Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
Na, kitámasztottam ráveszem majd magam a kábelek elrendezésére is
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
BogyóBP
addikt
válasz apollo12 #10351 üzenetére
Most néztem meg nekem is 86-90 fok körül van a hotspot és a vram hőfok is. Szerintem ez ilyen.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz apollo12 #10344 üzenetére
Szerintem rosszul mér az app. Nekem a VRAM hőfoka szokott 90fokig elkúszni.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Krisz0418
őstag
Eddig ez úgy néz ki stabil, játék még nem dobott ki.
Mennyire jó értékek?
TS extreme is lefut ~17600pont
TS ~35300pont
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
apollo12
veterán
Hali adot egy Sapphire Nitro +7800xt, és nagyon magas a hs cs2 ben eléri 95cfokot Deep Rock ban meg a 100Cfokot, furmark, timespy, superposition ban meg 90fok körül megáll.
Milyen fajta gpu terhelő programmal érdemes tesztelni ?
Deeprock:
Superposition:[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Üdv! Valaki kérdezte, hogy van e tapasztalat az XFX Mercury Magnetic Air típussal. Elvileg érkezik hozzám szerda körül egy 7900XTX belőle használtan. Csinálok tesztet, bedobom majd csoportba, ha még érdekes lehet valakinek. Kíváncsi leszek mit tud a Merc-hez képest.
-
gaben88
őstag
Indi után tegnap felraktam a STALKER 2-t és hétvégén belevetem magam a zónába. Viszont nem tudom eldönteni, hogy milyen beállításokkal a legjobb a minőség/fps 4k-n. Ki milyen beállításokkal játsza, játszotta a STALKER 2-t? TSR? Xess? FSR? Utóbbi szerintem a legrosszabb ránézésre. FG vagy AFMF2?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
-
Aby_2014
aktív tag
Érdekességként írom az alábbiakat:
Jómagam, illetve korábban fórumtársak is szembesültek az IDLE állapotban 909Mhz-en ragadó memória sebességgel és emelkedett fogyasztással. Bizonyos esetekben a monitor egyedi beállítására van szükség, de ez az én esetemben nem akart működni... végül egy érdekes dologra jöttem rá tegnap.
Mint itt az emberek 98%-a, a sensor adatok olvasására a Hwinfo programot használom, de ennek futtatásakor a memória rögtön felugrik 909Mhz-re!
Viszont ha pl: GPUz-el figyeltem az adatokat, akkor szépen beállt a LOW IDLE állapot..
Tehát akkor kezdjétek babrálni a monitor beállításait, ha a HWInfo -n kívül más program is mutatja az IDLE 909Mhz-et.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Alogonomus
őstag
Azokban az esetekben a fogyasztása nagyon függ attól, hogy például a böngészőben aktív-e a hardveres gyorsítás, a filmet lejátszó szoftver használ-e erőforrás-igényes képminőséget javító eljárásokat. Valamint sokat számít az is, hogy egy vagy több monitor van a kártyára kötve.
Több monitor esetén hozzá sem érve is eleve 40 W környékén fogyaszt, amin a böngészés/filmezés sem emel 5-10 W-nál többet, míg egyetlen monitoros helyzetben a 10 W-os idle fogyasztása felmehet 30-40 W-ig böngészés/filmezés közben. -
Gyick
őstag
Hi!
Azt szeretném kérdezni hogy egy 7800xt-nek mekkora a fogyasztása nem intenzív igénybe vétel esetén. pl (netezés/youtube videók v filmek nézése stb) 1440p-s monitoron.
Az tudom hogy játékban kb 50-60w-al(kb 25%-al) többet fogyaszt mint egy sima 4070
Arra nem nagyon találok adatot hogy idleben mekkora ez az eltérés -
Zsohi
őstag
válasz Krisz0418 #10331 üzenetére
Nincsen, se semmifele mod a jatekhoz. A mentest es a konfig fajlokat is toroltem, steam cloud toroltem.
Viszont ha mar neked is megvan a 80+ fps valami biztosan tortent a hatterben, mert legutobb teljesen jatszhatatlan volt RT mellett.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Zsohi
őstag
Valaki akinek megvan a Hogwarts Legacy és van egy kis szabadideje kérem nézzen rá a játékra, mert nem tudom miféle varázslat történt a játékkal, de Ultra RT beállítás mellett az eddigi 15-20 fps helyett 100 fps környékén szalad és a nagyon durva megakadások is úgy ahogy eltűntek. Újra is telepítettem, kétszer is... Mert nem hiszem el
[link] csak, hogy ne vakon higgyetek nekem.
A másik ami miatt újra elővettem a játékot, hogy hardware cserére készültem és a jelenlegi vasat még egyszer utoljára a penge élére akartam állítani, hátha még egy kicsit ki tudok belőle facsarni, néhány szép eredményt elérni és arra gondoltam megnézem teljesen alap állapotában is(elég jól nyomon követhető a játék teljesítményén a hardware véli változások, illetve 3DMark benchekre gondolok). A RAM-ok 3600MT/s értéken tekernek AUTO értékeken, proci szintén alapon, a videokártya pedig koppra tolt teljesítmény limiten. Nem értem mi történt, hogyan lett 20-ból 100 és akármit teszek is, nem ugrik vissza. Szemre is passzol a képi világ, de még is na. [link]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Micsurin
nagyúr
válasz gulupeti #10327 üzenetére
...az csak akkor nem ér semmit ha vagy gyenge a ház fala, vagy nem tette be jól a user. 1 hónappal később vízmértékkel mérve még mindig nem lóg semmit.
7800XT és 7900XT-t is kiválóan megfogott, meglepne ha annyival nehezebb lenne az XTX.
Házfal vastagságra meg annyit, hogy agyon ajnározott Lian Li-ból és Corsairből is fogtunk ki olyan ami bizon nem volt elég strom, hogy elbírja a hátsó támasztékot és engedett már ott pár mm-t.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tyler Durden #10320 üzenetére
Az a terhelt fesz, ha csökkented a csúszkát az alapján változik a terhelt fesz is
Véleményem szubjektív...
-
Micsurin
nagyúr
válasz F.B.I. #10322 üzenetére
Nem feltétlen kell ennyire radikálisnak lenni, ha nem ütöd meg a beállított mint az is tud instabilitsást okozni. Meg kell nézni nem túl GPU heavy játékok alatt mi az az órajel ameddig lemegy. (Valheim, Minecraft, régebbi címek) És oda lőném be.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
F.B.I.
veterán
Meg a minimum frekvenciát húzd kb 100 MHz-el, a max alá.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az az.. Azzal szabályzod a TDP-t
Legutolsó csúszka jobb alul
Véleményem szubjektív...
-
addikt
válasz hackeeeee #10319 üzenetére
Total Board Powerem van, az lenne a TDP vagy rosszat nézek?
Illetve a feszre a kártyának 685mV-t ír, azt kéne feltolni 1075-re?
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz gaben88 #10314 üzenetére
Csak épp azt mondjuk hogy ha valakit kicsit is zavar akkor inkább mínuszba menni, mint kitolni..
Én lefelé simán mentem, nem nagyon releváns amit ír.
Kezdésnek próbálj annyit, hogy a TDP-t húzd le -10-ig, illetve a feszt mondjuk 1075mV-re, ha nincs bántva az órajel, és nézd meg mi történik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
-
addikt
válasz gaben88 #10314 üzenetére
Azt használtam eddig, mostanában Valorant pörög illetve Resident Evil4 single player gaméból, ezeknél az Adrenalin UV-vel nem volt gond.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
gaben88
őstag
válasz Tyler Durden #10312 üzenetére
Power limit kitolás és a UV kezdő tuningnak okés és eredményes XTX esetén. De az én tapasztalatom az, hogy az Adrenalin által belőtt UV GPU móddal beírt érték alá ritkán lehet lemenni stabilan. Mert van, hogy 1-1 bench idejére bőven be lehet alá menni, de aztán bele lehet futni olyan játékba, ahol meg elhasal a driver.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
addikt
-
F.B.I.
veterán
válasz Tyler Durden #10309 üzenetére
Igen, ott állíts egy manuális profilt és onnantól kapsz szabadkezet.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Krisz0418
őstag
válasz Tyler Durden #10309 üzenetére
gpu rész..manual tuning—>custom. Ott pedig ami kell amellett bepipalod es elojonnek a huzogatni valok
-
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tyler Durden #10301 üzenetére
Vedd vissza -10-re a TDP-t, plusz alulfesz, és ennyi. Próbáld ki..
Aztán utána akár órajelben is mehetsz lentebb, ha az a fontos, hogy hűvösebb legyen, mert elhanyagolható lesz a különbség..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
válasz fahrii #10305 üzenetére
Tervben van feher kabel Tegnap jott meg a kartya, csak gyors osszedobtam aztan jovanazugy alapvetoen full feher buildet akartam, de hat amdbol kb nem letezik feher kartya
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Krisz0418
őstag
válasz Tyler Durden #10301 üzenetére
Mindenkepp jovok beszamolni, esetleg helpet kerni
-
Krisz0418
őstag
Hasznal valaki vertikalis vga holdert? Gondolkozom rajta veszek egyet, melyiket erdemes? Sajnos nagyon nem szimpi igy oldalrol az xfx
[kép]AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Fair Áron / NVIDIA GeForce GTX10xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon RX5xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X eladó
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit