Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
horilori
csendes tag
Kedves Dani!
Ha jól értem, a főkameránál a szélek felé homályosodás az a lencsé(k)től van, az nem fog javulni, a többi képhiba szoftveresen orvosolható.
A navigációnál 9m pontosságot ír, ez csak az erdőben van így, vagy hegytetőn is?
Samuéknál sem bírják a sok telefonra rendesen megírni a szoftvert, kár volt 4-6-7 évet ígérni, annyi fölösleges, főleg egy gyenge SoC-os gépre. -
válasz
Luck Dragon #232 üzenetére
Nyilván látszik a képen, hogy alatta nem lehet, ha alatta lenne ugyanis, akkor nemcsak a szösz látszana, hanem méretes levegőbuborékok is amelyek a szöszt határolnák körül. Egyet sem igen tűrnél meg, nemhogy többet
Csak poénnak szántam, kíváncsi voltam, hogy mi lesz a reakció
Hirtelen ugrott be
Talán nem is gondoltam mélyebben bele. Meg nem is vettem komolyan, pont azért, mert látszik messziről, hogy alatta nem lehet.
-
-
válasz
Luck Dragon #230 üzenetére
Remélem nem sértődtél meg
-
-
-
válasz
Luck Dragon #226 üzenetére
Szép munka
-
-
válasz
Luck Dragon #224 üzenetére
A szösz az üveg alatt vagy felett van?😆
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lord Amper #222 üzenetére
Kisvárdai Yettelben egy srác rakja. A vizes felrakáshoz nem kellettek a nem-műkörmei.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lord Amper #218 üzenetére
Amint látod, az enyémre ez nem igaz, avagy millió féle létezik, és az enyém egy jófajta. A tapintása is rendben van.
-
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Luck Dragon #215 üzenetére
Ő nem teszi zsebre, mégis fel van gyűrődve a széle (mert gagyi) , én simán zsebre teszem, mégis hibátlan körbe a széle 1 év után is.
A lényeg hogy a 8000 Ft-os hidrogélnek nem csak az ára magasabb, hanem a minősége is. Másik liga. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed #213 üzenetére
Hidrogél és hidrogél között is van különbség, nem is kicsi.
Az A25 telefonomra Yettelben tették fel a középső vastagságút 8000 Ft-ért. 1 évesen is hibátlan, pedig farzsebben, kabát belső zsebében ugyanúgy megfordul, mint hátizsákban. 1 éves!!
A párom Redmi Note 12S telefonjára a Temuról, eBay-ről stb kapható 1000 Ft-os kínai hidrogélek mennek. Soha nem teszi zsebbe, csak behajítja a táskájába, vagy a kocsiba középre. 1-2 hónaposan így néz ki:
(látszik a 2 fólia vastagsága is)
-
válasz
Meggyi001 #210 üzenetére
Nekem 2021-2024 között voltak Hydrogélek, illetve Xiaomi esetében gyári fóliáim, úgy mindvégig tisztában voltam vele - ez egyszerűen fizika - , hogy egy flexibilis fólia nyilván nem nyújthat olyan fokú védelmet, mint egy merev üveg, amely a teljes felületen vezeti el az energiát. Csak ugye az operátorok is kezdenek átállni teljesen a méretre vágott fóliára, mert pénzügyileg sokkal előnyösebb.
Az operátorok és boltok szempontjából azért gazdaságilag előnyösebb, mert:
1.Elég venni méretre vágó gépet, meg pár csomag ilyen univerzális fóliát, és amikor megjön a páciens, megkérdezik milyen telefonra lesz, és a gép a rá letöltött sablon alapján méretre vágja, így nekik kényelmes is, és nem kell több tucat különböző már előre elkészített, és csak az adott készülékkel kompatibilis üveget tartaniuk készletem, aminél ha nem jól saccolják meg a keresletet sokkal jobban a nyakukon marad, mint az univerzális.
2. A fóliák ára vidéken, ahol nem volt kereslet a Spigenre és egyéb drágább fóliákra, 3000 Ft körül volt. Ezt kb megtriplázták, mert bár most sem akarna többet kiadni, de nem nagyon van más a helyszínen, és egyébként is megy a maszlag, hogy öngyógyító stb… vedd meg 9000-10 000 Ft-ért, és megveszik, úgyis egyszer kell kiadni…A király az, amikor elkezdik magyarázni, hogy a gyári Xiaomi fólia az nem jó, vegyél Hydrogélt
Nálam az volt a helyzet, hogy pont szerettem kimaxolni a dolgot, ezért elég volt eleinte számomra a gyári fólia. Ingyen volt, és a karcok ellen amúgy jó. Aztán lett két Magenta 1-és fóliám, az is ingyen volt.
De tavaly óta, ahogyan korábban is leírtam már csak üveget vásárolok, felhelyezőkerettel, és ha van rá mód és kapható, akkor elsősorban Spigent rendelek Budapestről.
Illetve ami még jó, és most ezt használom - a Spigent, nem tudták leszállítani az iPad-hez:
Mobile Origin Screen Guard iPad 11" 2025 11th gen/iPad 10.9" 2022 10th gen üvegfóliaAz A54-emen üveg van, az S24 FE-n Spigen üveg van, és az iPad-en is üveg van.
-
-
FattyDove
őstag
En mar vagy 10 eve nem teszek semmi fóliát egyik telefonra sem, és sosem volt gondom. Ha úgy esik, akkor úgyis törik, akarmi van a kijelzon.
Kell egy normalis tok aztan kész. Sajnos ma már nem csinálnak alul nehezebb "bumper" tokot, mint anno a BlackBerry Z10 eseteben
-
-
johnny500
tag
válasz
sortiefish #207 üzenetére
Nekem semmi, csak egy sima szilikon tok picit a kijelző fölé ér fél-1 mm így ha pofára esik is se lesz baja. Mikro karcok vannak rajta bőven de használat közben nem látszik semmi, ellenben toknál mindig zavart mert torzított a színeken és látszodott minden karc.
-
sortiefish
tag
válasz
johnny500 #206 üzenetére
Gondolom,
Az A52-re nem tettem semmit gondoltam minek sose karcoltam még össze. Tévedtem farzseb patentjával jól összekarcoltam (mikro) karcolások. Emiatt volt most fontos az üveg fóliát annyira nem kedvelem és a tokhoz amit vettem ahoz szerintem vastag is lenne. Amúgy tényleg szép lett majd letesztelem valakivel aki nem tudja mit nézzen, hogy észreveszi-e. Szerintem nem.
Neked mi van helyette? -
johnny500
tag
válasz
sortiefish #205 üzenetére
Annyit szenvedtem az ilyesmivel. Direkt a fűrdőszobába raktam fel zuhany után, hogy legyen egy kis pára, ne szálljon a por, de állandóan volt itt ott egy kis por meg buborék. Mindig én is megalkudtam, hogy jó ez így nem baj használom de mindig zavart és leszedtem. Elengedtem a foliákat egy pár éve.
-
sortiefish
tag
válasz
GoodSpeed #204 üzenetére
Ez tökéletes nem levegős jól illeszkedik nincs vele gond a segédkerettel stb. tényleg könnyű feltenni.
Viszont nálam is csúszott be egy pici hiba, de azt én rontottam el.
A kék fólia ami a kijelző és a kijelző fólia közé kerül felrakásnál az illesztésnél közepén poros lett. Papírtörlővel kicsit megtörölgettem nem kellett volna, nem a fólia teljes szélességében, de így van egy alig látható por csíkom a kijelzőn. Kettő van a dobozban gondoltam leszedem és majd a másikra figyelek. Végül így hagytam nem foglalkozom vele majd, ha ez tönkremegy akkor kicserélem.Az 56-nál nincs amit le lehet tépni középen csak az illesztés.
-
válasz
sortiefish #200 üzenetére
Nekem A54-nél a Samsung saját márkás fóliája nem ment fel rendesen. Kuka.
-
cs.zs.
veterán
válasz
sortiefish #200 üzenetére
-
sortiefish
tag
válasz
GoodSpeed #198 üzenetére
Nálam bevált.
Annó Panasonic plazma tv kijelzőjét bármivel próbáltad tisztítani mindig szivárványos maradt amit szinte le sem lehetett utánna róla törölgetni. Azóta mindenre ezt használom.
Nem volt még probléma vele, miatta.
Kis edénybe 0,5-1l víz 1×2 csepp mosogatószer nedves nem vizes szivacs majd szövet. Végeredmény tökéletes és gyorsan megvan. -
válasz
sortiefish #194 üzenetére
Mosogatószert sosem használnék. Majdnem lett ilyen tisztítószerem - ez amúgy nem mosogatószer - :
De végül nem tudták szállítani a Spigen üveget, így az is kimaradt vele együtt
-
-
Ricardo
titán
válasz
sortiefish #194 üzenetére
+ mosogatószer (1×2 csepp).
Nem kellenek vegyszerek
Ebben csak én érzek (1x2 csepp) ellentmondást? -
gerner1
nagyúr
Nálunk, korábban, 1éves kora előtt, több szifon is elkezdte ledobni a hátlapot (eleinte ugye, csak az : "elválik a kerettől"...) .
Itt azonban nem az okosba tisztítás volt a háttérben, hanem az akku felpúpusodása . Azaz, annak letérdelése. Az ilyesmi lehetőségét is sokan, és különösen gyakran vizsgálják . -
cs.zs.
veterán
Szerintem az üvegtisztítók épp eléggé agresszív (zsíroldó) szerek. Persze a hidegzsíroldót azért hagyjuk ki ha lehet.
Ha az üvegtisztító nem árt neki, akkor a folyékony szappan se fog.
Azzal egyetértek, hogy attól hogy a vizes mosást kibírja, még nem az az ajánlott módszer. -
gerner1
nagyúr
Az szokott leginkább sérülni az okosba használt vegyi cuccok miatt. Amit persze a panasz felhozatalkor (foltosodó, sérült ,stb ), senki sem (akar) említeni . A másik, az USB-port érintkező sora, amely gyakran leoxidál a "jónak gondolt" opció(k)tól .
De, létezik szappan (is), ami / amellyel mindjárt nem lesz oké a gyári ajánlás (sem) ... -
-
cs.zs.
veterán
Én üvegtisztítót szoktam rongyra/konyhakendőre priccolni, és azzal tisztítom a telefonokat, laptopokat. Laptop kijelzőjét is, monitort is.
Az A54 telefonunk volt már csap alatt, de azért az nem általános. Vízálló, igen, mint ahogy az iPhone 14 pro is az, az A54 zivatarban szarrá ázva is videózott már, meg tele van a youtube is underwater videókkal, de feleslegesen nem fingatjuk.
Az üvegtisztítós rongy tökéletes. A kendő nedves részével, aztán szárazzal. -
szemy94
senior tag
"Laboratóriumi tesztelési feltételek alapján legfeljebb 1 méteres édesvízbe való merítéssel akár 30 percig. Strandon vagy medencében való használatra nem ajánlott. A készülék víz- és porállósága nem állandó, és idővel csökkenhet a normál használat következtében."
Én azért annyira nem bíznék benne. Tudom, most még újként oké (azért mérget nem vennék rá) de nem szoknék hozzá. Már egy nyári szezon használat után, ha tartóba van szélvédő mögött például, és megy a GPS eléggé fel tud bármilyen telefon melegedni, a ragasztó is fárad, szóval nem bíztatnék senkit erre.
-
Dan77
tag
Egy elég együgyű kérdés. Az A71-et néha letöröltem egy alkoholos vagy üvegtisztítós finom ronggyal, ha már nagyon ujjlenyomatos, zsíros, poros volt a kijelző és a hátlap. Ez az első vízálló telefonom. Akkor ezt zsírtalaníthatom úgy is, hogy a csap alatt langyos vízzel szappanos vízzel lemosom?
Mondjuk kézmosás közben? Vagy ez nem ajánlatos? Tok és fólia van rajta.
-
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed #175 üzenetére
Az hogy a konnektorba mi van bedugva, vagy nem-bedugva, tök mellékes, az 1 mozdulat, nálunk 1 kattintás. Attól hogy be van dugva, még nem fogyaszt. Csak ha kell. [kép]
Nem az számít.
Én az elmúlt évben 3 db telefonban cseréltettem USB-C csatlakozót. Mindhárom több éves volt már. Szemmel látható hiba egyiken sem volt, de nem érintkeztek, vagy esetleg csak mozgatásra.
Bár én azóta sem használok vezeték nélküli töltést, ennek megléte hosszú távon a csatlakozó elkopását/kitörését nyilván tudja késleltetni. -
válasz
Robitrix #137 üzenetére
Nem érted a lényegét a dolognak. A vezetékmentes töltő fixen be van dugva a konnektorba, viszont a telefon esetében nincs megkötöttség, nincs az, hogy elfelejted a sötétben, hogy töltőn van, aztán kirántod és sérülést okozol pl az USB porton, vagy a kábelben - velem még sosem fordult elő, de ahogyan mondani szokták az ördög sohasem alszik.
Az S24 FE-mben még kábel sosem járt!
Samsung Vezeték nélküli dupla töltőpad (töltőfejjel) EP-P5400TBEGEU (15W+5W) - LOGOUT Telefónia bejegyzés
Ha már töltőfejet úgyis vennie kell a legtöbb embernek, mert pl a Xiaomi nem jó a Samsunghoz és fordítva, akkor egy kicsivel drágábban, vesz egy vezeték nélküli töltőt. Sok sok évre.Az A osztály mellett az érv a microSD használati lehetősége volt, de ezt is elvették. A vezetékmentes töltést, meg valószínűleg addig nem kapja meg, ameddig a konkurensek nem fogják az A osztály ár/érték kategóriájában is általánosan elérhetővé tenni.
Más: Az Exynos 1580 ereje:Nem a kijelző azonban a táblagép legnagyobb problémája. A készülék belsejében a Samsung saját fejlesztésű Exynos 1580-as lapkája ketyeg, amit néhány héttel ezelőtt már bemutattunk a Galaxy A56-ról készült tesztünkben; a két készülékben pontosan ugyanaz a chip kapott helyet. A gond csak az, hogy míg a mobilban úgy-ahogy, de hozta a tőle elvárható középkategóriás teljesítményt, addig a Galaxy Tab S10 FE-ben elvérzik. Az Android 15-ös alapokra épített One UI 7-es felület gyakran akadozik, az animációk nem futnak végig, néhány játék és alkalmazás pedig irreálisan lassan tölt be – ebből adódóan elsősorban optimalizálási gondokra tudunk gyanakodni.
Index - Tech-Tudomány - Úgy néz ki, az Apple-nek továbbra sincs félnivalója a tabletek piacán -
pengwin
addikt
A RAM Plus a telefon tárhelyéből fog egy adott méretű szeletet RAM bővítésre használni. Ezt hívják swap file-nak (Linuxok) vagy virtuális memóriának (Windows) más OS-ek. Ezt csak akkor használná a renszer, ha kifogy a rendes RAM-ból, és brutális mértékben lelassítaná a renszert mivel a tárhely sokkal lassabb a RAM-nál.
-
Dimond G
senior tag
Véleményem az A56-ról kb. 3 hetes használat után! Nem gondoltam volna, hogy Androidos mobilra még tudok jót mondani, de az A56 nagyon bejön. Jelenleg tok nélkül használom. Azért döntöttem így, mert fém keretes, a hátuljára meg szereztem egy kicsit kisebb fóliát, így nem csúszik annyira. A kamerák meg hiába egy szigetbe vannak beágyazva, a lencsék süllyesztve vannak. Így ha lerakom és véletlen siklani kezdene a felületen, akkor se a lencsék sérülnek. ( i15 Pro-mal már nem tenném ezt.) Elől meg van egy üvegfólia.
A rendszere nagyon jó. Sokkal jobb mint az előző One UI rendszerek. Kezes, nem zaklat, mindent csendben csinál és fluid az egész. A kedvencem a Google Wallet app. Átvették az Iphone legkényelmesebb részét! A bekapcsológombot egymás után 2x megnyomod, arc, vagy ujjlenyomat azonosítás és már tolhatod oda a telót a terminálhoz. Az NFC elég jó hatásfokkal működik.
Aksi!!! Na ez bámulatos! Az én használatommal, ami nem tért el az i15 pro-tól, így is simán 2 nap!!! Úgy, hogy marad benne 40% az aksiban a második nap! Jobb, mint az i15 pro-m! Most volt olyan nap, hogy kicsit kevesebbet használtam és 3 napot toltam vele, úgy, hogy maradt 12% benne!Eszméletlen jó az One UI 7! Ja!!! Azt megjegyezném, hogy Wifi, adatháló, Bluetooth, GPS, NFC bekapcsolva. AOD csak érintésre van állítva, de jól kezeli az értesítések felvillanását, mert nem az egész képernyő villan fel, csak maga az üzenet. A 256GB-os tárhely meg a OneDrive 100 GB-os 6 hónapig ingyen verzióval meg mocskos jó vétel volt!
A képek, videók nem egy iPhone, de tetszenek. Tárhelyre feltöltve, majd letöltve az i15 pro-mra is megállják a helyüket!
Nem bántam meg, hogy megvettem a készüléket!
Ez az én véleményem és tapasztalataim! -
-
GEPESZ66
veterán
A beépített McAffee-t kikapcsoltátok?
Úgysem biztosít állandó vedelmet netezés közben. -
-
csubííí
senior tag
válasz
FattyDove #162 üzenetére
Pint írd be 6 jegyüre-majd alatta vedd ki a pipát-kapcsold be újra a pipát-törölj vissza kettőt-okézd le.
Valószínű ezen a telón is működik így. Ezután amíg teljesen nem kapcsolod ki, a kód beírásakor ha a negyedik szám is helyes, az OK sem kell megérinteni.
Teljes kikapcsolódás után, csak a legelső helyes kód után kell az OK, utána már nem.
Szóval, mindig csak a legelső alkalommal bekapcsolás után kell az OK. -
Viktor77
titán
válasz
FattyDove #162 üzenetére
Másik topicból, lehet még működik:
"Írd be amit akarsz 4 jegyű pint. Írj utána még két számjegyet, hogy megjelenjen az OK nélküli feloldás és legyen is kipipálva. Jelöld ki a 6 jegyű pin utolsó két számjegyét (pontját, mert ugye a számot nem látod). Egyik ujjad legyen a billentyűzet törlés gombján, a másik a jobb alsó Folytatás gombon. Nyomd le egyszerre a két gombot, továbbenged, utána beírod a 4 jegyű pint megerősítésnek és élvezd az OK nélküli feloldást"
-
FattyDove
őstag
Valahogy össze lehet hozni azt, hogy a lock PIN csak 4 jegyű számsor legyen (mint pl A54-en) es nem kötelezően 6?
-
Dan77
tag
Köszi mindenkinek! Akkor kikapcsolom.
-
-
Dan77
tag
Sziasztok! A71-ről váltottam A56-ra.
Az lenne a kérdésem, hogy a beállítások/ eszközkarbantartó/ memória/ RAM Plus/ 2GB, 4GB, 6GB, 8GB , melyikre érdemes állítani? Alapból 4GB-on van. Gyorsabb lesz minél feljebb állítom? -
cs.zs.
veterán
A lényeg az lenne, hogy maguk az eszközök (telefonok) legyenek úgy programozva, hogy bármiről töltődjenek. De a gyártók ezt szándékosan nem teszik meg.
Nagyon jó példa erre a Lenovo tabletünk, amely 20 watt töltést vesz fel, BÁRMIRŐL.
Ha PD töltőt kap, akkor a PD-szabványos 9 Voltról kéri a 20 wattot, ha pedig QC töltőt kap a hátsójába, akkor a QC-szabványos 10 Voltról kéri a 20 wattot...
[kép] [kép]
Bármelyik gyártó programozhatná így az eszköze töltésvezérlőjét, de nem teszi.
(szarháziak)Pl a 67 wattos töltésű Xiaomik és Honorok QC 10 és 11 volton kérnek 6-7 Ampert. 10 és 11 voltos érték a sima PD-ben nincs - csak a PPS-ben, és ezt a PPS 10 voltot kéri az A56. Ehhez kellene olyan PPS töltőket találni, amelyek a 3-5-15, vagy 3-5-20 Volt sávban végig tudják az 5 Ampert. [kép]
Ki kell próbálni Xiaomi és Honor töltőkkel, lehet azzal meglesz a "szupergyors töltés". (de semmi sem biztos)
-
-
-
cs.zs.
veterán
Vannak kivételek.
PD töltőről egyáltalán nem vesz fel töltést a Sony XA1.
QuickCharge-ról viszont igen, Xiaomi töltőkről is teljesen jól elvan. Érdekes, utóbbiból kijön neki az 5V, (ennél a telefonnál még nincs gyorstöltés), PD-ből meg nem tudja kikommunikálni magának, pedig abban is van 5V ... [kép] [kép] -
Az akkumulátor allapotáról ad információt, mint például: töltési ciklusok száma, illetve kondíció? Esetleg valaki tudna róla képet berakni?
-
szkaroly
senior tag
1. Akinek nem inge, ne vegye magára: normálisan kell bánni a telefonnal, vigyázni rá és akkor kisebb az esélye az ilyen hibáknak.
2. Azért nem kell a BT füleseket állandóan tölteni. Én a kerékpáron rendszeresen hallgatok zenét (napi 20-30 km) és elég egyszer tölteni egy héten. Azért az elég furcsa hogy ez zavar téged de az nem hogy a telefont minden nap tölteni kell.
3. Nem kell összetéveszteni a telefont hordozható merevlemezzel, le kell menteni a cuccokat folyamatosan PC-re például (vagy hordozható merevlemezre, pedrive-ra). Megjegyzem, ha elhagyod a telódat (vagy ellopják) akkor az sd kártyával duplán fenékbe lőtted magad mivel kb. 10 másodperc múlva az egész internet láthatja a tartalmát. A hab a tortán pedig az, hogy az SD ugyanúgy kipurcanhat mint az usb port vagy a fülhallgató.
4. Itt 100 %-ig igazat adok neked. Az USB3-nak még rég kötelezőnek kéne lennie, de attól félek ez a vonat már elment. Hamarabb fogják az összes portot (és gombot) megszüntetni mint a USB3-at a közép és az alsó kategóriába bevezetni. Én már 2-3 éve meguntam a szituációt és wifin keresztül másolok telóról PC-re.Utólag még szeretném megjegyezni, engem nem zavar a wireless, jack és az sd kártya léte, demokrácia van, mások az igények.
-
ricsip
addikt
válasz
Robitrix #137 üzenetére
Wireless charging: pár év után a lumia usb portja beszart, zárlatos lett, amint töltőt dugok bele, tűzforró lesz. Wireless töltéssel azóta is életben tartható. Csak 1 példa. Az h. neked nem prioritás, a "sok hülyének" meg berakják a flagship-ekbe kivétel nélkül a csít, biztos az is user error. Lépjünk tovább.
Jack: 2 ezer forintos olcsó füles, elhagyja asszony 6 havonta (ütemszerűen, mindig), vagy a gyerek kezébe kerül széttépi megszakad kontaktos lesz, nem kár érte, vesz másikat. Bluetooth-al meg jön +1 baszakodás az állandóan töltendő füles miatt. Vagy az usb-c DAC-os fülesek meg nem 2000-nél kezdődnek. De persze megint mindenki hülye akinek jack kell. Lépjünk tovább.
SDkártya: mióta tavaly betört a képernyő, és nem lehetett feloldani a telefont, h. a telefonon tárolt nem klódbamentett gyerek fotóit videóit kimentsem, azóta beleraktam egy kib. sdkártyát, és oda megy minden fotó+videó. Ha beszarik a telefon, az eltitkosított flash-nek annyi, nincs a földön cég ami lementi róla az adatot. Az sdkártyát meg kiszedem belőle, és átrakom PC-be v. az új telefonba. Havi váltságdíkat bem fizetünk a googledrive miatt, csak mert a google-nek az esne jól h. pénzzel tömje ki a világ összes android usere őket. Lépjünk tovább.
Az USB3 szabvány lett már 2011-ben. Tizen kiba 4 éve. Pont ugyanúgy, ahogy a gigabit ethernet kispórolásáért ne mosdassa nekem senki fia a tróger tv gyártókat, mikor egy 84 collos oled tv 1,8 millió forint, és trágya 25 éves 100 megabites LAN van rajta. Na ugyanígy ne jöjjön nekem senki az usb 3.2 gen1 helyett a tróger 25 éves usb 2.0 csatlakozással. Csak mert seggfájás a tróger samsung-nak és az összes többinek is odarakni azt a tetves 3.0/3.1/3.2 gen1 csatlakozást.
Nincs több hozzáfűznivalóm ehhez a gyártómosdatós baromsághoz. -
Robitrix
senior tag
válasz
Chris0321 #136 üzenetére
Azért az én telefonom is tud 120 wattal is tölteni. tény, hogy pár perc alat feltötlti a telefont, de melegíti is a telót is, meg a töltöt is a 120 watto tőltés. de mivel van sima töltöm is, ha nem rohanok simán azzal töltöm a telefont. Nem rohanaok ráér. Akkor használom a 120 wattos töltöt, ha rohanok reggel és 5-10 percem van csak telefont tölteni. Normál esetben ha reggel töltök bedugom amikor felkelek és miközben fürdők, reggelizek készülödök a kisebb töltő is feltölti a telefont. Nekem bárki bármit is mond a gyors töltés jobban gyilkolja az aksikat, mint lassabb..... Amúgy meg ha nem játszom a telefono nem nézek rajta órákon át videókat stb. akkor simán kibirja a teló 3 napig is töltés nélkül.
-
Robitrix
senior tag
A vezeték nélküli töltést simán tekinthetjük parasztvakításnak. Egyrészt mi kell hozzá túl telefonon, ami képes rá. Egy olyan vezeték nélküli tötltő, ami be van dugva a konnektorba, hogy legyen árama. Ha már úgyis bedugom a konnektorba, akkor ezzel az erővel bedughatok egy telefon töltöt is és a vezetéket a telefonba. Arról nem is szólva, hogy a vezetékes töltés hatékonyabb. Ok, hogy király és elegány odatenni a telefont, de gyakorlati haszna nem igen van. USB 2 vagy USB 3.... tegye fel a kezét, aki naponta órákon át tölt adatot le fel a telefonjára vezetéken át. én nagyjából évente pár alaklommal tőltök le fel valamit vezetékkel. az idömbe meg bőven belefér, hogy egy percig töltök-le fel valamit vagy 3 percig. Ha naponta nem órákat töltök vele. Évente belefér az időmbe plusz pár perc. Addig legalább töltödik a telefon is.
Jack dugó. mára már teljesen mindegy, hogy Jack vagy usb-C. Na az SD kártya már egy hasznos dolog, mert bőviti a hátértárolót. viszont az is igaz, hogy mondjuk még soha nem volt megtelve nélam jobban egy 256 GB-os telefon. Valóságban még a 128 GB.os telom se volt jobban tele még 80 %-nál. Másrészt meg a legtöbb anyag, ami rákerül telóra legyen szó applikációról vagy másról jellemzően mobil adatátvitellelel kerül rá vagy WIFi-vel. Vagyis az általad felvetett problémák jó része mű probléma azért...
-
judas13
addikt
válasz
Chris0321 #88 üzenetére
Igen erre nem árt odafigyelni azért
Engem sem zavar úgy csak elegem lett már belőle kissé...mondjuk ha valamelyik kínai készséget nézném a nem is tudom 10 perces töltési idővel az azért szintén már más liga akár. Ráteszem, közben megiszom kényelmesbe egy kávét és már meg is vagyunk..
-
-
-
https://logout.hu/bejegyzes/reklammentesites_hypersos-ben_xiaomi_poco_redmi.html
Csak ennyi helyen kell, és jó ha van egy AdGuard Premium előfizetés is
-
szkaroly
senior tag
válasz
Lord Amper #106 üzenetére
1. 5 perc alatt minden reklám letiltható.
2. Az A56 kategóriájában minden Xiaomi legalább 4 év támogatással rendelkezik.
3. Nem hinném hogy netbankolásnál a frissítés léte vagy nem léte a legnagyobb kockázat.
4. Most éppen a frissítéssel példálózni Samsung oldalról eléggé kontraproduktív. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
szkaroly #121 üzenetére
Nem találtam, a tényeket, a saját esetemet írtam le. Környezetemben vannak mostani Xiaomi/Redmi telefonok és azt látom, hogy egyáltalán nem változott a helyzet, sőt. Soknál előfordul pl. a Gallery bug is, ami évek óta jelen van és nem patchelte a Xiaomi azóta sem (konkrétan a Gallery app felzabálja a telefonok háttértárát indokoltalanul). Akárhogy is, úgy gondolom, hogy a Google után a Samsung van toppon szoftveresen az Android vonalon, a Xiaomi e téren eléggé le van maradva, hiába jó hardveres vonalon.
"Szoftveresen az olcsóbb Samukból is kihagynak sok mindent."
Oké, de az én esetemben konkrétan szoftveresen vettek ki a telefonból funkciókat, amikkel egyébként eladták a telefon. (frissítéssel kiszedték a modem.img-ből a támogatást)
Konkrétan a 2 éves garanciaidő lejárta előtt belekényszerítették az embert abba, hogy custom rommal lássa el a készüléket, mert használhatatlan szintre lassult a hivatalos rommal a telefon.Egyébként akkor még a Note sorozat is ért valami, ennél a pontnál vált le a Xiaomi-ról Redmi sorozatra a Note széria.
-
cs.zs.
veterán
Bármilyen töltőfejről tudsz tölteni, csak a legnagyobb sebesség nem lesz meg. Ezért írtam a #96-ban, hogy ha pl sima PD töltőd van, ami a szabványos 9V 3 Ampert tudja, azaz (9 volton) 27 wattot tud, a teljes töltés hosszabb lesz 10 perccel. De lehet hogy csak 7-tel. Na bumm.
Tudod tölteni szabványos cuccal? Tudod.
Hazudtak? Nem...
Töltődik laptopról? Igen.
Autós szivargyujtósról? Igen.
Autórádióba bedugva? Igen. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Lord Amper #105 üzenetére
Én is erre jutottam. Ha problémamentesen és egyszeri vásárlással akarja az ember megúszni, akkor Spigen. Lehet, hogy drága, de 1x drága.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Nekem az utolsó Xiaomi telefonom a Redmi Note 7 volt. Soha többet Xiaomi telefon! Szoftveres támogatottsága nulla, 1 év után frissítéssel eltűnt a készülékből a VoLTE és a VoWIFI, amit addig megelégedéssel használtam. Végül custom rommal tudtam csak használni, hogy egyáltalán használható legyen a készülék.
Arról nem is beszélve, hogy túlságosan belenyúltak az Android rendszerbe, csomó minden letiltva vagy máshol találni meg a beállításokban (teljesen logikátlan számomra).
Hardveresen lehet, hogy jól össze van rakva jó áron, de a szoftveres része az kész katasztrófa (véleményem szerint). Gondolom túl töredezett a portfóliójuk a túl sokféle telefonváltozat miatt és nem győzik frissítéssel, odafigyeléssel, stb. -
Ez csak a hivatalosan megjelölt cél. A nem hivatalos: extra bevétel a cégeknek, és extra adóbevétel a tagállamoknak. Az EU-n kívül: Kínát nem érdekli, Indiát nem érdekli, USA-t nem érdekli, már az első versenyzőnél is 2x lélekszám többlet van, mint az egész EU-ban.
Ha feltételezzük, hogy az EU szabályozásokat nem gyengeelméjűek hozzák, és találják ki, akkor tudniuk kellett, hogy abból, hogy kötelezővé teszik azt, hogy töltő nélküli csomagolásban is megjelenjenek a termékek, de az nem kötelező, hogy töltő tartalmazó csomagolásban is, akkor melyiket fogják választani…
Itt a Samsung eltér a megszokott 5V-os feszültségtől tehát legalább egy ajánlást betehetett volna a dobozba, hogy milyen Samsung töltőt ajánl hozzá. Mert sokan esnek abba a hibába - és nem az ő hibájuk elsősorban - , hogy csak azt nézik, hogy 45W-ot tudjon, de a szabványt már nem. Rendelnek olcsón egy Xiaomi töltőt utána meg pislognak, hogy nem 45-tel hanem csak 15-tel tölt. Megrendeli, kiszállítják (ha egyből jó töltőt rendel is már itt környezevédelmi szempontból süllyed a hajó), aztán meg eláll, tehát visszaküldi, és rendel másikat.
Olyan meg a legritkább esetben szokott előfordulni, hogy mint nekem is, már eleve van itthon megfelelő töltőm: LDNIO A6140C
A tesztben a szabvány említve van, de az már nem, hogy ez pontosan mit is jelent, így a 10V sem.
-
Cecevok
tag
De pont az lett volna a cél "környezetvédelem" 😅 címszóval, hogyha van egy töltőd akkor azzal tudj bármilyen készüléket tölteni a készülék és/vagy a töltőfej maximális kapacitásával és ne kelljen másikat venni. Csak ez nem nagyon jött össze... Úgyhogy igen, át vagyunk b.szva...
-
gerner1
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #110 üzenetére
Nálunk, ennél a típusnál is ~2%-ról ⇒100%-ra= ~8-10perc a különbség a gyári Samu 25W -oshoz képest.
⇒50% -ig van jelentősebb különbség .Eredeti, Samu 45W -os autós töltővel is ugyan ez(⇑).
Szerintem el tudod dönteni. Amennyiben neked, ez : pro ... -akkor talán veszel Te is.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Olvasom a hozzászólásokat, de nem igazán tiszta a kérdés.
Most akkor érdemes töltőfejet és kábelt venni, amivel megy a 45W-os töltés? -
válasz
Valid, így volt!
Apró kiegészítés, hogy volt dél-koreai fóliám is, azzal kezdtem!
Azóta is a szekrényemben van, sajnáltam kidobni :XD
Az S24 FE-re már alapból Spigen került
Az IPad-évre is azt rendeltem, de nem tudták leszállítani, oda
https://logout.hu/bejegyzes/edzett_uveg_az_apple_ipad_a16-ra_2025_is.html
ez ment fel, ugyanúgy felhelyezőkerettel
-
brumicica
tag
A52s-ről váltottam Yettel 256-os okosórás akcióban. "Csak" szűk 4 év van a két készülék között, de ez nagyon sokat jelent mégis. Annyira megtetszett, hogy a céges iphone-ból áthoztam a privát eSIM-emet. Igazi megfontolt családapa telefon ez, a mobilok Skoda Octáviája :-) Elegáns, funkcionális, mégsem hivalkodó. Ajánlom a váltást a52s tulajoknak!
-
válasz
GoodSpeed kolléga végigszenvedte az összes kínai sz.rt az A54 topikban
Jaj -
válasz
sortiefish #101 üzenetére
Egy szaros töltés miatt átmész a tele reklámos jó ha 2 évig frissülő Xiaomira?
Netbankolnál olyan telón ami nem kap már frissítést? -
GoodSpeed kolléga végigszenvedte az összes kínai sz.rt az A54 topikban, míg mi páran az elejétől kezdve Spigen üveget használtunk
. Nincs szívás az ujjlenyomat olvasóval, nem kisebb mint a kijelző, nem vágja az ujjad etc etc...
A Nilkin Super Frosted egy jó tok, én azt használom és használtam több telefonon is.
A régi (még nem pro) oldala ráadásul kemény műanyag volt. Az ennyire se tetszene neked akkor.Kb ez a kettő ilyen "hülyebiztos" alap tok. A nilkin meg a Spugen. Aztán lehet variálni hogy kameravédős e stb...
Lehet kínlódni a kínai szarokkal, de úgy is az lesz a vége hogy veszel mindenből Spigent.
-
cs.zs.
veterán
válasz
sortiefish #101 üzenetére
Nincs átb.szva senki. Többféle töltési szabvány van, ehhez ezt választották, hallelujah.
Ha valakinek elengedhetetlen a szupergyors töltés, mert már napközben lemerül a telefonja, 10V 4,5 Ampert tudó (PPS) töltő kell, és csókolom.Én épp a másik táborba tartozom. Az A25 telefonom esténként 50-55% körül van, szóval kikapcsoltam benne a gyorstöltést. Így max 9V 1 Ampert vesz fel (9Watt), és este amíg teszek-veszek, WarThunder, meg böngészés, meg ilyesmik, 60-80 perc alatt feltöltődik.
-
ricsip
addikt
válasz
sortiefish #80 üzenetére
csak h. értsed a témát, az a vágyott 45W-os érték az a maximumot jelenti. A mai (okos) töltők dinamikusan váltogatják a töltési teljesítmény nagyságát, egy csomó paraméter függvényében. Azzal a csúcs 45W-al talán 5 max 10 percig képes tólteni. Aztán fokozatosan veszi lejjeb és lejjebb, ahogy éri el a 100% töltöttséget. Ha pl bekapcsolt képernyő mellett töltenéd, de közben használod is, már egyből csak fele teljesítménnyel fog tölteni, mert a telefon automatán leszabályozza, hiába ott a szupergyors 45W-os töltő.
-
sortiefish
tag
Köszönöm ezt a teljes összefoglalót a témában.
Remélem másoknak is tudtunk segíteni.Röviden összefoglalva.:
Jól át lettünk baszva (A56) ezzel a 45W-os szupergyors töltéssel.
Eddig Samsung-os voltam 2-4 év múlva követem a páromat és Redmi-t vagy Xiaomi-t választok ott tényleg szupergyors töltés van 120W 20-30 perc + lehet még találni mást is amiben erősebb, jobb a cucc.Amúgy maga a teló A56 tetszik A52-őt cseréltem, de ez akkor is szomorú vagy inkább nevetséges.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs benne semmi kiemelkedő, nem is ez a legjobb ár-érték arányú készülék, de megvannak benne az alapok, hogy elégedett legyen vele a vásárló.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby rádiós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest