Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elderath
őstag
'Max Payne' star James McCaffrey dead at 65
Úgy néz ki alan wake 2 volt az utolsó szinkronja
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
S e t h
nagyúr
Steelrisingről van vkinek pozitív véleménye?
Lords of the Fallen és Lies of P után jó lenne vmi levezetésnek, de nagyon fapadosnak tűnik.Trial sem jött be annyira, de ugyanez volt a Lies of p-nél is, aztán azt letenni sem tudom.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
törölt tag
Sziasztok,
Karácsonyra venni szeretnénk a gyereknek egy ps5-öt. Szerintetek érdemes ezt az új slim verziót venni, vagy tökéletesen megfelelő a “régebbi” fajta is.
Előre is köszönöm a segítséget
-
mike1334
veterán
-
bexinho23
őstag
PS Extra előfizetésem 2025/01-ig érvényes. Ha Essential-lel szeretném folytatni majd a lejáratot követően, akkor egy 2024 nyári leárazásban megoldható? Lefelé tudok váltani lejárat előtt?
-
Mizol29
senior tag
Pár napja vettem meg a Spiderman 2-őt és minden pénzt megért nekem. Még nem vagyok a story végén, de szerintem már nem sok van belőle. Tegnap mikor játszottam és
lehetett irányítani hát az eszméletlen volt Szerintem játékidőben is rendben van, vegyesen csinálom a story szálat meg mellékküldiket és így jó a balansz nekem. Remélem lesz pár Dlc pl. egy Kraven kiegészítőt is simán el tudnék képzelni, ahol jobban bemutatnák a karaktert meg a múltját. Megy majd a platinázás, ahogy elnéztem nem vészesek a trófeák.Harry-t (Venom) -
LÁZ
addikt
96B9-KNDR-NCXN
ps. érdemes folyamatosan csinálgatni, mert annál több pontok kapsz az adott feladatra, minél nagyobb a szorzód, amit a pontjaid fölött mutat, viszont ha 1 nap kimarad, akkor újra nullázódik a szorzó
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
_drk
addikt
válasz cyberkind #154952 üzenetére
Mindent megcsinálsz white-ban, majd utána könnyű lemenni blackbe mert csak meg kell halni.
Viszont white-ba csak Bossok megölésével kerülsz vagy online kell segítened valakinek, de mivel kevés az online játékos és még azok se kérnek segítséget így kb lehetetlen.
Max ha van haver aki segít. -
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Elég jól felment a ps plus csomagok ára, erre esetleg van valami okosság?
-
30z.Samu
félisten
Ki voltam rekesztve hétvégén a PS elől (párom vizsgá(k)ra készült és a szoba a legcsendesebb helyiség a lakásban), így tüzetesebben ki tudtam próbálni a Chiaki-t és a Remote Play-t. Igen, az is opció lehetett volna hogy kiviszem a nappaliba a PS-t, de nem éreztem affinitást meg hajtott a kíváncsiság. Egy darabig nézegettem a technikai részét a dolgoknak, mindkettőnél megvan a pro és contra.
-Chiaki-nál be tudom állítani a 1080p-s felbontást, viszont blur-ösebb a kép, mint a Remote esetében ill. fakóbban a színek. Remote Play-nél 720p a felbontás, de sokkal jobban a színek. Elméletileg a Remote Play-t is be lehet állítani 1080p-re, de én nem jöttem rá hogy kell. Mármint a beállítást megtaláltam, de nem engedi feljebb tenni.
-Chiaki-nál olyan vezérlőt használsz, amit akarsz és úgy ahogy akarsz. Remote Play-nél csak PS controller játszik és csak vezetékesen.Illetve azt vettem észre hogy habár 40fps mód van beállítva, mindkét stream alatt 30fps-sel futott a game. De legalább nem a szaggatós 30 fps volt, gondolom a 60Hz-s panelek miatt volt ez így. Azért írom többes számban, mert teszteltem laptop saját kijelzőjén ill. rákötöttem a TV-re. Az élmény mindkettőn oké volt, teljesen jól játszható mindkettővel. A Chiaki-nál a kép kezd el villogni időnként, a Remote Play-nél pedig a hang szaggat be egy pillanatra. De egyiknél sem túl gyakran jön elő a jelenség. Végül maradtam a hivatalos megoldásnál, mert ugyan kisebb a felbontás és csak vezetékesen működött a controller, mégis összességében szebb volt a kép, mint az alternatív alkalmazásnál. Ha egyszer lesz ablakos verziója a PSPlay-nek, majd azt is kipróbálom. Természetesen nem olyan, mintha a PS előtt ülnék, de a story játékokat egész élvezhető minőségben lehet tolni a hibák ellenére is. Multiplayer felejtős, mert vezetékesen is túl nagy az input lag.
Sic Parvis Magna
-
GEIL
addikt
jó reggelt mindenkinek !
Tekken 8-at próbálta valaki ?
(Hétvégén a demo-val elszórakoztunk...stb)Hozzátéve egy megjegyzést a pár hozzászólással ezelőtt említett felbontás meg fps meg skálázás és optimalizálás dologhoz:
-Véleményem szerint az igazi "nextgen érzést" a PS5 nem hozta még el teljesen. Bár fél év alatt nagyon megszerettem és már Fortnite-ot is csak azon játszom, csendes, SSD-je miatt nagyon gyors és piszok sima játékélményt nyújt mindenben, de az igazán jó látvány az a Quality beállításon van.....ezen a konzolon a Perfomance (Rt vagy effektek nélküli) mód az a PS5 meggyalázása ...hiába több az fps ha van visszalépés a grafikai megjelenítésben.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
republic666
tag
Durva, a KV oldalán elég szépen fogytak az akciós PS5-ök....alig van készelten ahogy látom, azért 30 évvel ezelőtt kevés ember engedhette meg magának hogy konzolja legyen, min.1 havi fizu volt az áruk..
A bírkák mindíg többen vannak.....1987 C64 1996 SEGA MD 1998 PS1 2002 PS2 2004 PC 2022 PS5 2024 VR2
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Új teaser videón az MMO játék PIONER. Friss trailer jön december 20-án. [link]
Live-Die-Respawn
-
cyberkind
félisten
Megéri a pure white world tendency-t beáldozni mindenhol a colorless demon soul miatt a Demon’s Souls-ban?
-
nababika
aktív tag
A ps5-ös god of war ragnarök ben is van magyar nyelvű felirat? Ahogy az első részében.
-
Wesder
félisten
Hogy mi?
"07 Resale
7.1. You must not resell either disc-based games or digital games, unless expressly authorised by us and, if the publisher is another company, additionally by the publisher."
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz dezfafara81 #154948 üzenetére
Tegyél be egy Blu-Ray/DvD-t. De hát hogyha elkezdődik a telepítés, akkor biztosan olvassa a lemezt, nem értem mi a gond.
-
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Kevés lemezes játékom van, ma tisztítottam a PS5-öt, és csak szeretném kipróbálni a lemezmeghajtót, hogy olvassa-e a lemezeket összeszerelés után. A lemez behelyezése után viszont rögtön installálni akarja a játékot, ha az éppen nincs fölrakva. Van rá valami mód valahol a beállításokban, hogy ez ne így legyen? Annyira nem gond, csak egy kicsit idegesítő...
Köszönöm előre is! -
Woodslave
félisten
Hát ennek a valhallanak semmi értelme de szinte lehetetlen abbahagyni
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
menyoronc
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Amúgy már 1-2 óra játék után is feltud úgy melegedni, hogy csökken a teljesítménye a nem heatsinkes verziónak?Üdv: Gábor
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Megfelelő ez az [link] ssd Ps5-be vagy inkább a heatsinkes verziója?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv: Gábor
-
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Wesder #154932 üzenetére
Mondjuk egy pár éve elindult egy trend, hogy egyre igénytelenebb játékokat kapunk. Gyakorlatilag visszafelé fejlődés van. 15 évvel ezelőtt egy GTA 4-nél komolyabb szimulációt, fizikát, részleteket, interakciókat kaptunk mint a mai játékokban. [link]
Pl. amikor a karakterünket megütötte egy NPC és a rendőr látta, akkor letartóztatta. Ha az menekült, akkor üldözte, elkapta, beültette a rendőrautóba és elvitte, stb. [link] [link] [link].
Ilyen a GTA 5-ben már nem volt, és pl. a Spiderman 2-ben sem.
Szerintem ugyanazt a szintet a mai eszközökkel gyorsabban kéne hozniuk, de még a Rockstar is kihagy 12 évet a két rész között.
Vicces belegondolni, hogy a GTA 4 és az 5 eredetileg PS3-ra és XBOX 360-ra volt tervezve. A PS4-re és XBOX One-ra nem jött GTA.Most még az is rájön, hogy nem egy esetben grafikai előrelépés megkérdőjelezhető, mindeközben a hardverigény drasztikusan növekedik.
[ Szerkesztve ]
-
Omateee
tag
válasz Sefter #154931 üzenetére
SNES/Sega korszakhoz hasonlítod a mostani időket? Legalább almát-almához mérjél, mert ez így nettó értelmetlenség.
A sok bug meg 30fps nem platform függő. Boxra és PC-re is ugyanúgy botrányos állapotban jelennek meg a játékok, akár exkluzív akár multiplatform játékokat nézel. A fejlesztőkön folyamatos nyomás van, sokszor a marketingesek rossz döntései és hype generálása kényszeríti ki egy játék vállalhatatlan állapotban kiadását. Lásd pl. CP2077, ha idén lett volna az eredeti megjelenés jelenlegi állapotában, simán 2023 GOTY lett volna.
PC-n annyi előny van, hogy bika harvderrel erőből át lehet hidalni az optimalizálatlanságot, de ilyen hardverrel is a PC-s játékosok jó, ha 10%-a rendelkezik. -
F-ECT$
titán
Azért mert amikor kijött a kártyán a játék, akkor annak jól kellett mennie. Nem nagyon volt net, nem lehetett patchelgetni.
És ahogy Wesder is írja: grafikailag, játékmechanikákban, irányításban, hangban, stb nagyságrendekkel volt egyszerűbb, mint a mostani játékok.
Dive ever, work never.
-
Raga
senior tag
Én pedig egy dologban vagyok biztos mégpedig abban hogy ha jön pro ha nem én maradok a sima PS5 mellett…a következő konzolom a ps6 lesz
-
Wesder
félisten
"Régen miért tudtak rendesen összerakni egy snes/sega játékot úgy, hogy mikor kijön, az első hónapban ne “bughalmaz” legyen?"
Mert mondjuk kb annyira bonyolultak voltak a játékok mint egy fakocka.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Sefter
veterán
válasz Mezcal #154926 üzenetére
Tehát minden cím natív 1080p volt?
Ugyan, 900p-ben ment a játékok nagyja…Mike
ok, akkor mi ez a sok bug meg 30fps
Régen miért tudtak rendesen összerakni egy snes/sega játékot úgy, hogy mikor kijön, az első hónapban ne “bughalmaz” legyen?[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Moby
addikt
válasz Sefter #154921 üzenetére
Nincs ma már gyakorlati értelme a metálbakódolásnak, mert aránytalanul kicsi a nyereség a befeketettt munkához képest, lévén az összes piacon lévő gép felépítése nagyon hasonló egymáshoz. Nincsenek hatalmas optimalizálatlanságok, pontosabban amik vannak, azoknak nem az architekturális különbségek az okai, hanem a fakezűség.
-
Mike
veterán
válasz Yodafon #154920 üzenetére
Engem teljesen berántott ez a del amerikai hangulat, hogy nem olyan nyers mint a gta, a főhős akit csináltam (tiszta Isten Városa), ahogy beszélt. 2x játszottam végig egymás után, és ki is platináztam (ps5-n ez a második, tudni kell hogy nagyon ritkán játszom végig egy játékot), 230 órát tettem bele.
Voltak benne baromi jópofa részek, a verekedés (dojo First Strike [link] ), a szivacs fegyveres harc [link] , meg a főhős hihetetlen pofakat vágott, pl Meghalt a király, éljek én!
[ Szerkesztve ]
-
Mike
veterán
-
Sefter
veterán
válasz Elderath #154923 üzenetére
Tudom, de akkor ne legyen a reklámjukba se….a 8k felirat meg pláne…
Úgy, hogy a ps4 pro se tudta a 1080p-t rendesen, ők se gondolják komolyan, hogy ekkorát ugranak….egyszerű marketing átverés az egész.
Írom ezeket úgy, hogy szeretem a ps5-öt, mert halk és nekem teljesítményben is ok, de a kommunikációval átvernek..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
opr
nagyúr
válasz Kendek #154919 üzenetére
Igazabol az van, hogy szol erv a mellett is, hogy kitoljak a generaciot, meg a mellett is, hogy ne.
A mellett, hogy kitoljak:
- Mar gen kozepen jarunk, es meg mindig az van, hogy eleg erosnek szamit a ps5, boven nem korlatozo tenyezo
- Nagyon le van lassulva a fejlodes PC oldalon. 2-3 evente jon uj vga generacio, es alig hoz extra teljesitmenyt, plane ar-ertekben
- Jatekok fejlesztesi ideje valami iszonyatosan kitolodott. 5-8 evekrol beszelunk. Annak meg nem sok ertelme van, hogy a PSx megjelenesenek a napjan elkezdett fejlesztessel eleve ugy szamoljanak, hogy a PSx+1-re jon.
- COVID durvan megcincalta a generacio elso 2 evet.Szoval jah, nem lepne meg, ha a PS5 egy 8 eves gen lenne. 9 evig szerintem biztos nem fogjak elhuzni, de a 8 az teljesen realis lehet.
A masik oldalrol meg... Thespicehype must flow."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Elderath
őstag
natív 4k 60... imádom ahogy az emberek dobálóznak vele. Tudod milyen HW kell PCn is a natív 4khoz? Hát nem 500 dolláros. Jó AI upscaler kell, mint a DLSS és egy viszonylag normális alap felbontás 1440p körül és az már nagyon jól nézne ki 4k tvn
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Wesder
félisten
Nem leszarják, hanem nincs rá idő. Kb egy generációra egy AAA játék/stúdió lett a fejlesztèsi idő ha rendesen megakarják csinálni. A játékosok meg mindent is akarnak, tegnapra.
-
Sefter
veterán
válasz Kendek #154919 üzenetére
Szerintem eleve gyenge hw-el jönnek ki a konzolok (az aktuális pc-khez képest), ami nem lenne baj, ha optimalizálva jönnének a játékok..
Ennek a generációnak tudni kéne a natív 4k/60 fps-t, de erőből nem megy, programozók meg lesz@rják. Így is kb teszteletlenül jönnek a címek, a játékosok a béta tesztelők, utólag patchelgetik a progikat.Psn ID: sefter_hun
-
MODERÁTOR
2027, de lehet inkább 2028 lesz a generációváltás. Addig még el lehet lenni a Pro-val is, főleg, ha korán vált az ember.
Az SSD teljesítményre szerintem marad a jelenlegi szint, minden másban pedig erősebb és több lesz. Ennek is örülni fogunk, hiszen sokan már most gyengének tartják a hardvert. Aztán persze akkor is ugyanúgy a 30 fps lesz a legszebb mód. Viszont a 8K tévék elterjedésére továbbra sem számítanék. -
opr
nagyúr
válasz Kendek #154916 üzenetére
Ha tartják a szokásos 7 éves ciklust, akkor a PS6 2027 novemberben jön. Szóval jól számolt, ha jövőre jön ki a pro, akkor 3 évig lesz az a király, utána jön a PS6, ami nyilván erősebb lesz. Mondjuk sokat ez annyira nem jelent, mert a jelenlegi példa is mutatja, hogy gyakorlatilag az első két évében az új generációnak csak akkor érdemes ugrani, ha nagyon viszket az ember keze. Pláne, mert míg a PS5 hozott hatalmas felhasználói élmény pluszt (SSD vs HDD), PS6 - PS5 relációban nem igazán látom, mi lehetne ekkora ugrás. ¯\_(ツ)_/¯
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Zeki
nagyúr
-
ProEvoFan
nagyúr
Lego 2k Drive
Aranyos, vicces játék, de az nagyon gáz, hogy bugos egy egyszerű trófea (érd el a lvl30.at).
A fejlesztők szarnak rá ellenben tele basszák fizetős tartalommal a játékot. Drive passok meg kutyafasza.[ Szerkesztve ]
-
frigoo
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek ha ma lejár az akció a PsPlusra, utána lehet még számítani valmire, vagy karácsonykor full áron lesz a szolgáltatás? Mi az elmúlt évek gyakorlata?
-
senior tag
Nem csak ezen a pályán van ilyen, több helyen is, az ok a ramaty állapotban lévő játék.
Pld: Estate-n ha a központi épületben vagy és a hátsó részre nézel ki ahol az üvegház van egy bizonyos szögből egy jármű be be villan, nekem oled c2-n a menüben a fekete össze vissza villog stb... -
sting2
addikt
A Destiny dupla annyit kapcsolgatja a képernyőt, mint a Fortnite - 120Hz módban.
Elindul a játék, sotek kép, indul a jatek, vége a meccsnek, sötét kép, indul a játék...
Jelent ez veszélyt " a kijelzőre?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest