Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee83
addikt
válasz tboy93 #27268 üzenetére
Mi a probléma az androiddal, a frissítések hosszú távon?
Csak azért kérdezem mert LG tulaj lévén elgondolkodtam az Androidos tévén is következőnek.
Maradjak az LG-nél? (Nanocell-t nézegettem, és eddig nekem bevált az LG)* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
dom1n0
senior tag
Mi tavaly koltoztunk, elotte 2.5 meterrol neztem, oda tokeletes volt. Itt a haloban ez csokkent 2 meterre, ide vettem egy 49-es ips-es Lg-t,de a nappali meg 5x3.6 meter faltol falig, itt ha a kanaperol nezem azt a falat, siman odaraknek egy batar nagyot ha nem ilyen eszement aron adnak.
A 48-as is irrealis szerintem, sajnos ezekbol olyan kicsi a kihozatal, hogy igy nyereseges csak nekik....
Mindenesetre a 55b7 meg mindig alleejtos nekem, pedig 2.5 eves mar -
nagyúr
válasz stickermajom #27270 üzenetére
Egy darabig jó, aztán meglátjuk 2-3 év után hogyan fog szuperálni rajta a droid.
-
hombre[EU]
veterán
Ill. a PS5 elvileg sokkal intelligensebb felskálázási metódust tud majd. ... ööö nem hiszem elvileg az xboxnál lehetséges valami kis ML, de az sem lesz sok mindenre elég hiszen a gpu erōforrásból gazdálkodik. szerintem marad a stúdiókon...de már egy unreal is szépen rekonstruálja a képet
Life, Uh, Finds A Way
-
Zoleee83
addikt
válasz Carlos Padre #27291 üzenetére
LOL mekkora kapufa! Mondja ezt a ps fanboy!
PS a fő platformom, kevesen tettek nálam több órát 1-1 exclusive címbe, keress rá nyugodtan a nevemre, ha esetleg kételkednél.
Bár lehet attól most fanboy lettem mert most elsőnek XSX jön a Sony készlethiánya miatt, és csak 2. körben lesz PS5-öm...* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #27291 üzenetére
Ő nem random fanboy, mert PS a főplatformja.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Peace
nagyúr
válasz dom1n0 #27288 üzenetére
65 még pont kellemes ilyen távolságra. Játéknál odaba** és filmet is csúcs nézni rajta. Elképzelhető, hogy egy 75-ösnél már nem lenne olyan kellemes elnézni egyik sarokból a másikig, ha netán ott lenne valami történés. De ezt le kéne tesztelni, hogy legyen első kézből származó infó. Azért félek előre a költözéstől és egy nagyobb nappalitól, mert sokba lesz a botrány nagy tv.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
A Samsung Tv-s topikban már benne vagyok nagyon, de még mindig nem sikerült felvilágosodnom.
A helyzet a következő: Szeretnék vásárolni egy [link] -ilyen Tv-t. Az oldalon azt látom hogy 50hz-t tud "csak"!? A tv PS4-re ill majd PS5-re lenne rákötve csak. Fortniteozok online illetve Fifa és Rocketleague játszom. Szenvedek hátrányt ebből az 50hz-s képfrissítésből online gamingnél?Köszi előre is
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
dom1n0
senior tag
válasz Carlos Padre #27279 üzenetére
3meter folott mar 65” kell, de 75 meg jobb lenne a legtobb kutatas alapjan, a kovetkezo (most 55” van) szivem szerint az lenne, de az 1.3 teljesen irrealis egy ekkora oledert, remelem 1-2 even belul ott is kezd esni az ara...
-
Zoleee83
addikt
Reggel téves félinformációra válaszoltam,az idézettel, de azt is csak azért hogy a véletlenül betévedő embert ne vigye félre, hogy ú az SS csak 300GB, na az biztos nagyon gyenge.
Én aztán végképp nem hisztizek leendő PS5 tulajként elhiheted.
Ez csak egy általános megjegyzés volt tőlem a tiszteletesnek, mert mindig lehúzza a másik oldalt, bár elolvasva még egyszer, most igazából nem írta hogy fos. Szóval jogos.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
-
őstag
Megszokás kérdése. Én kanapé (3 méter) távról a 65"-ös tv-met picinek érzem, párom szülei pedig minden egyes alkalommal a mozi első sorában érzik magukat.
-
VTom
veterán
válasz Lackooo84 #27269 üzenetére
Konzoloknál nem minden a TF.
Ad egy kb. indikátort, hogy mennyivel erősebb az új generáció, de olyan szintű különbségek vannak, hogy nem lehet csak ez alapján összehasonlítani. Ugyanígy nincs nagyon értelme a SX és PS5 összehasonlításnak a számok alapján.
Szintén nagyon sokat nyom a latba, hogy hogyan lett megírva a játék.
Ill. a PS5 elvileg sokkal intelligensebb felskálázási metódust tud majd (nem tudom, hogy ez elérhető lesz-e már a megjelenéskor a patch-elt játékoknál), úgyhogy szerintem észre sem fogjuk venni, hogy nem natív 4K felbontáson játszunk.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Peace
nagyúr
Az nem rossz, ha uralja. Mi bő 3 méterről nézzük 3,3*5,5-ös szobában és nagyon állat!!! 55-öst akartam, de nézegettem, falhoz mértem és eldöntöttem, hogy az ide bizony soványka. Legjobb döntés volt a nagyot venni!
-
Zoleee83
addikt
válasz Carlos Padre #27273 üzenetére
Tőled nem is vártam mást, minden IS rossz, meg ördögtől való, meg biztos nem lehet jó ami nem PS, hanem Xbox. Konkrétan nem neked szólt, el is engedem. Téma zárva részemről.
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #27275 üzenetére
PS5 mellé tök felesleges, hacsak nincs olyan MS ex, ami pont érdekelne szvsz.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz bulikavagyok #27234 üzenetére
Pár nappal ezelőtt olvastam egy élménybeszámolót talán twitteren. A posztot most nem tudom megkeresni, de kimásoltam akkor a szöveget:
"We've had the chance to play some backwards compatible PS4 titles. Those games can be played with our Dualshock in a traditional way, but if we play with the Dualsense controller we will also benefit from some specific hardware improvements. We have been struck by how haptic vibration works in a game like The Last of Us Part II. Not only do the sensations adapt when riding, as soon as we start the game, but we even feel the vibration with some chords of the guitar that sounds as a soundtrack." -
Carlos Padre
veterán
válasz Zoleee83 #27145 üzenetére
A cod nem hiszem, hogy a legjobb viszonyítási alap lenne, már csak azért sem, mert híresen pazarlóan bánik mindennel IS. Nem véletlenül demózták pont vele, hogy szelektíven tudod majd törölni-installálni a részeit. A másik meg a hdd és az ssd különbsége, a nextgen játékokban nem szükséges letárolni minden assetet 20-30x a lassú adatátvitel kezelésére, emiatt 50%-al is kisebbek lehetnek a játékok. És nem, a nagyfelbontású textúrák nem fogják elfoglalni az így felszabaduló helyet.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
opr
nagyúr
Tehát akkor gyakorlatilag teljesen egyetértesz mindennel amit írtam, csak a vita kedvéért az előbb direkt azt írtad, hogy nem?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Madwe
nagyúr
Nyilván a TF egy kiragadott marketing érték, de mind cpu mind gpu mind memória mind háttértár esetén előrelépés van, kérdés mely motort mely érték milyen szinten limitálja. Ez evidens, ettől még érthető amit írt, de ez továbbra is motorfüggő, hogy melynél hozható a többlet erőforrással simán a 4k60, hiú ábránd azt elvárni h mindet izomból letudja így a ps5...
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Igen, ha ehhez lenne barmi koze a TF-nak, akkor nem lenne hulyeseg se az, amit O irt, se az, amit Te. Kb olyan, mintha autokat felnimeret alapjan rangsorolnal versenypalyan, hogy kinek kene nyernie. Az, hogy ez ennyire beivodott a koztudatba, semmi mas, mint egy hatalmas marketing win.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Madwe
nagyúr
Miért kell direkt félreérteni amit írt? Nem ezt írta, hanem azt (lehet ködösen fogalmazva, de egyértelműen erre gondolva) hogy ha egy játékot 2 és 4 tf-os gépre optimalizáltak, akkor elvárja, h az a kód egy 10tf-os gépen izomból hozza, optimalizáció nélkül a 4k60at.
ez egyébként kódfüggő, nem elvárható h minden motor jól bánjon az extra lóerővel... -
opr
nagyúr
válasz Lackooo84 #27246 üzenetére
Ezen most olyan jot rohogtem, hogy erosen gondolkodok rajta, hogy megosszam a kollegakkal. Hianyzott a vegerol meg az, hogy "Maaaaargit! Ha' nem? Ha' de!"
Nem baj az, ha nem ertesz valamihez, csak akkor, ha ennyire hangosan csinalod a dolgot. Latom magam elott a meetinget, ahol bedobja valaki, hogy hany TF-ra fogjak irni a jatekot, szerintem meg egy alapvetoen fejlesztes szempontbol fogalmatlan project manager se birna ki rohoges nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz stilo18 #27233 üzenetére
Egyáltalán nem unom a tévé témát (inkább azt, hogy bármilyen tévés kérdéssel a topicba küldenek, ott pedig kb senki nem válaszol arra, ha konzolhoz keres az ember)
Köszi az infót nagyon, nem volt tervben egyáltalán, de most elgondolkodtam egy esetleges idei váltáson
Do you see the white shadow?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz hombre[EU] #27229 üzenetére
Hogy hogy honnan? Adott egy játék, egy kód, amit 1.8 illetve 4.2TF-re megírnak, akkor azt egy 10TF-es HW-nek izomból ki kéne tolnia...
The Truth is out there...
-
nagyúr
-
Scarletiel
senior tag
válasz dom1n0 #26813 üzenetére
Én is ezt mondtam de finoman el lettem küldve anyukámba, amiért bele mertem szólni az élet nagy dolgaiba
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
nxswitch
senior tag
A dualsense új képességeit használja, szóval 99% hogy jobban is fut.
-
nagyúr
válasz front3r #27238 üzenetére
Köszi! Akkor nem véletlenül nem találtam erről semmit. Mondjuk kicsit furcsállom is. Ha nem jön patch a startig, akkor gondolom, h készülhetünk a remastered kiadásra.
Szerk.: Köszi Srácok!
JanR: Én is úgy terveztem, h ez lesz az első játék.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
JanR
addikt
Ha a Part I-bol indulunk ki, akkor majd evek mulva lesz remaster. Bar most a Part I is kapott valami patch-et. Nekem is ez a "legkritikusabb" kerdes amugy, mert a Part II lesz az elso, amit vegigjatszok PS5-n (bar lehet elotte a Part I-et is felelevenitem).
-
hombre[EU]
veterán
mivel a naughty dog elég komolyan benne van a ps5-ben szerintem a játékkal együtt már kész volt a ps5 verzió...kellemetlen lenne,ha nem kapna maradjunk annyiban vagy maximum majd a multiplayerrel együtt jön
Life, Uh, Finds A Way
-
.LnB
titán
The Last of Us Part II "official" Playstation 5 Patch note:
- Abby gets, plus 5 kg of muscle mass.Valóban nincs semmi infó még róla.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
front3r
őstag
Nincs infó róla, viszont olyat olvastam, hogy már aktívan használja a DualSense-t a játék.
Lovaglásnál, vagy amikor gitárt pengetsz, akkor azokat nagyon jól átadja a kontroller. Teljesítménnyel kapcsolatban nem írták, hogy 60FPS lenne a játék, vagy továbbra is 30.PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
nagyúr
-
stilo18
addikt
Tudom unjátok a tv témát, de mától 4 napig 250k a Sony XH90 a Médiánál.
350/380k körüli tv. Hajrá aki cserélni akar esetleg.#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
roni456
friss újonc
Srácok Aki a Euronics-nál rendelt PS5-öt nálatok sincs már meg a törlés lehetőség? Mert elcsábultam majdnem egy X-re és törölni akartam a rendelést de már nem tudom.És az tuti hogy eddig volt rá opció.Lehet csak hülyeségekbe kapaszkodok de ez érdekes
-
ImACeltic
őstag
válasz Lackooo84 #27223 üzenetére
Nyilván ha több időt fektetnének bele a PS5 patch fejlesztésébe, akkor lenne ez natív 4K és 60 fps, sőt, még részletesebb környezettel, stb. De valószínű, hogy már nem akarnak fél évet ezzel szórakozni és inkább fejlesztik a Days Gone 2-őt.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Lackooo84
nagyúr
-
ldave
félisten
Days Gone kap valamiféle PS5 frissítést: 60fps at dynamic 4K on PlayStation 5.
A Slime draws near! Command?
-
Lackooo84
nagyúr
-
.LnB
titán
válasz stilo18 #27216 üzenetére
Ez nem is a Sony-ról szól szerintem igazából. Hanem arról, hogy az adott felhasználó türelmetlenségének mértéke, hogyan arányul a letöltési sebességhez. Mint a szamár a Shrek-ben, Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Ott vagyunk már?
És szerintem az se hátrány, ha az életed olyan, hogy történnek benne a dolgok. És nem vagy rászorulva arra, hogy ha elindítasz egy letöltést, akkor köröm rágva izgulsz, hogy mikor fejeződik be a letöltés.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
stilo18
addikt
válasz Lackooo84 #27212 üzenetére
Ha nem is full sávszéllel, de nagyon sokszor 10 perc környékén lent van nálam otthon egy játék...
Én nem éltem meg rosszul a lassú psn dolgot ebben a generációban.
Bocsánat pontosítok... Frissítésnél a másolás az veszett lassú mindig
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Lackooo84
nagyúr
Leszarnám ezt a tárhely dolgot, ha a PSN olyan fasza lenne, hogy full sávszéllel lehetne lehúzni a dolgokat, mert akkor az ezres netemmel pik-pak lakapnám ami kell. Itt a baj azzal van, hogy még az is ratyi, és pár gigás peccset is órákig töltene, ha az ember nem trükközne a stop/go-val...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
őstag
Korábban már készültek olyan videók amiben összehasonlították az external SSD, nvme, HDD és belső ssd töltési időket. A külső usd-s NVME és SSD között kb semmi különbség volt, én simán rádugom majd a konzolra a külső 1tb samsung t7 ssd-met és ennyi, aki ennél is jobban pörög a témán az meg belerakja a ps-be az m2-t.
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
NyMRooD
őstag
Mind a PS5-ön mind az XSX-en (+1 játék fér el?) kevés a tárhely, ezzel jár az ssd, már fél generációnál is mindenki az ssd után sírt, most itt van, mind a két cég kitett magáért és nem egy egyszerű sata3-as ssd-t rakott be, hanem villámgyors megoldást, most meg a tárhely kevés (amikor ezek az ssd-k a piacon annyiba kerülnek mint a current gép alap gépei, sőt van amelyik drágább), "van akinek nem lehet a kedvére tenni" (egyébként meg mind a kettő bővíthető, ha nagyobb tárhely kell bővíts, ha meg sokallod a bővítés árát akkor valszeg azt sem fizetted volna meg ha a konzolba nagyobb kerül, mert bizony mind kettő jóval drágább lenne).
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Moby
addikt
Nem. Korábban úgy ment a patchelés, hogy le kellett tölteni az egész file-t, ami változott. Ez rengeteg felesleges adatot jelent(amik viszont nem változtak). Viszont gyors, mert csak bemásolta a régit felülírva. Aztán valamikor pár éve, amikor szép kövérre hízott a psn felhasználók tábora, áttértek a byte patchingre, hogy sokkal kevesebb adatot kelljen letölteni a rengeteg usernek a psn-ről egyesével (azaz ne terheljék le a patchek a psn-t). Ami annyit tesz, hogy csak azt töltöd le, ami ténylegesen változik. Viszont a játékok tömörített, összepakolt, CRC-zett fileokból állnak, azokat ki kell tömöríteni, betenni a változást, visszacsomagolni, és újra CRC-zni. Ez most is fog kelleni, csak rohadt gyorsan megy majd végbe (valszeg on-the-fly).
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz hyggelig #27174 üzenetére
Igazad van, jóval egyszerűbb az xbox-os megoldás, de mondjuk egy év múlva amikor már sok olyan ssd lesz a piacon ami megfelel a ps5-be, árban szvsz azzal jársz majd jobban (ha jól tudom a most piacon lévő 1 annyiba kerül mint a Seaget boxos megoldása, pedig gyorsabb). Ha a párod meg szerel műszaki dolgokat, nyugodtan rábízhatod, mert könnyedén levehető az oldallap (egy mozdulat), 1 csavart kell kicsavarni, hogy leved a bővítő hely védőlapját, berakni az ssd-t meg egy mozdulat, szóval nem sokkal bonyolultabb, csak valamivel időigényesebb, 30 másodperc helyett 2-3 perc.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Moby
addikt
válasz Melorin #27196 üzenetére
Ezt azokon a piacokon, ahova szánták úgy szokták megoldani, hogy beviszi a ember bótba, ahol vette, és ott belerakják neki. Ez csak nálunk van, mer a Magyar mindent otthon megold, mindehez is ért, vagy ha nemért, akkor inkább elkerüli messze.
Ja meg oroszoknál. Ők mondjuk némi baracklekvárból, zsemlemorzsából, meg pillanatragasztóból simán újraépítenek egy merci kasztnit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest