Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz Hi!King #50897 üzenetére
A DM-nek van egy Sportness nevű, nagy dobozos ISO italpora, kétféle ízben is, azt én kimondottan szeretem, bár a fél liter helyett én 1 liter vízben szoktam a javasolt adagot oldani - legalább nagyobb a folyadékbevitel is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Studi
veterán
válasz xy.zsolt #50894 üzenetére
Az a szomorú tapasztalatom, hogy az izomzatot relatív gyorsan, tervszerűen lehet fejleszteni, de az ízületekre nemigen van megoldás, sokkal lassabban adaptálódnak a terheléshez, igénybevételhez. Kezdőként/újrakezdőként, más jellegű mozgásról áttérőként ezt a legnehezebb elfogadni, főleg így 40 körül, mikor még érzem az energiát, mennék, de egy félmaratonnál nem a tüdőm/szívem/izomzatom szól, hogy ez most sok volt, hanem a térdem, csípőm.
-
Hi!King
őstag
válasz tepenzed #50895 üzenetére
Nekem tavaly tavasszal volt kritikus, heti 70 km/hét körüli adagnál, 195 centivel egy rövid időre, igaz csak reggel, hosszabb, kitikkadós, éhgyomros futások után benéztem egyszer 70 alá, amennyi 11 éves koromban voltam utoljára. Azt csináltam, hogy tudatosan többet kezdtem enni ahhoz képest, mint amennyit előtte. Mindig kiadós a reggelim, nap közben is szoktam nassolni, szénhidrát mellett rengeteg satot eszek és valamennyi húst is. Ősszel 120 km feletti hetekkel is sikerült stabilan 75 kg körül tartanom, nem esett le ismét, nem futó körökben ez is anorexia kategória, de engem nem zavar, és futáshoz jó ha nem vagyok nehéz, legalább nem terhelem túl az izületeimet. Csinálok fekvőtámaszt, meg más erősítő gyakorlatokat is, felülés, guggolás, húzódzkodás, illetve gerinc gyakorlatokat, ha csak fekvőtámaszt nem csinálhatsz, attól még van amit szabad.
Pezsgőtablettából mindig a mineralosok a rosszabb ízűek, mert elég nehéz a rossz ízt aromákkal elnyomni. Én letolom a Rossman-os multivitamin + mineral pezsgőtablettát is, de az rossz ízű, a DM-es egy fokkal jobb. Ami egészen iható, az a Béres és a Plussz, előbbiben málna ízesítés van, utóbbiban valami citrusféle, előbbi sajnos csak kalciumot tartalmaz, magnéziumot nem, így ahhoz külön szedek magnézium tablettát. Bár szerintem csak magnéziumból (+ B akárhány szokott még ezekben lenni) a DM-es por a legfaszább, az jól és gyorsan szívódik fel, magashegyi túrákra szoktunk néha vinni, viszont feleségem kap a munkahelyén tablettákat, ezért azokat fogyasztom.
-
parandroid
félisten
válasz tepenzed #50895 üzenetére
Súlyvesztés ellen??? Kihagyok pár napot, az napi fél kg plusz, odafigyelve a kajára, gyakorlatilag koplalva. Utána meg leadni 3x annyi idő, alsó hangon.
Nagyon mások vagyunk, minden embernek teljesen máshogy működik az anyagcseréje. A te esetedben ez extrém gyors kehet, ami nagyon nem egészséges. Szerintem keress egy
gasztroentgasztoentrogsztroentroprotáplálkozási szakembert.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mit lehet tenni ha hobbi futással (heti 5x10 km kényelmes 11.5km/h tempóban, 149 bpm) folyamatosan fogyok és már bementem 70 kg alá 190 cm magassággal, ami nagyon szarul áll, mindenki megjegyezte már Értem én, hogy erősíteni is kéne, de nincs itthon semmi eszközöm hozzá, terembe meg nem fogok eljárni. Fekvőzni nem tudok, mert a jobb könyököm rottyos, kattog összevissza fekvő közben és nagyon kellemetlen már évek óta.
Táplálkozásra egyáltalán nem figyelek, naponta eszek csokit, ebédre több adag, vacsorát is megküldöm rendesen, a pizza heti többször előkerül, hús folyamatos.. Szóval nem tudom hova tűnik...
Ti mit csináltok a súlyvesztés és izomvesztés ellen?
Más: Kúraszerűen tolnék valami izületvédőt pár hónapig, mert a térdem néha fáj kicsit, főleg a sok emelkedős edzések után. Tudtok ajánlani valamit?
Magnéziumot és kálciumot iszok minden edzés napon az izomláz elkerülése érdekében, de egyre nehezebben tudom meginni ezeket a borzalmas pezsgőtabikat (aldi.lidl). Itt szintén jól jönne valami ajánlott tabi formában.
Még egy , szeretném az edzés napok számát 6-ra emelni, de nem nagyon megy ha kevés a pihenő. Ez a mindenféle esszenciális aminosav segíthet vagy ne ezekkel akarjam megoldani?[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #50893 üzenetére
Igen, januárban fájós tapasztalatot szereztem túlterhelés, erőltetés miatt. Megtanultam a leckét......Azóta pengeélen lavírozok a táv növelésével, intenzitással, regenerálási idővel és múlt héttől a terhelés fajtájával is. Eddig nem volt gond (most sincs) mert csak fáradtak a lábak nem pedig sérültek....ami jó.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #50892 üzenetére
Csak szepen turelmesen igy az elejen tobb haszonnal jar,ha hagyod hogy teljesen kipihenje magat,kesobb majd csinalhatod osszefuzottebb napokkal akar egy ero,egy sebesseg,egy regeneralo,utana egy tempo,egy hosszu,regeneralo stb....vagy van akinek az egy eros,egy regeneralo sema mukodik jobban.
Csinaltam anno 3nap eroset es 1-2nap lazat (ahogy a test kerte) de az csak egy ideig tarthato fent
Alapozasnal lehet olyat,hogy szinte minden nap kozepesen eros,es addig csinalod amig 1-2 het utan nem kell egy regeneralo v OFF nap.Utana megint folytatod.Ennel viszont nagyon precizen erezni kell,hogy mi az a terheles amit masnapra regeneralni tudsz (legyen az emelkedo,sebesseg,tempo,hosszu stb.)[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
húúúú, ez az interval futás nem hazudik....még ma is érzem a keddit....remélem piszkosúl erősödött a lábam tőle Ma és holnap rátekerek, hogy szombatra ismét jók legyenek a futóművek. Kb 1 hónap múlva elkezdem a dombrafutást is....mert van egy olyan érzésem, hogy az még az intervalnál is keményebb terhelés lesz
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #50888 üzenetére
Ha tényleg ennyire új akkor megéri az a 20€ plusz Az itthoni új vagy használt árakhoz képest meg pláne.
-
inf3rno
nagyúr
válasz INTELligent #50888 üzenetére
Az útvonal rögzítéshez, pulzusméréshez, stb. biztosan jobb lesz, mint egy telefonnal szórakozni.
Buliban hasznos! =]
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #50843 üzenetére
Már jön is . 50€ körül láttam egy csomót, de azok vagy karcosak voltak, vagy a zárógyűrűvel volt gond, vagy csak nagyon messze voltak és az eladó nem volt hajlandó paypal-on pénzt fogadni, én meg nem utalok előre random embereknek. Végül egy kb. vadiújat (gyárilag cserélték kb az egészet) sikerült behúzni 70€-ért.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hi!King
őstag
válasz venember83 #50812 üzenetére
Ja, bocs, hogy nem reagáltam. Heti 100-130 km-t futottam felkészülésként arra a maratonra (ősszel votl, egyénlileg). Nincs konkrét edzéstervem, akkor volt heti 1 darab 30 km feletti könnyű tempójú futásom, 1 tempó futás a tervezett maraton tempójában, 20 km körüli, de volt egy 30-as 2 héttel előtte, 1 interval (altalában 1-2 km-esek maratonnál gyorsabban) vagy domb ismétlés, a legtöbb héten egy masodik könnyű hosszú, 20-30 km között, meg még kettő könnyű rövidebb (10-20 között). A rövidebb könnyűekbe repülőt, futóiskolát is tettem általaban. Heti 1 nap pihenő mindig volt, akkor túraztam vagy feleségemmel bicajoztam könnyű tempóban. Ezen felül heti 3 * 2 * 9 km a munkaba bicajozásom (többi nap HO). A leghosszabb hosszú könnyű futás egy alkalommal elérte a maratoni távot.
Utana kicsit visszavettem, de télen hasonló mennyiséget futottam, azzal a különbséggel, hogy heti egyik rövidebb könnyű helyett sprint intervalt futok, főleg 100, 200, 400 méteres sprintekkel, ami azért kell, mert rövidebb távokon nincs meg a sebességem (soha nem futottam 400-at 1:20 alatt, de még 5k-n, 10k-n is lassú vagyok maratonhoz, félmaratonhoz képest). Tervben volt egy rendes versenyen maraton, nem virtuális vagy felmérő áprilisra, de jött a harmadik hullám, viszont márciusban sikerült a PB félmaratonon (1:27). Most annyit változtattam még, hogy heti egyszer terepre megyek, siman ösvényeken, vagy ha van rá időm, lehetőségem, Maprun (ez egy tájfutó app).
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz ígyvanferi #50883 üzenetére
Egy szezonra annyi. Futniszep szezonberlet amiről én beszélek, ennek egyik állomása egy tihanyi karika.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #50881 üzenetére
Ja,meg nekunk meg plussz kerdes,hogy odaig elengednek-e?! Mert most 30km-es korzetbe mehetunk HU akik HU allampolgarok,az nekem kb Szeged.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
zzola
titán
válasz ígyvanferi #50883 üzenetére
Tihanyi futásra nem 32k a beugró...
-
ígyvanferi
addikt
válasz bajnokpityu #50882 üzenetére
Ja, emlegetik sokan a tihanyi félmaratont, ami pont arra a hétvégére esik. Neb.ssz, hogy 32 ezer Ft a nevezés!? Az rengeteg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz ígyvanferi #50881 üzenetére
A tihanyi bulira elvileg neveztem, az asszem 3fm, de nem fizettem ki, mert sztem nem lesz semmi ezekből. Nomeg 32e..
Én épp indulok dokihoz oltásért. -
ígyvanferi
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #50879 üzenetére
gondoltam,koszi h szoltal
-
ígyvanferi
addikt
UB-t elhalasztották októberre.
-
Never79
tag
válasz Never79 #50769 üzenetére
Tegnap megvolt a tempó alapú edzés. Látszik, hogy még soha nem használtam így az órám, ha igen, akkor nem kérdeztem volna 3-4 napja azt amit. A körtempó adatmezővel teljesen jól be lehet lőni a tempót síkon.
Garmin óra térkép témához: fel lehet rá pakolni többféle térképet is. Én pl. a turistautak openmaps-os térképét használom.
-
xy.zsolt
őstag
-
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #50872 üzenetére
Hát kíváncsi vagyok hogy jön össze neked. Nekem az utóbbi években mindig 3 hónap után feladja valami alkatrész, de szarok az ízületeim. Nagyjából 3 hónap alatt olyan 4:15 környékére szoktam lemenni, aztán jön legalább fél év kihagyás, amíg felgyógyulok. A motivációval is gondjaim vannak, de az tetszene, ha másnak összejönne ilyen ütemben emelve a terhelést. Engem is motiválna, hogy újra megpróbáljam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #50868 üzenetére
Nalam is valtogato volt a mai,brutal szel van itt delen + jeghideg.Szoval minden adott volt,egy jo kis kopkodosre...kivetelesen ADTA is 5 x 800m eros 600m kozepes. 3:33-as atlagot adott...az erosek 3:00-3:10 a kozepesek 3:55-4:10 kozott valahol.Melle pedig bo 13km laza 4:25-on,hogy gyujtsek egy kis km-t is (ja,palyan szoval 2x is kaptam az ivet a szeltol )
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #50868 üzenetére
Ja, és mindez 2km-es körpályán -4 fok hőérzet és 40km/h-s szélben Max tempóm többször elérte a 4.18at....ahhoz képest, hogy 2hónapja kezdtem nulláról nekem ez oké
inf3rno Emelkedőre futásos edzést még nem mertem csinálni......hadd erősödjön még a térdem.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Ma intervaloztam 10km-t....2km 5.20....utána 500m 4.30 és 500m 5.30 váltogatva......végén 1.5km 5.30. Jelentem megpusztultam Ki volt aki kitalálta ezt a gyilkos edzésfajtát. Ez még az emelkedőtempójú futásnál is genyább A táv teljes átlaga 5.08/km lett...24m szinttel
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz SpaceKombajn #50865 üzenetére
Ha terepre mész, akkor minél vastagabb a talp, annál könnyebben kifordul a bokád. Nem tudom mi az igazán jó mindenes cipő, valszeg nem létezik ilyen. A vádlira nézz nyújtást, az segít, illetve bemelegítésnél is jó rányújtani egy kicsit legalább dinamikusan. Illetve csökkentsd a sebességet, amíg megszokja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz tomcica #50857 üzenetére
Értem, pedig a koncepció tetszik, a maximum kényelem. A cipőnél a sarok fel-le mozgása (ezáltal kidörzsölődik, persze a megfelelő méret kell, akkor gondolom nem) melyik cipőknél jellemző, sok leírásban megemlítik ezt is.
Magyarországi boltok és online is tudok vásárolni, jellemezően nike cipőim vannak, utcai és foci is de van 1-2 adidas (utcai, turf) is, de a nike passzol jobban a lábamra, keskeny, vékony láb 41-es. Tényleg méretezés, erről is olvastam mindenféle útmutatást, mehet a szokásos méret (több márkánál is írják, ugye, hogy true to size, elvileg ugyanakkora jó) vagy kell nagyobb?spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz inf3rno #50855 üzenetére
Igen, a fű lenne a fő hely (mivel régebben fociztam is, sőt kispályán még most is, persze covid óta nem), de ha ott vannak, akkor átmennék a futópályára, ha meg az is "foglalt" (1 héten belül elég sokan voltak, igaz hosszú hétvége, ünnep volt), akkor az erdő és ott a sima részen, mint legutóbb is, tehát nem tudom azt, hogy csak mindig a füvön. Eltaláltad (bár még csak lassan futok), a bal vádimat néha éreztem is 1-1 nap után pár napig.
spacetime
-
-
danielsz
tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #50856 üzenetére
Multkor jegen lattam egy 1:36-ot ha jol remlik...aze' az mar odacsapkodja rendesen csuszik is...hujjuj.Na majd,ha mar nem birja a test az 1:20 alatti idoket,akkor ramegyek valami ilyenre
-
tomcica
Topikgazda
válasz SpaceKombajn #50854 üzenetére
Vekonyabbat,azok a holdjarok nagyon instabilak,a fu meg puha...ki ne menjen a bokad
Sima Pegasus 35,Adidas SL20, vekonyabb versenycipok mind jok. Vagy nem tudom mihez fersz hozza?!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz SpaceKombajn #50854 üzenetére
Ha mindenképp füvön akarsz futni, akkor mezítlábas cipőt vegyél. Egyébként nincs semmi értelme normál cipőben, abban futhatsz aszfalton is. Ha esetleg így döntesz, akkor arra figyelj, hogy az elején ne nagyon sprintelj pár hónapig, mert a vádlinak szoknia kell, hogy nem sarokra érkezel, és nem a cipő adja a csillapítást, hanem a talp és az izomzat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz tomcica #50850 üzenetére
Aha, értem, akkor a sima futócipő az az aszfaltra való. Akkor azokból választok majd.
Az elmúlt pár napban néztem pár cipős youtube videót is, mik ezek a "csótányroppantók" szuper nagy/vastag párnázott talprész, mint egy légpárnás hajó. Nagyon kényelmesek lehetnek, "rugóznak" kilövik az ember lábát talajérintés után, továbbadják az energiát, fűre is jók lehetnek vagy azért vékonyabb talpút inkább?spacetime
-
tomcica
Topikgazda
Poenbol hoban volt 10 kiskor (kb 3km) de nem az iden meg voltak evek,hogy februarban rovidujjus napsuteses volt,olyankor is szoktam bohockodni.Edzes vegen akkor mar minden porcika be van melegedve,es nem tunik olyan hidegnek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz SpaceKombajn #50849 üzenetére
Sokat futok a focipalya koruli fuvon,altalaban abban a cipoben,amelyikben a rekontanon is vagyok.Sima futocipo.Hetente szoktam nehanyszor mezitlab is,mivel az az egyetlen fuves hely,ahol nincs semmi hulladek/szemet,amibe belelephet az ember
-
SpaceKombajn
aktív tag
Füvön (focipálya körül) milyen cipőben érdemes futni, ami az aszfaltoshoz vagy a terephez van közelebb vagy van valamilyen cipőtípus a 2 között? Focicipőim vannak nyilván nem stoplisban lenne a futás, van terem az se ide való viszont a hernyótalpas,műfüves az jónak tűnik erre. November-decemberben csak gyalogoltam, kezdésnek 4 km az elején, aztán 6km egy héten,ez bővül 2x6-ra hétvégéken, egy kis idő múlva már 2x8 volt az adag, ez már januárban, februárban már bele bele futottam pár száz méter ezekbe (1-1km az oda-vissza út és háromszor tettem meg 2 km-ert, az erdőben kb. 2 km 1 kör, 70 méteres szintemelkedéssel). Februárban még bővült a hétvégi mozgás mellé hét közben kettő nap, amikor 3 km "futottam"/gyalogoltam felváltva a pálya körül 1 kör futás(az elején kocogás) és egy kör gyaloglás, szóval heti 4 nap mozgás. Most már a gyaloglás kezd kevés lenni, inkább a futást növelném és a gyaloglást csökkenteném (meg majd a távot is, először 4 kilométerre) és erre keresek cipőt. Három helyszín van, a füvön futok a legszívesebben, van mellette egy keskeny (1 ember nyomvonalas) futópálya, ilyen "futópálya" anyagból elég puha (3 helyen már rossz is) de ott már kb. mindig vannak (és covid miatti távolságtartást ezért nehéz lenne betartani, pedig igyekszek nem csúcsidőben menni), meg erdőben kanyarog kb. 240 méter 1 kör, és van az erdő a 2 km-es kör a felső része elég keskeny ez is és nem igazán vízszintes, ezért a lenti részen szoktam belefutni a körbe, ahol néha már elég széles 4-5 embernyi bár mostanában itt is jöttek mentek, kutyával stb.
Szóval milyen cipőket keresgéljek.
Köszönöm.spacetime
-
inf3rno
nagyúr
Attól függ mennyi pénze van rá. Ha nem fáj 150-et elkölteni erre jobban, mint 100-at vagy 50-et, akkor érdemesebb a térképeset venni. Azzal csak rá kell nézni az órára, nem kell megállni, előszedni a telefont, stb. Ha gond, akkor 50-ért valami GPS-es pulzusmérős jó, ha elég nagy az aksija vagy tölthető mérés közben a hátizsákban, de akkor az csak a logot fogja adni, arra meg egy telefon is képes túránál szintén power bank-el.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #50841 üzenetére
Persze,hogy jo nekem is az volt,ha nem kaptam volna a csapattol szulinapra egy 245-ot,akkor meg mindig azt hasznalnam.Mindig nyafogtak,h az en orammal merjuk a tempot es 5mp-ve gyorsabb,mint kiderult az uj ora is igy mer
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #50841 üzenetére
persze, hogy jó lesz ....csak nem túrázni ....max mobilos offline túratérképes app használata mellett
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #50839 üzenetére
xy.zsolt Én azt állítom, ha az idegrendszerem és immunrendszerem nem támogattam volna folyamatosan L-glutamin aminosavval, akkor az éjszakai etetések okozta alváshiány már rég kiütött volna. Szerintem kulcs fontosságú!
reset: ott burkoltan arra célzott Nekem ( és másnak is ), hogy havi 200 km mellett nem kell nyafogni a túledzésről... Tehát reggel fel kell emeljem a csoffadt kis testem és irány aerob futni, mint az elmúlt 1 évben szinte minden reggel...
Ismét egy szép novella! -
LanyUs
senior tag
válasz Hi!King #50829 üzenetére
Hi!King: "Hosszú alvások meg interval szundítások voltak benne :-)" Köszönöm!!! Reményt adtál! Ez a tuti edzésterv és már növekedésnek is indult a friss edzésterv hajtása!
Erre meg tomcica azonnal letöri Finoman közölte, hogy a ma reggel nem túledzés szüleménye, puszta lustaság . Tehát holnap kipattanok szokás szerint. Függetlenül a hideg széltől. Bár az nem a kedvencem reggel... -
tomcica
Topikgazda
Haaat,itt Szerbiaban a mult heten mondtak le a majusi egyik nagy terepversenyt (olyan Kinizsi 100-as fazon,futas+tura) vagyis attettek oszre.Altalaban ilyenkor a kisebb versenyeket szervezok biztos-ami-biztos alapon kovetik HU-ban nem tudom,de gyanus nekem,h az UB se lesz megtartva rendesen
-
reset
senior tag
A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából.
Tavaly a COVID-19 miatt ez nálunk elmaradt...
Talán van remény arra, hogy az idén májusban ismét rajthoz állhatunk...
A vackor környékén loptam a távot, amikor kőhajításnyira egy fácántyúkot
fedeztem fel az út közepén. Mintha csak rám várt volna. Amikor annyira
megközelítettem, mint amennyire egy lapos kavics kacsázni képes
a sima víztükrön, (próbáld ki!) elindult komótosan kocogva előttem.
- Nicsak, incselkedik! - gyorsítottam...
- Nicsak, követnek! - gyorsított ő is...
- Az nem lehet, hogy az apró lábaiddal lehagysz!
- Behemót hústorony! Úgysem érsz utol!
Bizony, hogy nem értem utol. Jó kétszáz méternyit futottunk együtt.
Eleinte gyorsuló tempóban, aztán pedig beálltunk az én szubmaximális
teljesítményemre - mindvégig tartva a közöttünk lévő távolságot.
Amikor őkelme látta, hogy nem telik több tőlem, rajtaütésszerű
balra átot csinált futtában, és eltűnt az aljnövényzet között.
Talányos, hogyan jött össze ez a challenge day…
Lehet, hogy őkelme csupán a kicsinyei közeléből csalt engem távolra,
ügyes csellel hitegetve: utolérhetem… -
tomcica
Topikgazda
nekem az mar NASA pathfinder
@LanyUs - attol fugg mi esik szet,de eloszor az izomzat nem tud regeneralodni,kesobb az idegrendszert is kikezdi,ennel is lehet a paraszimpatikus es a szimpatikus resz tulfaradva,egyiknel magas alappulzus es magas edzesi pulzus a jel,a masik pont kontraba lent lesz a pulzus = zombi.
Amikor mar aludni sem tudsz rendesen,na ott csaptak le a villanyt altalaban
Heti 50-60km-tol meg egy fellabu nyugdijas se edzone tul,csak mondomThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #50818 üzenetére
Ahogy többen is írták előttem, térkép nincs az FR235ben....viszont futásra totál megfelelő. Örülök, hogy ezt vettem....pláne, hogy 50€-ért csíptem meg.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #50817 üzenetére
Kár, hogy tomcica nem válaszolt! Engem érdekelne mi a túledzés határa és jelei a gyakorlatban. Lehet, hogy nem is kellene heti 50-60 km, mert csökken a hatékonyság... Még a végén kiderült, hogy heti 5km jobb! Lehet sokáig aludni! Ma reggel is jelzett a test aludj még! Úgyis jeges, hideg szél van kint
-
parandroid
félisten
válasz itouchfan #50823 üzenetére
FR235, ha pulzusmérős, FR230, ha anélkül. Amúgy ugyanaz a két óra. 30k körül megcsíphető, stabil, megbízható darab, normálisan is néz ki, és mindent (is) tud.
p
-
tomcica
Topikgazda
FR 245-on van terkep...a 235 az meg nem tudja.
-
itouchfan
senior tag
válasz inf3rno #50822 üzenetére
Én is rácsatlakoznék erre az óra vonalra, szintén rokonomnak keresnék olyan órát, amelyikkel tudja mérni a gyaloglás távolságát (GPS-sel). Gyalogol (nordic) illetve túrázik, telefon nem megoldás. Pulzus nem érdekes. Mi az a legolcsóbb óra (használt) ami méri a megtett távolságot GPS-sel és utána könnyen szinkronizálható telefonra? (Hölgynek kéne).
Egy régi Polar M400 akár? Vagy mit ajánlotok a lehető legolcsóbban?[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
inf3rno
nagyúr
Suunto 7-re tudok adni 30% kedvezményes kódot, még talán egy hétig él. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
zzola
titán
-
inf3rno
nagyúr
Túrázásra azt hiszem olyat szoktak nézni, amin van térkép. A drágább Garminoknál szokott lenni, nem tudom a többinél mi a helyzet, de azt hiszem mindegyiknek van ilyen jellegű órája. Suunto, Polar, Garmin a javasolt márkák.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #50817 üzenetére
Azt hiszem talán a legjobb lenne, ha ki lehetne ezt is mérni valami egyszerű teszttel, hogy mikortól kezd elmenni túledzésbe a dolog, és a lehető leghamarabb közbelépni. A HRV nem tudom mennyire hatékony ebből a szempontból. Azt írják még, hogy nem feltétlen jár együtt a teljesítmény csökkenésével, legalábbis egy darabig nem. Vannak ilyen nem invazív infravörös vércukor szint mérők, szerintem talán azokkal észlelni lehet, ha valaki profi szinten tolja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok! Ismerősi körben előjött a sportóra téma, ebben kérném a segítségeteket, mert annyira nem ismerem a piacot. Mi az a modell, amit már érdemes nézni (használt lesz, az biztos), hogyha az illetőnek egyrészt futáshoz kellene, másrészt pedig túrázáshoz használná, így a navigáció része is hangsúlyosabb valamennyire.
Nézegettem régebbi modelleket is (az biztos, hogy csuklós pulzusmérés a preferált, mert az illető nem akar pánttal szórakozni), a Forerunner 235 jó lehet? Azt tudom, hogy xy.zsolt is ilyet vett nemrég, és neki bevált, csak nála a túrázás nem volt szempont.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #50811 üzenetére
Itt van egy kísérlet, amiből lehet tanulni: [link] Egészséges fiatalokat intervaloztattak 4-8 percig 3 perces szünetekkel 4 hétig heti 36, 90, 152 és 53 percig. A 152 perces héten eléggé szétkúródott az anyagcseréjük. Sajnos egy kicsit ködös a cikk, hogy pontosan mi történt, az eredeti cikknél pedig nem férek hozzá, de a lényeg, hogy inzulin rezisztencia volt, és kb. fele olyan hatékonyan vették fel a cukrot az izmok a vérből. Nagyjából arról szólt a kísérlet, hogy mi történik, ha túltolják. Én mondjuk néztem volna a stressz hormonokat, ilyesmit is, de már ez is sokat mond. Élsportolóknál is azt figyelték meg, hogy nem annyira jó a vércukor kontrolljuk, mint az átlagnak. Edzés szempontjából ennek lehet szerepe, mert ha nem úgy veszi fel a cukrot az izom, akkor az anaerob tartományban gyengül a teljesítmény, és ezek szerint már egy hét alatt is komoly túledzést lehet elérni, aminek a hatása talán 2 hét alatt cseng le.
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
válasz Chuck Norris #49665 üzenetére
Köszi mégegyszer a tippet, ma elvittem a családot, Upponyból mentünk egy kört. Érdekes, hogy een az oldalon valahogy még sohasem jártam, csak szemben a Vízköznél.
Eat pasta, run fasta
-
Pá
addikt
válasz rasotamas #50814 üzenetére
Szerintem csináld, ha már így eldöntötted, max módosítasz rajta, ahogy kell.
Többiek nagyon ráfeszültek a sok ezres kalória deficitre. Szerintem is teljesen irreális amúgy, jobban jársz egy észszerűbb étkezéssel, de nem hiszem, hogy itt ez a lényeg.
Nyomd a sétát, ahogy bírod, ha már így kitaláltad, hogy erre szánod a karantént, nagy baj nem lehet belőle.Viszont tényleg nem ebben a 10 napban kell megoldani az egészet, ez inkább egy bevezető kéne legyen egy életmódváltáshoz és -500 kalóriának is meg lesz az eredménye, hónapok alatt.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
veterán
válasz bajnokpityu #50810 üzenetére
Nem trollkodom, tényleg akarok annyit sétálni padon a karantén alatt amennyit birok. Könnyen lehet hogy második nap már rá sem bírok állni olyan térdízületi fájdalmam lesz, ezért kezdtem el pár napja porcvédőt szedni.
Most mi ezzel a baj, ki akarom használni a karantént, azután ha letelt munka mellett lassítva folytatni. Tanuljak addig franciát? Je nes veux pas. Gta-zzak? Már meguntam. Súlyzózni szándékomban áll. Főzni is lesz időm valami egészségeset, a biciklimen is kicserélem a gumit meg kicentírozom a kerekeket, 10 nap 53 négyzetméteren nem leányálom.
Amin még gondolkodom: ha naponta 6-7 adagban ennék egyszerre csak 200-250 kcalokat akkor az sem baj ha több szénhidrát kevesebb fehérje, nem ugrik föl a vércukrom és talán ketózisban tudok lenni. Igen, tudom mi a ketózis, jól bírom, tavaly előtt fogytam vele 20 kilót de 5 visszajött szeptemberig 15 meg azóta. Reggeli pufirizsa sonka sajt, ebéd bármilyen hús magában, vacsi rántotta, 1200kcal, jól elvoltam. Az ilyen együnk ugyanabból kicsit kevesebbet diétáknak nálam mindig az a vége hogy fokozatosan csak nem eszek kevesebbet, nekem a drasztikus jobban bejön, így ha kicsit el is b*szok egy napot akkor is deficitben leszek.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Never79
tag
válasz ígyvanferi #50770 üzenetére
Köszi a tippeket!
Tomcica neked is köszi, érdekességképp nekem most ez van a hétre ez a három "gyors" edzés.
kedd: [kép]. 167 szokott fm-en előírt pulzus is.
csütörtök: [kép]. Itt ugye csak kicsit kell megemelnem a pulzust, viszont hétről-hétre egyre hosszabban.
szombat: [kép] . Itt is 167-es pulzust egyre hosszabban (vagy többször kell tartanom) az előző hetekhez képest. -
tomcica
Topikgazda
válasz bajnokpityu #50810 üzenetére
en azert bizom benne,hogy nekiesik es megprobalja 1-2 videot,elotte kep,utana kep elfogadnak
-
bajnokpityu
félisten
válasz tomcica #50807 üzenetére
nektek nem jött, le h troll?
azokat a fogalmat, h kcal, deficit ismeri, de az ezzel foglalkozó cikkek tele vannak azokkal a tanácsokkal, h mekkora deficit az, amit még el lehet viselni, és tilos nagyobbat.nekem egy barátom csinálta azt, h 110->70. pár hónap múlva megint 90 körül lehet. és még kockáztaott is, csomó zsirban oldott méreg szabadul fel ilyenkor, gyakorlatilag orosz rulett, h mikor lesz baj. nomeg baromira lassan kell ilyen súllyal, mint enyém is elkezdeni kocogni, óriási mák, h 1-2 kisebb sérüléssel megúsztam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz bajnokpityu #50806 üzenetére
Az úgy biztosan nem stimmel. Ahogy nő a súly, úgy csökken a mass specific energy: [link] Szóval mondjuk dupla annyi súllyal másfélszer annyit fogyasztasz. Ez mondjuk attól is függhet, hogy mennyire vagy telefosott búvárruha, de erre nem tér ki a tanulmány. Azt el tudom képzelni, hogy a zsírosabbak nem tudnak olyan hatékonyan mozogni, mint az izmosabbak, és emiatt azonos testsúlyra több energiát használnak el, de ez akár nagyban függhet a sebességtől is. Na ennek megint 2 hónap lenne utánajárni, úgyhogy inkább hanyagolom.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #50805 üzenetére
Nala pont jo az a mondas,hogy "Idonk is van,tejunk is van,miert ne szoptassunk?!" Mi baj lehet? Legfeljebb kipiheni a maradek karantenos napon,ha annyira elfarad...neki kell menni es csinalni
Apropo csinalni...a mult het kerek 200km lett,volt benne minoseg is boven.Kaloriat nem szamoltam,de az alhason mar latszik az er
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz inf3rno #50795 üzenetére
ilyen 100kg körüli súlynál már 1000kcal környékét ir 10k futásra. asszony ki is szokott akadni, hogy hogy a picsába ir nekem az összes program 2000et egy félmarcsira.neki meg 500at 10k-ra. ja hát majd fele súlyú...
mondom álitsd át a súlyodat, és máris ezreseket látsz... ami érdekes, hogy 40km túra 4400kcal volt, amivel szintén hasonló kcalt ad nekem ,mintha azonos kilómétert futottam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet