-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hasznaltan vr2 mekkora kockazatot jelent?
-
Wlac
Ármester
Végigtoltam a Resident Evil Village-et, és mivel nem szeretem annyira a horrorokat, ezért rögtön VR-ban, mert hát adjuk meg a módját a szívrohamnak. A játék maga nagyon tetszett, ami a VR-t illeti, az már kicsit más tészta, talán azzal tudnám a legjobban leírni, hogy inkonzisztens. Spoilerek mögé teszem, hogy mire gondolok, mert van egy két sztorira utaló dolog.
A grafika szép, az irányítás mondhatni rendben van, de a tárgyhasználat már problémás volt. Kb. 8 alkalommal haltam meg a játék során, ennek legalább a fele annak tudható be, hogy nem azt a tárgyat vettem elő, amit szerettem volna, mert például hiába nyúltam a taposóaknáért, sokszor a zseblámpát fogtam meg és hasonlók. A Moreau bossfight előtt, amikor le kell ereszteni a vizet a duzzasztógátnál, kész rémálom volt a panelen bepötyögni a színkombókat, mert valahogy mindig mást sikerült benyomnom. Olyan érzés volt, mintha a Surgeon Simulatorral játszanék. Valamiért a 180 fokos hátrafordulást is sikerült indokolatlanul sokszor aktiválnom, és az egyik boss ellen kétszer is emiatt haltam meg. Cserébe viszont vicces volt, hogy tudtam szabadon lóbálni a fegyvert, és pl. a Soldatokhoz baromi közel menve konkrétan a világító gyengepontjukra tudtam rátenni a mesterlövészt, hogy meglegyen a biztos találat. Ami viszont teljesen elvette a beleélést, az az, hogy olyan, mintha két csapat dolgozott volna a VR módon, és semmit nem beszéltek volna meg. Ha Ethan testét megragadta egy ellenség, és maga felé fordította, a sisakon látott kép nem fordult vele együtt. Sokszor hülyén vette ki magát, hogy össze kellett volna csinálnom magam, mert épp szívta a vérem valamelyik vámpírlány, vagy az arcomba üvöltött egy lycan, de én, mint játékos, csak azt vettem észre, hogy Ethan levágott keze hirtelen az arcom előtt van, és nem tudok előre haladni. A tárgyakkal való interakció sem volt mindig ugyanolyan. Volt, hogy csak egy “X”-et kellett nyomnom egy ajtó kinyitásához, míg máskor imitálnom kellett azt, ahogy kinyitom a zárat. Sose tudtam, hogy a soron következővel hogyan kell eljárnom. Az átvezetők tekintetében sem volt konzisztens a játék. Volt, hogy egy kapun átmenve elkezdett egy 2D-s videót arról, hogy a Duke elkezd beszélni, majd pár másodperc múlva VR módba váltott vissza, és így folytattuk. A scriptelt VR jelenetek azért törték meg az immerziót, mert teljes volt a disszonancia az össze-vissza mozgó testemmel, míg a 2D-s átvezetők azért, mert mozivásznat néztem a szemüvegben. Összességében ezektől függetlenül is tetszett a VR mód, de számomra ez nem az a “emiatt érdemes VR-t venni” játék, ahogy olvastam pár helyen. Ráadásul az utolsó egy órában kicsit megkergült a HMD is, és az éles le vagy felfelé nézésnél "eldobta" a play area-t, és újra kellett szkennelnem mindent. Lehet, hogy a fényes padló keverve az esti sárga fénnyel nem tetszett neki, de nem sok javulást vettem észre azután sem, hogy pár cuccot a földre dobtam, hogy legyen viszonyítási pontja. Ez viszont már egyértelműen nem a játék hibája.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
LÁZ
addikt
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Dzsuri89 #152686 üzenetére
Sokszor van a legkisebb, de relatív sokszor adja a legnagyobbat vagy a 2. legnagyobbat.
4 csillagos ticketből 500K-1M kredit, ma pl. 5-ösből lett 500K.
5 csillagos ticket ritkább, mint a 6 csillagos. 4-es a leggyakoribb és ahogy észrevettem 1-2 nagyon ritkán van, 6-os is többször.
Sorrend nálam valahogy így néz ki:4-3-6-5-2-1 -
LÁZ
addikt
vajon a sonynál az auto renew sub off intézménye már nem létezik? mert egyáltalán nem emlékszem, hogy bármikor is be lett volna kapcsolva, és az imént meglepődve tapasztaltam, hogy megpróbálták levonni, ami ezért is érdekes, mert éppen nincs miből, ennek ellenére paypal sikeresnek írja, a gépen is +1év.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Lejárt 19.-én az extra előfizetésem.
Karácsonyig nem igazán lesz időm játszani.
Mi volt eddig a tendencia?
A mostani akció lesz karácsonykor is vagy vegyem most? -
Elderath
őstag
Örülök, hogy Jedi Survivorral eddig vártam. 16kért jó vétel volt és így kipatchelve nagyon jó játék
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
MODERÁTOR
válasz nincsnév007 #152678 üzenetére
Gondolom hamarosan kiderül. Van ahol már el is kezdték az értékesítést itt az EU-ban, és pár órán belül elfogyott a készlet.
-
MODERÁTOR
Nah, hamarosan - elvileg jövő hét szerdán - talán nálunk is beindul az értékesítés.
Jelek már vannak: Slim, Slim Digital Edition, optikai meghajtó -
jupp008
senior tag
Én pl. hiányolom a PSVR -es játékok előfizetésbe rakását.
-
.LnB
titán
válasz pourri #152670 üzenetére
Ilyen mennyiségű Monster fogyasztás, már-már olyan káros mint COD-dal játszani.
Brit tudósok szerint![ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
pourri
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos, vagy nem sajnos mindenki döntse el maga Monster energy fogyasztó vagyok nagyobb tételben Ha nem felejtem el, akkor nem szoktam kidobni a promociós nyitófüleket amikkel a COD-ban valami játékbeli jutalmakat lehet farmolni, arra gondoltam mivel én nem játszom a játékkal, hogy akinek igénye van rá annak odaadok 3-3 kódot.
Van 30 kódom, akit érdekel az jelezzen privátban, vagy akár itt is és küldöm neki. Nem tudom mennyit lehet maximálisan beváltani egy acc-ra de többet is adok ha valakinek kell. -
Bencus88
nagyúr
A realitás talaján maradva egy Atlas fallen, plague tale:requiem horrorok közül do not open vagy madison, de rengeteg 5-8ks indie game is fel van írva amiknek örülnék
-
Frod
addikt
válasz Big_Boss #152661 üzenetére
"Elgondolkodtam, hogy mi lenne az a játék ami miatt letenném a hajam."
Szerintem van jópár "nagyobb" cím, ami bőven van olyan "régi", hogy már mehetne Plusba. Dying Light 2 (2022.02.04.), Evil West (2022.11.22.), Sifu (2022.02.08.), Plague Tale 2 (2022.10.17.), Shadow Warrior 3 (2022.03.01.)
A megemelt havidíjból oldják meg.Do you see the white shadow?
-
lo_jo
senior tag
válasz cyberkind #152658 üzenetére
Talán csak a GR Yaris country specific livery nincs ingame megvehető formában (az autó természetesen megvehető), de biztos lehet találni a mások által készítettek között hasonlót. Az autók megszerezhetőek simán is, az 1,1m credit pedig a café után kb 40 percnyi versenyzéssel vagy egy gold circuit experience teljesítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
De a tapasztalatok alapján most sem fogjuk letenni a hajunkat.
Elgondolkodtam, hogy mi lenne az a játék ami miatt letenném a hajam.
Van egy pár játék a wishlistemen, de ezeket akcióban már 5k HUF környékén dobálják. Ha bekerülne PS+-ba, akkor az lenne a reakcióm amit Bencus88 is írt, örülnék neki, de ha nem, a se nagyon izgat.
A "régi motorosok" nagy része szerintem a first party/AAA játékokat már megvették.
Frissen megjelent játékot a Sony nem rakja be +-ba. -
.LnB
titán
Ezért is fogalmaztam úgy, hogy régebben. Mert tavaly már nekem nem volt előfizetésem. Nem volt róla tapasztalatom.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Frod
addikt
A tavaly decemberi "annyira rossz" azért nem volt (mondjuk számomra igen, de voltak ennél borzasztóbbak)
Mass Effect: Legendary Edition
Biomutant
Divine Knockout: Founder's Edition
Pl a '21 decemberi általános megítélése sokkal rosszabb (itt meg mondjuk nekem pozitívabb, mert én platkóztam a Godfall-t ), meg a Mortal Shell-ből sem kapták meg az amúgy ingyenes upgrade-et a Plus-osok. (Azóta Extra-ba már igen)
Godfall Challenger Edition
LEGO DC Super Villains
Mortal Shell (only PS4)De a tapasztalatok alapján most sem fogjuk letenni a hajunkat.
Do you see the white shadow?
-
lo_jo
senior tag
válasz cyberkind #152631 üzenetére
Nehéz? Egyáltalán nem. Időigényes? Nagyon. Kb 350-400 órányi vezetés (még mindig van egyébként kb 1,5m credit/óra AFK megoldás) kell annyi pénzhez, ami az összes autóra elég, de még ez sem garancia a folyamatosan rotálódó legendary és used car rendszer, de főleg az invite-ok miatt. A café menu simán végigtolható bármilyen grind nélkül, licence tesztekhez kapod az autót, mission-ök nagy részéhez is, párhoz kell csak saját. Sport módban autó bérelhető az adott versenyre, akkor kell saját, ha valamilyen liveryt raknál fel. Simán végigvihető az egész kontrollerrel, talán csak pár mission és licence nehezebb egy kicsit, de rá lehet érezni mindegyikre a goldhoz.
-
Bencus88
nagyúr
válasz #42308056 #152649 üzenetére
Az első kettőt már kijátszottam, de legyen
Wesder: nyeeeeeh oké
Amúgy tudom, hogy ez csak egy ajándék, csak viccelek én is semmi extrát nem várok a ps plus játékoktól. Ha olyan jön amit játszanék, és nincs meg örülök, ha nem akkor nem izgat.
30z.Samu: Tényleg a jó öreg Black Flag
.LnB: Igen rémlik tavalyról is, hogy nem volt valami nagy eresztés. De egyik évben azt hiszem jót kaptunk
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Bencus88 #152648 üzenetére
Régen is tendencia volt, hogy az ünnepek alatt vannak a legrosszabbak. Mert ilyenkor-tájt a felhasználóknak nagyobb a vásárlókedve. Ezért nem adnak jót, hogy shoppingoljál csak a store-ban.
-
MODERÁTOR
válasz jkrisztian #152645 üzenetére
A haverod profiljával bejelentkeztek a konzolodon, és aktiváljátok a megosztást. Így ami játékot majd letöltesz a profiljából, azt utána fogod tudni futtatni a sajátod alól is. Elvileg a felhőből futtatható (PS3-as) címek is mennek így, de előbb a haver profiljából el kell indítani az adott játékot, hogy kipakolja az ikonját a főképernyőre.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Kendek #152630 üzenetére
Ezer köszi az infót!
Mit takar az, hogy csak egy része osztódik a Plus előnyeinek?
Szóval ha haveromnak a lefullosabb PS Plus Premium előfizetése van (nekem ugye semmilyen) és társítjuk a két gépet/fiókot, akkor csak annyit fog jelenteni, hogy tudok majd én is multizni? A Sony által a Premium csomagban odaadott játékokkal nem fogok tudni játszani? Az előfizetőknek adott havi három ingyenes játékkal tudok majd játszani?
Az világos, hogy a storeból megvásárolt játékokkal fogunk tudni játszani mindketten, de az előfizetéshez tartozó játékokkal is?
Bocsi ha szájbarágós vagyok.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Raga
senior tag
Üdv.
Lement a Spider Man 2 platina.
Tudom már mindenkinél, nálam csak most.
Játszottam mindegyikkel de csak ezt platináztam ki.
Érezhetően jót tett neki, hogy nem kell annyit ismételni benne, hogy megszerezd.
Az előző két rész is csak az miatt nem lett platina mert már meguntam a végére.
Tetszett a játék pedig nem vagyok egy nagy pók fan.
Várom a Wolverine-t.[ Szerkesztve ]
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Lejart a plus előfizu, az Essential a legkisebb csomag ès 25600 helyett 20480ft tudom megvenni, jól látom? Ilyen 18 ezer akcióba 12k ra emlèkszek, az règen volt🙂
-
-
cyberkind
félisten
A GT 7-ben mennyire nehéz a pénzszerzés, érdemes csak a kredit miatt a 25 éves kiadást venni, vagy elég a sima?
-
MODERÁTOR
válasz jkrisztian #152627 üzenetére
Megosztással csak egy része osztódik a Plus előfizetés előnyeinek. Lényegében annyi, hogy a konzolra bejelentkezett többi fiók alól is lehet multizni (online többrésztvevős játékmód), és futtathatóak a letöltött játékok.
A megosztás beállításához a megosztandó account-tal jelentkezzetek be állandóra (vagyis nem vendégként), majd aktiváljátok a Beállítások > Felhasználók és fiókok > Egyéb > Konzolmegosztás és offline játék opciót.
Account-onként egyszerre egy PS5 konzolon lehet beállítani a megosztást, így ha másikon is bejelentkezel, akkor az lesz a másodlagos. Ha mindketten megosztanátok egymással a profilotokat, akkor bejelentkeztek a másik konzolján is, és keresztbe beaktiváltok (haver a tiedét, te pedig az övét). -
Mephike
őstag
Teljesen egyet értek és nem én gondolom azt, hogy jól van ez így, hanem a Sonyra gondoltam. Amit én gondolok róluk, az az utolsó mondatom volt, hogy: Jól elvannak ezek ezen a szinten.
Egyik féllel sem vagyok elégedett. Ők maguk lehet azok a cégükkel kapcsolatban.
De ez az elégedetlenségem meg is látszik az idei vásárolt játékmennyiségemmel kapcsolatban. -
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok!
Ha haverommal account megosztást csinálunk, akkor elég ha az egyikünknek van Playstation Plus előfizetése? Tudjuk majd mindketten használni a PS Plust? Esetleg egy normális leírást tudna nekem valaki linkelni, amiben érthetően le van írva, hogyan is kell ezt a (másodlagos vagy elsődleges) gép megosztást beállítani? Nagyon szépen köszönöm előre is. Topic összefoglalóban nem találtam erre vonatkozó leírást. Előre is nagyon szépen köszönöm.
-
30z.Samu
félisten
Eddig talán ez a legkorrektebb leszámítva azt, amikor ingyé van a PS5 patch. Az más tészta hogy a 60 képkockát így is tudja, szóval valószínűleg ha egyszer meglesz jó áron a játék akkor nem fogok élni ezzel az upgrade-el. Hacsak nem találok akciós áron egy pakkot.
Sic Parvis Magna
-
Moby
veterán
válasz Mephike #152621 üzenetére
Ez pusztán a felelősség áthárítás, az alulteljesítés felmentése. Az előző generációban jobb volt a a konkurencia? Jobban szorongoatta őket? Jobban teljesített?
Abszolút nem.
Ők mégis jiobban teljesítettek. Mert az akkori vezetésnek, szakembereknek, bárkinek ez fontos volt. Vagy azért, mert ebben látta a kitörési pontot, a jövőbeni üzlet megalapozását, vagy azért, mert egyszerűen jól akarta végezni a munkáját, igazából mindegy. Ma azt mondani, hogy azért ilyen, mert a konkurencia izé, az csak maszatolás. Ha a konkurencia jobban telejsítene, akkor ők tönkremennének. Csak a konkurencia nem fogja őket jobb teljesítésre sarkallni, ahogy rengeteg más területen lenullázta már őket a jobban teljesítő konkurencia (telefonok, tévék/elektronikai iparág általánosan, stbstb).[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz 30z.Samu #152619 üzenetére
Visszamenve egy kicsit a beszélgetés elejére, a képre amit linkeltél.
Én amikor először olvastam, hogy jön a TLOU2 Remaster, felcseszett. Aztán eljutottam az áráig, és azt mondtam, hogy legalább nincs pofájuk drágán adni, amit patchként is beletehettek volna ennyi idő alatt a játékba.
Viszont maga a tény, hogy kiadják ezt a Remaster-t, ettől még kevésbé gáz szerintem. Ahogy a többi Remaster, Director's cut is az a Sony-tól.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
arty
veterán
válasz zozika84 #152502 üzenetére
"Az ND meg semmit nem rakott le az asztalra ebben a genben, ami teljesáras játék ( Nem, a Part 1 sem az, ,hiába adtak ki róla kisfilmet annó, hogy miért nem lehúzás...)"
egyetértek. sajna sony ráállította őket a multira/liveservice lastofusra, ami bedőlt (szerencsére) ... és még ezek a felesleges remazterek is értelmezhetetlen amit a sony/ND művel(t).
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
MODERÁTOR
válasz nincsnév007 #152596 üzenetére
Igen, az, csak nem tudtam, hogy le van-e fordítva.
Elvileg de, aktív előfizetés mellett is látod a csomagokat, sőt, váltani is tudsz magasabb szintűre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Dualsense Cosmic Red kiadást vennék / V2 ha lehet
- Nintendo Switch V2 RP2040 CFW + 128GB SD kártya + műa. tok + üvegfólia
- PlayStation 5 Pro eladó VADONAT ÚJ!
- Eladó új, bontatlan dobozos Nintendo Switch/OLED/Lite gépek, 2 év gyári garanciával
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel