licenc, csak sajnos megismerték a nevem, így figyelni fognak rám, kemény lesz minden verseny.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #31034 üzenetére
Ne is mondd, múlt szombaton 4 órát írt elő az edző, csak azt nem vette tekintetbe, hogy esni fog. Azé' 4 órát görgőn letolni, nem vót' egyszerű. Legalább most szombaton ki lehetett menni, mert már kezd csömöröm lenni a heti 14 óra szobában tekeréstől.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #31049 üzenetére
Gondolom ez attol is fugg,h milyen izomrost dominanciaja van az egyennek.En peldaul olyan vok,h ha nem figyelek oda akkor mar porog is fel a lab es robogok 3-5k iramon,meg meg ra is csavarok.Az alapozasnal kulon oda kell,h figyeljek erre.Amikor kigyorsitas van,akkor a mennyiseg felem is csokken (a konnyu tempok os eltunnek,vagy regeneralo futas van,vagy palyan porges).
Ha valaki evekig mennyiseget ment,annak 1-1 szezon kozeptavos jellegu munka aranyat erhet,de kesobb azert megint csak foglalkozni kell az alappal.
Ha csak ultrara keszulnek tuti lenne back-to-back MINDEN hetvegen,ertsd ugy h szombat reggel 20-25km,aznap delutan 20-25km,vasarnap pedig ugyanez,azzal h a delutani vasarnap direkt konnyu temposra futva hulladek labra.Mar ha nem "csak" teljesiteni szeretnek egy ultrat,hanem versenyezni azon a tavon.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
így reklámozza magát az ember
ha már hosszú futás, ezt érdemes elolvasni, simonyi balázs blogján: [link] nagyon érdekes, hogy úgy készül ultratávokra, hogy egyébként nem is fut kifejezetten hosszúkat, azaz nincs 20 km-nél hosszabb futása. meg persze tud 1:17-es fm-t persze ahány ember, annyi működőképes taktika, technika.
-
bandus
veterán
válasz tomcica #31029 üzenetére
hát szenvedtem egy sort ma is, meg is szakadt a 20-as sorozat, mert csak 19-ig jutottunk, a msodik panoráma körünk végén már nem másztunk fel az árpád kilátóhoz. dolgozott a boka rendesen, most fáj mindenem, holnap szerintem egy pihenőnapot is tartok, viszont szép volt a hármashatárhegy
-
törölt tag
válasz parandroid #31032 üzenetére
Remekül hangzik, de ennyire nem érdekel a dolog. Kicsit sajnálom hogy nem látom minden km idejét, a futásban már túlságosan is hozzászoktam.
Borix, amolyan hobbiból mentem pár éve 50 km-t bicajjal és nem élveztem. Nyugdíjas tempóban tök jó, hajtok kicsit majd gurulok, jól érzem magam, társaságban beszélgetek, ilyenek. Ha túl nagy a sebesség és komolyan veszem, halálfélelmem van közben. Gyerekként ha elestem sírtam kicsit a földön, utána meg visszaültem a bicóra és mentem tovább. Pár éve ráestem a csuklómra és utána mindig rettegtem a borulástól. Hiába élek faluban, évek óta csak porosodnak a biciklik, inkább gyalogolok.
Mikor csoportosan futunk, mindig a forgalommal szembe haladunk. Gyűlölöm, attól is ráz a hideg. -
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #31039 üzenetére
Én a hosszú gagyát max 2. tudom felvenni úgy, hogy ne rohadjak bele, a pulóvert meg max 3x. Az egyebeket, póló, zokni, gatya meg minden futásnál cserélem. :S Nekem olyan 2k kocogás kell, hogy bemelegedjek, utána meg izzadok rendesen. Gondolom hozzád képest erősen túlöltözöm, de nincs kedvem idén is megfázni.
Valami ilyesmi a görgőd? [link] Nem zavaró, hogy állandóan lejtőn mész?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #31036 üzenetére
Kabatot evszakonkent 1x,a hosszu alaoltozetet 2hetente (de veszek ala polot mindig) a rovid gatyat kb havonta 1x.Cipoket evszakonkent,ha kibirjak addig es nem esnek szet.
Ja,Tacx magnesgorgo-m van egy hasznalt regebbi modell (a mostani Satori/Bushido-ra hajaz,van rendes kijelzoje es azon allithatod az ellenallast) a hatso kereket felteszed ra,mint egy bakra.Nem kell egyensulyozni,nem szabad gorgo.
-
inf3rno
nagyúr
Az eséstől való félelem tényleg nem annyira valós, ha nem terepen tolod (bár egész napos tekeréseknél nekem van, hogy kihagy a koncentráció és eltaknyolok), a kocsi szerintem jogos, 5-10%-ot ki se szabadna engedni az utakra, úgy vezetnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #31034 üzenetére
Tavaly csinaltam tobb gorgos edzest,akkor is az ev elejen,volt egy 100km,meg rengeteg 2oras.Mondjuk a laptopot odatettem + a kaja/ital
Tudo es keringesi rendszerre nagyon jo,de futasba direkt nem tudod atvinni azt a tipusu edzest.Testzsir lent tartasara is nagyon jo,mert kozben nem utod/vered az izuleteket (arra az uszas meg jobb).
Nyar vege ota viszont csak futok (meg egy kis torzs es felsotest,de csak sajat sullyal) az oszi alapozasnal meg minden feles energia a futasba megy,ha nem birok magammal kimegyek masodik futasra,de eleg magas a heti kilometer a heti 7db hosszabb edzesbol eleve.Nem igazan marad ido es energia gorgozni.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #31030 üzenetére
ez sztem nem divat, hanem egy megoldás arra, hogy ne unjad szét az agyad
viszonyításképp 1 óra pár percnél többet még nem sikerült egyben görgőznöm most a télen, de adott jó idő esetén kintre nem indulok el 2 óra alatt
vagy fullba vagy sehogy :D
-
borix
őstag
válasz #78687232 #31031 üzenetére
Ha rákapnál a bringázásra ezek a félelmek elmúlnának mert nem valósak.
Más élményt ad a bringa mint a futás nem kell megszakadni feltétlen rajta de Pestről letekerni Gyöngyösre fel Kékestetőre majd vissza Pestre rengeteg élményt ad vagy nyáron a Balatont pár nap alatt körbetekerve,strandolva jól el lehet lenni. -
parandroid
félisten
válasz #78687232 #31031 üzenetére
Úgy értem, konkrétan többen együtt tekernek egy szoftverben, ami figyeli a pedálmozgást, meg a görgő ellenállását, és a képernyőre (tévére, vagy a tabletre) vetíti az ellenfeleket, vagy a csapattársakat. Konkrétan ki sem mozdulsz a lakásból, de a saját, valódi, kint is használható biciklidet tekered egy görgőre állítva, a barátaid otthon ugyanezt csinálják, és a tévén vetíti eléd a szoftver az utat, a teljesítményed alapján előznek le a virtuális (vagy valós, de fizikailag máshol tartózkodó) versenyzők, illetve a domborzat függvényében állítja a görgő ellenállását. Nem is annyira olcsó játék, de valahol érthető, hogy népszerű lett.
p
-
törölt tag
válasz parandroid #31030 üzenetére
Nem látom semmi értelmét a rendes bicajnak, félnék az eséstől, a kocsiktól, meg úgy egyáltalán nem vonz. Van hogy én is a gép elé rakom, nézek közben filmet és elvagyok mint a befőtt. Nem tudtam hogy ez divatnak számít, igaz nem is foglalkozok ilyen dolgokkal.
-
parandroid
félisten
válasz #78687232 #31028 üzenetére
Szobabicaj, vagy rendes bicaj + görgő? Bicajos (triatlonos) ismerősöket ahogy végigkérdezgettem, szinte mindenki az utóbbit tolja, aki nem, az meg edzőterembe jár. Amúgy most a nagy divat a tabletet a kormányra állítani, vagy a tévé elé pakolni a bicajt a görgőn, és virtuális futamokat csinálni.
Szerk.: Kíváncsi vagyok, ez mikor szivárog át a futópadokra...
p
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz tomcica #31024 üzenetére
az a verseny óriási volt, ahogy épp 1 órán kívül ért be 10 mp különbséggel bekele és mo, aztán persze heile rá 1 percre
itt ma terep félmaraton van tervben, de legalább 20 km. kicsit eltoltuk az idnulást a reggeli szakadó hó miatt ez lesz zsínórban a negyedik hétvégém, hogy van 20+ futás és azt kell mondjam meg is akarom tartani ezt a szokásomat.
bár tegnap valami volt velem, síkon a szigeten egyáltalán nem akart 150 alá esni a pulzusom, pedig az alap 6:30-as alapozó tmepó lett volna, ami mondjuk 5-tel kevesebbet szokott jelenteni általában. sajna ez az alapozás sem úgy fog sikerülni, ahogy szerettem volna, a volumen jön, csak rossz pulzuson, ritkán van 145 körüli futásom :/
-
Alg
veterán
-
petikeh
tag
Nem reklámozni akarok, ellenben aki új órában gondolkodik és elég neki a Polar M400-as tudása, annak ez-az opció érdekes lehet:
A rosebikes-nál 100 euró felett ingyenes a szállítás, ha újonnan regisztráltok és feliratkoztok a hírlevelükre akkor jár egy 10 eurós kupon is, amivel még további 10 eurót lehet faragni az árból (valamint a Rose magyar FB profilja minden kedden kupon keddet tart, ahol 10 db 10 eurós kupont osztanak ki, az első 10 kommentelőnek). Ez-az M400-as már az új generációs, amiben nincs az USB csatlakozón a gumiborítás, illetve jár hozzá a HR öv is.
Múlthét hétfőn rendeltem meg, délután és pénteken már hozta is a DHL.
EA Sports WRC - Basturapete - pete_thereal #47
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #31022 üzenetére
En is remelem,h megint magara talal Bekele es szetcsapja a vilagrekordot (Kipchoge a mosolygo gyilkos meg nem hagyja) Mo Farah meg elso maratonjat fogja tolni? (te jo eg,hogy fog az fajni )
Apropo Bekele az oreg csatar 82-es szuletesu,Mo 83-as,Kipchoge meg 84-es szoval lehet mar a 90-es evek vegen ott volt a vilag elvonalaban,de csak azert mert fiatalon azon a szinten futott.Annyira nem oreg a tobbitol.
Heile mar lenne,neki a hivatalos sport passportja 74-es szuletest ir,ha jol remlik.Amikor utoljara gyulazott Bekele-MO parosnak angliaban az a futas elott (is) le a kalappal.Mahogy mukodik a test 40-en felul,de nagyon.Tegnap en is betoltam egy gyumolcs szeletet 20km kornyeken,26nal meg mar ugy voltam vele,h kikotrom a zsebembol az ures papirjat es elragom azt is ma laza totyoges van,regeneralo,reggel mar atmozgattam 3km,kesobb egy hosszabbat is csurgok.
-
bandus
veterán
Farah es kipchoge mellett mar bekele reszvetele is megerositve az aprilis 22-i london maratonon remeljuk most jobban fogja birni az oreg mint berlinben
-
törölt tag
Végül nem merészkedtem ki futni és jobb is így. Tekertem 25 km-t és pont elég volt varrattal a pofámban.
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #31018 üzenetére
2:02 lett ma,jol ment
-
tomcica
Topikgazda
30km konnyu tempo ADTA (vegre nem fujt szel,nem esett semmi,nem volt nagy sar stb...stb.)
-
tomcica
Topikgazda
-
borix
őstag
válasz Zola007 #31013 üzenetére
Polar Flow az csak elemző a Beat pedig fapados nem valami testre szabható.
Milyen sporthoz kellene az alkalmazás?
Olyan sport tracker alkalmazást nem nagyon találsz amelyiknél a pulzus adat a teljes képernyő nagyrészére kirakható,lefedi csak a sima Heart Rate Monitor alkalmazások.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Polar Beat és Polar Flow miért van annyira lehúzva Play értékelésben?
valakinek van velük hosszabb távú tapasztalata?Olyan appot keresek, aminél a pulzusértéket ki lehet tenni teljes képernyőre
-
Peterhappy
őstag
Wow, koszonom a tapasztalatokat! Sotet, hideg, csuszos palya es tumultus. Minden, amit utalok. Ott a helyem
A korom nem gond (33 leszek iden ). -
Alg
veterán
válasz Peterhappy #31006 üzenetére
Voltam 2x, szerintem jó bár volt pár szervezési probléma (elfogyott a póló és csak 3xl-es maradt a végén pl...).
Nekem nem volt gondom a korommal, viszont nagyon vigyázni kell mert bent sötét van, kátyús néhol és csúszik, mindig van pár ember aki erre nem számít aztán másnap megy a panaszkodás FB-on hogy miért nem világították ki az egész bányát
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jackbacsi87
senior tag
Én is voltam pár éve. Jó buli, egyszer érdemes kipróbálni.
A pincében kicsit hidegebb lesz, és csúszik is a talaj erre készülj. Több csoportban indítják a mezőnyt, ennek ellenére lent szokott lenni egy kis tumultus az elején, főleg ahol egy lépcsőn kell felmászni.
Lesz pár jópofa meglepi lent! -
Vertigo18
addikt
Ez a Virtual nagyon tetszik!!!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
concret_hp
addikt
én voltam pár éve amikor először volt. valami délutáni futamban. még másnap este is korommal volt tele az orrom (gondolom az h 4-5 órája meg volt gyújtva egy csomó fáklya nem segített a levegőnek ). ezt leszámítva 1x jó poén
-
törölt tag
válasz concret_hp #31005 üzenetére
Szerintem reg után hozzáadják. Asszem pár hónappal visszamenőleg is elfogadnak teljesített versenyt. Annyi ilyen papírt kaptam már, mégis mindig csak felületesen olvastam el.
-
Peterhappy
őstag
válasz #78687232 #31004 üzenetére
Ez tök jópofa, nem is hallottam eddig róla.
ERRE a föld alatti futás dologra meg teljesen rápörögtem most, volt már valaki itt?
Jó lenne előkaparni valahonnan a p.csömet és rákészülni, jó alkalom is lenne az első félmaratonomra. Sajnos azt még nem tudom, Feleségemnek lesz-e suli, ha igen akkor bukta, én maradok otthon a Gyerkőcökkel...
Én EZT találtam a minap, ha jól láttam, nem volt még megemlítve.
Így, hogy a jelentkezési díj egy része neme célra megy, nagyon komolyan elgondolkodtam rajta. -
törölt tag
válasz concret_hp #31003 üzenetére
-
concret_hp
addikt
ötpróba rióba-t nyomja valaki? hogyan kapja meg az ember a pontokat az eventekért?
-
petikeh
tag
Köszi! Ahogy írták 153 volt a 17k-n az átlag pulzus. Majd igyekszem néha napján beszámolni az eredményekről.
EA Sports WRC - Basturapete - pete_thereal #47
-
tomcica
Topikgazda
válasz petikeh #30994 üzenetére
Jo ez ez legyen a kozepes iramod,ebbol heti 1x meg legyen egy ilyen amelyik rovidebb pl 12-14km,de az utolso 4km felkapva 165-170es pulzusra.A tobbi nap laza kilometergyujtes/alapozas 135-145 koruli totyoges (mindegy milyen sebesseget ad ki,nem erdekes).
2-3honap ilyen,kigyorsitas (ez felmaratonnal inkabb eros tempo vagy fokozo tempo lesz) es mehet a 10km felmero,majd 1-2 hetre ra az eles felmaraton.
(azt a 10K felmerot majd 170-175os pulzussal kell futni,tehat nem 100% hanem marad benne,a felmaratont pedig 165-175-os pulzussal - amennyit elcsuszik annyival tobb mint 165,egyebkent azon csurogsz feleig turelmesen)
MOndjuk a max pulzusodat nem tudjuk,de ha 180-185 akkor nagyjabol jo amit irtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest