Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #174952 üzenetére
sokan, oké, de vagyunk 50 millióan..... abból TÉNYLEG nincs 1-2-3 milla, aki nem csak a busywork openworld gennyekben porszívózná az ezer ikont 200 órán át ?
TÉNYLEG minden ilyen ember CSAK swicsen játszik ?
rosszabb pillanataimban hajlamos voltam így elképzelni a mai átlagjátékost, de reméltem hogy nem igazolódik vissza az astro eladásokban
---
#174965 TBT
ha jól fogy, áldoznak rá utólag időt, igen (de ez mindenre igaz)[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz ratgab #174937 üzenetére
psvr2 ilyen 2-3% rétegcucc
ps5pro 10% rétegcucc LESZ MAJD EGYSZER, talán
a kettő uniója te vagy meg még valaki ausztráliábólkérdőjeles, hogy mennyi játék javul tőle nagyot, itt tényleg "néhány" ember miatt kéne melót tenni egyébként is "bukó" projektekbe
---
#174926 Wesder
szokásos 70 EUR-s sony patch? NAVÉGRE!---
#174832 vg
csak mert te sokallod az 5 eurót, hogy első percben nézhesd az influenszereket, akik téged nem is érdekelnek persze , még hitelesek maradtak az elemzéseik nagyrésze (néha hibáznak, ki nem?), én INGYEN, edzés közben szoktam "letudni" a video-podcastjukat, általában hétfő esténként---
#174821 F-ECT$
"Egyébként mikor jön már eladási adat róla [Astrobotról]? Vagy legalább egy "elértük az x millió játékost" bejelentés?"nyilván az első eladott millió után
(engem konkrétan frusztrál, hogy nem fogy elég jól minden platformgémer nintendon b*ssz* a rezet??? )
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz kwzatz #174699 üzenetére
Van csordaszellem is, nyilván, én most csak a pozitív hozadékról beszélek: hogy jó megosztani másokkal a játékélményed esetenként (nyilván egy sokadik cod, amire egy beszélgetésben a "ja, nem volt rossz" a max, az talán nem ez a kategória, de a TLOU1-et sajnálom, h anno nem day1 játszottam, hanem közel egy évvel(?) később...).
Illetve te nem jártál még sose úgy játékkal, hogy félretetted, aztán végül sose került rá sor?
Astrot megvettem, játszom, eddig 10/10, régóta a legjobb vételem.
Sackboyt, Ratchetet megvettem, majd egyszer játszom.... vagy... kit akarok becsapni?
És a Sackboy a maga idejében rohadtul tetszett volna, de egy Astro után is fog? Mennyire? És a Ratchet?Az se mindegy, hogy egy COD-ot 3 másik COD után tolok-e le vagy 2 év COD diéta után.
Grafikában, mechanikában is vannak mindig újítások, ami ma friss, lemásolja más, 1-2 év mulva akár már csak "megszokott" lehet."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Wesder #174697 üzenetére
pont ez a lényeg, hogy nem "ennyi"
uborka lehet egy rothadó 30 napos szendvicsben is és egy friss hamburgerben is, mégsem örülhet mindkettőnek az uborkát kedvelő ínyenc
-
-
arty
veterán
válasz Wesder #174678 üzenetére
Az állításod, hogy tökmindegy mikor játszol egy játékot és hogy mely platformon, "bármit" ki lehet bírni a "játékért".
Szerintem ez abszolut nem igaz.
---
#174675 F-ECT$
Hátpersze... mert a "hype" semmit nem ad az érzéshez vagy hogy mások is pont akkor tolják, hogy megbeszéled velük az élményeket, stb, stb. Persze 1 év mulva is PONT olyan jó lesz/pont úgyanúgy lesz jó, amikor már mindenki letolta, aki igazán nagy rajongó, lejárt lemez az éppen frissen megjelenő másik 22 játék mellet, stbJátszok én heti szinten 40 éves videojátékokat is, élvezem is őket, de nem pont ugyan azt élem át, mint azok akik 84-ben találkoztak vele (és ez nyilván szélsőséges példa, az astro 1 év mulva sokkal sokkal kevésbé lesz "idejétmúlt").
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Wesder #174665 üzenetére
Sőt, a bűvöskocka jobb bármilyen hülye videojátéknál, tehát akkor se veszítesz semmit, ha semmilyen géped sincs.
Mindig az a kérdés, hogy "kinek".
Neked lehet, hogy jó a pécé, én sokkal szívesebben játszok konzolon.
-
arty
veterán
válasz mcwolf79 #174625 üzenetére
Konzolra ha jön frissités, csak jelzi és amikor befejezted a játékot, kapcsolod le a gépet, akkor felteszi.
(PS) konzolon nincs driverfrissítés, nem az MS felelős a patch minőségéért és steam sincs a maga nyűgjeivel (kontroller meg bigpicture.... hát pár éve még valóban jól működött, mára kevésbé* ), a játék pecs pedig szintén 1 hardveren kell működjön, tehát reménytelibb a dolog.
*pécés kanapégéming esetén ott a billegér kombó is melletted vagy egyébként lehet h fel kell állni párszor gyűlölöm.
+PSVR vs PCVR, ami mégbrutálisabb macera az utóbbin.
-
arty
veterán
ezt kijelenteni, hogy a CPU a szűk keresztmetszet a mai játékoknál, a sok perf módban 720p-900p játék fényében kemény állítás és ~minden alapot nélkülöz
+anno még a jaguar cpu-val is mentek 60fps-el játékok, ez a mostani ryzen kb 3x erősebb minimum(!)... ha van is egykét cpu limites játék, az sima fejlesztői elbarmolás (lásd dragon dogma 2).
eleve többféle cpu-t tenni konzolba baromság, hiszen a cpu-n futó dolgok nehezebben skálázhatóak... gpu esetén csökkented a felbontást, de cpu-n? elnagyoltabb képlettel számoltatod a fizikát? butább lesz az AI? nemigazán kivitelezhető...
az pedig látszik, hogy a sony NEM a 120frémre lőne elsősorban, hanem az eddigi 30fps quality módot szeretné 60fps-el futtatni, ehez tökéletes választás a meglévő cpu.
-
arty
veterán
gondolom tökéletesen tisztában vagy egy vállalkozás költségeivel, adózással, munkabérekkel, inflációval + kompetens véleményed van arról is, hogy egy vállalkozó, aki akár saját egzisztenciáját kockáztatja amikor boltot nyit, az mennyi hasznot érdemel
(a 100ért bevett ps5 most a pro bejelentése után talán 130ért sem fog elmenni, de legalábbis akkor nem, ha mennyiséget adnak le belőle... és akkor még ott a bolt kockázata, hogy a polcán tönkremegy vagy eleve egy órák után fagyó gépet adott le a beszámíttató. ha garit is ad.... áh, azt talán már be sem merik vállalni.)
#173609 belan
fentiek neked is válasz 140-150ért árulni lehet a ps5öt, nem eladni, pláne a tegnapi bejelentés után.nem is értem, miért nem nyittok konzolboltot MOSTAZONNAL, ha ez ennyire "duplahaszon"?
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz madkiller #173593 üzenetére
levezeted nekem, hogy hogyan lesz a 300% teraflopszból a végére mindössze 45% extra teljesítmény?
az órajel pl a ps4 idején 1:1 összevethető volt, hiszen azonos gyártó/arhitekturáról beszélhettünk. most ugyan ujabb lesz a gpu, de nem lesz homlokegyenest más, ráadásul a +-100mhz 2200mhz mellett ez kb egyébként is elhanyagolható.
a CU szám ugyanez, amd-amd, csak továbbfejlesztve.
... és jéééé, sokkal közelebb is vagy a 45%-hoz, ha fentieket veszed figyelembe és a tflops bullshitet elhanyagolod ....
-
arty
veterán
válasz madkiller #173571 üzenetére
ezek a teraflopsok így nem összehasonlíthatóak te is tudod h nem lesz 3x gyorsabb a ps5pro....
ps4 -> pro
18 CU -> 36 CU (compute unit)
GPU Clock 800 MHz -> 911 MHzps5 -> pro
36 CU -> 60 CU
GPU Clock 2233 MHz -> 2350 Mhzhogy az uj rdna mennyit jelent, meglátjuk. mindenesetre CU-ban sokkal kisebb most az előrelépés. és amíg a konzolt buta pécéként kezelik a fejlesztők (elvégre multiplatform lassan minden), addig ez reálisabb arányszám lehet a gyakorlatban (mint a teraflops)
-
arty
veterán
válasz zozika84 #152502 üzenetére
"Az ND meg semmit nem rakott le az asztalra ebben a genben, ami teljesáras játék ( Nem, a Part 1 sem az, ,hiába adtak ki róla kisfilmet annó, hogy miért nem lehúzás...)"
egyetértek. sajna sony ráállította őket a multira/liveservice lastofusra, ami bedőlt (szerencsére) ... és még ezek a felesleges remazterek is értelmezhetetlen amit a sony/ND művel(t).
-
arty
veterán
tudom, régi hozzászólás, de.... ez vajon magyar accounton volt? és magyar feliratos játékkal?
tehát 2021-ben is az van, hogy a magyaroknak nem jár "egy csomó" store tartalom VAGY Dr X belefutott a sony régiós szemétkedésébe?hogy ne kelljen visszanézni, Dr X írta:
"Sima Miles Morales t vettem dobozosan és a játékban megakartam venni a Spiderman remasteredet, de amikor rámegyek az ultimate kiadásra bővítésre, akkor az alábbi hibaüzenetet írja ki (content not found). Találkozott már vele valaki?""ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
Kérdés akarnak-e itt erre költeni. Nekik az is jó, ha 2 év mulva meghal a bd olvasó és csak a store-ban vásárolsz
(haver vett egy komolyabb oppot, régóta át akarom vinni a one-t, hogy vessük már össze... vakteszetn uhd4kval... én szkeptikus vagyok, ő bizakodó! )
-
arty
veterán
"ugyan ez" az "uhd bd" olvasó volt az xbox one s-ben (a digitalhoz képest pluszban)
és akkoriban az a meghajtó újdonság volt .... 2020-ban tuti mégolcsóbb tucatalkatrészés így is csak 50 dodót tudott/akart engedni az MS ... (meg is lepett, hogy nem próbálják jobban a saját storejukba terelni az embereket, nagyobb kedvezménnyel... a sony viszont szvsz simán meglépheti)
én nagyon sajnálom, ha eltűnnek a fizikai hordozós kiadások... nem csak a játékok "megőrzése" miatt, de a valódi birtoklás, cserebere, kölcsönadhatóság miatt is. az emberek szép lassan minden jogukról lemondanak, aztán a sony kénye-kedve szerint mehet majd a kukába a játékgyűjtemény egyszercsak (nyilván azt is értem, ha valaki sose játszik régebbi játékokkal és nem érdekli ez az egész)
-
arty
veterán
talán jó hűtéssel jöttek eddig a gépeik?
talán nincs maxra tolva a cpu-gpu a ps5ben?ez nem trollkodás. pont ugyanugy a véleményem és a tippjeim közlöm, mint itt bárki más... csak én a korábbi TÉNYEKRE alapozva, nem pedig a vágyaimra
ettől még te nyugodtan áltathatod magad, hogy minőségi darab lesz! (és ha az lesz, azzal én is csak nyerek, szóval titkon szurkolok, h neked legyen igazad )
-
arty
veterán
válasz ForRedGlory #6155 üzenetére
talán a slim vállalhatóbb lesz majd... matt, fekete, minimál kis doboz, ami nem próbálja meg uralni a nappalid...
-
-
arty
veterán
válasz l.skywalker #6126 üzenetére
zsák arany, emellé példának? új mélység
bocsánat, hogy egy olcsó műanyagból olvasztott amorf fehérség nem jön be
ami renderen is szagos, az a valóságban igen ordenáré lesz (általában)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #6110 üzenetére
mennyi is lehet egy ilyen olvasó? 10-12 ezer?
(persze/nyilván ennél többet is engedhetnek belőle, hogy a digit eladásokból ne osztozzanak a retailerekkel, te ne vehess használtan játékot, ne adhass kölcsön... eléggé megéri - nekik.)
-
arty
veterán
-
arty
veterán
válasz l.skywalker #6089 üzenetére
pfej
-
arty
veterán
válasz #42308056 #6018 üzenetére
ujra és ujra ugyan azt játszod, a halál az végleges halál, kezded elölről ... szinted, tudásod, cuccaid stb pl megmaradnak, persze
sajnos eléggé illene a játék felütéséhez (csak én spec gyűlölöm)
-
arty
veterán
Sackboy 3D World
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
returnal - csak ne rogue-like legyen eddig ez tetszik.... csak... félek is
-
arty
veterán
bárcsak lenne couch-coop mód ratchetben....
-
arty
veterán
válasz Kicsimix #5948 üzenetére
azt valóban (#5871) Lackooo84 mondta, bocsánatod kérem
te csak a fontosságát kérdőjelezted meg a genyagyors ssd mellett.... (ami a ramhoz képest továbbra is egy használhatatlan tetű jójó, igen, ezerszer le volt írva, hogy texturasztrímingre jólesz az, értemén...)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Oppenheimer #5939 üzenetére
ugy néz ki abban a tévhitben élek, hogy ugyanaz - kérlek segítsetek, magyarázzátok el nekem
(csak mert egyébként pl vállalati tárolókon eleve latencyt látsz, seek time szóba se kerül mamár sehol, már nem a 90es évek van... nyilván Cerny is erre gondolt, mert másnak semmi értelme - amig az adathoz hozzáférsz, az a latency. ram, ssd, dévédérom, bármiről.)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Kicsimix #5915 üzenetére
Inkább értsed a számokat, arányokat.
Ha az ssd-t használnád "ramként" és irogatnád orrbaszájba, akkor tönkremenne "gyorsan". Az az évtized élettartam régen volt, a jó cellákon, ill. a korábban alighasznált pécés ssd-re volt igaz, nem a ps5 "központi" izomagyára.
(#5916) Kendek itt azért felmerült, hogy minek a ram erre reagáltam....
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Kicsimix #5888 üzenetére
a csodavezérlős csodassd másodpercenként 5 GB/s sebességet tud, amitől mindenki el van ájulva - a ddr5 ramból ugyanez 448GB/s
érthető a nagyságrendi difi?
de ez még semmi!
a lényeg, hogy az adatokon a memóriában műveletet végzel... kiolvasol értéket, visszaírsz értéket... a ramodat hasonló sebességgel írhatod, míg ssd-n az írásod lehet a felét se tudja majd.... és a sebesség, hogy milyen gyorsan kezdődik el az az írás-olvasás... nos bár Cerny szerint ssd-n azonnal, valójában az csak egy nagyon kicsi szám. de a ramnál még-még-még kisebb ez a késleltetés.de még ez is semmi!
az ssd a sok írástól majd jól lassul és szarrámegy.
a ramod soha.ram nélkül nincs élet! értve?
-
arty
veterán
válasz M@trixfan #5849 üzenetére
ez oké, de... szerinted hol van a nagyságrendi különbség?
a.) xbox ssd vs. ps ssd
b.) ps ram vs. ps ssdszóval nem az van, hogy a ps5ön a világot meg lehet mozgatni, debezzeg minden ami ezalatt van, az ~használhatatlan... a képzeletbeli skálán a két ssd baromi közel van egymáshoz, míg a ram már nagyon-nagyon messze - mindkettőtől (ahogyan a hdd-től is baromi messze vannak - szintén mindketten!)
pl olyat el tudok képzelni, hogy töltögetések miatt xboxon lesznek mikroakadások egy játékban, míg ps-en nem (de a frém meg xboxon lesz jobb a videokártya előnyük miatt)
hogy pécén mi lesz, azt nehéz megmondani... lehet az MS behoz valamit (vagy már behozott), ami kezeli a helyzetet (reméljük nem csak UWP alatt)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Neoteric #5827 üzenetére
Passz, engem ez nem is annyira érdekel (nyilván: minél olcsóbb nekem annál jobb)...
Csak itt felmerült, hogy a 100 dodós alávágással se érne semmit az xbox. Én meg azt képviselem, hogy "de" és ezért hangzottak el tőlem az érvek.
-
arty
veterán
válasz Neoteric #5816 üzenetére
igazából arra akartam célozni, hogy 95-ben a sony FELMOSTA a padlót a sega aláígéréssel, nem is építették másra az akkori kampányt (sonyember felment a pulpitusra és a TELJES bejelentés ennyi volt "299!" - semmi speckó, semmi sallang...)
és azért annak is lehetett hatása a ps3 eladásaira, hogy eléggé drágának számított a maga idejében
ezek alapján helyezkedtem arra az álláspontra, hogy a 100 dodó difinek igenis lehet értéke egyik vagy másik konzol javára
(hogy 2020-ra mennyire elrugaszkodott az 500 az egy másik kérdéskör... szerintem sem az)
-
arty
veterán
mert (szerintem) a gpu a legeslegfontosabb (manapság) és ott az ekszboksz jobban áll (több végrehajtó, nagyobb ramsávszél) - persze ez csak ilyen pécés "tapasztalat", de végső soron ezek a gépek eléggé "olyanok" mint egy mai pécé
cpu és ram kb "ugyanaz"
ssd-t nem tudjuk mennyire fogja befolyásolni a végeredményt, de tippre az exkluk fognak inkább csak profitálni az übergyorsaságból ps-en...(#5800) Kicsimix az elmult 30 évben azért számított valamicskét a konzol ára is, de persze lehet hogy most, a válság alatt nem lesznek egyáltalán árérzékenyek a vásárlók
"Túnájntinájn!" (sony, 1995)
"599$ !" (sony, 2005(?))[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Csak nehogy beüsse a fejecskéjét és megsérüljön egy fekete fosztogató addig!
Namindegy, mivel érdemi info nem sok lesz (játékok jövője, ha'ggyámá....), nem is tudom mit várjak. Egy Driveclub2 full-VR bejelentésnek örülnék, persze, de valószínűbb hogy a realitások talaján áll majd a "jövő": jósok f2p, openworld, multisúter, és/vagy.
Mindenesetre hajrá Order 1887, hajrá Killzone 4 !!!!
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #5525 üzenetére
követeld h fizethess a feljavítós bw compatibilitásért! petíción nem gondolkodtál?
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #5508 üzenetére
amikor beáll 60ra, a pacing is jó a ps5ben szvsz lesz elég erő cpu/gpu fronton, hogy fixálódjon.... HA nem kárhoztatják a base_ps4_profilra (de odafogják, el kell adni a "remaztert" )
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #5500 üzenetére
pedig már prón is "majdnemjó" tudott lenni (tört gépen áthekkelték), szóval ps5ön rendbe jöhetne(TALÁN), ha nem base ps4 módban futna majd... de nyilván inkább jön majd a fizetős patch, elvégre fromsoftware/japánok, ugyismegveszik, stb.
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #5448 üzenetére
Ha az övék bizonyíthatóan hamarabb létezik, mint az utólag "levédetett", akkor nem.
Márpedig egy devkit elég "bizonyíthatóan" létezik adott időpontban (már).
-
arty
veterán
annál az rdna-nál olcsóbbat szerintem sonyék nem találtak a "polcon" amd-nél
az ssd húzós, de ígyis csak 800 gigás lesz... valószínűleg korona miatt a japók is MINDENT baromi drágán kapnak, így ez volt az első, komolyabb árat felvezető nyilatkozat... (aka senki ne várjon 400as gépet...)
sajnos én is 500at tippelek, ami euró és áfa mellé nem kevés....
-
arty
veterán
meh
azt hittem már a héten kesereghetek a japósan elkeferintett dizájnon és a várhatóan vállalhatatlan hűtésen
hetek óta rühellem az MS szemeteskukáját, kezdem unni... kellene valami új, valami mégrosszabb!
---
egyébként mennyire képmutató a feketék mellé állni egy FEHÉR KONTROLLERREL?! mármár provikáció
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #5019 üzenetére
Ez simán lehetséges, ám a tudás birtokában ritkán nyilvánulsz meg érdemben (legalábbis felém vagy bárki felé, aki nem "péesazisten!")
(#5020) hombre[EU] szerintem még ők maguk sem tudják bonyolult kérdés ez, mert rossz árazással egy egész generációt el lehet szúrni... (vagy vért kell izzadni, mire visszahozod)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
jogos, az ár az lehet A nagy bejelentés... és a második bejelentő - bárki is lesz az - tuti igazodik majd az elsőhöz (esetleg aláígér)
asszem a ps5ről volt szó, hogy kb 450$-be kerülhet gyártani, ez persze nem egy kőbe vésett összeg, COVID tuti betett nekik is... ms gépe talán kicsit drágább lehet (de ugye nem tudjuk a ps5 mennyire lesz "igényes" "vas", simán lehet megint kapunk egy filléres kereplőt és "megszokod")
(#5017) Carlos Padre ahol az emberek nem csak a péesig látnak és csak számodra "párhuzamos", a kicsivilágod mellett
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
követem, de lehet félreértettelek (pontosan mit sunyul most az MS? mit nem tudni a boxról, ami a ps5ről már kikerült? sajna odaát szvsz azt látni, hogy nem készül semmi egetrengető játékfronton... persze a kötelező körökön kívül)
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4995 üzenetére
objektivitást, ugyérted
vagy tán nem MS után mutat be ~mintent a sony? (aka "elsunnyogás" a fórumtárs szerint )
-
arty
veterán
lol, sonynál azt se tudod hogy néz ki a gép, vagy hogy mikor fogod tudni, hogy milyen a gép
speckók, visszakompatibilitás, játékok ... minden MS után, nagynehezen.... ha itt valaki sunnyog, az a sony (bár sajnos most nem tudták utólag megtolni egy kicsit a speckókat, mint a ps4 idején - kár )
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4917 üzenetére
sajnos Evo nem tudott bizonyítani CM-nél sem, az Onrush nagyot hasalt, úgytudom szélnek is eresztették a csapatot (vagy csak egy részét?)
Így nem lesz se motorsotm, se driveclub, se hasonló
szerk: jah, látom moby már leírta
(#4933) erahurka forzában van "szokásos" pénzgyűjtős karrier... kicsit már unalmas, sajnos, de van (=tehát pécén van karrieres autósjáték)
és amugy szvsz a pcars féle karrier sem rossz megoldás! (bárcsak az assetto kapna/kapott volna hasonlót) - a mostani ACC is sima bajnokság lesz, semmi "érdekes"
(#4923) Oppenheimer de miért, mi akkora szám a gtsport multijában? szerintem tisztességesen meg van csinálva, jó a rating (a semminél, ami máshol van...), látod a virtuális pilótát progresszét, a szervezett eventek... de amugy ugyanugy kilöknek, laggolnak, nemazapályamegyamitakarsz, stb stb stb - mint "máshol"
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4905 üzenetére
Szerintem nem volt borzasztó látvány, tehát max neked a butitott GT se tetszett volna, mert neked ez nem szinvonal - más ettől még élvezte volna. (a "rift + ac" nem ez az árkategória, játékként meg megint nagyon nem... ráadásul ez csak IQ, az ac olyan puritán, hogy nem érdemes egy lapon emlegetni még a dc vr verziójával sem. igen, játszottam ac-t, riftel is )
youtube videokon 10 (vagy több) kocsi látszik... ráadásul GT-ben a dróton huzott kocsisor maitt ennyi sosincs szinte együtt.... (nem csoda, hogy kellett az online, amennyire sótlan/ostoba AI-t "képes" programozni a poliphony)
(#4906) Carlos Padre a régi gt sem volt különösebben árkád, ha a grafikát nem látnám, meg nem mondanám, hogy a gts-el megyek vagy a gt6al... (és a gts pont annyira etalon, amennyire a gt6 volt - semennyire, ha a komoly/szimulátor fizikáról beszélünk (lásd még: assetto corsa / project cars2))
értem én, hogy zabálod a gts-t, de mivel neked minden jó ami pées, majd örülhetsz a gt7nek is (bármilyen is legyen, etalon lesz! )
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4895 üzenetére
tehát korábbi állításoddal ellentétben nem a korábbiakhoz képest fejlődött, hanem más irányt vett.... ettől még megjelenéskor egy csőd volt, egész egyszerűen nem volt kész.
(#4896) hombre[EU] nemhogy néztem, de összesaranycsillagra végig is nyomtam, szvsz a legkorrektebb VR cím (eddig/számomra) sajnos a sonynak nem volt elég pénze az online szervereket tovább üzemeltetni, így platinázni nem tudom
... és természetesen vissza van véve a grafika a játékban, de:
- egy nagyon szép, de 30fps címből kellett kiindulni (=vr-hez nyilvánvalóan alkalmatlan alapok)
- pro patch sose lett hozzá, plusz eleve egy korai vr címet látsz
- mindezek ellenére az átlag vr címhez képest rendben van, időnként szép is, AMÍG(!!!) nem teszed mellé a nem-vr verziót
- minimális erőforrása volt rá a csapatnak, akiket utána jól ki is rúgott a sony
- 10 vagy 12 kocsi biztosan van a versenyenergo ehez képest amit a gtsport vr-ben tud, nevetséges/szánalmas
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4876 üzenetére
Simán bírja, lásd driveclub. (És azt a játékot alapból 30fps-re csinálták... a vr módját pedig töredékpénzből/időből/emberi erőforrásból, mint ami a polifóninak rendelkezésére állt...)
(#4878) Carlos Padre te valami párhuzamos univerzumban élsz... a gt1-2-3-4 sok tekintetben gyakorlatilag körbeautózta a konkurrenciát... a gts meg 2 év alatt tudott, töredékáras eladásokból "visszakapaszkodni" a futottak még címek alsópolcos halmából, köszönhetően a sony nyomásának
szerk: a fia akkreditáció az aztán garancia a minőségre, mi más is lehetne jobb mérce egy videojátékra, mint a videojátékok és játékosok közt méltán elismert játékügyi szaktekintély, a FIA!
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4872 üzenetére
most kellett volna a fullVR
de nem volt rá idő, annyira nem volt kész úgyegyébként se a gt - bezzeg anno a 3D-t teljes mellszélességgel támogatták, ebbe meg nem állt bele a sony....(én kimondottan szomoru vagyok attól, hogy mivé lett a gt )
-
arty
veterán
ps3nak eladásai alig voltak a slim előtt, nyilván kevésbé volt probléma az ylod (pláne h nem az első három hónapban jött a hiba se, mint boxon )
amugy az ólommentes (környezetbarátabb) forrasztóanyagra átállás okozta a bajt, mindkét gyártónál - viszont az MS-nél emellett a hűtés is elégtelen volt, így elég gyorsan megoldotta magát a gpu (szó szerint)
viszont a 2 év háztól házig gari azóta is tart... és talán ez volna a leglényegesebb!
örüljünk neki, hogy a visító ps3 után a ps4 csendes lett () és ezen a soron haladva a ps5 is tökéletes launcs gépnek ígérkezik! aki mást gondol - és most sonyékat idézem - : MAJD NÉZZE CSAK MEG AZ ELADÁSOKAT!!!!! NAUGYE!!!!!"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
Dehát akkor tudod
GT az csak a gen második felében jön, miután jakamucsi "perfektre" kalapálta...
(természetesen ekkor is baromi távol áll a perfektől, úgyértem NEKI megfelel )"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
gt friss péeses vagy, mi?
(#4839) NyMRooD a rothadó gombákat a gamepadon, a karcmágnes fényesrészt és az elromló eject gombot kivéve, jah... feltéve, hogy nem döglik meg rajta a hdmi kimenet és nem fő le az egész a nyári melegben
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4719 üzenetére
ha nekem ennyire egyértelműen az xbox való, miért vehettem mégis péest?
netán nem arról van szó, hogy nem egybites a gondolkodásom a ps(1)/xbox(0) témában?az a gond, hogy te személyes sértésnek veszed, ha valaki leírja, hogy netántán vannak gondok a sony ecoval, ami esetleg változhatna, ha nem adnának el ennyivel több gépet... picit agyalj már el ezen
(+ha szerinted a ps eco annyi, amit leírtam, akkor te nem is vagy igazi rajongó )
(#4726) wesder tehát ha a mario mellett a doom és az asscreed is érdekel, akkor elég a switch? szerintem nem. és nem csak azért, mert számtalan multiplatform meg se jelenik, hanem mert a minőségük igenis nem üti meg a mércét. eladtak annyit belőle, hogy "kihagyhatatlan" platform, ha a játékod "mindenre" jön, de kb ennyi, a szakadék generációs
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
ragadjunk ki egyet... te örülsz a régiózárnak a déelcéken mondjuk?
ez tényleg egyén kérdése? (carlos padre-t kivéve, ő zabál mindent, amit a sony elérak, akkor is ha kiütéses lesz a nyelve tőle! )(#4712) l.skywalker ez most konkrétan mire? egyébként nintendo... generációval van lemaradva, ők aztán tényleg másik pályán fociznak szvsz
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Most sincs 3:1-es generáció. Pedig a szemétDRM-kinekt-tvtvtv-drágább-szarabb elég komoly felütés volt 2013-ban.
Az utóbbi években viszont nagyon tepert az MS, minden szempontból jobbak, mint a sony.
Megkívánható exkluzív játékokban borzalmasan állnak, ez tény, viszont vettek studiokat, a potenciál megvolna, hogy ebben erősödjenek (a pécés vonal nem segít....).Akkor járnánk jól, ha finom előnnyel vezetne az MS fél évvel az indulás után. Ha a sony ekkor nyeregben érzi magát, 5-7 évig megint "semmi" nem lesz (bocsánat, de az égig árazott psn+, a sokszor atombéna ingyenjáték, a névváltoztatás őrület, a visszafelé-nem kompatibilitás, atomgagyi pro átállás (boostmode-skálázás rémálom), régiós szopatás, psn store szopatás*, a patchelés közbeni szánalmas "copying", a korábbi perifériák nem támogatása... nekem ezek nem kívánatos fícsörök).
*nem veheted meg, mert megvan psn-en. mert triált töltöttél le. mert olyan bundliban van a játék, aminél a másik játékból trialt töltöttél le. mert megvan egy huszonhetedik semmi dlc. stb stb stb - ugye nem kell sorolnom?
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz l.skywalker #4552 üzenetére
psnow-val egyben, alig többér' (ergo visszakompatibilitás leves vagyis havidíjas) ?
én inkább félek ettől a bejelentéstől"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
még megnéztem így párszor és... áh, egyszerűen nem hiszem el, hogy ez létezik
az animáció túl jó, "temporálisan pedig valószerűtlenül stabil" ilyen részletesség MELLETT ez, áh.. nem, ilyen nincs.b.) power of the ssd
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4520 üzenetére
fhdben játszok mindent és maradnék ezen akár még 5 évig, ha ez kell a 60frémhez (csak egy oled azért jóvolna...)
de nekem a 30 se tragédia egyébként, pláne mondjuk az asscreed 17. órájában nem zavar... én az újgennel csak nyerhetek!"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz l.skywalker #4509 üzenetére
1440p@27fps az új 4k60
amúgy brutttttális, alig várom hogy azt az f betűs f2p szemetet ez a motor hajcsa'!
-
arty
veterán
szijjártó & co szokott MINDENT és BÁRMIT ilyen cinikusan lereagálni ("majd a vásárlók döntenek" "majd a választáson a nép dönt" - mintha az 1 millió légy lenne a 'ZISTEN)
-
arty
veterán
Az odyssey nagyon szép a maga módján, de számomra egy sűrűbb, élőbb, "többszintű" város többet ad, pláne hogy az Unity/Syndicate már lehetőséget adott rengeteg épületet belülről is megcsodálni. Ehez képest itt mész a homokban/sziklás-füves faunában, a térdigérő, "kicsi" városokban.... Syndicate után én szerettem volna, ha megyünk tovább korban, urbánus díszletekkel, autókkal (erre megnőtt a játéktér, de a közlekedési eszközöm még lasabb lett.... még több lett az activity, a küldetésszerkezet a skilltől (lol, tudom erre mit mondanál) elment az xp alapú, szintezősdi felé, ami egyenes út a grindig (és ide az odyssey meg is érkezett... majd vegyél pénzért xp gyorsítót, ha nem akarsz 120 órát "szenvedni egy játékban).
De oké, volt a mostani generáció, sokféle AC-vel. Jön a nextgen, megint jöhetne sokféle AC (városis is!), de megint egy óóóóóóóriási-epikus méretű térképpel próbálnak elkápráztatni, ahol esély sincs a "mikrorészletekre". Persze értemén, ez sikeres, ezt kell nyomni. Pedig a ryzen cpu végre elmozgatná azt a városi tömeget, amit a jaguár már alig-alig tudott Párizs utcáin!
(#4454) Lackooo84 szerintem a 60fps sose volt igazán hangsúlyozva (pláne nem és kapcsolattal a 4k mellett), egyszerűen a szebb grafika nagyobb prioritás.
a forza7-et persze 4k60al promozta az MS, de az esetében érthető (első részt kivéve mindig a világ legstabilabb 60fps-ét hozta)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
Unalmasnak találtál egy nem-grindes AC-t, amiben talán a minden résznél feszesebb sztori 20 órácska alatt lepöröghetett, miközben végre először lehetett benne viszonylag értelmesen lopakodva ölni?! Hát ez nagyon nem a te szériád akkor...
Hja és hát Párizs... az Párizs Nem a mostani részek kihalt sivatagos, homokos romhalmaza....
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
A unity bugos volt, de állejtős.
A syndicate már egyik se.Az origin iszonyat grind, viszont ismét magasra került a léc grafikában.
Az odyssey.... meh. Nagyon origines, beleuntam, pihen.
És utóbbi kettőben semmiféle bugba nem futottam bele - vagy csak nem maradt meg.
5-7 ezer körül valszeg a Valhallát is megveszem, de hol van az még
(...a preorderesek megérdemlik, hogy "nyársra" húzzák őket )(#4436) Szabi89 kétévente 25 órát simán elgyönyörködök az aktuális részben, Syndicate-ig ez ment is nagyjából. A gond az, hogy mára 50 óra semmittevés után a felénél tartasz a játéknak....
(#4433) hombre[EU] azon a folyosón/arénákban azért van anyag bőven. Gyakorlatilag ilyen "mikrorészletes" játék talán nincs is mellette.... és láttam éppen elég folyosósútert 27 frémmel konzolon, hogy értékeljem a 60at. Lásd még Doom3
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
nem is azért mondtam nekem a watchdogs (mindkét rész) nagyon tetszett, viszont felesleges felhájpolódni ezeken a korai(!) videókon, csak rosszabbul esik utána a valóság...
(#4322) b. tarts meg egy dualshock4-et, elvégre kompatibilis lesz, nem?
a többi sajnos jogos... az erős dollár nagyon nem jön most jól...(#4327) Szabi89 azért az elavult kicsit erős... brutál látványt kapsz a harmincfrémért cserébe... és kb mindig ezzel IS adták el a szériát
(#4339) erahurka az tökjó, akkor 2023 őszére már korrekt ára lehet a ps5slimnek
(#4355) hombre[EU] nem nagy cucc a doom??? de, nagyonis tisztességes munka, ráadásul a korábbi 30at is alig elérő rész után elég impozáns ...
(#4359) Lackooo84 olyan ugrás akkor lenne, ha egy 2020-as játékban még mindig a mosott texturák és a poligonszegény objektumok közt bóklásznál egy játékban... de szabad szemmel mára alig látod a poligonokat, ahogyan a texturafelbontás is igen korrekt(en el van rejtve a rengeteg séder mögött )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4311 üzenetére
megnézel egy videot, amit játék formájában sose látsz viszont... ennek mi értelme?
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4254 üzenetére
ez egy szerepjáték... szóval akkor ez most comingout volt? siess, már nem sokáig válthatsz személyi számot!
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4249 üzenetére
Pontosan. Van egyáltalán olyan ember, aki még sosem fogalmazott meg kritikát a vezetőiről? Ráadásul láttam már olyat is, hogy rossz vezetéssel végül azért megvalósultak "projektek" és nem is lettek rosszak... (nem játékfejlesztésben)
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #4244 üzenetére
a "végére" az xboxon is ugyanennyi csaló és hekker lett
ehez az kell ugye, h rendesen megtörjék a gépet.... sajnos a ps ebből a szempontból hátrányban volt szinte végig.persze gondolhatod, hogy ha fizetős lett volna a multi, akkor majd csingcsang nem hagyja ott a juzerek adatait sima textben, meg pecselgették volna rendesen a szeróikat a fizetősmulti egyből elhozta a kánaánt, a ps4 indulásakor azonnal pl megváltoztathattad a usernevedet, amitől nem állt fejre semmi, a letöltés/pecselés is tök gyors... (nem, azóta sem képesek erre a sonynál, nincs az a pénz úgytűnik )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4242 üzenetére
nem láttam rá célzást, hogy milyen szerverekről volt szó és azokat ki fizette.
segítenél?(#4244) hombre[EU] sonynak ugye ez lett volna az első "online" konzolja, semmiféle tapasztalatuk (koncepciojuk se) nem volt, eleve nem egy software company... lássuk be, a ps3 indulása első két évében kész tragédia volt, a hardver sem (cpu/ram) volt igazán alkalmas komolyabb keretrendszer futtatására (pl rendszerszintű voice chat), ez volt a legkisebb gondjuk...
(és egyébként a rendszerre nem CSAK az online adóból befolytakat lehet visszaforgatni )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Carlos Padre #4234 üzenetére
milyen/melyik szerverekről beszélünk?
+ps3 érában nem voltak szerverek, vagy azokat miből tartották fenn?
+pécén?(a sony nem buzi, csak profitorientált vállalkozás... zsigerel, amíg "engeded". a lájvgoldosok engedték.... mostmár a psnpluszosok is.... te meg még ideologizálod a gyakorlatukat is, miközben lásd kérdéseim fentebb...)
(#4231) wesder annak van jelentősége, hogy mikor valósul meg, ha megvalósul?
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
a stadia extrém béna, de a streaming is "elvihibás"
nulla, zéró, semmi befolyásod arra, hogy mikor/mivel játszhatsz, ez az utolsó lépés a kiadói kánaán felé ez engem elborzaszt. a digitális terjesztés is problémás, de ott azért már vannak stabil boltok és egyelőre van alternatíva (pl levették a digit polcokról az Outrun-t? naés, megveheted lemezen vagy ha végképp nincs más út félszürkén sok sikert a csak streamingen, anno 2 éve 1 évig létezett játékot holnap játszani....)
-
arty
veterán
válasz kriszpontaz #4219 üzenetére
jah, ez a kettő kéz a kézben jár
a valaha volt legkárosabb modell. mármint a játékstreaming (pl stadia) mellett"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
szerintem a dlc kivagdosás már kevésbé divat... lásd már a seasonpass is eltűnt a bf mellől. a lootbox a menő, amivel nem csak egy kis tartalomtól esel el, hanem az egész játékmechanikát/dizájnt szétb....
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz predakon #4209 üzenetére
amennyire a játékok: ímmel-ámmal
ha a dualshock4 kompatibilis lesz, nem értem a többi periféria miért ne lehetne kompatibilis... pláne óriási kicseszés lesz (lenne) a joystick vásárlókkal, akik mondjuk az acecombat7 miatt vették az eszközt, s használták 20 órát és most "mehet a kukába" ?
ráadásul a konkurrens konzolon a játékok mellett a kormányok is mehetnek a következő generációra... óriási a lemaradás a japóknál
-
arty
veterán
A gears5 2019-es játék, akkori látvánnyal, effektekkel. Nem teljesen fair összevetés. 2023-ban annál többre vágyik majd sok játékos... (én nem, nekem egy mostani gen játék grafikája bőőven elég, de a fejlődés/elvárások nem fognak megállni és amikor a pécés látványvilágtól nem akar elmaradni a kedves fejlesztő/kiadó, akkor jön a 30fps... vagy a 27.... )
-
arty
veterán
a 4k60at nem a gépek tudják (azok csak elvben képesek rá), hanem a játékok
minden a kiadón/fejlesztőn múlik, a hardver régóta adott...viszont a realitás az az, hogy a szebb grafika több példányt jelent, mint a 60fps
ettől még lesz játék, ami 60al fog menni, sőt talán még 120as is lesz, de a legtöbb marad 30fps, sokszor 4k alatti felbontással...(#2470) bandi0000 a régi gépekben azért a cpu is erősen limitálta a gyors betöltést... az a cpu sokszor volt korlátja az adatok "kibontásának". pécén is megfigyelhető, hogy régi gépekben is gyorsabb ugyan az ssd, de ugyan az a flashtároló erősebb gépben méééggyorsabb. és itt cpu-ban óóóóóriási az előrelépés! meg lennék lepve, ha nem rövidülnének drámai módon a betöltések, HACSAK a legacy módokat nem butitja szénné ebből a szempontból is a sony
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz ProEvoFan #2415 üzenetére
még szerencse, hogy egy ND fejlesztő nem írja le, hogy "kár h nem lett erősebb" és rugatja ki magát
természetesen az ND fejlesztőknél nincs hitelesebb forrás a ps5 értékelésére
ennél talán már csak Kutaragi lenne perdöntőbb!(#2423) erahurka akkor lett vesszőparipa a tflops, amikor a ps4 jóval erősebben, olcsóbb gépként jött, 2013-ban azóta pedig lovagolunk rajta.... mivel máson egyelőre nem nagyon lehet...
(#2451) bandi0000 ennek ugye ellentmond, hogy ha a ps4-be teszel ssd-t, az bizony gyorsabban betölt BIZONYOS játékokat...
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #2405 üzenetére
Én nem éreztem kevésnek a prót. Wolfensteint, doomot néztem nagyobb nevek közül, de a kisebb indiek közt is vannak elég pofás darabok. Ehez a headsethez talán ennél több grafika nem is kellene, úgyse látnám a finom(abb) részleteket
Az immerzió sokmindenért kárpótol.... csak... "nincsjáték". Pedig ha minden félórás vrmódos játék menne végig vr-ben, akkor ennek az ellenkezőjét is ki merném jelenteni!
Látszólag nagy a választék a sztórban, valójában sok a kétórás interaktív mozi - ami első vagy második vr játéknak tökjó, de egy idő után emelkedik az igényszint és több kellene. Bárcsak lett volna psn+-om amikor a firewallt "ingyen" adták pedig nem szeretem a multilövöldét...
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz hombre[EU] #2399 üzenetére
5 perces/3 küldetéses vr játékokkal nem sokáig köt magához a sony
a resident evil7-ek meg maguktól ugy tűnik már nem jönnek többet..."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz RangerFox #2383 üzenetére
És hol fér el az 5 gép?
Én négyet megoldottam, de az ötödiknek tényleg nincs helye
Nameg anyagilag sem mindegy, hogy porosodik-e pluszban egy 30-60 ezres műanyagkupac a tévé alatt vagy azt beleinvesztálhatod a nextgenbeÖsszességében egyelőre(***) hajlok a box felé... a -20% teljesítmény kevésbé érdekelne, de ez a visszakompatibilitás az utolsó szög. Visszakereshető más topikban a hsz-em, kb nem is vártam többet a japóktól, így egy ideje már készítem magam, hogy ezúttal se péessel indul a gen.
Persze később megkerülhetetlen a sonykonzol, de eleinte simán mellőzhető. Addig gyűlhetnek az exkluk... már ha lesznek exkluk
*** pár hete vettem psvr-t, szal ez kicsit még megkavarhatja a dolgokat, de sokat ezen a téren se várok tőlük... hogy nem fizették ki egy psvr sw játék árát EA-nak? egy teljes vr acecombat árát a namcobandainak? hogy nem rugták tökön jamaucsiékat a gtsport vr-je miatt?! stb stb stb
---
(#2396) Ulthanito mivel az izlés relativ, ezért a "száz cím menni fog day1" kb a nesze semmi fogd meg jól ... ha csak 1 cím maitt meg kell tartani a ps4-et, cseszhetem. namost erre azért van esély... sonyt ismerve olyan 100%-ra saccolnám
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest