Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows - A start után máris több mint 1 millió játékos
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Június végén érkezik a System Shock 2: 25th Anniversary Remaster
- Mozgásban a FBC: Firebreak
- Free Play Days 12. hét: Shin Megami Tensei V: Vengeance, Bassmaster Fishing
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok,
Nektek megjött a 2.0.7.0 VNCEUXM verzió? Nekem se magyar, se más régióba nem akarja feldobni, pedig mi community szerint full release van .
-
Most dobta fel. Nem vagyok benne semmilyen beta channelben.
-
zs.olti
csendes tag
Sziasztok!
Egy régebbi hozzászólásnál azt olvastam, hogy a Xiaomi 14-nél nem lehet saját csengőhangot használni a kontaktokhoz, csak a gyáriakat. Igaz ez?
Próbáltam rákeresni erre, de nem kaptam megnyugtató információt.
Én most egy Redmi Note 9 Pro-t használok, ott tudok sajátot hozzárendelni a személyekhez.Most tervezem lecserélni a készülékemet egy ilyen kompaktabbra, de eléggé elvesztem az információk sokaságában. Nem vagyok mókolós típus, ezeknek a dolgoknak a feléhez sem értek. Én csak egy 4-5 éven át jól használható mobilt szeretnék.
Tudom, hogy a szürkeimportos készülékekben van némi rizikó, de szakadéknyi különbség van a hivatalos forgalmazókkal szemben.
Milyen gondok lehetnek az ilyen helyről vásárolt telefonokkal? Más régióba szánták őket, vagy újracsomagolt készülékek, vagy hibás, de javított mobilok ezek? -
Karavik
veterán
A szó szoros értelemében nem vihető át, de bárhányszor lehet ingyen újra eSIM aktiváló QR kódot igényelni és aktiválni másik telón. Új eSIM aktiváló QR kód kiadáskor ez előző deaktiválódik és az új pedig aktiválható bármelyik másik eSIM képes telón.
Nekem SIM tálca még nem volt kihúzva egyszer sem, így a vízzáró tömítés sem tud megb@szódni. Persze tudom, senki nem viszi vízbe a telóját, de nekem ez a rész még szűz.
-
Minden lófaszt debloatoltam a telefonról (főleg amelyik package nevében volt xiaomi vagy miui), illetve vallási szinten felkutattam a legfrissebb apk-kat hyperosupdates-ről és apkmirrorról, amúgy az éjszakai standby merülés nagyon jó, 8 óra alatt 4-5%, annyi h háttérképet csak macerával tudok beállítani mert a "detecting layersnél" csak gondolkozik de nem megy tovább.
-
Smiro
senior tag
válasz
Karavik #1389 üzenetére
Azért egy negatívumot fel lehet hozni: a fizikai SIM-et kikapom a telefonból és átteszem másikba szükség esetén, míg az eSIM nem hordozható - ha jól sejtem. De ha igen, örömmel várom a megoldást, mert a régi telefon online naviját azért jó lenne kihasználni. A fizikai SIM-hez klónozták(?) az eSIM-et, így hiába maradt meg, azt a szolgáltató már nem látja.
-
Smiro
senior tag
Ott a legördülő alatt vannak a lehetőségek. -
Smiro
senior tag
válasz
Karavik #1391 üzenetére
Telefonról, részletes információk, belső tárhelyre többször nyomva adja fel a SIM működésével kapcsolatos adatokat. Ott lehet változtatni a hálózat típust, és ott tudtuk beállítani a Volte-t is. Valamelyik Telekomos mester ajánlotta, hogy melyik beállítást érdemes kijelölni, hogy távolkeleti toronyra ne akarjon állni. Minden újra indításnál vissza is áll a gyári érték, így elég rendszeresen állítgattam már csak a Volte miatt is, mert az is mindig kikapcsolt újraindításkor. Most ezt már nem lehet állítani, gondolom e-SIM alap. Szóval erre gondoltam.
-
Smiro
senior tag
És ha már hálózati anomália: melyik hálózat típust érdemes beállítani? Ha jól tudom, alapból valamelyik távolkeleti csatornát is figyeli feleslegesen, és ezzel csak csökkenti az akkut. MI8-nál még piszkáltuk a VOLTE beállítás mellett, ami itt ugye alap.
-
Smiro
senior tag
Tkomnál nekem is voltak hasonló gondjaim, de e SIM-re váltás óta nincs. Ha jól emlékszem nem is drágább már az e SIM. Azért nem emlékszem pontosan, mert egyszerre vettem a 14-et, szüntettem meg alszámot, növeltem otthoni wifi sebességet és ezt már nem tudom nyomon követni. Egy biztos, az e SIM-nek vannak előnyei vs hagyományos. Egyébként az e-SIM-et a 2. kártya helyre rögzítette automatikusan a telefon, ha ez számíthat valamit.
Más: végre Ch módon lejött a 2.0.6, átugorva a 0.3-at. És lőn Karaviknak igaza, az autómban már müködik BT módban a telefonkönyv másolás, felismerés. A frissítési metódus továbbra is érthetetlen kategória. Megint öröm kézbe fogni a telefont.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nabukin #1385 üzenetére
szia, erre majd engem is érdeklne a választ, mert ezt én is tapasztalom, viszont én már évek óta, és anno Samsung és Honor telefonnal is előfordult nálam elég sokszor.
anno beadtam hibára a Telekomhoz is, de nem találtak erre javítandó hibát.
annyit javasotlak hogy a wi-fi hívást kapcsoljam be, és részítsem előnybe, de valahogy azt nem értettem miért lenne ez jobb megoldás, de azt is kiprábltam anno, igaz anno még Samsung telefonon próbáltam, bekapcsoltam de nem változott jelentősen a jelenség
annyit hozzátennék hogy ez a jelenség nálam azóta van amióta dual sim-el hazsnálok mobil, igaz az nagyon sok éve így van.
szeritnem ez szolgáltatói oldalon lévő valamilyen anomália, de hátha van valakinek használható tippje, tanácsa -
Nabukin
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, volt-e valakinek ilyennel tapasztalata. Nekem is és a barátnőmnek is Xiaomi 14-esünk van. Mind a ketten két sim kártyával használjuk, egy Voda és egy Telekom. Nekem a vodás a fő számom és a netet is arról használom. Barátnőmnek pedig a Telekomos a fő száma és a Vodásról netezik. Nálam semmi probléma. Nála viszont pár hete a telekomos kártyáját nagyon sokszor nem lehet hívni. Azt mondja, hogy a hívott szám átmenetileg nem kapcsolatható. És van, hogy órákkal később kap sms-t, hogy nemfogadott hívása volt (ha egyátalán kap sms-t róla). Volt már olyan is, hogy sms-t akart küldeni és az is sikertelen volt. De van olyan is, amikor meg működik és lehet hívni renesen. Közben a Vodafone-os kártya mindig működik rendesen.
Pár napja bementünk a Telekomhoz, hogy kicseréltessük a sim kártyát, hátha túl régi és attól van (több, mint 10 éves volt). Csere után ugyanúgy nem lehetett hívni. Akkor az egyes sim foglalatból átraktuk a kettesbe és ott működött. Ezután a Vodás simet raktuk be az egyes helyre és az ott is működött rendesen. Gondoltuk, hogy fura, de akkor problem solved, mostmár öröm és bódottág. Erre ma kiderült, hogy megint nem lehet hívni a Telekomos számát a kettes foglalatban sem. Majd egy 10 perccel később megjavult és megint működött. Ugyanakkor a Vodás kártya megint tökéletesen működött. Az mindig mindegyik sim helyen működik. A Telekomos meg 60-70%-ban nem, mind a két foglalatban. Mi lehet a probléma? A telefonnal lehet valami gond?
-
barackle
tag
Egyetértek, telefonválasztásnál nálam a Samsung volt az első, amit kizártam. Xiaominak is vannak hülyeségei, pl az AOD-t én sem szeretem, hogy nem megy folyamatosan, megtanultam vele együttélni (de ha lenne notification led, nem is kéne nekem AOD), minden telefonnál valami kompromisszumot kell kötni. A kérdés, hogy kinek melyik telefon áll legközelebb a felhasználói igényeihez.
A Xiaomi 14 továbbra is egy jó telefon szerintem, a korábbi telefonjaimat jobban szerettem, de olyan tulajdonságok miatt, amiket ma már nem nagyon lehet megtalálni a piacon lévő aktuális kínálatban. A kb 1 évvel ezelőtti telefonfelhozatalból szerintem ez volt a legjobb választás. Ma már inkább a 15-öst venném, de amíg bírja a 14 akksija, addig nem cserélem. -
hdtomi
senior tag
válasz
zsoltip #1382 üzenetére
Van a családban Samsung, igaz nem csúcsmodell. Az oké, hogy a felület kinézetén lehet változtatni. De én nagyon nem szeretem. Több számomra hasznos dolog nincs, nekem nehezebb így kezelnem. Frissítéskor ha nem figyelek 2-3 játékot feltesz, reklámokat már sikerült úgy ahogy kikapcsolnom. Ehhez képest a Xiaomi felülete sokkal jobb.
-
Karavik
veterán
Nem lehet már mókolni semmit. Egyedüli megoldás a Xiaomi.EU ROM lenne de nem lehet bootloadert se nyitni kínai piacos telón legalábbis hivatalos úton egyáltalán nem. Korábban pénzért lehetett megrendelni nem hivatalos bootloader unlock szolgáltatást, de most nincs ajánlat se Xiaomi 15 hoz.
-
barackle
tag
válasz
19Petya83 #1375 üzenetére
Nálam is 2.0.3.0 van, viszont ez a HyperOS esetén nem a gyári settingsben van (más gyártónál elvileg elérhető "natív" beállításként), hanem a Hidden Settings app-on belül találod. Az appot elindítva, felül rákeresve nálam ezeket dobja ki: [kép] Aztán az Enhanced notification-t kiválasztva legalul ott a beállítás, amit ki kell kapcsolni: [kép]
-
Smiro
senior tag
válasz
Karavik #1373 üzenetére
Így próbálkozom minden nap, mint minden héten a lottóval. Kb azonos a siker. Köszönöm, ez még telefonoknál is így van akkor, azt hittem, valami bonyolultabb dolog, hiszen semmi nem jön. Talán egyszer Singapuron frissítette a zene lejátszót, de minden más régi. Mégegyszer
-
Karavik
veterán
Első körben OTA frissítést próbáld:
1. Beállítások > További beállítások > Régió > Válassz régiót Svájc vagy Német (ezzel a kettővel érdemes próbálkozni) > Kilépsz a kezdőképernyőre
2. Kis várakozás után megnyitod Beállítások > Telefonról > Ráböksz a Xiaomi Hyper OS logóra > Ilyenkor automatikusan ellenőrzi OTA van e frissebb ROM > Ha szerencséd van feldobja a frissítés lehetőséget
-
Smiro
senior tag
-
V.Dave
senior tag
Szerintetek a kínai verziós x15re lehet magyar nyelvet farigcsálni? Valamint úgy néztem van b20 támogatás de javítsátok ki ha tévedek
-
barackle
tag
A Google segítségével úgy tűnik sikerült megtalálni a megoldást arra a problémára, hogy az okoskarkötő/óra nem jeleníti meg az üzenet tartalmát, ha "sensitive"-nek gondolja...
Telepíteni kell a Hidden Settings appot a playből ( [link] ), ebben rákeresni az "Enhanced Notification" menüre, azon belül szintén "Enhanced notification"-nek nevezett kapcsolót ki kell kapcsolni. Nálam úgy tűnik, hogy ez megoldotta.Pluszként nekem mindig hiányzott, hogy nem látom mikor milyen notification-ök voltak a telefonon, mert van, hogy egy korábbit ki akarok törölni, és mire swipe mozdulattal törlöm, abban a pillanatban megjelent egy másik, és véletlen azt töröltem, amiről így nem tudtam, hogy micsoda. Állítólag más telefonokon erre alapból van egy notification history menü, amit sem anno MIUI-ban, sem most HyperOS-ben nem láttam eddig. Ebben a Hidden Settings appban viszont ezt is be lehet kapcsolni, és szépen látszódik visszamenőleg (mármint a bekapcsolás pillanatától nézve), hogy mikor milyen értesítések jöttek. Hátha ez másnak is hasznos infó.
-
Smiro
senior tag
Nagyon köszönöm Mindenkinek a jó szót
Akkor csak ez az erős lehetőség van
régió váltásra, amit én is tudtam és csinálom is most már hónapok óta és semmit nem ad fel. Átállítom, újra indítom, vagy nem, kikapcsolom, újra be, de semmi. Amit letöltöttem sem látja, szóval
Hívás beállítást nézem, köszönöm a választ arra is
Éééés, ki tudja hányadik próbálkozásra jön is valami Svájcban...
Eskü, fizetnék egy kört a Csapatnak!
-
-
sirpdtdi
csendes újonc
Na már meg is oldódott Svájci régió megoldotta a problémát 😉
-
Levwi
aktív tag
válasz
19Petya83 #1343 üzenetére
Huawei-el én is szívtam. Az a baj már nem tudom pontosan hol, de le kell venni a korlátozásokat a huawei app alkalmazásról. Azok a csodás szankciók tönkrevágták az egészet. Eleinte watch gt2-m volt, de nekem sikerült beállítanom, csak beletelt egy kis időbe mire megtaláltam, a beállítást. Nem engedi az appot, hogy hozzáférjen az értesítésekhez az a baj. Rendszergazdai jogosultságot kell neki adni és utána jó lesz.
-
novinyul
veterán
válasz
Kisbatyu75 #1352 üzenetére
Erre gondoltam -
Kisbatyu75
tag
válasz
novinyul #1351 üzenetére
A Zepp alkalmazásadatainál az akkumulátor részben az akkumulátorkímélő szakaszban nincs korlátozás van beállítva. Az automatikus indítás a háttérben-nél a Zepp is hozzá van adva, hogy indulhat a háttérben. A lakat alatt mit értesz?
két képet beillesztek, hogy a bluetooth ikon nálam hogy nézki.
-
novinyul
veterán
válasz
Kisbatyu75 #1350 üzenetére
Amazfit GTR 2e és Balance órával tökéletes a kapcsolat. Bluetooth ikon csak headset esetén jelez pluszban. Zepp alkalmazás futása engedélyezve van gondolom(akkumulátor, lakat stb.)?
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Az előző telefonom egy Redmi Note 9 pro volt, arról váltottam az Mi 14-re. Az előzővel rendben működött az órám a zepp alkalmazással, de itt rendszerint megszakad a kapcsolat. Próbáltam én már minden engedélyt megadni, de nem jó hosszú távon. Általában csak az segít, hogy a telefonon kikapcsolom a bluetooth-t és utána vissza. Az óra egy Amazfit GTR3. és az sem tetszik, hogy a telefonon a bluetooth ikon mindig azt mutatja, hogy csatlakozva van valamikhez, ha ránézek, akkor az órát mutatja. Az előző telómnál csak ha valami hang cuccot csatlakoztattam, akkor jelezte a kapcsolódva állapotot. -
-
novinyul
veterán
Bluetooth akku kijelzésre én a gyári widget használom, ha a Bluetooth eszköz is támogatja a kijelzést, akkor itt meg is jelenik.
Biztonság widget. Amúgy a Plantronics füles nem jelenik meg, de a Sennheiser már igen, ahogy a Jabra is. -
19Petya83
tag
válasz
novinyul #1345 üzenetére
Az "Okos" mód pont az ami nem lenne jó. Ott írja, hogy sötétben nem jeleníti meg az AOD-t.
Értelemszerűen a "Mindig" lenne a megfelelő de ugyanúgy működik mint az "okos".
Az óra: kíváncsiságból elővettem a Samsung watch 3-at, amit évekig használtam több különböző telefonnal teljes elégedettséggel. Csatlakoztattam, mindkét óra a kezemen: mindkét órán a "bizalmas értesítési tartalom" szöveg jelenik meg. Bár fentebb is említettem, hogy nem feltétlenül Xiaomi feature mert olvastam róla több márkánál is. Csak nem értem hogy nálatok miért nem csinálja. Valami adatvédelmi baromság, mert a telefon eldönti hogy az értesítés tartalmaz e sensitive adatot. Ha azt küldi nekem valaki hogy "szia" az csont nélkül megjelenik az órán. Ha azt küldik hogy a "pin kód 1234" akkor rögtön nincs megjelenítve az órán az üzenet. De azért nem kell ennyire hardcore érzékenynek lennie a tartalomnak. Sms, céges email, Viber, gmail. Ezeket használom és mindnél előfordul több mint 50 százalékban. Azért van az óra hogy lássam az üzenetet. Nekem egy b*zi telefon ne döntse el, hogy azt láthatja e más vagy nem.
A BT akksinak is utánanéztem. A BT beállítások menüben mutatja a töltöttséget. Az állapotsorban nem. Ha azt be lehet kapcsolni akkor légyszi mondja meg valaki hogy hogyan. Előző két telefonom tudta ezt. (Oneplus, OPPO) -
novinyul
veterán
AOD problémára
Kamera az egyik legjobb a kategóriában nézve, pláne egy S25 képest. Órából Xiaomi és Amazfit órákkal használom, ott nincs probléma. -
19Petya83
tag
válasz
Steve198310 #1339 üzenetére
Ne aggódj nem szomorítottál el.
Amit leírtam azt tartom. De egy dolgot félreértettél: nem a fényerővel van bajom sötétben, hanem az AOD-vel. Az kapcsol ki sötétben. És igen tisztában vagyok a 4 féle beállítási lehetőséggel. Az én értelmezésemben a Mindig azt jelenti, hogy Mindig. Sötétben is. Ha éjjel megébredek odapillantok és látom, hogy hány óra van. Ez a szar gondol egyet és kikapcsol.
Automata fényerőt egyébként soha egyetlen telefonommal sem használtam. Nem érdekel mit tud megtanulni meg mit nem.
Telefonálás közben bekapcsol a kijelző: tény. De bizonyára én teszem oda rosszul a fülemhez. Az én hibám.
Fénykép: Lehet hogy az én igényeim nagyok. Szerintem homályos fos képet csinál. Ha sikerül nagyon mozdulatlanul lőnöm egy képet, akkor ki lehet hozni belőle egy jó közepest. Együtt tudok vele élni, mert november óta szerintem ha 40 képet csináltam vele, akkor lehet hogy sokat mondok. Bár ez amiatt is lehet, hogy nincs kedvem vele bűvészkedni.
Óra: Huawei watch fit 3. Május végén vettem. Amióta a Xiaomit használom, azóta random nem jelzi az értesítéseket. De biztos nincs összefüggés. Feleségemnek is Huawei van Samsung telefonnal, ott nincs gond. És itt persze nem az kellene, hogy legyen a megoldás, hogy vegyek másik órát. Rengeteget böngésztem a neten, hogy hátha találok megoldást, de azok a beállítások amiket találtam nem léteznek ezen a telefonon. Ha valakinek van ötlete, akkor ne tartsa magában, mert az elégedetlenségemben kb 60% súlyozása van ennek a hibának. Ha ezt sikerülne megoldanom, akkor már boldogabb lennék.
Méret: Igen le van írva. Nem volt akkora meglepetés. De nem éri meg azért megvenni mert "kicsi". Akkor már inkább egy nagyobb telefon, egy megbízhatóbb márkától.
A füles akkukijelzés, amit nem tudok 100% magabiztossággal megerősíteni. Az a 2 füles, amit használok nem jelzi.Nekem sokszor van olyan érzésem, hogy sok ember amikor vesz egy drága holmit - jelen esetben egy telefont - és azzal van valami baj nem képes beismerni, hogy át lett baszva vele, mert drága volt és saját magát is próbálja meggyőzni, hogy jó az attól hogy nem jó. Meg biztos felhasználói hiba. Vagy ha a gyártó szerint ez így jó, akkor szerintem is. Valószínűleg azért várja mindenki úgy a frissítést, mint a Messiást. Mi másért, ha olyan szuper a telefon? Ja persze a biztonsági frissítés. Csakis amiatt.
Hát én most úgy érzem, hogy át lettem baszva. Szerencsére egy forintomba sem került, de nap mint nap azon töröm a fejem, hogy kibasznám a kukába és veszek egy Samsungot. A sima S25 tetszik. Vagy mást. Nem volt még Samsungom.
De megint csak lehet, hogy az én igényeimmel van baj. A X14 előtt egy Pixel 9 pro-val próbálkoztam. Annál szerencsére hamarabb előjött 2 olyan probléma, ami miatt visszavittem.Nem akartam senkit megsérteni. Korábban a kérdező a véleményünket kérdezte. Elmondtam.
-
Karavik
veterán
Jött még egy frissítés EEA/EU-ra:
-
Levwi
aktív tag
-
Steve198310
őstag
válasz
19Petya83 #1337 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani de ezek mind mind beállítás kérdése.
Van egy motorola órám . Teljesen jól működik vele. Az üzenetek olvashatók órán.
A fénerőt tanulja elvileg neked mi a jó. Ahova állítod párszor oda fogja lőni. Nálam működik. Amíg hagytam. hogy a telefon maga végezze addid nekem sem volt jó. ( ezt is automatán végzi csak nem megy le teljese. sötétben kb 1/4-re csökken. )
Van Redmi és Lenovo BT fülesem jól müködik töltöttséget is jelzi. Van egy Tronsmart ordibátor annak is mutatja a töltöttségét.
Ja méret....... le van írva ,hogy 6,3" ??? Akkkor ? Az nagy? Vagy kicsi? Mi a baj vele? Jelen korszakban ez a kompakt. Kisebb kell "alma se".
Niincs panaszom a kamerára sem....
AOD is müködik. Ott is van mit állogatni. Meg lehet is.Kicsit túrj bele. Ezek nem szoftveres gondok hanem felhasználó. Valószínű ezt már többször hallottad. SZánj időt arra ,hogy az "energiatakarékos" módbol át billented oda ahova neked kell. Ismétlem ezk csak beállítások kérdése.
" csak most hogy mondod AOD.... meg néztem .Láss csodát remekül működik.
-
19Petya83
tag
válasz
Black&White #1336 üzenetére
Nem ilyen egyszerű mivel céges telefon.
De ha nem is az lenne akkor sem tudnám bukó nélkül eladni. Amúgy sem a méret a legnagyobb baj csak a kérdező is a méret miatt venné. Az egész telefon gagyi. Leginkább szoftveresen.
AOD szarul működik. Sötétben kikapcsol a kijelző. Nekem pont akkor lenne praktikus.
Az órámra sokszor csak annyi értesítés jön, hogy Bizalmas értesítési tartalom. Ez lehet hogy nem a telefon hibája hanem az Android 15-tel jött, de más telefonoknál van rá megoldás. Itt nincs.
A kijelző sokszor bekapcsol telefonálás közben.
Nem mutatja a BT fülesek töltöttségét.
Szó szerint nem sikerült még vele jó fotót csinálnom.
Stb. -
Tibor7878
tag
Sziasztok! Vehető jelenleg ez a teló, nincs különösebb gondotok vele? (sima mi 14) A napot ki kellene bírnia egy töltéssel az fontos. Párásodás már a multé? A mérete miatt néztem kis. Esetleg menjek s24 irányába, mit tanácsoltok? Köszönöm!
-
Karavik
veterán
válasz
Kismaláj65 #1326 üzenetére
Sajnos hyperOS 2 óta a Xiaomi féle DND (Ne zavarjon) mód eltérő logikával működik a korábban megszokotthoz képest. Azaz mostmár DND mód nem némítja el az értesítéseket csak a hívásokat. Ezt már jelentettem tavaly hivatalosan és elszomorító választ kaptam a fejlesztőtől:
-
Smiro
senior tag
válasz
Hangok, értesítések: rakd némára az értesítéseket.
-
zsoltip
őstag
válasz
Sztem nálad vana a baj. Az adott app értesítéseit kapcsold ki.
-
Kismaláj65
friss újonc
Feladom.
Xiaomi 14T. Az istennek sem tudom teljesen kizárni (elnémítani) hogy az értesítési hangok ne bukkanjanak fel, pl banki tranzakció esetén. Eddig LG V30 "ne zavarjanak" üzemmódban ez hibátlanul működött. De ez a Xiaomi izé rohadtul védekezik és én nem tudom kiírtani ezt a rossz szokását. Rezeg is itt-ott ami szintén zavar, hisz semmit sem szeretnék a csengő/ébresztő/média hangokon kívül. Szóval bosszant a tehetetlenségem.Tipp? Amúgy csalódás az egész miskulancia. Hat év elteltével váltam meg az LG-től és nem érzem, hogy jó lóra tettem
-
Barnahalo
tag
Szia! Én itthon használom az íróasztalomon tavaly augusztus óta.
A ventillátora nem zavaró, sőt tényleg csendes. De azért gyengén hallható.
Magát a telefont azért kicsit felmelegíti, de ez a töltés velejárója. Olyan 40 perc alatt tölti fel kb. a mobilt. Én azért is szeretem, mert ha jön egy értesítés, elég rápillantanom a monitor mellett, mert pont jó szögben tartja a mobilt.Egy problémám van vele, ami valószínűleg csak nálam jelentkezik, hogy én a nagyon csendes környezet miatt hallom azt, ahogy az áramkörök 'cincognak' benne éjszaka, másodpercenként nézi gondolom, hogy lett-e ráhelyezve telefon. De ez egy annyira magas és halk hang, hogy pl. édesapám abszolút nem hallja.
Szerintem abszolút vehető töltő, én AliExpressről rendeltem 67W-os töltőfejjel 15600Ft-ért, ennyit nekem megért.
-
Beorn
csendes tag
Sziasztok!
Használja valaki a telót a xiaomi saját vezeték nélküli töltőjével? [link]
Bármi negatív tapasztalat?Köszi!
-
cinikis
tag
Oksa,frissítettem.De ettől változik bármi?
Vagy hol észlelhető a változás? -
mjani1172
addikt
Urak!
Nem tudok mms-t írni, aztr írja nincs aktiválva a hálózaton. Ez persze hülyeség, gondolom valami beállítás lehet. Át tudna valaki küldeni telekomos beállítást? Próbáltam keresni de csak hasonló van pont ilyen nincs.
A végleges mód kapcsoló az mit csinál?
-
V.Dave
senior tag
SziasztokMi lehet az a plusz jel a WiFi fölött ?
-
achon
aktív tag
Megosztom a tapasztalatom, mert nálam is be volt ragadva.
Recovery rom felrakasa (bootloder piszkalasa nélkül, és a meglevő adatok is megmaradnak)
- toltsd le a recovery romot PCre (korabban írták honnan)
- tolsd le a magyaritott Mi Tools ITT
- telepitsd a PC-re és csatlakoztasd a telot (legyen feltöltve)
- MIToolsban lesz egy menupont felül hogy Szoftverfrissítes vagy Firmware valami ilyesmi
- valaszd ki a letöltött recoveryt és csinalja magától (egyébként magától is felismeri hogy frissithető)
-ha kész ujrafog indulni és meg is vagyJa és még valami. Ha nagyon merül a telo napi használat során, akkor nekem az segitett hogy Factory reset és mindent kézzel ujra felraktam. Kihagytam a backup visszaállitását.
Rohadt macerás volt, de megérte.
Nálam használat alatt percenként merült 1%-ot. -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
December óta van ilyen telefonom és már párszor kiírta az értesítési sávba a biztonság app, hogy: "Magas energiafogyasztás 20%-ot merült az akkumulátor az elmúlt 10 percben".
Mivel tudnám monitorozni, hogy melyik app lehet a ludas ebben? Most utolsó alkalommal épp telefonálás után vettem észre. Ami érdekes, hogy az akku kijelzője szerint nem merült annyit. -
Karavik
veterán
válasz
pulyka jocó #1286 üzenetére
Csak Android security patch frissítés. Nem értem én sem miért teljes ROM-ot tolták ki OTA frissítésben inkrementális helyett
-
-
Smiro
senior tag
válasz
Karavik #1307 üzenetére
Sajnos NNy tagtérssal egy cipőben járunk
Egyébként tegnap írtam a Xiaomi központnak és jött is szinte azonnal válasz. Amit ugye tudtunk, minél több azonos típus telefon van kint, annál lassabban és osztottan megy a frissítés. De ha már eljut ide, akkor mi a franc van? Megyénként is megkülönböztetés van? Főispán nem hagyta jóvá? Másik ötletük, hogy átköltözéskor olyan program került fel, amit a 14 nem tud kezelni és ez okozza azt, hogy nem ajánlja fel a telepítést. Na ez már kicsit karcos... Javaslat: gyári visszaállítás, frissítés és újra átpakolás. Hát erre csak azt tudnám mondani, amit a kalocsai prépost, amikor a bajai gyors levágta a két lábát (ismerjük): hát a .... nem kéne? Meg közben olvasgatva látom, hogy több havi csúszás is lehet, mire megkapom a melyik is frissítést. Kezdem bánni, hogy nem a zárt vonalra álltam át, ott ha olvasom, hogy frissítés jött, a nejem telefonján már lehet is tölteni. Úgy gondolom jogos elvárás, hogy rohadtul egyszerre frissíthessünk és ne negyed évvel később. Ha másért nem, már emiatt elvből megszabadulnék a telefontól, de most már nagy bukta lenne anyagilag. Nem akartam soha béta lenni, stabil programot kivártam, de ez rohadtul bosszant na. Ha kivárok egy hónapot a vétellel és erről olvasok, dehogy veszek Xiaomit
Bocs a kiborulásért.
-
cinikis
tag
Az infrát hogy lehet aktiválni?
Távirányító esetleg? -
jojoando
aktív tag
Annyira nem értek ehhez de a 2 0 3-s az európai zip, de többet nem tudnék mondani, hogyan tovább.
Latest version of the stable European firmware for Xiaomi 14 by Xiaomi.
Recovery ROMVersion2.0.3.0.VNCEUXMOSHyperOS 2AndroidAndroid 15Release date2025-01-22File size6.39 GBOfficial LinkDownload (.zip)ChangelogExpand list
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei Xiaomi csúcsszéria egyelőre legkisebb darabja sokat tud, nagyon kézkomfortos és már a HyperOS dolgozik rajta, de becsúszott néhány baki.
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Google Pixel 8 Pro 128gb - Újszerű, akár beszámítással
- Google Pixel 8 Pro 256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- iPhone 15 Pro / 1TB / Blue Titanium / Gyári kártyafüggetlen (0182)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest