-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Xaels #145093 üzenetére
Azért vannak/voltak mobilra jó címek is, csak, ha nem vetted meg időben, akkor lemaradtál róla. Pl. NFS Most Wanted, Spider-man 3, Aliens vs Predator evolution, Imperium Galactica 2, Dead Cells, Ark, Crimsonland, stb. Ezek nagyrésze simán fut a Galaxy Fold 3-as telefonomon. Ingyenesből meg nem a Candy crush-t kell nézni, hanem pl egy Galaxy on fire 2-t. Ami teljes játék, csak a dlc-kért kell fizetni. De grafikailag és játékmenetben mai napig megállja a helyét. Vagy ott van a Magic Rampage, az is ingyenes és játszható is. Persze jobb lenne, ha minőségi játékok jönnének mobilra, és csak egyszer kellene fizetni a teljes játékért, de az a hajó már elment. Sőt, egyre inkább utat tör magának a mikrotranzakciós megoldás a hagyományos játékok között is. Akár pc, akár konzol.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
negyven2
veterán
válasz Nayrobi #145089 üzenetére
A PlayStation Portable-ből becslések szerint olyan 80-82 millió ment el. És a "bukást" úgy értik, hogy a konkurenciához képest lett az. Ugyanis a Nintendo DS-ből elment 154 millió. Kicsit olyasmi mint a One/Series X|S generáció a PS4/5-hőz viszonyítva. Ott is fele annyi ment el és megy el kb., de nagyon sarkítva, igazából az Xbox eladások, csak a PS eladásokhoz képest teljesítenek gyengén. Ha az eddigi konzoleladásokat nézzük, akkor az a 55 millió One is szép számnak számít.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
-
Wesder
félisten
válasz TrueGooner #145094 üzenetére
Azèrt nem lesz rendes kèzikonzol, mert azzal csak a plusz munka lenne, ès a Sony ezt nem akarja. Lásd.: PSVR2
Kiadták, saját játék meg sehol.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
TrueGooner
senior tag
válasz raziel01 #145092 üzenetére
A mobilokra szánt játékokat lehetetlen összehasonlítani a PS-re szánt játékokkal. Ma pedig szerintem már a portolás sem olyan nagy munka mint régebben volt.
Én sokat játszok telefonon, de valszeg teljesen letenném ha megjelenne egy új PSP. Szerintem sokan lennének ezzel így.
-
Xaels
félisten
válasz raziel01 #145092 üzenetére
Itt van kezemben egy idei csúcstelefon. Jatékok közel sem olyan szinten vannak 1-2 portot kivéve mint amikkel akár csak a Switch-en lehet játszani. A sok reklám, mikrotranzakció és egyéb üzleti modell meg totál elrontja az élményt.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
raziel01
veterán
válasz TrueGooner #145091 üzenetére
2004-ben újdonság volt, mert nem voltak még okostelefonok.
Mostmár akinek mobilja van, nem feltétlen venne ilyen PSP jellegű cuccot. -
TrueGooner
senior tag
válasz Bazsi1987 #145087 üzenetére
És azóta hány év telt el? Mekkorát nőtt a gamerek száma? Azóta elég nagyot fordult a világ, márpedig a PSP nagy siker volt akkoriban is! Biztos vagyok benne hogy nagy igény van a hordozható kézikonzolokra, és ezt szerintem a piac mobil szegmensének a bevételei tükrözik a legjobban. De a Switch vagy a Steam Deck is szép számokat tud felmutatni.
-
-
Nayrobi
őstag
válasz Bazsi1987 #145087 üzenetére
Oké, a vita nem lett nagy siker, de a psp az egyik legtöbbet eladott hardver közel 90 millióval, nem volt az bukás.
Ugyanaz megy itt mint az edge kontrollernél, aztán minden hónapban a legjobban fogyó kiegészítő az amcsiknál.
Én se fogok egyiket se venni, de nem kellene előre temetni se a füleseket, se a portalt.
-
-
Bazsi1987
őstag
válasz TrueGooner #145086 üzenetére
2x meg probálták buktak is vele főleg vita-val , gondolom a játék felesztőket nem akarják megosztani plusz uj játékok felesztésével mint régen volt a killzone vagy az uc játék
-
TrueGooner
senior tag
válasz Bazsi1987 #145079 üzenetére
De minek olyan dolgot gyártani amit senki sem vesz meg?! Tényleg nagy fanboynak (elnézést a kifejezésért) kell lenni ahhoz, hogy megvegye valaki csak azért mert Sony. Még annak is több értelme lett volna, ha egy dedikált, mobilokra/tabletekre csatlakoztatható kontrollert dobtak volna piacra, de 100-120 Eurónál az se ért volna többet.
100%-ban érthetetlen az egész Project Q dolog. Kézi konzol kell, hardverrel. Venné a nép mint a cukrot. Ezt nem fogják.
[ Szerkesztve ]
-
TrueGooner
senior tag
válasz lo_jo #145078 üzenetére
“Persze van valamennyi létjogosultsága az otthoni handheldnek is” - Abszolút zéró a létjogosultsága, mert besétálok egy Media Marktba, és 15 ezer forintért (vagy használtan kevesebbért akár) veszek egy telefonra csatlakoztatható kontrollert, amit 100%-ban arra fogok tudni használni mint ezt a vackot 220 euróért. Az lenne még nagy patkányság, ha a megjelenés után a PS Appból kivennék a Remote Play funkciót. Mekkora pofátlanság lenne.
-
Xaels
félisten
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
lo_jo
senior tag
válasz Bazsi1987 #145077 üzenetére
Nekem meg van több ismerősöm, aki Ázsiától Amerikáig beutazza a világot munka miatt, pont azért szeretik a Switchet és a Decket is, mert a repülőn és a hotelben is ugyanúgy használható, mint otthon az ágyon vagy a kanapén fekve. Ők ezért várták, amikor először jött a hír (2-nek volt Vitája is, mert erre jó volt nekik), de most csalódottak, nem is kicsit. Persze van valamennyi létjogosultsága az otthoni handheldnek is, de jóval kevesebb a use case, így szűkebb lesz a piac is, mint teljes hordozhatósággal.
-
Bazsi1987
őstag
Én lattom benne a potenciált 6 éve van switchem 1 éve steam deckem kb 5x vittem őket magamal, mindig ágybol punyadva tolom velük, annak jó ez aki nem viszi magával sehova plusz nem akar 3 platformon venni játékokat 150 euro-ért rá is mennék rögtön
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz markknight #145072 üzenetére
Az a baj, hogy kérhetnek érte nyugodtan ennyit mert ebben a kategóriában nem nagyon tolonganak az eszközök. Talán 2-3 alternatíva van és azok is ebben az árban.
-
pzstm
titán
válasz BBenceTM #145054 üzenetére
new Sony PlayStation Portal details:
• no Bluetooth, you have to buy new PlayStation Link compatible headsets
• no local play, not even media playback
• no PS5 cloud streaming
• targeting same battery life as DualSense controllerscsodás....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Bazsi1987
őstag
Inkább egy steam deck ehez egyébkent milyen erős net kell?
-
Frod
addikt
válasz markknight #145057 üzenetére
Mondanám, hogy meglepődtem/tünk a 200 dodós earbuds-on, de igazából nem.
Do you see the white shadow?
-
Bad Pritt
félisten
válasz markknight #145067 üzenetére
Eltolták a konzolos megjelenést, majd lesz valamikor...
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha a leak alapján maradt rajta az android alapú rendszer, akkor ez max a közösségi mókolás után lesz érdekes (Már ha a Sony valahogy nem oldotta meg, hogy a rendszerbe ne lehessen belenyúlni, amit kétlek). Alapból ennyiért mocsok drága szerintem.
szerk: Hja és ahogy olvasom Bluetooth nincs is benne.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Mephike
őstag
Titkon én bíztam benne, hogy ha mondjuk van Extra vagy Premium előfizetésed, akkor tudsz majd játszani a könyvtárakbna lévő játékokkal (még ha nem is minddel, mondjuk az ismertebb Sony-s címekkel). De ez így igencsak karcsú.
-
Bad Pritt
félisten
Dark Forces Remaster Announced for PC, Xbox, PlayStation, and Switch
System Shock és Quake II után nagyon várós.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
F-ECT$
titán
Továbbra sem értem ezt a Portalt ennyiért. Talán ha fele ennyi lenne.
Mondjuk nálunk a nappaliban van a Ps5 és a wifi router is. Ergo ha másik szobába / emeletre mennék játszani, ott jó eséllyel a wifi jelerősség se lesz túl acélos, ami gondolom a késleltetésre és képminőségre se lesz jó hatással.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
vm93hun
aktív tag
Formatervben csak ennyire futotta tőlük? Ez azt juttatja eszembe, hogy amikor az autógyártók képtelenek beletervezni a középkonzolba a kijelzőt, és csak úgy ízléstelenül ráb@sszák, oszt' kész.
Ennyiért inkább csináltak volna egy méltó PSP/Vita utódot. Ha a Nintendo-nak nagyon megy a Switch, akkor a Sonynak is menne, ha nagyon akarná.
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
-
korte73
csendes tag
Jó lenne egy Baldurs' Gate 3 party-t összekalapálni.
A múltban imádtam a szériát, D&D élő tapasztalatom is van.
Hasonlóban gondolkodik valaki? -
senior tag
válasz Krathosps5 #145046 üzenetére
Nemrég fejeztem be, nekem teljesen jól futott, nem is vettem észre bugot és a kezdeti szájhúzásom ellenére tökre megszerettem az egész történetet, sztorit.
Várom a DLC-t[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
LÁZ
addikt
pc-n toltam végig az utolsó nagyobb peccs után már kontrollerrel, egyáltalán nem volt bajom vele, gondolkoztam a ps5ben is, de végül pc-re lett véve...
de ahogy írta a kollega, érdemes megvárni a dlc-s peccset, az még fog faragni rajta elég sokat.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
nagyúr
PS4-en voltak gondok annak idején főleg. Én párhuzamosan játszom PC-n és PS5-ön, szerintem ez azon kevés játékok egyike, ahol nem érezhetően gyengébb a grafika a PC-hez képest. FPS-t sosem mértem, kontrollert meg kell szokni, de ha egyébként játszol PS5-ön, akkor nem lesz vele gondod. Witcher 3 mondjuk sokkal fájdalmasabb kontrolleren, mert sok funkció nem fért rá fel, CP esetében ez nem különösebben fájó pont.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
F-ECT$
titán
Már egész jó. Viszont lassan jön az első kiegészítő, ami az alap játékon is reszel picit, azt már érdemes lehet megvárni.
Dive ever, work never.
-
dave0825
őstag
Nem tudok mindenkinek külön válaszolni, viszont valami félreértés van, vagy elírás.Az XPG Gammix S11 Pro PCIe Gen4x4-gyel van (4.0), tehát bőven tudja, amit kell, Alzán valószínűleg elírták.Itt a kép a dobozáról, a cuccról és egy teszt PS5-ön. Köszöni szépen, megy róla minden játék tökéletesen.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Bazsi1987
őstag
válasz TrueGooner #145034 üzenetére
Egy elönyét láttom benne hogy meglévő könytáramal tudok játszani nem kell új platformon is bevásárolni mint switchen vagy steam decken vagy psp-én régen
-
Wesder
félisten
válasz Beegabor81 #145032 üzenetére
Dehogy èrkezik holtan.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Scholes9
nagyúr
Jól gondolom, hogy a No Man’s Sky PS4 lemezes változat esetében van ingyenes PS5 upgrade?
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
kovsol
titán
válasz TrueGooner #145013 üzenetére
Hordozhatóság mint szempont Playstation 5 estében? Nem látom erre a tömeg igényt.
May the Force be with you!
-
Elderath
őstag
Starfield után ez a legjobban várt játékom
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
MODERÁTOR
válasz TrueGooner #145023 üzenetére
A teljesítménye az tökéletesen egyezni fog, vagyis minden ugyanúgy fog futni rajta. Ez nem is kérdéses.
Eztán majd már csak ezt fogják gyártani, vagyis a 20xx az teljesen leváltja a 12xx szériát. -
addikt
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
TrueGooner
senior tag
válasz Wesder #145021 üzenetére
Volt Fat PS4-em is, de a technikai oldala sosem érdekelt a dolognak. Én csak arra emlékszem, hogy haveromnak PS4 Slim volt, és mintha nem ugyan az lett volna a teljesítmény. De lehet (sőt, a reakciótok alapján biztosan) csak az emlékeim vicceltek meg.
Illetve logikátlannak tűnik, hogy ugyanaz a teljesítmény, kisebb burkolat alatt olcsóbb legyen. De én hiszek Nektek, biztos jobban vágjátok mint Én. A Fat verziónak ezek szerint a Slim megjelenése után nem is lesz létjogosultsága?
-
MODERÁTOR
Már eleve kisebb méretű belül a 12xx, szóval igazából lehet, hogy csak annyi történik, hogy a burkolat hozzá lesz igazítva. Ez egy minimális méretbeli csökkenést jelent, így nem is lesz igazán Slim-nek tekinthető.
Amúgy már önmagában az, hogy az optikai meghajtó lecsatlakoztatható, nem kis dolog. Sok PS4 azért lett kuka, mert nem cserélhető ez az alkatrész, és ha tönkremegy, akkor még a rendszerszoftvert sem engedi frissíteni.
Na eztán ez nem lesz többet probléma, hiszen ha meghibásodik, akkor lecsatlakoztathatod, illetve könnyedén lehet majd bele venni másikat. -
Wesder
félisten
Gondolom ez az első konzolgenerációd.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
addikt
-
Beegabor81
tag
Soha nem volt még olyan, hogy a slim verzió gyengébb lenne, vagy hangosabb
-
markknight
veterán
Eddig jó langyos ez a Gamescom, legalább megtarthatom a pénzem
-
addikt
-
F-ECT$
titán
-
TrueGooner
senior tag
válasz Kendek #145007 üzenetére
Én szerintem a Slim valamivel gyengébb gép lesz mint a jelenlegi Fat, a kisebb méret általában kompromisszumokat szül. Szerintem hangosabb is lesz, és jobban is fog melegedni, de cserébe kényelmesen el fog férni bármilyen normál méretű táskába. Slimre szerintem csak annak éri meg várni/cserélni, akinek fontos a hordozhatóság (méret és súly).
Persze várjuk meg a hivatalos adatokat, de én erre számítok.
-
addikt
válasz markknight #145011 üzenetére
Mondjuk engem azon kívül más nem is érdekel abból a játékból, sorozatból.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
raziel01
veterán
[link] Tiny Tinas Wonderlands: Chaotic Great Edition - PS4, PS5
8490 Ft
Elvileg kis pénzért lehet PS5-re frissíteni. Season Pass is benne van.
10 ezer felett pedig még megy rá a GVHKEDVEZMENY kód is. Minusz 3000 Ft -
addikt
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #145006 üzenetére
Az ára kb. arra a szintre várható, mint amennyi most volt az akcióban, illetve optikai meghajtó nélkül még olcsóbb lehet.
Igazából azon kívül, hogy némileg kisebb lesz és lecsatlakoztatható az optikai meghajtó, nem sokat tudni róla. Az elülső USB-A port helyett lesz még egy Type-C, ha ez számít.
A pókember miatt is írtam, mivel ugye addigra már elvileg kapható lesz. Akkor pedig kiderül róla minden, és bár biztos vagyok benne, hogy az újabb szériát lesz érdemesebb venni, de akkor még bőven dönthetsz a régi mellett is. Mindenesetre karácsonyig nem érdemes elhúzni a vásárlást, mert akkor meg azért mennek feljebb az árak. -
MODERÁTOR
válasz dave0825 #144969 üzenetére
Jó, ha már ennyien leírták, akkor leírom én is.
Ez az SSD egyáltalán nem kompatibilis a PS5-tel. Ha beszereled, akkor nem fog teljesen betölteni a rendszer, hanem szól, hogy nem használható a konzolban, és kikapcsolás után távolítsd el.Tehát ezért nem látsz ilyen SSD-ket ajánlani sosem. Ha nálad mégis működik, akkor az nem ugyanez a típus lehet, hanem csak márkára azonos. De amúgy bármi jó, ami Gen4-es, és 7.000 MB/s közeli olvasási sebességet tud, mert azzal már hozza a konzolban is a minimum elvárt 5.500 MB/s-ot. Viszont, hogy ezt a sebességet hosszútávon is tartani tudja, nem árt egy megfelelő hűtőborda.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok