Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz
DroiDMester #2962 üzenetére
hétfőn megnézem a 7600 cl36-ost hogy meddig lehet elvinni cl40-en, csak leragadtam a cpu állítgatásnál
A 8200 cl38 8600 cl40-en max eddig, de a ringel még nem jutottam előrébb hogy meg tudom e emelni. Igazából ha az FSB-t felviszem 100ra akkor már instabil minden, azt is még meg kell fejtenem hogy miért
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
ndlx
aktív tag
Irigylem, aki már kitalálta mi legyen, egyelőre döntésképtelenségig fajultam.
Lenne lehetőségem bármit is vennit de egyszerűen nem tudok dönteni.
Mindig intelem volt, és annyira fosok az AMD-től, hogy valami szutyok másodvonalbeli izé lesz, hogy még mindig nem döntöttel el, mit vegyek.
Persze jó lenne, ha pörögnének a gammák rendesen és nem kéne tuninggal szuttyogni (mondjuk amit előbb leírt DroidMester, nem tűnik egy vészes dolognak), de közben annyi minden olvastam, hogy mennyi apró szarság van AMD oldalon, hogy valahogy félelmetessé teszi.
Na mindegy, csak ki akartam írni magamból -
válasz
Celithrandi #2961 üzenetére
majd később lehet finomítani ha már odáig eljutott hogy 8000.el elindul a winfos is
nem ismerem ezt a kitt-et G.Skill DDR-5 48GB 6400 CL32 TridentZ 5 lehet nem fogja bírni a 8000.ret sem, az 1 dolog hogy az én 6000 CL30.asom megy 9000.ren is.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz
DroiDMester #2960 üzenetére
38 as inulóval is kellene hogy menjen neki a 8000, ha a 8000a cél
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz
kingpython #2957 üzenetére
Z890 ASUS-om már nincs, így csak Z790.en tudom mutatni de kb ugyan ilyen lesz Z890.nél is nálad!
XMP II betöltöd
majd utána kézzel át állítod 8000MHz-re
lap aljára letekersz és a 2.RAM feszt 1,435.re állítod
vissza tekersz a lap közepe felé a RAM időzítésekhez és belépsz
ott ezeket az értékeket beállítod (40-50-50-50-76, 2N)
tovább mész lefelé majdnem a lap alján DRAM CLK Period ezt 70.re állítod
majd nyomsz egy F10.et és mented a bios.t
Ha szerencséd van akkor el fog indulni utána, ha nem akkor kell még pár fesz értéken babrálni.
Ha nem indul akkor BIOS reset-el tudod visszahozni a gépet, vagy ha szerencséd van 3-4.sikertelen kísérlet után(ami kb 3-4.percig tart) magától vissza áll alapra és majd kéri indítás után hogy F1.el lépj a biosba beállítani újra a dolgokat.Ha sikerült elsőre és a win is elindul folytatjuk, előbb odáig juss el.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy kell beállítani, húzni, tesztelni a memóriákat mert még soha nem csináltam?
Ez a konfigom:
ASUS ROG STRIX Z890-A GAMING, Core Ultra 7 265K, G.Skill DDR-5 48GB 6400 CL32 TridentZ 5ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
Amacs
aktív tag
válasz
hackeeeee #2802 üzenetére
"nem mindenki #poweruser, és nem azért, mert sík hülye, hanem csak használná amiért fizetett, és nem tudja/érti, hogy mit kéne vele csinálni."
pedig nem ártana, ha már valaki DYI rak össze gépet, hogy értsen is ahhoz, amit csinál. amiért fizetett, az a hardver. abban az árban nincs benne a beüzemelése, finomhangolása. -
zebra_hun
veterán
Egyik legészszerűbb döntés. Aztán ha mégis, lesz egy kiruccanás a kék vízből.
3600c14 egy igen jó kit még xmp-n is.A "háború" enélkül is kirobbant volna, hiszen pattanásig feszült a hangulat. Pedig lehetne másképp is.
Bízom benne, hogy hozza a hozzá fűzött terveid
Cyber86:
Az 1440 ultra még 4090-en is full gpu limit. Ugyanazt méri mindenki, hiszen az az nvidia 4090 topikba való[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Csináltam én is tesztet ha már elkezdtétek. 2 gép tesztjét rakom be. Az egyik 265K a másik 14700K és XMP mind2 gépen. Videókártya 3070 mind2 gépben csak a 265K-s gépbe rog a 14700K-ba tuf.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zebra_hun #2951 üzenetére
Köszi. Végül egy köztes út lett / lesz. Relatív jó áron találtam egy 14900KS-t és az fog bemenni a jelenlegi alaplapba és a ram mellé így nem kerül közel sem annyiba, mintha platform vagy generáció váltás lenne. Első lendülettel indult is Pio kollégához ahova elvileg hétfőn meg is érkezik. Természetesen néztem a teszted és azért döntöttem úgy, hogy maradni fog. Elég jó ramom (B die 3600 cl14) van amit anno nagyjából még szegény Keldor segítségével be lőttem úgy ahogy viszont biztos van benne tartalék. A processzor pedig egy itt is jártas és igen hozzá értő kolléga által be lesz lőve remélhetőleg úgy, hogy bőven érezhető lesz a különbség a Stockhoz és a jelenlegihez képest egyaránt. Jövőhéten remélhetőleg minden le zajlik. Ha nem jön be a dolog akkor meg egyszerűen at lépek a másik oldalra és szét nézek ott is. Köszi mindenkinek az infót és segítséget a kisebb háborút pedig nem akartam ki robbantani, elnézést.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #2947 üzenetére
ehhez visszakanyarodva mintha a FIVR alatt kellene azt állítani amit szeretnék, de nekem nincs ilyen menüpontom
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Végigolvastam, szép volt
Kérdezőnek válaszként röviden egy verzió:
12900k egy ddr4 félkonfigban, mellé rtx5090 a jövőben felálláshoz legjobb ha a vga megjön, kipróbálja.
Ha gyengusznak ítéli meg, legolcsóbb lépés egy 14900k, legalább egy aio-val. Elég "olcsón" mérik ezeket, de ha mégsem, akkor pedig váltás másik félkonfigra.
Van olyan szitu némely béna játékokba, ahol félkonfig nem képes sok fps-re, de ritka, és minden is dob egy hátast ott.
Kívánt fps a meghatározó, van a 12900k-ról arányos teszt 13700k személyében, alap xmp vs opti. non oc.Mivel 5090 a kiszemelt "utolsó állomás", így az a rendszer lesz a "legérzékenyebb" a félkonfigra ami eteti.
Véleményt nem írok, hiszen egy hazug szarnak neveztek a nyomorultak, de ha már van egy z690/12900k normál esetben egy "átlagos" (kinek mi természetesen) fps számra alkalmas.
Tapasztalat, ~20 fps a difi a 13700k/12900k vs 14900k közt.
Rengeteg dolog le lett írva, nem az oc-ra, hamen általánosságban a rpl topikban.
285k nem szárnyalja túl az elődjét jelenleg.
Gondolom magas grafikai beállítások miatt kerül be az 5090, így nem dísznek lesz. 144 fps-ig nagy átlagban elég az a félkonfig.
Bizonyos játékok egyes szakaszain pedig nem, de ott minden más is sz@r. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DroiDMester #2949 üzenetére
okéokéokéokéoké megyek már, csak ellopták a biciklimet ; a máv meg késik.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
hokuszpk
nagyúr
elvesztettem a fonalat, mintha onnan indult volna a matek, hogy a 285K tesztjei nem érnek semmit, ehhezképest 14900KS tesztet láthatunk.
Lehet túl régről indultam.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Celithrandi
addikt
Tudnátok abban segíteni, hogy a P és E core voltokat hol kell fixálni? A képen látható, hogy én hol próbáltam, de ez nem hozott eredményt, tehát valószínűleg rossz helyen próbálkozom.
-
Sz.ted BIOS cserével tudják fizikálisan módosítani az alaplapon a RAM bekötését?
fizikai határa van, nem szoftveres!
tehát továbbra is marad a 5600MHz, ne álmodozz 8000.ről! Ha szerencséd van talán a 6000.még stabilizálható lesz!
szóval továbbra is marad a várakozás az 1oldalas 32.gigás MÉREGDRÁGA modulokra, amikből 2x32.giga lesz közel 200.e
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
- CPU uCode 0x116
- Memory compatibility and overclocking capability have been enhanced for configurations using 4x 64GB DIMMs, totaling 256GBEzzel a frissítéssel működhet a 2x16, 4x16 OC is 8000 MHz környékén?
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Dave567
addikt
Melyik játéknál volt gond?
Egy év alatt nézegettem a dolgokat, több játékkal, videókat is.
Pl ott van a Delta Force, yt-on a srácnak tok szépen ment AMD-n, nálam nem, szóval ott is valami mókolás volt.
Én egy frissen telepített win 11 23h ról csináltam a dolgokat.
Holnap megyek vissza a 7800x3d re, picit várni kell a 14900kfre -
hát az a mérés egy olyan win11 en volt ami alatt már volt 20.alaplap és 10. CPU meg 5.VGA, nem éppen mérvadó.
amúgy meg ahogy látom tudsz piros szemüveg nélkül is látni, és ilyenkor normális módon csevegni, sajnos sok AMD-snek ez nem sikerül itt. De legalább te tartsd ezt az irányt!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DroiDMester #2937 üzenetére
Nem kell telepítened mert visszakerestem és találtam mérést tőled, és tisztában vagyok vele, hogy Zeb-nél kuncsorogtál a "mágikus" beállításokért amit el szoktál felejteni megemlíteni szintén.
Ez a te mérésed volt, egy mezei W11-en (amin sajnos nem működik vagy nem teljesen úgy ahogy kéne a dolog) nem véletlen mentél vissza W10 reviOS-re sem.
Ettől független ez szép eredmény, én el tudom ismerni és gratulálok is hozzá, mókolt OS, és beállítások ide vagy oda.Közbe most nézem 1.43V-ot ír a CPU-Z nagyjából így már értem miért is nem így van használva
Szintén ettől független a vitát lezártnak tekintem, mert azon a tényen még mindig nem tudunk változtatni, hogy a te setupod egy a sok közül, és a többiektől sem láttunk ilyen eredményeket, és pont ebből indult a vita is, hogy ne úgy állítsuk be, hogy 10 emberből 8-9 hozza ezt (ezért is kértem a többiektől is méréseket látván, hogy mekkora a szórás mert hidd el tényleg nem fanboyságból mondom, hogy AMD-nél ezt az eredményt amit én hozok 10-ből 9 fogja hozni maximum abban lesz eltérés hogy mivel Intel után megörökölte ez a setup is az épített vizet talán hűvösebb mint az átlag.Innentől köszönöm a figyelmet és ahogy ígértem maradok read only.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
válasz
Busterftw #2938 üzenetére
próbáld ki és meglátod!
az ULTRA profilhoz tartozik hogy úgy van az FSR ahogy látod, ha kikapcsolnám az már CUSTOM mérés amivel megint az a gond hogy mások által nem reprodukálható mert custom módba már bármit megpiszkálhatsz ami nagyban befolyásolja a végeredményt és így lehetőség nyílik csalásra!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2937 üzenetére
Amúgy itt a benchmarkban az FSR2 be van kapcsolva, vagy hogy kell ezt érteni?
-
no tessék XMP huszár mód, nincs semmi piszka csak XMP betöltve.
ráadásul pont 6000 CL30 as a RAM kitt-em ami a pirosakhoz is kell.
hogy a manóba lehet hogy a RAM csak gagyi módban van(és nem méregdrága KITT-ek, ahogyan te állandóan megemlíted hogy szarrá OC-zott minden meg csúcs HW) és még így is hozom a X3D-t
De ez nem teszik nekem mert így 200W felett kajál a CPU a korábban linkelt AC5500 nál csak 110W és ott is ugyan ezt hozom, remélem érthető hogy miért nem járatom csúcsra a KS-t, mert fele annyi fogyasztás mellett is hozom a X3D szintet.és egy másik mérés, de itt már a RAM és a CPU is kicsit finomhangolva, ó a pikulába az X3D alul maradt így, gyorsan vissza is állok AC5500.ra.
És bocs de a kedvedért nem fogok win11.et telepíteni hogy 2tesztet letoljak rajta! ez a ReviOS-en meg semmi extra tuning nincs csak pár felesleges dolog kikapcsolva és ennyi!
[ Szerkesztve ]
-
Az utolsó kb. 150 hsz-t simán lehetne törölni részemről.... nem gurulhatnánk végre vissza az eredeti mederbe? 7700K óta nem volt intelem, de most gondolkodom rajta... szerencsére nem játszom, ez nagyban könnyíti a helyzetemet. Eléggé komplikált lett az ARL tuningja, kellene egy korrekt összefoglaló, mit-merre-hogyan, az lenne igazi segítség sokunknak. Nem tudom, hogy az LGA1700-nál készült-e, de a Zen4/5 topicban Cifu összefoglalója nagyon jó lett. Megcsinálni viszont vélhetően melós, gondolom ezért sem kapkod érte senki...
.
-
Dave567
addikt
Akkor kezdjük.
Vettem 2023 AMD-t, Intelről váltottam a cél 2560*1440p 240hz volt a cél, erre kaptam az ajánlást 7800x3d a legjobb gémer processzor..
Vissza lehet olvasni mennyi hibával mentem neki a Topicknak, bocsánat nem fogom ki keresni.
Ott a Pubg/COD már le hurrogtak, hogy a PUBG amúgy is lagos fos játék, közben a PUBG Topicban, az Inteleseknek működött, AMD fanboyok szerint akkor is a játék a szar. Persze, mi más.
Jött az ingyenes Delta Force, AMD-n szar, Intelen tökéletes, vannak szervergondok, de nálam AMD-n játszhatatlan volt, most Intelen majdnem tökéletes.
Sorolhatnék pár játékot még.
Szóval, ti mindig kb két játékot néztek, én meg 10-et, amikkel elvétve játszok.
Ha 10-ből mind a 10 megy Intelen, stabilan, AMD-n meg mondjuk 5 a másik 5 meg laggol, de sokkal több FPS van, melyik jobb processzor??? Persze az AMD, mert pl az 5 játékban jobb az eredmény meg gyorsabb.. Itt a probléma.... Majd ha tudja tartani mind a 10-et naturba akkor jobb lesz...
Gondolkozzunk nagyobb távlatban is, ne csak abban amiben tesztelnek... És ne csak az adott felbontáson..
CP lehet jobb 4K nem akad, de lehet 1440p be beszarik.
Ha meg lesz a 14900kf, akkor csinálok benchet.
AMD
31-01-2025, 10:09:34 cod23-cod.exe benchmark completed, 73691 frames rendered in 369.235 s
Average framerate : 199.5 FPS
Minimum framerate : 195.8 FPS
Maximum framerate : 199.9 FPS
1% low framerate : 194.8 FPS
0.1% low framerate : 152.2 FPS
31-01-2025, 23:06:38 DaysGone.exe benchmark completed, 21065 frames rendered in 105.735 s
Average framerate : 199.2 FPS
Minimum framerate : 179.9 FPS
Maximum framerate : 200.0 FPS
1% low framerate : 189.4 FPS
0.1% low framerate : 56.0 FPS
01-02-2025, 14:55:49 DeltaForceClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 15465 frames rendered in 77.718 s
Average framerate : 198.9 FPS
Minimum framerate : 190.8 FPS
1% low framerate : 178.1 FPS
0.1% low framerate : 62.2 FPS
01-02-2025, 20:55:54 FarCry4.exe benchmark completed, 2844 frames rendered in 18.735 s
Average framerate : 151.8 FPS
Minimum framerate : 119.0 FPS
Maximum framerate : 174.1 FPS
1% low framerate : 105.7 FPS
0.1% low framerate : 72.1 FPS
01-02-2025, 21:41:02 InsurgencyClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 8586 frames rendered in 43.187 s
Average framerate : 198.7 FPS
Minimum framerate : 174.5 FPS
1% low framerate : 172.5 FPS
0.1% low framerate : 47.5 FPS
Intel
02-02-2025, 16:13:40 DeltaForceClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 6295 frames rendered in 31.640 s
Average framerate : 199.0 FPS
Minimum framerate : 190.3 FPS
1% low framerate : 151.9 FPS
0.1% low framerate : 27.9 FPS
02-02-2025, 16:23:21 DeltaForceClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 9245 frames rendered in 46.407 s
Average framerate : 199.2 FPS
Minimum framerate : 193.0 FPS
1% low framerate : 176.3 FPS
0.1% low framerate : 103.3 FPS
02-02-2025, 17:10:00 FarCry4.exe benchmark completed, 8075 frames rendered in 66.875 s
Average framerate : 120.7 FPS
Minimum framerate : 91.0 FPS
1% low framerate : 68.7 FPS
0.1% low framerate : 41.1 FPS
02-02-2025, 17:25:13 InsurgencyClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 8408 frames rendered in 42.359 s
Average framerate : 198.4 FPS
Minimum framerate : 158.9 FPS
1% low framerate : 177.8 FPS
0.1% low framerate : 5.2 FPS
02-02-2025, 17:31:29 InsurgencyClient-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 48671 frames rendered in 245.734 s
Average framerate : 198.0 FPS
Minimum framerate : 156.7 FPS
1% low framerate : 158.1 FPS
0.1% low framerate : 5.2 FPS
09-02-2025, 13:52:05 cod23-cod.exe benchmark completed, 8023 frames rendered in 40.156 s
Average framerate : 199.7 FPS
Minimum framerate : 199.4 FPS
1% low framerate : 195.3 FPS
0.1% low framerate : 181.6 FPS
Jelenleg ennyi amit ezzel feltudok mutatni. 200FPS-re lockolva... -
A.Winston
tag
Kajak nem értem én se miért megy a karate. Mindegyik oldalnak igaza van. Out of box amd jobb eredményeket ad. Intelnek is van out of box megoldása a nem K-s procik képében. Meg van K-s, Z-s lappal a finomhangolás kedvelőinek (*jelentős tartalékkal), amd-nek meg ilyenje nincs. Mi ezzel a baj? Mindenki vesz amit jónak lát.
Szerintem hülyeség intelt számon kérni egy K-s proci esetén, hogy miért maradt ennyi benne…
Ugyanúgy hülyeség tesztoldalakon számon kérni, hogy miért nem egy atom kiélezett custom profilt hasznalnak az intelek esetén.[ Szerkesztve ]
nincs
-
vezeralmos2
senior tag
Ha igazán jó processzorokat adnának ki a gyártók, akkor itt sem menne rajta a parttalan, értelmetlen vita. Ez az arrow lake olyan, mint egy versenyló aminek levágták az egyik lábát, de kapott helyette protézist. Gyors gyors, de kell neki a ketamin hogy menjen is valamit, de átlag user nem vesz lóhoz ketamint, szénát vesz. Ti meg itt csak a ketaminról tudtok beszélni.
Egy korszak lezárult a Skylake architektúrával, nem hiszek már benne hogy kapunk még olyan jó processzorokat.
PeaceThat's got to be the best Skylake I've ever seen ️︎╰┈ > i9-9900k️╰┈>
-
Anax
tag
válasz
s.bala31 #2921 üzenetére
"az meg szerintem engedtessék már meg neki hogy egy Inteles topicban megvédje a mundér becsületét."
Egy szakmai fórumban? Csak azért védjünk valamit, mert nekünk is az van. Ne azt nézzük, hogy mi a valóság? Ha negatív kritika éri a kedvelt termékünket, akkor csípőből és ész nélkül visszatüzelünk? Azt hiszem ez jelenti a fanboy fogalmát, amit idéztem tőled.
Ez a stílus/személyeskedés, amúgy durván Intel topik védjegy. Még egymással is így beszélgettek, nem véletlenül hagyták el sokan ezeket, mert folyton áll a bál.
Az érdekelne viszont, hogy mi az elméletetek arra, hogy szinte kivétel nélkül minden kisebb, nagyobb, komolyabb, komolytalanabb teszt oldal, az 9800X3D-t hozta ki győztesen játékban az Ultrákkal szemben. Mindegyiket lefizette az AMD? Vagy ha hozzánemértő idióták mind, akkor mindegyik egyirányba hibázott?
(Nem vagyok fanboy sokáig volt Intelem, amikor lemosták az AMD-t.) -
válasz
s.bala31 #2924 üzenetére
Igen utána meg jöttél ezzel:
Hu, akkor most megnyugodtam hogy minden rendben.Mehet tovább itt az inteles topicban a Ryzenek fényezése.
Ez pedig nekem címezted, holott a te általad linkelt ryzenes probléma miértjét válaszoltam meg.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
s.bala31
őstag
-
válasz
s.bala31 #2916 üzenetére
Már ne is haragudj összehasonlítás megy nem a fényezés.
Bármikor bárki gondolkodott 2 rendszer között elmondtam mind a két oldal előnyét és hátrányát, nem megy neked sem az értő olvasás?
Olvass vissza, írtam ,hogy van ahol érzem a hátralépést saját magam is egy 13700K-ról is, de játékok esetén hatalmas előrelépést tapasztalok.
De gyerünk nosza rajta, csinálj akkor te is egy tesztet, kicsivel több mint 1p a teszt lefuttatása. Lássunk már még Intel oldalról is akkor pár eredményt, hidd el meg foglak dicsérni ha jó számokat hozol és akkor végre nem csak te is az értelmetlen offok számát gyarapítodÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
s.bala31 #2921 üzenetére
Szerintem meg teljesen valid es normalis valaszt kapott, mellesleg o mondta a hsz-eben, hogy az AMD is opcio, tehat nem atjottek ide az AMD-sek frocsogni, csupan adtak egy perspektivat.
Szemely szerint en azert voltam itt, mert mint mondtam ArrowLake-t akartam en is, megnezheted a korabbi hsz-eket, de pontosan abba a dilemmaba jutottam amibe sylex, miutan megjelentek a tesztek/arak. -
s.bala31
őstag
Nyugi, nem az első eset és valószínű nem is az utolsó. Van egy AMD-s fanboy réteg akik ráérésükben böngészik az inteles topicocat, cikkeket és ha úgy látják hogy valaki Intelt mer ajánlani vagy leszólja az ő aktuális kedvencüket akkor szét offolják a témát. Lehet itt köpködni Droidra meg kritizálni a stílusát de ő nem szokott átjárni AMD-s fórumokra észt osztani, az meg szerintem engedtessék már meg neki hogy egy Inteles topicban megvédje a mundér becsületét.
-
Codiee
tag
válasz
Dave567 #2910 üzenetére
Skalar-ra kell odafigyelni csak + számok törvénye van, 3-4x több AMD-t vesznek az emberek, mint Intelt, ugyan ez volt annó 2022(3 elején) amikor az Intelt többen vették és nagyon sok embernek pl a Shader generálással volt kínja UE 4-5 alatt. Viszont kíváncsi lennék, hogy hány embernek degradálódott az atombiztos 0/24-es OC-juk miatt az Intel procijuk.. Nem vagyok se AMD se Intel fanboy, és 3 éve csak lurkölöm a topikot, pontosan DroidMester és Csavez OC-jai, illetve megnyílvánulásai miatt, de kíváncsi lennék, hogy mennyit degradálódhatott a procijaik
(De ha már itt tartunk, arra is kíváncsi lennék, hogy W/FPS-ben mennyivel tud többet a 14700K/14900K(S) (Mester OC) vs 265K/285K (Mester OC), csak hogy megnézzük, hogy tényleg jobb lett-e az új gen vagy sem, egy fix, az AMD-t (Minden féle fanboyság nélkül), játékokban nem fogja verni, ezt garantálhatom, akár hozzányúlva, akár out of the box...)
Ryzen 7 9800X3D | Asrock X870E Taichi Lite | ASUS TUF RTX 4090 | Kingston HyperX DDR5 32GB 2x16GB 6000MHz CL40 | Arctic Liquid Freezer II 420 | Corsair HX1200 | Be quiet! SHADOW BASE 800
-
Egy teljesen normális kérdést tettem fel szerintem az elején. Nem vagyok egyik irányban sem fan, de jobban preferálom az Intelt viszont mindenhol azt látom, hogy játékokban az AMD most jobb és azért kérdeztem rá, hogy mi is a helyzet szerintetek. Ami itt megy az vicc, hogy nem lehet normálisan megválaszolni a dolgokat, hanem aki mást mer mondani bele állunk és csak azért se ismerjük el a dolgokat...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dave567 #2910 üzenetére
En beraktam a 9700X-et a moboba, frissitettem BIOSt, benyomtam az EXPO-t es jatszok vele. (ventiket allitottam meg, PBO gondolom AUTO-n van)
Stabil es nem egett le. Ez az out of the box elmeny.
Ezt az AMD valamiert tudja hozni megfelelo teljesitmeny es fogyasztassal, az Intelt meg ebben a par generacioban meg allitgatni kell es benchmarkolgatni.s.bala31
Senki nem mondta, hogy rozsas. Ha kimaradt volna a fenti diszkurzus, sylex hsz-ere porgess vissza.
Egyelore az Intel vitte a 13th-14th gennel a negativ PR-t szerintem, ahol tomegevel kellett procikat cserelni meg raklam BIOS-t kiadni, hogy ne menjen szet a proci.[ Szerkesztve ]
-
válasz
s.bala31 #2913 üzenetére
AMD-nél ez a memory Issue az Asrock lapokat érintette 80%-ban, de nem csak a 7800X3D-t hanem a 9800X3D-t is, és ott is elsőnek G.Skill majd bizonyos Kingston ramokkal jött elő, mint ahogy most pedig a leégő procikról lett hír ahol 36 lapból 29 lap szintén Asrock (csak mielőtt a procit okolnánk érte
)
Előbbit bios frissítéssel már azóta többnyire orvosolták.#2915 Celithrandi
Mea culpa javítottam.Tőled is néznék tesztet a fenti beállításokkal amúgy, ha gondolod jöhet szívesen megnézem ha már a topic 1851.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz
Busterftw #2909 üzenetére
Igen, AMD-nél minden rózsás
[https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/16rtlux/memory_issues_7800x3d/]
Amúgy már megint teleszemetelték az AMD-s fanboyok a topicot, tisztelet a kivételnek aki legalább teszteket is posztolt. -
válasz
Dave567 #2900 üzenetére
Jaja, biztos unalmukban szerkesztgetik....
Ne érdekeljen, hogy rendszeresen megszokták osztani az eladásokat és nem csak proci, hanem VGA esetén is.
Amúgy neked is Intel van. Mutass már a fenti mérésekkel te is egy eredményt lássuk másnál mit mutat a teszt.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
válasz
DroiDMester #2905 üzenetére
Egyrészt tudta (és most már gecire unalmas, hogy te jobban tudod a másiknál mi mennyit megy...) és egyrészt most annyiban helyreigazítom magam, hogy úgy olvastam fent, hogy én járatom AMD alatt 8266-on a memóriát, erre írtam amit írtam, de ezt vállalom is, hogy félreolvastam.
Ettől függeltlen a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy nálad mennyit megy, ha hozom azt az eredményt játékok alatt 6400-as rammal amit te 7200-8600 között.Este azért várom a mezei w11-es tesztedet revi OS nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
-
Alf25
tag
válasz
DroiDMester #2905 üzenetére
Mire kell a 8400 CL36?
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy kell húzni, tesztelni a memóriákat mert még soha nem csináltam?
Ez a konfigom:
ASUS ROG STRIX Z890-A GAMING, Core Ultra 7 265K, G.Skill DDR-5 48GB 6400 CL32 TridentZ 5ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
-
TechN7ne
nagyúr
Mindenhol már az AMD a téma ,meg hogy mennyire király.
Értem én és örülök is ha van boldogság ,de ennek a topiknak mi köze hozzá?
Az intelest nem érdekli az AMD ,fordítva meg teljesen az ellenkezője ,már itt is elleptetek minket.
Kit érdekel ,hogy mennyit megy ,gépet nem csak játékra veszünk hanem mindenre is.Komoly IT cégeknél és a legsikeresebb youtubereknél sincs nyoma sem ,elgondolkodott szinte bárki ,hogy pl. TheVr -nál az 50db gép közül egy darab AMD sincs!
Szerintetek mi lehet az oka (én tudom) ,pedig sorba építenek rengeteg támogatással ,ha AMD gépet készítenek az csak ajándékba sorsolásra ,vagy megy máshova de ott nem maradhat.Szerk.
Biztos hülyék velünk együtt ,mindenki az csak az AMD s nem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- Ilyen lesz a Tides of Annihilation
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...