Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Marathon (2025)
- EA Sports WRC '23
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- The First Berserker: Khazan
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Majd érkezik azokhoz is frissítés, mert egyelőre a másik két említettből még nincs is UI 7.0 -áshoz igazított verzió, így nemcsoda ha azokra hibát ír. Szintén megkell majd várni, amíg frissülni fog a NiceLock, ami előrébb tart ugyan, de a FineLock jobban levan maradva ...
-
Crvsh3R
senior tag
Nálam apkmirror-os telepítés után sem jelennek meg sem a FineLock-ban, sem a NiceLock-ban (Galaxy to Share és Dropship) és ikonról nem indulnak el nem megfelelő ország hibával. RegiStar nálam a GoodLock része továbbra is (és el is indul) és ahogy olvasom nem mindenhol került ki belőle (pl. USA).
-
gerner1
nagyúr
Lehet, ismét előtérbe kerülnek a 3rd-party NiceLock & Fine Lock lehetőségek :
-
zoltan77
aktív tag
Áprilisi biztonsági frissítés tölthető
-
-
-
Ha volt már, sorry. Felfedeztem egy anomáliát. Nem volt újraindítva a telefon, mittudomén kb 8-10 napig. Dugom rá a telefont a töltőre vagy a pc-re, minden esetben azt írta ki:
Lassú töltés volt/lett, és a pc meg nem látta sehogy a telefont. Próbáltam másik kábellel is, ugyanaz. Aztán jött egy ötlet, teló újraindítás, és voálá. Minden jó.
-
gerner1
nagyúr
válasz
TheBikerider #259 üzenetére
S24 FE is v.proximity -s, de kétségtelen, hogy van wireless charge & DeX, meg az egyebek .
-
-
válasz
TheBikerider #259 üzenetére
A két készülék nem egy liga…
-
Nem nekem kell.
Nejemnek most cseréljük le az S20FE-t, ami már jópár éves. Nos, vagy ez, vagy egy S24FE lenne a befutó. A kettő között megy a varia. Csak a teszteket néztem és abban mondják ezeket a hiányosságokat. Ott lehúzzák amiatt az A56-tot, mert nincs benne a vezetékmentes töltés, meg hogy gagyi a közelség érzékelő. Nem tudom, nem használtam csak a teszteket néztem. Egy szónak is száz a vége: én az A56-tot venném. ...
-
-
vezetékmentes (induktív) töltésnél a töltő és a telefon között nincs közvetlen elektromos vezető kapcsolat, csak mágneses tér. Emiatt a levegő, mint szigetelő közeg, eleve jelentősen korlátozza, hogy bármilyen túlfeszültség vagy nagy áram közvetlenül átjusson a telefonra.
Egy jelentős hálózati túlfeszültség vagy villámcsapás esetén a töltő maga károsodhat, de a telefonba közvetlenül nem tud akkora energiát átvinni, mint egy vezetékes kapcsolatnál, mert az induktív elv miatt a primer és szekunder oldal (töltő és telefon) fizikailag el van választva. Ez a leválasztás jelentős védelmet jelent extrém túlfeszültségek ellen, de nem zárja ki teljesen a károsodás lehetőségét, például ha a töltő belső elektronikája hibásodik meg és továbbít hibás feszültséget a telefon felé.
Összefoglalva: a vezetékmentes töltés fizikai elve miatt a telefon jóval védettebb a nagy túlfeszültségekkel és áramlökésekkel szemben, mint egy vezetékes töltés esetén, de teljes garanciát ez sem jelent extrém esetekben.Perplexity
-
-
Dan77
tag
válasz
TheBikerider #246 üzenetére
Nem tudod nélkülözni a telefont kétnaponta 1 órára? Vagy akár naponta?
Vagy a madzag zavar?
-
Chris0321
veterán
válasz
Nem tudom mi a probléma szerinted a közelség érzékelővel, nekem megvan a telefon mióta kijött és semmi ilyen problémám nincs vele. A vezeték nélküli töltés semmire nem jó. Volt ilyen telefonom, volt mikor rátettem töltött és volt amikor csak később vettem észre, hogy nem. Ha kell valami fel kellett vennem a töltőről és a töltés megszakadt. A vezetékes megoldásnál viszont ugyanúgy tölt tovább, legfeljebb nem olyan gyorsasággal. Egyébként ha nagyon akarja az ember meg tudja ezzel a telefonnal is oldani azt is, linkeltek be hozzá egy alkatrészt amit beteszel a telefon és a tok közé és ugyanúgy tölti vezeték nélkül.
-
Igen, ezt a kötetlen kötetlenséget én is tapasztalom, nálam így van:
Na most az tényleg remek, hogy nem kell a csatlakozót koptatni, illetve, hogy nem fordulhat elő olyan, hogy “be van dugva” csak elfelejtkezik róla az ember és csak akkor veszi észre, mert pl este van, amikor kitépi a kábelt, és esetleg roncsolja az a Type-C csatlakozóját a készüléknek. Ez a jó része a dolognak. A kellemetlen pedig az - és erre nem találtam még megoldást - , hogy a vezetékmentesség ellenére még kötöttebb vagyok mint az A54-nél ahol bár lóg a vezetéken de a kábelhosszáig szabad vagyok! Tudok rajta telefonálni, böngészni stb. Itt ez nincs. Kihangosítva tudom használni az S24 FE-t, de amint elveszem a dokkolóról már nem töltődik, akkor ugyanott vagyok mint bármelyik mobilnál amelyik nincsen töltőn. Ha pedig órákig akarok böngészni, akkor nem feltétlenül akarom, hogy merüljön közben.
Most az van, hogy az S24 FE-t használom a legkevesebbet, mert az az ágyam mellett van, az A54 és az iPad meg az ágyamban
-
szemy94
senior tag
Biztosan van, akinek nagyon fontos, megértem.
Én, amikor anno az S9-et megvettem, nagyon próbálgattam, hú de jó lesz, aztán abbamaradt a lelkesedés, fix hely kell neki, hiába vezetéknélküli, számomra kötöttebb, mint a vezetékes, főleg, ha van egy 1.5-2m hosszú kábelem. Jah, S9 kb 5 éve van meg, töltő csatlakozó sose volt cserélve, napi 2-3x kábel ki-be azért benne van (egy problémám mai napig, hogy nyáron melegszik, tölteni alig lehet autóban, ha igazán használom, amúgy szeretem még mindig). Szóval a csatlakozó kopás sem akkora érv nekem.
-
Ricardo
titán
válasz
A vezeték nélküli töltés ebben az árkategóriában még ritka, mint a fehér holló. Pont ezért lett volna egy komoly fegyvertény, ha a Samsung beleteszi.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Áthidalható az is ..
-
-
válasz
TheBikerider #244 üzenetére
Mondjuk ez a virtaul proximity sensor dolog túl van lihegve. A másik meg köztudott, hogy bejáratott márkáknál éles vízválasztó vonal a néptelefon, és az elitnek szánt modell között.
-
Csak kábeles töltés, közelség érzékelő gagyi, ezek miatt nem vesszük meg, pedig árban nem rossz.
-
Szerencsére. Ma már általános a dual SiM-es készülékek jelenléte a piacon, nem is nagyon tudok olyan okostelefont amibe nem dual SIM tálca lenne. Elég csúnya ha még valamelyik operátor zárasan adja. Nekem 2002-ben is függetlenül adta a Vodafone az R600-at pedig az már 23 éves sztori. 😆
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
balazs1956 #238 üzenetére
Minden Yettel és Telekom készülék független, (és legtöbbször) dual-sim.
Jól lemaradtál! Hol voltál az elmúlt 7-8 évben?
A 2023 tavaszán Telekomtól vásárolt A54 telefonunkban első perctől Netfone kártya van, vodafone hálózaton lóg, a 2021 őszén Telenortól vett Redmiben pedig nálunk egy Telekom kártya teljesít szolgálatot...
A céges dual-simes szolgáltatói telefonokba mindenki automatikusan nyomja a saját simjét is (ha az jobb mint a céges), stb stb stb...Az egyetlen szolgáltató a Vodafone, aki még árul(t) függő készülékeket is, esetleg a szar készülékárazás mellett ez az értelmetlen szokásuk is megmaradt One-ként is?
-
gerner1
nagyúr
válasz
balazs1956 #238 üzenetére
" ... mi az eljárás, hogy veszek "olcsón", egy yetteles feltöltőkártyás telefont, és valahogyan (legálisan) függetlenítem .. "
- Semmi.2018.jan óta, csak hálózat-független cuccokat forgalmaz (már az előd is..), akárcsak a "T" ...
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Működik , és ha igen akkor mi az eljárás, hogy veszek "olcsón", egy yetteles feltöltőkártyás telefont, és valahogyan (legálisan) függetlenítem, mert ONE számlás telefonként szeretném használni?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket
-
horilori
csendes tag
-
horilori
csendes tag
Kedves Dani!
Ha jól értem, a főkameránál a szélek felé homályosodás az a lencsé(k)től van, az nem fog javulni, a többi képhiba szoftveresen orvosolható.
A navigációnál 9m pontosságot ír, ez csak az erdőben van így, vagy hegytetőn is?
Samuéknál sem bírják a sok telefonra rendesen megírni a szoftvert, kár volt 4-6-7 évet ígérni, annyi fölösleges, főleg egy gyenge SoC-os gépre. -
válasz
Luck Dragon #232 üzenetére
Nyilván látszik a képen, hogy alatta nem lehet, ha alatta lenne ugyanis, akkor nemcsak a szösz látszana, hanem méretes levegőbuborékok is amelyek a szöszt határolnák körül. Egyet sem igen tűrnél meg, nemhogy többet
Csak poénnak szántam, kíváncsi voltam, hogy mi lesz a reakció
Hirtelen ugrott be
Talán nem is gondoltam mélyebben bele. Meg nem is vettem komolyan, pont azért, mert látszik messziről, hogy alatta nem lehet.
-
-
válasz
Luck Dragon #230 üzenetére
Remélem nem sértődtél meg
-
-
-
válasz
Luck Dragon #226 üzenetére
Szép munka
-
-
válasz
Luck Dragon #224 üzenetére
A szösz az üveg alatt vagy felett van?😆
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lord Amper #222 üzenetére
Kisvárdai Yettelben egy srác rakja. A vizes felrakáshoz nem kellettek a nem-műkörmei.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lord Amper #218 üzenetére
Amint látod, az enyémre ez nem igaz, avagy millió féle létezik, és az enyém egy jófajta. A tapintása is rendben van.
-
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Luck Dragon #215 üzenetére
Ő nem teszi zsebre, mégis fel van gyűrődve a széle (mert gagyi) , én simán zsebre teszem, mégis hibátlan körbe a széle 1 év után is.
A lényeg hogy a 8000 Ft-os hidrogélnek nem csak az ára magasabb, hanem a minősége is. Másik liga. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed #213 üzenetére
Hidrogél és hidrogél között is van különbség, nem is kicsi.
Az A25 telefonomra Yettelben tették fel a középső vastagságút 8000 Ft-ért. 1 évesen is hibátlan, pedig farzsebben, kabát belső zsebében ugyanúgy megfordul, mint hátizsákban. 1 éves!!
A párom Redmi Note 12S telefonjára a Temuról, eBay-ről stb kapható 1000 Ft-os kínai hidrogélek mennek. Soha nem teszi zsebbe, csak behajítja a táskájába, vagy a kocsiba középre. 1-2 hónaposan így néz ki:
(látszik a 2 fólia vastagsága is)
-
válasz
Meggyi001 #210 üzenetére
Nekem 2021-2024 között voltak Hydrogélek, illetve Xiaomi esetében gyári fóliáim, úgy mindvégig tisztában voltam vele - ez egyszerűen fizika - , hogy egy flexibilis fólia nyilván nem nyújthat olyan fokú védelmet, mint egy merev üveg, amely a teljes felületen vezeti el az energiát. Csak ugye az operátorok is kezdenek átállni teljesen a méretre vágott fóliára, mert pénzügyileg sokkal előnyösebb.
Az operátorok és boltok szempontjából azért gazdaságilag előnyösebb, mert:
1.Elég venni méretre vágó gépet, meg pár csomag ilyen univerzális fóliát, és amikor megjön a páciens, megkérdezik milyen telefonra lesz, és a gép a rá letöltött sablon alapján méretre vágja, így nekik kényelmes is, és nem kell több tucat különböző már előre elkészített, és csak az adott készülékkel kompatibilis üveget tartaniuk készletem, aminél ha nem jól saccolják meg a keresletet sokkal jobban a nyakukon marad, mint az univerzális.
2. A fóliák ára vidéken, ahol nem volt kereslet a Spigenre és egyéb drágább fóliákra, 3000 Ft körül volt. Ezt kb megtriplázták, mert bár most sem akarna többet kiadni, de nem nagyon van más a helyszínen, és egyébként is megy a maszlag, hogy öngyógyító stb… vedd meg 9000-10 000 Ft-ért, és megveszik, úgyis egyszer kell kiadni…A király az, amikor elkezdik magyarázni, hogy a gyári Xiaomi fólia az nem jó, vegyél Hydrogélt
Nálam az volt a helyzet, hogy pont szerettem kimaxolni a dolgot, ezért elég volt eleinte számomra a gyári fólia. Ingyen volt, és a karcok ellen amúgy jó. Aztán lett két Magenta 1-és fóliám, az is ingyen volt.
De tavaly óta, ahogyan korábban is leírtam már csak üveget vásárolok, felhelyezőkerettel, és ha van rá mód és kapható, akkor elsősorban Spigent rendelek Budapestről.
Illetve ami még jó, és most ezt használom - a Spigent, nem tudták leszállítani az iPad-hez:
Mobile Origin Screen Guard iPad 11" 2025 11th gen/iPad 10.9" 2022 10th gen üvegfóliaAz A54-emen üveg van, az S24 FE-n Spigen üveg van, és az iPad-en is üveg van.
-
-
FattyDove
őstag
En mar vagy 10 eve nem teszek semmi fóliát egyik telefonra sem, és sosem volt gondom. Ha úgy esik, akkor úgyis törik, akarmi van a kijelzon.
Kell egy normalis tok aztan kész. Sajnos ma már nem csinálnak alul nehezebb "bumper" tokot, mint anno a BlackBerry Z10 eseteben
-
-
johnny500
tag
válasz
sortiefish #207 üzenetére
Nekem semmi, csak egy sima szilikon tok picit a kijelző fölé ér fél-1 mm így ha pofára esik is se lesz baja. Mikro karcok vannak rajta bőven de használat közben nem látszik semmi, ellenben toknál mindig zavart mert torzított a színeken és látszodott minden karc.
-
sortiefish
tag
válasz
johnny500 #206 üzenetére
Gondolom,
Az A52-re nem tettem semmit gondoltam minek sose karcoltam még össze. Tévedtem farzseb patentjával jól összekarcoltam (mikro) karcolások. Emiatt volt most fontos az üveg fóliát annyira nem kedvelem és a tokhoz amit vettem ahoz szerintem vastag is lenne. Amúgy tényleg szép lett majd letesztelem valakivel aki nem tudja mit nézzen, hogy észreveszi-e. Szerintem nem.
Neked mi van helyette? -
johnny500
tag
válasz
sortiefish #205 üzenetére
Annyit szenvedtem az ilyesmivel. Direkt a fűrdőszobába raktam fel zuhany után, hogy legyen egy kis pára, ne szálljon a por, de állandóan volt itt ott egy kis por meg buborék. Mindig én is megalkudtam, hogy jó ez így nem baj használom de mindig zavart és leszedtem. Elengedtem a foliákat egy pár éve.
-
sortiefish
tag
válasz
GoodSpeed #204 üzenetére
Ez tökéletes nem levegős jól illeszkedik nincs vele gond a segédkerettel stb. tényleg könnyű feltenni.
Viszont nálam is csúszott be egy pici hiba, de azt én rontottam el.
A kék fólia ami a kijelző és a kijelző fólia közé kerül felrakásnál az illesztésnél közepén poros lett. Papírtörlővel kicsit megtörölgettem nem kellett volna, nem a fólia teljes szélességében, de így van egy alig látható por csíkom a kijelzőn. Kettő van a dobozban gondoltam leszedem és majd a másikra figyelek. Végül így hagytam nem foglalkozom vele majd, ha ez tönkremegy akkor kicserélem.Az 56-nál nincs amit le lehet tépni középen csak az illesztés.
-
válasz
sortiefish #200 üzenetére
Nekem A54-nél a Samsung saját márkás fóliája nem ment fel rendesen. Kuka.
-
cs.zs.
veterán
válasz
sortiefish #200 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs benne semmi kiemelkedő, nem is ez a legjobb ár-érték arányú készülék, de megvannak benne az alapok, hogy elégedett legyen vele a vásárló.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest