- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manimaci
tag
Sziasztok! Mi lehet az oka, hogy a shield promon (8.2.3-as) nem tudom aktiválni az AI Upscaling-et? Azt irja, mikor rákattintok, hogy Active: No (unsupported content).
Lg 4k HDR tv-re van kötve a gép. -
tomp
félisten
Nem lehet, hogy a 2GB RAM okozza?
Pro-ban 3GB RAM van és a 4K-t azonnal indítja a Plex. -
Saughassy
aktív tag
Masnak is rohadt lassu/bufferel a Plex 4k contenttel a sima 2019 Shielden?
-
tomp
félisten
válasz HUNgabus #2686 üzenetére
Külső app azaz ami nem gyári.
Vimu-t a Play Áruházból telepítettem. Nekem gond nélkül viszi a 720p H264 mkv-t, 1080p H264 mkv-t, 4K HDR10/Dolby Vision mp4 és mkv-t.
Refresh Rate appot kell telepíteni és így beállítani.
Az appban a Startup display mode alatt lehet megadni, hogy egy adott app milyen felbontással+frekivel fusson.
pl Disney+, Play Movies és az AppleTV app nálam fixen 23,976-al mennek.Netflixnél váltja a frekiket de mostanában eléggé trágya lett. Freki váltás után 1080p-re vált... Inkább áttérek Kodi-s Netflixre.
-
HUNgabus
senior tag
Koszi, azon mar tul vagyok.
Hogy erted azt hogy "kulso app"? Minden ami nem "gyarilag van rajta"? Play Aruhazbol van telepitve minden. Erdekes hogy az Amazon Prime jo, ma toltam vegig a Boys 3. es egy roccenest se lattam.
Be lehet allitani vhol hogy ne az app valtson frekit hanem legyen fix? Hol?
Koszi[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz HUNgabus #2684 üzenetére
Én külső HDD-ről bugmentesen tudok lejátszani Plexel és Vimuval is. Nincs vele gond.
Netflixnél ha a külső app váltja a frekit akkor utána akad a kép. Vissza kell tekerni az elejére és akkor már jó lesz de mostanában elkezdtem átszokni a Kodi-s Netflixre.
Disney+ nálam mivel fixen 23,976-al fut így nincs akadás.
Esetleg próbálj meg egy gyári visszaállítást. -
HUNgabus
senior tag
Sziasztok.
Az alany Shield Tv Pro. Azzal tisztaban vagyok hogy kulso HDD-rol a lejatszas bug-os, es downgradelni kellene ha mar a legfrissebb firmware van rajta, sajnos 😭
De eddig ugy tudtam hogy a streaminggel nincs problema.
Sokaig nem hasznaltam tobb okbol, tegnap bekapcsolva mindent lefrissitettem, aztan Netflix Szurke Ember akadt mint allat, pedig mar nem is wi-fi-n van hanem direkt kabelen (T-Home Gbit).
Ma delelott meg a Disney+ neztem vmit es abban is vol par akadas. Ez normalis vagy a gep hibaja lehet?
TV-n nem vettem eszre ilyesmit meg 1x se.Koszi
-
L.L.
senior tag
Sziasztok,
Ma vettem át egy új shield pro-t, ami beüzemeléskor rögtön felrakta a legfrissebb firmwaret. Amit észrevettem, hogy hiába van bekapcsolva a beállításokban, hogy emelésre világítsanak a gombok a távon, az nem működik, csak gombnyomásra. Ez lehet a frissítés hozománya, vagy vihetem cserélni a készüléket? -
Imi1981
veterán
válasz redingitell #2677 üzenetére
Nem találtam róla infót de akkor kezel nagyobbakat. Kösz
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A cső verzió max mekkora sd kártyát kezel?
-
peti85
senior tag
Nem kell a Fotók-ba bejelentkezni. Chromecast képes fényképnézegető kell a telefonra, ilyen pl. a Google Fotók is. Ha ugyan azon a WiFi hálózaton van a teló mint a Shield, akkor a telefonon a Chromecast gombra kell rányomni és ott kiválasztani a Shield-et.
Itt egy video, a Step 3-tól érdekes: [link]HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
beteg
őstag
Hello,
Van ötletetek, hogy hogyan lehet androidos telefonról fényképeket megosztani a Shieldre?
köszi!Csak futni kell!
-
Tengri
senior tag
Ez a komment elférne itt is.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
PpenoO
őstag
Mielőtt bárki is bátorkodna a gondolattal, hogy felteszi a 9.1es releaset olvassa el a tapasztalatokat az Nvidia oldalán.
Ami pozitívum, hogy újra 100Mb/s a külső meghajtó olvasott/másolt sebesség.
Ezen kívül sajnos rengeteg új bugot is tartalmaz ez a kiadás: alvó állapottal, CECel kapcsolatban rengetegen szívnak, 4K HDR stb. és egy factory reset sem biztos, hogy megoldja a dolgot.
-
sagit
veterán
Barki probalta vezerelni a shieldet google home-al? Nemihazan akar mukodni rendesen nekem. Ki be kapcs megy, chromecast funkciok is. De az app inditas mar nem
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
atyec7
tag
Van lehetőség a Nvidia Shield Pro 2019 esetén a Disney+ nézése közben a "felirat stílus" megváltoztatására (szín és méret)? A beállítások menüben "csak" a hang és felirat jön fel. Tv-nél tudom állítani, itt nem adja fel.
-
tomp
félisten
válasz Imi1981 #2653 üzenetére
Felraktam a 18.9-et. Disney+ és HBO Max is van rá. Igaz az HBO Max Dolby Vision-el nem megy. Csak a hangot indítja el. Videó helyett a borítóképet rakja ki.
Disney+ tökéletesen megy, nincs frame drop!
Ezek szerint az HBO Max más Dolby Vision profile-t használ?sagit
Milyen aranyos! "Béta"
Inkább alfa. Amúgy ezzel a Béta3-al gyorsabbak lettek az appok. Disney+ is gyorsabban tölt be. -
-
tomp
félisten
Na megvolt a gyári visszaállítás és semmi változás. Frame drop ugyan úgy a maven kodinál...
-
tomp
félisten
Futattam. Elindítottam a Maven féle kodit. Film indítás, képe megjelent és abban a pillanatban le is fagyott az egész box. Ki kellett húzni a tápot...
Csinálok majd egy gyári visszaállítást.
Vicc, hogy itt van Shield mellett egy kínai Ugoos lejátszó ami ehhez képest űrtechnika. Sokkal stabilabb... -
LógaGéza
veterán
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Kodi másnál is frame droppol?
Gondoltam elkezdem használni Disney+ -ra de x mp-ként ugrik a kép... -
sagit
veterán
Bétán vagyok, és eltűnt a plex media server funkció, másnál is? Volt már plex reinstall
mindeközben a disney+ hibátlan[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
intuicio
aktív tag
válasz redingitell #2626 üzenetére
Azt megnéznéd nekem, hogy most ha kihúzod tápból a shieldet, majd visszadugod, bekapcsol-e a készülék magától? Mert nálam is ez a xarság van, és nem egyszer arra érek haza, hogy látom megy a shield+tv+erősítő, miközben este kikapcsoltam mindent. Köszi!
-
redingitell
senior tag
Feltettem én is az új fw-t. Ami biztos: korábban random bekapcsolt a shield, és a cec miatt a tv és az erősítő is. Na ez megszünt, már ezért megérte frissíteni.
-
tomp
félisten
Reggel jött a júniusi bugpack izé bugfix.
Utána frissült a Disney+ app is.
Azért milyen kellemes, hogy ha elindítok egy sorozatot akkor az 4K Dolby Vision-ben indul de ha automatikusan indul a következő rész akkor az már SD Dolby Vision. -
Imi1981
veterán
válasz redingitell #2621 üzenetére
Szia! Feltöltöttem drive-ra link . Itt emby repostory van a stabil és a béta. Szerintem stabilt rakd fel biztos ami biztos. Ha ezt telepítetted akkor belépsz a tárolókhoz és ott megkeresed az embyt és telepíted az emby next gen - t (vagy embycon ha az jobban tetszik) .
-
Gabesz87
veterán
Nem is tudom melyik topikba írjak. Hátha tudtok segíteni. Most töltöttem le az Apple TV appot, de az a gondom, hogy hang van, kép nincs. ELindul a lejátszás, még a Dolby Vision logó is megjelenik, de egyszerűen nincs kép. 2 videónál is próbáltam. Meg fura, hogy ilyenkor a TV-m képbeállításánál, a képmódoknál DV-nek kéne lennie, de nincs ott. Mi lehet a bibi? Erősítőre van kötve a Shield.
-
Ickenham
csendes tag
válasz redingitell #2611 üzenetére
Szia!
Próbáld a kodi beállításokban, a szolgáltatásoknál az UPnP/DLNA alatt engedélyezni először.
-
Imi1981
veterán
válasz redingitell #2613 üzenetére
Ha egy hálózaton van akkor megtalálja. Ha külső hálózatból akarod elérni akkor meg kell adni a címet (ha használsz ddns akkor azt) és jelszót és úgy tudsz belépni. Én már évek óta használom.
Ha kodi matrixot használsz akkor emby next gen az ajánlott (gyorsabb a működése) ha kodi leia - t akkor embycon mert ezen a next gen nem jól működik! -
Imi1981
veterán
válasz redingitell #2611 üzenetére
PC-n fut az emby szerver? Ha igen akkor egyszerűen telepíted az emby next gen kiegészítőt vagy embycon kiegészítőt (amelyik tetszik) shielden kodiban és az megtalálja a PC-n futó emby szervert! Bejelentkezel és használod. A PC-n az emby szerverrel tallózod be a hdd-t. Érdemes a sorozat és filmeket külön mappába tárolni és embybe is külön filmek és Sorozatok kategóriában betallózni.
Ha PC-n nem használsz emby-t akkor smb elérés lehetséges de mivel ezt nem használom így most pontosan nem tudom hogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? A shieldre (nem a pro) telepített kodiban nem tudom megadni pc hdd elérési útvonalát. Ugyanitt embyvel tökéletes. Mivel az emby trial lejár, ezért szeretném beállítani a kodit, de kezdem feladni a küzdelmet. -
Szigma70
addikt
válasz Mentolka #2608 üzenetére
Ha csak az a cél, hogy külső tárolóról nézz filmet, akkor egyszerübb, "jobb", de biztosan olcsóbb megoldás egy kinai androidos box CE-vel és Kodi-val.
Ugyan nem lesz DOVI, de HDR- ben tökéltes, gyors, fagyás és szívásmentes.
Ha kell a DOVI és, vagy a Stream is, Netflix, HBO, akármi is, akkor marad a ShieldA kérdésedre a válasz, 3 igen
Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Néhány kérdésem volna ezzel kapcsolatban.
1. Ha ezt rádugom a TVre (LG Oled B7) HDMI madzaggal, akkor simán röccenés nélkül lejátsza a Remux UHD HDR (vagy DoVi) filmeket (mkv, mp4)?
2. Külső SSD-t rá lehet dugni?
3. Torrent klienst lehet erre telepíteni? -
HUNgabus
senior tag
Üdv
keresnék olyan embert aki akár "ellenszolgáltatás" fejében is segítene (megcsinálná) a downgrade-t 2019 Shield TV Pro-n,
elbasztam egy napot vele de nem akar sikerülni, ahogy Murtaugh mondja " Öreg vagyok én már ehhez"
(Tele a tököm hogy manapság már semmit se képesek rendesen megcsinálni és még itthon kell szarakodni vele hogy az ember összetákolja, vagy ha netalán működne vmi akkor vmi frissítéssel cseszik el )
nagyon köszi annak aki segíteni tud, szép napot
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Eltelt egy hét a sok-sok szívás utáni downgrade-től és eddig lekopogom, minden tökéletes. Igaz a Kodit nem is próbáltam, de a VLC teljesen jól működik.
Bár már néha zaklat a 9-es upgrade, törlöm azonnal a letöltött fájlt is, nehogy véletlen frissitse.
Örülök, hogy működik szépen, maradjon is így. -
tomp
félisten
Na nekem is megérkezett.
A gyári Youtube app továbbra is szaggat ha a Dolby processing be van kapcsolva. Miért is gondoltam, hogy ezt sikerül végre javítani...
Vajon a csoda VGA driverek is ilyen bugosak vagy azok rosszabbak? -
HUNgabus
senior tag
sziasztok
hát nem lett jobb már ami a frame dropp-ot jelenti, legalábbis nálam,
csak a hogy tuti legyen, megnézni vki akinek megvan a Loki sorozat, 1 rész közvetlenül a főcím után 1:50 van egy nagy vízcsepp és utána ahogy jön fel a kamera, bogár fut a homokba majd utána fut a táj szaggat a kép nálam, Kodi, Plex, VLC is
PC-n és Zidoo-n jó,
köszi
-
tomp
félisten
válasz LouiS22 #2602 üzenetére
Persze ez okés. Én is fel fogom rakni a bétát de az új android főverzió frissítésénél nem láttam kiírva, hogy rosszabb lesz mint a régi verzió de sebaj majd jönnek a google jóváhagyás nélküli béták... Ha ezt így közlik, szerintem sokan nem frissítettek volna.
Telefonnál is mindig használok béta rendszert de ott a gyártó meg tudja oldani a Google jóváhagyást...
Persze ott is vannak a "mentes" kiadások de azokat "Preview" kiadásnak hívják. Nvidiánál ezek szerint a Preview az már béta...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest