Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz rasotamas #50774 üzenetére
Ennek így semmi értelme! 10 nap alatt akarod megváltani a világot? Én évek alatt dobtam le 40 kilót és "csak" egy visszér műtéttel megúsztam.
Ha fogyni akarsz, azt fel kell építeni, főleg életmód váltással=mást eszel mint eddig. +40 kiló súlyfelesleggel eszedbe ne jusson túlterhelni az izületeidet/testedet...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz rasotamas #50784 üzenetére
Sudocrem, vazelin, ilyesmik jó dörzsölődés ellen. Nem csak a combokat érdemes kenni, a derekat is körbe, ahol a nadrág súrlódik. A cipő, zokni okozta dolgok kizárhatóak, ha mezítláb csinálod, bár nem tudom, hogy a futópad anyaga nem e rosszabb. Illetve ha nincs benne rugó, akkor a csillapítást is talán jobb bevinni egy cipővel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #50783 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy 30-60 perc séta, utána 15-30 perc guggolás, fekvőtámasz, váltogatva, esetleg húzódzkodás (bár +40kg-al nem hiszem, hogy menne). Mindenesetre érdemes valami keresztedzést belevinni, mert különben nagyon monoton lesz. Igazán szerintem a második, harmadik nap fog odaverni neki, ha nem adja fel az elsőn. Beüt majd az izomláz és minden hatványozottan rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz rasotamas #50780 üzenetére
Ez a ketózisba kerülés papíron olyan szépen hangzik, de rutin nélkül elég hamar fel fogod adni. Semmi értelme azért bevinni fehérjét, hogy utána szénhidrátra alakítsa a szervezet, sőt kimondottan káros, mert a fehérje bomlástermékek szétcseszik a veséd. Én továbbra is azt mondom, hogy számolj bele valamennyi szénhidrátot, és próbáld meg ketózis nélkül megoldani. Én olyan 200-250kcal-al számolnék gyaloglással egy órára. A fél órás 6km-es futásaim szoktak ilyesmik lenni.
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
Legyen ott valaki vele, aki a vlogot le tudja majd állítani, amikor elájul és még a mentők kihívásával párhuzamosan fel tudja tölteni YouTube-ra!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
törölt tag
válasz tomcica #50788 üzenetére
Ráadásként karantén idején akar sportolni, mikor aszimtómptómásan is min 2 hét ágynyugalom. Pl 1 héttel tünetek lezajlását követően 152 átlag pulzussal tudok futni. Régen egy FM 137el lement 20as BMI vel.(hozzáteszem alultápláltság miatt covidosan inkább híztam xD) Ez a fórumozó meg 40kg pluszt cipel, covidgyanúsan. Én nem kockáztatnék egy szívritmuszavart...
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
Majd azt is írd meg légy szíves, hogy milyen futópadot használsz, mert nagyon kíváncsi leszek, hogy bírja a terhelést. Nálam 1 óra 5 km/h séta a futópadon 340 kCal-t éget, szóval ha minimális kalóriát viszel be és 6000 kalória deficitbe akarsz kerülni, akkor napi 16-20 órát illik pörgetni megállás nélkül.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Hi!King
őstag
Csak pár példa, amiket nekem becsült a 75 kilómmal, pulzust is figyelembe véve a Strava:
3:10-es maraton, + összesen kb. 1.5 km bemelegítés, levezetés 3200 kcal
Téli Mátra XL teljesítménytúra, 40.5 km, 1400 m szintemelkedés, kb. 8 óra, 3800 kcal
30-35 km laza futás (nem versenytempóban, mint a maraton), 3 óra, kb. 2000 kcalEbből az első kettő olyan, amit nem tudnék napi szinten megcsinálni, főleg nem a maratont versenytempómban, de a 30-35 km-es könnyű iramú futásokat sem ismétlem meg másnap, pedig évek ótarrendszeresen edzek, az átlaghoz képest nem rossz az erőnlétem. Nyilván akin súlyfelesleg van, annak ugyanaz a mozgás több kcal, de nem nagyságrendekkel, és feltehetőleg messze nincs olyan edzett allapotban, hogy akár az én adagomat megközelítse, nem hogy annak a 3-4-szeresét, amit most becélzol.
Ja, és rajtam is volt hogy volt súlyfelesleg, olyan 100 kg votlam 18 évesen, 1 év heti 5-6 futás, köztük kemények is, meg kevesebbet is ettem, így lettem kb. 85 kg. Sokkal később mikor 93 kg voltam, kb. 3 év alatt fogytam 73 körülre. Te hasonlót 1-2 hónap alatt akarsz, ami eleve nem egészséges, de amit a napi kalória deficitről írsz, annaak a töredéke sem megvalósítható. Azt pedig hogy ketogén diéta, felejtsd el, akik azt komolyan csinálják, egész nap fáradtak, és nem képesek komoly fizikai aktivitásra. Futás mellett nem szabad totális kiéheztetésre játszani. Fuss sokat aerob tartományban, legyél enyhe kalória deficitben, és meg lesz az eredménye mind fogyás, mind egészség szempontjából.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #50785 üzenetére
Apropo egyensuly, mentalisan is le lehet merulni (nem a szenhidrat hianyaban megjeleno kodos agyra gondolok) igy keszits tervet erre is. Valami ami feltolt, felfrissit, ugyanis ha ez lesz az uj eletmod akkor nem 10napra kell keszulnod, hanem 40-50evre!
Az elejen tulcsordul a motivacio es minden megy, sot neha szinte repul is, par honap/ev utan erre is meg kell talalnod majd a kulcsodat (h fenn tudd tartani, ha nem is ekkora langon).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Sajat testsulyos jo kis workoutokat talalsz a youtube-on, sulyzasra en a kettlebellt javaslom 2-3 eltero sulyu is legyen, labra kell a nagyobb suly. Ha egy mod van ra kettlebell edzotol tanuld meg az alap gyakorlatokat, mivel nagy reszuk ballisztikus igy durvan meg lehet serulni, ha rosszul csinalja az ember.
Swing, turkish get-up, push press, halo (fej korul), kitores, sumo deadlift, good morning stb.. stb majd megismered mindet.
Sajat testsullyal fekvotamaszok, huzodkozas,tolozkodas elsore talan a lajtosabb verziok, kesobb szabalyosan. Nyujtas, pilatesz, joga, gimnasztika szinten jot tesz, megfiatalit mert rugalmasabb leszel, ezekbol nem kell sok, inkabb rendszeresen napi szinten.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Figyelj a balansz/egyensuly a lenyeg. Kilokod a jelenlegi allapotodat (+40kg es fostalicska kondi) az egyensulybol, erre a szervezeted reagalni fog, ha regeneralodni tud megerosodik es beedzodik (fokent arra a terhelesre amit kap), ha viszont a pihenes soran nem tudja magat egyensulyba hozni, akkor elkezded beleasni magad a faradtsagba. Engem ez a resze erdekel legjobban, szakmai szempontbol. Video ha nem is, de jol dokimentalt testsupy, mozgas mennyiseg, pulzus, taplalek es folyadek, alvas es egyeb regeneralodas viszont nagyon jo lenne.
Az alkatreszek kozul mindig a leggyengebb lancszem, vagy kapcsolodo resz zuhan meg, a test igy vedekezik a teljes roncsolodastol. Begyullad, faj, elreped. (utobbihoz durva dolgok kellenek).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
válasz tomcica #50783 üzenetére
Vlog: beteg ötlet, alapvetően nem szeretem magamat fényképezni-videózni, meglátjuk, talán.
Melyik rész hullik szét: talp, térd amitől tartok, illetve mivel kéne "kenni" kidörzsölődés ellen a combomat?
A karantén után is asszony nélkül maradok kb 2 hónapra, úgyhogy munka után is lesz időm kicsiben, napi 2-3 órában folytatni, vettem kint egy használt biciklit munkába járni, meg van pár hely az Alpokban amit meg akarok nézni.
Meg persze sulyzózni is akarok, majd ki kell találni mit tudok kézi sulyzóval és saját súllyal.
Ja persze szüneteket lehet és kell is hagyni a gyaloglásban, hosszú az a 24 óra, kitelik belőle.https://tinyurl.com/rasoapro
-
tomcica
Topikgazda
Minden orult otletet imadok annyit tennek hozza, h csinalj rola vlog-ot, hogy a test melyik alkatresze hullik szet es mikor. Az ilyenekbol tanulok legtobbet.
Turazashoz hasonlo, azzal h monoton es bekorlatozott a mozgas (turazasnal nem!) par ora alatt elegge el tud keszulni a lab/terd/talp.
Ha turaztal mar edzotabor szeruen aka non-stop jon a terheles naprol-napra, akkor menni fog.A 40kg az combos tulsuly, de hat ahogy szoktuk mondani: "te etted fel magadnak, mind a tied".
Szoval en azt mondom csapj bele.
Vercukorra ugyelj, meg a feherjere is, bizonyos mennyisegu szenhidrat is kell. A tobbit majd megoldja a tested.
Van terv a 10napos karanten utanra, mert ha ezt megcsinalod akkor ujjaszulettel akaratilag, ergo nem artana tovabb utni a vasat.
Mi a B terv, ha ledobja a lancot a bicikli? (gyk. megdol, mint a rohadt nad).
Igaz futassal, de csinaltam olyat, h 5 x 1ora futas 1ora pihenes, szigoruan laza 55km csurgott ossze, ez is lehet opcio, h 30perc seta padon, 30perc pihenes v hasonlo kombinacio.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Froclee
őstag
1 hét alatt pont annyi súlyt dobsz le, amit kb 1 nap alatt vissza lehet szerezni. 40 kiló ledobásához, ha heti 1-1.5kg súlyvesztéssel számolunk háromnegyed év kell minimum, de mivel hosszantartó diéta között érdemes szüneteket tartani, inkább több. Gondolom azt mondani se kell, hogy a fizikai terhelést is folyamatosan kell felépíteni, nem egyből beleugrani, de az látom hogy nálad ki van zárva. Kíváncsi leszek kórházba visz-e az egód, vagy kövérebb leszel utána, mint előtte voltál.
-
veterán
Köszönöm a válaszokat. Én úgy gondoltam hogy úgy 1200-1500 kcal főleg fehérjét vinnék be, nyilván első nap ketózisba kerülnék és onnan elvileg zsirbol kéne mennie, ha van elég l-karnitin, emiatt pótolnám.
A só valóban fontos, ezt megsaccolni sem tudom, mennyit kéne pluszban bevinni.
A deficitet csak úgy nagyságrendileg mondtam hogy nem 1000 környékén lenne hanem párezer, ez függ az intenzitástól meg az időtartamtól, óránként 3-500kcal x 4-8 óra.
Pulzusmérő van a futópadon.
Én ilyen vagy csinálok valamit vagy nem ember vagyok, a fokozatosan, mértékkel sosem volt az erősségem. Vagy reggel 6tól naplementéig a kerítést csiszolom a flexszel vagy a kanapén döglök egész nap, átmenet nincs.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hi!King
őstag
-
HKorn
veterán
Ha te gyaloglással el tudsz égetni 4-5-6 ezer kalóriát leteszem a kalapom. Ma montiztam 60km-t, 1250m szintemelkedéssel, 4 és fél órát, elfáradtam mint a kutyák, ezalatt kb 2000kcal-t égettem el. Napi kalóriaadagom kb 1700-1800kcal, ha egész nap semmit nem ettem volna, akkor is csak ~4000kcal deficitet tudtam volna összehozni. És ez csak az első nap, ilyen mértékű aktivitást 10 napon keresztül fenntartani lehetetlen. Legalábbis egy nem élsportoló átlagembernek.
Run&Ride
-
inf3rno
nagyúr
Szénhidrátot és fehérjét így is pótolni kell valamilyen szinten, ha nem akarsz már az első nap kidőlni vagy izmot veszteni. Gabonákat és hüvelyeseket vagy halat tudom javasolni erre a célra, majd kiszámolod, hogy mennyit. A folyadékot és sót mindenképp, ha izzadsz. Pulzus kontroll is jó lenne, hogy ne kerülj anaerobba, de ha csak gyaloglás, akkor ennek talán nincs veszélye. Szerintem nem baj, hogy próbálkozol, bár nem ez a legjobb módja a fogyásnak, de legalább tanulsz belőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
Ekkora napi kalóriadeficit 10 napon keresztül kb lehetetlen, de minimum full egészségtelen. No meg konkrétan kb nulla bevitt kalória. A séta jó ötlet, de ha olyan tempóban tolod, amit bírsz is, az kb óránként párszáz kalória lesz csak a normálon felül. Ha nagyon optimistán számolunk, akkor legyen 500. De ehhez be is kell pótolni valamennyit, különben nem fogod bírni. A szervezetnek meg kell tanulnia, hogy zsírból égessen, alapból nem onnét fog. Ha ráadásul koplalsz is mellette, akkor pláne nem.
Szóval az a rossz hír, hogy ha fenntartható fogyást szeretnél, akkor a 10 nap kb arra elég, hogy rápróbálj a dologra. A 40 kg minusz, az többéves meló lesz...
De az ötlet jó, mindenképpen mozogj, csináld, csak legyen reális a célkitűzés!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
> Cél: napi 4-5-6000 kalória deficit.
> Van valakinek tanácsa, ellenjavallata?
Netto faszsag, mar bocs. 6000 kaloria deficit az azt jelenti, hogy nulla energiabevitel mellett lefutsz mindennap egy maratont.
Ne old meg magad. Napi 1000 kaloria minusz is az egeszsegtelen hataran van.
Semmi ertelme, zero. Az oke, ha csinalsz mondjuk egy-masfel nap koplalast, jot tesz, de nem 10, es nem napi 8 ora gyaloglas mellett..
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Sziasztok,
Nem nagyon találtam alklamasabb topikot.
Lesz egy laza 10 nap karanténom albiban ahol van futópad.
Ötlet: napi 4-6-8 órát sétálni attól függ hogy bírom.
Cél: napi 4-5-6000 kalória deficit. Tudom hogy a gyors fogyás nem egészséges, de ez elég rövid behatárolt időintervallum lenne. Másrészt bőven van miből, van vagy 40 kiló súlyfeleslegem. L-carnitin és arthro guard segítségét terveztem igénybe venni. Nem látom bármivel rosszabbnak mint egy egész napos túrázást, főleg hegyekben erdőben
Van valakinek tanácsa, ellenjavallata?https://tinyurl.com/rasoapro
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #50769 üzenetére
Amugy mi az alapozas utan (amit van aki kozulunk is pulzuskontrollal csinal 145bpm egyik nap 155bpm masik na, egyszeru ember, mint a faek ) a celtempokat kvantifikaljuk az elozo felmerok es versenyeredmenyek alapjan. Ilyenkor mar celtempo +-5mp szorassal kitapossuk.
Viszont 3ev az reeeeengeteg, neked nem art ha az ovatos felen fogod meg a tempot, le ne fojjon a kave, ha belenyal az anaerobba hosszabban. Arra is ugyelj, h ha nem ment intenziv fokozos melegites amivel a pulzusodat fel-felvitted a tempo pulzusahoz, akkor az elso 1-2km mar lehet jocskan celtempon fog menni, de a pulzus lagol majd, mert 2-5perc is kellhet egyentol fuggoen mire beall a felsobb zonara. Ezert is szoktuk pl az osszefuzo resztavokat csinalno, ahol mar nem futunk gyorsabban, de a koztes piheno v gyorsul v rovidul (v verseny elott mindketto).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz bajnokpityu #50767 üzenetére
Igazad van! Csak óvatosan csippentek bele! Én eddig akárhányszor bele másztam az időbe már nem futottam olyan jólesően. Erre írják itt másképp esik jól Az az igazság, hogy meguntam a várost és az erdős részek messze vannak, ahol igazán jól érezném magam, így néha radobok egy lapáttal unalom űzésként. Muszáj volt motiváció ezekre a sötét reggeli, fagyos aerob kocogasokhoz. Nehéz azért kikelni az ágyból, de akkor van idő...
Ami érdekes, hogy egy idő után már nem megterhelő annyira, tehát nem lesz az a beled kiköpöd érzés és a levegő sem fogy el így hazaerhetsz úgy mintha csak kocogtal volna. Az a lényeg, hogy mozgásban vagy! Kitartás! -
ígyvanferi
addikt
válasz Never79 #50769 üzenetére
Na de tempónál tudod használni a pulzust a változás követésére, csak az elején kell beálljon a megadott tempóhoz tartozó HR, onnantól már figyelheted azt, hogy ne térj el tőle nagyon. Most az mindegy, hogy az adott napon épp alacsonyabb vagy magasabb lesz a választott tempóhoz tartozó. Illetve azért ha nem nagyon kanyargós útvonalon vagy emeletes házak között mész, nem szokott sz.r lenni az órák által kijelzett tempó, lehet azt nyugodtan alapul venni, ha nem is lesz mp-re pontos minden km.
Vagy fusd pályán. De a random parkokban lévő rekortánon is általában jelzik a távot, fél - 1 km-enként. Esetleg töltésen, ahol ott vannak a szelvényeket jelző betontuskók 200 m-enként, ott gyönyörűen lehet stabil tempót tartani vagy résztávozni.
Több ötletem nincs. -
Never79
tag
3 év pk-s ezdés után a jövő hétre tempó alapú edzést kell végeznem a két "gyorsító" edzésen. Ti hogyan tartjátok ilyenkor a tempót? Garmin azért nem mutatja rendesen az aktuálisat, mindig késésben van. Persze nagyjából tudom, hogy milyen pulzushoz milyen tempó tartozik, de azt azért befolyásolhatja sokminden.
-
inf3rno
nagyúr
Na bátyám is elkezdett futni. Gimiben azt mondja 3:50 körül volt az 5k-s átlaga, most 7:00-tól is kiköpte a tüdejét 1km-en robot mozgással 150-170 közötti pulzussal. Lassan én is nekiállok újra most, hogy már nem kell beöltözni, aztán tolunk majd valamikor egy versenyt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #50757 üzenetére
Ezt kifejezetten Neked próbálkoztam ma, hogy ne csak D.N.F 35-ből álljon a világ . Akartam, hogy lássad, nem vesztegetted az idődet, amikor leírtad az edzés módszereket. Csinálom becsülettel. Hibák futás közben:
1. Nem használom eléggé a karokat, pedig tempónál nagy szükség lenne rájuk. Oka a sok babakocsis futás, amikor le van fogva a kezem.
2. Egy tempósabb emelkedőt követő pár 100m nyugvó szakasz után hajlamos vagyok ott ragadni örömfutó tempóban közepes pulzuson. Oka talán a test kényelmi ösztöne.
3. A futás kiegészítők hiánya. Hengerezés, core izmok, erősítő gyakorlatok. A puszta futás egy bizonyos szint után nem elég. Oka a lustaság időhiányra fogva -> pedig a további gyorsulás alapja lenne a be nem feszülő térdhajlító.Na kitartást Mindenkinek! Végre itt vannak újra a mínuszok!
-
xy.zsolt
őstag
válasz danielsz #50762 üzenetére
Hát, beletetted a bogarat rendesen a fülembe, mert ugye pont a 44 2/3 van akcióban.....ugyanakkor piszok kíváncsi vagyok most már a LiNing Rabbit IV-re is, ami már úton van. Alszom rá egyet. Több drága, nem futásra használatos sportcipő már nem kell
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
danielsz
tag
válasz xy.zsolt #50758 üzenetére
Pegából 44-es volt, ami végül nem bizonyult jónak? Akkor a 44 2/3 kéne neked Hokából valószínűleg, ami elvileg ugyanakkora, mint a 44,5-es Nike. Az okoz néha zavart, hogy sokszor azt adják meg, hogy mekkora lábra való, nem a tényleges talphosszt. Nálam minden cipő USA 9.5-es (ez Asicsnél 43.5, Nike-nál 43, Adidasnál 43 1/3). Talphosszra ez 27,5 cm, nekem csak 26,2 cm a nagyobik lábam, mégis kell ennyi ráhagyás, mert különben valahol nyomna. (Bár ha lenne külön rövid távú versenycipőm, abból lehet elég lenne passzentosabb.)
-
xy.zsolt
őstag
válasz ígyvanferi #50760 üzenetére
igen, erre gondoltam. Na, de ott a mérettáblázat ahol a MM mit takar szerinted....a talpam hosszát vagy a talpbetét hosszát?
inf3rno Én már 20ezernél sem költök szívesen többet, de már költöttem és látom előre, hogy még fogok is[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #50758 üzenetére
Gondolom nem neutrális vagy már elvitték. A CLIFTON 6 -ból is látok 30-ért van még egy 48-as méretű, ha valaki nagy lábon él. Ezek szerint ezekből is érdemes nézni az akciókat, mert néha elérhető áron vannak. Én 35-nél többet már nem szívesen költök cipőre.
Buliban hasznos! =]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #50755 üzenetére
Nagyon tetszik ez a Rincon 2 ....ami talán hátrány az a tartóssága a leírás szerint: 300 miles. Nyúlcipőnél két méret akciós 29k-ért, ha valakinek pont az passzol. Többi méret 42k. Ami még talány számomra az a méretezés....szerintetek egy 272mm talphosszra melyik a jó....mert elég ellentmondásos a leírás pl az ecipőn róla.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #50756 üzenetére
Heti 1db eros tempo, 1db fokozo kozepes (vege picit megporgetve) eleg. + ero + sebesseg, ezek csak erintve. Az mar szepen feltolja a format egy jo alapra. Tobbi nap laza km,joleso,regenerativ.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #50755 üzenetére
Pont azt nem próbáltam még! Teszteltem Bondi 7, Arahi 4, Clifton 7, Stinson ATR 6, Clifton 3, Challenger ATR 3, Speedgoat Vanquish 3.
Ma elvittem egy reggeli körre a 360g Stinson 6 ATR-t városi forgalom/enyhén vizes aszfalt/frissítő nincs/300 szint. 14. km-ig simán ment a 05:00, de a térdhajlító onnan +40-re rövidítette a lépteket -> 1:52 lett az fm még így is! Tehát az emelt szintű alapozás is kiváló edzés már!
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #50752 üzenetére
Barátom vett egy Clifton 7 est Állandóan abban van már Barátnője Asics - neki az kell - majd a rossz meret miatt sarokról lefittyent a bőr. Pár napja megkeresett milyen Hoka volt már a lábamon és mennyit csillapított? Ugye a 105 kg nál már pár lépés után érzem egy cipőm mi mennyit tompít. Szóval Ő is vett egy Clifton 7est És elkezdett futni! Imádja!
-
bandus
veterán
talaltam a szekrenyben egy lunartempo 2-t, 42.5 meretben. parszor kondiban volt rajtam, de sosem futottam benne. valakit erdekelhet esetleg innen?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
xy.zsolt
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #50748 üzenetére
O,hat lesz ott meg cipo boven,ha beleallsz tolni evekig majd olyanra elhasznalod amire neked megfelel.
Nekem 5-6 cipo mindig van a rotacioban (1-2 terep is).Ahogy elfogy egy,mar megy is helyere az uj.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy hogyan lehet párositani pulzus mérü mellkaspántot?
Mert régebben használtam az endomondohoz ugyan ezt a pántot ugyan ezen a telefonon, de most azt irja ki , hogy a párositás nem sikerült a pin nem megfelelő.
De a pánton nincs egy gomb sem automatikusan kapcsol és a telefonban sem jelenik meg, hogy be lehessen irni bármilyen pint neki.
Néha sikerül a kapcsolat de akkor sem mutat semmi adatot.A másik ajánlott appoknál meg nem látok egy menüt sem, hogy hol lehet hozzáadni pántot , hogy érzékelje.
Egy aldi-s medisana BT-os mellpánt egyébként és egy xiaomi mix2s . elemet is cseréltem, hogy hátha már gyenge . -
tomcica
Topikgazda
-
-
xy.zsolt
őstag
Na, kéremszépen....mivel a Pega37 majdnem lekapta a körmömet ezért ma ismét az 5ezer forintos Lidlis cipőben futottam. Az eredményem pedig 10k-n PB lett, 47perc alatti idővel, 4.41 tempóval. Szégyen a Pega37-re nézve, hogy érezhetően nehezebb mint a Lidlis Mindegy, utcaicipőnek jó lesz és kíváncsian várom az alis Li-Ning Rouge Rabbit IV-et.
[ Szerkesztve ]
-
jmuranyi
tag
Ezt a gyúrós topikban láttam ma.
Talán Nektek is tetszeni fog -
reset
senior tag
Olykor egy hang (madáré, távoli harangé...) olykor egy illat (eső áztatta föld, száradó akáclevél...) máskor egy meghatározhatatlan késztetés finoman odavezet a futócipőhöz, és mire észreveszem magam, már számolom is a felhőket, futok a vackor felé…
A képen a Hernád-töltés. Ünnepnek számít, amikor koronájára cipőimmel díszítő sorokat róhatok. A bal parton 4 km, a jobb parton 8 km a simán futható szakasz.
Felmérőzni kiváló terep. Száz méterenként jól olvasható fehér táblákat helyezett el a vízügy, ami kiváló intervallhoz, GPS hitelesítéshez. Márciusban száz kilit gyűjtöttem...leginkább kombókat...
-
zaskar
senior tag
válasz ígyvanferi #50734 üzenetére
Ezt én sem szeretem az About You-ban, hogy sok futócipőt nem lehet egyértelműen beszonosítani, mivel nincs feltüntetve a pontos típus. A múltkor egy barátom megkért, hogy nézzek neki Asics GT-1000-est (simát, nem goretexest) mivel már régóta azt a típust használja. Végül a színek (volt belőle 4 féle) alapján sikerült rájönnöm, hogy melyik a GT-1000-es, ráadásul a legújabb, 10-es verzió. Meg is rendeltem neki, és valóban az is érkezett, kuponnal 25 ezerbe került a 40 ezres listaár helyett. Ez a jelenlegi helyzetben elfogadható ár, örült is neki.
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz Chuck Norris #50735 üzenetére
Ja, ilyenkor a jobb kuponok nem szoktak működni. Mondjuk gondolkozom egy Reebok Floatride Energy 3-mon, az 1/2-höz hasonlóan elég jó kritikákat kapott. Igaz van két kevés km-es cipőm, de ez a Pega 36-nak lenne az utóda.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz ígyvanferi #50734 üzenetére
A ruhás topicban irogatták, hogy melyik kuponok mennek, amúgy én sem tudtam elsőre, hogy ez az, rá kellett a képre keressek.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Chuck Norris #50733 üzenetére
Itt még lehet ilyen -10-20%-os kuponokat is érvényesíteni, nem? Úgy pláne jó.
Azt mondjuk kimondottan utálom az AY-ban, hogy sok cipőhöz nem képesek odaírni a pontos típust. Javultak azért mostanában, már nem minden tizediknek van neve. Ezt pl. magamtól meg nem mondtam volna, hogy micsoda, mert nem ismerem annyira az Asicsokat. -
Chuck Norris
senior tag
Ez a goretexes GT1000 egész jó árban van és viszonylag van még méret is. [link] Legalább egy fél számmal érdemes nagyobbat venni mint a simából.
-
Hi!King
őstag
válasz itouchfan #50726 üzenetére
Iránymutatónak nem rosszak ezek az online elérhető edzéstervek,főleg ha paraméterezhetőek célidővel, illetve az edzésre szánandó idővel, de biztos nem követnék ilyesmit szó szerint. Strava edzéstervei mondjuk haladó szinten értelmezhetetlenek, a maraton edzésterv legfeljebb első, célidő nélküli maratonnál lehet ésszerű, mert nagyon kevés km-t tesz ki, és az egyetlen paramétere, hogy heti hány napot szánsz a felkészülésre. A Polar Flow rugalmasabb, de az meg túl szigorú, ezért erősen át kellene variálni.
-
válasz ígyvanferi #50724 üzenetére
Endomondoban ha beállitottam a nyugalmi és a max szivritmust akkor meghatározta a szinteket, melyik a züld szárga kék és piros zona.
ÉS ha futottam akkor kilométerenként bemondta az adatokat.
ÉS ha sárga zonába akartam futni, de már átmentem a pirosba akkor szolt, hogy lassitsak.ÉS ugyan igy a futás után ha láttam , hogy a teljes futás alatt a felében a pirosban voltam akkor tudtam,. hogy legközelebb lassabban kell futnom, mert még nem vagyok azon a szonten.
ÉS igen igazodott is hozzá.
Mert ha mondjuk, az elején 8perc/km es temponál már pirosba szaladtam, akkor tudtam , hogy lassitanom kell, de ahogy javultam, igy csokkent a pirosban töltött idö és már mondjuk 6 perc/km es szintnél léptem csak a pirosba.Ezért irtam, hogy nem kell nekem profi szinten, de legalább legyen valami támpont , hogy mi alapján lehet fejlödni és nyomon követni ezt a fejlödést.
Az endomondo mindent tudta amire szugségem volt, és nem kellett hozzá, regisztrálnom csoportokba nem kellett fizetnem edzéstervekért és minden ott volt a veblapon elemezhetö formában . -
Hi!King
őstag
Ez a második hét a félmaratonom óta. Azt gondoltam, visszaveszek 1 vagy 2 hétig, de ez igazából csak futott km-ben történt meg. Múlt héten volt egy 116 km-es bringázásom, egy futásom terepen, illetve tegnap szabin voltam, és szintén terepre mentem, 22 km 800 méter szintemelkedéssel, 3 Maprun pályát futottam le, közel verseny erőfeszítéssel azokat, magamhoz képest igencsak magas pulzussal. Azt érzem, hogy elpuhított az, hogy nagyrészt síkon futok, úgyhogy a 4 napos hosszúhétvégén is 2-szer ki fogok menni valahová. Aztán majd meglátom mi lesz, most inkább nem fogok maratont futni, mert nem abba az irányba edzek, Budapest Maratonra viszont be vagyok nevezve, illetve Kis-Duna maratonra is be fogok, ha úgy tűnik nyáron meg lesz tartva, azokra kicsit később kezdem meg a készülést.
Egyébként a terep és az aszfalt/könnyű földút között nem csak emelkedőn érzem a különbséget, hanem teljesen síkon is érezhetően nagyobb erőfeszítés ugyanaz a tempó, mert teljesen más egy-egy lépés, jóval magasabbra kell emelni a lábakat. Már egy buckásabb földúton is, de ha átvágok az erdőn, és jól futható erdőről beszélek, nem bozótról, ott az avar, illetve laza talaj még inkább lassít. Pedig most semmi sár nincs, az igazi buli akkor kezdődik.
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #50726 üzenetére
Az elso idoszakban ellehet egy ilyen "couch to 5K" fele bolondbiztos edzesttervvel,utana meg igazit rajta,ha csak egy atlagos alap allokepesseg kell neki.Arra ilyen heti 3db edzes eleg is.Ebbol 2db laza km gyujtes alacsonyabb pulzuson.Egy edzes pedig amelyik kicsit megdolgoztatja (ez hetente valthato ero/emelkedo,fokozos tempo,tempo,resztavok,oromverseny stb.)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz Haugland #50703 üzenetére
Nem néztem, hogy pontosan mivel is több ez az új titanium a simánál, csak jobban tetszik a minimális dizájnbeli változtatás + a nylon szíj miatt. Eddig is volt titanium edition, szóval nem is annyira értem, mi a nagy újdonság.
Megjegyzem az új frissítéssel bekerült a közvetlen komooton törtênő útvonaltervezés lehetősége és a turn-by-turn navigáció, vagyis hogy 'útelágazódás' előtt jelez, hogy pár száz méter múlva merre fordulj. Ez elég hasznos újításnak tűnik. -
itouchfan
senior tag
válasz repvez #50718 üzenetére
Azért a sporttudomány ennél kicsit bonyolultabb dolog, minthogy egy program néhány szám alapján írjon neked egy komplett edzés tervet.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #50724 üzenetére
Én sem vettem észre, mondjuk nem is kerestem.
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #50722 üzenetére
Ez "A lila 50 árnyalata" Annyi a lényege, hogy a végén kicsit össze van morzsolva... Dehogy... Te írtad, az élet nem áll meg! Ha nem mi tapossuk, rátapos a párunk Amúgy nem gondoltam volna, hogy akár a folyamatos kocogás ilyen jó hatással van a pulzusra. Úgy gondolom, ha sokan inkább futnának, akkor néhány terapeuta ( általános és erotika területén tevékenykedő is ) bezárhatná a boltot
UI.: azért testsúly esetében Nálad is 7% ingadozás. Az tényleg figyelemre méltó
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #50719 üzenetére
En amondo vagyok,hogy kerni kell a testtol a teljesitmenyt,epitgetni,erositeni es lekerni...ha nem adja,akkor ujra es ujra ez kortol fuggetlen.Itt-ott nyikorog,erositsd meg a kapcsolodo alkatreszeket,ha a tulsuly a gond szedd le szepen (en epp a verseny utan szaladtam fel majd 57kg-re...versenyre 53tetejere szedtem le...most kicsit kivettem a szenhidratbol igy 54.6-ot mertem ma reggel,azt akarom mondani,h meg az ilyen kakabelunek is allando munka van vele,mint nekem) ha az izuletet kell "kenni" csinalj egy porcerosito kurat stb...stb. nem kell hagyni h szetessenek a dolgok,ha nem adja az elet,akkor vedd el
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #50695 üzenetére
Nagyon tetszik ez a jelszó! 40 az új 20!
Jelenleg simán leverem az akkori énem. Ha félig meddig kész a játszótér, akkor kimegyek majd rekortanra és megpróbálok futni egy tempósabb felmérőt. Addig érintgetek tanácsod szerint. Ezek az érintgetések jobban dolgozzák a térdem, de még belefér!
A csoportnak a hétvégén jó edzést. Liluljon a tojás
Neked meg kitartást a reggelekhez és tempóhoz! -
megnéztem, de ahogy nézem itt csatlakozni kellene valamilyen csoporthoz vagy egy edzohoz aki majd adja az instrukciokat az alapjáén ahogy én futok,
De én jobban szeretném ha mindenkitül függetlenül valamilyen beépitett automatikusan generált edzésterv lenne ami ugyan ugy alkalmazkodik ahhoz ahogy teljesitek.Endomondonál , voltak ilyen teszt körök aminél meghatározta a szinteket és az alapján irta, hoy mennyit fussak aerob vagy aneorob vagy max szinten . és ezt igazitootta az éppen aktuális edzettségemhez .
Nem profi szintet akarok csak hobbybol , hogy egy kicsit jobb legyen az álloképességem .
-
ígyvanferi
addikt
válasz repvez #50713 üzenetére
Runalyze vagy quantified-self. Audio coachról egyiknél sem tudok, az talán csak training peaks előfizetésben van.
(#50715) bandus: rég volt már akciójuk, szerintem hamarosan várható.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
nincs esetleg mostanában extra 20%-os kupon a nike weboldalra? sajnos nem találtam az emailjeim között, de rendelnék egy kipchoge-s pegát
-
üdv!
tudna valaki tanácsot addni, hogy melyik alkalmazással tudok az endomondorol váltani?
Mivel megszünt és szeretném átvinni az adataimat, már letöltöttem az eddigi teljesitéseimet onnan, de nem tudom, hogy melyik alkalmazást használjam helyette ahova át is tudom vinni, meg van pulzus alapu edzés tervezés és lehetőleg ingyenes.amit szeretnék csak, hogy legyen GPS track térképen és lehessen analizálni az adatokat, tempo, távolság sebesség pulzus.
audio coachegyelöre 5k-ra akarok felkészülni és tempoba fejlödni, a távolság már megvan, csak a tempo még nagyon lassu 7perc/km ezt akarnám 5-5,30 körülire felfejleszteni .
régebben már ment 16km is 1,30h alatt, de azota kihagytam vagy 3-4 évet igy kezdhetem elöröl ujra .
-
-
ígyvanferi
addikt
válasz bandus #50709 üzenetére
Na így már jobban mutat a grafikon. A múltkorit csak most néztem meg, de én ott is csak 4,5 - 5,5 km között látok nyilvánvaló hibát az optikai mérésben (talán még a végén). Hogy az elején kellett neki (meg a keringésednek) 400-500 m, hogy beálljon a tempónak megfelelőre, az belefér. Az útvonalakadályok - kereszteződés, gyalogosok, mittomén - miatt is lehet, hogy tényleg ilyen lassan ment fel a pulzusod az elején, nem?
Végülis a lényeg, hogy már jó, innentől lehet a pulzuson dolgozni. -
Chuck Norris
senior tag
válasz bajnokpityu #50708 üzenetére
72Kg körül, nem számoltam de legalább 1500Km-t beleraktam. Azért szanáltam mert már akkora lyuk volt az oldalán, hogy időnként kisebb ágak is beestek.
-
bandus
veterán
nyomtam egy frissítést és újraindítottam az órát a mai futás előtt, így már nekem úgy tűnik, hogy rendesen mért az optikai szenzor. kár, hogy túl magas értéket 3 hónapja kezdtem újra futkározni, de nem sikerül nagyon 150 alá szorítani a pulzusom :/ [link]
-
bajnokpityu
félisten
-
ígyvanferi
addikt
Jobb szeretem én is a 4 mm dropot, de valahogy ebben nem volt észrevehető a 10 mm, legalábbis ha felkaptam a tempót. Lehet az alacsony építés miatt.
Amúgy könnyű (bár nem ennyire, ebben a méretben inkább a 220-230 g-os sávban mozgó) és alacsony dropú cipőből van bőven választék: Saucony Freedom 4, Kinvara 12 (vagy inkább a 11), Hoka Mach 4, Skechers GOrun Razor+. -
Studi
veterán
válasz ígyvanferi #50694 üzenetére
ohh, szép leírás, köszi! Ilyen könnyű cipőt keresek, csak alacsonyabb, 4-5mm droppal. Pedig a 45-ös még tán jó is lenne.
-
danielsz
tag
válasz tomcica #50704 üzenetére
Pont Fenix 3 HR-em van. Én is elég nagynak találom, csak futáshoz veszem fel, ha csak órának akarom hordani, akkor a Tomtom órámat rakom fel.
Szárma=töltött káposzta?
Hétfőn negatív lett a koronatesztem, már a szaglásom is kezd visszatérni (mondjuk mindig is nagyon gyenge volt), szerintem a hétvége felé megkezdem a visszatérést. Lehet, hogy először túra lesz, ott a meredekebb részeken szerintem kiderül, mennyire ütött be a dolog.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #50702 üzenetére
Na en a Garmin Fenix-el vagyok igy a 3-as HR modell boven eleg...azon felul minden mar NASA szarmafozo gepezet
Habar az ilyen hobbit csuklomeretu embereknek az uj 5 es 6 noi jatszhat,de csak a meret miatt.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Haugland
aktív tag
válasz ígyvanferi #50702 üzenetére
Az az 5g súlyelőny a titanium verzióért szerinted megéri? Mert az üveg mindkettőben zafír.
De végülis mindegy is, mert igaz amit írsz -> minek kiadni a +100e Ft-ot olyan dologra amire azért nincs is szükség..
Most a covid után úgyis inkább kancsingatok az olyan órák irányába amik esetleg EKG-t is figyelnek és szólnak, hogy öreg, neked van még hátra: 5
4
3
2
1
kapufaApropó, Samsung / apple watch -okkal kapcsolatban van valakinek tapasztalat/véleménye arról, hogy az életmegóvó funkciók mennyire lehetek valójában hasznosak? Vagy ezek is mind csak parasztvakítás?
-
ígyvanferi
addikt
válasz Haugland #50696 üzenetére
Ha nem Peaked lenne, hanem valamelyik másik Ambit, akkor az 5-öst mondanám, mégiscsak modernebb körítéssel nyújt ugyanolyan pontosságot sportoláshoz, de a barométer hiányát továbbra is a negatívumok listájára írom fel, tehát a Peak továbbra is előnyben van azzal szemben. (Amíg 74 ezerre volt akciózva, addig azért ez nem volt ilyen egyszerű döntés, de most 96 ezer...) Illetve ha az új 9 Baro Titanium ugyanolyan áron lenne, mint a sima 9 Baro, akkor azt fontolnám meg. De mivel egyik feltétel sem teljesül, én maradnék a Peaknél és nem bánnám egy percig sem, hogy nem adok ki 100+ ezret valamire, amire nincs szükségem.
Ott van még a 3-as, de az szóra sem érdemes, a 7-es meg akkor lenne érdekes, ha fontosak lennének az okosóra funkciók. Sportórának annyira nem penge.
Szóval add oda valakinek pár sörért a kupont, mindketten jól jártok. Bár szerintem aki akarta, az már kihasználta az akciót. -
tomcica
Topikgazda
válasz Chuck Norris #50698 üzenetére
mi a baj vele...siman ossze kell szigeteloszallaggal ragasztani es mehet meg 1000km
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)