Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 2015-ös Nvidia Shield-et, viszont tápegység nélkül. Nem néztem utána, hogy ennek ilyen speciális ac adaptere van, éppen ezért azt szeretném kérdezni honnan tudnék én venni hozzá gyárit, vagy van e valamilyen alternatív megoldás amivel életre tudnám kelteni a gépet? Illetve megeszik bármilyen 2.5 Hdd és SSD-t vagy kell e valamire figyelni?Köszönöm
-
HUNgabus
senior tag
Értem, köszi a tippeket, megnéztem amit írtál.
Hálózatban nekem sincs gondom, ezért is kérdeztem. -
morfondőr
addikt
válasz
HUNgabus #3749 üzenetére
Én hálózatról játszok le napi szinten 4K-s anyagokat minden gond nélkül! Mivel az első példányok már 5-6 évesek, simán lehet hogy a hűtés nem megfelelő, ki kellene takarítani és újrapasztázni.
Még egy dolgot nézz meg: beállítások -> eszközbeállítások -> system -> USB mode! Próbáld meg max performance-be tenni, mert lehet legacy-ban van, ami limitál 2.0-ra forrás -
HUNgabus
senior tag
-
PpenoO
őstag
válasz
Saughassy #3745 üzenetére
Szerintem a bugxperience után mindenképp érdemes resetelni, meg úgy általában minden android rendszert érdemes nagyobb updatet követően. Hogy miért 2x? A tapasztalatom az, hogy az 1x factory reset nem gyomlált ki mindent az androidos telefonjaimon, de persze lehet ez már nem szükséges manapság, igazából +5 perc, nekem belefér.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
addikt
válasz
HUNgabus #3746 üzenetére
Próbáltad másik HDD-ről? Elképzelhető hogy valami nagyon olcsó vezérlő van benne és annyira lassú az USB-n keresztül a sebesség. Vagy maga a HDD áll élet és halál közt és nem bír rendesen olvasni. Egy minőségibb pendrive-ot is ki lehet próbálni. Még ami lehet, hogy nem megfelelő a hűtés és lekorlátoz a CPU. Vagy poros és nem kap levegőt, vagy annyira kiszáradt a paszta, hogy nem továbbítja a hőt a hűtőre. Mindkettőn viszonylag egyszerű segíteni.
Elvileg nem kellene szaggatni, mert pont erre van kitalálva ez az eszköz. -
HUNgabus
senior tag
Sziasztok, van vmi megoldás a külső HDD-ről történő lejátszás közbeni szaggatàs megoldására?
Felraktam az Új firmware -t, facrory részét, de továbbra is szaggat a 4k filmek többsége.
Köszi
-
Saughassy
aktív tag
Igazabol nekem semmi furat nem.csinalt korábban sem, es ugye amikor kijott a bugxperience update, mar nem is lett volna lehetosegem factoryzni, mert arra allt volna vissza. A Tube pedig minden forum szerint kuzd a 4k video Plex lejatszoval combotol. Szoval nem reseteltem. Most tenyleg megtehetnem, elvegre a legfrissebb update fut mar. De mit tapasztaltal, miert volt hasznos megcsinalni? Es miert ketszer?
-
Saughassy
aktív tag
Vegul en is elcsabultam a legfrissebb update-nek, es ugy tunik hogy tenyleg jo. Nekem a Tube van, ami mar memoriahiany miatt nem birta Plexen keresztul lejatszani a 4k videokat. Most ugy nez ki, ez is megjavult. A taviranyito idegesitoen lassu hangeroallitasa is felgyorsult, szoval orom van, es bodottsag.
-
PpenoO
őstag
válasz
Rover623 #3740 üzenetére
Factory resetet gondolom próbáltad.
Googlizva a témát sok helyen említik a csak a baloldali csatorna szól jelenséget Behringer cuccoknál de ettől még simán lehet, hogy a Shield kavar be.
Nekem ilyen beállításokkal megy a DAC + hangerő vezérlés shield távirányítóval.
[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
Nálatok Netflix rendesen szól? Nálam mintha "doboz" hangja lenne, a center helyett a frontokból is jön a beszédhang, olyan fura hangzása van így.
Kodi, Hbo Max stb.. rendesen adják ki a hangot, ennél nem jövök rá mitől lehet. -
tomp
félisten
Disney+ app:
Majd 2év múlva a 9.3-al talán már jó lesz.
Folyamatosan 4K és fullHD között ugrál a kép. -
tomp
félisten
válasz
morfondőr #3732 üzenetére
Legutóbbi frissítéssel tré lett a Disney+ app. Egy idő után elkezdett akadni majd a komplett box lefagyott. Az előtte lévő rendszerfrissítéssel nem akadt hanem ha indítottam egy Dolby Vision tartalmat akkor 10-ből 6x összeomlott a rendszer és az Nvidia logó fogadott...újraindult...
Igazából már minden streamre az AppleTV boxot használom de most így már a Shieldet is fogom használni Netflixre és majd megnézem a Disney+ appot is. Hátha sikerült azt is fixálni.PTM
Így van! Amit a Shielden a Plexel félbehagyok ugyan onnan tudom folytatni AppleTV boxon az Infuse appban vagy a Ugoos boxon CE-n. -
Rover623
félisten
Sajnos az USB DAC kezelés még mindig nem jó...kardomba dőlök.
A Beelink GT King annak idején csont nélkül kezelte. -
morfondőr
addikt
-
morfondőr
addikt
-
tomp
félisten
válasz
morfondőr #3729 üzenetére
Itt volt egy romhalmaz izé Bugperience és hiába jött pár hotfix azok konkrétan semmit sem segítettek. Most viszont kijött ez a 9.2 és teljesen más lett a rendszerélmény.
Mintha kukázták volna az egészet és újra az elejéről kezdték volna.
Már csak a OneTV mentette meg a boxot attól, hogy vágódeszkának használjam a konyhában.
Azért komoly teljesítmény, hogy ennyit kellett várni mire sikerült kiizzadniuk a stabil gyors rendszert.
Nekem még mindig a 4K-s Netflix tetszik a legjobban. 2év alatt sikerült megcsinálniuk. -
PTM
aktív tag
Nekem az tűnt fel, hogy mintha más lenne a kezdőképernyő. De nekem az számít csak, hogy a Plex a HD sávokkal ugyanúgy megy, minden másra pedig ott a tévé.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
addikt
Nem ritka az sem, hogy ha valami nem sikerül, akkor ott hagyják úgy abban az állapotában és mennek a következőre. Persze nem akarom védeni az Nvidia-t, gondolom nem a fő célok egyike hogy a shield-et támogassák, lehet pár fő dolgozik csak rajta "szabadidejében". Ha nem lett volna a Nintendo Switch ugyanezzel az SOC-vel, szvsz már rég elfelejtették volna, de mivel gyártásban maradt a hw, ezért ők is vitték tovább.
Én nem mertem még tegnap este rányomni a frissítésre, de ma már megpróbálkozok vele! -
tomp
félisten
válasz
Rover623 #3726 üzenetére
"kivéve az Apple TV-t!"
Arra ott van az AppleTV box. Azon szépen fut ahogyan kell."Kitettek magukért: tavaly.decemberi 4.9-es kernel, decemberi biztonsági frissítések! Egy 6 éves vason! Riszpekt!"
Szóval riszpekt mert próbálják menteni azt amit ők maguk csesztek el. Ennyi év után sikerült végre úgy összerakniuk a rendszert ahogyan annak lennie kellett volna az android verzió váltásnál. Biztos órabérben vannak. -
Rover623
félisten
válasz
Rover623 #3724 üzenetére
Reddit-en írták hogy gyorsabb lett...drasztikusan.
Azt hittem fizetett reklám vagy trollkodás!
De nem!
Ember, ez tényleg gyorsabb lett! 😃 Pikk-pakk indul minden, szemmel láthatóan pörög mint állat...kivéve az Apple TV-t!
Az nem változott semmit, lassú szar.
De a többi alkalmazás tényleg mintha 50%-al komolyabb vas pörögne alatta.
Most futtatom a PCMark-ot, kíváncsi vagyok számokban is látszik-e?
Legutóbb valami hatezres pontszámra emlékszem nála.
Ha még az USB-s hangfalaim is megszólalnak rajta rendesen végre, lepippantok valakit az NVIDIA-nál!
Kitettek magukért: tavaly.decemberi 4.9-es kernel, decemberi biztonsági frissítések! Egy 6 éves vason! Riszpekt!😃És tudja, és tudja!
PCMark 6700 >> 7500[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Nem hiszem el!
Felment a 9.2 és újra megy 4K felbontásban a Netflix!
Nem hittem volna, hogy még megélem... -
atyaatya
tag
SHIELD experience Upgrade 9.2
Másnak is látható már?
Nem merek rá nyomni amíg nincs tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Ha már felvetődött a kérdés, milyen medialejátszót ajánlanátok shield pro 2019 helyett a következő paraméterekkel?
- Dolby Vision Dual Layer
- HD Hang: Atmos/DTS:X (esetleg Auro3D support, de nem elsődleges)
- Mindezt iso, mkv, mp4 formátumokból.Zidoo Z9x Pro?
-
PpenoO
őstag
válasz
Mendark #3711 üzenetére
Mobil lejátszónak megteszi egy fire stick 4k is szerintem. Ha szükséged van a LAN csatlakozásokra is illetve nagyobb belső tárhelyre akkor Apple TV. Vagy maradnak a bindzsizős kínai boxok. A Shield is jó lenne, de még mindig beta rendszer van hozzá és az nem mindenkinek jön be.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mendark #3711 üzenetére
A magam részéről egyre kevesebbet használom a Shieldet. Hangra van lett jobb eszközöm, streamingre és Plexre a TV-m alkalmazásai megfelelnek az aktuális igényemnek.
Szerintem egy Excel tábla lehet a megoldás, amelyben felírod az igényeidet és a lehetséges megoldásokat. Azt válaszd, amelynél kevesebb a hiányzó igény.
Ha 4K számít, akkor minimum AndroidTV12-es legyen a box, mert onnantól van 4K kezelőfelület (a Shield ATV11, ezért még csak 1080p és ez meglátszik a 4K tévéken). -
PTM
aktív tag
válasz
Mendark #3711 üzenetére
Nekem egyedül a filmek és az összes hangformátum támogatása miatt van meg a Shield (ezekhez egy Plex klienst futtatok rajta), de nem biztos, hogy jövőre is meglesz. Csak annyi más dolgom is van, ill. még nem tudom mit vennék helyette.
Csak streamingre viszont a magam részéről biztos nem szórakoznék APK-kal meg hasonlókkal. Apple TV, aztán jónapot.
Csak ez lehet, hogy nem tud mindent amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
Mendark
csendes tag
+1 (C-tervnek egy DUNE HD Homatics BOX R 4K PLUS esetleg? elég boomer a távja, de az a legkevesebb...)
-
Mendark
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok, így inkább ide írok, hátha majd Ti -ős Shieldesek- megmondjátok a tutit!
Kizárólag hardver és lehetőségek szempontjából teszem fel a kérdést, megéri még ennyi idő után is (csakis újonnan!) Shield-et venni? Azt látom, hogy mindent IS tud, csak hát 19-ben jött ki a legutolsó revízió...
A helyzet az, hogy viszonylag sokat vagyok úton, így egy olyan allrounder cucc-ra mennék rá, aminek rendben vannak a certjei (megy minden streaming natív 4k-ban), vihetem magammal hotelekbe, vendégségbe, megeszik "minden" elterjedtebb video- és hanganyagot NAS-ról, ha úgy adja ki, rátolhatom a Hifi ágat az USB-s DAC-komon keresztül, nem lassú, nem körülményes, felhasználói élményben lehetőleg legyen olyan smooth mint egy AppleTV, bomba a távja...és hát az a helyzet, hogy kevesen tudják ezeket!Szóval a kérdés az, Ti hogy látjátok?
(B verziónak kinéztem a Zidoo Z9X PRO-t, főzött streaminges APK-kal, amikkel -őszinte leszek-, nem szivolázgatnék, ha nem muszáj! Nem nagyon van meg a bizalom a kínai gear-ekben, amúgy sem.) -
imre2016
csendes tag
Sziasztok, a Shield natívan támogatja a TrueHD Atmos 7.1-et? Vannak korlátok, vagy mindent visz?
-
PpenoO
őstag
válasz
lionshamlet #3706 üzenetére
Adtál a Kodinak fulltime file hozzáférést?
-
lionshamlet
senior tag
válasz
morfondőr #3705 üzenetére
Átraktam egy másik csatornára, ott minden ok.
DE!
A kodi nem látja a videofájlokat.
A mappaszerkezet megvan, de nem listáz semmit a mappákon belül, ahol a fájlok vannak.
De már azon a csatornán sem listáz semmit, ahol eddig működött.
Probaltam a gyari illetve a moddolt kodit is - ugyanaz az eredmény.Erre valami ötlet?
-
morfondőr
addikt
válasz
lionshamlet #3704 üzenetére
Én csak kipróbálnék egy másik kábelt!
Kicsit más, de azért hasonló szitu: az előző AVR hiba nélkül üzemelt egy kábellel, aztán váltottam és ugyanúgy bekötve abszolút se kép se hang! Még a menü sem jelent meg, fekete volt minden! Pedig előtte egy órával hiba nélkül üzemelt az új AVR amikor kipróbáltam az eladónál. Aztán kábelcsere után helyre állt a rend. A régi kábellel pedig azóta sem működik az új AVR, de máshova betéve hibamentes! Vannak ilyen X-akták! -
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet #3703 üzenetére
-
morfondőr
addikt
válasz
lionshamlet #3701 üzenetére
Biztos, hogy 2019-es Pro és nem korábbi?Mert csak a legújabbak tudják a DV-t! Ha jól tudom van 2015-ös, 2017-es és 2019-es. Külsőre a 17-es és 19-es ugyanolyan. Névjegyben mit ír a Model Number? Nálam P2897.
Közben nézem, hogy a model szám nem fog biztosat adni: Wiki
Most nincs időm utána járni, majd holnap megnézem![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat alaposan felújította a 2015-ben még játékkonzolnak szánt rendszert, ma már inkább multimédiás eszközként tekint rá a cég.
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest