Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
addikt
válasz LendvaiFeri1 #12499 üzenetére
Ez egy fanmade concept a dobozról.
-
LendvaiFeri1
addikt
hey, if you dont like it, i'll have it, and say I wrote it.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz hombre[EU] #12496 üzenetére
Touché, a lemezes meg az only nextgen kiadásokról elfeledkeztem. Mondjuk ez hálisten nem érint, mert PC-re vettem.
Live-Die-Respawn
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #12496 üzenetére
A legszebb az lesz, hogy a BC tényleg teljeskörű lesz, akkor az XSX verzából mindkét lemezzel menni fog a játék, csak az egyik szarabbul.
De mit fog ebből érteni egy egységsugarú? Csodás időszak lesz. -
hombre[EU]
veterán
-
Moby
addikt
Nos...
Physical Standard of PS4 will upgrade to PS5 for $10.
Physical Standard of Xbox One cannot upgrade to Xbox Series X.
Physical Standard of PS5 only includes PS5 version.
Physical Standard of Xbox Series X includes Xbox One copy.
Ez csak a lemezes verza.
Mindenki értette ugye?
Ez egy csodálatos transition lesz, ha elkezdik a kiadók fullba nyomni a kretént.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz Carlos Padre #12468 üzenetére
Most nézzed már meg milyen szar az augusztusi kép. Előtte tudott lebegni Rachet, ott meg két lábbal a földön áll. Mindig ez a k.va realizmus
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
oriic
HÁZIGAZDA
" Valamelyik oladlon komplett guide-ot láttam a COD-ra, hogy a mit akarsz a melyik verzióval, akkor mit kell venned "
Mondjuk ehhez nem kell diploma, mert két lehetőség van. Ha csak PS4-en akarja az ember tolni az alap verziót veszi, ha PS5-ön is, akkor a drágábbat. (Az persze más kérdés, hogy ezeknek is van különböző változata )
Live-Die-Respawn
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #12489 üzenetére
Na, ez így tiszta. Az továbbra is kérdés, hogy ez minden játékra igaz-e.
Ez az egész egyelőre elmebaj. Valamelyik oladlon komplett guide-ot láttam a COD-ra, hogy a mit akarsz a melyik verzióval, akkor mit kell venned/az a hír arról szólt, hogy a július után benyújtott játékoknak rendelekezniük kell a ps5 verzióval, nem arra, hogy az miként lesz értékesítve
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Botrány?
Nos, a ps4 egyetlen ps3 játékot sem tudott futtatni a megjelenésekor. Akkora botrány lett belőle, hogy a leegsikeresebb konzollá vált
Szal nekem ez úgy tűnik, hogy ez egyelőre vágy a felhasználók részéről, de ez a platformholder(ek) oldaláról nem tisztázott kérdés. Márpedig ők hivatkozhatnak arra, hogy kérem ez a kiadó dolga, és ha a kiadó akar, akkor élhet a smart delivery (a sonynál meg a valamivel, ha lesz ilyen) lehetőségével, de ha nem élt, akkor tessék nála kopogtatni. -
opr
nagyúr
Mert a BC egy OS szintű, általános dolog. Olyannyira, hogy egy BC módban futó program úgy fogja tudni, hogy konkrétan ps4-en fut, kivéve, ha kap direkt ps5 patchet. Persze meg lehet oldani direkt, hogy ne fusson, de abból szvsz hatalmas botrány lenne, plusz logika sincs benne, mert simán lehet, hogy Béla tényleg ps4-re vette, csak később váltott.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Wesder
félisten
360-as crossgen jàtékot tudok futtatni One-on, így adja magàt.
Szerk.
Controlhoz is írva volt, ha nincs meg az Ulti, akkor a PS4-essel jàtszhatsz PS5-ön.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
hombre[EU]
veterán
válasz CptAdamica #12473 üzenetére
nálunk 5€ egyébként, 10 az dollár...de azért ,mert usaban emelni fognak 60ról 70re (elōbb-utóbb mindenki)...
70€/$70 lesz a nextgen indulóára, legalábbis én így látomLife, Uh, Finds A Way
-
opr
nagyúr
Szerintem meg igaza van. Ha adott látvány kihozható a ps4 pro-ból úgy, hogy kifacsarnak belőle mindent, akkor szvsz kizárólag ebből a szempontból vizsgálva a dolgot, ugyanaz, kevesebb törődéssel, magasabb framerate-el kihozható ps5-ből is simán. Nyilván itt még ezer más dolog is befigyel, de pusztán nyers erő szempontból vizsgálva a dolgokat igaza van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz CptAdamica #12473 üzenetére
Az ugyan úgy fog futni, mintha egy ps4 pron futna, csak az ssd miatt gyorsabban fog betölteni minden, ami a hdd miatt lassú, nem pedig valami online cucc miatt (pl matchmaking).
-
CptAdamica
veterán
Amúgy ezt most nem teljesen értem, hogy van például az új COD-nál crossgen verzió, ami 10€-val több, de ha valaki sima verziót vesz, az is futni fog PS5-ön, csak csúnyábban nem?
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Wesder
félisten
Mondom TLOU II kinézetű jàték, nem a Sony jàtékàra gondoltam.
Szerk.
Mivel az egyik legszebb cím, ebben a generàcióban a TLOU II, és ha azt a szintet hozza egy 3rdparty a 9. generàcióban, akkor simàn meglehet a 4K@60 és még csúnya sem lesz.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
_drk
addikt
válasz Wesder #12464 üzenetére
Pár játéknál lehet csak úgy lehet elérni ezt a számot, hogy közben szarrá butítanak mindent.
Azt se szabad elfeledni hogy a 30 és 60 között azért van még 30db szám. Én PC-vel leginkább a 40-50 közötti tartományban voltam, mert itt még jól nézett ki, mikor meg a robbanásoktól lement akkor 30nál megállt, de ezt már érzékeltem.
Nekem ne ugráljon, úgy is meg szoktam hogy minden szarul megy mint ahogy eddig mindig is főleg konzolnál.
De nem is kell vele baszakodnom, így találták ki, így játszok vele.
Kicsit kezdünk el menni az álomvilágba. -
Carlos Padre
veterán
-
Wesder
félisten
Azért igen is elvàrható egy 60fps performance mód, a "baszó grafika" mellett. Egyébként meg kb 30p-ig köt le hogy hú, meg hà milyen szép, utàna màr megszokod és nem érdekel.
-
_drk
addikt
válasz l.skywalker #12448 üzenetére
Akinek 60fps kell az menjen vissza PCre, mert itt senki le se tolja. Nézzen ki minél baszóbban és kész!
Úgy is annyi maradt már nekik csak, jah meg a 144hz annak a 2 embernek a 100ból.De lehetne beszélni inkább Csucsimáról amit imád a nép, bezzeg a TLoU2 2 ról 100 oldalak peregtek pedig max 1et érdemelne.
-
Scarletiel
senior tag
válasz ProEvoFan #12446 üzenetére
Igaz is meg nem is. Én halál jól elszórakozom a Switch-en 20-30 fps-el is és PS4-en is eljátszok 1080p-ben 30 fps mellett, de 2020-2021-ben mikor már 4K tv van a világ felének, és PC-n is megy minden 1080p 60fps-el egy közepes vga-val, akkor elvárnám a PS5-től a lehetőséget, hogy legyen 4K 30fps über grafika és 1080p 60fps über grafika (már amit a vasból ki lehet hozni úgy értem. Nem kell PC szint.)
Egy választási lehetőséget szeretnék látni minden játéknál egyforma gondossággal megírva. Ez szerintem nem PC-s igény, mert nem akarok mókolni a beállításokban és nem várom el egy 200 ezres géptől, hogy 4K 60fps-t toljon minden játéknál.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
KD6-3.7
őstag
Uborkáék eljátszották ezt a Unity-PS4/XO megjelenésekor is, nem?
Botrányosan futott, tele volt bugokkal! -
zkxdn
őstag
válasz mettek #12456 üzenetére
"De arról nincs szó, hogy 4K-ban tudja-e majd a 60 fps-t. A portugál Eurogamernek adott válaszból az derül ki, hogy a Ubisoft jelenleg azt garantálja, hogy az új Assassin’s Creed !legalább! 30 fps-sel fog futni Xbox Series X-en, és bár nem egy mondatban említik ezt a felbontással, ám a megfogalmazásból úgy tűnik, hogy 4K-ban számíthatunk erre az értékre."-IGN
Szóval 30 fps tuti lesz 4Kba és esetleg lehet csinálnak majd egy 60 fps módot alacsonyabb felbontásban.
Amúgy az új ACk nagyon eszik a vasat csak nézzétek meg PCn az Odysseyt. Egyáltalán nem vagyok meglepve[ Szerkesztve ]
-
zkxdn
őstag
Amúgy valaki világosítson már fel éngemet de sorra jelentik be hogy a Sony exc címeknél lesz opcionális 60 FPS, akkor itt miért megy még mindig a vita?
A third party címeknél meg hol jobb, hol rosszabb lesz a helyzet.
Pl. AC Valhalla 30 FPS lesz Series Xen pedig nekem megmondták, hogy az MS garantálni fogja a 120 FPSt és pont ezért nem kell a PS5. -
keIdor
titán
válasz l.skywalker #12448 üzenetére
Eleve nagyon más a PC. Egérrel kell is a 60 fps, meg egyébként konzolon a 30 fps smoothabb érzésre, mint PC-n.
Eleve egy jó TV sokat javít a 30 fps-en még Game Mode-ban is, ahol ki van minden kapcsolva.Nekem van PC-m is, tudom.
Ott vannak pl. az Xbox Play Anywhere játékok.
A Forza 30 fps-re korlátozva PC-n nagyon szaggat, sokkal nagyobb az input lag is, monitoron nézve.
Míg ugyanez konzolon 30fps ellenére is játszható és sokkal reszponzívabb. TV-n nézve.
Van egy olyan beállítás is, hogy a GPU hány képkockával számoljon "előrébb" ez is teljesen más beállítások van konzolon és PC-n. Úgyhogy beleszól, meg ahogy írtam is, van itt több tényező, de én se értek mindent, mert nem vagyok programozó.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
l.skywalker
félisten
Nekem is van ismerősöm, aki PC only és el is mondta, hogy ha egyszer játszol 60+ FPS-el, akkor többet nem kell más, HACSAK az a játék nem annyira jó, hogy megérje. És van ami PC-n nem is érhető el. De én értem mindenki véleményét, nekem is megvan, hogy mi az amit CSAK PC-n lehet játszani még ha meg is jelent konzolra és tudom mindegyik platform előnyét.
Csak már fáradt vagyok az uborkaszezontól, hogy se ár, se megjelenés sehol és már konkrétan egymás vérét cirkuláltatjuk körbe körbe, mint valami sátánista szekta éves rendes összejövetelén az alapítás után 30 évvel.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
keIdor
titán
válasz l.skywalker #12445 üzenetére
Ez van ha alapvetően PC only userek beszabadulnak konzol topikba. Mert a hardver árakat nem tudják vagy akarják tovább fizetni. Viszont fps huszárkodás nem maradhat el.
Nem csak az számít pedig, a Tsushimával és a TLoU 2-vel tök jól elvoltam, most belekezdtem a Days Gone-ba, de ez meg szaggat. Mind a három 30 fps, az előbbi kettővel mégsem volt bajom, nem éreztem, hogy szaggatnának.
Úgyhogy itt a motion blur is szerepet játszik, meg nyilván még más is...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz l.skywalker #12445 üzenetére
Az a baj,hogy az a sok menekülő PC játékos, aki átjött konzolra játszani, azoknak az elvárásai továbbra is megragadtak a PCs igényeknél. Tisztelt a kivételnek, mint pl LnB, Peace (mondjuk neki van PCje is, de reálisan látja a dolgokat)...stb...stb...
-
l.skywalker
félisten
válasz Lackooo84 #12437 üzenetére
Mindenkinek más a fontos egy játékban:
• felbontás
• FPS szám
• témakör
• játékmód
• platform exkluzivitás
• hossz
stb. stb. stb.Ez is pont olyan mint bármi más, amikor több dologból választhat az ember. Nem fogod tudni megmondani valakinek, hogy egy 60> FPS-es játék szar, ha azt a valakit nem érdekli. Én is inkább retro gamer vagyok. Soha nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy egy COD Cold War 8K 120FPS jobb mint a Call of Duty első része. Ahogy más játéktípusokon belül sem lehet ráerőltetni senkire sem azt, hogy neki márpedig AZ a játék kell, hogy bejöjjön, mert az több FPS vagy akármi.
Az egész fórum itt hetek/hónapok óta abból áll a nextgen küszöbén, hogy konzol vs. PC, MS vs. Sony, RDNA 9 vs RDNA 128, sokFPS vs. többFPS, bill+egér vs. kontroller.
Ahogy a Rumor has it... c. filmben a nagymama mondta a vőlegénynek, amikor odaállt a beszélgetésbe amit a menasszony/kisunokájával folyattott:
"Menj, játsz a p.csöddel vagy amit ilyenkor szoktál" - ez érvényes mindenkire aki ezeket a témákat izélgeti már hetek/hónapok óta.
-
6absbulldog
tag
Én anno sokat quakeztem (1-2-3) 120Hz-es CRT monitoron, de aztán abbahagytam még az LCD-k térhódítása előtt. Pár hónapja megint elkezdtem és gyorsan vennem kellett egy 144Hz-es monitort, hogy meglegyen a 100+ FPS.
Az volt fura, hogy pár hét után annyira ráállt a szemem 100+ FPS-re, hogy azóta a 30 FPS engem is zavar. A 60 még csak-csak elmegy kategória. A lényeg, hogy ez "hozzászokás" kérdése. Kár, hogy még azelőtt eladtam a PS4-emet mielőtt rászoktam a magas FPS számokra, kíváncsi lennék most milyennek látnám a játékokat. De majd kiderül, ha veszek egy PS5-öt. -
Carlos Padre
veterán
Tudod én már abban a korban vagyok, hogy a minőséget sokkal többre értékelem, mint a mennyiséget. És ha már ott tartunk, hogy kinek jó a szar is (csak jó sok legyen), el kellene gondolkodnod azon, hogy ha folyamatosan azzal sírsz tele minden ps topikot, hogy neked mennyire nem felel meg a ps5, akkor mi a faszért erőlteted? Ott a pécé meg az xbox ahol megkapod a minőséget és a fejlődést amit a szar Sony-tól nem.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Carlos Padre #12435 üzenetére
Azért mert neked szar a szemed, nem kéne másra is ráerőltetned a szarságot, menjél szüttyögni a szaros 30 fpsel nekem meg jó lesz a 60. Tipikusan az az ember vagy aki egy zacskó szart is megvenne, ha sony lenne ráírva, az ilyenek miatt nincs minőség és fejlődés sehol. Böfögésre meg jó a szódabikarbóna...
The Truth is out there...
-
-
Televan74
nagyúr
-
zkxdn
őstag
válasz Wesder #12425 üzenetére
Nem rólad beszéltem. Másoknak pedig van vele baja. Csak nézd meg a twittert
Bár szerintem semennyit nem árt a brandnak ha 3-5 év után kiadják a gameket PCre. Amúgy is PS4ey játékokról van szó. PS5öt még érdekük eladni. Pénz beszél kutya ugat. Olcsón kiportolják (lást Horizon ramaty állapotban volt) és behúznak vele több pénzt. Plusz egyeseket csábítanak vele PS5re.
Amúgy a szövegben az is szerepelt hogy több felvársárlás következik tőlük. Plusz third party dealek. Azért ez furcsa hogy pókember lockolva van PCre meg csepegnek first party címek de azért vásárolnak tovább exclusivitást.
Bár mondom mégegyszer 99% hogy PS4es first party címekről beszélnek.
Majd a PS5ösök akkor jönnek mikor most a PS4esek. -
Moby
addikt
válasz keIdor #12421 üzenetére
Sokan használnának ha léteznének még jók, illetve vannak a fanatikusok akik gyűjtik, de a géming egyik halála a crt-ről lcd-re váltás volt. A sample and hold működés megölte a mozgást a játékokban, illetve a maszk hiánya a pixelartot, de ez inkább az emuzókat meg az indieőrülteket érinti, a sample and hold viszont mindenkit. A tévégyártók ugyan kísérleteznek a probléma megoldásán BFI-vel, de ez a fajta villogás soha nem lesz olyan "természetes" mint a CRT-k, és a plazmák villogása. Szóval a kérdésre, hogy te miért használsz CRT-t az egyetlen adható válasz az, hogy azért, mert nem hagyott más választást az iparág. Feláldozták az olcsó gyárthatóságot a minőség oltárán.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz hombre[EU] #12419 üzenetére
Akkor most miért nem használsz CRT-t?
Érted. Az igények is változnak.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz hombre[EU] #12419 üzenetére
Bocs, de én nem élveztem azt a szaggatást. Akkor is anyáztam mint most. Nekem kell a 60 pont. Meg sokaknak másoknak is. Van akinek meg nem, hát így jártak. Case closed.
The Truth is out there...
-
hombre[EU]
veterán
gyerekek húsz éve crt-n 155hz-en toltuk a gammát miközben az mgs 25fps-el ps1-en futott és élveztük mindkettōt...hagyjátok abba ezt a hülyeséget. képfrissítés is overrated
Life, Uh, Finds A Way
-
Carlos Padre
veterán
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Direkt nem hoztam konkrét példát, csak mondtam hogy van 1-2 cím ahova elegendő. Ott sem ártana a 60, de azért 30al is élvezhető
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
krx21
nagyúr
válasz Sirandrish #12403 üzenetére
Egy ilyen arcade játéknak, mint amiről beszéltünk, úgy kell a 60fps mint tanyára a villany...
-
mettek
addikt
Aki azt mondja nincs jobbra igénye azaz 60fps-re az azért mondja mert: nem tudja mi a különbség, nem látott még saját szemével 30 vs 60-at vagy tudja mi a különbség de mivel nem tudja vagy akarja magának ezt megteremteni pl egy PC építéssel ezért így igazolja magát hogy áá neki nem fontos a 60fps.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Sirandrish
legenda
Alapvetően totál egyetértek veled, de azért van ahova elég a 30...tény hogy nem sok játékban, de akad 1-2
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21 ELADVA,értékelésre vár
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- PS3 Games - Nagy választékban - Fiók kisöprés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest