Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
válasz Kolbi_30 #9050 üzenetére
Frissítésben lehet nem de ha ms oldaláról töltöd le ISOt az már 24H2
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
HantekDSO
junior tag
válasz Kolbi_30 #8657 üzenetére
Abból indultam ki, hogy az fogja megvenni, akinek szüksége és pénze van rá - de nyilván lesznek pöcsméregetők is, akik nem használják majd semmire, csak posztolják a sebességadatokat...
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Kolbi_30 #8657 üzenetére
Az mar mindenhol draga, meg a nalunk szerencsesebben fejlodo orszagokban is.
De szerencsere sztem olyan korban elunk ahol igazabol nem kell cserelni evekig akar cpu akar gpu fronton, akinek van egy elozo genje, hacsak nincs valakire rafuggve az uj cuccok okozta andrenalinloketre, vagy nem hajlando minimalis kompromisszumot sem kotni..de utobbi eseteben ez mindig is drága móka volt, pontosabban ár-érték arányban sztem sosem érte meg.
-
Alogonomus
őstag
válasz Kolbi_30 #8624 üzenetére
Abszolút reális, hiszen a 6900 XT is tudott 55 fps-t maximális beállítással majdnem 2 éve, és azóta a driver is valószínűleg csiszolódott még, te sem ultrán futtattad, a 7900 XT pedig 20-30%-kal erősebb, mint a 6900 XT, és RT-ben még többel.
-
jimpo
senior tag
válasz Kolbi_30 #8568 üzenetére
Jómagam mai napig 1080p felbontásban tolom a játékokat.
1440p jó lenne, de hatalmas probléma hogy sem a filmek sem a sorozatok felbontása nem ilyen. Pedig azokat is fogyasztom rendesen. Plusz Tv helyhiány miatt nem játszik. Illetve ha már vennék valamint, az egy Kis 27" 4k OLED monitor lenne. A 32" már nagy 1080p felbontásban játszani rajta.Szóval vagy 4k vagy FullHD, a kettő közül magasabb felbontáson kevés lenne a 7800XT így marad a 1080p.
Főleg hogy pár játék kimaxolva natív 1080p felbontáson, mindenféle felskálázás nélkül 60 képkocka körül fut újabb címek közül ahogy elnézem.
Igaz nekem bőven elég a High beállítás, csak jöjjenek sűrűbben a Frame -k.A Wukong -ot hagyjuk, felskálázva 50 + képkocka.
Mi lesz még két év múlva
Minden maxon, natív 1080p ~30 FPS. Az új konzolok meg majd mennek rá a nyócK-ra.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
PuMbA
titán
válasz Kolbi_30 #8516 üzenetére
Én azért látok bőven fejlődést. Az Avatar-ban vagy a Wukong-ban lévő hihetetlen mennyiségű és minőségű erdő és növényzet 10 évvel ezelőtt még nem létezett. Akkoriban elég kopár volt minden, ha visszanézzük YouTube-ról videókat. Wukong-ban a füst effekt szintén első osztályú és a karakterek részletessége is bőven felülmúl bármit, ami 10 éve létezett.
X2N: Ma már egyre kisebb grafikai fejlődésért kell sokkal gyorsabb hardver, ez igaz
[ Szerkesztve ]
-
robber4
aktív tag
válasz Kolbi_30 #8066 üzenetére
Én értem amiket mondtok . Valahol am5 topickba én már azthiszem küldtem is be hwinfo-s képet az alapján azt mondták semmi olyat nem láttak ami gondot okozhatott volna.A tápot is itt ajánlották amikor még a gépet raktam össze.
És mint irtam nem én vagyok az egyetlen mert itt pl Dave567 kolléga is ugyanezzel a problémával küzd . Csak ő neki meg azthiszem pont Nvidia van. Neki is javasoltak itt pár dolgot. Mcr és pd disable.geardown mode meg hasonló dolgok egyik sem hozott pozitiv változást neki.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Kolbi_30 #7927 üzenetére
Nem értem ezt. Hogy lehet az, hogy az alsó és közép kategóriás kártyáknál 4-5 évig konstans a hőfok? Nekem még sosem kúsztak fel az évek során egyik VGA-mnál se, de ha a felső kategóriás kártyáknál ez van, az kicsit furi tekintve, hogy drágábbak is.
Egyébként egyetértek. 85 fokig biztosan minden ok.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Kolbi_30 #7700 üzenetére
Gaming X volt nálam is. Sima ref fogyasztáson ment és abszolút meg voltam a hűtéssel elégedve, 0 CW. Azt sajnálom, hogy AMD vonalon nem hozták a Suprimx design-t. Pedig anno az RX 5700XT Gaming X egy remek kinézetű, hűtésű 0 CW kártya volt tőlük.(Van egy a fiókban dobozos megkímélt belőle tartaléknak, igaz szívem csücske marad mindig az a kártya. )
-
TeeBee73
veterán
A Gaming X kártyám köszöni, jól van. Csendes, hűvös, UV/OC-t jól bírja.
Másik topicban a 4070Ti Super Ventus 2X-et is dícsérték.
Én a ROG Vega56-al nyúltam mellé. Hangos volt, forró, és zabált. A mostani deszkám is egy rakás túró. Nálam az ASUS a felejtős.
Lehet, rossz szériákat fogtál ki."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
veterán
Sapphire, Powercolor, XFX, ezekkel nem tudott szerintem sehogyan sem versenyezni. MSI-nek egyedül az ITX kártyáit nézegettem egy darabig, de abba se tudtak beletenni egy alap Zero RPM funkciót...
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
mmdms
addikt
válasz Kolbi_30 #7586 üzenetére
Sztem nem ciki. Nekem gyari beallitasokon 2300 mhz a max boost. Orulok nagyon h evvel a driverrel megy most sokkal jobban, +3-400 mhzet megerez az ember rendesen, foleg h vrba hasznalom, nem144 fps hajkurasszuk, hanem h tartani tudja rendesen a 72-t. Es tusinal is vr a lenyeg.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
tusi_
addikt
válasz Kolbi_30 #7586 üzenetére
Ha nem tetszik, nem olvasod. Ilyen egyszeru!
Nem tuningolni akarom, hanem lejjebb vinni a fogyasztast, hogy ne legyen magas a hotspot. Es meg mielott a ventivel jonnel, azzal csak az edge temp megy le, akar 50 fokra is, de attol a HS meg 80-90 mozog.
Ha gyarin hasznalnam, ertsd 1100mv es 2800 koruli mhz, akkor lenne 90+ fokos.
Igy mar ertheto?? Vagy ez is ciki??[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz Kolbi_30 #7579 üzenetére
Csontrafagy a gep. Semmi nem reagal, se bill se eger, csak a bekapcs gomb nyomvatartas illetve reset gomb segit.
Most probaltam meg OC bios +15 Pl es a cp2077 1050 en is eldobja magat.
Nalam marad a regi jol bevallt beallitas. Ha menne 1060-n mondjuk, akkor azert a 15mv ert nem eri meg az egesz.
Meg huzza vmeddig es jon a valtas a masik oldalhoz.
Erdekes, hogy a reset utan csak a masodik ujranditas utan ismerte fel a kartyat, addig vmi 800x600 ban bootolt. Mindez alatt kezdtem orulni, hogy visszakuldom mint selejtet - ez lenne a 3 garis ugy - es hozok egy "masikat".eat, sleep, play, replay
-
Alogonomus
őstag
válasz Kolbi_30 #3935 üzenetére
Hegasus elmesélése alapján pont hogy a megvásárolt RX 6600-ához kapott kód hivatalosan csak az alapkiadású Starfield-et biztosította volna, de mivel RX 7900 XT-vel a gépben aktiválta a kódot, ezért az RX 6600-hoz kapott kód az RX 7900 XT mellé járó Starfield prémium verzióját biztosította neki. Szóval pont azt nézi, hogy mi van benn.
Vagyis nem a kód határozza meg a megszerezhető Starfield típusát, hanem az, hogy az AMD hitelesítő alkalmazása milyen kártyát/processzort észlel az aktiválást végző gépben. -
-
Spizzi
tag
-
steewcv65
őstag
válasz Kolbi_30 #3712 üzenetére
Nem lesz velük semmi Élnek tovább és ennyi
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
jimpo
senior tag
válasz Kolbi_30 #3608 üzenetére
Nagyjából én is 240-260 ezres "alap" árra számítok a 7800 XT esetén. Persze egy Zafír Nitro tuti drágább lesz.... Így nagyon illúzióim nincsenek.
A 6800 és 6800 XT sem sokkal olcsóbb jelenleg, az más kérdés hogy volt 6900/6950 is ilyen árban nemrég.De mivel személy szerint nem tervezem 4+ évig cserélni, így FHD 144 Hz -re a 7800 lesz. Már amennyiben nem lesz nagyon nagy árdifi a kettő között.
A +33% memória mindig jól jön, főleg ha az ártöbblet 15% körül lesz. Meg a teljesítmény különbség is nagyjából annyi.Azt meg csak remélem hogy hatékonyabb lesz a nagyobb chip tesó.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xtremist
senior tag
válasz Kolbi_30 #3541 üzenetére
Pont erről van szó, hogy az alzás kódot át tudod adni, mert akkor a delikvens a saját regjével belép az amd oldalra, kéri a játékot, és onnan megy a saját steamjébe. Viszont ha te a saját regeddel az amd-nél kéred a játékot, utána amikor megjelenik a játék és jelzi neked az amd hogy felhasználhatod, ott már vagy te adod meg az amd regedet annak akinek eladtad a játékot, vagy ő adja meg neked a steam belépési infóit, mert onnantól nincs kód amit kimásolsz és elküldöd a vevőnek, hanem társítanod kell az amd és a steam accountodat.
-
Vigneau
félisten
-
Bossp
addikt
válasz Kolbi_30 #2800 üzenetére
Az én BQ DX500 elég jól szellőző házikó. De mióta megvan ez az 500wattos szörny látszik hogy megszorul benne a sok meleg levegő. azért jó pár fokot nyerek vele ha leveszem az oldal lapot ha nem is 15-üt mint nálad de 5-6C elveszik. Szemezgetek egy FD Torrentel de hát az sem olcsó darab.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
steewcv65
őstag
válasz Kolbi_30 #2796 üzenetére
Nem is értem miért kerülnek ilyen árakba a házak...
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
fanti
addikt
válasz Kolbi_30 #2736 üzenetére
Hát én besz@rok...
GPU-Z eleve minek?
De ez a HWINFO...Enigmát is küldesz hozzá? Köszi!
Na, figyu!
HWINFO-t bekonfigolod jól, beállítod szépen, hogy mi látszódjon, és mi az ami nem, mert pl. ki nem sz@rja le a drájvjaid S.M.A.R.T-jait...ugye.
Játék előtt a HWINFO-ra klikkelve (az legyen az aktív ablak) nyomsz egy ALT+PrintScreen-t, így a vágólapra teszed annak az ablaknak a képét, majd behívod pl. a Paint-et, és oda meg beilleszted, és lemented JPG formátumba pl. "kezdet" néven.Játszol. Játszol. Játszol. Játszol. Játszol.
Játék után megismétled az előző folyamatot a HWINFO-n, csak most a Paintbe illesztve és mentve azt a nevet adod neki, hogy "utána" és maradsz a JPG kiterjesztésnél.
Ezt követően feltöltöd nekünk ide a PH-ra a képfeltöltés-nél.
Így leszünk mi is sokkal okosabbak. MERT VAN INFÓNK, LÁTHATÓ INFÓNK!!!
Gyerünk Pajtás! Uccu neki!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Kolbi_30 #2721 üzenetére
Majd lesz az magasabb is egy fel ev mulva.
-
steewcv65
őstag
válasz Kolbi_30 #2708 üzenetére
Azonnal kaplcsold be a klimat es csovezd be direktbe a venti helyere
Na jo csak hulyeskedtem.Hasznald es ennyi a tanacs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Eredeti játékok OFF topik