Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
Mi az ajánlott megoldás, h atevékenység adatokat rá lehessen tenni videóra? Insta360 appon kívüli megoldás érdekelne, Davinci-t tanulgatom.
-
MC Pite
veterán
Szerintem connect, óra, Csatlakoztathatóság, Telefon, Riasztás. Almenüben a többi opciót kikapcsoltam, így lukzus meg körriasztás meg ilyenek nem szólnak, de navi utasítás (meg hátralévő táv) igen.
-
MC Pite
veterán
Nekem újdonság, vagy frissítéssel érkezett meg, hogy
telefonon bemondja a navigációs utasítást végre? -
MC Pite
veterán
Nekem is úgy jött le
Gondolom akkor működik, ha van új sw, de még alapból nem kerültünk bele a sw kiterjesztésbe. -
V.Stryker
nagyúr
Oohhh...az órán el lehet indítani a manuális szoftverfrissítés keresést és már jön is lefele a frissítés. Ez nekem új.
-
MC Pite
veterán
Csorognakna frissítések I3-hoz. [8.09]
Még pár hónap, és nem lesz béta érzésünk -
MC Pite
veterán
Ha valakit érdekelne I2 Solar vagy I3 Solar 45, dobjon egy privátot.
-
V.Stryker
nagyúr
Ma cisnáltunk egy 3,5 órás túrát. Szerencsére egyszer sem indult újra. A navigáció is tök jól működött.
Ami a navigálásban fura, hogy folyamatosan jobbra, balra mozog a kijelzőn a kép, nem áll be menetirányba van északra. Illetve nem tudom lehet-e kizoomolni benne, hogy megnézni, kb. egy körtúrán hol jár az ember épp. -
MC Pite
veterán
2-3 restartot láttam az enyémen az elmúlt 2 hétban, ez új szériánál sajna jellemző - navigálás közben még jellemzőbb (már elég régóta a graminnál).
De sajna másutt se sokkal jobb a helyzet; itt legalább pár hónap múlva kigyomlálják. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
sherlock82 #1747 üzenetére
Nem kell. Az i2 is mintha az elején csinált volna ilyet. De aztán soha többet. Vagy vmi frissítés megoldotta. Én soha nem kapcsolgattam ki.
-
V.Stryker
nagyúr
Ma az i3 csinált egy random újraindulást, miközben egy értesítést akartam megnézni. Az előtte rögzített adatok egy része nem lett meg.
-
MC Pite
veterán
Én úgy fogalmaztam, az I3 már nem csak lassabban merül a napon, hanem tölt is.
GPS-es tevékenységed volt már vele? -
V.Stryker
nagyúr
Egy kis akku beszámoló i3 50mm Solar kapcsán.
Amikor megkaptam, a leírás szerint, használatba vétel előtt töltöttem 2 órát. Bekapcs után mutatott 100% -ot és 11 napot. Ez firmware frissítés után helyreállt és 40 napot mutatott 100%-nál.
Ez tegnapelőtt volt.
Ma délelőtt ment le először 39 napra és 98%-ra. Kimentem lemostam az autót, elszöszöltem egy másfél órát és már ismét 40 nap,99%. Végtelen még nem jelent meg, de több időt nincs most lehetőségem napon tölteni. A lényeg, hogy ez a sokkal jobb solar töltés működik, de nagyon. -
V.Stryker
nagyúr
Két dologra keresnék megoldást, hátha valaki tudja:
- Az egyik, hogy ha jönt egy értesítés, akkor beállítható-e, hogy ha nem nyulok az órához, akkor mennyi ideig tartsa a kijelzőn? Jelenleg túl sokáig sztem.
- A másik hogy ha használom a lámpát, akkor annak a megjelenő fokozat ábráját, amíg még tudod állítani a fényt, azt tovább tartsa kint? Mert azt meg túl hamar bezárja sztem. -
sherlock82
senior tag
Pár napja frissített a Garmin I 2 óra azóta mindenféle időjárással kapcsolatos információ az óráról. Jár más is így esetleg?
-
V.Stryker
nagyúr
Na, én is megrendeltem az Instinct 3 Solar -t.
Kicsit tartok attól, hogy kis lépés lesz az i2-höz képest és nem fogja megérni a különbözetet. De mindegy is, ha 3 évig legalább újra óra lesz.
Ugyanitt patika állapotú Instinct 2 Solar Tactial eladó. -
-
Orgi
addikt
válasz
sherlock82 #1730 üzenetére
Nem, ugye a sorozat végén jobb alsó gomb, megadhatod a súlyt és az ismétlés számot, utána pihenést számol, tehát ha így érted, akkor nem pause üzemmódban van (Instinct 2-nél legalábis)
-
pietrrr
aktív tag
Ikertornyok:
Sok helyen olvastam, hogy túl nagy a crossover, féltem is, de igazából a G-Shockhoz képest még picit kicsi is.
Rendeltem alis tépőzáras nejlon szíjat, amihez adtak pöcköket is, viszont azok olyan vékonyak, hogy átjönnek a lukon, így ide használhatatlanok. Tudtok olyat ajánlani, ami megfelelően vastag és tuti jó a crossoverhez? Jó lenne tartalékba két darab.
Köszi!
-
sherlock82
senior tag
Amikor súlyzós edzéshez használjátok az órát akkor a sorozatok közt pause üzemmódba teszitek és újra indítjatok a sorozat kezdetekor vagy edzés elején start, fut végig és stop a végén?
-
V.Stryker
nagyúr
Ahhaaa. Köszi mindenkinek.
-
MC Pite
veterán
válasz
V.Stryker #1725 üzenetére
Express semmire nem való szerintem Instinctnél (a nagyoknálmtérkép letöltésre jó, mikor tizenx gigát kell felrakni)
Ha van gpx fájlod, letöltött vagy pl mapy-val készített
a, telefonon a gpx-et a Garmin Connect nyitja meg, ott kérdi is milyen útvonal legyenb, számítógépen a connect webes felületre töltöm fel
-
jan herz
tag
válasz
V.Stryker #1725 üzenetére
Connect weboldalon (https://connect.garmin.com/) az útvonalaknál tudsz feltölteni, ez működik mobil böngészőből is. [kép]
Az appban én se találtam közvetlenül, ott pedig fájlkezelővel kell megnyitni/megosztani a Connecttel, akkor menthető az útvonalak közé.Sok szívás után jöttem rá....
-
-
V.Stryker
nagyúr
Megjött a képen látható szíj és marha jó komfortot biztosít. Igazából a gyári szíjjat napi többször kellett állítanom, hogy tágabbra, hol szűkebbre, mindig egy pici nyűg volt. Ez viszont tökéletes kényelmet ad.
Egyetlen hátránya, hogy edzés során az izzadságot beszívja így egy idő után nem tudom milyen szaga lesz.
A másik ,hogy megjött a mellkaspánt is. Az is baba módon működik. Viszont az a kérdésem, hogy az,hogy az óra állandóan keresi a pántot, hogy automatikusan csatlakozzon hozzá, nem meríti az akkut jelentősen?
-
Orgi
addikt
válasz
sherlock82 #1717 üzenetére
"A sportok között nem találja például a saját testtel, súlyokkal vagy különböző eszközökkel végzett súlyzós edzést. Ezeknek a tevékenységeknek a követése a közép- és felső kategóriás modellek egyik továbbfejlesztett funkciója."
-
sherlock82
senior tag
Garmin Forerunner 55 óra is van a családban, de azon a súlyzós edzés menüpontot ne találom a hozzáadás menüpontba sem ahol a többi egyéb sport is fel van sorolva.
Ezt valahogy hozzá lehet adni szerintetek hogy meg jelenjen a menüben vagy ez az óra nem képes erre?
-
V.Stryker
nagyúr
Nem csak azért, mert azért szerintem sokkal modernebb a kinézete az órának és jobb a solar töltés is. De ez sok kis apróság az árkülönbséghez képest. Valószínűleg majd a 4-es verzió hozza meg a kellő előrelépést.
Érdekes, hogy sem számomra, sem itt másnál nem látom, hogy az OLED-re ráfeszült volna. Elsőre nagyon tetszett, de a Solar hiánya miatt - nyilván nem is lenne értelme a fogyasztás miatt - ki is esett.
-
kuntics
aktív tag
válasz
V.Stryker #1711 üzenetére
Jó lenne látni típusokra lebontva is, mert garminnak van/volt sima band-ja is,az meg ronthatja az átlagot. De ezek szerintem még mindig csak közelítő értéket tudnak, 10% eltérés bőven sok. De ha egy márkát használsz, talán mindig ugyanaz az eltérés és így valamennyire használható az értékek követésére.
-
V.Stryker
nagyúr
-
MC Pite
veterán
Hello Instinct 3 Solar users,
We have fully released System Software 7.08.
Change Log
Increased file storage space.
Added Garmin Messenger
-ez azért jó, mert a helyzetem is látszik, mikor válaszoltam.Navi:
Már sokszor írtam, és raktam be képeket hogy néz ki.
Igen, mutatja az utat, és ha connectel töltöttük rá a gpx-et (vagy abban terveztük) akkor lesznek kanyarodási és útvonal letérési értesítések az órán!
Ha odaértél, a tracken navigál visszafelé. Ha nincs track, csak pontot adsz meg, akkor toronyirányt. Persze connecten vagy exploren pikkpakk összekattint az ember útvonalat. -
V.Stryker
nagyúr
Köszi, kipróbálom.
Most nézegetem, nézegetem, már majdnem rábeszéltem magam az új Instinct 3 Solarra, de benéztem az árat... 150 körül elmlékeztem, miközben 186k.... 70k körül lehetne eladni az i2-t. Még egy 80-at kinyögtem volna, bár az is tök felesleges, de 110-et kizárt. Annyi pluszt nem ad.
-
Orgi
addikt
válasz
V.Stryker #1706 üzenetére
Én a kész gpx-et (amit vagy letöltök túraleírásból ha van vagy mondjuk mapy.cz-vel készítek sajátot) rátöltöm az órára számítógépen a Garmin Connect progival. Ezután elindítom a túrázás tevékenységet a kezdő pontál, majd a pályák közül betöltöm a gpx-et. Ez egy vonalként látszik, amin látod a helyzetedet, tehát hogy rajta vagy-e az úton, illetve vannak kanyarodási értesítések, ha elágazáshoz érkezel, hogy balra vagy jobbra (szerintem csak akkor, ha a Connectben töltötted rá és úgy készült a gpx is, hogy oda pontot szúrt le aki csinálta). A vissza a kiinduló pontra meg vissza vezet szerintem a gpx-en, illetve azon az úton, amin mentél.
De ha nem tudod elképzelni, indíts el egy túrázás tevékenységet és lapozz a képernyők között, szerintem defaultban ott van közte a kijelzés (ami így egy vonal lesz a semmiben, gpx nélkül). Tehát nincsen térkép, más utak jelölve, tereptárgyak, semmi ilyesmi, csak az utad. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
MC Pite #1705 üzenetére
Valahogy nekem mindig ilyen bonyolult dolognak tűnt ez az instincten való navigálás. Esetleg nagy vonalakban segítenél, hogy hogy működik?
Általában gpx-fájlba meg szoktam tervezni a túráinkat és azt betöltöm a telón, mondjuk Organic Maps-ba és úgy szoktam néha nézni, hogy jó fele megyünk-e.
Esetleg ezeket a gpx-eket be tudnám tölteni az órába is és ott folyamatosan mutatná, hogy merre menjünk?
Továbblépve meg tudná, hogy ha odaértünk, akkor "vissza a kiinduló pontra" visszavezetne a kiindulási pontra? ilyenkor susnyáson keresztül gondolom, mert az utat nincs honnan tudja. -
MC Pite
veterán
válasz
V.Stryker #1690 üzenetére
Mert az amoled kint szarul látszik, a színes transzflektív bent, és a térképes óráknál nincs explore, csak az órán lehet az útvonalat nézni. Plusz sokkal kevésbé látszott bringázásnál a színes térkép mint a vaktérkép.
Plusz kisebb súly, sokkal határozottabb (azaz létező) kijelzővédelem. FR-nél a balesetészlelés volt még problémás (montinál pl nincs), az epixnél a súly volt sok a fentieken túl.Minek hordjanak órát, ha kezükhöz ragadt a telefon és nem is mozognak?
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy esetleg ti is észrevettétek, hogy a fiatalok alíg hordanak órát? Van 5-7 kollégám, aki 20 év körüli és egyik sem hord semmilyen órát.
-
V.Stryker
nagyúr
Nem fognak tudni oda terelni még sztem sokunkat. Nem történt akkora ugrás. Amikor az i2 megjelent, akkor tudásban pariban volt a többi okosórával, sőt. De közben teltek az idők és a többiek nagyobbat fejlődtek érzékelés - ecg, ekg, vérnyomás, stb. szinten - a garmin instinct meg kapott nagyobb kijelzőt, meg lámpát.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Garmin terepórája nem okos, mindig aktív kijelzője pedig csak nem is színes, ellenben kifejezetten szívós és profi, ha kihívásokról, küldetésekről és aktivitáskövetésről van szó.
- szinte új Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- Apple Watch Ultra 1 49mm Újszerű//1-3 hónap gar./Akku 88%/p4119
- Huawei Watch GT 5 Pro 46mm Makulátlan 28 Hónap Alza Garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- 2+1 akció minden Apple Watch szíjra! Minőségi Apple Watch szíjak verhetetlen áron.
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest