Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
Ahogy haladok előre a Ghost of Cusimában, egyre jobban szeretem.
Van még ilyen "kardozós" játék, mint ez? Sekirot kivéve, az ahogy nézem soulslike, és a nehezebb fajtából.Idén jön az a Ronin, arra nagyon kíváncsi vagyok.
-
válasz
S e t h #156592 üzenetére
Huu de nagyon kedvet kaptam hozzá
ilyen részletes leírást
Nagyon szépen köszönöm. Így már 100% kipróbálom. Volt aki már ajánlotta nekem, innen is tudom hogy van ez a játék. Egyedül abba nem vagyok még biztos, hogy min vegyem
meg ? Ps5 vagy inkább pc.Jut eszembe ez már a többieknek is szólna
Az Alan Wake 2 az összefügg az első résszel? Mert akkor az első résztől kellene megpróbálnom. Köszönöm
-
S e t h
nagyúr
válasz
lajosx #156580 üzenetére
Szerencsés voltam, mert ősszel sikerült egymás után többször is olyan játékokkal játszanom, amelyek teljesen bugmentesek voltak és a Remnant 2 viszont időnként elérte, hogy káromkodjak.
Az még kisebb gond, hogy a loot rendszeresen ragadt tereptárgyakba, viszont az bosszantóbb volt, hogy az újra és újra generált pályákon elmaradtak a quest itemek. Egy ilyen generálás után 1-2 óra volt megtalálni a specifikus helyszínt, ahová ha sikerült bejutnod, akkor karakterünk harsány felkiáltással nyugtázta, hogy milyen szerencsés napja van, mert ez nagyon frankó cucc, csak éppen az volt a bibi, hogy a tárgy nem volt ott.
És ha az a tárgy 5x nincs ott egymás után és tele van a net ezzel a buggal, akkor az ember hajlamos lecsípni 1-2 pontot az értékelésből.De ez volt a max ami miatt rinyálhatok, mivel a játék alapvetően jó, sőt, eléggé szórakoztató. Én ritkán játszom fps-sel, de ez a játék ami a legkomolyabb division utánérzést kiváltotta belőlem a heves lőfegyveres harcokkal, vetődésekkel, fedezékhasználattal és ebből a szempontból az első rész még jobban is tetszik, mint a második.
Egyrészt a második rész könnyebb, több nehézségi fokozat van és némileg nélkülözi azt a posztapokaliptikus légkört, ami az első rész sajátossága.
Az elsőben többször halok, próbálok mindent felfedezni, nyersanyagot gyűjteni, fejleszteni a felszerelést és a környezet időnként már-már a Last of us-t idézte fel számomra.A coop meg vmi frenetikus élmény, amikor ketten, hárman toljátok, kiegészítve egymást ügyelve arra, hogy egymást is sebzitek.
Érdekes is volt számomra amikor egyik pillanatról a másikra becsatlakoztak hozzám ketten a második részben és mivel nekem egy területi sebzés alapú fegyverem volt felfejlesztve, így először nem értettem miért ilyen bénák a társaim, hogy ilyen hamar elfogy a hp-juk, aztán rájöttem, hogy nekik nem csak az ellenféllel kell megküzdeniük, hanem az én fegyveremmel is, amit coopban ezután le is cseréltem.A második rész elég könnyű, de lehet skálázni a nehézséget, plusz indíthatunk kutyás class-t is, ami egyrészt magára húzza az ellenfeleket és te szabadon mészárolhatod őket, másrészt a kutyának van olyan skillje és ez boss fightoknál nem egy utolsó szempont, hogy amennyiben maradt életerő "potid" , akkor a kutya "visszahoz" téged, ergo folytathatod a harcot.
Az első rész ehhez képest a full depresszív magára hagyatottság a lepusztult környezetben, ami veszettül hangulatos és felértékelődik, hogy legyen mindig nálad ellenanyag fertőzés, radioaktivitás ellen, mert brutális tud lenni, amikor egy hevesebb harc közben a karaktered elkezd köhögni, te meg lőnél, mert már alig van az ellenfelednek életőpontja, de a köhögésnek hála te húzod a rövidebbet, na majd a következő körben.
Summázva, nekem nagyon bejött, különösen az első rész aminek még nagyon az elején vagyok, szóval tudnék mit kezdeni némi coop támogatással.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
30z.Samu #156584 üzenetére
Nem nevezték meg a Hi-Fi Rusht amúgy, csak annyit írtak, hogy egy elismert Xbox exkluzív lesz mulitplatform, ami a maga évében potenciális goty is lehetett volna. Azért gondolt mindenki egyből a Hi-Fi Rushra, mert az az egyetlen Xbox játék, ami akár csak a közelében volt a diskurzusnak tavaly.
-
Persie12
aktív tag
-
Persie12
aktív tag
Srácok, nektek normálisan működik az oldal? Én ha telefonról meg akarom nyitni az " itt szóltam hozzá" részt, feldobál mindenféle "hirdetést". Tegnap este még semmi gond nem volt. A jelenségről itt egy videó: [link]
A vicceskedő, túl sok volt a P*rnHub meg hasonló hozzászólásokat kerüljük kérlek titeket, mert nem szoktam ilyen oldalakat nézegetni, ezért is vagyok tanácstalan a helyzettel kapcsolatban. -
30z.Samu
félisten
Állítólag a MS zöld utat adott annak, hogy a Hi-Fi Rush megjelenjen más platformon is. Személy szerint én imádtam tavaly azt a játékot.
-
Omateee
tag
válasz
gimis #156581 üzenetére
PS4-es játék ugyanúgy fut PS5-ön is upgrade nélkül. Az upgrade Ragnarok esetén 10€, ezt neked kell eldönteni, hogy megéri-e. Bár én a helyedben inkább megvenném a PS5 verziót lemezen, majd tovább adnám egy kis bukóval.
A játék minden egyes indításánál ellenőrzi a lemezt, így elég hosszú ideig kell kölcsönbe lennie, hogy végig tudd játszani. -
válasz
S e t h #156576 üzenetére
Pontosan ezek voltak nekem is az utolsó játékok, csak nekem előszőr lies of pi, és utána a lord of the fallen. Merő véletlen de pont ma gondoltam arra hogy neki kezdek a remnantnak, egy ismerős ajánlotta. Így hogy pont azzal játszol mit gondolsz a játékról? Gondolom tetszett a kettő , ha elkezdted az elsőt is. Én az elsővel gondoltam kezdeni. Köszönöm a válaszod
-
gimis
tag
Üdv. Remélem jó a kérdésem a topicba. Ha lemezes PS4 gow ragnarokot teszek a ps5be, akkor azt futtathatom ingyen vagy kötelező a frissítés? Ha frissitem akkor is mindig szükség lesz a lemezekre?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Petreszku #156575 üzenetére
Én sem vagyok platinás, viszont ha egy játék atmoszférája magával ragad, akkor ránézek milyen trófeák vannak és amolyan kellemest a hasznossal alapon folytatom.
A Lords of the fallenben két dolog miatt nem álltam neki. Öntudatlanul is a radiant endingre álltam rá, mert véletlenül elkezdtem megtisztítani a beaconokat, pedig hagyhattam volna a legvégére.A másik meg az, hogy semmi checklistem nem volt és kb. a világ összes fegyverét megszereztem, de ennek ellenére sem aktiválódott az ezzel összefüggő trófea és elképzelésem sem volt mit kéne megszerezni és hol. Egyébként engem is nagyon elkapott a játék, viszont utána kapásból elkezdtem a Lies of p-t, az meg hangulatban erősebb.
Most meg Remnant 2 után az első rész, ami jobban bejön, mint a második rész, csak itt már kevesebben vannak coopozni, viszont elég erős apokaliptikus légköre van, emiatt jobban vonz, mint a második rész meglehetősen steril pályái.
-
Petreszku
senior tag
válasz
S e t h #156523 üzenetére
A Lords of the Fallen-nek megcsináltam a háromféle végét. Én mindig új játékot kezdek, új karakterrel és más fegyverekkel. Plusz megcsináltam pár NPC küldetést is és számomra elég is volt. A harcrendszere és a világa nekem tetszik a játéknak így biztos fogok még játszani vele később.
Nekem egyetlen egy platinám van soulslike játékok terén az meg nem más mint a Dolmen. Nem annyira ismert, de véleményem szerint teljesen jó kis játék.
Soha nem érdekelt a platina megszerzése, inkább kisebb kihívásokat csinálok magamnak. -
rumkola
nagyúr
Zuby a 42+db. fejlesztés alatt lévő exkluzívokról (?):
Twitter: [link]
• Team Asobi:
-Last Game Released: Astro's Playroom, 2020
-Current Project: 3D Action Game
-Prediction On Next Game: Astro Bot Sequel
-Time Since Last Release Till Now: 3+ Years
-1 Project In Development• Bend Studio:
-Last Game Released: Days Gone, 2019
-Current Project: AAA New IP, Includes Multiplayer
-Time Since Last Release Till Now: 4+ Years
-1 Project In Development• Sucker Punch Productions:
-Last Game Released: Ghost Of Tsushima, 2020
-Current Project: Narrative Open World Game
-2nd Project: Multiplayer Game
-Prediction On Next Game: Ghost Of Tsushima
-1 Project In Development• Sony Santa Monica Studio:
-Last Game Released: God Of War Ragnarök, 2022
-Current Project: New AAA IP
-2nd Project: Unannounced Title
-Prediction On Next Game: New Sci-Fi AAA IP
-Time Since Last Release Till Now: 2+ Years
-2 Projects In Development• Insomniac Games:
-Last Game Released: Marvel’s Spider-Man 2, 2023
-Current Project: Marvel’s Wolverine
-2nd Project: Multiplayer
-Prediction On Next Game: Spider-Man 3
-Time Since Last Release Till Now: 2+ Months
-2 Projects In Development• Housemarque:
-Last Game Released: Returnal, 2021
-Current Project: New IP
-1 Project In Development• Media Molecule:
-Last Game Released: Dreams, 2020
-Current Project: Multiplayer Live Service
-Prediction On Next Game: New IP
-1 Project In Development• London Studio:
-Last Game Released: Blood & Truth, 2019
-Current Project: Live Service Multiplayer Fantasy Co-Op Combat Game
-Prediction On Next Game: Fantasy Game
-Time Since Last Release Till Now: 4+ Years
-1 Project In Development• Bluepoint Games:
-Last Game Released: Demon’s Souls, 2020
-Current Project: Original AAA IP
-Prediction On Next Game: New AAA IP
-1 Project In Development• Firesprite Games:
-Last Game Released: Horizon Call Of The Mountain, 2023
-Current Project: AAA Narrative Adventure
-2nd Project: Multiplayer New AAA IP Action Shooter
-3rd Project: AAA IP Multiplayer Action
-Prediction On Next Game: Twisted Metal Game
-Time Since Last Release Till Now: 1 Year
-3 Projects In Development• Guerrilla Games:
-Last Game Released: Horizon Forbidden West, 2022
-Current Project: Horizon Unannounced Multiplayer Title
-2nd Project: Horizon Singleplayer Title
-3rd Project: External Project
-Prediction On Next Game: Horizon Multiplayer
-Working With Studio Gobo, Rumoured To Be Working With NCSoft
-3 Projects In Development• Sony XDev:
-Current Project: Rise Of The Ronin (Team Ninja)
-2nd Project: Helldivers II (Arrowhead)
-3rd Project: Stellar Blade (Shift Up)
-4th Project: Death Stranding 2 (Kojima Productions)
-5th Project: AAA Unannounced Title (Jetpack Interactive)
-5 Projects In Development• China Hero Project:
-Current Project: Lost Soul Aside (Ultizero Games)
-2nd Project: Convallaria (Loong Force)
-3rd Project: Will-Less (Cyaniris Games)
-4th Project: Awaken Astral Blade (Dark Pigeon Games)
-5th Project: The Winds Rising (Ti Games)
-6th Project: The God Slayer (Pathea Games)
-7th Project: Daba Land Of Water Scar (Dark Star Games)
-8th Project: Exiledge (EnigMatrix Games)
-9th Project: Evotinction (Spikewave Games)
-9 Projects In Development• Valkyrie Entertainment:
-Last Game Released: God Of War Ragnarök, 2022
-Current Project: Strategy Title
-Prediction On Next Game: Guns Up 2!
-2 Projects In Development• Firewalk Studios:
-Current Project: Concord
-1 Project In Development
• Haven Interactive Studios:
-Current Project:Fairgame$
-1 Project In Development• Naughty Dog:
-Last Game Released: The Last Of Us Part II Remastered
-Current Project: Unannounced Title Standalone
-2nd Project: AAA Narrative And Storytelling Game
-Prediction On Next Game: New AAA IP & The Last Of Us Part III
-2 Projects In Development• San Diego Studio:
-Last Game Released: MLB The Show 23, 2023
-Current Project: MLB The Show 24
-2nd Project: AAA 3rd Person Action Game
-Time Since Last Release Till Now: 1 Year
-Prediction On Next Game: Uncharted Sequel
-2 Projects In Development• Polyphony Digital:
-Last Game Released: Gran Turismo 7, 2022
-Current Project: Next Gran Turismo Entry
-Prediction On Next Game: Gran Turismo 8
-1 Project In Development• Jason Blundells Team:
-Current Project: Undisclosed• India Hero Project:
-Announcement soonTotal Projects In Development 42+
*All Games Are Published By Sony Interactive Entertainment
-
Xaels
félisten
Rendszerszinten át lehet a gombkiosztást állítani nem?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
spleenszuru #156570 üzenetére
Hát akkor jó, ha mégis megpróbálod elképzelni az R1-R2 használatát, mert ott úgy van.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
spleenszuru #156567 üzenetére
Nem tegnap írtad, hogy elkezdted az Elden Ringet?
-
pourri
aktív tag
Forspokenről mi a véleményetek? Megérhet 10k-t?
-
F-ECT$
titán
válasz
chris0000 #156563 üzenetére
Kerestem a levelek között, és bár minden PS (játék) vásárlásról találtam levelet, valahogy a PS+ vásárlások és hosszabbítások nincsenek benne. Viszont indirekt jelekből kikövetkeztettem, hogy 2019. január 18-án vehettem meg az első akciós évemet. Hogy utána mikor hosszabbítgattam, azt nem tudtam kideríteni (de emlékeim szerint ezek is januárban történtek), szóval én valamikor a következő 2 hétre tenném az akciós időszakot, ha idén is lesz.
-
chris0000
őstag
válasz
F-ECT$ #156549 üzenetére
hi. legalább lenne vmi időpont, h mikortól.. időpontot se tudunk, se %-kokat a szintekre/csomagokra.. nyilván persze ha ma venném, holnaptól már indulna az akció, vagy amikor megveszem teljes áron-másnaptól.. üdv.
max azt lehet, h vesz az ember egy 1 havit csomagtól függően, ott ugyse lesz nagy akció szerintem, aztán addig csak kiderül.. -
markknight
veterán
Új ház, új net, mondom kipróbálom a remote playt.. És abből a szarból van 10 darab.. komolyan, kinek van erre ideje?
-
echterion
nagyúr
-
30z.Samu
félisten
válasz
spleenszuru #156555 üzenetére
Az esetek 99%-ában marad az alapértelmezett gombkiosztás.
-
spleenszuru
őstag
Van-e nálatok preferált gombkiosztás, vagy hagytok minden játékban mindent alapon?
Nem sok játékot próbáltam még, és az nyilván leesett hogy játéka is válogatja, mert nem mindenhol ugyanannyi a funkció, na de mégis, van-e valami bevált, jól kezelhető kiosztásotok, ami amennyire lehet, standard minden játékban?
Pl. parry/dodge, alap/heavy támadások, stb. opciókra gondolok.Pl. a Cusima és It Takes Two kiosztása nekem elég szimpi, és kezdő barát. A Miles Morales már kissé furcsa, nehezebben állok rá. Bayonetta, Elden Ring szintén nehezebbek.
Érdekelne pár pro tip, ami már bevált itt embereknek, és mindig, mindenhol fix számukra.
Én PC-n is elég fura fazon vagyok, mert bal kézzel egerezek (de jobb kezes vagyok), és általában a nyilakohoz pakolok minden további gombot, kivéve ha nem elég, és muszáj WASD-vel tolnom.
-
30z.Samu
félisten
válasz
#42308056 #156553 üzenetére
Jó hát amúgy tényleg van ilyen hogy beletett az ember X időt, az alapján bejön és játék közepe felé jön a fekete leves. Nálam a Ragnarök volt ilyen, csak fordítva, az elején tetszett, de azon az állásponton voltam hogy hozza a 2018-as szintjét és ennyi. Amivel amúgy nem is lett volna semmi gond, mert a 2018-asat is nagyon szeretem. Aztán a story közepétől szippantott be igazán minden téren és tett rá egy lapáttal az elődre.
-
törölt tag
válasz
30z.Samu #156552 üzenetére
Hát beletettem néhány órát mióta dicsértem... Az alap gameplay tetszik, de elég zavaróak ezek a bugok. Az is elég frusztráló hogy ekkora a térkép és akkor nem tudok egy lovat hívni. Kocsit lehet de azzal sokra nem megyek a mellékutakon. Sokkal jobban lehet közlekedni lóval.
-
törölt tag
válasz
#42308056 #156528 üzenetére
Visszaszívom, elég nagy szemét ez a játék. Csomót bugol, nem enged gyorsutazni pedig már régóta nincs harc, ha elütök valakit beleragad az autó közepébe és lassítja a mozgást. Nem értem azt sem miért kell TPS nézetre váltani ha bemegyek egy táborba, semmi értelme, és ha fel akarok valamit szedni az is olyan nyögvenyelős. Küldetésfelvételnél ez a kék háttér előtt beszélő karakter is elég gagyin néz ki.
-
-
lo_jo
senior tag
válasz
Ghostman78 #156537 üzenetére
Ha a mikrofon is kell, akkor ne BT fülest használj. A BT szabvány miatt a mikrofonnal együtt csak handset/handsfree módban megy, ami azt jelenti, hogy a hang monora vált. Ez PC-n is így megy, mert a BT szabvány platformfüggetlen, de egy teams hívásban édes mindegy, hogy sztereo vagy mono a hang, játéknál borzasztó lesz.
-
-
LÁZ
addikt
válasz
Ghostman78 #156531 üzenetére
ahogy többen írták, a bt fejhallgató csak [plusz usb stickkel] fog menni direktben, vagy bármilyen más 2.4ghz wireless headsettel (mert azokhoz jár az usb stick) .
-
-
Zeki
nagyúr
Hmmm... kaptam fizut, erre semmilyen kedvezmény nincs a PS+ tagságra. Pedig december elején lejárt.
Na kivárom a sorom. Legfeljebb nem lesz. XBoxra már van előfizu a gyerekeknek. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Ghostman78 #156535 üzenetére
2.4GHz wireless. Van hozzá külön dongle.
-
válasz
Ghostman78 #156535 üzenetére
-
-
-
Sefter
veterán
válasz
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a ps-ből a tv- be megy a hang, a tv meg tudja küldeni a bt fülesre…
-
válasz
Nincs Bluetooth füles támogatás.
-
2 napja vettem meg a gépet. Van 3 db (2db Jbl, Pana) bth fejhallgatom.
Egyiket sem veszi észre a gép
Ez okés így , és csak a sony pulse 3d -vel megy ?
-
törölt tag
Jó ez a Far Cry 6 de nem túlzás egy ekkora térkép? Fele bőven elég lenne.
-
-
Yodafon
senior tag
Aki soulslike jatekkal jatszik az tapasztalata szerint ugyanannyiszor vagy kevesebbszer hal meg a jatek soran mint egy barmilyen nem soulslike jatekban?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Petreszku #156522 üzenetére
Én egyszerre vettem meg a két játékot, mert nem tudtam dönteni, webes vélemények a Pinokkió mellett tették le a voksukat.
A Lords of the fallennel kezdtem és az ősz egyik meglepetése volt, tisztességes dark souls folytatás jó ötletekkel, viszont a széria egyik sajátossága itt is megjelent, a küldetési rendszer követhetetlen. Azt semmi tudod ki hol merre mikor. Gondoltam a platinára, de kb. a játék első órájában el is toltam, mert nem olvastam utána mit szabad és mit nem, ha platinázni szeretnénk, lehetőleg minél kevesebb rövidebb idő alatt.
Jött a Lies of P, ami viszont az utóbbi évek egyik legkomolyabb csalódását okozta. Azért, mert a játék teljesen elvarázsolt és az első végigjátszás után annyira hiányzott a vele töltött idő, hogy pár nap után újra elkezdtem és a New Game+ néhány órája után jöttem rá, hogy nem lesz elég két végigjátszás, mivel az első során nem vettem fel egy fegyvert, ami miatt 3 végigjátszás kéne a platinához, így elengedtem.
Ezzel együtt is az év leghangulatosabb játéka és nagyon várom a dlc-t hozzá.
-
3L1T3
addikt
válasz
spleenszuru #156519 üzenetére
Teged se ertelek. Ott a PC-d es szivatod magad PS-en az ER-el 😂😂😂 PC-n jobb a frame pacing
-
Wesder
titán
válasz
spleenszuru #156519 üzenetére
Teljesen mindegy milyen classt választottál az elejèn, az csak a kezdő skillpontokat, meg a szettet adja meg.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
spleenszuru #156514 üzenetére
"Hány rage quitod volt eddig?"
Egy sem !!!!@!!!!!! De komolyan. Nulla volt.
Astrologer kaszttal megyek, szóval ezzel a legkönnyebb (ami nem azt jelenti, hogy tényleg az), de így volt mini boss, ahol 40x haltam.De nem akasztott ki, mert ez ilyen. Utána 1 gyógyító potit használtam el, mikor kinyirtam, mert kitanultam a mozgását.
Kövi karim közelharcos lesz vagy a mage karimat átviszem második végigjátszásba, ahol majd only közelharcos builddel megyek.Wesder
Tudom. Makacs voltam. Most meg látod mi van.Moby
Jah, remélem platina lesz. -
Mr X
veterán
válasz
spleenszuru #156514 üzenetére
Igen, nekik (nekem
) is. Bár én még nem vittem végig, de amennyire fel tudom magam húzni egy játékon, meglepően kellemes időt töltöttem el vele, a nehézségei ellenére is.
-
chris0000
őstag
itt rá kell előtte menni a keep collecting ps plus gamesre, mielőtt megerősíteném az előfizetés törlését? ha nem mennék rá elvesznének az eddigi könyvtár játékaim? thx. -
Szabi®
addikt
válasz
Elderath #156504 üzenetére
Abban voltam, hogy a Tekken 8-at is most már biztos elviszik amolyan komolyabb irányba, mint pl. a Mortal Kombat 1-et, annak nagyon jól áll ez a realisztikusabb vonal, és kihozták a darkosabb témából is. Tekkenél is bíztam abban, hogy kevésbé lesz arcade a játékmenet, és kevésbé lesz animeésan színes. Kissé műanyag hatású, és giccses.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Opel topik
- OpenMediaVault
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Apple asztali gépek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Battlefield 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest