Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
Tavaly vettem utoljára futócipőt, márpedig futócipő nerdként itt volt az ideje egy újabbnak. Múlt héten épp az emag kínálatát böngésztem, mert akció volt, amikor kiszúrtam egy szép pirosat, amit korábban még sehol sem láttam. Sőt, a márka sem volt túl gyakori szereplője mostanában a különböző futócipős blogoknak, teszteknek, listáknak, pedig jó sok ilyen nézegetek, olvasgatok. Egy Puma Liberate Nitroról van szó. Be is szúrok egy képet róla alant, mert nagyon csecse piros-narancs (hivatalosan lava blast). Na persze nem a szín a lényeg. Ez a Puma zsír új Nitro családjának tempós futásokhoz ajánlott darabja. Van ezen kívül daily trainer, van stabil, karbonosból kettő is (hogy miért, azt még nem fejtettem meg). Gyors utánaolvasás alapján ennek a Liberate-nek nagyon megörültem, mert a Reebok Run Fast alternatívájának tűnt, amit már régóta keresek. Ez is egy gyors, pörgős, könnyű valaminek ígérkezett.
És az is, határozottan. Ami miatt pedig igazán király, hogy nem cseszteti a bütykömet, mint a RF. Legalábbis a mai 1 óra alatt nem jött elő, amannál ez azért bő fél óra után el szokott kezdődni.
Szóval Puma Liberate Nitro: veszettül könnyű (207 g a 44,5-es), ennek ellenére egész sok anyag van a talpában, nem olyan, mintha csak egy vékony deszka lenne odaszögezve. Még lassan kocogva is jól működött, 9-10 mm a drop (de lehet csak 8, mint a RF-nek), és elég jól csillapít a saroknál is. Persze nem arra van kitalálva, hogy 6:00 fölötti tempón sarkazzunk benne, hanem hogy szinte erőlködés nélkül pörögjön a láb erősebb tempón. Nyilván mivel ennyire pehelysúlyú, marha könnyű felkapni benne a pace-t. Össze is szaladt 3 best estimated effort a strava szerint rövidtávon. Amolyan fartlek edzést nyomtam benne, a félmaratonos-maratonos tempó most kimaradt a tesztből, arra még azért kíváncsi leszek. Azért az biztos, hogy ezek a pehelykönnyű cipők nem feltétlen a nehézsúlyú atlétáknak vannak kitalálva, annál is inkább, mert a "nitrogen-infused midsole" nem tudom mennyire lehet tartós, hogy bírná az erősebb behatást hosszú távon. Remélem nálam pár száz km-t kibír ugyanilyen élményt adva.
Ha találok hasonlóan akciósan Velocity Nitrot - a sima mindennapos futásokhoz való modellt -, abból is tuti beszerzek egyet.tl:dr - a Pumaval is érdemes számolni a futócipő között, a Liberate Nitro igen jól sikerült, gyors edzésekre kimondottan ajánlott cipő a részemről.
Ui.: bár ilyet eddig nem csináltam, de két méretet is rendeltem belőle (a best-buy ruhás topic rendszeres látogatóinak ez nem újdonság), a 45-ös gyorsan kiderült, hogy túl nagy, szóval ha valakit érdekel (ez csak a szobában volt rajtam), jelentkezzen érte a napokban, még nem küldöm vissza. 21 ezer, ha itt Pesten oda tudom adni a jelentkező kezébe vagy intézi/fizeti a pk-t (21 592 volt az ára).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Anime filmek és sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest