- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
Barki probalta vezerelni a shieldet google home-al? Nemihazan akar mukodni rendesen nekem. Ki be kapcs megy, chromecast funkciok is. De az app inditas mar nem
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
Bétán vagyok, és eltűnt a plex media server funkció, másnál is? Volt már plex reinstall
mindeközben a disney+ hibátlan[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Hbo max a téma ahogy látom, viszont nekem Ausztriába mivel itt nincs meg se nyikkan. Van vpn shieldre ami frankón működik?
-
sagit
veterán
válasz ForRedGlory #2214 üzenetére
Ha ez megnyugtat a szomszéd faktor miatt itt sincs közel se kihasználva, de legalább sok helyet foglal
-
sagit
veterán
válasz ForRedGlory #2209 üzenetére
Látom az aláírást, már csak rendes házimozi kéne hozzá
-
sagit
veterán
válasz ForRedGlory #2204 üzenetére
Azért az új drágább tv-k egész frankón kisimitjak azt a laggot, ha nálad is be van kapcsolva valami mozgás javító cucc, lehet fel sem tűnik semmi.
-
sagit
veterán
válasz Saughassy #2180 üzenetére
Valamihez van frissítés? Nem. Automatan frissül? Mióta megvan a shieldem soha nem frissítettem appokat hogy oszinte legyek. Azt hittem full automata
Szerk: raneztem es nekem frissitget, 2 hotfix es pro, és a 2 hotfix és csövön is
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz konigjanos #2128 üzenetére
Persze ez is egy hozzá állás, de én annyit nézek magyarokat hogy tőlük nem sajnálom. Illetve tudom, az adataim a Google nel vannak így is, de nem szívesen loggolok be másnál a YouTubera ha nem muszáj, és családi csomag mellett szvsz nem az. Az gyári yt app szuper,azt se szívesen cserélném. Warez a netflix, amazon, apple TV mellett kb abban merül ki, hogy régi cuccokat keresgélek ami nincs fent sehol.
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2125 üzenetére
Akkor jön majd a launcher mokolas, vagy apple tv, vagy mittom én. A zavaró reklámok nem képezik egy ideje az életem részét, PC-n nem kell mondjam mi a megoldás, youtubon fizetek, mert sokat nézem, és így támogatom azt akit nézek. Twitchen szintén. Telora brave ajánlott, nekem sokat segített ott pl.
-
sagit
veterán
Ausztriában mindkét shieldemen ez van, amazonrol vettem és disney+/apple tv/amazon reklám megy rajta
Engem se zavar amúgy. Ajánlott már jót is.
-
sagit
veterán
update dac fronton
írtam az Usb android Player Pro fejlesztőjének hogy nem tudom a megvett appomat használni shielden mert mert nem elérhető ugye android tv-n, és a kézzel felerakott apk-t nem tudom beaktiválni. Illetve hogy mi lenne ha csinálnának android tv verziót mert amúgy megy vele a bitperfect, az mqa, van streaming integráció is és a tablet nézet is sokkal kultúráltabb mint amit a sony féle cucc tud TV-n, és nincs alternatíva.
Meglepetésemre kb 1,5 órán belül reagált, küldte a beregisztrált apk-t amibe minden benne van amit megvettem, és ezt a választ kaptam : "One day we will have true Android TV support but it is a huge undertaking, so do not expect it any time soon."
Nem mondanám hogy a lehető legjobb válasz de reményteli.
Maga a cucc jól szól, mint már fentebb írtam bitperfect flac+mqa, dsd support is van elvileg, olyan teszt fájlom most nincs hírtelen de ráfogok nézni.
Igazából azon kívül hogy a shield appja kell itt-ott a navigáláshoz semmi kompromisszum nincs benne.
a cucc szét konfigolható, itt van leírás hozzá ha valakit mozgat
-
sagit
veterán
válasz ForRedGlory #2102 üzenetére
settings-be kapcsold be a video quality alatt az adjust automatically-t on-ra
nálam is volt pár video ami nas-rol (syno nas, legfrissebb plex szerver dockerben futtatva) csak malmozott, ez segített, azóta tényleg pöcc-röff a plex filmes része minden formátummal
(4k,hdr,hd hangok, nálam se atmos se dv nincs, arról nem tudok nyilatkozni)flac zenékkel viszont bármit csinálok csak 48 khz jön ki belőle pedig elvileg mennie kéne
-
sagit
veterán
igen, hdmi-n, tidal appban mondjuk nem, ott 96 khz-ig van minden, de az már eddig is ment úgy ha mastereket hallgattál, mqa hiányzik csak onnan, reménykedtem hogy mqa képes daccal menni fog, sajnos nem megy
amazon musicon instant 192 kHz ahogy mondod, mással nem próbáltam
a sony appban dac-al nem, legalább is én erre a következtetésre jutottam
ha sima nem high beállításon van, illetve a match mittudomén' audio nincs bekapcsolva akkor megáll a vége 44 v 48 khz-en, erre nem emlékszem márviszont ha bevan akkor megy szépen, legalább is a dac status ledje vált, erősítőn nem tudom ellenőrizni mert analóg a jel ugye
az hogy 24 bit abból gondolom (mivel ez se ellenőrizhető sehol) hogy dac nélkül ez a sony app csak hibásan tudta minden beállítással lejátszani a 24 bites számokat, dac rákötése után megy hibátlanul
uaap -t meg holnap letesztelem, megvan véve egy ideje
bluesound nod2i vételének az elkerülése lenne a cél de úgytűnik jobb lesz ha eladom a dac-ot és veszek azt
[ Szerkesztve ]
-
-
sagit
veterán
#2094: ja azt hittem kevesled ami kijott belole
megjött ma a dragonfly cobalt dacom
tidal app alatt semmit nem vált, folyamat fehéren világít ami nem is tudom mit jelent mert elvileg ezek a színek vannak a status leden ( DragonFly Cobalt - Status/Sample rates supported (LED indicator color code): Standby (Red), 44.1kHz (Green), 48kHz (Blue), 88.2kHz (Yellow), 96kHz (Light Blue), MQA (Purple)). Nem hiszem hogy keverem a világos kékkel,
kevésbe is tetszik a zene onnan vele mint ha hdmi-n menne ki a jel de működik.pure direct modban is és ha hagyom hogy a szoba korrekcio oda-vissza alakítsa akkor is kevésbé tetszik mint direktbe hdmi-n a tidal
fun fact: telefonommal hibátlan a tidal ugyan ezzel a dac-al, megy minden frankon mqa-val, tehát az android tv-s app a kaka
ugyan ez van amazon music-al , nem vált frekit, csak fehéren világít ott is de az az app amúgy is full bugos még hiába szól amúgy jól dac nélkül is
viszont a sony féle ajánlott lejátszó működik zene ügyileg csak a kezelés borzalom, de kijön belőle szépen a 24bit/44/48/82/96 khz.
az megy bitperfect dac nelkül is, vált az erősítő de csak 16 bites zenékkel, 24 bites zenék dac nélkül elindulnak ,de csak recsegés az eredmény
tehát a tidal tudja/tudná droidon
app is van ami zenét is le tud játszani csak nem droid tv-rekár érte, így nem hiszem hogy megtartom
bár kaptam hozzá 2 hónap roon-t arra még rálesek
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2092 üzenetére
A spotyn van egyáltalán attól jobb anyag? Nem. Indult el a hifi nem? Meg midnig a 320as aac vel bohockodnak vagy tévedek? Mert akkor vissza lesek oda.
A 2 gondot egybe olvasót, azért nem értettem.
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2089 üzenetére
"Az usb dac, hangkeresés probléma még javításra vár."
az micsoda pontosan? nem jott meg a dacom es el kell utazzak ma-holnap sajnos, nem lesz semmi idom jatszani vele
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2066 üzenetére
ha ott a hangtipusoknal soha ne adjon ki terhatasu hangra rakom
es visszamegyek a plexbe akkor is 5.1 pcm 48kHz jon ki ha a hdmi pass through be es ha ki is van kapcsolva(mindig kilottem a plexet allitas utan a biztonsag kedveert)
ha bekapcsolom a dolby audio cuccot akkor stereo lesz de ugyan ugy 48 kHz
ha a formatumoknal visszakapcsolom a dolgokat es be van kapcsolva a hdmi pass through
akkor helyesen 96 kHz-en megy ha be van kapcsolva a dolby cucc, ha nincs, ha megy a match content audio ha nem, akkor rendesen jon beloleha kikapcsolom a pass through-t de a formatumok engedelyezve vannak akkor is pcm 5.1 48 kHz jon ki belole
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2066 üzenetére
arra az opciora gondolsz hogy a formatumoknal kivalasztom hogy soha ne adjon ki terhatasu hangot ugye?
#2067 tomp: erdekes nalam nincs ilyen gond
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2064 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2062 üzenetére
lemaradt a link esetleg? vagy mire vagy kivancsi, mit nezzek meg?
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2057 üzenetére
ja ertem
hala isten nalam az avr megoldja a dolgokat, de azt is ertem hogy ha komolyabb stereo-d van es a zene is fontos akkor nem fogsz avr-t venni, mert vagy nem szol ugy vagy pimaszul draga es talan meg akkor se
de akkor ezt a dolby funkciot tudom is skippelni es bekapcsolva tudom hagyni a
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2055 üzenetére
en meg midnig nem dolgoztam fel mire kell a dolby audio processing
aruld mar el plsmert nalam nelkule is megy a dd/dd+/true-hd mindenhol
(netflix,amazon video,plex)LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2052 üzenetére
es ez az aktualis droidra is igaz? en nem hasznalom mert a tv-m szamomra tokeletesen kisimit mindent,de gondoltam kiprobalom a pro-n es a tube-on is hogy tudjak valami tapasztalatot bedobni ide
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2032 üzenetére
Hangkereses működik az új billen ha arra gondolsz nálam, illetve van egy tesztcsomagom plexen amibe van midnen a dts-hd master tol a dolby true-hd-ig, 4k hdr-el párosítva
Nálam plexen hibátlan maradt a hang. Azt is indítja amit kiválasztok. A hotfix fent van. Visszaallitas? Volt akinek segített.
Nemtudom mi lehet az oka hogy nálam nem bugos(vagy én nem. Találtam komolyabb gondot még) , csak plex-netflix-Amazon videó-yt-twitch-tidal-amazon music van fent meg valami fajlkezelo
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2029 üzenetére
tapasztalatokat varom
remelem hogy az android tv-s tidal app is tudja nem csak telefonon, hétfőn kiderül mert én streaming párti vagyok, lusta voltam még összegyűjteni lokálisan amit hallgatok, plusz a friss felfedezéseket is nagyon szeretem amit ajánlanak
amazon music app tetszik de abszolút nem lehet távvezérelni telefonnal, meg annyira se mint a tidalt , se zenét nem lehet rajta felvenni a listádba, csak telefonon... ezt nem értem, tidal is ugyan ilyen fos, ha valami tetszik telón tudom csak elmenteni
az apple musicot szívesen tesztelném de nincs app :/
deezer felejtős, nincs családi csomag ha jól tudom
roonért nem akarok extra fizetni ha nem muszájha pedig castolom őket instant visszavált 48kHz-re mind
örülnék valami szoftvernek amivel lehet ellenőrizni hány bites a jel, mert ezek a streaming appok nem közlik, erősítőm seLG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #2021 üzenetére
Hétfőn jön a dac-om , akkor majd zaklatlak. A dolby processinget próbálgattam de őszintén nemtudom az mire jó, ahol dolby hang van ott dolbyn megy nálam, máshol meg nem kell nekem hogy belenyuljon. Hol lehet a frekit állítani? Amason music pl nekem is vált 192 kHz re, bitet nem tudom ellenőrizni sajna. Tidal eddig is váltott 88 ra meg 96ra,most is jo, plexen mennek a hd hangok különböző mintavetelezesseo, az stimmel full
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #1999 üzenetére
az azota van miota a google kitolta a launcher updatet bo 1 honapja?
google service-t kell offolni, nem fog menni a playstore de ha kell valamit telepiteni visszakapcsolodtesztelni nem teszteltem mert nem zavar, csak valahol olvastam, had ajanljon amazon videorol, esetleg meg olyat ajanl amit megnezek
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Valaki le tudná csekkolni? Én sajnos nem tudom ellenőrizni a saját erősítőmnél, csak a mintavételezést de az nálam eddig is váltott tidal-nél 88,2 es 96 kHz-re.
Illetve amazon musicom van most 3 hónapig ingyen, beaktiváltam a prime-om mellé, de a shieldre a playstore nem látja az appot, keressek apk-t?
Apple musicom nincs.Akinek van dac-ja az is futhatna megint 1 kört, főleg hogy a telefonos tidal app tudja a bitperfectet daccal, hátha az android tv-s app is.
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Imi1981 #1951 üzenetére
Igen, elvileg droid 12 funkció, akkor a béta nv felé funkció meg mindig beta? Nem volt időm nyomkodni. Én eleve azt vártam hogy a 11es rendszert skippelik és 12 jön, de ez elmúlt amikor kiszovargott a béta
#1952: van tv 12
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #1949 üzenetére
Azt a gombot én is meg találtam de számomra is ismeretlen nyelvem volt mindkét shielden
Ez mi lehet? :
Adds option to match content audio resolution (high resolution audio)
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Az amazon meglepetésemre kihozta a pro-t hétfő helyett ma, össze is dobtam és hát, kell az a plusz 1 giga ram. Érezhető jócskán
-
sagit
veterán
válasz Saughassy #1770 üzenetére
Neztem már azt is, ahhoz is kell dac amúgy. Upnpvel lehet jó dolgokat csinálni vele de ha bukom ezt a shieldes kombot akkor szerintem egy kész streamer felé fordulok amit tudok cec el vezérelni. Lelkem mélyén abban reménykedtem hogy menni fog es csak 1 táv fog kell majd hozzá,(imádom a shield tavjat) bekapcsolok vele mindent mint eddig és megy a zene. Nemtudom hogy a pi tudja-e ezt a kenyelmet hogy oszinte legyek, de egy streamer tudni fogja ha veszek
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #1768 üzenetére
Használd egészséggel a spotit
-
sagit
veterán
Kényelmetlen tokölest én se szeretnék, a pro t kiprobalom azért, valszeg megtartom mert a multitaskingal van azert baj a kicsin
Roont lehet kiprobalom, de nem szívesen fizetnek meg egy valamiért havonta, elég a netflix, amazon, tidal hifi, yt premium
LouiS22: Spotify -t hagyjuk, nem egy kategória, nem véletlen váltottam tidalra. Megy amúgy shielden, csak nem úgy mint PC-n, PC tol pedig hála isten megvaltam egy ideje. Egy olyan erősítő ami tud mqa t beepitve, jó a hangja legalább annyira mint amim van... Hát, kijon belőle tippre egy 5-8 shield pro ha használtan találni, de nem is vagyok benne biztos hogy találnék nem ujan mqa képes avr - t
Mézga Aladár: spoti felejtős, bár ha lesz rajta hifi ránézek
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #1762 üzenetére
Fogalmam sincs hogy android tv-s van-e, a sima androidosak nem mennek vagy kenyelmetlenek? Eszköz híján annyira nem astam bele magam higy őszinte legyek, gondoltam ha megjon és nem jó megy vissza az amazonnak. Van egy olyan félelmem azért hogy csak-csak kell vegyek egy rendes streamert zenére, bluesound node 2i-t nézegetem egy ideje mar
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Az szuper, tehát nem kell restart ha zene után filmet szeretnék nézni? Elég egy avr bemenet váltás plusz a shielden? Azt a menüt ki lehet rakni gyorsmenure?
Mármint a Sony progi nem jött be? Plexbe már integrált a tidal fiókom, azzal meglesem majd.
Mqa?
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz Mezga Aladár #1757 üzenetére
Ez a leírás szerint valami Sony appal: [link]
De elvileg ezzel is, bár ezt már régebben olvastam valahol, és most nem találom. Telefonon kiprobaltam vétel után és muxik, kérdés hogy az apk felmaszik-e a shieldre
[link][ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Nekem is hétfőn jön a pro 2 db tube mellé, valszeg abból 1et elpasszolok majd.
Dac miatt vettem, van valakinek tapasztalata dac-al?
Arra gondolok, hogy mennyire gázos az output váltás hdmi és a dac között.Illetve ha felteszi valaki a 11es droidot és dacot használ, ott is érdekelne a tapasztalat.
Utolsó kérdés, mqa? Mqa képes dacot szeretnék tidalhoz, a bit perfect lokális fajlokbol megy, azt tudom. Na de az mqa?
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz konigjanos #1723 üzenetére
Nekem van egy ilyenem feles ha érdekel, midnen fasza kivéve a cec. A tv felé at megy, erősítő felé nem. Összes hd hang, hdr db muxik vele. Azt a megoldást választottam hogy a shiled táján beállított az erősítőt infrara
-
sagit
veterán
válasz LógaGéza #1548 üzenetére
Igen, de a 11rol is azt olvastam hogy atugorjak, mivel arra kb senki se frissített. Midnegy,varom az update-et, ami remelem droid 12 lesz. 10et hasznaltam az uj chromecasten, semmi extra de a 12-vel erkezo nativ 4k ui es a rendszer szinten integralt freki váltó johet
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz intuicio #1413 üzenetére
a megoldás a gondodra, hasonló problémám volt
olcsóbb is mint a linkeltek, hibátlanul müxik shieldel
amazonos rendelésben tudok segíteni ha nem szállítana magyarországra.[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
Dobozos, garis 2019 sima shieldet cserélnék pro-ra. Usb dacot kötnek rá, azért kellene a pro. Írjon privit ha valaki ek elég a sima.
-
sagit
veterán
Én standbyba használom, és mindent a távirányítójaval vezérlek cec-el, nagyon szeretem, rögtön éled és kapcsolja a tv-t és az erősítőt is 1 gombnyomásra, és ott folytatható a YT videot/zenét stb ahol abba hagytad, hamarabb beeled így mint hogy az erősítőm bekapcsoljon
Miért akarod kikapcsolni ha szabad kérdezni?
Most nyomtam egy restarot, talán ha 1 perc volt, de még annyi se tippre
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz LouiS22 #1295 üzenetére
természetesen kábel, felmérgesít hogy wifin lassabban teker a Plex nagyobb méretű filmeknél
erre nem esküdnék meg de mintha a Shield frissítés előtt jó lett volna az apple tv app
a neten én se nagyon találtam ilyen hibát amúgyés mint írtam minden megy frankón, plexen is megy szerverről a fullos 4k filmanyag ,nemhizsem hogy a belső hálóval vagy a nettsebességemmel lenne a gond
1296 tomp: frankó, akkor nem csak nálam van ilyen bug, fura hogy a neten nem sok sz@rt találtam erről a hibáról, hangproblémákról igen de erről a megfagy a kép semmit
várok, nem sürgős, hátha jön egy Apple TV update
még megnézem a hálóban is, ott is van egy ugyan ilyen shieldem de eddig csak a nappaliban próbáltam
1297 Kroni1: működik, igen
a nagy porol nemtudok nyilatkozni csak a kicsiről, teljesen jó a sebesség, de gondolkodom nagyra váltáson a több ram miatt, ez ugyan csak feltételezés de segítene valszeg a gyors alkalmazás váltáson a több ram, plexit rendszeresen kilövi, mondjuk egy YouTube hidal közt megy a váltás, de nagyobb papokhoz kevés hogy a iramban maradjon, de ez tényleg úri huncutság
maga a ram elég minden lejátszására is
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Sziasztok
Shielt TV 2019-t használok, minden frankó vele kivéve az Apple TV+ app....
A shield frissítve 8.2.3(32.6.518.0)-ra, Apple TV appból 2.2 van fent ( ami elérhető a play store-ban)
A problémám a következő: bármit indítok el, elindul a lejátszás szépen, megy a kép kb 10 másodpercig majd a kép megfagy, a hang megy tovább és a felirat is. Belepörgetek és megy tovább a kép ismét 10 másodpercet kb aztán megint megáll.
Valakinek ötlet? App reinstall, adatok törlése volt már.
A Shield egy Denon X4000 erősítőre van kötve, és onnan megy tovább a jel a TV-re. Minden más streaming amit próbáltam hibátlan (Amazon videó,netflix,hbo go,disney)
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Proxmox VE
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Xiaomi Mi Smart Home Hub
- Új Playstation Portal 30th Anniversary Limited Edition konzol
- Yashica Lens MC Zoom 75-200mm 4,5f Macro Objektív C/Y bajonettel
- Samsung FULL HD 3D LED TV UE40ES6100, 101cm, 40coll, 5 db szemüveggel!
- Lenovo Thinkpad T540p 15.6" i5-4200M, 8GB ram, 240GB SSD, HDMI, Webcam, BT HU bill, Win11, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest